עדכוני הוועד 30.11: אמא"י, פרס גפן, עולמות, מאורות, תעוד החלטות הוועד, דף תרומות ספרים באתר, מחסן, המכתב החודשי, הקמת תא באוניברסיטת ת"א

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עדכוני הוועד 30.11: אמא"י, פרס גפן, עולמות, מאורות, תעוד החלטות הוועד, דף תרומות ספרים באתר, מחסן, המכתב החודשי, הקמת תא באוניברסיטת ת"א

מציג 34 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #164041 הגב

      פרוטוקול ישיבת וועד האגודה שהתקיימה ביום רביעי, 30.11.11
      נוכחות: ליאת שחר, עינת סיטרון, נעמה פרידמן, הדס משגב, ענבר מאירסון, לילי דאי והדס נבנצל

      1. עדכונים שוטפים
      א. אמא"י
      עדכוני אמא"י- פרוייקט הספריה ממשיך ומתקדם, ויש תכנונים להרחיבו לערים נוספות. כמו כן מתוכננים שיתופי פעולה עם המכון לידידות יפן.

      ב. פרס גפן
      וועדת פרס גפן עובדת על איסוף המועמדים לקראת פתיחת שלב א. כאשר הליך זה יסתיים, תיקבע פגישת צוות תומך.

      ג. עולמות
      נושא הכנס הוא שגעון. גיוס הסגל הבכיר הושלם ברובו. החל גיוס הסגל הזוטר.

      ד. מאורות
      הכנס יתקיים בחסותה הנדיבה של קרן ירושלים.תכניית הכנס פורסמה באתר.

      2. תעוד החלטות הועד
      על פי דרישת וועדת ביקורת, יתבצע תיעוד כל החלטות הוועד. כל הפרוטוקולים של ישיבות וועד האגודה יודפסו ויוחתמו על ידי שתי חברות וועד.
      הדס משגב תביא לישיבת הוועד הבאה עותקים מודפסים של כל פרוטוקולי ישיבות הוועד, החל מתחילת כהונתה של היו"ר הנוכחית.

      3. דף תרומות ספרים באתר
      דף תרומות הספרים באתר האגודה לא התעדכן בשנים האחרונות, למרות שהתבצעו תרומות ספרים רבות בזמן זה. ליאת תרכז את פרטי התרומות החסרים, ותעביר את המידע לעורך האתר על מנת לעדן את הדף.

      4. מחסן
      נבדקת אפשרות לרכוש ולהציב מחסן פלסטיק על גג הבניין בו מתגוררת ליאת, לצורך אחסון הציוד הרב המשמש בכנסים, שנמצא כרגעאצל אנשים שונים. ליאת תברר עלויות, ולאחר מכן תפנה לשאר האירגונים להצעת רכישה משותפת של המחסן.

      5. המכתב החודשי
      לדיון זה הצטרף ארז גביש באמצעות הסקייפ. נשקלה האפשרות להחליף את פורמט המכתב החודשי מסיבות רבות שעלו בעבר. להלן הדרישות העיקריות מפורמט המכתב::
      – ביצוע שינויים קלים ועדכונים ייעשה מבלי לשלוח שוב מייל לכל רשימת התפוצה
      – הוספת קישורים באופן נוח לתוך המכתב
      – אפשרות קישור לתוכן המכתב ברשתות החברתיות

      האפשרויות שעלו בדיון:
      – להשאר בפורמט הרגיל- קובץ וורד שנשלח במייל
      – יצירת בלוג? כאשר גם כאן יש שתי אופציות: בלוג שמתעדכן פעם בחודש בדומה למכתב, או עדכון שוטף.
      – מייל אינטראקטיבי שמכיל את הטקסט עם כל הקישורים, ללא צורך לעבור ללינק אחר שמכיל את המכתב.

      הוסכם כי נרצה לשמר פורמט של עדכון מרוכז פעם בחודש, וכי יש לנו אפיקים אחרים לעדכונים שוטפים. כמו כן הוסכם כי אין לנו אפשרות לעצב ולתחזק מייל אינטראקטיבי, וכי אם הוא לא מעוצב באופן יוצא דופן, אין הרבה הבדל בינו לבין בלוג.
      הוחלט כי ארז יבחן את אופציית הבלוג המכיל את המכתב החודשי וישלח לחברות הוועד דוגמה. הדיון ימשיך במייל.

      6. הקמת תא מד"ב ופנטזיה באוניברסיטת תל אביב- ענבר ועינת בודקות אפשרויות שונות לפעילות שבועית באוניברסיטת תל אביב. נבדקות שתי אפשרויות, אחת מול אגודת הסטודנטים והשנייה מול האוניברסיטה עצמה.

    • #191482 הגב
      Boojie
      משתתף

      מה לגבי האופציה להעלות אותו פשוט כמאמר במדור החדשות של מגזין האגודה?
      הסיבה שאני שואלת היא שפתיחה של עוד בלוג תדרוש עוד תחזוקה, ועד היום האגודה די מתקשה לתחזק באופן עקבי את האתרים הקטנים שלה. ע"ע למשל אתר פרס גפן, עם כל הבעיות שהיו בו ועם העובדה שהוא לא ממש המקור הכי יעיל ונוח למידע על פרס גפן (וכן העובדה המצערת שחלק מהתכנים שלו הלכו לעזאזל בקריסה של קורקי.נט – אני מניחה שזאת הסיבה, כלומר – ולא שוחזרו מאז).
      החשש שלי הוא ממה שיקרה בעוד כמה שנים, כשלא יהיה מי שישדרג את הפלטפורמה, ימחק ספאם וכדומה, ואף אחד כבר לא יזכור מי מחזיק בסיסמה העדכנית לממשק הניהול (אני מאמינה – ואשמח אם יתקנו אותי בנושא – שלאגודה עד היום אין קובץ מסודר ומאוחד של סיסמאות גישה לכל האתרים הקטנים שלה. נכון?), ונמצא את עצמנו עם עוד נכס נהדר בפוטנציאל אבל מעלה קורי עכביש במציאות.
      (הייתי בעד פיתרון הבלוג בעבר. מאז ראיתי מה קורה לבלוגים כאלה שלא זוכים לתחזוקה מספקת).

    • #191483 הגב
      Boojie
      משתתף

      לפני כמה זמן, כשהכנתי חומרים לאתר של "דם כחול", ניסיתי לפתוח את הקישור לראיון השני שהתראיינתי לפונדק גפן (ב-2010, לרגל המועמדות של "ד"ר ווטסון ומר הולמס" לגפן, לא הראיון מ-2009). הוא נעלם. בדקתי בטוויטר של פרס גפן וגיליתי שעוד חומרים מ-2010 נעלמו (ראיונות אחרים, למשל, כמו הראיון עם מיכל אהרוני-רגב, הראיון עם ניר יניב ולביא תדהר, ובקיצור, כל החומרים מפרק זמן מסוים בחצי השני של 2010). כשהפניתי שאלה בנושא לוועד האגודה, קיבלתי קישורים לראיון מ-2009. כשציינתי שהראיון שאני מדברת עליו הוא מ-2010, לא קיבלתי תשובה עד היום.
      אז יש תכנים שהלכו לעזאזל באתר פרס גפן. אף אחד לא שחזר אותם, כך שאני מניחה שאף אחד לא גיבה את האתר בתקופה הרלוונטית (דבר שדי פשוט לעשות באתר על בסיס וורדפרס, אבל צריך בשביל זה אדמין שיטפל בזה). לא בדקתי מה קרה באתרים אחרים של האגודה, אני לא יודעת, למשל, אם ההיעלמות הגורפת של סיפורי פרס עינת 2010 מאתר פרס עינת היא מכוונת, או שגם זה קשור לקריסה של קורקי.
      זו אחת הסיבות שאני חוששת מפתיחת בלוג למטרה. בלוג דורש תחזוקה רציפה. האגודה לא חזקה בשום דבר שמצריך רציפות.

    • #191484 הגב
      גל
      משתתף

      אין שום סיבה לפתוח עוד אתר/בלוג שמצריך עוד תחזוקה, כשאפשר פשוט לפרסם במדור החדשות של האגודה.

      אגב, מה קורה בכלל עם המעבר של האתר לפלטפורמה אחרת?

    • #191485 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

      וזה להפיל עוד עבודה על העורך שלו שעמוס גם ככה, ויצריך העברת כל שינוי ותיקון דרכו. המטרה היא פורמט שיאפשר לקשר אליו, כדי שאנשים יוכלו לחלוק את המידע שמגיע אליהם במכתב החודשי, ואחרי די הרבה מחשבה ושקילת אופציות, זו הטובה ביותר שמצאנו.
      לגבי העברת האתר – אנשי המחשוב שמוכנים לתרום מזמנם לאגודה נדרשים כרגע לדברים כמו מעבר הפורומים (במהרה בימינו אם ירצו אלי האינטרנט), שהם דחופים יותר. היה ונצליח לבצע את הפרויקטים האלה, אפשר יהיה לחשוב האם יש לנו את כוח האדם לשינוי פלטפורמה כזה.

    • #191486 הגב
      גל
      משתתף

      ראשית – אתר האגודה הוא לא מסובך – יש מדור חדשות מצד שמאל, וניתן כמובן לקשר בקלות לידיעה, או למדור החדשות כולו.
      שנית – אין שום סיבה דווקא לערב את עורך האתר – למעט אישור העלאת התוכן. כשניר היה עורך האתר, הוא, למשל, ארגן לי הרשאה להעלות תכנים לאתר (כמו עדכוני האירועים שפרסמתי באתר בעבר). אני העליתי את התוכן כידיעה, כולל כל הקישורים, הדגשות וקווים וכדומה וניר רק היה צריך להעלות זאת לאתר. בהנחה שהמכתב כבר עובר עריכה לפני שליחתו, אין שום סיבה לערב את עורך האתר, למעט ההעלאה הסופית לאתר.

      מצד שני, לפתוח בלוג חדש שמישהו צריך לעדכן אותו ולטפל בו באופן קבוע גם מבחינה טכנית וגם מבחינה תוכנית, נראה לי מיותר.

    • #191487 הגב
      kenny
      משתתף

      מילא אם היית אומרת אתרי כנסים, אבל הפורומים? עם כל הכבוד וההערכה, הפעילות שלהם כמעט בלתי קיימת: ההודעה האחרונה בפורום פעילים התפרסמה לפני שלוש שנים; פורום פעילי האגדוה לפני יותר משנה; בפורום סיפורים התפרסמו פחות מעשר הודעות בחצי השנה האחרונה; הקליקה – חמש בחצי שנה; פנטסיקון – אחרונה לפני שלוש שנים; חלום בהקיץ – לפני חמש שנים. ונשאלת השאלה גם למה בכלל צריך שלושה פורומים של פעילים, אבל זה סיפור אחר.

      הפורום היחיד שיש בו פרסום תדיר וקבוע הוא הפורום הזה, וגם הוא לא בדיוק ערוץ מידע חיוני.

      אם אתר האגודה יעבור למערכת שהניהול שלה נורמלי, העלאת המכתב אליו תהיה פשוטה לגמרי.

    • #191488 הגב
      Boojie
      משתתף

      כלומר, במגזין האגודה, כמובן.
      זו לא ממש בעיה להוסיף עוד כותב לאתר האגודה, שתהיה לו הרשאה להעלות תכנים. והמכתב החודשי ממילא עובר עריכה, אז זה לא שעורך המגזין יצטרך לערוך אותו.

    • #191489 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

      העברת הפורומים דחופה יותר כי בעלי השרת עליו הם יושבים ביקשו שנעזוב. כבר די מזמן, למען האמת. ואנחנו עובדים על זה, אבל זה לא קורה מהר מספיק. זו הסיבה שזה זוכה לעדיפות.

    • #191490 הגב
      ???
      משתתף

      לועד כשהתחלנו לדבר על שינוי פורמט. אני אפילו זוכר שאהוד נתן לי הרשאה לאתר. אם כי היום אני לא זוכר מה בדיוק הכח שלה ומה פרטי הלוגין. אבל הרעיון הזה נדחה ע"י ליאת כי היא רוצה לבדל את המכתב מהאתר.

      ועדיין אני באמת מעדיף את הפתרון של מדור החדשות באתר על פני בלוג. אבל מסיבה שונה ממה שאת מציעה.
      הבעייה העיקרית שלי עם הבלוג הוא שהוא יהיהי מסורס למדי. כל מה שהוועד מעוניין בו זה להמיר את הפורמט הדוק
      לפורמט אלקטרוני כלשהו, אבל בתכלס הן לא ממש מעוניינות בבלוג והיכולות שלו. זה למדתי אחרי אותו דיון שימשיך במייל
      כמו שנכתב למעלה.
      הבלוג יכול יכול לאפשר לפרסם כל אייטם במכתב כפוסט נפרד וככה כל אחד יכול להוביל את החברים שלו ישירות לפוסט הרלוונטי. אנשים יוכלו לעשות לייק או פלוסאחד לידיעה שמעניינת אותם. לי זה נראה כמו יתרון על פני קובץ הוורד המונוליתי שיש היום. אני חושב שהבחירה לפרסם בבלוג הזה כל מכתב כפוסט נפרד היא פספוס של פוטנציאל.

      וגם האופציה להירשם ולהתנתק מהפידים של בלוג באופן אוטומטי נראית לי מוצלחת יותר מהצורך לשלח מייל בקשה למזכירות בשביל להשיג את את המטרה הזו.

      נו, אם הבחירה היא בין לתחזק בלוג מסורס שבכל היכולות שלו הועד ממילא לא מעוניין, לבין לפרסם ידיעות באתר האגודה,
      אז גם אני בפירוש מעדיף את אתר האגודה. וגם אותו אפשר לקרוא ברסס הרי.

      אגב, לאגודה אכן יש קובץ ססמאות – גפן, שנתון, מאורות, פאנקון. יש שם מידע על הלוגינים לדטהבייסים ולממשקי הניהול של הוורדפרס. תודה לאסף פלשר שפתח את מאגר הססמאות הזה ובשמחה צירפתי אליו את פרטי הלוגין של עולמות ואייקון האחרונים.

      (למה הייתי צריך לפתוח לעצמי יוזר כאן? אני תמיד שוכח את הססמא).

    • #191491 הגב
      Boojie
      משתתף

      האגודה לא מצליחה לתחזק כראוי את האתרים מבוססי הבלוגים שכבר יש לה, ר' הנקודה שהעליתי לגבי אתר פרס גפן ואולי גם אתר פרס עינת (מה באמת קרה לסיפורי פרס עינת מהשנה שעברה?). האם נראה לך הגיוני להרים בשלב זה אתר *נוסף*, במקום לנסות למצוא קודם פיתרון ראוי לאתרים הקיימים?
      ואל תביני אותי לא נכון: אני מאד בעד פורמט של בלוג, ואם זכרוני אינו מטעני אפילו הצעתי אותו בעצמי, בזמנו. אבל לא אם אין מי שיתחזק אותו – ואת הבלוגים האחרים של האגודה – באופן רציף וקבוע. ונכון להיום, כל נסיוננו מעיד על כך שאין דבר כזה.

    • #191492 הגב
      Boojie
      משתתף

      עד היום, לא נראה לי שהוועד מגלה התמצאות יתרה בכוחו של המדיום האינטרנט או באספקטים החברתיים שלו. נו, אזוי.

    • #191493 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

      מה שאתה מציע זה לוותר לחלוטין על רשימת התפוצה של האגודה – שיש אנשים שזה אחד הקשרים היחידים שלנו אליהם. אנשים שביקשו את העדכונים האלה, ולא מעוניינים להפסיק אותם, אבל אולי לא יטרחו להירשם למקום אחר. לקבל פעם בחודש מידע מרוכז זה שונה מאוד מלהיות מנוי לבלוג.
      המכתב החודשי ורשימת התפוצה הם נכס של האגודה – זה שירות שהיא מציעה לחבריה ולחובבי הז'אנר שמעוניינים בכך, זה משהו שהיא יכולה להציע כחלק משיתופי פעולה (פרסום הדדי של פעילויות בז'אנר) וכו'. כן, אנחנו מעוניינות להשאיר את המכתב החודשי, לרשימת התפוצה. וכן, אנחנו גם מעוניינות לעשות את זה בדרך יעילה יותר. אבל זה לא אומר שאנחנו רוצות ליצור בלוג שיהווה תחרות לאתר האגודה הקיים במקום אמצעי משלים לו.

    • #191494 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

      כל חודש. וזו לא מעט עבודה. החומר נאסף, מסודר, נערך… העלאתו לבלוג לא אמורה להוסיף הרבה לעומס. וכן, ליצור דפים נפרדים באתר האגודה זו אחת האופציות שנשקלות (כדף נפרד ולא במסגרת החדשות מהסיבות שפירטתי בתגובתי לארז), אבל למיטב הבנתנו מאנשים שניסו את זה, זה פורמט קצת מסורבל ובסוף מה שיקרה זה שכמו תמיד זה יהיה עומס נוסף שנופל על אהוד – אז רעיון הבלוג הקל יותר לתפעול זוכה כרגע לעדנה.

    • #191495 הגב
      Boojie
      משתתף

      קראת בכלל את מה שכתבתי קודם?

      *תחזוקה*. בלוג דורש *תחזוקה*. שדרוג של גרסת הוורדפרס (או כל פלטפורמה שהוא יושב עליה) פעם בכמה זמן כדי לוודא שלא תהיה פרוצה לסיכוני אבטחה, קודם כל. גיבוי פעם בכמה זמן. דאגה לכך שהעיצוב יעבוד ותקלות יתוקנו (ולא כמו, נגיד, אתר פרס גפן, שבמשך תקופה ארוכה במידה מגוחכת היה נטול כל אופציה לחיפוש או לדפדוף, ובכך למעשה היה נטול כל ערך. זוכרת כמה ניג'סתי אז? זוכרת כמה עליתי לוועד על העצבים אז? זוכרת כמה זמן לקח עד שזה תוקן, וגם זה לא באופן מושלם? את יודעת למה זה? כי לא היה מי שיעשה את העבודה). ניקוי של ספאם (ואוי, כמה שמצטבר ספאם ברגע שאתר נהיה פופולרי ולו במידת מה) או טיפול בתגובות בכל דרך אחרת שתיבחר. וכולי, דותן בטח ישמח להסביר לך קצת יותר על זה.

      מי מדבר בכלל על העבודה על המכתב עצמו? אני מדברת על עבודת האדמין על האתר. אותה עבודת אדמין שלא נעשית בצורה יציבה על אף אחד מאתרי האגודה.

      העלאה של המכתב החודשי לאתר האגודה תדרוש דקות ספורות פעם בחודש ומיומנות מינימלית. אני יודעת, ניהלתי את האתר הזה לא מעט זמן ואני יודעת איך עובד הממשק שלו. ניהול של בלוג זה סיפור אחר לגמרי.

    • #191496 הגב
      ???
      משתתף

      זה משהו שמציק לי כבר כמה זמן. מי בכלל קורא את המכתב הזה?

      רוב מה שמתפרסם בו מופיע גם כסיפורים באתר האגודה. חלקם מופיעות גם בפייסבוק או בגוגל קלנדר.
      (אח, כמה שהמכתב נראה מיושן מול הגוגל קלנדר)
      קריאות לגיוסי מתנדבים והזמנה לתחרויות כתיבה מופיעות תדיר באתרי הכנסים. קריאות לגיוס סגל? רוב הסגל ממילא מגיע כבר ממילא מתוך היכרות של אנשים טובים עם אנשים טובים אחרים.

      אז מי באמת קורא את המכתב, אם כל מה שמתפרסם בו נמצא ממילא בבמות אחרות ובשפע? הנה וידוי – אני לא הייתי
      אף פעם קורא אדוק של המכתב. לפחות בזיכרון המתעתע שלי, הייתה תקופה שהמכתב נשלח רק בדואר חילזון ואלי תמיד הגיע באמצא החודש, כשכל מה שהתפרסם בו כבר הופיע באתר. אני לא זוכר שממש נהגתי לעקוב אחרי הגרסה שהגיעה אלי במייל. וגם היום יש לא מעט ידיעות שעולות לאתר לפני שהמכתב החודשי נסגר, עובר עריכה ומפורסם.

      יש אנשים שהדרך היחידה שלהם להתעדכן היא דרך המכתב? באמת מוזר. רובם המוחלט מקבלים אותו במייל. כך שהם
      יכולים לגלוש לבמות המקוונות אם הם רוצים. איזה ערך מוסף נותן להם המכתב בעצם?
      והעשרה איש שמתעקשים לקבל את מכתב מודפס, למרות שהוא מכיל כמה עשרות קישורים שחובה לפתוח באינטרנט כדי לעשות איתם משהו – מה הם מרוויחים מהמכתב המודפס אם בכל מקרה הוא מוביל אותם חזרה לאינטרנט, תמהני.

      ולגבי רשימת התפוצה באופן כללי – האם היא באמת נכס? אנחנו יודעים כמה כתובות מתות יש שם? אנחנו יודעים כמה אנשים פשוט מסמנים את המייל שמגיע מהאגודה כספאם? וכתובות מתות בהחלט יש. אני רואה את הודעות השגיאה כל פעם שצריך לשלח מיילים ישירות לחברי האגודה.
      לרשימת התפוצה יש ערך ואפשר להציג את הגודל שלה לספונסרים. בסדר. למה באותה צורה לא ניתן לספר לאותם ספונסרים
      על אתרי האגודה והכנסים והשנתון והטראפיק שהם מקבלים בכל ימות השנה ולפני הכנסים / הצבעות בפרט?

      יאללה, כתבתי כאן דברי כפירה. תסקלו אותי.

    • #191497 הגב
      ???
      משתתף

      ובכן, אני חושבת שיש חשיבות לריכוז המידע במקום אחד פעם בחודש, ושליחתו ישירות לתיבות המייל של אנשים. לא כולם מחוברים כל הזמן, וקל מאוד לפספס חלק מהדברים שקורים. אני יודעת שיש אנשים שלא מחוברים לפייסבוק, ומתעדכנים בעיקר מהמכתב החודשי, ולכן אני לא חושבת שיש מקום לוותר עליו.

      בנוגע לפורמט, אני הייתי רוצה שלמכתב החודשי תהיה תחושה אחרת משאר העדכונים באתר, כדי לבדל אותו משאר העדכונים השוטפים, אבל אני מוכנה להעלות את זה שוב לדיון בוועד ולשקול גם את הטיעונים שעלו כאן.

    • #191498 הגב
      ???
      משתתף

      כמה אנשים באמת לא מחוברים לאף אחת מהבמות המקוונות שלנו ובאמת צריכים את המכתב?

    • #191499 הגב
      Boojie
      משתתף

      אני מסכימה שהרבה אנשים לא קוראים אותו (גם אני הרבה פעמים לא), ואני חושבת שהיה כדאי לחשוב על מתיחת פנים לפורמט של המכתב – למשל, אני חושבת שבימינו אין יותר טעם לשלוח קבצים מצורפים, תוכנות המייל נהיו אמינות בהרבה ובעיות קידוד של עברית נדירות. והנסיון מלמד שברגע שהמידע נשלח בקובץ מצורף, הסיכויים שהנמען יפתח אותו קטנים דרסטית; ועוד למשל, המכתב עמוס מדי ומקשה על מציאת פריטים רלוונטיים בתרבות ה-tl;dr שלנו.

      אבל אם המכתב יהיה בפורמט נוח יותר (נגיד, תקציר של מילים ספורות – כלומר, פחות מעשר – וקישור עבור כל פריט, בגוף המייל עצמו, וחלוקה לפי נושאים), הוא יהיה נוח בהרבה לאלה שכן משתמשים בו. כל משתמש יוכל למצוא בקלות את הסיפור שמעניין אותו אישית, להקליק עליו ולהיחשף למידע המלא רק לגביו.

      ואגב, וזה כבר עניין תוכני נפרד – הייתי ממליצה להוסיף קישור לחינמניה החודשית (אם היא אכן חודשית) למכתב. תכנים חינמיים זה מעולה, ויש לי הרגשה שהחשיפה שזה מקבל באתר האגודה אינה מספקת.

    • #191500 הגב
      גל
      משתתף

      נכון, אני נכנס לאתר האגודה באופן תדיר. אבל אין לי פייסבוק או גוגל וכדומה. אני גם לא נכנס לקלנדר.
      בנוסף, המכתב מכיל מידע שלא תמיד קיים באתר (כמו פעילויות התאים).

      לא שיש לי הרבה לעשות עם המידע, בייחוד בשנים האחרונות כשנוכחותי הפיסית בפעילות האגודה הולכת ומצטמצמת, אבל זה עדיין נחמד לי לקבל הכל בקובץ אחד.

      יש בזה גם אלמנט נוסטלגי, לא אכחיש. אחרי הכל, המכתב היה הבייבי שלי במשך הרבה שנים.

      אחרי קצת מחשבה, אני סבור שחשוב מאוד לשמור על המכתב החודשי בפורמט של מייל, מכיוון שזהו עדיין הפורמט האמין ביותר,וחשוב לא פחות, שלא מצריך מאנשים פעולה אקטיבית כלשהי (כמו כניסה תדירה לאתר האגודה/בלוג/פורום) או רישום לאתר (שאולי פופולרי כיום, אך אולי בעוד 3 שנים כבר יהיה ארכאי (אני מדבר כמובן על פייסבוק/טוויטר וכדומה)).

      בנוסף, רשימת התפוצה הזו מכילה גם הרבה כתובות מיילים של חברים לשעבר שאולי יש סיכוי קלוש שישובו לאגודה בזכות אחד המכתבים החודשיים.

      אפשר אולי לשנות את הפורמט מדוק למשהו יותר ידידותי כמו מה שבוג'י הציעה, אבל להפטר מהמכתב במייל – לדעתי זו תהיה טעות.

      אגב, אם בשדרוג המכתב – אני אשמח אם המכתב יכיל גם מידע שימושי אחר כמו רשימת ספרים חדשים שיצאו החודש [בשיתוף עם ועדת פרס גפן, למשל], קישורים לביקורות ספרים/סרטים מעניינים באתר האגודה (או במקומות אחרים), ידיעות מרעישות מעולם המד"ב וכן אולי גם מעולם המדע [אולי בשיתוף בלוגרים].
      ברור לי שזה יותר עבודה. הרבה יותר. אני רק אומר מה ישדרג את המכתב ליותר מעניין עבור קהל המנויים.

    • #191501 הגב
      ???
      משתתף

      אני מסכים שצריך לוותר על קבצים. גם לטובת האנשים שגולשים דרך טלפונים וטאבלטים שהתמיכה שלהם ב- doc
      מוגבלת.

      אבל מה שאת מציעה כאן זה לוותר על (המעט) תוכן שיחודי למכתב. להפוך אותו לרשימת קישורים לפוסטים שממילא מתפרסמים באתר האגודה. טוב, אפשר לעשות את זה. וזה גם יפתור אותנו מהמבנה המונוליטי והלא נח שיש היום.
      הי ועד, האם מייל שמכיל רשימת קישורים וטיזרים לתוכן מקוון עונה על דרישת בידול המכתב מהאתר?

      לגבי החינמניה – אני לא שמתי לב האם אהוד מקפיד לפרסם אחת דווקא בתחילת החודש ולא אדרוש ממנו להתיישר
      לפי הדדליינים של המכתב. בדיוק כמו שאני לא יכול לדרוש ממארגני כנסים לפרסם תוכניה או קולות קוראים ביום הראשון של
      החודש. אני יכול ללכות לאנשים והתעכב בפרסום שבוע, אבל זהו.
      קיצור – אם חינמניות עולות לאוויר סמוך לפרסום מכתב אז אפשר לקשר אליהן.

      ואחרי כל זה – אני עדיין לא יודע להעריך כמה מחובבי הז'אנר בארץ באמת מפיקים תועלת כלשהי מהמכתב.

      "תרבות tl;dr"? מה זה המונח הזה?

    • #191502 הגב
      Boojie
      משתתף

      התרבות של ימינו, שבה אנשים קוראים רק את הכותרות, במקרה הטוב.

      אה, וההצעה שלי לגבי קישורים בסעיפים הייתה אם אכן פותחים בלוג חדש. אם מדובר באתר האגודה, נראה לי שפרסום נפרד לכל אייטם של המכתב החודשי יציף את מדור החדשות של האתר בצורה לא סבירה. זה לא יעבוד כל עוד אתר האגודה בפורמט הנוכחי שלו.
      ואני לא חושבת שממש משנה "התוכן שייחודי למכתב". מה שייחודי למכתב החודשי זה מספר המנויים עליו והעובדה שהם מקבלים את המידע בניחותא אל תיבת המייל שלהם. אנחנו לא צריכים תוכן ייחודי, אנחנו צריכים תוכן שיופץ לכמה שיותר אנשים.

    • #191503 הגב
      רז
      משתתף

      הוא מהווה איזו תזכורת חודשית – אות חיים מהגוף שנקרא האגודה. היו תקופות שבהן האגודה היתה שומרת על דממת-אלחוט מוחלטת במשך חודשים, וזה היה מוביל אנשים לשאול "מה עושים עם דמי-החבר שלי". כשהאגודה מעדכנת באופן חודשי, יש תחושה של פעילות, שדברים קורים. גם זה חשוב.

    • #191504 הגב
      ארז
      משתתף

      ואולי זה אותו כח אדם שיכול היה לתפקד כעורכי משנה של אתר האגודה. היו דיבורים על זה לפני שנה כמדומני.
      מה קרה מאז?

    • #191505 הגב
      ארז
      משתתף

      מאחר ורוב מה שמופיע במכתב מופיע גם באתר או באתרי הכנסים.
      אם המכתב הופך לאוסף קישורים למידע שכבר קיים ממילא הוא לא יגרום לאינפלציה של אייטמים במדור החדשות.
      ואם באמת יגנז רעיון הבלוג אז הפתרון של מייל עם רשימת קישורים הוא אכן פשוט יחסית לביצוע ויתן מודולריות שחסרה היום.
      מקסימום אפשר להשאיר במייל את מעט התכנים שלא מופיעים בבמות המקוונות הנוספות – קריאה לתכנים לאתר האגודה,
      תזכורות להצביע לגפן, הודעות על פעולות התאים…

      אגב תחזוקה – אני לא בטוח שבמקרה הזה יש בעייה אמיתית של אובדן מידע. בכל זאת, כמה זה יהיה נורא אם יאבדו פוסטים שקוראים לגיוס המתנדבים של אייקון 2007 או קריאה להצבעה לגפן 2009? מי זוכר אותם היום? זה הרבה פחות נורא מלאבד תוכן אמיתי כמו אוסף סיפורים שנכתבו לפרס עינת או רשימת הזוכים בגפן, או תוכן נוסטלגי כמו אוסף תמונות ותקצירי הרצאות מהכנסים.

      טיפול בספאם זו שאלה קצת יותר מורכבת. אנחנו בכלל רוצים שאנשים יוכלו להגיב לבלוג וליצור קהילה? או שכל התפקיד שלו יהיה לספק עדכונים מרוכזים פעם בחודש על פעילויות האגודה ולהפנות את הקהל לקריאה נוספת באתר הראשי או באתרי הכנסים או התאים?

      ולגבי המספר הגבוה של המנויים – כמה מהם מסמנים את הכתובת של האגודה כספאם? כמה תיבות רפאים יש שם?
      למשל תיבות יאהו שבעליהם נטשו אותן לטובת תיבות גי'מייל ומחר הן יעלמו לטובת הטרנד הבא. לעולם לא נדע.

    • #191506 הגב
      Boojie
      משתתף

      אחרי שנים של איסוף מידע אובססיבי בדרכים שונות אני יכולה לומר לך שלדעתי, לפחות, הוא לא פחות חשוב מתוכן. ההיסטוריה של האגודה ופעילויותיה משמעותית, והמשמעותיות הזאת מתגלה במקומות לא צפויים הרבה פעמים. אתה מחפש מידע למטרה כלשהי, ופתאום ממש שמח שמדור החדשות של אתר האגודה כל כך רציף וכל כך מקל עליך לגלות מה היה, נגיד, הנושא של כנס כלשהו, איפה הוא נערך או מי ניהל אותו. סתם בתור דוגמה.
      אחת הסיבות, בעיניי, שממש חבל שעד היום אין גישה מקוונת באתר עם מנוע חיפוש לתכנים של המכתב החודשי היא בדיוק זאת – כל המידע הזה לא נגיש לחיפוש. ואז, כשאתה רוצה לגלות אם כבר הייתה הרצאה על נושא מסוים, או איזה מרצה עוסק בו, או איזה גוף נתן לזה תמיכה – אתה מתחיל להסתבך עם חיפוש המידע.

    • #191507 הגב
      ???
      משתתף

      נכון לעכשיו המידע לגבי כל סעיף במכתב הוא לא ארוך במיוחד.

      השאלה היא האם לקצר אותו לרמת הכותרת לא יגרום לזה שאנשים פשוט לא יקליקו על רוב המידע, שאולי כן היו קוראים אם היה פרוש לפניהם?

    • #191508 הגב
      ???
      משתתף

      אתר האגודה לא צריך יותר עורכי תוכן. מה שהוא כן צריך זה יותר יוצרי תוכן, ואולי זה גם מה שהמכתב צריך.

    • #191509 הגב
      Boojie
      משתתף

      וחלילה לי – חלילה! – מלזלזל בעושים במלאכה כרגע, אבל אהוד מאד עמוס, ואני לא חושבת שיש לו זמן להשקיע באתר האגודה כמה שהיה רוצה. קחי לדוגמה את התקופה הפעילה של ניר (שהייתה תור הזהב של אתר האגודה) – אתר האגודה היה *מלא* תוכן, וזה בין השאר היה פונקציה של העובדה שניר עשה מה שעורך צריך לעשות, וזה לצאת ולגייס תוכן בנחישות ואפילו באגרסיביות. לאתר כותבים, לנג'ס להם ולהוציא מהם תוכן.
      כשלאתר האגודה יש עורך שיש לו זמן ומשאבים לגייס כותבים, לנג'ס להם ולהוציא מהם תכנים, יש תכנים. כשלא, לא. וזה נכון גם לכל מגזין מקוון אחר (תסתכלי על בלי פאניקה, קורה שם בדיוק אותו דבר – כשלרמי אין זמן להשקיע באתר, כמות התכנים מידלדלת משמעותית).

    • #191510 הגב
      ???
      משתתף

      כנראה אני הגדרתי עורך אחרת אצלי בראש.
      לא התכוונתי לכותבים, אלא לאנשים שינערו חומר מכותבים. כאלו אנחנו צריכים.

    • #191511 הגב
      ארז
      משתתף

      כמו למשל טקסט פרומו לאייקון האחרון, שאכל כחצי עמוד. גם פעילויות הבאר ומפגשי מועדון הקריאה הם טקסטים של יותר משתי שורות.

      מוצא חן בעיני הרעיון של אוסף קישורים עם טיזרים של שתי שורות קצרות, כמו שהדגמתי עם המכתב דמו שמקשר לבלוג.
      זה בהחלט יתן לנו את הקישוריות והמודולריות שחסרה היום. אני חושב גם שהאפשרות הזו היא פשרה מוצלחת למדי.
      כשיש לנו מכתב שמקשר לידיעות אנחנו גם משיגים את החלוקה לפוסטים שאני מצדד בה וגם יוצרים את הבידול מהאתר שאת מחפשת. וזה גם יותר קל מלתחזק בלוג שממילא הועד לא ממש חיפש לבנות.

      איך יגיבו לזה הקוראים, אם הם בכלל יטרחו להגיב? נצטרך לעשות פיילוט ולראות.

    • #191512 הגב
      ???
      משתתף

      במכתב יקשר לידיעות באתר האגודה?

      כי לא כל מה שכתוב במכתב מופיע באתר בהכרח.

    • #191513 הגב

      ת"ע

    • #191514 הגב
      ???
      משתתף

      זו שותפות מאוד מוצלחת, שמאפשרת לנו להוזיל באופן מאוד משמעותי את הכרטיסים לבני נוער.

    • #191564 הגב
      אורליס
      משתתף

      במידה ואתה צריך מישהו שמספק כתיבת תוכן ברמה גבוהה אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי.
      אני מכירה מישהי שמספקת בעיקר כתיבת תוכן שיווקי, לכל מיני צרכים, אם זה כתיבת פרופיל לחברה, כתיבת תוכן לאתרים באינטרנט, כתיבת סלוגנים, גם בשפות אחרות, וגם סיפורים ושירים..
      במידה ואתם צריכים תפנו אלי ואני אפנה אתכם לבחורה…

מציג 34 תגובות משורשרות
מענה ל־עדכוני הוועד 30.11: אמא"י, פרס גפן, עולמות, מאורות, תעוד החלטות הוועד, דף תרומות ספרים באתר, מחסן, המכתב החודשי, הקמת תא באוניברסיטת ת"א

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: