לכסיקון "טרקי סיטי"

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים לכסיקון "טרקי סיטי"

מציג 62 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162346 הגב
      גרומיט
      משתתף

אמנם זה לא סיפור, אבל חשבתי שהמאמר החדש שפורסם ב"בלי פאניקה" עשוי להיות רלבנטי במיוחד לכותבים בפורום זה. מדובר במעין מילון שכולל "כללים לכתיבת מד"ב נכונה" – טעויות נפוצות, קלישאות, סיפורים שמיצו את עצמם, ושאר כללים שנוסחו בסדנאות לכתיבת מד"ב בארצות הברית והותאמו על-ידי לישראל.

המאמר נמצא בדיוק בלינק הזה. התנצלותי להנהלה ולכוחות האור הלוחמים במציפים למיניהם, אם ההודעה חורגת במשהו מכללי הפורום.

לשירותכם תמיד (-:

• #177546 הגב
      ???
      משתתף

זה מסוג הדברים שאתה קורא ומרגיש שקיבלת כלים להילחם בכוחות החושך. גרומיט, קבל ח"ח. :)

• #177548 הגב
      גל
      משתתף

מאמר טוב מאוד שבהחלט יעזור לכותבים
      (לי הוא כבר עזר קצת)
      סדנת כתיבה, אגב, היא רעיון מצויין.
      מדוע שלא נתאגד כל הכותבים בפורום לסדנה כזו?

• #177550 הגב
      ???
      משתתף
    • #177551 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

במפגש אישי זה יהיה יותר כיף (?) לא?
      זה גם יהיה יותר מרוכז וגם יהיה אוכל ושתיה
      (מה שאין לי כאן).

• #177554 הגב
    • #177555 הגב

(למרות שהתיאור של סדנא מאוד מאווווד הזכיר לי איזה פורום מסויים…)

ברגע שאני משתחררת (הווה אומר, חמישה שבועות) ותהיה לי הזדמנות לבית פנוי (הווה אומר, קצת אחרי), אתם מוזמנים.
      דמי כניסה: סיפור חדש לחלוטין. וקצת אוכל.
      הפופקורן עלי.

השאלה היא, מי יהיה מוכן לגרור את עצמו עד חיפה בשביל סדנאת כתיבה של הפורום, וכדי שירדו עליו אישית… :)

• #177559 הגב

מי שחושב להגיע שיציין זאת כתשובה, במטוטא ממנו, כדי שאוכל לדעת אם יש טעם בכלל לארגן מן מפגש סדנאי שכזה.

• #177560 הגב
      ???
      משתתף

זו לא בעיה. גם השפלה פומבית זה דבר שאני מוכן לספוג (הופעתי במופע הקולנוע של רוקי). אבל הבעיה שהיא שכרגע אין לי לשלם את דמי הכניסה – סיפור לגמרי חדש. אז נראה, אולי יצא לי בקרוב.

• #177561 הגב

מספיק, הייתי אומרת. עוד מישו?

• #177562 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #177563 הגב
      גל מבולבל
      משתתף
    • #177569 הגב
      Tokyo U
      משתתף

גם אני, למרות שהייתי חושב פעמיים אם להכניס אותי לבית שלך. אני אוכל המון, לא ממש מחונך, יש לי נטייה להכניס דברים לכיסים ואני גם קצת אלים.

• #177575 הגב
      שלמקו
      משתתף

בהתחשב בעובדה שבתקופת זמן זו אני כן אהיה בחיפה (במהלכי השבוע), אני אפילו אכתוב סיפור חדש רק בשביל לבצע היתוך זמן-מקום עם אסטרו…

• #177576 הגב
      Nemo
      משתתף

תהיה גם הקרבת בתולות?

• #177579 הגב
      ???
      משתתף
    • #177580 הגב

פורום מד"ב באורט…
      והמרפסת פונה ישר לרחוב. אני לא מהססת לזרוק ממנה אנשים לא מחונכים שיורקים לי על הריצפה.

• #177581 הגב
      Tokyo U
      משתתף

יש סיפור מאחורי המשפט הזה?
      לקנח את האף בווילונות מותר? (ומראש אני מתנצל).

• #177592 הגב
    • #177603 הגב
      Boojie
      משתתף

של כל חבר פורום ממוצע בכל הפורום-קונים שהייתי בהם… :-)

• #177604 הגב
      Boojie
      משתתף

"שיכור"…

• #177605 הגב
      Boojie
      משתתף

אבל איפה נשיג בתולות?

• #177607 הגב
      יעל
      משתתף

אז למה לא?

• #177608 הגב
      ???
      משתתף
    • #177609 הגב
      Tokyo U
      משתתף

למרות הפופולריות הגואה של האלכוהול, והערות אקראיות על כוחו המופלא למניעת מחלות לב, אין הוא מהווה אטרקציה עבורי, הן כמשקה לשעות חברה והן כמפיג בדידות. האלכוהול הינו גורם מרכזי במספר לא מבוטל של תאונות (בדרכים, במטבח ובחדרים חשוכים). אמנם כלבי סן ברנרד נוטים לשאת חביות מיניאטורית של משקאות אך פרט לסופות שלגים ומפולות דורסניות אין שימוש מוצדק לאלכוהול אלה אם מדובר בליל סדר או בר מצווה. (ישראל אינה שוויץ ועל כך יעידו שיעורי ההתאבדות, כמות הבלונדיניות ואיכות השוקולד)

מסמך זה נכתב בשעת שכרות ואין לייחס חשיבות לתוכנו או לכותבו.

• #177611 הגב
      ???
      משתתף
    • #177614 הגב
      Boojie
      משתתף

טראומות מהעבר. :-(

• #177615 הגב
      ???
      משתתף
    • #177618 הגב

יש פינה – בחצר, למטה – למי חייב. בבית אין.
      שלא תגידו שלא הזהרתי אתכם.

• #177621 הגב
      שלמקו
      משתתף

הצגת אלכוהול הינה מתכון בטוח לתחרות טירוף גלקטית מחורבנת. ויש לנו הוכחות ברמת הוכחיות מדעית.

• #177630 הגב
      יעל
      משתתף

עכשיו נותר רק להשלים סיפור שאני עובדת עליו כבר די הרבה זמן. אה, יש הגבלה על האורך שלו?

• #177632 הגב
      Boojie
      משתתף

אם אפשר היה להגביל את האלכוהול *לצופים בלבד*, זה היה יכול להיות משובח. אבל כשריכוז האלכוהול בדמם של *המשתתפים* עולה על הריכוז בדמם של כל הצופים יחד, זה מתכון בטוח לאסון…

• #177635 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #177650 הגב
    • #177651 הגב

מה שנותן גמישות לא רעה, אבל מגביל את הסיפור לסיפור קצר.
      ועדיף סיפור קצר באמת, אחרת נתקע שם הרבההההה יותר מדי זמן.

• #177652 הגב
      גל
      משתתף

אי אפשק לנטפק בזמן הקראה. צריך להכין עותקים לכולם לקריאה. אולי אפילו לשלוח אותם יום-יומיים לפני המפגש?

• #177659 הגב
      Nemo
      משתתף

Improvise

• #177661 הגב
      נעמי
      משתתף

וגם הקראה.
      ולא, כל הרעיון שהפעם הראשונה ששומעים את הסיפור היא בסדנא.

• #177664 הגב
      יעל
      משתתף

כי צריך לדעת כמה אנשים באים. נעמי, אולי כדאי שכבר תקבעי יום ושעה,לפחות בערך, כדי שאנשים יוכלו להתחיל להתארגן בהתאם. וכדאי גם לאסוף אימיילים מאותה סיבה.

• #177665 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

אגב, מי יהיה המנהיג הרוחני לכתיבה יצירתית?

• #177668 הגב
      NY
      משתתף

אך אני בהחלט מוכן להצטרף ולשמש כתליין ראשי. עם זאת, כמובן, לא אשבור את החוק – אני מצטרף רק אם יש בידי סיפור חדש למהדרין.

בעניין ההקראה – העניין ישמע מביך, אולי, אך חלקנו (הגדול) אינו בקיא כלל בתורת ההקראה ויתכנו בעיות – סיפור טוב המוקרא רע יכול לגרום לרושם רע לא מוצדק. על כן רצוי, אולי, לנקוט בצעדים הבאים:
      1. להמליץ למועמדים להתאמן בהקראת הסיפור מראש
      2. לקבוע, אולי, צמד מקריאים תורנים שיוכלו להקריא את הסיפורים שבעליהם יתקשו או לא ירצו להקריא.

וכמובן, על כל משתתף להביא מספר עותקים של סיפורו – בכמות של מספר המשתתפים + 1, ליתר בטחון.

• #177669 הגב
      נחשו מי
      משתתף

אנחנו צריכים בעיקר מנהל סדנה שיפתור את כל הבעיות הארגוניות, ולזה נעמי כבר נידבה את עצמה פחות או יותר, ואם לא, הנה אני מנדבת אותה עכשיו. אם יש משימות פקידותיות על המקום אני מתנדבת בחדווה. כל עוד זה לא כולל הכנת קפה.

ניר, עשה טובה ותחזיר את השוט למקום. אני לא חושבת שבסדנה כזו קטנה יש צורך בתליין.

• #177671 הגב
      גל
      משתתף

ואני מצטט:
      "[סופרים לעתיד] מותקפים ללא רחם […] ע"י סופרי מד"ב
      מקצועיים, המשמשים עבורם כמנהיגים רוחניים לכתיבה יוצרת."
      (הקדמה II פסקה שניה)

• #177675 הגב
      נחשו מי
      משתתף

לביקורת חסרת רחמים, ולא לשנינויות בסגנון "האות ז' מביעה את דעתי הכללית על סיפורך" שניר נהנה להפיק ושאותן לא הייתי סובלת גם לא מניל גיימן בכבודו ובעצמו.

• #177679 הגב
      אבישי
      משתתף

אם אצליח להוציא *משהו* יצירתי מתחת ידי בזמן הקרוב, אנסה לגרום לו להיות מדב"י. וכמובן, אם הירוק הגדול יאפשר. וחיפה… טוב נו.
      אני זקוק לעוד פרטים: אפשר שיר? אפשר אנגלית? אפשר לא חדש? אפשר רק כצופה, בתור מפלט אחרון? אפשר תאריך? אפשר שעה? אפשר הערכת זמן? אפשר הסעותלינה? אפשר פרטי? (קרי Afsher Party).
      מוכן להקריא בהתנדבות.

• #177681 הגב

אפשר שיר
      אי אפשר אנגלית
      אי אפשר כצופה
      אי אפשר עוד תאריך ושעה, כי אין
      אפשר הערכת זמן: עכשיו 12:09 (נו, די, לא התאפקתי!)
      אפשר לינה, אם יקרה והמשפחה תפנה את הבית (זה קורה להם, לפעמים)
      אפשר להתנדב להקריא

• #177682 הגב

-יום ושעה: אין לי שום אפשרות לדעת. תלוי בעיקר במשפחה שלי. עוד חודש וחצי לפחות. אם למישהו יש יום מסוים בשבוע בו הוא *לא* יכול להגיע, שיצייץ.
      -המנהיג המאוד רוחני שלנו יהיה היינלין/אסימוב/פק"ד – מי שנצליח להעלות בסיאנס המקדים :)
      -רעיון טוב לגבי ההקראה: אני מתנדבת להקריא (למדתי את זה בצורה כמעט מקצועית), ואשמח עם מישהו יצטרף אלי.
      -כמובן שלקחתי על עצמי את ניהול הסדנא, ואם לא תתנהגו יפה, אני אתחיל לדבר בקול של מורה. על החניכים שלי זה עובד :)

• #177684 הגב
      שלמקו
      משתתף

א'-ד', אחה"צ-ערב.

• #177685 הגב
      ???
      משתתף

נגיד שתקריאי בקול של מורה ומי שיתחצף תדברי אליו בצורה מקצועית. כן, זה נשמע טוב.

• #177686 הגב
      ???
      משתתף

אם הדיקציה שלך היא כמו הכתיבה שלך. כלומר, שום דבר אישי אבל רוב האנשים מבטאים את המילה "אפשר" כ- efshar ולא כ- afsher. כלומר חוץ מכאשר הם באמת מתכוונים ל"אפשר" במובן של afsher כמו בזכר ציווי.

• #177687 הגב
      Boojie
      משתתף

(מסורת מההגדה של פסח, מה לעשות).

• #177690 הגב
      NY
      משתתף

א. לא כוונתי לרמוז מעולם כי סופר מקצועי אנכי, אם כי אני מעז לרמוז על ידע רחב מעט יותר משל כמה מבאי הפורום, אם לנסח זאת בעדינות.
      ב. מניל גיימן היית מקבלת בשמחה דברים גרועים בהרבה, אני בטוח.
      ג. הגיע לו, לנבזה הקטן.

• #177691 הגב
      נחשו מי
      משתתף

לא קורה שדורכים עלי ואני מקבלת את זה בשמחה. ובאופן כללי, אולי אם מדי פעם *לא* היית כל כך בטוח בדברים שאתה אומר, היית נותן ביקורת יותר מועילה.

סתם ספקולציה.

• #177692 הגב
      NY
      משתתף

סבתא שלי יוצאת מזועזעת מכל סדר פסח בו אני משתתף, מסיבה זו בדיוק. 5 דקות הגדה, ואז ישר ל*אוכל*!

• #177693 הגב
      NY
      משתתף

זה לא בריא לעיכול.
      במקרה הזה – זה גם לא נכון, והפורום הנוכחי הוא ראיה חיה ונושמת לכך.

• #177694 הגב
      נחשו מי
      משתתף
    • #177695 הגב

נו ב'מת, ורד, *את* צריכה לבקש רשות?!
      אני מציעה את שירותי הטובים לכל מי שלא מעוניין להקריא בעצמו, ומכיון שאין לי כוונה להקריא את כל הסיפורים (זה נהיה משעמם בשלב כלשהוא), אני אשמח ואעלוץ אם מקריאים נוספים יצטרפו :)
      במיוחד את.

• #177697 הגב
      NY
      משתתף

אם כי יש לי נטיה ידועה להפוך טרגדיה לקומדיה…

• #177699 הגב
      ???
      משתתף
    • #177711 הגב

למרות ה"נטיות" שלך…

• #177765 הגב
      אבישי
      משתתף

אם באמת לא הבנת את ניסיוני (הפתטי משהו, יש להודות) להומור, מה חבל. אם הבנת והשבת בפתטיות משלך, הרי שאני לא הבנתיה. אנא קרא שוב את הדברים האמורים, שב בפינה ותחשוב על מה שעשית.

• #177774 הגב
      נונין
      משתתף
    • #177868 הגב
      שלמקו
      משתתף

כרגע סיימתי את הסיפור שיתן לי כרטיס כניסה למפגש.

מציג 62 תגובות משורשרות
מענה ל־לכסיקון "טרקי סיטי"

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: