ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 20.6: אייקון, שגרירות סאנידייל בישראל, אמא"י, פרס גפן, פרס עינת, פנטסי.קון, המכתב החודשי, אתר האגודה, תגובת הוועד בפורומים, רשימת תפקידים בוועד, מדיניות חלוקת כרטיסי חינם, האסיפה הכללית, אחראי מזכירות
- This topic has 36 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 4 חודשים by ועד האגודה.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
יום שבת, 20/6/2009
נוכחים:
יו"ר: ליאת שחר
חברי הוועד: עדי לויה, נעמה פרידמן, יערה קוזלוב, קובי רובין1. עדכוני אייקון ? מתוכננת עוד פגישת צוות עבודה. דורית תמיר תצטרף לפגישה הקרובה.
2. עדי לויה נמצאת בקשר עם הפסטיבל בנוגע לטקס חלוקת פרס גפן ולפעילויות שונות לקידום ההצבעה.3. שגרירות סאנידייל בישראל ? החתימה על ההסכם עם השגרירות תתבצע במהלך השבועיים הקרובים. רמי שלהבת (גזבר האגודה) ודנה סוסלוביץ' (גזברית השגרירות), נפגשו והסכימו על נהלים לעבודתם המשותפת.
4. אמא"י ? הטיוטה הסופית של ההסכם נכתבה, והועברה לאישור שני הצדדים.
5. חקירת התופעות שהוזכרו בפרוטוקול הקודם נמשכת. נערכו שיחות עם אנשי סגל הכנס המדובר ומתוכננות פגישות נוספות עם אנשי קהילת האנימה. כחלק מתחקיר זה, ובסיום איסוף המידע, נפנה ליעוץ משפטי בנושא.
6. בשלב זה, ועל פי השיחות שנערכו עד כה יוקשחו כללי ההתנהגות במסיבה הקרובה כך שתוגבר נוכחות אנשי סגל בוגרים, ותוגבר ההשגחה על נושא צריכת אלכוהול ע"י קטינים.7. פרס גפן – פתיחת ההצבעה לפרס גפן הוכרזה בכנס בדיון. בשבוע הספר בתל אביב הודבקו מדבקות המציינות את המועמדות לפרס על רוב הספרים המועמדים. כלקח לשנה הבאה צוין כי יש לשפר את העברת המידע להוצאות ואת ההסברה למוכרים. נידונו אפשרויות לגיוס הכספים לפרס. במהלך שלושת השבועות הקרובים תתקיים פגישה בנושא פרס גפן, שבה תציג עדי לויה את התוכנית לקידום ההצבעה לשלב ב' לפני אייקון ובמהלכו. בפגישה מתוכננות להשתתף בשלב זה עדי לויה, יוליה שנרר וליאת שחר.
8. פרס עינת ? פתיחת התחרות פורסמה באתר ובפורום האגודה. פגישה עם נציג המשפחה תיקבע במהלך שלושת השבועות הקרובים.
9. מעבר שרת ? עדו ענבל יאסוף הצעות מחיר לשרתים בחו"ל ובארץ ויציג אותן בפני הוועד בישיבה הבאה.
10. פנטסי.קון ? הוועד אישר את תקציב פנטסי.קון. השנה יארוך הכנס יום אחד.
11. פרסום המכתב החודשי באתר האגודה – הוועד העלה טיעונים בעד ונגד. דיון בנושא יפתח בפורום האגודה. יש להדגיש כי דובר על פרסום המכתב בפורמט שבו הוא יוצא לפעילים, ולא על פרסום חלק או כל תכני המכתב באתר. כמו כן לא מדובר על ביטול שליחת המכתב אלא על פרסומו במקביל לשליחתו.
נגד פרסום המכתב
יש ייחודיות לקבלת המכתב במייל ובדואר שאין בקריאתו באתר. פרסומו באתר עשוי להוציא את הטעם משליחתו בדואר.
האתר והמכתב הן שתי פלטפורמות פרסום שהאגודה יכולה להציע למפרסמים. פרסום המכתב גם באתר יגרום לחוסר טעם בפרסום במכתב החודשי.
רשימת התפוצה של המכתב כרגע גדולה ממספר האנשים שנכנסים לאתר.אם נסכם, פרסום המכתב באתר יגרום לייתור שליחתו בדואר ובמייל ולביטולו.
בעד פרסום המכתב
מידע זמין ונגיש יותר
אפשרות לקשר הלאה12. פרסום אירועים באתר האגודה ? הפרסום באתר האגודה ובפורומים לוקה בחסר. זה קורה בין השאר גם כי עידכונים על אירועים לא מגיעים בזמן ממנהלי האירועים, וגם בגלל עיכובים קלים בהעלאת תכנים לאתר.
הוחלט כי מעתה והלאה חלק מתפקיד חבר הוועד המלווה כל אירוע יהיה לדאוג שמנהל האירוע יעביר פרסומים לאתר.
ליאת שחר תדבר עם אהוד מימון ותברר אם יש צורך בתגבור צוות האתר.
(תוספת לפרוטוקול – ליאת שוחחה עם אהוד מימון בנוגע לאתר ולעיכובים בטיפול בו.
הוא הסביר שבזמן האחרון אכן היו עיכובים מסויימים בטיפול באתר, עכב חוסר זמינות של חלק מהצוות מסיבות אישיות. בשלב זה הצוות חזר לעבודה סדירה. במידה ואהוד ירגיש שיש צורך בתגבור צווות האתר, הוא יפנה לועד.13. תגובת הוועד בפורומים ? נושא זה הועלה בישיבת הוועד הקודמת, אך לא נערך בו דיון מפאת חוסר זמן. בישיבה זו הוועד הרגיש שאין בעיה עם התנהלותו בפורומים, ולכן לא דן בנושא.
14. רשימת תפקידים בוועד – בעקבות פעילות השנה האחרונה, הגדיר הועד מספר תפקידים לחברי הוועד הבא, אשר לדעתנו חיוניים להתנהלות תקינה של הוועד והאגודה. חלק מתפקידים אלו נועדו לסייע לוועד לפעול בצורה חלקה ככל האפשר, בלא להתעכב על תקלות מנהלתיות מיותרות. חלק מהתפקידים נועדו לכך שלכל פרוייקט, כנס או ארגון בת של האגודה יהיה איש קשר מסויים בתוך הועד.
הגדרת תפקיד מפורטת לכל אחד מן התפקידים תתפרסם בקרוב.
א. יו"ר האגודה.
ב. גזבר האגודה.
ג. דובר הוועד.
ד. מזכיר הוועד – אחראי על כתיבת, עריכת ופרסום פרוטוקולים. קביעת ישיבות ועד ופרסום סדר היום שלהן בזמן. מעקב אחרי מייל האגודה. ניהול סטטוסי משימות אל מול יו"ר האגודה.
ה. מתאם בין אמא"י לאגודה.
ו. מתאם בין השגרירות לאגודה.
ז. מלווה לכל כנס, אשר ייקבע לפני כל כנס.
ח. איש קשר עם צוות השנתון והאתר.
ט. אחראי בארטרים ושיתופי פעולה ? הכתובת הראשונה לפרסום בבמות האגודה ושיתופי פעולה אחרים. לאחר שהצעה תהפוך לפרויקט רשמי, ימונה לה אחראי מתוך או מחוץ לוועד.
י. אחראי פרסים ותחרויות15. מדיניות חלוקת כרטיסים חינם לפעילי האגודה ? עבור אירועי אגודה בלבד:
ערב עיון (או כל אירוע שאורכו פחות מיום מלא) ? בהחלטת מנהל הכנס, בשיתוף עם יו"ר האגודה.
כנס חד יומי ויותר ? חברי ועד מקבלים כרטיסי אורח. כרטיסי אורח נוספים בהחלטה משותפת עם הנהלת הכנס.
בכנסים שהאגודה שותפה בהם, יועלה הנושא מול שאר הגופים השותפים לכנס.16. העלאת נושאים לסדר היום של האסיפה הכללית הקרובה
הקטנת הוועד לחמישה.
הצבעת אי אמון – שינוי תקנון הבחירות של האגודה.
הצעתה של ורד טוכטרמן (קישור להודעה בפורום) לא צריכה להעלות בפני האסיפה הכללית כיוון שהיא אינה דורשת שינוי ממשי במבנה האגודה. אך זו הצעה שיש לבחון לעומק. ליאת שחר תארגן מפגש פעילים בנושא, תאריך יעד לא נקבע.17. עדי לויה הציעה לכתוב תכנית עבודה שנתית מומלצת לוועד. הצעה זו תיכנס לסדר היום של ישיבת הועד הבאה.
18. אחראי מזכירות האגודה ועורך המכתב החודשי, גל חיימוביץ', הודיע על פרישתו. הוועד מודה לו על תרומתו לאגודה בשנים האחרונות ובכלל ומאחל לו הרבה הצלחה בהמשך דרכו.
19. הוועד מינה את ארז גביש להחליף את גל חיימוביץ', המינוי אושר פה אחד.
-
גלמשתתף
סעיף 7 – פרס גפן: קודם כל, אין שום הודעה על פתיחת שלב ב' באתר האגודה או בפורום האגודה (או פורום מד"ב כלשהו עד כמה שזכור לי). קצת חבל, לא?
שנית, באתר הפרס בהצהרת הפרטיות בטופס ההצבעה מופיע שאנו נדרשים לספק גם מספר טלפון, אבל אין לזה שורה בטופס עצמו, רק ת"ז ואימייל.סעיף 13 – פשוט מאכזב.
סעיף 16 – חסר שם הקישור. אני מניח שהכוונה לזה: http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,50843,50843#msg-50843
-
???משתתף
נחמד, מצאתם לנכון שנדרש אחראי פרסים ותחרויות אבל לא אחראי פעילויות אזוריות.
אז נגיד שאני רוצה לארגן משהו מחוץ לתל אביב (מה שאוטומטית הופך את העניין לפעילות אזורית בלבד) – למי אמורים לפנות?
תגידו – בכלל עברתם על רשימת התפקידים שועדים קודמים קבעו? זה קל – פשוט מריצים כמה מילות חיפוש ברשימת התפוצה של הועד. אולי תמצאו שם עוד כמה תפקידים חשובים שנשכחו מלב. -
Boojieמשתתף
הנושא הוא לא בדיוק "הצבעת אי אמון" אלא קביעת הרף לבחירתו של חבר ועד. האפשרויות נעו בין האופציה להצבעת אי אמון (הווה אומר, מתן אופציה להתנגדות מפורשת לבחירתו של מועמד בשיטת ההצבעה) לבין קביעת רף מספר/שיעור קולות מינימלי מבין הבוחרים.
לגבי סעיף 14 – מה שחגית אמרה.
וסעיף 13 משעשע אותי לאינסוף. "אנחנו סבבה, אין מה לומר" (טפיחה עצמית על השכם). נהדר.
-
Boojieמשתתף
האם *יש* מנהל לאתר האגודה? אם כן, מי הוא?
מנהל אתר האגודה, למי שפספס, הוא האדם שיש לו אחריות גלובלית על אתר האגודה. כלומר, האדם שאחראי לטפל בכל העניינים הטכניים ולרכז אותם (כדי שיהיה ידע מרוכז ומסודר בנושא), שמתאם בין כל אנשי הביצוע באתר האגודה (אדמינים, עורכי מגזין האגודה, האחראים למימד וכן הלאה, כדי שלא יבוצע כפל עבודה באופן לא מאורגן ומצד שני, דברים יפלו בין הכיסאות), שדואג לכך שמגוון העבודות השונות באתר האגודה אכן מבוצעות, שאחראי לעבוד מול מנהלי כנסים (וכל גוף אחר שצריך אתר על שרת האגודה) ולוודא שאתרי כנסים מוקמים בזמן וכיאות, ושמעלה שיפורים ושינויים רצויים או אפשריים באתר האגודה וגם דואג לביצועם. בקיצור, ריכוז של ידע ואחריות. תיאורטית, זה היה אמור להיות האדם שיטפל בכל הצדדים של מעבר השרתים, ולא חברי הוועד, שזה אפילו לא מתקרב להיות בתחומי האחריות שלהם.
יש כרגע אדם כזה? כי אני לא ראיתי שהתפקידים האלה מבוצעים, ומצד שני לא זכור לי שראיתי בפרוטוקולים הודעה על פרישתו של מי שהיה אמור להיות בתפקיד, או על מינויו הרשמי של אהוד לתפקיד. אם פספסתי, אני אשמח אם יפנו אותי למקום הרלוונטי.ועוד הערה קטנה לסעיף 12: אם המצב כיום דומה במשהו למה שהיה בתקופה ששימשתי כמנהלת אתר האגודה, אחת הסיבות שהמידע לא זורם כראוי לצורך פרסום אירועים באתר האגודה היא שלמנהלי אירועים אין מדריך קבוע ומסודר של הפעולות שהם צריכים לבצע, ולכן הם הרבה פעמים לא מודעים לעובדה שהם אמורים להוציא הודעה לפרסום באתר ובפורומים בזמנים מסוימים. רצוי מאד שיהיה מדריך כזה, כולל לוח זמנים מומלץ, וכן שחבר הוועד שממונה על קשר עם מנהל כל כנס יהיה מודע לרשימת הדברים שצריכים להתבצע וידאג לכך שאכן יתבצעו.
____
תוספת: לאחר בדיקה קצרה התגלתה העובדה המעניינת הבאה: בפרוטוקולי הוועד עד היום, הוגדר מעמדו של גיא וינר "מנהל האתר". בדף "צוות האתר" במגזין האגודה הבחנתי כרגע שמעמדו מוגדר "מנהל טכני". מתי בדיוק השתנתה הגדרת התפקיד שלו מ"מנהל האתר" ל"מנהל טכני"?
אגב, השאלה הזאת עשויה להיראות קרצייתית, אבל כשפרשתי מהוועד ומסרתי לוועד את רשימת התפקידים שדורשים מילוי, אמרתי להם שאתר האגודה צריך מנהל, הסברתי להם מה התפקיד דורש, והאנשים הממונים על החיפוש חזרו ואמרו "מצאנו את גיא וינר כאחראי טכני". הסברתי להם שאחראי טכני יש לאתר כבר שניים (דותן דימט וחנית כהן, שבאותה תקופה שימשה גם היא כאדמין למטרות מסוימות), ומה שהאתר צריך זה *מנהל*. חברי הוועד הסבירו לי שגיא וינר יוכל למלא את התפקידים הטכניים הנדרשים, ואת השאר ימלא מישהו אחר. אני התעקשתי שמה שהאתר צריך זה *מ-נ-ה-ל* – כמו ב"האדם שלוקח אחריות גלובלית על האתר", לא כמו ב"האדם שעושה אדמין ושהשאר יסתדר לבד". חברי הוועד אמרו לי שאין בעיה, גיא וינר יכול להיות גם זה. לפיכך, תפקידו של גיא וינר הוגדר "מנהל האתר".
והנה, עכשיו אני רואה ששוב הוא מוגדר "מנהל טכני". אז מתי זה קרה ולמה לא שמענו על זה? -
גילימשתתף
לאור התגובות האחרות, אני חושבת שלגיטימי לבקש קצת פירוט- מה הטענות שהועלו לגבי תגובות הוועד בפורום, מה נדון בפגישה, ואיך תגובה בנוסח "אנחנו חושבים שאנחנו דווקא סבבה, לא משנה מה האנשים שבחרו בנו מרגישים" סוגרת את הנושא הזה לדעתכם.
-
גרייףמשתתף
היא סוגרת אותו בצורה לא מספקת.
-
גרייףמשתתף
1. אני שם לב שעידו ורותם לא היו נוכחים, ולמרות זאת, הוועד קיבל החלטות "פה אחד". אני מניח שהוועד, כפי שמתחייב ממנו, ישב וקבע את הנהלים שלפיהם מתנהלות הישיבות שלו, ותהיתי: א. מה הם הנהלים הנ"ל ויותר ספציפית, מה הם אומרים לגבי היעדרות של חברי וועד.
2. עדכוני אייקון הן שמתוכננת פגישה? זאת אומרת שאין עדכוני אייקון מצד הוועד לגבי הפגישות של צוות העבודה עד עכשיו?
3. הייעוץ המשפטי שהוועד הולך לגשת אליו הוא בנושאים של הטרדות מיניות ואונס קטינות, או בנושא אחר? האם הכוונה היא לפנות לייעוץ משפטי במקביל לפגישה של אייקון, או שהכוונה היא שנציגי אגודה ישתתפו בפגישה ויסתפקו בכך?
-
גלמשתתף
מתיישבת עם הרצון לצמצם את הוועד בשני אנשים?
זה אומר שכל חבר וועד יחבוש לפחות שני כובעים בנוסף לדיונים שוטפים של הוועד.אגב, לדעתי אפשר להרחיב את סמכויות אחראי מזכירות גם למזכיר הוועד. נכון זה יותר עבודה לארז, אבל זו לא עבודה שדווקא חבר וועד נדרש לה.
ארז יכול לקבוע תאריך לפגישה אחרי בירור מול כולם, בדיוק כמו חבר וועד. הוא יכול לעקוב אחר סטטוס משימות, הוא יכול לדאוג לפרסום סדר היום של הישיבה והפרוטוקולים וגם ככה הוא אמור לקרוא את מייל האגודה, שלמעלה מ-80% מהדואר המגיע לשם הוא בענייני מזכירות.
בשביל זה יש מזכירה לבוס – שתנהל ותתאם פגישות, תקרא ותשלח מכתבים וכיו"ב. לא צריך חבר וועד בשביל זה. -
עופר לובזנסמשתתף
לי אישית נראה שהתפקיד הזה דווקא יכול להתבצע יופי ע"י אדם שאינו חבר וועד. את האמת הייתי רוצה לשמוע את ההגיון שמאחורי הקביעה שהתפקידים של אחראי פרסים ותחרויות ושל מזכיר הוועד מחוייבים להיות בוועד.
-
גרייףמשתתף
כל התפקידים בין ה' ל-י' זה בת'כלס אותו התפקיד: לנהל את העבודה של פעילי האגודה. אפשר לקרוא לזה אחראי ואפשר לקרוא לזה מתאם, אבל זו אותה עבודה, ויכולים לעשות אותה גם שלושה חברי ועד, לא צריך שבעה.
-
Boojieמשתתף
אבל מאחר שהיו בפרוטוקול דברים שנראה לי הרבה יותר חשוב לקבל עליהם תשובה, ומאחר שחששתי שגם לגביהם לא יהיה לנו הרבה מזל, אם לשפוט את האופן שבו שאלות שעולות בפורום הזה זוכות להתעלמות או לשכחה בזמן האחרון, החלטתי שזה כנראה הנושא הכי פחות חשוב להתקרצץ עליו, כי ממילא, נו, הוועד חיבר רשימת תפקידים רצויים, זה לא באמת אומר שום דבר.
אני אישית חושבת שרוב הרשימה ההיא מיותרת. יש שם מעט מאד דברים שחייב לעשות דווקא חבר ועד, ויותר מדי דברים שנובעים מדחף לריכוזיות יתר.
בשעתו הייתי אמורה להיות אחראית על עניין פעילויות מקומיות – תפקיד שהזנחתי, למרבה הצער, בשל עומס יתר והעובדה שמעולם לא הצלחתי להגיע אליו, ועל כך אני מכה על חטא כי זה נושא חשוב מאד – ולדעתי אין *שום* מניעה שהאדם שיטפל בנושא יהיה חיצוני לוועד, כשהוועד עוקב אחר פעילותו באופן קבוע ולא מעבר לכך. להפך, עדיף שזה יהיה אדם שזה תחום ההתמחות האחד והיחיד שלו, לא במקביל למיליון דברים אחרים כולל חברות בוועד. מדובר בתפקיד די גדול, אם ממלאים אותו כמו שצריך. -
עופר לובזנסמשתתף
לגבי מנהל פעילויות אזוריות אני באמת רואה את הההגיון עכשיו- אבל לא לגבי ניהול תחרויות, במיוחד ל מאחר שיש לי מול העיניים את מנהל התחרויות של העמותה, שלמיטב ידיעתי אינו חבר וועד, ולא שמתי לב שזה מפריע לו לארגן תחרויות תדירות יחסית.
-
Boojieמשתתף
חלק מהדברים שמופיעים ברשימה, לדעתי, מוגדרים לא נכון. אלה לא תפקידים אלא תחומי אחריות.
למה כוונתי? שאחריות על פרסים ותחרויות, למשל, לא צריכה להיות תפקיד. זה לא צריך להיות אוסף של עבודות שאדם מסוים צריך לבצע. זה צריך להיות נושא שאדם מסוים צריך לעקוב אחר האנשים שעושים בו את העבודה, ולהיות אחראי על מינוי אנשים שיעשו בו את העבודה. אחראי פרסים ותחרויות לא צריך להיות האדם שמארגן פרסים ותחרויות, אלא האדם שמחזיק רשימה מלאה של כל הפרסים והתחרויות שיש לאגודה, דואג שיהיה מי שמארגן כל אחד מהם, ועוקב אחר האנשים האלה. זה לא הרבה עבודה במיוחד, רק עניין של שמירה על סדר.
ומאחר שאמרתי את זה, תחומי אחריות הכרחיים יש הרבה יותר, והרשימה שהוצגה למעלה לא ממצה ולא קרובה להיות ממצה. -
ועד האגודהמשתתף
סעיף 1- עדכונים אחרים נמסרו ברשימת התפוצה ולא במהלך הישיבה. אבל עכשיו שהעלית את הנושא, ייתכן ויהיה טוב אם מעתה והלאה הפרוטוקול יכלול גם סיכום דיונים מרשימת התפוצה.
סעיף 4 ? הייעוץ המשפטי יהיה בנושאים הרלוונטיים כפי שיעלו מהתחקיר שנמצא בעיצומו. במידה ואייקון יכנס פגישה בנושא, נציגי הועד יצטרפו אליה. במידה ולא, נציגי הועד יזמנו את הפגישה.
סעיף 7- אתה צודק בשתי ההערות. הנושא יטופל.
סעיף 13- אנו רוצים להבהיר שהנושא התייחס לא למדיניות המחיקות, אלא למדיניות התגובות של הועד בפורום והאופן שבו הן מנוסחות, כיוון שבישיבה הקודמת התעוררו כמה חילוקי דעות. חילוקי הדעות התעוררו לאחר שחלק מחברי הועד לא הסכימו עם ניסוחי תגובת הועד לנושא כנס קיו.קון. אך במהלך הזמן שחלף, הועד חש שהתקשורת בנושא זה השתפרה ולכן אין צורך בדיון. בנוסף, חברת הועד שהעלתה את הנושא בישיבה הקודמת לא יכלה להגיע לישיבה זו ולהציג את עמדתה בפני הועד. אנו רוצים לומר, בהמשך להודעתה של רותם, שנושא הפורום אכן מאוד מעסיק אותנו. וזה שלא נערך בו דיון בישיבה זה לא מחוסר אכפתיות.
סעיף 12- אנו מסכימים עם ההערה של ורד. ולוח זמנים כזה יהווה חלק מלוח הזמנים עליו דובר בסעיף 17.
בנושא ניהול האתר, אכן קיים חוסר סדר מסוים. מאז שאמיר עשה את השינויים בסגל האתר, ליאת לא הגיעה להשקיע מחשבה בנושא. לאחר שיחה נוספת של ליאת עם אהוד, התברר שאכן קיים חוסר סדר בהגדרות התפקידים. במהלך החודש הקרוב תקבע פגישה עם צוות האתר (או רק עם אהוד, במידה ולא יתאפשר לחברים מהדרום להגיע).סעיף 14- בנוגע לבעלי התפקידים אני מודעים לתפקידים שהיו בועדים הקודמים, ורשימה זו מייצגת את רשימת התפקידים שלדעת ועד זה הכרחיים שימולאו ע"י חברי ועד. רכז פעילויות אזוריות, למשל, זהו תפקיד חשוב באגודה, אך אין הכרח שתפקיד זה ימולא ע"י חברי ועד. במידה ופעיל אגודה מעוניין לקיים פעילות כל שהיא, הוא מוזמן לפנות לוועד, וימונה לפעילות זו מלווה מטעם הועד.
בנוגע להרחבת תפקיד מזכיר האגודה, ייתכן שחלק מתפקידי מזכיר הועד יכולים להיעשות ע"י מזכיר האגודה, אך כשנפרסם את הגדרת התפקיד המלאה אני מאמינה שיתברר שאת רוב התפקידים יהיה קל יותר לעשות כשנמצאים בתוך הועד.
אחראי פרסים ותחרויות היה אמור להיות איש קשר לנושא, זו טעות בניסוח. התפקיד עצמו מאוד דומה לתפקיד כפי שתואר ע"י ורד.סעיף 16- קיבלנו את התיקון. האפשרויות יפורטו לקראת האסיפה.
בנוגע לקבלת החלטות- ייתכן והמילים "פה אחד" לא היו מדויקות. אך כאשר 5 חברי ועד מסכימים על נושא מסוים, הם בכל מקרה הרוב.
-
Onyxמשתתף
תגובתכם בסעיף 12 :
"…בנושא ניהול האתר, אכן קיים חוסר סדר מסוים. מאז שאמיר עשה את השינויים בסגל האתר, "למה אתם מציגים כאילו שאני ביצעתי את השינויים?
אם מישהו לא חשב עד הסוף על הניסוח אולי כדאי שתקדישו יותר תשומת לב לסמנטיקה.
לא אני ביצעתי את השינויים. השינויים התבצעו כתוצאה מהחלטת וועד שהתקבלה במסגרת ישיבת וועד מן המניין ובהצבעה המעוגנת בפרוטוקולים ובנוכחות חברת וועדת ביקורת.
לא מספיק שגרייף כמעט הפך אותי לדיקטטור באמצעות מסכת של שקרים?
-
???משתתף
למה? תחרויות נערכות במסגרת כנסים – ואז ממונה להן מישהו מסגל הכנס.
לפרס גפן צריכה להיות ועדה משלו ולפרס עינת – כדאי מאד שיהיה אחראי שאינו חבר ועד, על מנת שיוכל באמת להתמקד בקידום הפרס.
אז אני שואלת שוב – למה אחראי תחרויות זה כן תפקיד לחבר ועד ורכז פעילויות זה לא?
ועוד תפקיד שקצת "נשכח" – אחראי על הקשר עם סופרים מחו"ל. ואולי כדאי להרחיב את התפקיד לאחראי קשר עם גופים מקבילים בחו"ל.
הנקודה שלי היא שיש עוד תפקידים באותה רמת חשיבות וצורך כמו רכז תחרויות ומשום מה הם לא ברשימה. אני הבאתי כאן דוגמה לשני תפקידים כאלה – זה לא אומר שצריך להחליף אחד בשני, אלא אולי (כמו שהוצע כאן באחת התגובות) לבנות מחדש את הרשימה כך שתהיה פחות פרטנית. לדוגמה – אחראי יצירה מקורית ולא אחראי תחרויות. מישהו כזה יודע שמטרת האגודה של עידוד יצירה מקורית היא המטרה שלו לשנה – שנתיים הקרובות. הוא צריך להראות בסוף השנה מה הוא עשה על מנת לקדם את המטרה.
בין יתר הדברים הוא יכול להראות שיזם תחרויות, כמובן שהוא לא זה שצריך לנהל כל תחרות ותחרות.סתם נקודה למחשבה.
אני לא מאמינה שמשהו ישתנה עכשיו – אבל אני אופטימית -
Boojieמשתתף
שהיה חכם יותר להגדיר את זה "תחומי אחריות" מאשר להגדיר את זה "תפקיד לחבר ועד".
ובאמת לא יזיק אם למישהו (מישהו? יש מישהו באולם?) יהיה כוח לנסח מסמך ובו רשימה מלאה של תחומי האחריות שהוועד אמור לטפל בהם, כדי שאפשר יהיה לעשות סדר בבלגן ולוודא שאכן הכל מכוסה. כנסים ואירועים, יצירה (כולל פרסים ותחרויות), קשר עם ארגונים אחרים, יחצ"נות, חסויות, כספים, אינטרנט, פעילות מקומית ואזורית (כולל קשרים עם גופי חינוך), פעילי האגודה – למי יש עוד? או שאולי לוועד יש רשימה מסודרת של תחומי האחריות שהוא מכסה?
בכל מקרה, אני חושבת שזה ממש מיותר להתחיל להגדיר את תחומי האחריות האלה לצורך הבחירות. מלבד מספר מצומצם מאד של *תפקידים*, את תחומי האחריות בכל מקרה מחלקים לחברי הוועד עם תחילת שנת הפעילות, ויש שם קצת יותר מעשרה תחומים, וב*כולם* חייבים לטפל. -
???משתתף
אכן צריך להבחין בין תפקידים ובין תחומי אחריות.
אבל – אם הרשימה נשארת בעינה, הרי שלדעתי יש "תפקידים" חשובים לא פחות שלא נמצאים בה. -
ועד האגודהמשתתף
הצדק עמך
אנחנו מתנצלים, הניסוח לא היה מדויק במקרה הזה. הכוונה היתה שמאז שנעשו השינויים בתקופת כהונתך לא הספיקה היו"ר החדשה להקדיש להם את מלוא תשומת הלב. הועד בהחלט עומד מאחורי השינויים בניהול האתר. -
AzureDarknessמשתתף
עברתי על עדכוני הועד האחרונים ולא מצאתי כאלה מעבר ל"מיזוג".
-
Onyxמשתתף
ללא תוכן אמרתי! לכו ל MuchRejoice היא כותבת תוכן ב (לת)
-
Boojieמשתתף
לול אמרתי. לול!
-
גרייףמשתתף
זה מתפשט?
-
גרייףמשתתף
אני שאלתי מה הן תקנות הוועד בנוגע לישיבות חסרות, לא באמת באתי לנטפק האם הביטוי "פה אחד" מתאים גם למקרה שבו שני חברי ועד לא היו בישיבה.
-
AzureDarknessמשתתף
נו, תוכן… ומשהו על קקטוסים.
-
MuchRejoicingמשתתף
מצטערת, אני לא לוקחת על עצמי כזו אחריות גורפת בלי מינוי רשמי מהוועד. מי יגבה אותי?
-
MuchRejoicingמשתתף
למעשה, בקרב חוג מכרי, הם אפילו משמשים לצבריזציה של הפולניות המצויה ("אני אשב לבד, בחושך, בלי סוודר, ואדקור את עצמי בקקטוסים."). טאץ' מקומי וכל זה. בעונה הזו בישראל הרי אף אחד לא ירחם עליך אם קר לך…
-
ועד האגודהמשתתף
פרטים מההסכם יפורסמו, בתיאום עם השגרירות, לאחר חתימתו.
-
Onyxמשתתף
איך זה כמינוי רשמי?
-
Boojieמשתתף
אלא אם כן לא יתחשק לי, כמובן, ואז את צריכה לשאול מה יקרה כש*בוג'י* לא תהיה מרוצה מהתפקוד שלך.
-
AzureDarknessמשתתף
כי לפי מה שהבנתי (מהודעה רשמית של הועד), חברי השגרירות זכו להכיר את טיוטת ההסכם לפני חתימתו (ולא רק "פרטים").
למה לנו לא מגיע? -
MuchRejoicingמשתתף
בעיקר בלילות החשוכים, כשהרוח נושבת ממערב בקול יללותיהם של המקוללים, והאורות בשמים חיוורים מכדי להיות כוכבים… לא! ל"ת! ל"ת, אמרתי!
-
ועד האגודהמשתתף
יש נקודה בדבריך.
השלב שבו הנושא עלה לדיון מול חברי השגרירות היה במסגרת המפגש בעולמות. חברי השגרירות קיבלו סקירה של ההסכמות שהגיעו אליהן עד כה. הנושא עלה גם מול חברי האגודה במפגש בעולמות, אך לא הספקנו לדון בו.
פרסום עיקרי ההסכם יעשה בקרוב, ובתיאום עם הנהלת השגרירות. -
ועד האגודהמשתתף
אין תקנות מוגדרות בנוגע לישיבות חסרות. העיקרון המנחה הוא שבכל ישיבת ועד יהיו רוב חברי הוועד, ועד כה בוועד זה, לא התקיימה ישיבה שהיו בה פחות מחמישה חברי ועד.
עד כה ועד זה לא נדרש להגדרת תקנות, כיוון שלא התקבלה החלטה עליה לא הסכים רוב מחברי הוועד כולו. אך העובדה שלא נדרשנו לתקנות לא אומר שאין צורך לנסחן, ובוועד הבא יקבעו נהלים לקבלת החלטות. -
AzureDarknessמשתתף
אוף, נו… למה לא מאמינים לי כשאני אומר שאין תוכן?
-
ועד האגודהמשתתף
ההסכם אמור להיחתם ממש בימים הקרובים.
הנושא התעכב מעבר למה שהתכוונו, ואנו מעדיפים שלא לעכב אותו עוד יותר בתיאומים של מה לפרסם במקום לסגור את הנושא.
-
-
מאתתגובות