קריאה מאד נרגשת לארז ולאנשי האגודה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה קריאה מאד נרגשת לארז ולאנשי האגודה

מציג 94 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161688 הגב
      ???
      משתתף

יצא השנה ספר מאד טוב שנקרא חרב אלף הראמות. זה ספר מצוין עם סיפור נהדר כמו שר הטבעות ואולי אפילו יותר טוב. אבל דווקא עכשיו החלטתם שהשנה לא יהיה פרס גפן לספרים ישראלים וזה מאד פוגע בסיכויים של הספר הזה לקחת השנה פרס הביתה. כי עד שיהיה עוד פעם פרס בשנת 2005 יצאו עוד ספרים ואולי אנשים לא יזכרו כמה טוב הספר ולא יבחרו בו וזה לא יראה טוב במיוחד בחוץ לארץ ששם הוא מאד יכול להצליח. חוץ מהיור ארז אף אחד באגודה לא חושב שזה ספר טוב. ארז, בבקשה תדאג שיהיה גם השנה פרס כדי שיהיה סיכוי טוב לספר הזה כי זה מאד מגיע לו. אתה אמרת שאתה יכול לסדר הכל באגודה אז הנה משהו חשוב שאתה יכול לסדר. אתם צריכים לעודד סופרים ישראלים אז הנה יש לכם הזדמנות.

• #172395 הגב
      גל
      משתתף

כדי להכשיל אף אחד, אלא רק לוודא שיהיו מספיק מועמדים. וההחלטה הזו באה עוד לפני שבכלל היה ידוע אם ארמאדין יוצא לאור.
      אם הספר כל כך טוב כמו שאת טוענת (ואשמור את דעתי לעצמי) הרי שהוא לא יישכח בקלות, מה עוד שהבנתי שמובטח המשך עוד השנה, כך שבשנה הבאה כבר יהיו לכם שני מועמדים (או שלפי התקנון זה נחשב לאחד, כי זו סדרה? לא זוכר).

ליו"ר, אגב, אין יותר כוח מאשר כל אחד אחר בועד,

• #172396 הגב
      ארז
      משתתף

התנהלות פרס גפן נעשית בהתאם לתקנון פרס גפן ולשיקולי הוועדה שמונתה לנושא. דעתי האישית, לכאן או לשם, כלל אינה נוגעת לעניין.

מעולם לא טענתי דבר וחצי דבר על סידורים ושכמותם.

• #172397 הגב
      Boojie
      משתתף

שבעוד שנתיים אף אחד לא יזכור אותו".
      אחחחח, איזה סלוגן נהדר. וזו לא הייתי אני שהמצאתי אותו, אפילו.

• #172398 הגב
      ניר שיפר
      משתתף

את "הבוגד ממנדגן" זוכרים עד היום…

• #172399 הגב
      יעל
      משתתף

אבל זה חסר טעם, אז אני אעזוב את זה.

אבל נקודה אחת קטנה לעומת הצופים המזדמנים שעלולים לטעות מדברייך. אדם אחד באגודה סבר שהספר ראוי לקריאה (לא ראיתי שהוא אמר שהוא ממש אוהב אותו). רוב חברי האגודה (לפי מה שאת כתבת) לא סוברים שהספר ראוי לקריאה.

זה מה שרציתי להגיד. מתבסס במלואו על מה שאת כתבת.

• #172400 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #172401 הגב
      נחום
      משתתף

על סמך 5 אנשים או מכסימום 10 שכתבו בפורומים, מתוך יותר מ – 400 חברי אגודה.
      יעל את מתחילה להגזים.
      אצלך רב סרן שמועתי הפך להיות רב אלוף, את מגזימה פתלוגית.
      אם כל חברי האגודה סוברים שהספר רע מחוץ לארז, אז על פי השקפת העולם המעוותת
      שלך גם אני חושב כך! (אני חבר אגודה).
      וזה לא נכון, (חבל שאי אפשר להדגיש ולהגדיל את הלא נכון)

• #172402 הגב
      נחום
      משתתף

אני לא מאמין שאתה אוהב/ת את הספר "חרב אלף הראמות"
      אני מאמין שאת/ה "טרול".
      לא מוצא חן בעיני איך שאת/ה צןחק על קוגל והרמיזות שלך על ארז מגעילות אותי.
      זה מזכיר לי את קמפיין הבחירות לוועד האגודה.
      משמע גור/י לך פן זהותך תחשף ותחשף/י ערום וערייה.

• #172403 הגב
      Kipod
      משתתף

*אפשר* להדגיש פונטים.

• #172404 הגב
      Kipod
      משתתף

הוראות כאן –
      http://roleplay.org.il/phorum/lang/specialchars.php

רק זכור, שאם אתה משתמש באותיות גדולות יותר, זה לא הופך אותך לצודק יותר.

• #172405 הגב
      נחום
      משתתף
    • #172406 הגב
      יעל
      משתתף

שלומית כתב/ה:
      >
      > יצא השנה ספר מאד טוב שנקרא חרב אלף הראמות. זה ספר מצוין עם
      > סיפור נהדר כמו שר הטבעות ואולי אפילו יותר טוב. אבל דווקא עכשיו
      > החלטתם שהשנה לא יהיה פרס גפן לספרים ישראלים וזה מאד פוגע
      > בסיכויים של הספר הזה לקחת השנה פרס הביתה. כי עד שיהיה עוד פעם
      > פרס בשנת 2005 יצאו עוד ספרים ואולי אנשים לא יזכרו כמה טוב הספר
      > ולא יבחרו בו וזה לא יראה טוב במיוחד בחוץ לארץ ששם הוא מאד יכול
      > להצליח. *חוץ מהיור ארז אף אחד באגודה לא חושב שזה ספר טוב.* ארז,
      > בבקשה תדאג שיהיה גם השנה פרס כדי שיהיה סיכוי טוב לספר הזה כי זה
      > מאד מגיע לו. אתה אמרת שאתה יכול לסדר הכל באגודה אז הנה משהו
      > חשוב שאתה יכול לסדר. אתם צריכים לעודד סופרים ישראלים אז הנה יש
      > לכם הזדמנות.

שים לב לקטע המודגש. את זה שלומית כתבה. אני ניתחתי את מה שהיא כתבה, כמו שציינתי בהודעה שלי. הבנת הנקרא זה לא רק להבין את המלים, זה גם לקרוא הכל!

• #172407 הגב
      נחום
      משתתף
    • #172408 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #172409 הגב
      ???
      משתתף

שהפרס ינתן השנה.
      אבל אם יש סיכוי שניל גיימן יבוא בשנת 2006 ושנקבל את הפרס ממנו אנחנו מוכנים בהחלט לחכות עד אז.

• #172410 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #172411 הגב
      אמבר
      משתתף

אמור להנתן ב- 2005 ולפני כן – ועדת הפרס עוד תצטרך להחליט אם הספר שלהם בכלל עונה לקריטריונים.

ב-2006 לא אמורים לחלק פרס גפן לספר המקורי. ובכלל, גם לא ברור האם גיימן מגיע לאייקון או לאירוע אחר. בקיצור, יש עוד הרבה סימני שאלה עד ששניהם יזכו ללחוץ את ידו של גיימן.

• #172412 הגב
      אמבר
      משתתף

ללחוץ את ידו?

• #172413 הגב
      ???
      משתתף

שהוא של ספרות מד"ב מכיוון שהוא סיפור של היסטוריה חלופית ובוודאי עונה על תקנים אלה הרבה יותר משני הספרים שכרגע מוצגים כמועמדים לפרס משום מה. .אם וועדת הפרס תחליט שהוא אינו עומד בקריטריונים מסיבה ביזארית זאת או אחרת אנשיה יכולים להיות סמוכים ובטוחים שפורום זה יפסיק להיות המקום המשעמם שהוא כרגע ויקום לתחייה .

• #172414 הגב
      NY
      משתתף

כמאמר חז"ל: "למה מה תעשה לנו?"

(לשם ההבהרה: איני חבר בועדת הפרס ואין לדעתי כל השפעה על שיקוליה. למרות חילוקי הדיעות הידועים שלי עם רני, הרי שאני סומך לחלוטין על שיקול דעתה ועל יושרה של כל ועדה שבראשה הוא עומד.)

• #172415 הגב
      ???
      משתתף

כל מה שנשאר לנו זה לחכות להחלטות אותה וועדה , ואם אלה יחליטו בצורה שאינה מקובלת נראה כיצד נגיב .כמבון שההחלטה תקרין גם על אותם ספרים שמועמדים כבר.

• #172416 הגב
      נחום
      משתתף

מחקת לי את תוכן ההודעה שלי.
      אם עשית את זה בכוונה, אני מבקש שתמחק את כל ההודעה.

• #172417 הגב
      נחום
      משתתף

הספר שלך שלא קניתי ועוד לא קראתי, אמור להיות ברשימה הזאת.
      פשוט עוד לא החלטתי אם זה ספר מד"בפ או לא.
      אולי גם הוועדה עוד לא החליטה.

• #172418 הגב
      נחום
      משתתף

בעצם אם אתה יכול למחוק את כל תת הפתיל הזה, אני אודה לך.
      סליחה על החשד.
      אני לא מבין איך יכול להיות שאתמול הייתה רק כותרת ומשפט שלך במקום התגובה שלי.
      היום אני רואה את כל התגובה.

• #172419 הגב
      NY
      משתתף
    • #172420 הגב
      אמבר
      משתתף

יש שם כרגע שני מועמדים בלבד.

והערה קטנה, השם של הקטיגוריה כפי שהוא מופיע בדף פרס גפן אינו נכון. זה לא "ספר המדע הבדיוני המקורי הטוב ביותר", אלא ספר המדע הבדיוני או הפנטסיה או ספר הז'אנר המקורי או משהו דומה.

• #172421 הגב
      NY
      משתתף
    • #172422 הגב
      רני
      משתתף

א. עדיין לא קראתי את הספר.

ב. תהיה ההחלטה אשר תהיה, ההחלטה הסופית תהיה של ועדת פרס 2005 שאני לא אעמוד בראשה. אז מי שמתכנן מהומות, נא לדחותן בשנה. בסופו של דבר זו לא ממש ההחלטה של ועדת הפרס הנוכחית. השנה, כאמור, לא יחולק פרס בקטגוריה הנ"ל.

• #172426 הגב
      ???
      משתתף

כל מי שיעלה בכלל על דעתו מסיבה מפגרת זו או אחרת את הרעיון של אי הכנסת "הגולם " כמועמד לפרס גפן לצד יצירות מופת גאוניות כמו "חרב 100 הראמות " שיקח בחשבון גם את זה שאני ועמיתי אורי פינק שביצענו בעבר כמה וכמה פרוייקטים בעבורה האגודה נשקול כתוצאה אם לשמור על קשר נוסף עם האגודה.

• #172427 הגב
      רני
      משתתף

ועדת פרס גפן כמו גם האגודה אינם מגיבים טוב לאיומים. אם מטרתך היא להסיר את הספר מרשימת המועמדים – אתה בדרך הנכונה. "סייג לחוכמה שתיקה", אמר מי שאמר. ואת המילים "מפגרת" ושכמותן תשמור בבקשה לאנשים אחרים.

• #172428 הגב
      ???
      משתתף

אבל זה לא מוצא חן בעינינו בכלל שיש דיונים לגבי "כשרותו" של הספר .
      לא יהיו איומים נוספים . אבל אם הועדה תחליט לבסוף שהיא אינה רואה מקום לכלול את הספר כמועמד ( ואם הסיבה לכך תהיה בראש ובראשונה "להראות לנו " על שהעזנו לפתוח את פינו , אנחנו נדע מכך, שלא תהיה לך טעות ) התוצאה תהיה כפי שציינתי . כדאי שהוועדה תשקול גם את זה במסגרת דיוניה שעד כה הביאו להכנסת מועמדים כמו "חרב 1000 הראמות" .

• #172429 הגב
      Boojie
      משתתף

צריכה להיות עילה לבדוק היטב אם לא צריך לפסול את הספר שלכם למועמדות.
      לא נראה לי שספר שמחברו מנסה להשפיע על החלטות ועדת הפרס באיומים כלכליים צריך להיות מועמד לפרס. עניין של אתיקה.
      אני מציעה שתחזור בך מההודעה שלך, או שאני אתחיל להפעיל לחץ לכיוון פסילה של הספר שלכם, כולל העלאה של הנושא באספה השנתית, אם יהיה צורך בכך. אני חושבת שנסיון להתערב בהחלטות ועדת פרס גפן באמצעות איומים בסנקציות כלכליות על האגודה הוא דבר חמור מאד וצריך להתייחס אליו בהתאם.

• #172431 הגב
      רני
      משתתף

או שתמצא את הספר מחוץ לרשימת המועמדים מבלי שום קשר למידת התאמתו לז'אנר או לא. אם יהיה צורך אני גם אמליץ לועד שהספר לא יוכל להיכנס לרשימת המועמדים עד לשנת 2045.

אף אחד לא התנכל לספר עד כה, פשוט עוד לא קראו אותו, זה הכל. אולי יתאים ואולי לא. ולספרים האחרים שמצויים ברשימה אין שום קשר לענין – כל אחד עומד בפני עצמו.

ורק לצורך הבהרה:
      עוד הודעה אחת ממך הכוללת אפילו איום מרומז שבמרומזים לגבי מה שלא יהיה – והספר בחוץ!

• #172434 הגב
      יעל
      משתתף

עד עכשיו קראתי את הדברים בחיוך, אבל עכשיו החיוך נעלם. אני רואה שאתה ושלומית בליגה אחת.

בכל מקרה, לפי מה שהבנתי הספר שלכם הוא לא פרוזה, כך שבאמת לא בטוח שהוא עומד בקריטריונים. וגם אם כן, למה לאיים? הרי יש עוד הרבה זמן וכשתתמנה ועדה ניתן יהיה לפנות אליה ולשוחח איתה בנושא בצורה מנומסת.

לא יפה ככה.

• #172435 הגב

אני אישית לא הייתי מכניס את הספר שלך לרשימה של *שום* פרס שהוא, אפילו אם הספר שלך היה יצירת מופת ברמה של "לעמוד על זנזיבר" והברירה היתה ספרים ברמה של "חרב 1000 הראמות" -שעל פי הקטעים שלו שקראתי, כולל הפרולוג ודפדוף קטן בחנות ספרים, לא ראוי למקרא אדם (לדעתי האישית).

הערה חשובה: אני לא מתיימר לייצג כל קהל, עדה ו/או אגודה שהן- פשוט הגעילו אותי האיומים שלך על וועדה שלמיטב ידיעתי מתחה את גבולות הז'אנר לרוחבם המכסימלי בכדי שלבוחרים יהיו כמה שיותר אפשרויות בפעמים הקודמות.

• #172436 הגב
      ???
      משתתף

האגודה אינה מתערבת בהחלטות של ועדות מקצועיים שפועלות תחת חסותה, ולא יעלה על הדעת ששיקולים פוליטיים או אישיים יהוו שיקול בהחלטה עניינים על בחירת ספר זה או אחר למועמדי פרס גפן. האגודה תשמח מאוד אם אתה ואורי פינק תמשיכו לפעול בשירותה, והיא אינה מעוניינת לפגוע בכם בשום צורה שהיא, אבל זה לא יהיה לעולם שיקול בהחלטות המקצועיות של בעלי תפקידים באגודה. לטוב ולרע, החלטות ועדת פרס גפן בעניין "הגולם", כמו בעניין כל ספר אחר, יעשו משיקולים ענייניים בלבד.

ואם אכבה לרגע את "מוד" הדובר, אני יכול לציין גם שלי, אישית, אין שמץ של ספק ש"הגולם" הוא ספר ג'נרי, ואופתע מאוד עם ועדת הפרס תחשוב אחרת.

• #172437 הגב
      ???
      משתתף

אני רוצה להזכיר לך שחל איסור חמור להטות באמצעים לא הוגנים את החלטותיה של ועדת פרס גפן, וקל וחומר אם הדבר מערב איומים כלפי האגודה או אנשים בתוכה. אם מסיבה זו או אחרת תתקבל החלטה שלא תהיה לרצונך, תמיד תוכל לערער. איומים מראש לא באים בחשבון, ועשוי להיות להם מחיר אם תמשיך באותו קו.

• #172438 הגב
      Kipod
      משתתף

האגודה אינה *נוהגת* להתערב בהחלטות של ועדות קרואות, ובעלי תפקיד. אנחנו מניחים שהאנשים שנבחרו יודעים מה הם עושים, וסומכים עליהם. מה גם שאנשים מתפקדים טוב יותר כאשר מלוא המנדט בידיהם.

*אבל*, זה לא עקרון מוחלט. באם מישהו אינו מרוצה מפועלו של בעל תפקיד מסויים, ניתן לפנות, לוועד, כ"ערכאה" ראשונה, ולאסיפת המליאה, כערכאה עליונה.
      (כמו כן, גם אלו גם אלו כפופים לחוק העמותות, ולשאר חוקי מדינת ישראל – שבמקרה ספציפי זה אינם רלבנטיים כלל, למיטב ידיעתי.)

לחילופין, יש לאגודה וועדת ביקורת. ניתן לפנות גם אליה. אם כי, אלי, וזה מופנה אישית אליך, הייתי ממליץ על נימוס ודרך ארץ בפניות מסוג זה.

(ובכל אופן, הרשימה, כפי שהיא כרגע באתר, היא בסך הכל כלי עבודה. עזר למעקב אחר הספרים שיוצאים. היא תשמש בסיס לעבודת הוועדה בבוא העת, אך אינה בעלת שום תוקף ממשי.)

• #172441 הגב
      NY
      משתתף

אני רוצה לראות כאן התנצלות פומבית, או שאני באופן אישי אפעל למניעת המועמדות של הספר הנ"ל על רקע הודעותיך כאן.

• #172443 הגב
      ???
      משתתף

ואינני יודע כיצד היגיעו לעניין של " סחיטה באמצעים כלכליים " כשבסך הכל דיברתי על ניתוק מגע אישי וחוסר רצון מצידי ומצד אורי פינק להיות מעורבים יותר באיזו צורה בענייני האגודה . האם אי תשלום דמי החבר שלי בשנה הבאה או זאת שלאחריה הוא "סחיטה באמצעים כלכליים"? .
      לא אשמיע יותר הערה בעניין, אני חושב שעמדתי הובהרה ואין מה להוסיף.

• #172444 הגב
      Kipod
      משתתף

ומה יקרה פעם הבאה שמוישה זוכניר ישלח סיפור למימד העשירי, והסיפור ידחה? הוא ינתק קשרים עם האגודה?

ומה יקרה פעם הבאה שמישהו ירצה לפרסם משהו באתר, וידחה? הוא ינתק קשרים עם האגודה?

ופעם הבאה שלמישהו תמחק הודעה כאן בפורום? אותו נמחק ינתק קשרים עם האגודה?

חבל שאינך מבין עד כמה ה"איום" שלך מגוחך, ועד כמה אתה לא באמת מאיים על אף אחד. החלטה בנושא תתקבל בצינורות המקובלים, לכשתתקבל (ולמען השם, מדובר בפרס שינתן רק עוד שנה וחצי). ערעור בנושא ניתן יהיה לטיפול בצינורות המקובלים (ואלו בוודאי שלא יושפעו מאיום כמו "אני אעזוב את האגודה".
      אז שמע, כדאי שתרגע, ותפתח תרבות דיון.

• #172445 הגב
      ???
      משתתף

צרי איתי קשר בבקשה.
      המייל שלי הוא
      HKUEL@YAHOO.COM

ול666. מה בדיוק יש לך נגד הספר שלי (חרב אלף הראמות) שאתה כל-כך לא אוהב לראות אותו באותה הרשימה עם הספר שלך? האם קראת אותו בכלל? ודע לך שעבדתי פעם עם ההפקה של זבנג – וגם שוחחתי פה ושם עם אורי פינק. תגיד לו שידבר עם אורנה לביא פלינט או עם גיא מרוז עליי – אז הוא ייזכור טוב טוב מי אני. עד היום לא כתבתי מילה על הספר שלך ושל אורי, כך שממש לא מוצא חן בעיניי מה שכתבת בהקשר שלי. מה-גם שמעולם לא דיברתי עם אף אחד באגודה על הרשימה של פרס גפן – הספר שלי הוכנס לרשימה בלי ידיעתי, ואינני מרוצה מהרמיזות שלך בנושא.

• #172447 הגב
      ???
      משתתף

סליחה, אני קצת עייף ונתתי לך מייל שכלל אינו קיים. הרי המייל הנכון שלי:
      HKUGEL@NETVISION.NET.IL

• #172448 הגב
      Boojie
      משתתף

קודם אתה מציין שאתה ואורי פינק ביצעתם בעבר פרויקטים למען האגודה. לאחר מכן אתה מציין שאם לא יכללו את הספר שלכם ברשימת המועמדים תשקלו לפרוש מכל מגע עם האגודה. ואתה לא מבין איזו סחיטה כלכלית יש כאן?
      אני תוהה אם אתה מיתמם או שבאמת יש לך בעיית הבנה.

• #172449 הגב
      ???
      משתתף

שהעירה כמה הערות נכונות ביותר.
      נראה שאם יש לוועדת הפרס בעיה עם הספר ( לפחות לאחר שיקראו אותו ) זה בשאלה האם זה "פרוזה" שניתן לפרשו כ"ספרות יפה ".
      ובכן אני יכול להרגיע בעניין את ועדת הפרס . הספר הוא "פרוזה " דהיינו ספרות יפה. זוהי יצירה בדיונית על יקום אלתרנטיבי שהוא ההגדרה לספרות יפה . יש בו דיאלוגים כמו בכל יצירה רגילה של ספרות יפה .
      לוועדה אכן הייתה יכולה להיות בעיה אמיתית עם המועמדות של הספר אם הוא אכן היה מה שהוא מתיימר להיות , אבל לא , ספר עיוני . ועד כמה שאני יודע אין בתקנון של האגודה שום פרוביזיה לפרס על ספר עיון לוועדה אז הייתה זכות מלאה לפסול אותו ובמקרה כזה לא הייתי אומר מילה וחצי מילה .
      כפי שזה עכשיו הספר עונה על כל הגדרה ל"ספרות יפה " רק מסוג מסויים מאוד ( באותה מידה ,נגיד , ש"זליג " ו"פרוייקט המכשפה מבלייר " עונים על ההגדרה של סרטי קולנוע "עלילתיים ) .ואין כל סיבה טובה לפסול אותו או אפילו להאריך בדיון על "התאמתו הז'אנרית " ליותר מחמש דקות .

• #172450 הגב
      ???
      משתתף

כל הפעולות שלנו היו בהתנדבות ואינני רואה מה העניין הכלכלי כאן ,מכיוון שאין כל קשר בינהם ובין כספים .
      וג'י אם זה כל כך מפריע לך את מוזמנת להעלות את העניין באסיפה ולדאוג שהספר שלנו לא יועמד למועמדות . ובכך תוודאי באופן מוחלט שכל קשר שאי פעם היה בינננו ובין האגודה ינותק לתמיד.

• #172451 הגב
      רני
      משתתף

יודעת אם יש לה בעיה עם הספר או לא. עוד לא קראנו אותו!!!!!!! אולי תתן לנו לקרוא בשקט ולהחליט לבד?

בכל מקרה מדובר רק בזכאות למועמדות לפרס, לא יותר. העליה לשלב הבא תקבע רק באוגוסט 2005 בזמן הבחירות המקדימות. כרגע אף ספר לא מועמד לפרס. נקודה.

ואני מאד אודה לך אם לא תתחיל לתת פה הרצאות על מידת התאמתו של הספר לפרס: אנחנו אנשים מבוגרים ונחליט לאחר שהספר הזה, ועוד כמה, יקראו. וגם אם ההחלטה לא תמצא חן בעיניך – תמיד תוכל לפנות שוב (בצינורות המקובלים) לועדת פרס גפן 2005 שאני לא אמנה על חבריה.

כרגע אתה רק מעורר אנטי שגורם לי לדחות את קריאת הספר כדי שאוכל להחליט באופן אובייקטיווי מבלי להיות מושפע מכל ההודעות שלך כאן. אני מבטיח לך שעד אייקון 2004 יוחלט אם הספר יהיה ברשימת הזכאים או לא. אולי אפילו קודם. עכשיו קצת שקט תעשייתי בבקשה. תודה.

• #172452 הגב
      ???
      משתתף

ולאמיתו של דבר אם תקרא היטב את ההודעות שלי תראה שלא כתבתי שום דבר רע על הספר שלך.

• #172453 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #172454 הגב
      רני
      משתתף

בשלב זה אף ספר המצוי ברשימה אינו מועמד. לא המתורגמים, לא המקוריים וגם לא הסיפורים הקצרים. הצגת כל אחד מאלה כ"מועמד" היא מצג שווא.

ספר הופך להיות מועמד לאחר שיעבור את הסינון הראשוני הנערך על ידי חברי האגודה, ועל ידם בלבד!!!

לגבי הספרים המתורגמים והסיפורים הקצרים – הסינון יערך במהלך יולי 2004, לגבי הספרים המקוריים – הסינון יערך במהלך יולי 2005.

רק ספרים שעברו את הסינון הזה ועלו לחמישית הגמר רשאים להיחשב כמועמדים. הצגת כל ספר אחר ככזה הנה רמייה ומצג שווא.

• #172455 הגב
      Boojie
      משתתף

אלי, הגיע הזמן שתבין אחת ולתמיד: נסיונות הסחטנות האלה שלך רק יבטיחו שאנשים ירצו לסלק אתכם מהמועמדות. אני רואה בחומרה רבה נסיונות להשפיע על החלטות הוועדה או חברי האגודה באמצעי סחטנות.
      אני מציעה מקרב לבי שתתייעץ טוב טוב עם אורי פינק לגבי השטויות שאמרת בפתיל הזה לפני שתמשיך איתן. אני לא בטוחה שהוא ירצה שתמשיך להתבטא בצורה המטופשת הזאת. ומשום מה יש לי הרגשה שהוא עדיין לא ראה את הפתיל הזה.

• #172456 הגב
      ???
      משתתף

הבנו אותך . להבא עדיף שתפסיקי לצעוק על "סחיטה כלכלית " במקומות שאין לכך רלבנטיות רק על מנת לחמם עוד יותר את האווירה.
      .אני מניח שתגיבי על כך אבל אני בזה מסיים את הדיון. ועדיף שתעשי זאת גם את .

• #172457 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #172458 הגב
      ???
      משתתף
    • #172459 הגב
      ???
      משתתף
    • #172460 הגב
      NY
      משתתף

מה שכתוב בהודעה שלה נכון לחלוטין. בפתיל הזה יש רק אדם אחד שש לקרב, חוששני, ואם הוא לא ירגיע את עצמו בזריזות יהיו עוד כמה ששים לקרב שישושו לדרוך עליו בשמחה ובששון, ותהי אורה ושמחה ושישו ושמחו…

• #172461 הגב
      אמבר
      משתתף

נדמה לי שהגיע הזמן למנות אותה

• #172462 הגב
      ???
      משתתף

של קידום מכירות לספר שלהם, כך שנראה לי שהתועלת היא מהכיוון שלהם, אבל לא נתקטנן על כך.

אבל הכי משעשע אותי זה שהם, שעד היום עשו את קידום המכירות של הספר בטענה שמדובר בתיעוד של אירוע אמיתי, עכשיו סוף סוף הם מודים שהכל פיקציה.

• #172464 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #172467 הגב
      ???
      משתתף

(לפי האייפי היחסי, כמובן, שרק שניכם חולקים מכל הכותבים ביממות האחרונות בפורום, מה שרומז בודאות כמעט מוחלטת שמדובר בכתיבה מאותה כתובת ממש)

אז במקום לשלוח אימיילים (ואגב, ההודעה הזאת "שלומית, שלחי לי מייל" הופיעה כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה פורומים, היית חושב שכבר יהיה לבחורה המייל שלך!) אולי פשוט תדברו אחד עם השני בקול רם? או שזה יגרום לך להראות קצת משוגע, אדון קוגל?

• #172468 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #172469 הגב
      ???
      משתתף

בדקתי את ההודעות האחרות, רק את שלי לא בדקתי עד אחרי ששלחתי.

אני מריח קונספירציה.

• #172470 הגב
      ???
      משתתף

תראה שהיא זהה לשלי. אז מה אתה בעצם מנסה לומר? וההודעה – שלומית, שלחי לי מייל" -מופיעה רק פה ובפורום אורט. זה בעינך נקרא כל-כך הרבה הודעות בכל-כך הרבה פורומים?
      בדקתי מי זאת השלומית הזאת – מכיוון שאינני מסכים עם דבריה בכל הקשור לפרס גפן – וגיליתי שהיא משתתפת קבועה באתר ISF.

זהו רק מאמר אחד בו נתנה המון תגובות.

http://www.isf.co.il/new/article.asp?ref=526

והיא עדיין לא שלחה לי מייל.
      אני חוזר ואומר בפעם האלף: כשאני כותב הודעה זה תמיד בשם שלי או בניק סאורון.

• #172471 הגב
      ???
      משתתף

שלא לדבר על שאר השיבוטים הקוגליים ברחבי הרשת, עלה מזמן והוא ברור. השטיק הזה של לפרסם הודעות שתומכות בעצמו, ואז לפרסם תגובה רשמית ולבקש מה"מעריץ הלא משוחד" ליצור איתו קשר כבר מאוד ותיק. אני מאוד אתפלא אם שלומית (ש. קוגל?) היא אכן אדם נפרד ולא קול נוסף בראשו הקודח של קוגל (שאת ספרו לא קראתי, ולאור סגנון תגובותיו (שלא לומר סגנון הכתיבה שלו, בכל מובן אפשרי) גם לא אקרא). אמת, זה שהם חולקים אייפי יחסי לא הופך את ההאשמה הזאת לעובדה קיימת (ואם יש למפעילי הפורום דרך לוודא את זה, זה יכול לסיים את התעלומה) אבל זה בהחלט *מאוד* מחזק את החשדות. לפחות שייטרח להתחזות ממחשבים אחרים.

ושלומית, אם אתה קורא את זה, אהבתי את "יותר טוב משר הטבעות" בשילוב עם "אולי עוד שנה ישכחו אותו". כדאי שתיצור קשר עם פיטר ג'קסון בהקדם.

• #172472 הגב
      ???
      משתתף

קרא את התגובה הזאת בבקשה – http://corky.net/forum/read.php?f=10&i=9782&t=9704

• #172473 הגב
      ???
      משתתף

שמע גם אני לא קראתי את הספר אבל קוגל לא מתחזה…..אנשים אמיתים מופיעים בפורום שלו….ובניהם אני…
      אל תטרחו לענות לי אני לא אחזור לפה
      בכל מקרה אתם מוזמנים לבקר בפורום שלי:
      http://hydepark.co.il/hydepark/forum.asp?forum_id=7956
      ולהגיב…אולי אפילו תאהבו את הפורום….תמיד נחמד שיהיו יותר גיבורים….תבינו בפורום

• #172474 הגב
      ???
      משתתף
    • #172491 הגב
      נחום
      משתתף

מראים לך יפה שאתה לא צודק ואתה ממשיך להתפלסף?
      בן אתה לא מפחד מאיזה תביעה של לשון הרע?
      הרי אתה לא בדיוק אנונימי, תמיד אפשר למצוא אותך בכרמיאל.
      אני חושב שהגיע הזמן להתנצלות וסתימת פה דחופה.

• #172492 הגב
      ???
      משתתף

אתה מתעקש להיות אידיוט אז אני אסביר לך כמו שמסבירים לילד בן 5. (והילדים בני החמש בכל מקום שנעלבים כרגע, לא התכוונתי באמת. זה רק מטבע לשון).

אם כן, נחום, זהו האייפי היחסי שלך: (—.red.bezeqint.net). החלק החסוי "—" הוא החלק הייחודי רק לך, ובמידה ומערכת הפורום הייתה מאפשרת לחשוף אותו במלואו – לכל אחד מאיתנו הכותבים ממחשב שונה היה אייפי ייחודי שונה לחלוטין. לכן אייפי יחסי כוונתו אותה סיומת שהיא אכן גלויה, והיא יכולה להיות משותפת לכמה אנשים, שכן מדובר בסיומת האופיינית לספק. במידה ולקוגל ושלומית היו אייפים יחסיים שונים לחלוטין, זה היה מעיד קצת לטובת הטיעון שלו (למרות שאפשר להתחבר מספקים/מחשבים שונים ולהשיג בזה את ה"אליבי" הלא ודאי במיוחד הזה) אבל היות והחשד כלפי קוגל והשיבוטים שלו כבר קיים, עצם העובדה שהוא חולק אייפי יחסי עם אותה שלומית רק מחזקת את אותן חשדות.

אין לי ספק שלא הבנת מילה אחת מכל זה. אל תיתן לזה להפריע לך להמשיך לקרוא.

אני לא אנונימי, אני כותב תחת שמי, אני גם חבר אגודה שאפשר להשיג את פרטיו די בקלות, ואני גר בכרמיאל, הכול אמת. האאוטינג הזה אמור להיות סוג של איום? כי אם כן, זה לא ממש עובד. אני גם ממש לא מפחד מתביעות על הוצאת לשון הרע, פשוט כי לא הוצאתי לשון (רובנו מפסיקים עם זה בשלב הגנון, נחום). ציינתי עובדות ודעות לגיטימיות, ובמדינת ישראל זה עדיין מותר. לצערי, גם להיות דביל-על עדיין מותר במדינת ישראל, ולכן אתה ממשיך להתקיים במלוא עילגותך.

באמת שניסיתי להיות מתון כלפייך, אבל נדמה שאין קץ לטיפשות, העילגות וההתלהמות הבהמית הזאת שלך, ולי נמאס. אז בפעם הבאה שאתה לא מבין משהו (ניחוש שלי, זה יקרה ממש מהר) עדיף שלא תגיב בנחרצות (או בכלל), ועדיף שלא תאיים (וגם עדיף שלא תחשוף באינטרנט פרטים מזהים על אנשים שלא מעוניינים בכך, אגב).

• #172495 הגב
      אמבר
      משתתף

תראה שהאיי פי היחסי הזה נמצא גם אצל רני ואצלי, ומן הסתם אצל עוד כמה מאות אלפי אנשים שמחוברים דרך איזה ספק עלום שם ואלמוני בשם נטויז'ן.

• #172496 הגב
      Boojie
      משתתף

ובדרך כלל יש בנוסף לכתובת החברה עצמה, גם שרת, שמשתנה אצל משתמשים מאזורים שונים. אבל מה אני יודעת, זה לא התחום שלי.

• #172497 הגב
      אמבר
      משתתף

אבל הצצה קלה לאנשים שאני יודעת שהם מחוברים דרך נטויז'ין העלתה תוצאות דומות.

• #172498 הגב
      רני
      משתתף

מהעבודה. אני מניח שאם היתה מחוברת מהבית היה מופיע האיי פי היחסי של נטויז'ן.

• #172499 הגב
      נחום
      משתתף

בפעם הבאה שנפגש, כדאי לך לברוח.
      אני דרך אגב מגיע הרבה מאד לכרמיאל.

• #172510 הגב
      Boojie
      משתתף

בצורה די מחרידה. איומים באלימות זה אחד הדברים הכי מטומטמים שאתה יכול לעשות בפורום פומבי.

• #172513 הגב
      נחום
      משתתף

הארסיות הולכת לשני כיוונים: לדוגמה, כל מי שקרא את "היצירות" שלך על במות שונות, ישער כי אם היית בהיר יותר והרבה פחות מכוער, היית דומה למייקל ג'קסון. ודי לחכימא ברמיזא.

• #172514 הגב
      אמבר
      משתתף

או שכל הטיעון שלו מחזיק מים.

• #172516 הגב
      רני
      משתתף

היא ילדותית, מטומטמת ומעידה רק על מי שכתב אותה. לטובתך, אני מציע לך להפסיק.

• #172517 הגב
      ???
      משתתף

הפתיל הזה הולך להמחק די מהר, אז זו רק הודעה קצרה: אני לרמה הזאת לא יורד. אם משם המשפחה שלי אתה מסיק שאני שחור ומכוער, לא נשאר לי אלא לרחם עלייך, על בורותך, טיפשותך, צרות האופקים והגזענות שאתה מפגין. אם אתה בוחר לרדת לרמה הזאת כדי "לנצח" בוויכוח שאין לך דרך אחרת, אינטילגנטית, להשיג בו את היד העליונה, אותם רחמים הופכים במהרה לבוז.

• #172518 הגב
      אמבר
      משתתף

או אחר בהודעות? זה לא קצת אאוטינג?

• #172519 הגב
      Kipod
      משתתף

כל פעולה שאת עושה באינטרנט, נושאת עליה את חותם ה-IP.
      כל דואר אלקטרוני שאת שולחת, מכיל בתוכו את כתובת המקור. לא מדובר במידע סודי.

האאוטינג הוא התיאום בין IP לבין אדם אמיתי, בשר ודם, ואת זה ספקי השרות יעשו רק בצו בית משפט.

• #172522 הגב
      נחום
      משתתף

האם זה נכון?
      על פי מה שאני מבין, לנו המשתמשים הפשוטים אין אפשרות לזהות באם, אותו אדם מגיב בשני שמות או יותר על פי ה – IP שלו.

• #172525 הגב
      אמבר
      משתתף

להחליט מאיזה מייל ומאיזה שרת אני שולחת. ובכל מקרה, גם אם רואים איי פי יחסי, בשום אתר זה לא גלוי יחד עם ההודעה.

• #172540 הגב
      Kipod
      משתתף

יתכן וישנם שרתים ברשת המאפשרים לך לשלוח דואר דרך הדפדפן, ואינם מתעדים את ה-IP, אך הם אמורים להיות בודדים. אם כי יתכן והדברים השתנו טיפה בשנים האחרונות, מאז עסקתי בזה.
      כל דואר שאת שולחת דרך כל ספק שרות, אמור להכיל את המידע.

ולמה בפורומים אחרים אין את זה? לא יודע. לדעתי, חבל שאין.

• #172587 הגב
      מוטי 1
      משתתף

איך אומרים, זה לא שאנחנו מקנאים בהצלחה של קוגל, אנחנו מאחלים לו רק טוב, אבל זה שהוא הפך לכוכב זה כבר ממש מרגיז… הוא יותר מדי מפורסם… והוא מצליח במקום שאולי אנחנו לא היה לנו את האומץ
      חברה להירגע, תתמכו בבנאדם שעשה מאמץ אדיר והצליח בינתיים להוציא ספר, ואולי כך תקדמו את הספרות הבדיונית הישראלית
      למה אנחנו לא מפרגנים? משהו דפוק בגנים שלנו, יכול להיות?

• #172588 הגב
      Boojie
      משתתף

חומד, אני מפרגנת למי שמגיע לו שיפרגנו לו. לגיא חסון אני מפרגנת. לאפרת רומן-אשר אני מפרגנת. ללביא תדהר (שהגיע טיפ-טיפה יותר רחוק מסניור קוגל) אני מפרגנת.
      למישהו שמוציא לאור ספר לא ערוך כמו שצריך, קלישאי וכתוב רע, שבנוסף לזה גם מתנהג כמו חמור כל פעם שהוא צץ בפורום כלשהו? הצחקתני.
      "כוכב", אה? עוד לא נרגעתי מהצחוק.

• #172593 הגב
      יעל
      משתתף

לכולם יש אותם הנימוקים בדיוק, שצריך לפרגן למי שטרח והתאמץ והוציא ספר, צריך להעריך את ההשקעה וכו'.

די. שמענו את זה. זה לא שכנע, כי הספר רע מדי.

• #172594 הגב
      נחום
      משתתף

ניסית לחשוב למה?
      פישפשת בסגנון שלך?
      שמת לב כמה את מדברת על ספר שלא קראת!
      מה זה אומר עליך?
      מעניין שאצלך העולם מתחלק לחסידי קוגל ואלה שטוענים שהספר רע, בלי שום קשר לניסיון
      אמיתי לברר מה באמת קורה.
      עניין קריאת הספר ולגיטימציה לכך שהספר הוא באמת גרוע כטענתך, כנראה אינו חשוב בעיניך.
      שימי לב שאין תגובה בפתיל הזה ופתילים אחרים על נושא הספר בכל הפורומים שבהם בקרתי,
      שלא הוספת משהו על כמה שהספר גרוע.
      הבנו מזמן שלדעתך הספר גרוע, למרות שלא קראת אותו.
      יש לך במקרה איזה שהם תובנות חדשות להעביר לנו בלבד אלה שכבר העברת לנו עשרות פעמים והם כבר יותר מדי לעוסות.
      נדבקת מבוג'י?
      לה יש תירוץ, בלילות ירח מלא (בעצם כמעט כל פעם שהיא יושבת מול המקלדת) היא הופכת
      למיסטר הייד –:)
      דרך אגב אני משוכנע שבוג'י לאור הביקורת הנוקבת שלה, קראה את הספר הזה.

• #172595 הגב
      Boojie
      משתתף

א. לא קראה את הספר.
      ב. לא העבירה עליו ביקורת נוקבת.
      אבל לא נורא, אני לא מצפה ממך להבין דברים לאשורם. אני מודעת לזה שאתה לא בנוי לזה.

• #172596 הגב
      רני
      משתתף

הם הותקפו על כל צעד ושעל, הואשמו בחוסר סיפוק מיני ובכך שהם שונאים את אחותו של הסופר וכל מני חברים שלו וקרובי משפחה. ראבאק, נחום, על מי בדיוק אתה יוצא להגן?

מילא אם היה מתנהג כמו חזיר אבל כותב ספר מצוין. מילא אם היה כותב ספר מחורבן אבל מתנהג כמו בן אדם.

אבל גם כתב ספר מחורבן (קראתי) וגם מתנהג כמו אדיוט? צירוף קטלני במקומותינו.

• #172599 הגב
      יעל
      משתתף

אני יודעת שהוא כתוב נורא ואיום. גם הביקורת הבודדת שאיכשהו אהדה את הספר טענה שסגנון הכתיבה (שאני יודעת שהוא גרוע מכלי ראשון) משתפר רק הרבה בעומק הסיפור.

כבר ארבעה אנשים שאני סומכת על טעמם הספרותי וניסיונם בז'אנר אמרו שמכל הבחינות הספר רע לאחר שקראו אותו עד תומו. אני מאמינה להם. ממילא אין שום סיכוי שאני אצליח לקרוא את כולו בגלל השפה שלו.

מה עוד? אסור לי להגיד שהוא רע רק מפני שההתחלה כל כך רעה עד שאני לא יכולה להביא את עצמי להמשיך לקרוא אותה?

• #172600 הגב
      נחום
      משתתף
    • #172601 הגב
      נחום
      משתתף

כמה דברים:
      א. לא ראיתי את כל מה שספרת עליו.
      ב. שמעתי על כל הדברים שספרת עליהם.
      ג. באתי לדבר על הספר ולא על הסופר.
      ג. אם הסופר היה נכנס לפתילים שבהם הייתי מעורב, והיה מגיב כמו שאת מספרת תאמיני לי
      שלא הייתי שותק.
      ד. מכיוון שלא היו דברים כאלה בפתילים של ניר ובאורט והסופר הגיב בסדר ואפילו בתגובה
      לשועל הודה לו על הביקורת המצויינת שלו.
      אני מדבר אך ורק על הספר נטו.
      מצטער אני בד"כ לא נכנס לשאר המקומות.

• #172602 הגב
      נחום
      משתתף
מציג 94 תגובות משורשרות
מענה ל־קריאה מאד נרגשת לארז ולאנשי האגודה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: