עדכוני הועד 13.8.09: קביעת נהלי עבודה, קביעת בעלי תפקידים, תוכנית עבודה, הגדרת יעדים, דו"ח כספי, עדכוני סטאטוס, מעבר שרת ועדכונים נוספים

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכוני הועד 13.8.09: קביעת נהלי עבודה, קביעת בעלי תפקידים, תוכנית עבודה, הגדרת יעדים, דו"ח כספי, עדכוני סטאטוס, מעבר שרת ועדכונים נוספים

מציג 24 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163610 הגב
      ???
      משתתף

פרוטוקול ישיבת ועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה

יום חמישי, 13/8/2009

נוכחים:
      יו"ר: ליאת שחר
      חברי הוועד: נעמה פרידמן, עדי לויה, לילי דאי,
      אורחים: קובי רובין, עידו ענבל ורמי שלהבת.
      צופים: נציגת השגרירות אולה סינדר, נציג אמא"י אמיר כהן

1.קביעת נהלי עבודה לוועד :
      סדר יום לישיבה יפורסם שבוע לפני הישיבה, עם אפשרות לשנות או להוסיף נושאים עד 48 שעות לפני הישיבה.
      פרוטוקול יפורסם עד שבועיים אחרי הישיבה.
      החלטה שמתקבלת מחוץ לישיבת ועד חייבת להיות פה אחד.
      מספר מינימלי של חברות ועד כדי לקיים ישיבה – 3.
      בהצבעות בהן יש תיקו ? קולה של היו"ר מהווה שובר שוויון.

ישיבות הועד הן חודשיות, והשאיפה היא לקבוע תאריכי ישיבות לפחות חודשיים-שלושה מראש.
      מזכירת הוועד תנהל פרוטוקולים של רשימת הדיוור – מעקב וסיכום דיונים והחלטות שדורשות פרסום שעברו ברשימות התפוצה והוספתם לפרוטוקולים החודשיים של ישיבות הוועד.

2. קביעת בעלי תפקידים (כולל מורשי חתימה):

גזברית- נעמה פרידמן
      דוברת- לילי דאי
      מזכירת הוועד- לילי דאי
      אשת קשר עם השגרירות- נעמה פרידמן
      אשת קשר עם אמא"י- עדי לויה
      אשת הקשר עם אתר האגודה- לילי דאי
      אשת הקשר עם השנתון- עדי לויה
      אחראית בארטרים ושיתופי פעולה- ליאת שחר
      אחראית פרסים ותחרויות- עדי לויה

מורשות החתימה של האגודה הן ליאת שחר ונעמה פרידמן.

להלן סיכום הדיונים שהתקיימו בנושא זה.
      כל המינויים לתפקידים התקבלו פה אחד.

דוברת:

אולה סינדר הציעה את מועמדותה לדוברת הוועד עקב ניסיונה ביחצ"נות.

ליאת העלתה את הטענה כי אולה היא יו"ר של ארגון אחר ולא נמצאת בכל ישיבות הועד, לכן לא תוכל לייצג את עמדת הועד בצורה טובה. ייתכן כי אולה תוכל לסייע לאגודה ביחצ"נות, שלא בתפקיד הדובר.
      לילי ציינה כי היא לא חושבת שאפשר להוציא את התפקיד מהועד כשאחת הטענות היא שהועד לא מתקשר עם הפעילים שלו, והציעה את עצמה.
      ליאת ביקשה שלפחות בשלב ההתחלתי של למידת התפקיד, כל נושא שיש בו חוסר בהירות כלשהו בקשר לעמדת הועד יועבר דרכה.

אנשי קשר לארגוני הבת:

ליאת הציעה שהוועד ימנה את אנשי הקשר, אבל שהקשר בינם לבין הארגונים יוגדר באופן מפורט יותר בישיבת הועד הראשונה של הארגון המדובר.
      אולה ציינה שזה בעייתי לתאם את ישיבות הארגון גם מול איש הקשר. הוסכם כי יעשה מאמץ לתאם מול איש הקשר אך במידה ותיאום זה מעכב את הישיבה, היא תיקבע ואיש הקשר יעשה מאמץ להגיע.

איש הקשר עם השנתון והאתר:

תפקיד איש הקשר עם השנתון והאתר פוצל לשני תפקידים, כיוון שלילי הביעה עניין להיות אשת הקשר עם האתר ועדי הביעה עניין להיות אשת הקשר עם השנתון.

3. מעבר על תוכנית העבודה והתאמתה לשנה הקרובה:

הדיון התמקד בהגדרת יעדים ומדדים להצלחתם.
      ליאת פתחה ואמרה כי בכל המצעים של חברות הוועד דובר על קשר עם הפעילים.
      נושא זה מן הסתם בא על חשבון גדילה של האגודה ופרוייקטים חדשים, היות ואפשר לעשות רק דבר אחד בכל זמן נתון והיא חושבת שהשנה הזו צריכה להיות בראיה פנימה. גוף פעילים חזק יאפשר קידום פרויקטים, אבל כרגע צריך ליצור גוף פעילים חזק. מתוכנן מפגש פעילים שכנראה יתקיים במהלך פסטיבל אייקון. המפגש הזה אמור להיות הראשון מני רבים בהם פעילי האגודה לוקחים יוזמה בהוצאת פעילויות האגודה לפועל. הבסיס הוא מציאת הדרך הנכונה לקיום הקשר עם האנשים שבאמת רוצים להיות פעילים מבין כלל חברי האגודה. במשך השנים עלו רעיונות רבים שלא קיימו מטרה זו.
      פורום ארגון ופעילות שכשל אמור היה להיות דרך תקשורת כזו אך הוא לא עבד.
      לעומת פורום פעילים שאליו הוכנסו אנשים לפי רשימה שהוגדרה מראש, בפורום ארגון ופעילות הרעיון היה שאנשים יפנו בבקשה להצטרף לפורום, אך זה לא קרה. על מנת לקבוע מטרות ויעדים אנחנו צריכים למצוא עם הפעילים דרך אפקטיבית לעשות את זה.

השאיפה של ליאת השנה היא למצוא ביחד עם הפעילים, במפגש הפעילים, דרך לתקשורת.
      לילי אמרה שאנחנו צריכים ליצור קשר עם חברי האגודה ומתוך זה יצמחו פעילים. דרך האינטרנט אפשר ליצור זהות של האגודה, דרך לפנות לאנשים חדשים וכו'. לדעתה האגודה לא מנצלת את האינטרנט מספיק ואתר האגודה לא נראה מספיק טוב,
      ליאת ציינה כי קימת בעיה טכנית עם שינוי עיצוב האתר, ועדי ציינה כי מערכת המימד העשירי הייתה אמורה להמשיך באותה מתכונת לפורמט האינטרנטי, אך כיוון שלא היו ישיבות מערכת, הנושא התמסמס.

נעמה שאלה מה קורה אם הפעילים מציעים פרויקטים שלאגודה אין אפשרות לממן. ליאת ענתה שכל פרוייקט עם הערכת תקציב פסימית ריאלית, כלומר שיש סיכוי גדול שיכסה את ההוצאה עליו, יתקבל. כל פרוייקט ייבחן לגופו.

לילי הציעה לנסות שוב פתיחה של פורום קהילתי. נעמה וליאת ציינו שאין סיבה לפתוח פורום חדש, וכי יש להתרכז בהחייאת פורום האגודה. על מנת לעשות זאת יש לפתוח דיונים מעניינים ולהשאיר אותם ערים. הטענות כלפי הוועד הקודם סבבו סביב זה שאף אחד מחברי הוועד לא היה איש אינטרנט ואיש פורומים.

לילי תשלח את הרעיונות שלה לעירור הפורום והוועד ידון בהם בישיבה הבאה.

יעדים:

יעד: ליצור קהילה בפורום האגודה
      מדד – בכל חודש ישתתפו בדיונים 20 אנשים שונים.

יעד: ליצור גוף פעילים מבוסס ופעיל כדי לערב יותר את חברי האגודה בפרויקטים ופעילויות.
      מדד – לפחות שישה מפגשי פעילים לאורך השנה, כאשר לפחות שלושה מהם יתקיימו בערים מחוץ לאזור המרכז. נוכחות חבר ועד אחד לפחות בכל מפגש, ולפחות 10 פעילים במפגש.
      שאיפה – בעקבות ביסוס גוף הפעילים יהיה פחות עומס על חברי הועד.

אולה הציעה לנסות להציע שיתופי פעולה עם מתנ"סים שיארחו אותנו. הוחלט כי עדי תנסח מכתב, אולה תשלח לליאת רשימת תפוצה וליאת תעביר את המכתבים למתנ"סים ותטפל בתגובות.

יעד: הגדרת מערכת היחסים של האגודה עם אייקון ועיגונה בהסכם עד פברואר 2010.

יעד: קיום וחיזוק הפעילויות הקבועות של האגודה: כנס עולמות, כנס פנטסי.קון, כנס בידיון ומועדוני קריאה.
      מדד – כל אחד מהכנסים יעמוד בתקציב שלו וירוויח. קיום מועדוני קריאה לאורך השנה.

יעד: לסייע בעבודת ועד אמא"י לבניית תוכנית עבודה ויעדים לטווח ארוך.

יעד: לסייע בעבודת ועד השגרירות לבניית תוכנית עבודה ויעדים לטווח ארוך.

יערך דיון בתוכנית העבודה המפורטת של הוועד ברשימת התפוצה של הוועד לקראת ישיבת הוועד הקרובה.

4. אישור הדו"ח הכספי:

אושר באסיפה הכללית. לאחר בירור מול הרו"ח הדו"ח הכספי והניהולי לא חייב להיות מאושר פה אחד. ההסתייגויות הנוספות שהועלו עדיין בבדיקה מול רואה החשבון.

* עדכון- סעיף האחזקה שהוצג בדו"ח הכספי הוא בעצם סעיף שונות שכולל את כל הדברים שלא נכללו בסעיפים האחרים: למשל ציוד משרדי. בשנה שעברה הפריטים האלה פוזרו בין סעיפים אחרים על פי ההקשר
      נושא פירוט הדו"ח הכספי הועלה בפני משרד רואה החשבון, והחל מהשנה הבאה הדו"ח הכספי יותאם לסעיפים בתקציב השנתי של האגודה. כל המעוניין בפירוט על הדו"ח הכספי השנה מוזמן לפנות לרמי שלהבת*

5. סטאטוס על הנושאים הבאים : אמא"י, שגרירות, שנתון, אייקון, פרס גפן ועינת:

עדכון לגבי הישיבה שנערכה עם הנהלת אייקון:

ישנם כמה נושאים הנידונים כרגע מול הנהלת אייקון. עקב רגישות הדיונים ופומביותו של פורום זה, לא נפרסם את דיוני הוועד בנושאים אלו עד שהם לא ייסגרו מול הנהלת אייקון. כאשר ייסגרו הנושאים יפורסמו כל ההחלטות והדיונים שהובילו אליהן.
      חברי אגודה שמעוניינים במידע בזמן זה מוזמנים לפנות לוועד

עדכון אמא"י ?אמיר כהן:
      נחתם הסכם עם אמא"י. כנס כאמ"י 2009 בעוד שבוע ומתקדם טוב.

עדכון שגרירות- אולה סינדר:
      נחתם הסכם עם השגרירות. יש להעביר את כספי השגרירות לחשבון הבנק של האגודה. דנה סוסלוביץ, המתפקדת כגזברית השגרירות, תיפגש עם נעמה פרידמן כשיועברו הכספים. השגרירות מתכננת אירוע באמצע ספטמבר, כנראה יום חמישי שלפני ראש השנה. בתכנית הרמת כוסית לקראת ראש השנה, והאירוע יתקיים ככל הנראה באולם מקסיקו באוניברסיטת תל אביב.
      הוצאה כספית גדולה מתוכננת – הוצאת DVD של "אנג'ל יום במשרד".

עדכון שנתון- עדי תקבל מאהוד מימון סטטוס מעודכן ותעדכן את הועד.

עדכון פרס גפן:
      פעילויות באייקון- הפעילויות המתוכננות הן פאנל, מפגש עם הסופרים ומועדוני קריאה, מתוכן רק הפנאל סגור סופית.

6. מעבר שרת ועדכון הפגישה בנוגע לאתר:

עדו ענבל שלח עדכון לחברי הועד. כרגע יש לבחור שרת ולהעביר אליו את החומר. ליאת ביקשה מעדו להמשיך עם הנושא הזה עד לסגירתו ועדו הסכים.

עדכון הפגישה על האתר:
      בפגישה בנושא שנערכה בכנס פנטסי.קון השתתפו אהוד מימון, אור ביאליק, גיא וינר, רותם ברוכין וליאת שחר.
      בפגישה הוגדרו אור ביאליק כמנהל הטכני של האתר ואהוד מימון כמנהל התוכן של האתר.
      אהוד הציג את סטאטוס האתר ? ישנם תכנים אשר מחכים לעריכה. ליאת ביקשה מצוות האתר לכתוב הגדרות תפקידים על מנת לגייס אנשים נוספים למערכת.
      מרגע זה ואילך לילי לוקחת על עצמה את נושא האתר.

7. קולות קוראים שיש לפרסם :

עדו ענבל ורותם ברוכין ינסחו קול קורא למנהל כנס עולמות.

8. מעבר על טבלת המשימות ועדכונה:

נעמה דיווחה כי בימים הקרובים יסגר בית דפוס לשנתון. נקבע תאריך יעד של שבועיים לביצוע החלטה.

עדכון התחקיר בנושא אמא"י – עדי תעביר את תמלול התחקיר לליאת עד ישיבת הוועד הקרובה. עדי וליאת יכינו סיכום ביניים לאחר מכן.

ישיבת הוועד הבאה נקבעה ל-17.9 בשעה שש. חברי אגודה המעוניינים להעלות נושאים בפני הוועד מוזמנים לחצי השעה הראשונה.

• #189854 הגב
      Boojie
      משתתף

מה זה "מנהל טכני"? מי אחראי על אתר האגודה באופן גלובלי? מי אחראי על זה שלמנהלי כנסים ופרויקטים אחרים *תמיד* יהיה מי שיבנה להם אתר? מי אחראי על מערכת הפורומים, תחזוקתה וניהולה? מי אחראי על שמירת קשר קבועה עם כל האנשים שעושים דברים עבור האתר וניצול יעיל שלהם? מי אחראי על ריכוז *כל* הידע הצבור לגבי תפקודו של האתר על כל תחומיו? בואו נקצר: מי אחראי?
      עם כל ההערכה לאור ביאליק, מהיכרותי עם הביצועים שלו בשנים האחרונות, הוא פשוט עסוק מכדי להיות זמין ברמה שנדרשת מהאחראי על אתר האגודה. אני אשמח לשמוע אם אתם חושבים אחרת. מעצם העובדה (סעיף 6) שמי שמונה לטיפול במעבר השרתים הוא עדו ענבל, ולא האדם שאמור להיות "המנהל הטכני" של אתר האגודה, ושהקשר איתו מתבצע על ידי ליאת ולא על ידי אותו "מנהל טכני", נוצר הרושם שגם אתם לא ממש מעבירים את התפקיד הניהולי לידיו של אור, מה שאומר שגם הידע הרלוונטי לא עובר דרכו.

• #189855 הגב

הנושא אמור לעלות בישיבת הועד בספטמבר, אם כי יש סיכוי שהוא יידחה לאוקטובר היות וחלק מהמעורבים מאוד עמוסים כרגע. זה אחד הדברים שאנחנו מקוות לעבוד עליהם במסגרת שיפור פעילותה האינטרנטית של האגודה…

• #189856 הגב
      Boojie
      משתתף

*לא צריך הגדרות תפקידים מגובשות יותר*. אוקיי? זה מה שאני מנסה להסביר לוועד מאז שפרשתי (אחרי ששלחתי לו לפחות שלוש הגדרות תפקיד מדויקות יותר ויותר, והוא עדיין הצליח לא להבין), וועד אחרי ועד ממשיכים לרדוף אחרי הזנב של עצמם ולעשות שטויות.

אתר האגודה צריך *מ-נ-ה-ל*. את יודעת מה הגדרת התפקיד של מנהל? הבה אסביר לך, ולוועד, ולכל מי שרוצה לשבת חמש ישיבות ועד ולטחון מים על הגדרות תפקיד מופלצות, מה פירוש המילה "מנהל", פירוש שכל אדם שיושב בוועד המנהל של ארגון אמור להבין גם בלי חמש מאות ישיבות לגיבוש הגדרות תפקיד:

*מנהל הוא אדם עם ראש גדול שלוקח אחריות כללית על התחום שעליו הוא מופקד*. נקודה.

לא צריך יותר הגדרות תפקיד מזה. האדם שמקפיד שכל הידע יהיה זמין בידיו, שיהיו לו קשרים יציבים וקבועים עם כל מצבת כוח האדם שלו, ושכל הנושאים יטופלו כמו שצריך, ושעושה את כל זה בלי שיגידו לו, מיוזמתו, כי יש לו ראש גדול והוא יודע שהוא אחראי. אוקיי?

עכשיו, תעשו לי טובה: אתם לא צריכים לבזבז חמש מאות ישיבות של טחינת מים וברברת אינסופית בזמן שאתר האגודה לא-מנוהל בצורה האימפוטנטית והמחורבנת שבה הוא נוהל עד עכשיו, ושום תחום בו לא מטופל כמו שצריך. אתם צריכים למצוא לו *מנהל*. זו הגדרת תפקיד שלוקחת עשר דקות לכל היותר, וניסוח מכרז לתפקיד צריך לקחת עוד עשר דקות לכל היותר, ואם נורא קשה לכם, תחפשו את הגדרות התפקיד שמסרתי בזמנו לוועד כשפרשתי. יש כמה כאלה. תסתכלו על התפקיד שמילא ניר, תסתכלו על התפקיד שמילאתי אני, ותחפשו מישהו שיעשה *את זה*.

תמצאו פאקינג מנהל לאתר האגודה. אתם *לא* צריכים שנתיים כדי למצוא הגדרה מדויקת לתפקיד הזה. אתם *לא* צריכים למרוח זמן בברברת ביורוקרטית מטומטמת עם דיונים לאינספור איפה שמים את הפסיק ואם המילה הנכונה בניסוח התפקיד היא "סמכות" או "אחריות". אתם *לא* צריכים לשפץ את הגדרת התפקיד כדי שתתאים לאדם שאין לו מספיק זמן ומספיק יכולת ובעיקר מספיק ראש גדול כדי לסתום את החורים שהשארתם בהגדרת התפקיד *מיוזמתו*. אתם צריכים לגייס *מנהל* לאתר האגודה, לא עוד אחת מהבובות-על-חוט של הוועד שצריכה לקבל הוראות לכל דבר ולעשות מה שאומרים לה, אבל לא לוקחת אחריות מעבר לזה. *מנהל*. זה הכל.

• #189859 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

אבל כרגע, אנחנו שוקלות מחדש את כל הפעילות של האתר – ובדרך לומדות להבין מה עובד ואיך. בתור מי שאחראית על העניין, אני רוצה לדבר עם האנשים שעושים את העבודה כרגע ועשו אותה בעבר, שלא לדבר על לדעת מה הכיוון שבו האתר אמור ללכת, לפני שמתחילים לאייש תפקידים. אני לא חושבת שלהחליט "מה שאנחנו צריכים זה מנהל" זה מספיק. אני חושבת שהועד צריך לקבל החלטת מדיניות על איך האתר אמור להיראות, ואז למצוא מישהו שירצה ויוכל לגרום לזה לקרות. אף אחד לא מדבר על בובה של הועד (אף פעם לא ממש הייתי בקטע של בובות, האמת), וברור שהמצב האידיאלי הוא שיהיה מנהל עם זמן פנוי ואתר משגשג – זה משהו שכולנו רוצים. ואני עובדת על זה. את, כתמיד, מוזמנת להמשיך ולשאול, אבל מצב העניינים כרגע הוא שהדבר בבירור, שזו הוגדרה על ידי כמטרה העיקרית שלי בקדנציה, ושאני עובדת על זה. שאלת – עניתי.
      (לילי בשם עצמה)

• #189860 הגב
      Boojie
      משתתף

זה לא משנה מה אתן רוצות שהאתר יעשה – אם אתן רוצות שהוא יישאר כמו שהוא עכשיו, או שהוא ילמד להתגלגל על הגב ולתת כיפים – האתר צריך מנהל, והתפקיד הוא אותו תפקיד: אחריות גלובלית עם ראש גדול על כל האתר.

להפך, אם שוקלים את שינוי פניו של האתר, *חייב* להיות לו מנהל. איך אפשר לתפור שינוי כזה בלי האדם שאמור לקחת אחריות כוללת על העסק, שאמור להיות הסמכות המקצועית ביחס אליו?

לילי, שוב ושוב רואים שהעסק הזה מתפספס: הוועד עוסק במיקרו-ניהול. במקום למנות מנהל לאתר וביחד עם המנהל להתוות את תפקודו של האתר, הוועד רוצה להיכנס לפרטים הקטנים בעצמו – פרטים שהוא *לא מסוגל* להיכנס אליהם בעצמו כי הוא *לא יודע אותם* ולא אמור לדעת אותם – לתכנן הכל, לסדר הכל, להכין הכל – ואז לקחת אדם שיהיה "מנהל" וימונה על לעשות את הדברים כמו שהוועד תכנן אותם.

ככה לא מנהלים ארגון. ככה לא מטפלים במנהלי מחלקות בארגון. אתר האגודה הוא דבר ענקי, והוא צריך מנהל שיהיה באמת מנהל – עם ראש גדול ויכולת עבודה עצמאית וכל זה – ובחיים לא יהיה לכם מנהל שהוא באמת מנהל אם אתם מניחים שאתם תתכננו, אתם תבנו, אתם תחליטו – ואז תושיבו מישהו על התפקיד ותדחפו לו את הפרטים לפה.

וחוץ מזה, כבר ראינו כמה זמן הדברים האלה לוקחים, ואין לכם זמן לשבת ולשחק בקקה הזה של "תוכניות לחידוש פניו של האתר" כשהאתר כבר שנה פלוס לא מתפקד. האתר הוא הנכס היחצ"ני הגדול ביותר של האגודה – כי היחצ"נות החזקה ביותר של האגודה נעשית באינטרנט – וכרגע הוא מקרטע על כרעי תרנגולת, לא ממלא אפילו עשירית מהפונקציות הבסיסיות ביותר שהוא אמור למלא. ואתם רוצים לדחות את זה בעוד חודשיים (שלא יהיו חודשיים, כי אני לא חושבת שהיה אפילו דבר רציני אחד בטיפול הוועד בשנה האחרונה שלא התמסמס לכמה חודשים) כדי שתוכלו לנהל ישיבות "הגדרת תפקידים" בנושא. אלוהים.

ודבר אחרון: אם אתן שוקלות לאן אתר האגודה צריך ללכת, הואילו בטובכן להעלות את הנושא לדיון בפורום האגודה מול כמה עשרות פעיליה האחרים של האגודה, ואל תספרו לנו ש"תהיה לכן ישיבה בנושא בחודש ספטמבר. לא, בעצם אולי אוקטובר". כמו כל שאר נכסיה של האגודה, האתר שייך לכולנו, ובהחלט ייתכן שיש עוד שניים שלושה פעילי אגודה מלבד ארבעתכן שיש להם מה לומר בנושא – ויש אפילו סיכוי כלשהו שהם יודעים יותר מכן. אם כבר דיברתן על התקווה לעודד את פעילותו של הפורום הזה ולהחזיר את הפעילים לחיק האגודה ושאר שטויות.

• #189861 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

והתחלתי אותו לא פחות מפעמיים, בשני מקומות שונים בפורום.

יש הבדל בין להכתיב לאתר ולנהל אותו, לבין לקבל החלטה לגבי מה אנחנו רוצים לראות (מאמרים? סיפורים? קהילתיות? כמה אתרים נפרדים לכל הנ"ל?), החלטה של *מדיניות* (היי, המילה הזו מוכרת לי. מי זו היתה שטענה שהועד צריך להתעסק במדיניות וחזון לגבי דרכה של האגודה? אני יודעת ששמעתי את זה בעבר). נכון, האתר כפי שהוא כרגע – לא מתפקד כראוי. אני יודעת את זה, זה היה מה שאמרתי שאני רוצה לשנות כשבחרו בי לוועד, וזה אחד הדברים המרכזיים שאני מתעסקת בהם כרגע (צריך לעשות משהו, בכל זאת יש סמינר שאני אמורה לכתוב). אני יודעת שאת רוצה שהחלטות תתקבלנה עכשיו, ואני מבינה את הרצון הזה – אבל אני רוצה לדעת יותר על הנושא, לדבר עם האנשים שעושים את העבודה כרגע, לשמוע מהם מה צריך, ללכת עם זה לאנשים שעשו את העבודה קודם, ואז *לוודא שזה ייעשה*. בצורה מיודעת, ואחראית, וכזו שתפעל. אני לא מתכוונת לקפוץ על עיוור, להתרסק, ולחרב את הדבר הכי משמעותי שאני מאמינה שאני צריכה לעשות השנה במסגרת הועד. זה ייקח זמן, וזו בעסה מטורפת, והלוואי שזה לא היה המצב. אני לא יודעת אם זה מנחם אותך לדעת שאני עובדת על זה, אבל זה מה שיש לי להציע לך כרגע – אני עובדת על זה. זה חשוב לי, ואני מתכוונת שזה ייעשה ועל הצד הטוב ביותר.

• #189862 הגב
      רז
      משתתף

מלבד הודעות מנהלתיות ופעילויות מהסוג של תחרות סיפורים (שרובן עברו לאתרים חיצוניים, בדרך כל של הכנסים הרלבנטיים), אין ולא תהיה לועד שליטה על התוכן שזורם לאתר האגודה. התוכן הזה מבוסס על רצונם הטוב של מי שתורמים אותו, ולכן הוא לחלוטין תלוי במה מתחשק להם לכתוב ברגע נתון – וזה יכולה להיות ביקורת על סרט, על ספר, מאמר, סיפור – אבל בגדול, זה יהיה מה שהכותב ירצה לכתוב, ללא כל קשר לחזון של הועד בנוגע לתכנים.
      מה שכן אפשר לעשות זה *להגדיל* את כמות התכנים באתר, במיוחד על ידי ניג'וס לכותבים הקבועים (ניר נהג לעשות את זה לעיתים תכופות). אבל זו כבר עבודה של העורך.

• #189863 הגב
      Boojie
      משתתף

אתר האגודה צריך מנהל, וזה לא משנה איזו מדיניות הוועד רוצה ליישם. במשך לא יודעת כמה שנים ניהל אותו ניר, תחת כמה ועדים שונים. האתר עבר מתיחת פנים לפחות פעם אחת באמצע, שינה פונקציות לא מעט פעמים, וכן הלאה. בשלב מסוים נוצר צורך בפורומים. נפתחו פורומים. בשלב מסוים נוצר צורך לאפשר למנהלי כנסים אתרים גמישים עם יכולת ניהול עצמאית. התחלנו להשתמש במערכת וורדפרס. אלף ואחד דברים השתנו, וזה תמיד היה תפקידו של מנהל האתר להתאים את האתר לצרכים המשתנים.

*זה לא קשור למדיניות*. תתוו מדיניות כמה שאתן רוצות. מדיניות זה סבבה, באמת. זה לא קשור למי שמנהל את אתר האגודה. מי שמנהל את אתר האגודה צריך להיות אדם שמסוגל לנהל אתר בקנה מידה כזה, ומסוגל ליישם כל מדיניות שהוועד יחליט עליה – אתן, אתן בעוד חצי שנה, ועד אחר בעוד שנה וחצי, ועד אחר בעוד חמש שנים. והכישורים שלו – תאמיני לי בנקודה הזאת – יהיו *בדיוק* אותם כישורים. לא משנה כמה שינויי פונקציה תרצו לעשות לאתר האגודה, עדיין יהיה אתר אגודה, עדיין יהיה צריך לנהל את הצד הטכני שלו, עדיין יהיה צריך להרים אתרים לכנסים, וכולי. זה עדיין יצטרך להיות בדיוק אותו אדם – בעל יכולת טכנית בסיסית, ראש גדול ויכולת לקחת אחריות על כל התחומים האלה ועל כל תחום אחר שאולי יצוץ בדרך. ועדיין צריך למנות אותו כמה שיותר מהר, כדי שיהיה מישהו אחראי על הדברים האלה *עכשיו*, לא בעוד חודשיים-חצי שנה-שנתיים או כמה שזה לא יהיה שהנושא יתמסמס כשיש המון נושאים אחרים הרבה יותר חשובים בדרך ומעט מדי זמן.

אני לא מדברת איתך על דברים היפותטיים. אני לא מדברת איתך על מדיניות וחזון והשד יודע מה. אני מדברת איתך על העובדה שאם האגודה מרימה כנס בעוד חודש, חודשיים, שלושה – היא צריכה לדעת בוודאות שאם מנהל הכנס זקוק לאתר, מנהל אתר האגודה *בשום פנים ואופן* לא יגיד לו, "שמע, אני נורא עסוק עכשיו ואין לי מושג מי יכול להרים לך אתר, תסתדר לבד". אוקיי? ואני מדגישה, אני לא מדברת איתך על אירוע היפותטי. אני מדברת איתך על דברים שהיו, ושהם בגדר שערוריה. עצם הרעיון שמנהל כנס מוצא את עצמו תלוי באוויר, ואף אחד מהאחראים באתר האגודה אפילו לא יודע לכוון אותו למישהו שיוכל לקחת אחריות על כל מה שקשור להרמת האתר, ואף אחד מהם לא חשב שהוא צריך לדאוג לעצמו למחליף, הוא לא בסדר ברמה שקשה לי להסביר. וזה לא קשור למדיניות ולא לשום שטות כזאת. זה קשור לעובדה שזה דבר שצריך לעבוד. *עכשיו*. כמו שלא הייתם משאירים את השנתון בלי עורך כי יש דיונים על מדיניות ביחס אליו; כמו שלא הייתם משאירים כנס בלי מנהל כי לא בטוחים מה הכיוון שאליו הוא הולך; לא משאירים את אתר האגודה בלי מנהל שמסוגל באמת לקחת את האחריות עליו, כי "עוד מעט נגיע להחלטות ואפשר לחכות עד אז". ולא משאירים את אתר האגודה בניהולו של אדם שמניח שזה לגמרי בסדר שכשהוא נורא עסוק, הוא לא דואג לזה שיהיה מי שיקח אחריות במקומו. *זה לא מנהל*. לא בפועל ולא בפנטזיה.

אה, ונושא בשם "האינטרנט והאגודה", שמדבר באופן גלובלי על נוכחותה של האגודה באינטרנט, הוא ממש לא מספיק ספציפי. אתן רוצות לשנות את הפונקציות של אתר האגודה? תפתחו נושא בשם "אתר האגודה", תסבירו מה הפונקציות שהוא ממלא כרגע, מה הפונקציות שעשויות להשתנות בהתאם לדרישת הזמנים, ו*אז* תפתחו את הנושא. ספציפי, לא אמורפי. מתחרויות סיפורים את צריכה כבר לדעת שנושא אמורפי לא מניב אותה תגובה שמניב נושא ספציפי. כי, נו, באמת, להגיד "אה, כאילו, אתם יודעים משהו, תביאו לי רעיונות בנוגע לאינטרנט" ואז להגיד שפתחת דיון לגבי שינוי הפונקציות שאתן רוצות לערוך באתר האגודה זה *קצת* מגוחך.

• #189866 הגב
      Boojie
      משתתף

נניח שהוועד מגלה שמשתמשי אתר האגודה רוצים לראות יותר תכנים כאלה ואחרים. ועד האגודה פונה לעורך אתר האגודה ואומר לו, "שמע, משתמשי האתר רוצים יותר תכנים מסוג X". עורך אתר האגודה יודע עכשיו שהוא צריך להפעיל מאמצי גיוס וחיפוש לתכנים מסוג X. וכן, כשעורך מחפש תכנים מסוג X, עורך ימצא תכנים מסוג X, כי הרבה יותר סביר להשיג תכנים כשאתה פונה ספציפית לאנשים הנכונים ומבקש מהם ספציפית דברים מסוימים.
      זה דורש, כמובן, עורך שרוצה להשקיע את המאמץ הזה, שיש לו מספיק קשרים וידע ומסוגל לגייס את התכנים הנחוצים. אני די בטוחה שאהוד הוא אדם מהסוג הזה, אם כי אני לא בטוחה אם יהיה לו זמן, במקביל לשנתון.

ואגב, אם כבר לגבי תכנים, אני אצטט את עצמי בהודעה ממאי 2008 בפורום הפעילים הישן, לגבי תכנים שהייתי רוצה לראות במימד, אבל זה תופס יופי גם לגבי אתר האגודה (אמרתי דברים דומים גם כאן בפורום בעבר, מי שרוצה שיחפש). אמרתי כבר פעם שלדעתי, יהיה רעיון טוב להעסיק מישהו שיתנדב לעבור על פורום הפעילים הישן ולפלות ממנו רעיונות ביצועיים, כי היו שם *הרבה* כאלה. הנה אני אומרת את זה שוב.

Quote:
      – טורים. ואני לא מתכוונת לטור אישי כמו הזועם – באופן כללי, אני לא בטוחה עד כמה כתב עת שיוצא בתדירות של רבעון לכל היותר מתאים לפרסום סדרות קבועות (טורים או סוגים אחרים של סדרות). אבל יש לנו בקהילה לא מעט אנשים שמסוגלים לכתוב, יש ביניהם אפילו כאלה שמפרסמים טורים במגזינים למיניהם תמורת תשלום. למה לא להנהיג מדור של טורים, שבו בכל גיליון יינתן פתחון פה לשניים-שלושה אנשים שיש להם מה לומר, בכל פעם בנושא אחר?

– כתבות על נושאים קהילתיים. יש לנו קהילה שוקקת ועשירה. קורים בה דברים מעניינים. חלקם אפילו ייחודיים לנו. זה כמעט לא מתבטא בשום מגזין שיש בימינו. למה לא לתת לקוראינו איזושהי הצצה לדברים האלה? למשל: כנסים, מה זה, למה זה ואיך זה עובד? מה היסטוריית הכנסים בארץ? איך נראים כנסים בעולם, איך הם נראים בארץ, מי האנשים שעושים אותם ולמה? (אפשר לראיין מנהלי כנסים בגדלים שונים מחד, ומתנדבים מותשים מאידך). או למשל, נושא שקרוב ללבי משום מה: הפקות מקור. איך זה עובד, למה זה עובד, מי האנשים שעושים את זה ואיך לדעתם זה צריך להיראות, מה נעשה בתחום הזה בעבר, מה ייעשה בתחום הזה בעתיד. או למשל, יצירת מקור קולנועית וטלוויזיונית. איזה אנשים מנסים בימינו לגרום לזה שתהיה כזאת, ולמה הם עושים את זה לעצמם? מה היה בתחום בעבר? מה יהיה בעתיד? או למשל, האנשים שקידמו את הז'אנר בארץ. ההיסטוריה של המד"ב בישראל. לא חסרים לנו שמות, רובם אפילו עוד איתנו ואפשר לראיין אותם, ולשמוע קצת סיפורים איך זה היה כשפה היו רק ביצות ואיך נראתה פעילות החובבים ואנשי המקצוע כאחד באותה תקופה.

– כתבות על האגודה עצמה ופעילויותיה: משום מה, כנראה כי המימד חושש למתג את עצמו כבטאון במקום כמגזין, הוא נוטה כמעט להסתיר את האגודה ואת מפעלותיה, אבל האגודה ומפעלותיה זה נושא מעניין, במיוחד עבור אדם שמשום מה הלך ועשה חברות באגודה. האם לא היה מעניין לקרוא כתבה על פרס גפן, איך הוא נולד, איזה גלגולים הוא עבר ולאן הוא הולך? או על ההיסטוריה של האגודה? יש כל כך הרבה אנקדוטות משעשעות שיכולות להיכנס למאמר כזה, כך שהוא אפילו לא צריך להיות משעמם.

– כתבות על תופעות בנות ימינו: פעם, היו מגזינים, ספרים, קולנוע וטלוויזיה. אחר כך היו מגזינים, ספרים, קולנוע וטלוויזיה וגם כנסים. אחר כך היו מגזינים, ספרים, קולנוע וטלוויזיה וגם כנסים וגם אינטרנט. אני יכולה להמשיך. המדע הבדיוני בימינו כבר לא נראה כמו פעם. יש הרבה יותר יצירה עצמאית, הרבה יותר קהילתיות, הרבה יותר שיתופיות, והמון תופעות מעניינות שאפשר להיכנס אליהן. מה עושה יוטיוב ליצירה המד"בית, והאם בעולם שבו כל אחד יכול לייצר לעצמו סרטון פלאש (או אפילו סרטון מצולם בווידאו ביתי וערוך בתוכנת פרמייר מפוצחת) דור קולנועני העתיד נראה אחרת מאשר בעבר? האם קוצר הנשימה האינטרנטי משפיע על אורכן של יצירות? (תופעה שמוכרת לנו היטב ממה שעשתה הגבלת האורך האינטרנטית לנטייה של הסופרים המקומיים לכתוב קצר, ומהמאמצים בשנים האחרונות לשנות את זה). מה עושה שיתוף קבצים ליצירה בכלל וליצירה המד"בית בפרט, האם זה חזון אוטופי שהתגשם או דיסטופיה בהתגלמותה? ומה קורה בחזית זכויות היוצרים, ואיך זה ישפיע על היצירה בעתיד? (ע"ע קורי דוקטורוב וגם "סתם" סופרים שמפרסמים את יצירותיהם באופן מקוון וחינמי, כמו קלי לינק). מה יעשה לנו הספר הווירטואלי, ובכלל, איך תיראה הטכנולוגיה הזאת? היום אנחנו נמצאים בעמדה לומר על זה דברים מעניינים כי כרגע, באנגלית אפשר להשיג בערך כל ספר בפורמט אלקטרוני, ובעברית לא. האם יש הבדל בין השווקים האלה? סתם זרקתי רעיונות פה, אבל יש כל כך הרבה דברים שאפשר לכתוב עליהם שמתרחשים במאה העשרים ואחת, ולא במאה העשרים.

בעיניי, לכל הדברים האלה יש הרבה יותר ערך מוסף מאשר לעוד מאמר על היתוך קר או על ג'ון קמבל. הם לא רק אינפורמטיביים, הם גם עדכניים יותר וייחודיים יותר (ואני חושבת שהמימד צריך להציע תוכן ייחודי כדי שתהיה לו זכות קיום עצמאית) וגם – וזה, בעיניי, חשוב – מזכירים לקורא הרבה יותר איפה הוא נמצא ולמה המגזין שהוא קורא מיוחד, ומקומי, ושלו. כי נדמה לי – ואני באמת לא בטוחה בזה, אבל נדמה לי – שהקורא שלנו ירגיש הרבה יותר זיקה להיסטוריה של פרס גפן מאשר להיסטוריה של פרס הוגו, לדיוקן של עמנואל לוטם מאשר של אלן דאטלו.

• #189867 הגב
      AzureDarkness
      משתתף

אם לילי צריכה ללמוד את הנושא, כך יצטרך גם מנהל האתר החדש.

אם ייפתח מכרז לתפקיד כרגע, יהיה למנהל את הזמן הנדרש ללמוד הנושא ולתקן את הדרוש תיקון באתר הנוכחי. אני בטוח שאם הועד יחליט על שינויים נדרשים באתר, המנהל יבצע (או ימצא פעיל אחר שיבצע) גם אותם, זאת מתוקף תפקידו.

אני מסכים עם ורד שהנושא צריך להסגר בהקדם האפשרי, בכדי שהתיקונים יתרחשו כמה שיותר מהר.

• #189868 הגב
      נעמי וינר
      משתתף

זה נראה… מנוהל הרבה יותר מכל ישיבת וועד שהייתי בה אי פעם.
      וכפי שאמרה אשה חכמה אחת, לו יהי, לו יהי, אנא לו יהי.

• #189870 הגב
      Boojie
      משתתף

ומי יודע, אולי זה יעניין עוד חברי אגודה מלבדי.

בפרוטוקול הנ"ל נכתב כי בישיבה בפנטסי.קון (שנערך, כזכור, ב-6.8) הוגדר אור ביאליק כמנהל הטכני של האתר. בתכתובת במייל שנגעה לענייני האתר, ציין אור ביאליק שמאחר שהוא עסוק בהגשת הצעת הדוקטורט שלו, עד 18 באוקטובר הוא "לא קיים".

האם ועד האגודה היה מודע לכך שהוא ממנה לתפקיד "מנהל טכני" אדם שבמשך יותר מחודשיים (לכל הפחות) לא יהיה לו זמן לבצע את התפקיד? מה תכנן הוועד לעשות במקרה של תקלה, בעיה, צורך בהקמת אתר או כל נושא גוזל זמן אחר שהיה עשוי לדרוש טיפול באתר האגודה, במרוצת החודשיים-פלוס האלה? האם הוועד חשב מראש על מחליף אפשרי במקרה הצורך, או שהתוכנית הייתה שכמו בעבר, יצוץ ברגע המבחן פראייר תורן עם יכולות מתאימות שיכבה את השרפה מיוזמתו?

• #189871 הגב
      גל
      משתתף

שנוגע לנושאים שהעליתי פה בעבר – שימור חברים.

לדעתי צריך להציב יעד לשימור של חברי אגודה (כלומר לגרום להם לחדש), בייחוד חברי אגודה ותיקים ו/או פעילים.

• #189872 הגב
      גל
      משתתף

מיועד כרגע לילי, אבל כמובן גם למי שיחליף אותה בוועדים הבאים בתפקיד זה:
      נכון לעכשיו, עדיין אין הודעה באתר האגודה על מועדון הקריאה החדש, למרות שכבר פורסם במכתב החודשי.
      אני לא יודע אם זה נובע משכחה מצד הוועד (לא הועבר לאהוד), או עיכוב מצדו של אהוד אבל זו דוגמה למשהו שבאתר מנוהל היטב לא צריך לקרות. הפרסום באתר צריך להיות *קודם* למכתב (או לפחות מקביל לו), על מנת שאפשר יהיה לצרף למכתב קישור לאתר.
      אז קודם כל, לדעתי חייב להיות קשר ישיר בין עריכת המכתב החודשי לבין האתר. כלומר, לילי, את צריכה לוודא שמה שמפורסם במכתב מפורסם גם באתר (כמובן, אם זה רלוונטי לפרסום באתר, ובדרך כלל זה אכן כך).

הנה הצעה נוספת, מבוססת על הנסיון שלי עם ניר כשהוא ניהל/ערך את האתר:
      ישנה אפשרות לתת הרשאה לאנשים ככותבים או עורכים (לא יודע מה ההגדרה בדיוק), אבל עם הגבלה ליכולת לפרסם את הכתבה בפועל.
      מה זה אומר? שאדם עם הרשאה יכול להוסיף כתבה לאתר (כלומר טקסט, עם כל משחקי הפונטים, עם הקישורים). את הפרסום בפועל, במדור המתאים, עושה העורך הראשי (לאחר הוספת התמונות והגהה ועריכה מינימליות – בהנחה שאותו אדם בעל הרשאה הוא אחראי, ובעל יכולת כתיבה טובה) .
      כך אני עשיתי, למשל כשפרסמתי כאן טור על פעילויות מד"ב חודשיות. זה חסך לניר עבודה, וכך חסך זמן ובנוסף השאיר את מירב העבודה על מי שבכל מקרה היה אחראי על זה – כלומר אני.

• #189873 הגב
      Boojie
      משתתף

לפחות לא ככל הידוע לי (ר' הודעתי מאתמול, שאני די בטוחה שהוועד ישיב עליה מתישהו, כי הרי לא יתכן שהוועד לא ישיב על שאלה ישירה). הוא גם לא ממש נוהל בשנה וחצי האחרונות, ככה. אם לילי אומרת שמחפשים לזה פתרון, אני מאמינה לה, ורק יכולה לקוות שהפתרון יימצא בהקדם, אבל ברגע מסוים זה, להניח שאתר האגודה מנוהל בדרך כלשהי זה קצת לקפוץ מעל הפופיק.
      כל עניין קשרי האינטרנט של האגודה מוזנח כרגע. גם פרסום בפורומים אין ממש (אלא פרסום מקרי כשמארגני אירועים ספציפיים לוקחים עליו אחריות – כך, למשל, היו תלונות בזמן האחרון על זה שאנשים לא ידעו על אירוע הנוסע השמיני כי לא היה לו פרסום בפורומים). בפייסבוק יש לאגודה נוכחות כל פעם שאני מוצאת זמן לעדכן דברים… הדבר היחיד שממש עובד בצורה סדירה, נדמה לי, זה הדיוור החודשי, ועל כך ח"ח לעושים במלאכה.

תוספת: אגב, אם היו מעלים את המכתב החודשי לאינטרנט כפי שכבר הוצע פה כמה וכמה פעמים, חלק ניכר מהבעיות היה נמנע, כי לא היה דבר כזה שמשהו מופיע במכתב החודשי ולא מתפרסם בשום מקום אחר.

• #189874 הגב
      גל
      משתתף

ואני מציע דרך לשפר זאת במעט, מחוץ לצוות האתר.
      כל מה שצריך זה פעם אחת שיארגנו ללילי הרשאה כזו, ואז כל מה שהיא תצטרך לעשות זה לשלוח מייל לאהוד "הוספתי כתבה שכותרתה כך וכך, המיועדת למדור זה וזה, מצורפות התמונות. אנא פרסם."

• #189875 הגב
      Boojie
      משתתף

אני *לא רוצה* שלילי תעשה את זה. לילי חברת ועד, על כל אחת מחברות הוועד כבר יש יותר מדי תחומי אחריות כמו שזה, אני לא רוצה שיהיה עליה "עוד דבר קטן אחד" לעשות. אני, כחברת אגודה, רוצה שחברי הוועד שלי לא יבזבזו את זמנם על עבודות קטנות, חסרות משמעות וגוזלות זמן מעין אלה. אחר כך הם נשחקים, מותשים, וכל תחומי האחריות שלהם מתחילים ליפול בין הכיסאות. אני מכירה את זה טוב כי ראיתי את זה קורה לאחרים וראיתי את זה קורה לעצמי וזה רעיון רע. מאד מאד קל לקחת על עצמך "עוד דבר קטן אחד" ו"עוד דבר קטן אחד" כשאתה בוועד. זה לא רעיון טוב.

• #189876 הגב
      גל
      משתתף

שכחתי את העניין הזה. :-)

אז לא לילי, אז אחראי הפרסום ויחצנות, שאין כרגע לאגודה.
      אבל *מישהו* צריך לוודא שכתבות מתפרסמות, ומתפרסמות בזמן, וזה קשור בעיקר לקשר עם העורך – להעברת החומרים לפרסום – ומה שהצעתי זו דרך לקצר תהליכים.

• #189877 הגב

אור מאוד עמוס, אם כי הניסוח "לא קיים" הוא מעט מופרז, והוא כן זמין אם יתעורר צורך דחוף בו. הועד היה מודע לבעייתיות, אך בשל מחסור במישהו שיקח על עצמו את התפקיד למשך התקופה הזו, המצב נשאר על כנו. נשתדל למצוא פתרון יציב יותר למצבים דומים שעשויים להתעורר בעתיד – והצעות, כרגיל, תתקבלנה בברכה.

(הועד עונה בוג'י, באמת, זה פשוט לוקח לפעמים קצת יותר מיום…)

• #189878 הגב
      Boojie
      משתתף

אתם ממנים לתפקיד אדם שאתם יודעים שבמשך כמה חודשים לא יוכל למלא את תפקידו כראוי, ולא חושבים שחברי האגודה אמורים לדעת מזה?
      (וב"אתם" אני לא בהכרח מתייחסת אלייך – נדמה לי שעוד לא היית אז בוועד?)

• #189879 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא ניסוח בעל משמעות אם קודם *מנסים* למצוא מישהו לאייש את התפקיד. אלא אם כן הוועד עסק בזה בסודי סודות (וזאת לא דרך לאייש תפקיד), זה לא נעשה.

• #189881 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

למיטב הבנתי, הועד הקודם התחיל לעבוד על עניין האתר בדרכים רבות, מתכנים ועד מעבר שרת – עבודה שנמשכת גם עכשיו. זה לא פשוט למצוא מנהל לאתר, גם לא זמנית כשהמנהל הקיים עסוק מאוד – ברור שהאתר צריך ניהול שוטף, ואנחנו ממשיכות לחשוב על פתרונות, כאמור.

(לילי בשם עצמה)

• #189882 הגב
      Boojie
      משתתף

יסביר למה הוועד לא ראה לנכון לציין בפרוטוקול את הבעיות עם המינוי הזה. הייתי חושבת שהמידע לגבי חוסר זמינותו של ממלא תפקיד מסוים – כמו גם הדרכים שבהן הוועד מתכנן להתמודד עם חוסר הזמינות הזו בתקופה הרלוונטית – הוא מידע חיוני שאמור להיכלל בפרוטוקול. או שחברי האגודה לא צריכים לדעת כשממונה ממלא תפקיד מסוים תוך ידיעה שבתקופה הקרובה הוא לא יוכל למלא את התפקיד?

• #189884 הגב
      Odonata
      משתתף

הישיבה הנ"ל התקיימה ביום הבחירות לוועד.

נושא האתר הושהה עד לכניסת הוועד החדש לתפקיד ולמינוי האחראי מטעם הוועד לנושא.
      עכשיו כשלילי מונתה לתפקיד, הנושא זוכה לתשומת הלב הראויה, וניתן יהיה לקבל החלטות בקשר לממלאי התפקידים באתר.

להבא, במידה ויהיה מידע בנוגע לזמינות בעלי תפקידים או כל מידע רלוונטי אחר, המידע יפורסם.

ליאת (בשם הוועד הקודם והחדש).

מציג 24 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הועד 13.8.09: קביעת נהלי עבודה, קביעת בעלי תפקידים, תוכנית עבודה, הגדרת יעדים, דו"ח כספי, עדכוני סטאטוס, מעבר שרת ועדכונים נוספים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: