ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 18.7: אייקון, שגרירות סאנידייל בישראל, אמא"י, פרס גפן, פרס עינת, שנתון, אתר האגודה, מעבר שרת, עדכונים נוספים, תוכנית עבודה שנתית
- This topic has 19 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 3 חודשים by גרייף.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה
יום שבת, 18/7/2009
נוכחים:
יו"ר: ליאת שחר
חברי הוועד: רותם ברוכין, עדי לויה, עדו ענבל (באיחור), נעמה פרידמן, יערה קוזלוב, קובי רובין1. עדכוני הכנסות אייקון ? אייקון 2007: הנושא נמצא בבירור.
2. אייקון 2008 ? בהמשך לפרוטוקול מ-08/12/2008, האגודה קיבלה 4,000 ש"ח מפסטיבל אייקון 2008.
3. אייקון 2009 – אין מסמך התחייבות בחתימת הסינמטק, אך בתקציב אייקון, שנחתם ע"י הסינמטק, קיים סעיף המקצה כספים לעמותות ללא קשר לרווחיות הפסטיבל.4. שגרירות סאנידייל בישראל – ההסכם מול השגרירות נחתם. אלה עיקריו:
? השגרירות תנוהל על ידי גוף מצומצם בן שלושה חברי הנהלה. גזבר השגרירות יכול להיות אחד מהם או גזבר חיצוני.
? הנהלת השגרירות תפעל בכפוף לוועד האגודה.
? כספי השגרירות יועברו לחשבון האגודה וינוהלו על ידי גזבר מטעמה, בפיקוח גזבר האגודה. במסגרת הניהול המשותף יתחלקו בין הגופים הוצאות המנהלה.
? בשנה שבה לא ימצאו שלושה חברי הנהלת שגרירות לניהול הארגון, תיטמע השגרירות באגודה, וחבריה יהפכו לחברי אגודה מלאים, על כל הזכויות והחובות הנלוות לכך. בוועד האגודה ימונה נציג לענייני שגרירות סאנידייל בישראל וקהילת באפי.
? עד אז, ישלמו חברי השגרירות את דמי החבר הנהוגים בארגון ויזכו לכל ההטבות והנחות שלהם זכאים חברי אגודה באירועים שהאגודה מארגנת לבדה. הנחות באירועים המאורגנים בשיתוף עם גופים אחרים יתואם מולם. כמו כן לא יהיו חברי שגרירות זכאים למנוי על השנתון ולא יוכלו להיבחר לוועד האגודה או להשתתף באופן פעיל באסיפות אגודה.
? עד לאיחוד הסופי, כל אחד מהצדדים רשאי להתיר את ההסכם על ידי כינוס אסיפה כללית שלא מן המניין.5. אמא"י – ההסכם המחודש בין הארגונים אושר בוועד האגודה ועבר עריכה לשונית וייעוץ משפטי. נוסח סופי הועבר לוועד אמא"י. ההסכם יחתם בשבועיים הקרובים.
תחקיר – הסתיים איסוף עדויות. השלב הבא הוא זימון ייעוץ משפטי. ייבחן הצורך בגביית עדויות נוספות. נציגת צוות התחקיר נכחה במסיבה של אמאי ולא חזתה בהתנהגות לא הולמת.6. פרס גפן ? עדי לויה עדכנה את הוועד על רעיונות לאירועים לקידום פרס גפן בפסטיבל אייקון. בשבועיים הקרובים תתקיים פגישה של ליאת וחברי ועדת פרס גפן בנושא קידום ההצבעה.
7. פרס עינת ? התקיימה פגישה עם המשפחה בנושא תקנון הפרס. הוסכם שהסיפור הזוכה יפורסם באתר האגודה (במקום במימד העשירי). נושא פרסום שמות השופטים נבחן מחדש.
8. עדכונים נוספים :
א. שנתון ? התקבלו הצעות מחיר ממספר בתי דפוס. באחריות אהוד מימון ונעמה פרידמן לדבר עם בתי הדפוס ולסגור איתם.ב. אתר האגודה ? רותם ברוכין תתאם פגישה עם אהוד מימון, אור ביאליק וגיא וינר על חלוקת תפקידים ותחומי אחריות באתר + חזון לאתר באופן כללי.
ג. הצגת פרס גפן בוורלדקון ? נעמה פרידמן ועדי לויה ממשיכות לעבוד על מצגת.
ד. ארגזי הספרים לתרומה אשר נמצאים אצל ליאת שחר יועברו לפרוייקט "סיפור חוזר". מידע נוסף על הפרויקט ניתן למצוא כאן: http://www.s-tov.org.il/siteFiles/1/236/1946.asp.
ה. חברה העוסקת בהכנה לבחינה הפסיכומטרית פנתה אל האגודה בבקשה להציג מאמרים מאתר האגודה במקראה שלה. קובי רובין בודק את העניין עם נציגת חברת הפסיכומטריויצור קשר במקרה הצורך עם מחברי המאמרים הנבחרים.
ו. בחירות לוועד האגודה – נעמה פרידמן תברר מול הייעוץ המשפטי של רשם העמותות את נושא האפשרות להצבעת הנגד.
ז. עדכוני שרת ? לאחר בירורים שנערכו ע"י עדו ענבל, הומלץ לבחור בשרת מסויים בארה"ב. פרטים נוספים צריכים להתקבל מדותן דימט. עדו ענבל ימשיך לעבוד על הנושא, ובהמשך יכתוב מסמך מסכם ויעבירו לוועד הבא.
9. הוועד הכין תוכנית עבודה שנתית לוועד האגודה. הנוסח הועבר לקבלת הערות מחברי ועדים קודמים.
10. יו"ר האגודה הודתה לחברי הוועד על עבודתם ותרומתם הרבה בשנה האחרונה. חברי הוועד שלא ימשיכו בתפקידם איחלו הצלחה ליו"ר ולחברי הוועד המתמודדים לכהונה נוספת.
[נערך על ידי מנהלת הפורום: תיקון תאריך שגוי]
-
ועד האגודהמשתתף
ההסכם עם אמא"י נחתם מאז הישיבה ועיקריו יפורסמו בתגובה להודעה זו בעוד מספר ימים.
בנוסף, אנו מתנצלים על האיחור הקל בפרסום הפרוטוקול.
-
נגהמשתתף
בקשר להסכם עם השגרירות, האם חברי האגודה יקבלו הטבות או הנחות כלשהן באירועים של השגרירות?
-
???משתתף
והועד החדש כבר ערך ישיבה ב 8 לדצמבר 2009…
-
Boojieמשתתף
גרררררר… חבורת רודפי טובות הנאה שחושבים רק על עצמם!
-
גלמשתתף
האם הספרים יוחתמו בחותמת "ספר זה נתרם ע"י אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה [הכנס כתובת אתר כאן]"?
כי אם לא, אז כדאי מאוד לעשות זאת – זו פרסומת טובה והעלות היא מינימלית – רק יצירת החותמת.
-
נעםמשתתף
אני מאוד מקווה שלא איחרתי את הרכבת עם הנושא הזה…
הערתי בזמנו שהמראה של המימד (ולהבדיל מתוכנו), הוא בעייתי משהו (בלשון המעטה). עכשיו שאנחנו עוברים לשנתון נוצרה הזדמנות לתקן או להתחיל מחדש בנושא.
לפיכך ישנן כמה שאלות שראויות להשאיל בהקשר של בחירת בית-דפוס (ולמעשה באופן כללי לגבי השנתון):
1. מה גודל העמוד של השנתון? למימד היו עמודים קטנים למדי – מה שמאוד תרם לבעייתיות שלו.
2. כמה צבע הוא השנתון יכיל? כמובן יש פה יחס של עלות-תועלת.
3. מי יהיה אחראי על הסידור של העמודים? הכוונה לסידור הפנימי של כל עמוד.אלו, אני חושב, שלושת השאלות הכי קריטיות. אני רק רוצה לציין לפי הבנתי, השנתון אמור להתרכז יותר בסיפורת מאשר המימד – כלומר להיות יותר אחיד מבחינת התכנים שלו. אם זה נכון, זה עלול להקשות על יצירת מגזין (שנתון) מושך מבחינה ויזואלית.
-
Boojieמשתתף
הרעיון המקורי היה שהשנתון יהיה בפורמט של ספר, לא של מגזין, מה שיעשה אותו הרבה יותר אטרקטיבי.
אבל, כמובן, צוות השנתון יודע יותר טוב ממני לגבי זה… -
נעםמשתתף
הסתייגות קלה, אני מודה שעדיין לא שקלתי את הדברים עד הסוף, ובכל זאת כמה מחשבות ככה בתור התחלה.
החלק הטוב בלהוציא את השנתון בפורמט של ספר הוא שהוא יהיה הרבה יותר קל לעימוד (כולנו יודעים איך ספר צאיך להראות, פחות או יותר). אם הוא גם יצא בכריכה איכותית, הוא בלי ספק יכול להיות יותר אטרקטיבי.
אבל…
למימד, ואני מניח שגם לשנתון, הייתה מטרה של למשוך חברים פוטנציאליים לאגודה. בתור שכזה יש יותר חשיבות להיותו ראוותני ומושך עיינים. בעיקר הכוונה למישהו שעוצר בדוכן האגודה באייקון לכמה דקות בין אירוע אחד לאחר. בהקשר הזה השנתון יסבול מכמה בחינות. קודם כל, העובדה שיש מבנה יודע לעמוד של ספר (פחות או יותר) – שקודם שחקה לטובתינו, תהפוך עכשיו למכשול. השנתון גם עלול להיות בתחרות יותר קשה מול ספרים "אמיתיים" – ומאוד יכול להיות שהוא ימצא את עצמו בעמדת נחיתות.בכל מקרה, השאלות המקוריות שלי נשארו רלוונטיות (לדעתי).
-
Boojieמשתתף
אני בכנות לא יודעת איך זה רע. בכל קנה מידה שאני מכירה, ספר יותר אטרקטיבי ממגזין.
-
MuchRejoicingמשתתף
באמת. אני מכירה יותר מאדם אחד שלא יכול לשלוט בעצמו בנוכחות ספרים. הריח שלהם… האוושה העדינה שעולה כשמדפדפים בהם, כמו כלי נגינה תחת מגע אצבעות מיומנות… המגע הפריך של הדפים, שמחליקים בגמישות על פני העור הרגיש של קצות האצבעות… מה, הם פשוט מתחננים לזה.
-
kennyמשתתף
על כל מה שמשתמע מכך בנושא עיצוד העמוד. יש גרפיקאית שאנחנו עובדים אתה על עיצוב עמוד (ועיצוב עמוד התוכן, ועיצוב העמוד של סיפורי פרס גפן ודברים אחרים). יהיו בו מעט מאוד אלמנטים גרפיים.
ובעיניי ספר הרבה יותר מושך מראוותני ומנקר עיניים. זה משהו שהייתי מוכן להוציא עליו כסף. אבל זה עניין של טעם.
-
MuchRejoicingמשתתף
מדריך הטרמפיסט בגרסתו העברית, למשל, או ספרי טרי פרצ'ט…
-
ועד האגודהמשתתף
? מבנה אמא"י הוגדר מחדש כמועדון חברים. חברי אמא"י לא ייחשבו חברי האגודה.
? הנהלת אמא"י תהיה כפופה לוועד האגודה.
? כספי אמא"י ימשיכו להתנהל בחשבון הבנק של האגודה. ניהולם יעשה על ידי גזבר מטעם הארגון, בפיקוח גזבר האגודה. הוצאות המנהלה יתחלקו בין הגופים.
? חברי אמא"י ישלמו דמי חבר לאמא"י ויזכו להנחות זהות לאלה המגיעות לחברי אגודה באירועים שהאגודה מארגנת לבדה. הנחות באירועים המאורגנים בשיתוף עם גופים אחרים יינתנו בתיאום עם יתר השותפים.
? חברי האגודה יהיו זכאים להנחות זהות לאלו שמקבלים חברי אמא"י בפעילויות הארגון.
? האגודה תפעל לקידום תכנים רלוונטיים לאמא"י באירועיה ותיעזר באמא"י בקביעת תכנים אלו.
? במקרה של התנהלות כספית לא תקינה, תורשה האגודה לנקוט באמצעים משמעתיים נגד אמא"י, לרבות קנסות.
? כל שינוי בהסכם מחייב את הסכמת שני הצדדים. -
Odonataמשתתף
החותמת קיימת כבר כמה שנים, וכל הספרים שנתרמו עד כמה הוחתמו.
מה שכן, אין עליה את כתובת האתר, אולי באמת כדאי להוציא חדשה. -
ועד האגודהמשתתף
חברי האגודה יהיו זכאים להנחות זהות לאלו שמקבלים חברי השגרירות בכניסה לאירועי השגרירות.
-
גלמשתתף
לת
-
נעםמשתתף
אם יש איש (או ליתר דיוק אשת) מקצוע שהנושא בטיפולו (טיפולה) אז לי אין מה להוסיף בשלב הזה. שהעבודה תעשה בשקט ובמקצועיות – ואת התוצאות נשפוט באייקון (או קצת אחרי).
שיהיה בהצלחה!
-
נעםמשתתף
שזו כנראה הסיבה שלא כל המגזינים (גם מגזיני הסיפורים) לא עברו לפורמט של ספר.
בכל אופן, התשובה של קני מרוקנת את השאלה שלי מתוכן. אני מניח שנצטרך לחכות לשנתון עצמו כדי לשפוט.
-
גרייףמשתתף
הנהלת אמא"י קובעת תכנים בכנסים שלהם לבדה?
יש פיקוח של מישהו מהוועד על עבודתם של מנהלי הכנסים של אמא"י ובעלי תפקידים, במיוחד אלו שעובדים מול דוכנים וספקי תוכן חיצוניים?
יש פיקוח של מישהו מהוועד על החוקיות של התכנים בכנסים הנ"ל, ומהי הפרוצדורה שבאמצעותה ועד האגודה מבטל או משנה תכנים בכנסים הנ"ל?
-
-
מאתתגובות