פרס הגפן

מציג 28 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161055 הגב
      ???
      משתתף

לפי דעתי זה לא כל כך חכם לתת פרס לסופרים מחו"ל
      אלא צריך לתת לסופרים עיבריים אבל מכוון שאין מדע בדיוני בעברית אז זה לא ממש רלונטי
      אני מציע שהאגודה תציע מין פרס גפן הקטן
      על סיפורי מדע בדיוני ישראלים שמתפרסמים באתר ובתחרות של האגודה
      כי זה אמור להיות, לפי עניות דעתי, מין פרס הוגו ישראלי למי שכותב בישראל
      ולא פרס לסופרים מחו"ל שמכרו ספרים בישראל.
      אני מציע לקרוא לפרס גפגפון אולי
      ושיהיו דף עם רשימת סיפורים איך שבפרס גפן ושיהיו 3 שיזכו

• #166738 הגב
      איה
      משתתף

למה לא כפכפ הולנדי?

• #166739 הגב
      גל
      משתתף

איך פספסת את הדיון הזה?

• #166741 הגב
      ???
      משתתף

ההוא היה על ספרים וזה על סיפורים.

האגודה מארגנת מדי פעם תחרויות סיפורים, כולל התחרות הנוכחית לכבוד אייקון. לפעמים, יש אפילו פרסים לזוכים, אמנם צנועים, אבל יותר מאשר פרס גפן (שהוא לא יותר מאשר תעודה ממוסגרת).

• #166750 הגב
      cheshercat
      משתתף
    • #166758 הגב
      גל
      משתתף

ל"וחמ םירפוסל סרפ תתל םכח ךכ לכ אל הז יתעד יפל
      םיירביע םירפוסל תתל ךירצ אלא

שזה בהחלט נושא הדיון הקודם

• #166761 הגב
      גל
      משתתף

לפי דעתי זה לא כל כך חכם לתת פרס לסופרים מחו"ל
      אלא צריך לתת לסופרים עיבריים

עכשיו בסדר אני מקווה

• #166763 הגב
      אלי
      משתתף

בעולם כולו שמחזיק בדיעה המופרכת והמטורפת מעצם מהותה שאולי גם ספר עברי ראוי להיות מועמד לפרס גפן.
      חומר למחשבה לממונים על הפרס בשנה הבאה.

• #166765 הגב
      ארז
      משתתף

גם לתיבת נוח בעלי החיים באו בזוגות. כבר אז. וד"ל.

• #166766 הגב
      שלמקו
      משתתף

גם אני בשנה הראשונה שבה חולק פרס הגפן התפלאתי על כך שאין ברשימה ספרים מקוריים.

אבל כשאלי פרסם בפורום הזה רשימת ספרים (ארוכה להפליא) מקוריים שיכולים להיות מועמדים לגפן, וכשהוא דיבר בשבוע המד"ב בטכניון על סיפורים בעברית, שמתי לב ש*אין* ברשימות הללו ספר שקראתי. *אין*. ולא בגלל שלא קראתי מד"ב השנה או שלא היה לי מאיפה לקחת (בשלב מסוים השנה הייתה לי גישה לשתי ספריות). למעשה, ספר המד"ב המקורי היחיד מהשנים האחרונות (אני לא כולל ספרים של יבשם עזגד או "לונה"/"זרמת חכמים", ששם הם כן פורסמו כמד"ב) הוא הדרך לגן עדן של גיל הראבן, וגם זה רק בגלל שבאתר האגודה הוא הומלץ. ולפני את "הגיאוגרפיה של סוף העולם", בגלל שזכיתי בו בתחרות הטירוף הגלקטית הראשונה והמיתולוגית.

מסקנה? אולי כן נכתבים ספרי מד"ב-פ' מקוריים בעברית, אבל אני, בתור חובב מד"ב שמקבל את המידע שלו מאתר האגודה ומעיתונים, לא מכיר אותם. בחנויות הספרים הם לא נמצאים על מדף המד"ב, על הכריכה שלהם צריך לחפש טוב טוב כדי למצוא מד"ב-פ', אם בכלל, והם לא מקודמים על ידי מי שבאמת אכפת לו (האגודה- שאמורה לעודד מד"ב בישראל. לא שאני מאשים). לכן, אמנם ניתן להכליל את הספרים הללו, אבל מכיוון שמתי מעט קראו אותם, זה יהיה לעג לרש.

דבר נוסף- אני לא מתכוון להצביע בטופס של פרס הגפן עבור ספר פנטזיה. אין ברשימה ההיא ספר שקראתי. אבל בהחלט שמעתי על לא מעט ספרים (שהם לא הזוכים בהוגו השנה). לא היו כאלה ברשימות של אלי.

• #166768 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

רק החיות הלא­כשרות (או טהורות או משהו כזה) עלו  לתיבה 
      זוגות זוגות. החיות הכשרות (טהורות whatever) עלו לתיבה
      שבע ­ שבע.

• #166769 הגב

ובנוסף…
      האמת, שבפורום הסיפורים של האגודה קראתי חומר יותר טוב מכמה ספרים שיצאו לאור תחת הגדרת מד"ב ישראלי.
      הייתי שמח להוציא לאור ספר הכולל כמה סיפורים מקוריים שהתפרסמו בפורום זה, או גם בפורום אורט.
      ייתכן והדבר עוד ייעשה בעתיד. אגודות מד"ב בחו"ל עשו כך, בהצלחה לא רעה.

• #166770 הגב
      אמבר
      משתתף

אני לא חושבת שיש מישהו שחושב שלא צריך לקדם יצירה מקורית ישראלית כחלק מתפקידי האגודה.

הויכוח הוא בשאלה האם פרס גפן במתכונתו הנוכחית הוא המקום המתאים לקדם ספרות כזו? ולי, ולרוב האנשים שעסקו בנושא, די ברור שהתשובה היא שלילית באופן מוחלט, אלא צריך למצוא איזו דרך אחרת כדי לקדם את הנושא.

• #166771 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #166772 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #166773 הגב
      אלי
      משתתף

אז הרשה לי לתקן את עצמי: נראה שאני וגל איננו האנשים היחידם עלי אדמות שחושבים שספר עברי יכול להיכנס לרשימת המועמדים לפרס גפן , ושלא צירך להיות עם כך בעיות של "זאת לא הדרך לקדם אותם " וכו'.
      זאת עוד דרך לקדם אותם.

• #166775 הגב
      גלעד
      משתתף

ברור לכולנו שלא נראה כאן את הסופרים עצמם… למרות שזאת הייתה יכולה להיות חוויה!

אז מי מקבל את הפרס? נציגי המוציאים לאור? שולחים לחו"ל את הפרס (אני יכול לתאר לעצמי את הדואר של אחד הסופרים וההתרגשות שהם קיבלו אותו)? האם עמנואל לוטם ינחה, יקבל את הפרס, יודה לכולנו בשם עמוס גפן ז"ל, ויפרסם את הספרים האחרונים שיצאו?

מצטער על הציניות ועל ההתקפה על עמנואל (לא משהו אישי), פשוט מוחי צועק מה????????

• #166778 הגב
      Kipod
      משתתף

הפרס מוענק לנציגי ההוצאות המגיעים לטקס, ונשלח בדואר לסופרים.
      כן, שתי תעודות לכל ספר.

ובהחלט, הסופרים אכן מעריכים פרסים שמוענקים להם. פרסים זה דבר בונה אגו. אתה לא היית שמח לשמוע שאוהבים יצירות שלך בנפאל הרחוקה (הרחוקה)?

• #166779 הגב
      ???
      משתתף

את פרס גפן יום אחרי שהפרס חולק

• #166780 הגב
      אלי
      משתתף

יהיה גדול הרבה יותר אם יקבל אותו לידיו מישהו כמו אלכס אפשטיין , מאשר סופר שיושב בארץ רחוקה ושהפרס זכאי בעיניו לכל היותר לציון באתר האינטרנט שלו ותו לא.

• #166787 הגב
      ???
      משתתף

פרס ספיר, שלידו פרס גפן די נראה כמו בדיחה.

• #166790 הגב
      ?? ???????
      משתתף

על זה שהוא הביס את "הארי פוטר". כולנו חשבנו שזה מה-זה מצחיק עד חלוקת פרס ההוגו האחרון…

• #166797 הגב
      Kipod
      משתתף

אתה באמת נודניק.

• #166802 הגב
      אלי
      משתתף

האישיות האלה ?
      אם הן אמורות להצחיק את מישהו אינני חושב שהן הצליחו בכך .למד להירגע ולא לקבל כל היערה עניינית כמכוונת אישית כלפיך ונגדך . כדאי להתחיל בלספור עד 10 לפני שאתה רושם משהו ואז לחשוב עליו שוב.

• #166803 הגב
      אלי
      משתתף

אפשר למחוק.

• #166804 הגב
      Kipod
      משתתף

הללו?

הובהר לך המצב. הובהרו לך הסיבות. הובהר לך שאין מקום לשינוי.
      ובכל זאת, אתה ממשיך בשלך.
      מה אתה מנסה להשיג?

• #166805 הגב
      Kipod
      משתתף

לאחר שמנסים לתת לך שוב ושוב תשובות קוהקרטיות, ואתה בוחר להתעלם מהן, הדרך היחידה כנראה להגיע אליך היא עם הערות אישיות.

ועוד שאלות, כחומר למחשבה.

* כמה מבאי הכנס קראו את ספריו של מר אלכס אפשטיין?
      * כמה אנשים יצביעו לו על פני הארי פוטרחוליתאורסון-סקוט-קארדאחר?

ענה לעצמך על השאלות הללו, ותגלה שכל שאתה מנסה לעשות במסע הנדנודים שלך הוא לירות למטרתך במעיים.

• #166807 הגב
      אלי
      משתתף

זה לקחת נשימה עמוקה ולהירגע .זה הדבר הראשון . השמיים לא נפלו בגלל שאני הערתי את מה שהיערתי ואין כל צורך לקחת את זה אישית .ואגב להזכירך רק הצטרפתי לויכוח שאנשים אחרים פתחו אותו מחדש ביוזמתם שלהם . אבל אני מבין למה דווקא אני מושך את האש של כעסך ולא הם .
      והערה אחרונה ובזה אני מסיים באמת הויכוח ולא אעיר אותו יותר גם אם אנשים שונים יפתחו אותו ( עד השנה הבאה כמובן ) :
      מה זה בכלל משנה כמה אנשים קראו את אלכס אפשטיין ? ובכלל אתה עשית סקרים בנושא שאתה יכול לקבוע ? ואם כבר כמה אנשים קראו את מישוריה ? נראה לי שזה לכל הפחות ( וכנראה הרבה פחות ) אותו המספר של אלה שקראו את אפשטיין , האם זה צריך לאמר משהו בעד או נגד הכנסתם לרשימה.
      שנה טובה קיפוד ואיקון מוצלח ושמח עבורך .

• #166810 הגב
      Kipod
      משתתף

מצדך. הרגע.
      ספור עד עשר, ותקשיב – אף אחד מאיתנו לא נגד יצירה עברית מקורית. אף אחד מאיתנו אינו צורר המנסה להכחיד את ניצניה של הספרות הספקולטיבית בארץ. כל מעשינו בנוגע לפרס גפן נובעים ממחשבה תחילה, ומשיקול דעת.

לכשתהיה מסוגל לדבר אלי כאל בן אדם, ולא כאל צורר, ניתן יהיה להמשיך בשיחה.

מציג 28 תגובות משורשרות
מענה ל־פרס הגפן

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: