ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › לכסיקון "טרקי סיטי"
- This topic has 62 תגובות, 17 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים by שלמקו.
-
מאתתגובות
-
-
גרומיטמשתתף
אמנם זה לא סיפור, אבל חשבתי שהמאמר החדש שפורסם ב"בלי פאניקה" עשוי להיות רלבנטי במיוחד לכותבים בפורום זה. מדובר במעין מילון שכולל "כללים לכתיבת מד"ב נכונה" – טעויות נפוצות, קלישאות, סיפורים שמיצו את עצמם, ושאר כללים שנוסחו בסדנאות לכתיבת מד"ב בארצות הברית והותאמו על-ידי לישראל.
המאמר נמצא בדיוק בלינק הזה. התנצלותי להנהלה ולכוחות האור הלוחמים במציפים למיניהם, אם ההודעה חורגת במשהו מכללי הפורום.
לשירותכם תמיד (-:
-
???משתתף
זה מסוג הדברים שאתה קורא ומרגיש שקיבלת כלים להילחם בכוחות החושך. גרומיט, קבל ח"ח.
-
גלמשתתף
מאמר טוב מאוד שבהחלט יעזור לכותבים
(לי הוא כבר עזר קצת)
סדנת כתיבה, אגב, היא רעיון מצויין.
מדוע שלא נתאגד כל הכותבים בפורום לסדנה כזו? -
???משתתף
-
גל מבולבלמשתתף
במפגש אישי זה יהיה יותר כיף (?) לא?
זה גם יהיה יותר מרוכז וגם יהיה אוכל ושתיה
(מה שאין לי כאן). -
יאיר הדרקון האמיתימשתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
(למרות שהתיאור של סדנא מאוד מאווווד הזכיר לי איזה פורום מסויים…)
ברגע שאני משתחררת (הווה אומר, חמישה שבועות) ותהיה לי הזדמנות לבית פנוי (הווה אומר, קצת אחרי), אתם מוזמנים.
דמי כניסה: סיפור חדש לחלוטין. וקצת אוכל.
הפופקורן עלי.השאלה היא, מי יהיה מוכן לגרור את עצמו עד חיפה בשביל סדנאת כתיבה של הפורום, וכדי שירדו עליו אישית…
-
אסטרו-נעמימשתתף
מי שחושב להגיע שיציין זאת כתשובה, במטוטא ממנו, כדי שאוכל לדעת אם יש טעם בכלל לארגן מן מפגש סדנאי שכזה.
-
???משתתף
זו לא בעיה. גם השפלה פומבית זה דבר שאני מוכן לספוג (הופעתי במופע הקולנוע של רוקי). אבל הבעיה שהיא שכרגע אין לי לשלם את דמי הכניסה – סיפור לגמרי חדש. אז נראה, אולי יצא לי בקרוב.
-
אסטרו-נעמימשתתף
מספיק, הייתי אומרת. עוד מישו?
-
גל מבולבלמשתתף
-
גל מבולבלמשתתף
-
Tokyo Uמשתתף
גם אני, למרות שהייתי חושב פעמיים אם להכניס אותי לבית שלך. אני אוכל המון, לא ממש מחונך, יש לי נטייה להכניס דברים לכיסים ואני גם קצת אלים.
-
שלמקומשתתף
בהתחשב בעובדה שבתקופת זמן זו אני כן אהיה בחיפה (במהלכי השבוע), אני אפילו אכתוב סיפור חדש רק בשביל לבצע היתוך זמן-מקום עם אסטרו…
-
Nemoמשתתף
תהיה גם הקרבת בתולות?
-
???משתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
פורום מד"ב באורט…
והמרפסת פונה ישר לרחוב. אני לא מהססת לזרוק ממנה אנשים לא מחונכים שיורקים לי על הריצפה. -
Tokyo Uמשתתף
יש סיפור מאחורי המשפט הזה?
לקנח את האף בווילונות מותר? (ומראש אני מתנצל). -
כליל נאורימשתתף
-
Boojieמשתתף
של כל חבר פורום ממוצע בכל הפורום-קונים שהייתי בהם…
-
Boojieמשתתף
"שיכור"…
-
Boojieמשתתף
אבל איפה נשיג בתולות?
-
יעלמשתתף
אז למה לא?
-
???משתתף
-
Tokyo Uמשתתף
למרות הפופולריות הגואה של האלכוהול, והערות אקראיות על כוחו המופלא למניעת מחלות לב, אין הוא מהווה אטרקציה עבורי, הן כמשקה לשעות חברה והן כמפיג בדידות. האלכוהול הינו גורם מרכזי במספר לא מבוטל של תאונות (בדרכים, במטבח ובחדרים חשוכים). אמנם כלבי סן ברנרד נוטים לשאת חביות מיניאטורית של משקאות אך פרט לסופות שלגים ומפולות דורסניות אין שימוש מוצדק לאלכוהול אלה אם מדובר בליל סדר או בר מצווה. (ישראל אינה שוויץ ועל כך יעידו שיעורי ההתאבדות, כמות הבלונדיניות ואיכות השוקולד)
מסמך זה נכתב בשעת שכרות ואין לייחס חשיבות לתוכנו או לכותבו.
-
???משתתף
-
Boojieמשתתף
טראומות מהעבר.
-
???משתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
יש פינה – בחצר, למטה – למי חייב. בבית אין.
שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם. -
שלמקומשתתף
הצגת אלכוהול הינה מתכון בטוח לתחרות טירוף גלקטית מחורבנת. ויש לנו הוכחות ברמת הוכחיות מדעית.
-
יעלמשתתף
עכשיו נותר רק להשלים סיפור שאני עובדת עליו כבר די הרבה זמן. אה, יש הגבלה על האורך שלו?
-
Boojieמשתתף
אם אפשר היה להגביל את האלכוהול *לצופים בלבד*, זה היה יכול להיות משובח. אבל כשריכוז האלכוהול בדמם של *המשתתפים* עולה על הריכוז בדמם של כל הצופים יחד, זה מתכון בטוח לאסון…
-
Boojieמשתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
מה שנותן גמישות לא רעה, אבל מגביל את הסיפור לסיפור קצר.
ועדיף סיפור קצר באמת, אחרת נתקע שם הרבההההה יותר מדי זמן. -
גלמשתתף
אי אפשק לנטפק בזמן הקראה. צריך להכין עותקים לכולם לקריאה. אולי אפילו לשלוח אותם יום-יומיים לפני המפגש?
-
Nemoמשתתף
Improvise
-
נעמימשתתף
וגם הקראה.
ולא, כל הרעיון שהפעם הראשונה ששומעים את הסיפור היא בסדנא. -
יעלמשתתף
כי צריך לדעת כמה אנשים באים. נעמי, אולי כדאי שכבר תקבעי יום ושעה,לפחות בערך, כדי שאנשים יוכלו להתחיל להתארגן בהתאם. וכדאי גם לאסוף אימיילים מאותה סיבה.
-
גל מבולבלמשתתף
אגב, מי יהיה המנהיג הרוחני לכתיבה יצירתית?
-
NYמשתתף
אך אני בהחלט מוכן להצטרף ולשמש כתליין ראשי. עם זאת, כמובן, לא אשבור את החוק – אני מצטרף רק אם יש בידי סיפור חדש למהדרין.
בעניין ההקראה – העניין ישמע מביך, אולי, אך חלקנו (הגדול) אינו בקיא כלל בתורת ההקראה ויתכנו בעיות – סיפור טוב המוקרא רע יכול לגרום לרושם רע לא מוצדק. על כן רצוי, אולי, לנקוט בצעדים הבאים:
1. להמליץ למועמדים להתאמן בהקראת הסיפור מראש
2. לקבוע, אולי, צמד מקריאים תורנים שיוכלו להקריא את הסיפורים שבעליהם יתקשו או לא ירצו להקריא.וכמובן, על כל משתתף להביא מספר עותקים של סיפורו – בכמות של מספר המשתתפים + 1, ליתר בטחון.
-
נחשו מימשתתף
אנחנו צריכים בעיקר מנהל סדנה שיפתור את כל הבעיות הארגוניות, ולזה נעמי כבר נידבה את עצמה פחות או יותר, ואם לא, הנה אני מנדבת אותה עכשיו. אם יש משימות פקידותיות על המקום אני מתנדבת בחדווה. כל עוד זה לא כולל הכנת קפה.
ניר, עשה טובה ותחזיר את השוט למקום. אני לא חושבת שבסדנה כזו קטנה יש צורך בתליין.
-
גלמשתתף
ואני מצטט:
"[סופרים לעתיד] מותקפים ללא רחם […] ע"י סופרי מד"ב
מקצועיים, המשמשים עבורם כמנהיגים רוחניים לכתיבה יוצרת."
(הקדמה II פסקה שניה) -
נחשו מימשתתף
לביקורת חסרת רחמים, ולא לשנינויות בסגנון "האות ז' מביעה את דעתי הכללית על סיפורך" שניר נהנה להפיק ושאותן לא הייתי סובלת גם לא מניל גיימן בכבודו ובעצמו.
-
אבישימשתתף
אם אצליח להוציא *משהו* יצירתי מתחת ידי בזמן הקרוב, אנסה לגרום לו להיות מדב"י. וכמובן, אם הירוק הגדול יאפשר. וחיפה… טוב נו.
אני זקוק לעוד פרטים: אפשר שיר? אפשר אנגלית? אפשר לא חדש? אפשר רק כצופה, בתור מפלט אחרון? אפשר תאריך? אפשר שעה? אפשר הערכת זמן? אפשר הסעותלינה? אפשר פרטי? (קרי Afsher Party).
מוכן להקריא בהתנדבות. -
אסטרו-נעמימשתתף
אפשר שיר
אי אפשר אנגלית
אי אפשר כצופה
אי אפשר עוד תאריך ושעה, כי אין
אפשר הערכת זמן: עכשיו 12:09 (נו, די, לא התאפקתי!)
אפשר לינה, אם יקרה והמשפחה תפנה את הבית (זה קורה להם, לפעמים)
אפשר להתנדב להקריא -
אסטרו-נעמימשתתף
-יום ושעה: אין לי שום אפשרות לדעת. תלוי בעיקר במשפחה שלי. עוד חודש וחצי לפחות. אם למישהו יש יום מסוים בשבוע בו הוא *לא* יכול להגיע, שיצייץ.
-המנהיג המאוד רוחני שלנו יהיה היינלין/אסימוב/פק"ד – מי שנצליח להעלות בסיאנס המקדים
-רעיון טוב לגבי ההקראה: אני מתנדבת להקריא (למדתי את זה בצורה כמעט מקצועית), ואשמח עם מישהו יצטרף אלי.
-כמובן שלקחתי על עצמי את ניהול הסדנא, ואם לא תתנהגו יפה, אני אתחיל לדבר בקול של מורה. על החניכים שלי זה עובד -
שלמקומשתתף
א'-ד', אחה"צ-ערב.
-
???משתתף
נגיד שתקריאי בקול של מורה ומי שיתחצף תדברי אליו בצורה מקצועית. כן, זה נשמע טוב.
-
???משתתף
אם הדיקציה שלך היא כמו הכתיבה שלך. כלומר, שום דבר אישי אבל רוב האנשים מבטאים את המילה "אפשר" כ- efshar ולא כ- afsher. כלומר חוץ מכאשר הם באמת מתכוונים ל"אפשר" במובן של afsher כמו בזכר ציווי.
-
Boojieמשתתף
(מסורת מההגדה של פסח, מה לעשות).
-
NYמשתתף
א. לא כוונתי לרמוז מעולם כי סופר מקצועי אנכי, אם כי אני מעז לרמוז על ידע רחב מעט יותר משל כמה מבאי הפורום, אם לנסח זאת בעדינות.
ב. מניל גיימן היית מקבלת בשמחה דברים גרועים בהרבה, אני בטוח.
ג. הגיע לו, לנבזה הקטן. -
נחשו מימשתתף
לא קורה שדורכים עלי ואני מקבלת את זה בשמחה. ובאופן כללי, אולי אם מדי פעם *לא* היית כל כך בטוח בדברים שאתה אומר, היית נותן ביקורת יותר מועילה.
סתם ספקולציה.
-
NYמשתתף
סבתא שלי יוצאת מזועזעת מכל סדר פסח בו אני משתתף, מסיבה זו בדיוק. 5 דקות הגדה, ואז ישר ל*אוכל*!
-
NYמשתתף
זה לא בריא לעיכול.
במקרה הזה – זה גם לא נכון, והפורום הנוכחי הוא ראיה חיה ונושמת לכך. -
נחשו מימשתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
נו ב'מת, ורד, *את* צריכה לבקש רשות?!
אני מציעה את שירותי הטובים לכל מי שלא מעוניין להקריא בעצמו, ומכיון שאין לי כוונה להקריא את כל הסיפורים (זה נהיה משעמם בשלב כלשהוא), אני אשמח ואעלוץ אם מקריאים נוספים יצטרפו
במיוחד את. -
NYמשתתף
אם כי יש לי נטיה ידועה להפוך טרגדיה לקומדיה…
-
???משתתף
-
אסטרו-נעמימשתתף
למרות ה"נטיות" שלך…
-
אבישימשתתף
אם באמת לא הבנת את ניסיוני (הפתטי משהו, יש להודות) להומור, מה חבל. אם הבנת והשבת בפתטיות משלך, הרי שאני לא הבנתיה. אנא קרא שוב את הדברים האמורים, שב בפינה ותחשוב על מה שעשית.
-
נוניןמשתתף
-
שלמקומשתתף
כרגע סיימתי את הסיפור שיתן לי כרטיס כניסה למפגש.
-
-
מאתתגובות