ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › לגבי האסיפה מחר (הוצאת קיטור + הצעה)
- This topic has 72 תגובות, 16 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 9 חודשים by גל מבולבל.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
השנה אני, ככל הנראה, לא אגיע לאסיפה השנתית של האגודה. ולמעשה, גם לא בנזוגי, ואם דברים יימשכו כמו שהם נראים כרגע, גם לא אחי.
למה, בעצם?
לכל אחד מאיתנו יש סיבה משלו. בנזוגי עובד, ובמצב הכלכלי המחורבן של ימינו, לא היה מוכן לוותר על יום עבודה בשביל החגיגה הדמוקרטית של האגודה. אני במצב בריאותי מחורבן, ומזג האוויר של הימים האחרונים החליט עבורי שאני לא יוצאת כרגע לנסיעות בינעירוניות. אחי סטודנט, ועמוס עד מעל הראש, וככל הנראה אין לו כרגע זמן פנוי לנסיעה בינעירונית מיותרת.
וכולנו היינו יכולים לממש את זכותנו להשתתף באסיפה השנתית של האגודה, שאנחנו משלמים לה בכל שנה את דמי החבר שלנו ומשקיעים בה כמיטב יכולתנו, אילו רק האספה השנתית היתה באייקון, כמו שהיא אמורה להיות.
אז למה בעצם האסיפה לא באייקון? למה לאלץ אנשים עובדים, חולים, לומדים, או סתם גרים רחוק, להגיע לאסיפה מיוחדת, כשבאופן מסורתי האסיפה הזו התקיימה באייקון?
או, שאלה טובה שאלתם. גם אני שאלתי. ועד היום, לא באמת קיבלתי תשובה משכנעת (אם כי כן קיבלתי כמה קללות חביבות והסברים כמה שאני מפונקת ומעמידה את טובת עצמי לפני טובת האגודה, או משהו.)
ההתרחשויות היו כדלקמן:
באייקון של שנת 99, ביקש מאיתנו יו"ר הועד דאז, עמנואל לוטם, להזיז את מועד האסיפה השנתית והבחירות לוועד באופן *חד פעמי* מאייקון 2000 לינואר שאחריו. למה? כי בסוף שנת 2000 היה צפוי להתקיים ארמגדוןקון, ולא היה הגיון לחתוך את כהונת הוועד באמצעיתה. הפתרון המתבקש היה להאריך את כהונת הוועד, כדי שיוכלו לדאוג לענייני ארמגדוןקון בראש שקט, בלי להתקע באמצע עם בחירות ועם חילופי גברי. הסכמתי, כפי שהסכימו רבים אחרים, מתוך ההבנה הברורה והנחרצת שהמדובר בהחלטה חד פעמית, ושבשנה שלאחר מכן, האסיפה השנתית תחזור לאייקון.
זמן רב לפני אייקון השנה, (בינואר 2001, למעשה, יום אחד לאחר בחירת הוועד החדש. אייקון, אגב, התקיים באוקטובר, כרגיל.) התחילו לעלות בי חששות מסוימים. אמנם היה ברור לכולנו שהוסכם על שינוי חד פעמי, אבל האם הוועד החדש והנמרץ מודע לזה? האם הוועד החדש והנמרץ שלנו יחיה בשקט עם קדנציה מקוצרת? שאלתי וביקשתי הבהרות בפורום האגודה, אבל תשובה מספקת לא קיבלתי. מאז חזרנו, אני ואחרים, על הניג'וס הנ"ל מדי כמה זמן, ועדיין לא קיבלנו תשובה של ממש לתהיותינו, עד שכבר היה מאוחר מדי. בתקופה שבה העליתי את השאלה עוד אפשר היה לשמור מקום בתוכניה של אייקון כדי לקיים את האסיפה השנתית. נכון, אייקון 2001 היה כנס קצר (יומיים, שהתארכו בסופו של דבר ליומיים וחצי), אבל מכיוון שהצליחו בסופו של דבר למצוא זמן לדחוס לתוכו את אירוע הסרטים הישראליים, אני מאמינה שעם הרבה רצון ונסיון מראש היו מצליחים לדחוס לתוכו גם את האסיפה השנתית.
התוצאה? מישהו מחברי הוועד החליט שהוועד החדש ראוי לקדנציה שלמה, או משהו (זכור לי שאיפשהו נכנס כאן נימוק "טובת האגודה", אם כי מעולם לא ממש הובהר לי לשביעות רצוני איך טובת האגודה קשורה לזה), למרות שההסכמה המפורשת של חברי האגודה היתה שהזזת האסיפה השנתית היא חד פעמית, ושלא היתה הצבעה של חברי האגודה שאישרה את הזזת מועד האסיפה השנתית מאייקון פעם נוספת. אותו מישהו לא רואה אותי ואת חברי החיפאים, הבאר שבעים, הירושלמים, ובאופן הכללי הגרים בפריפריה כגורמים שיש להתחשב בדעתם. אותו מישהו לא חושב שאנשים שעובדים, לומדים או מתקשים בכל צורה אחרת להגיע לכינוס בתל אביב ראויים להתחשבות. למעשה, לפי התגובות של אותו מישהו לשאלות שהעליתי בנושא, כשכבר ממש התרגזתי, הוא רואה בי מפונקת שחושבת רק על טובת עצמה ולא על טובת האגודה (ולא שברור לי מה בדיוק טובת האגודה קשורה לעניין. למיטב זכרוני, לפחות בחלק אחד משלוש מאות, *אני* האגודה, וכך גם כל אחד מהאחרים שמתקשים להגיע לאסיפה הזו).
אז דאגו לנו להסעות (שכדי להגיע אליהן אני צריכה לנסוע חצי שעה ברכב או שעה פלוס בתחבורה ציבורית מביתי, במזג האוויר הנפלא שהגיע אלינו בימים האחרונים. יופי.), מה שלא ממש פותר בעיות כמו זמן, עבודה וקשיים אובייקטיבים אחרים. אבל האחראי לבעייה לא הודה עד היום בבעייה הבסיסית שעמדה ביסוד ההחלטה הזו: מרוב כוונות טובות, הוא שכח שהוא אמור להתייחס לטובתם ולצרכיהם של חברי האגודה. וחברי האגודה, הם לא רק התל אביבים הפנויים שיכולים בכיף לבוא לאסיפה בכל מועד שיתקע להם הוועד, חברי האגודה הם גם אלה שחיים מחוץ לתל אביב, ושיש להם בעיות מבעיות שונות שמקשות עליהם לקפוץ לתל אביב כל פעם שעולה בהם (או בוועד האגודה) החשק לכך.
ברור מדברי שאני כועסת. אני מאד כועסת, למעשה. אני כועסת על כך שבגלל החלטה של חבר ועד, שההסכמות שבעל-פה עם חברי האגודה מעניינות אותו כקליפת השום, בלי שקיבל את הסכמת חברי האגודה לכך (כמו שנעשה לגבי הצרכים המיוחדים שנבעו מארמגדוןקון), אני אחמיץ השנה את זכותי להשתתף באסיפה של אגודה שאני חברה נאמנה, מסורה ומשקיעה בה כמיטב יכולתי. אני כועסת על כך שכל תלונותי בנושא עד היום נדחו על ידי אותו אדם רם ונשגב כפינוק וכאגואיזם. למעשה, אני כל כך כועסת, שכבר כמה ימים אני משתעשעת ברעיון להחזיר את כרטיס החבר שלי (בנזוגי משתעשע ברעיון כבר זמן רב, אגב, מאז שהוא גילה שהאסיפה השנה תיפול לו על יום עבודה, במקום באייקון, שעבורו הוא מפנה את הכמה ימים האלה באופן מסורתי). מעצבן אותי הרעיון להשתייך לאגודה שמשתינה עלי – ועל חברים אחרים – בקשת בצורה כזו.
למרות הכל, אני מניחה שבסופו של דבר, אני ארגע ולא אוותר על חברותי באגודה, כי האכפתיות שלי כלפי הנושא שהאגודה מקדמת חזקה יותר מהכעס שלי על אידיוט אחד שנמצא בעמדת השפעה בה (כן. אמרתי אידיוט. ויש עוד כמה מילים אחרות, שאני לא הולכת להגיד כרגע, שאני חושבת על אותו אדם. אמרתי אותן כבר, בלינקים מפורומים אחרים שלא הבאתי כאן. אבל לא נורא, כי הוא אמר עלי דברים מגעילים לא פחות, אז זה מתקזז.) אבל אני כן אנסה לעשות צעד אחד פרודוקטיבי בנושא:
אני רוצה להציע, בתור נושא להצבעה לאסיפה של מחר (ובתקווה שבכלל יהיה קוורום, דבר שלאור מזג האוויר אני לא חושבת שוודאי), את ההצעה הבאה: *אני מציעה להעלות להצבעה מחר את הרעיון, שמועד האסיפה השנתית הרשמי יהיה קבוע לאייקון* (לא עוד הסכמה שבעל-פה, שכבר ראינו שהיא לא שווה כלום ברגע שחבר וועד כלשהו מחליט שעדיף אחרת), *ושכדי לשנות את זה יהיה הכרח בהסכמה של רוב חברי האגודה*. החלטה כזו הרי לא מחליטים ברגע האחרון (כי צריך להחליט דבר כזה לפני שמתחילים לבנות את התוכניה של אייקון, וזה די הרבה זמן לפני) כך שאין שום בעייה שאם מתעורר צורך כזה, יצביעו עליו באסיפה הקודמת (כפי שעשו לגבי ארמגדוןקון). וזה כדי למנוע מחברי ועד בעלי המון כוונות טובות ושכחה רגעית של האינטרסים של חברי האגודה, לעשות לנו שינויים מתחת לאף בלי להתחשב בנו. כן, אני יודעת שהבטיחו לנו שזה חד פעמי, ושמעכשיו והלאה האסיפה השנתית תחזור להיות באייקון. אני לא יודעת בנוגע אליכם, אבל אני כבר לא סומכת על הבנות שבעל-פה כאלה. כבר קיבלנו את ההוכחה שכשלמישהו בוועד מתחשק, ההבנות שבעל-פה לא שוות כלום.
אני, לצערי, לא אהיה באסיפה מחר כדי לדחוף את הנושא, כי ברוב פינוק ואגואיזם אני אשאר בבית. אני מקווה שיהיו אנשים אחרים שאכפת להם ושכן ידחפו אותו. -
ארזמשתתף
כמו שהבנתי, אחד מחברי הוועד אמור להגיע אלייך ולקחת אותך אישית ברכבו הפרטי לאסיפה.
יותר מזה? לשלוח את הקדילאק עם בקבוק שמפניה?
חליק, בוג'י. חדל קישקושים. בפעם הבאה באייקון.
תודי שקר לך לצאת מהבית, וזהו. תלבשי גרביים. -
גלמשתתף
כי אני גר קרוב למדי אני מסכים ואני אעלה את ההצעה בשמך.
-
גלמשתתף
-
NYמשתתף
אבל למיטב זכרוני הנושא כבר נדון כאן ונשמעו קולות רבים התומכים בהחזרת הישיבה לאיקון, כולל כמה חברי ועד…
-
Boojieמשתתף
אני רואה שאתה לא נגמל מהרגליך המגונים.
לא, אף חבר ועד לא אמור לבוא מחר אל ביתי ולאסוף אותי, אלא אם כן מישהו מתכנן חטיפה שלא שמעתי עליה. וגם אם חבר ועד היה אמור לבוא מחר אל ביתי ולאסוף אותי, לא הייתי באה, כי מצבי הבריאותי (שמעת על זה פעם? כן, נדמה לי ששמעת) לא מאפשר לי כרגע נסיעות בינעירוניות, גם לא ברכבו הפרטי של חבר ועד, ו*בבקשה אל תאלץ אותי לחזור על זה עוד פעם, אחרי שכבר אמרתי את זה פעמיים, כי אני לא אוהבת לדבר על בעיות הבריאות שלי מול קהל, תודה*.
ואתה ממשיך להתעלם מהעובדה ש:
א. לשנות את המועד המקובל של האסיפה השנתית מאייקון למועד אחר בלי לקבל לזה את הסכמת חברי האגודה (כפי שזה נעשה לגבי ארמגדוןקון) זה תעלול מסריח.
ב. יש עוד אנשים שסובלים מהתעלול המסריח הזה, ויש עוד אנשים שזה ימנע מהם להגיע לאסיפה, חוץ ממני. זה לא רק *הפינוק הפרטי שלי*.
מאחלת לכם שיהיה לכם קוורום, כדי שתוכלו לחגוג את שנתו המוצלחת של הוועד כראוי. -
Boojieמשתתף
הועד כבר התחייב (במידה רבה בעקבות הבלגן שעוררה נודניקית אגואיסטית אחת) שהאסיפה השנתית חוזרת לאייקון בשנה הבאה.
הועד לא התחייב, ואינו יכול להתחייב, שאף ועד בעתיד לא יעשה את אותו תרגיל בגלל שלמישהו בוועד ייראה שיש סיבות ממש ממש טובות להזיז את האסיפה למועד אחר. וכל עוד אין לנו איזושהי החלטה רשומה בפרוטוקול שהמועד הרשמי של אסיפות האגודה הוא באייקון, למעשה הועד יכול (כפי שאכן עשה) להסתתר מאחורי טיעון ה"זה חוקי לגמרי", כי למעשה אין שום דבר שיחייב אותם לקיים את האסיפה באייקון. ועל זה נאמר "כשר אבל מסריח". -
???משתתף
א. גל תיאם לך איסוף מהבית, מחר, יום ה' , בין השעות 16:30 – 17:00, ברכב מסחרי, מיזוג, חימום, ורדיו. ויש עוד שני מקומות פנויים לשאר. יותר מזה?
ב. היו קרבות מרים למדי בוועד על התאריך, יותר מפעם אחת , בצורה מאוד נחרצת משני הצדדים – הבעדים והנגדים. אף אחד לא ביטל את זה בקלות דעת אלא היו מריבות ובלגנים שאת ההדים להם מבחינה אישית ראית באתר הבחירות. זה לא ש"מישהו" החליט "משהו" סתם. כאן בפורום היו הרבה דיונים בעניין, וגם באורט, וכולנו עניו בעניין. את טועה ומטעה בעניין הזה.
אז אנא, לשחרר קיטור – חופשי. אבל נא לדייק במה שקרה.
ואגב: בדקי בבקשה את הדוא"ל שלך בכתובת הפשפש. -
שלמקומשתתף
בוג'י, אפשר לארגן לך משהו? אולי קצת מהתרופתו של שרדינגר? זה לא יהרוג אותך! באופן מלא…
-
Boojieמשתתף
ולמרבה הצער, אני לא יכולה לנסוע מחר נסיעה בינעירונית. אפילו באוטו מחומם. אלה החיים.
לגבי ההחלטה כן-או-לא לקיים את האסיפה באייקון – ההחלטה היא *לא* של חברי הועד, ולא משנה כמה ויכוחים היו להם. ההחלטה אמורה להיות של *חברי האגודה*, כפי שהיא היתה לפני ארמגדוןקון, כשעמנואל לוטם ביקש מאיתנו להצביע על כך שאנחנו מסכימים לכך, באופן *חד פעמי*. וזה מה שאני רוצה לוודא בהצעה שלי. אם יוכרז שהמועד הרשמי של אסיפות האגודה הן באייקון, יהיה *ברור* לכל ועד בעתיד שההחלטה בשאלה אם להזיז את האסיפה השנתית מאייקון היא של *חברי האגודה* ולא של חברי הועד.
אגב, אני שמעתי דיווחים קצת שונים לגבי מה שקרה. ויותר מאשר מאדם אחד. אבל לא משנה. -
Dragoranמשתתף
קרה, אני מסכים איתך בכל לב!
לא משנה מה הסיבה שהכנס עבר בגינה, הוא צריך לחזור לאייקון (או לפנטסי-קון למען האמת).
חבל לי שאת לא יכולה להגיע עקב בריאותך ואני מאחל לך החלמה מהירה!
אם הנושא מפריע לרבים והם לא יגיעו, אז הבעייה תפתר מכוון שלא יהיה קוו-בלה בלה (קווטרום שמטרוום שירוטרום!).
ללא קשר לאם יהיה קוו-בלה או לא, גל מתכוון להעלות את ההצעה ואני מתכוון להצביע בעדה (ולהזכיר לגל אם במקרה הוא ישכח (-; )
שאלה קטנה לכולם, האם נשקלה האפשרות לעשות הצבעה OnLine?
אני מבין שיש פה בעייה של חשאיות אבל זה יכול לפתור המון המון בעיות!
בעיקר את כל הלוגיסטיקה של הבאת/החזרת אנשים…..אתם יודעים מה? אני אעלה את זה כהצעה בכנס…
-
גלמשתתף
שזה לא אפשרי, בינתיים.
ובוג'י – אני *כן* אמרתי לך על זה שצור הציע לאסוף אותך!
תרגישי טוב. -
גלמשתתף
-
אמברמשתתף
יהיו באייקון, ואין לי שום התנגדות להפוך את זה לרשמי
-
יעלמשתתף
תודה על שהעלית את ההתמרמרות החשובה הזו. כבאר שבעית, אין לי כל כוונה לוותר על יום עבודה ועל ערב במעבדה לטובת ישיבת ועד.
מה לעשות, יש חיים להחזיק.
מציאת פתרון לכל הלא-תל אביבים ( שימוש ביפוי כח להצבעות? ישיבות מתואמות בו-זמניות מקוונות בתאים הגדולים ברחבי הארץ? חסרים רעיונות??). כחברת אגודה מזה שנה, אני מקבלת שוב ושוב את הרושם שלאגודה עניין מועט עד מאוד במי שאינו מתגורר באזור גוש דן. הנושא אינו צריך להפוך לאישי, שכן אינו בעיה פרטית.כפי שנכתב כבר, אין זה פינוק. החיים אינם מתחילים ונגמרים בתל אביב, ואגודה המתנהגת כך מבהירה לי שאין היא רוצה בי, שמעדיפה את הנגב על פני הכרך ומתנהלת תחת עומס מסויים של היומיום, כחברה פעילה בשורותיה. 'הבאר', הפעילה עד מאוד, היא עבורי הסיבה היחידה להישאר חברת אגודה.
-
Boojieמשתתף
את לא שמה לב שזו רק הבעייה שלי? איך את מעיזה להידחף ולהציג את זה כאילו זו *גם* הבעייה שלך?
ארז אמר שזו רק הבעייה שלי, ושאני סתם מפונקת. הוא יו"ר הוועד, אז הוא בטח יודע. -
אסטרו-נעמימשתתף
כפי שאת יודעת. זו הסיבה שהעלתי את הנושא להצבעת הוועד לפני אייקון, וזו הסיבה שכשהצביע הוועד כנגד – דח]תי כדי לארגן הסעות לתושבי ה"פריפריה". כמובן שאצטרף לגל בדחיפת הנושא היום בערב.
כך, בפעם הבאה שתתעורר שאלה בנושא, לא יהיו הסכמות בעל פה שאפשר לעקוף, אלא החלטת האסיפה. -
Boojieמשתתף
ומקווה שהתמיכה הזו תתבטא גם באסיפה היום. זה כולל את כל אלה שתמכו בו כאן, ואת האנשים שתמכו בו בשיחות איציק איתם, ובמיוחד רני שגם התנדב להעלות את הרעיון להצבעה. יותר מכל אני שמחה שסוף סוף מתברר בהדרגה בפורום הזה שלמרות טענותיו של יו"ר ועד אחד, זו לא הבעייה הפרטית שלי שפתרונה הוא בלבישת גרביים חמים.
-
Kipodמשתתף
-
יעלמשתתף
אני אומנם עדיין לא חברת אגודה (אבל אני גרה די קרוב לאולם מופת. עושה חשק להגיע), אבל נראה לי שבוג'י צודקת לחלוטין. אין טעם שאנשים שגרים רחוק יאלצו להפסיד/לקצר יום עבודה וסטודנטים שמתכוננים למבחנים יפסידו זמן לימודים, בשעה שיש מועד מסורתי לקיום האסיפה בזמן האייקון, שהינו נוח יותר לאנשים עובדים או לומדים.
עם זאת, בוג'י, עניין המחלה שלך (ורפואה שלמה ומהירה, דרך אגב) אינו ממש קשור לעניין. היית עלולה חס וחלילה ליפול למשכב גם בזמן האייקון ולהפסיד את האסיפה אילו התקיימה בו.
-
???משתתף
כחבר אגודה – אני בהחלט תומך במה שאת מציעה וזה מצער אותי לראות את תגובות הזילזול של ההנהלה.
יחס מזלזל כזה – בצרכים המד"בים של חברי האגודה (אותם ההנהלה אמורה לספק), כולל לאלה הגרים מחוץ לאזור תל אביב – היא בין השאר הגורם לפורשים (ועם הזמן – להקמת ארגונים, דוגמת סייפן), כפי שאת הרגשת צורך להחזיר את כרטיס החבר שלך.
בהנחה שהנהלת האגודת רוצה להגדיל את מספר חבריה, היא צריכה קודם לדאוג שחבריה הנוכחים לא יעזבו.
חוץ מזה – התאים האזורים לא שייכים לאגודה! זה שיש פעילויות בבאר שבע, רחובות, … זה לא רק תודות לאגודה, אלא בעקבות עבודתם של האנשים באותם אזורים (אנשים שלא בהכרח קשורים לאגודה). – לתושמת ליבכם [ … יעל …]
אני מאוד מקווה שההנהלה שתיבחר תיגדל להבין שיש צורך לעמוד על נוחות (גם האישית) החברים בנוגע לאירועים, אחרת – שלא יתלוננו אם יקומו אחרים שידאגו לתושבי שאר אזורי הארץ.
אם המצב ישאר כמו שהוא (הכוונה ליחס בכלל ולא רק לתאריך הבחירות. נושא הבחירות הוא רק דוגמא אחת), אולי צריך לשנות את השם של האגודה ל"אגודה תל-אביבית למד"ב" … -
Boojieמשתתף
אבל במקרה שלי מדובר במחלה כרונית שמוכרת כנכות. אני לא נוהגת להגדיר את עצמי כנכה, אבל אני סבורה שלא משנה איך *אני* מגדירה את עצמי, האגודה צריכה להיות ידידותית לאנשים עם מגבלות כלשהן – ולא משנה אם גופניות, גאוגרפיות, כספיות או כל מגבלה אחרת שהיא. יש אנשים, שלא משנה מאילו סיבות, לא נוח להם להתרוצץ במיוחד כדי להשתתף באסיפת האגודה. זמן, כסף, מאמץ וכולי.
הנסיון של ארז להפוך את הבעייה הזו לבעייה פרטית שלי, שנובעת מפינוק פרטי שלי, אילץ אותי (והיום זו לא הפעם הראשונה) להתייחס גם לבעיות הפרטיות שלי (ושארז, אגב, מודע להן מזה זמן רב, משיחות פרטיות), שאני לא בדיוק ששה לכבס אותן בפומבי. הנקודה שלי היא שלא מדובר בפינוק פרטי שלי, או במחסור שאני אולי סובלת ממנו בגרביים חמים, כי אם בבעייה שמשותפת לכמה וכמה חברים באגודה, ובהתנהגות לא הוגנת כלפי כלל החברים באגודה. המקרה שלי כמקרה פרטי הוא זניח, ומהווה רק דוגמה כדי להבהיר את הבעייה. הבעייה היא עקרונית, למרות הנסיונות החוזרים ונשנים של ארז לזלזל בכך ולהציג אותה כבעייה פרטית שלי. -
???משתתף
לבצע את זה – כולל עם תוכנת JPJ – אי אפשר חוקית, המצביעים חייבים להיות נוכחים פיזית באולם או לחלופין לתת יפוי כוח חתום ע"י עו"ד, כמו שראית היום…
-
Boojieמשתתף
-
ארזמשתתף
הנושא כבר נדון ונטחן אין ספור פעמים.
לצורך אנשי הפריפריה (קרי חיפה, ב"ש, וי-ם) היו הסעות, או שולמו דמי נסיעה (לתשומת לב הקורא החדש ויעל הב"שית).
הוצהר מספר פעמים על ידי וע"י כלל הוועד שהבחירות הבאות ייערכו באייקון.אז מה הבעיה? בשביל מה היה צריך להעלות ולטחון את כל הנושא מחדש?
בוג'י, הנושא מתחיל להראות כמו מסע צלב נגדי. אז אם יש לך טענות אישיות אלי, נא לפנות אלי, ולא דרך נושאים שכבר הוחלטו, נפתרו והוצהרו פומבית.לגבייך אישית, היה סידור לקחתך מביתך ע"י אחד מחברי הוועד. כפי שהבנתי הוא הגיע אלייך אישית, ואת סרבת לבוא. סיבותייך עימך. אם כך, יש לך עוד הזדמנות להגיע בשבוע הבא ולהצביע, כפי שכבר ידוע לך.
אם תמשיכי להעלות את הנושא בצורה שאת העלית, כולל איזכור שמי לאורך ולרוחב הפורום (למרות שתיזמון הבחירות היה החלטת וועד), לאחר שכל הבעיות הכרוכות בו נפתרו, אראה בזה מלחמה/השמצה אישית נגדי, ואפעל בהתאם.
-
אמברמשתתף
על-ידי הועד וחשבנו על לא מעט אספקטים של הענין, וגם כאשר התקבלה ההחלטה לערוך את הבחירות עכשיו, נעשה נסיון לסייע לאלו שגרים רחוק באמצעות הסעות. צר לי שלא יכולנו לענות על הצרכים של כולם.
גם באייקון לא כל האנשים יכולים להגיע. גם אז אנשים עובדים ולומדים, ויש להם עיסוקים אחרים (או שהם רוצים לנצל את החופש לנסיעה ארוכה). יש הרבה אנשים שבשבילם חול המועד סוכות הוא שבוע עבודה לכל דבר. וגם אלו שלוקחים חופש לפעמים מעדיפים להכנס לאיזו הקרנה במקום. לי אישית מועד הבחירות באייקון2000 היה מאד לא נוח (הוא כנראה לא תואם לצרכים של מי שנוסע בתחבורה ציבורית).
מאידך, כולנו יודעים שכאשר יש אירועים כיפיים בימי חמישי בערב – אז כולם יודעים להתייצב, גם אם זה מתקיים בירושלים, בחיפה או ברמת ישי. אז הבחירות לאגודה זה לא קון וזה לא כיף כמו קון (למרות שיש שם גם קטעים הזויים), אבל זה די מוכיח שההתייצבות היא פונקציה של רצון וסדרי עדיפויות.
-
Boojieמשתתף
כפי שהבחינו הקוראים חדי העין, שמך כלל לא הוזכר בהודעה המקורית, דבר שנעשה בכוונה, כי בהחלט לא רציתי להתייחס אליך אישית לפני הבחירות, דבר שלא נראה לי לעניין. כפי שהבחינו הקוראים חדי העין אף יותר, שמך הוזכר רק לאחר שהואלת בטובך לתת לי את העצה השימושית עד מאד עם הגרביים.
כפי שציינתי כאן כבר בסביבות חמש עשרה פעמים, הבעייה אינה פרטית שלי כי אם עקרונית, ואינה נוגעת לאייקון הבא עלינו לטובה כי אם לכל אסיפות הוועד באשר הן. אכן הוכרז והובטח לנו כי האסיפה הבאה תהיה באייקון הבא, הבטחה שבהחלט מקובלת ואמינה עלי. כפי שכבר ציינתי, אין לך, ולא לאף אחד אחר בוועד הנוכחי, אפשרות להבטיח ולהתחייב שזה יהיה נכון גם לגבי האסיפות שיבואו אחריה, כי וועדים טיבם להתחלף.
מכיוון שכפי שציינתי, וכפי שאתה מסרב להבין, הבעייה שאני מתייחסת אליה היא עקרונית, נדרש לה פתרון עקרוני. פתרון שיבטיח שמצבים כאלה לא יישנו, כי לכל חברי הוועד, ובכלל זה כל חברי הוועד העתידיים, יהיה ברור שההחלטה לא בידיהם כי אם בידי חברי האגודה, כפי שהיא צריכה להיות. יש סיכוי שהבנת אותי סוף סוף?
אתה מוזמן לצאת למסע נקמה נגדי, אם נורא בא לך. אין ספק לכל בעל בינה בסיסית, שאני מנסה לצלוב אותך, ולא חלילה לעמוד על נקודה עקרונית שחשובה לי, ושאני מן הסתם אשמה בכל, כולל בזה שמשום מה, כפי שהזהרתי אותך וחברי ועד אחרים (ולא, בניגוד למה שאולי נדמה לך, לא אני סידרתי את זה), לא מספיק חברי אגודה הגיעו היום לאסיפה. בסדר, אין בעייה מצדי, אם בא לך לחשוב שהכל נגדך ושהכל אישי, שיהיה לך לבריאות, אתה מוזמן לצאת למתקפה אישית נגדי. לך על זה.(מהודעה זו הוסרו מספר דברי נאצה על ידי מנהל האתר. התנהגות מעין זו לא תחזור על עצמה באתר זה, על מאמריו, פורומיו, צאנו ומקנהו. לתלונות ונאצות, נא לפנות ישירות למנהל – ny@actcom.co.il)
-
???משתתף
* בכל פעם שהישיבה השנתית של האגודה התקיימה באיקון, היה קוורום.
* היום לא היה קוורום. במקום זה היה ארוע די מביך, ארוך מ-א-ד, עם פתרון שהיה מסורבל מחד, ומעצבן מאד מאידך, מאחר שנאמר במפורש לפני הפגישה שלא ניתן להצביע על ידי יפוי כוח.זה, בעצם, כל מה שהיה לי לומר.
-
Boojieמשתתף
ואני אגיד את זה שוב: התפקיד של האגודה הוא לבוא לקראת חבריה, לא להפך.
אם את מצפה מחברי האגודה שירגישו מחויבות עזה לאסיפה השנתית, ו"ידפקו כרטיס" ולא משנה מה, צפויה לך אכזבה. וזה בכלל לא משנה אם היא מוצדקת, או לא מוצדקת, צפויה לך אכזבה. כן, כמובן, יהיו די והותר חברי אגודה שירגישו את אותה מחויבות (כולל אותי, בזמנים טובים יותר), אבל גם יש את אלה ש"משום מה", לא מרגישים שהם חייבים להתייצב ביום האסיפה השנתית אם במקרה הם קבעו משהו אחר, או אפילו אם הם לא קבעו משהו אחר, אבל סתם לא בא להם לנסוע לאספה.
מעדיפה לתקוע את הראש בחול? מעדיפה לצפות ולדרוש מחברי האגודה מחויבות אידיאולוגית שלא בהכרח יש להם, לאור העובדה שאחוז גבוה מהם הצטרפו לאגודה בשביל הכיף ולא בשביל לבנות את המולדת ולייבש ביצות? בהצלחה. נראה לי שריאליזם יצליח קצת יותר, אבל מה אני יודעת.
אני מבינה את הגישה שלך, ובמידה רבה, כידוע לך, אני מצדדת בגישה שלך, אבל צריך לראות את המציאות. והמציאות היא שחברי האגודה לא בהכרח מרגישים את אותה מחוייבות לרוץ לאסיפות שאת מרגישה, ושאולי עדיף ללכת לקראתם.
בדיקת מציאות: קרה פעם שלא היה קוורום כשהאסיפות היו באייקון? אני לא זוכרת דבר כזה. אני זוכרת אסיפות שהיה בהן מספר חברים שהיה הרבה מעבר לקוורום. תקנו אותי אם אני טועה. המסקנה שלי: אייקון הוא מועד הגיוני יותר לאסיפה השנתית, כי *אחוז גבוה יותר* של חברי אגודה יוכלו להגיע בו לאסיפה. ולמיטב זכרוני, זו לא הפעם הראשונה שהטענה הזו עולה כאן, וזו הסיבה שבגללה האסיפה השנתית נקבע לאייקון מלכתחילה. יש לך מסקנה טובה יותר? -
אמברמשתתף
כאשר יש 150 חברי אגודה ולא כאשר יש 300.
-
Boojieמשתתף
באירוע שממילא אחוז גבוה מחברי האגודה נמצאים בו, מגיעים אליו במיוחד, ומפנים עבורו את הימים הדרושים? לא, לא יכול להיות.
-
אמברמשתתף
השנה היה כפול מזה של שנה שעברה, והיו רק חסרים אנשים ספורים. כך שאני לא ממש חושבת שאפשר להסיק מזה מסקנות.
ואמרתי במפורש שזה ענין של סדרי עדיפויות, וברור לי שאנשים שהיו מוכנים להגיע לקון ביום חמישי בערב לא יהיו מוכנים להגיע לאסיפה כללית, אני אפילו לא מתווכחת עם סדר העדיפויות הזה.
מה שניסיתי זה להעמיד בפרופורציה את הקושי הכרוך בהגעה לתל אביב ביום חמישי בערב.
-
Boojieמשתתף
בגלל הריחוק הגאוגרפי, ומצד שני הייתי מגיעה לאסיפה אילו הייתי יכולה.
מה שלא לגמרי ברור לי זה למה נראה לך שקשה יותר להשיג את אותו אחוז של משתתפים, רק כי המספר המוחלט גדול יותר. אני לא בטוחה שזה עובד ככה. -
???משתתף
הגיע לדבר המביך הזה שהתחזה באופן כושל לאספה שנתית מספר שהיה די דומה לזה שהיה באיקון 99.
מעל 90 אחוז מחברי האגודה מגיעים לאייקונים. וזה אומר שאם, במקרה, אין קוורום, תמיד אפשר לשלוף כמה חברים מארוע אחר כלשהו. ואפשר (ורצוי) להמנע ממה שקרה הערב.
-
אמברמשתתף
על סדרי עדיפויות, למה שמישהו יסכים לותר על סרט (ובשעות האלה אנחנו תמיד שמים דברים טובים) באייקון בשביל להצביע? אם למישהו לא מספיק אכפת, אז למה שיוותר על הפעילויות של אייקון?
-
גרומיטמשתתף
שאם היית רואה מישהו אחר כותב הודעה בטון ובסגנון של מה שכתבת הרגע, היית מוחקת את ההודעה ללא היסוס. עם או בלי עצבנות ובלי קשר לזה שעקרונית את דוקא צודקת, הודעות בסגנון הזה לא נותנות כבוד רב לפורום או לכותביהן. "מטומטם גס-רוח"? "אידיוט" (כפי שנכתב בהודעה שפתחה את הפתיל הזה בהתייחס לאדם מאוד ספציפי)? מצטער, בוג'י, זה לא נראה לי הולם וזה מסיח אנשים מהעמדה (הצודקת כשלעצמה) שלך. חבל. זה לא היה הולם גם אם התיאורים שבהם השתמשת היו קולעים ומדויקים במאת האחוזים.
-
Boojieמשתתף
לא נהוג להימנע מלשים פעילויות אטרקטיביות מול אספות ועד האגודה וועד המועדון, כדי להקל על אנשים להשתתף באסיפה? או שהזכרון שלי מעורפל לחלוטין?
-
רנימשתתף
אבל עקב חוסר הקוורום לא היה על מה להצביע.
אני, כפי שכבר אמרתי, בעד.
-
שלמקומשתתף
אולי חלק מהבעיה היא העובדה, שישנם אנשים שנרשמים לאגודה על מנת לקבל הנחות באייקון או פנטזי-קון ואת המימד בלבד? אנשים שלא יבואו לבחירות, כי לא מעניין אותם מי יהיה בוועד, אבל כן יופיעו ברשימת החברים, ויצריכו עוד רבע אדם לקוורום? כי אם יש אנשים כאלה, אם הבחירות יהיו באייקון- הם אולי יכנסו, אבל אם הבחירות הן אירוע נפרד- הם לא יטרחו להגיע?
כמובן, הפתרון הסביר במקרה זה (וזכור לי המקרה בו באחת מהרצאות גפן הועמדה הצבעה על הפיכת האגודה למלכ"ר, וגם שם לא היה קוורום) יהיה פשוט (אם אפשר) להקטין את הקוורום הנצרך, למשל ל10% מחברי האגודה (ובלבד שיהיו לפחות 30 איש). הבעיה היא, שגם בשביל לשנות את זה צריך קוורום…
-
NYמשתתף
(דבר אותו יכול אני לעשות, בהיותי מנהלו הכללי של האתר), אך נראה לי כי הפתיל שאחריה מצדיק את קיומה, לטוב ולרע.
שני דברים:
א. למיטב זכרוני, מעולם לא השתמשתי בבוטות כה ישירה כבהודעה האמורה, וזאת למרות היות כמה מבני שיחי ראוייים לכינויים נאים והולמים אלה, ואף יותר מהם. איני חושב כי אני, במקרה הזה, אילן להתלות בו.
ב. למיטב שיפוטי נראה לי כי, בוג'י, את מוציאה דברים מפרופורציה, ובהרבה. ארחיק ואומר – נראה לי כי הגזמת, ואפילו לא אהסס להביע את דעתי כי התנצלות יכולה להיות במקום. עד כדי כך. אני אומר זאת בצער, ולא מתוך כוונה לפגוע אלא מתוך ראיה אובייקטיבית (ככל שנתן) של הדברים. הפעם באמת הרחקת לכת – וחבל, כי הדבר פוגע במטרה האמיתית שלך ובאופן בו יתפסו דבריך בעתיד (על ידי אלה מאתנו שאינם מכירים מקרוב את גודל נפשך הצדקת).
ג. כולי תקווה כי אותי לא תכני "מטומטם גס רוח", שכן אין שוכני הפורום אוהבים שמטיחים להם את האמת בפרצוף…
ד. הודעות כגון זו שלמעלה ימחקו בעתיד ללא היסוס – אם על ידך ואם על ידי. הסיבה היחידה להשארת ההודעה על כנה היא הפתיל שאחריה, ובכללו הודעה זו.
ה. ובברכת החלמה מלאה (בלי גרביים! בלי גרביים!) –נ. זועם קפוא על מקל
-
Boojieמשתתף
לאחרים אולי יש, לי אין…
אתה חושב שיצאתי מפרופורציה? כשתמצא את עצמך באותו מצב, נראה מה תגיד. ויכולתי להפנות אותך לכמה ממכתמיו הקודמים של ארז, שכבר הוכיחו בעבר את חוסר יכולתו להתייחס עניינית לביקורת ואת חיבתו העזה לירידות מגעילות על אנשים שמנסים להעביר עליו ביקורת. אוצר המילים הצנוע שלי הוא כעין וכאפס לעומת אוצר המילים של האדם שכונה בשעתו "תליין הפורום" בפורום יואל, ושלזכותו עומדים כמה מהביטויים המעניינים יותר שנשמעו בפורומים ביחס לגופו של אדם אחר.
אה, כן, ואם תסלח לי, ידידי, אתה מסוגל להתבטא בצורה *הרבה* יותר גרועה ממני, וגם עשית את זה. לא לחינם יצא לך השם שיצא לך. -
Boojieמשתתף
הקוורום נקבע על ידי תקנון העמותות או איך שלא קוראים לזה. מה שראוי לבדוק לאסיפות הבאות, זה אם גם בהן אפשר יהיה להצביע באמצעות מיופה כוח (אם כי זה מעורר את החשש שאי אפשר יהיה להגיע להחלטות אחרות, שלא קשורות להצבעה לוועד, באסיפה, כי אנשים יימנעו מלהגיע וישלחו את הצבעתם עם מישהו אחר, ולא יהיה קוורום להחלטות אחרות.)
ובאשר להסברים – נו, מה אני אומרת שוב ושוב? כבר אמרתי את זה עד שגרוני ניחר – האגודה צריכה ללכת לקראת החברים, ולא להפך, כי כמו שכבר אמרתי, רובם הצטרפו לאגודה בשביל הכיף, ולא בשביל לבנות את המולדת ולייבש ביצות. אני לא יכולה *בשום פנים ואופן* להאשים אדם שהחליט אתמול ללכת לסרט במקום ללכת לאספת האגודה, כי פייר, זו זכותו המלאה, ולא לכולנו חשובה הפוליטיקה הפנימית של האגודה באותה מידה.
בדיוק בגלל זה האסיפה השנתית נקבעה מראש לאייקון. כי האנשים כבר שם.
ניג'סתי בנושא מאז האסיפה הקודמת. טענתי שלאנשים יש בעייה להגיע. לא האמינו לי וייחסו את זה לפינוק פרטי שלי (למרות שבכל פעם הצטרפו עוד אנשים לניג'וס הזה). למרבה הצער התברר שצדקתי. נו, מה אני אגיד. למרות שאני מאד נהנית לצדוק, זה אחד מאותם מקרים שבהחלט הייתי מעדיפה לטעות בהם. -
NYמשתתף
אני, כמו גם חלק גדול מהקוראים פה (כך אני מאמין), לא עוקב בדריכות אחר התנהלותו של ארז (או כל אחר אחר) בפורומים השונים למד"ב ולפנטסיה. אף איני מכיר את ההיסטוריה האישית שלו, או שלך, ברמה מניחה את הדעת לצורך דיון בשאלה "מי צודק". אני, כמו רוב הקוראים כאן, מתנהל על פי הדיון הספציפי הזה, הנערך כאן. על כן, לדעתי, אין מקום לאזכור התנהגותו של ארז בפורומים אחרים, ההיסטוריה שלו בפורום IOL/אורט ושאר ירקות. יתכן כי הצדק אתך, (או אתו – אני אולי גס רוח, אך לא מטומטם עד כדי נסיון לברר מהי האמת המוחלטת כאן), אך זו בהחלט דרך לא מקובלת לבטא זאת, ביחוד בהיותך מנהלת הפורום האמורה לשמש, בין השאר, דוגמה לשאר המשתתפים (דבר אותו את עושה, בדרך כלל, ביתר הצלחה ממני). הנושא אותו רצית להעלות *אכן הועלה* ונדון באריכות. אם התבטאות כלשהי נראית לך כמעליבה במיוחד, ואם היא מופנית אליך, את יכולה לפנות אלי ואני אמחק, בתוקף תפקידי כמנהל האתר (ולהזכירך – כבר מחקתי הודעות של ארז בעבר, כמו גם כאלה שלך). תגובה כזו שהבאת למעלה לא משרתת, לעניות דעתי, שום מטרה חשובה. חבל.
-
???משתתף
נכון שמספר כפול של חברים ביחס לשנה שעברה מכפיל את הכמות הנדרשת, אך גם אמורים להגיע כפול אנשים מאשר בשנה שעברה, מאחר שיש כפול חברים !
אם הגיעו אותם אנשים שהיו בשנה שעברה, זה אומר שלכל אותם נרשמים חדשים, פשוט לא אכפת מהאגודה, אלה רק מההנחות שהם מקבלים.
אולי צריך לשקול שינוי תקנון. ואולי ניתן להעלות רעיונות יותר יצירתיים, כגון העמדת קלפי הפתוחה מספר ערבים ברציפות, או אפילו קלפי נודדת. או שילוב של שני ערבים שונים במהלך איקון (?!).
עד כמה שאני זוכר, בשנה שעברה החדר הקטנטן בו התקיימו הבחירות היה מלא, ואפילו היו אנשים שנאלצו לעמוד.
בכל מקרה, ברור שיש פתרונות, צריך רק להתייחס לבעיה. -
אמברמשתתף
קוורום יותר נמוך, ואפשר גם לקבוע שהישיבה הבאה תתחיל אחרי שעה ולא אחרי שבוע. עם זה אין בעיה.
הבעיה הגדולה בהצבעה באמצעות מיופה כוח היא שבעצם – עד לשלב האסיפה אין רשימה סגורה של המועמדים, כיוון שהמועמדים רשאים להציע את עצמם גם באסיפה, ולא חייבים להודיע על כך מראש. אם רוצים לאפשר הצבעה באמצעות מיופי כוח, אפשר ורצוי גם לדרוש מהאנשים להגיש את המועמדות שלהם מספיק זמן מראש.
-
???משתתף
חבר אגודה, לא יחזור הארוע המביך מאתמול עם "נציגו של תומס גודמן".
-
???משתתף
אוף, זה מאד מעצבן. כתבתי "ואז, אם מישהו רוצה להבחר לועד ואינו חבר אגודה…"
-
איהמשתתף
מכיוון שאדון המנהל מחק גם את הודעתי, שהייתה צחה ותמימה כטלית. מצאתי לנכון לכתוב פחות או יותר את דעתי לעניין המדובר בקווים כלליים.
א. אני מתנגדת בתוקף רב לנאצות שנשמעו כאן כנגד יו"ר האגודה.
על פועלו, מעשיו, והעבודה ההתנדבותית הרבה וגוזלת הזמן במסגרת האגודה אין כל ויכוח, ואין זו דרך לגמול לאדם בהתבטאויות כמו אלו שנשמעו כאן.ב. מותר ורצוי להעביר ביקורת, אך גם לכך יש דרכים מצויינות. כשמשהו מפריע לי, או שאני מרגישה צורך להעביר ביקורת על אדם כלשהו אני פונה אליו ואליו בלבד, או לשאר הנוגעים בדבר. אצלי זה תמיד עובד. אין צורך להפוך את העניין לדבר מכוער ופומבי.
ג. כולנו כאן בעלי אותה מטרה כללית, ואל לנו להתכתש אחד עם השני/ה. זה מרחיק אותנו מהמטרה שלנו, זה נותן דוגמא רעה כלפי חוץ וגוזל זמן מיותר וכוח נפשי.
ד. לא נראה לי שיש כל טעם להמשיך ולדוש עד עיסה בעניין, במיוחד אחרי שההחלטה נעשתה, הישיבה התקיימה ואין דרך לשנות זאת עכשיו. כל עניין מועד הישיבה הפך ללא רלוונטי בכל מקרה אחרי מילת הנאצה הראשונה שנכתבה כאן שלשום. זה הפך לעניין אישי ואינו צריך להיות נידון בפורום האגודה.
בברכת לפטר את המחק הראשי,
איה -
איהמשתתף
זה מאוד יפה שהודעות מסויימות בפתיל הזה קוצצו עקב התבטאויות לא ראויות, אבל ההודעה הראשונה בפתיל הזה עדיין מופיעה על כל תכולתה, מה שמפליא ומקומם.
פנו אלי כמה אנשים בגלל ההודעה שלי שמעל, אז אני מודיעה כאן, זו לא היתה הטפת מוסר כלפי כולם, אלא טענותי כלפי בוג'י בלבד. אולי היא נעלבה, אולי היא נפגעה, אבל שום דבר לא מצדיק שימוש במילים המכוערות שנכתבו כלפי ארז. -
NYמשתתף
א. ההודעה הראשית בפתיל זה *לא* הכילה תוכן הפוסל אותה מהופעה בפורום, וביחוד בולטת עובדה זו לנוכח *אי אזכור השמות* בהודעה. פרט לכך – מחיקתה הכוללת תגרום להעלמת כל ההודעות בעץ, שרובן דוקא בעלות עניין ונטולות השמצה.
ב. ההודעה הלא-ראשית, הבוטה, בפתיל זה (העונה לשם "Oh Yeah"), *נערכה* על ידי אישית, והושמטו ממנה הביטויים הפוגעים.
ג. הסיבה לאי-מחיקת ההודעה ההיא על קרבה וכרעיה ולשינוי שנעשה בה במקום זאת (דבר המהווה, סתם לשם הידע הכללי, ניג'וס בשבילי – הרבה יותר קל למחוק), היא *התגובות* לה, אשר חלק מהן ראיתי צורך לשמר.
ד. פורום זה *לא* ישמש במה לדיון באופי ניהול הפורום *נקודה*. המעוניינים למחות מוזמנים לעשות זאת בדואר אלקטרוני, שם אשמח להביא בפניהם בפרטי פרטים את דעותי המשכילות בנושאים השונים שעל הפרק. *לא כאן*.
ה. ובמאמר מוסגר – דיעותיך כפי שהובאו בהודעה "תגובה אחרונה…" מקובלות גם עלי, אם כי דבר זה לא יגרום לי לנהוג ביתר רכות כלפי הודעות סורחות בפורום (כלומר: יד המוחק הארוכה פועלת במדה שווה כלפי כל המשתתפים הסורחים, בין אם הם אנשי ועד, פעילים, יו"רים, פריפריאליים, תזונאים, צופים מהצד, ביולוגים, תינוקות שנשבו או אפילו, ירחם השם, חברי אגודה). -
???משתתף
גם בשנה שעברה האספה לא היתה באייקון אלא בבית אריאלה תל-אביב ביום חול מן המניין (יום ג' כמדומני) ואז היה קוורום.
למעשה עד לפני יומיים היה נכון לומר שבכל ישיבה שנתית היה קוורום ללא קשר למקום כינוסה מה שמצביע על התועלת המפוקפקת ב"סטטיסטיקות" מעין אלה.
-
Boojieמשתתף
א. ארז מסרב להגיב עניינית לטענות שהעליתי. הוא לא הגיב ולו תגובה עניינית אחת לאורך הפתיל הזה. הוא גם לא הגיב לאף אחד מהאנשים שאינם אני, ושהעלו את אותן טענות או טענות דומות. לי זה אומר משהו. לך לא?
ב. ארז, לעומת זאת, שש להגיב למה שאני אומרת. בצורה מכוערת. לא תגובה עניינית לאף אחד מהטיעונים ומהבעיות שהעליתי, כי אם תגובות שנועדו להציג את טענותי כשגעון פרטי שלי, ולהמעיט בערכי. טיעונים מהסוג הזה (טיעוני אד-הומינם) משמשים כאשר למתדיין אין שום תגובה ראויה לשמה, ולכן הוא מנסה להמעיט בערך בר השיח שלו, כדי להסב את דעת המתדיינים האחרים מהתגובה הזו. מעניין שאף אחד לא טרח לשים לב לזה.
ג. ארז עשה צחוק, בצורה מכוונת, ומתוך ידיעה מלאה, מנכות שסובל ממנה אדם בפורום הזה (לגמרי במקרה – אני), במטרה להמעיט בערכו של אותו אדם, כדי שלא יצטרך להתמודד עם טענות רציניות שעלו כלפיו וכלפי התנהלות הוועד. לא אתה ולא אף אחד מהצדקנים האחרים לא טרח להגיב על זה. מצד שני, מזעזע אתכם עד עמקי נשמתכם הבתולית כשבתגובה, כונה ארז "מטומטם גס רוח". יש לי כמה וכמה הגדרות אפשריות לצורת ההתנהגות הזו, אבל אני חוששת שהן עלולות לפגוע עוד יותר בצדקנותכם הבתולית והעדינה, ולכן אמנע מהן. אין מילים בפי לבטא את הבוז שאני רוחשת לאנשים שחיים בשקט עם זה שיו"ר האגודה שלהם עושה צחוק מנכויות של אנשים בפומבי ובמכוון, אבל מזדעזעים מכינוי כמו "מטומטם גס רוח". עם כל הרהיטות השגורה בדרך כלל בפי, פשוט אין לי מילים.ובנושא נלווה: אתה יכול לקחת את תפקיד מנהלת הפורום הזה, שכביכול מקשט כרגע את שמי למרות שכולם יודעים שאין בו כל תוכן וכל משמעות, ולדחוף אותו לאן שיבוא לך. מעולם לא הייתי באמת מנהלת הפורום הזה או כל פורום אחר באתר האגודה, כפי שלכולם ברור וכולם יודעים. לכל היותר הייתי עובדת נקיון עם תואר מהודר, שתפקידה למחוק הודעות כשיש צורך ולתמוך במדיניות שאתה (או גורמים אחרים באגודה) בוחרים בה, מדיניות שלא היתה לי יד ורגל בקביעתה (ולעתים קרובות התנגדתי לה), למרות שחטפתי על הראש לפחות כמוך כשהיא לא מצאה חן בעיני מישהו. ולאור העובדה שמאחורי התפקיד הזה אין כל סמכויות משמעותיות, אני מסרבת לקבל עלי את האחריות שכביכול כרוכה בו. אני לא רואה את עצמי אחראית לחינוך הנוער באתר האגודה, לשמירה על נקיון השפה, למתן דוגמה לציבור הנבער ולהגנה על עדיני הנפש. אני לכל היותר אחראית למחוק הודעות כשאומרים לי למחוק אותן.
-
???משתתף
א. בוג'י הביעה את ה-נקודה אותה צריכה האגודה לשפר השנה.
ב. ההחלטה לערוך, מעתה ועד עולם , מבחינתי, את הבחירות בסיום אייקון ראויה להכנס לתקנון – ואז נסגור את העניין כמו שצריך, אחת ולתמיד.
(מאחר והאסיפה הבאה תתקיים בכל מספר חברים שהוא, אני מניח שזה יהיה אפשרי ביום חמישי – כפוף לאישורו של עזר).
ג. ההחלטות התקבלו בהצבעת וועד, רוב כנגד מיעוט, ואני מקווה שמי שייבחר יכיר בעובדה שהקשר עם החברים הוא דו צדדי, ויהיה איזון בין דרישות (במקרה שהן הגיוניות ומוצדקות) וצרכים של חברי האגודה, לאילוצים השונים של האגודה.
תיקון: אני מקווה שייבחרו האנשים שכבר מכירים בעובדה הזו.
ד. כדי שכל הדברים הנחמדים האלה יקרו, אנא הזיזו את רגליכם ובואו ביום חמישי לאסיפה. גם כדי להצביע לאנשים שדעתם היא המייצגת אתכם, גם כדי להשמיע ולשמוע, וגם – בחייכם…לא להיות נוכחים בשינוי תקנון?
ה. לגבי כל הטענות שהיו כאן נגד ארז: אין אנשים מושלמים. ארז עושה עבודה יותר ממצויינת, ואני לא רואה אף מועמד שמסוגל להתקרב למה שהוא מבצע ולרמת העמידה במחיר האישי.
אם הראייה בוועד נכונה – בעניין מסויים, כשיש הצבעה, גם יו"ר יכול להפסיד ודעתו לא מתקבלת.רוצים יותר מעורבות בהחלטות קריטיות? בואו לאסיפה ביום חמישי. אין מה לעשות – מי שמצביע משפיע.
-
אסף רזוןמשתתף
מספר החברים גדל ל-300 .
ייתכן שהרכב החברים החדשים שונה מאלה הוותיקים.לא הייתי פוסל למשל את הטענה שבעקבות יוזמות שונות (למשל: התא הבאר-שבעי) , יש יותר אנשים שאינם גרים בתל-אביב באגודה כעת.
כמו-כן מאד סביר שהחברים הוותיקים באגודה הם "גרעין קשה אידיאולוגי" שמתאמצים להגיע גם להצבעות , ואילו החברים החדשים הם מהזן המתון יותר.
שתי סיבות פשוטות אלו יכולות להסביר בקלות , לדוגמה , למה מספר חברי האגודה עלה אך האחוז המשתתף בבחירות קטן. וכמובן שיש גם הסברים אחרים . ייתכן שכל ההסברים נכונים בבת-אחת.
חומר למחשבה,
– אסף -
???משתתף
בשנה שעברה עבר מרכז הכובד בועד מ"הדור המייסד" (להלן לוטמים) ל"אנשי הפורומים" (להלן ארזים). אני לא מכיר כמעט אף אחד מהלוטמים אבל מכיר את חזותם של רבים מהארזים. על הבסיס הרעוע הזה שמתי לב שבשנה שעברה הגיעו ארזים רבים אך לוטמים רבים עוד יותר. השנה מספר הארזים גדל בעזרות אחוזים להערכתי בעוד מספר הלוטמים הדרדר בצורה דרסטית. אני לא יודע לאן הלכו האנשים האלה (עדיין באגודה?) אבל אלה אנשים שפעם היה חשוב להם להגיע ועכשיו כבר לא ומכאן, לדעתי, מגיע הפער.
ייתכן שזהו ההבדל הדמוגרפי שהצבעת עליו שהרי מלבד הירידה באחוז ההגעה לעומת השנה שעברה, אני חושב (ואשמח באם אתוקן באמצעות נתונים ממשיים) שמספר המשתתפים באספה ירד אף הוא ביחס לשנה שעברה.
-
Boojieמשתתף
אתה שם לב שההודעה שלך נשמעת כמו סיפור פנטזיה גרוע?
-
איהמשתתף
גם אני לא הייתי מגיבה עניינית אם מישהו היה קורא לי טיפשה, או כל מילה דומה בסגנון. להפך, הייתי עונה בצורה כלל לא מאופקת. והתגובות שקיבלת כאן היו מאוד מאופקות יחסית למה שחשבתי.
הביקורת על התנהלות הוועד הייתה מלווה במילה אידיוט מההודעה הראשונה בפתיל, תגובה עניינית עדיין קשה לקבל אחרי התבטאות שכזו. הטענה כי לא הוזכר שם האדם המדובר היא כסת"ח רציני לדעתי, (וניר, אתה יכול לכעוס מצדי), כי ממש לא היה קשה לדעת אל מי המילה הזו הייתה מכוונת.
את יכולה לרמוז כרצונך על רמת הרכרוכיות של המעטים שטענו נגדך, ואני יודעת ממקורות ראשונים על כאלו שחושבים כמוני אך מפחדים ממוצא פיך. אני אישית נמנעתי זה זמן רב מלהגיב להודעות שלך מפני שהרגשתי כי אין זה נחוץ. אבל עכשיו זה באמת הפך להיות עניין עקרוני, ולא קשור בכלל למועד הישיבה.
לא יתכן שכל מי שאינו מסכים אתך יזכה לקיתונות כאלו. ואני ראיתי זאת פעמים רבות ובמקומות שונים. יש עדיין אנשים שחושבים שמי שצועק הכי חזק הוא הצודק, אני אינני כזו, ואני נוטה לחשוב שיש עוד כמוני.
אינני טוענת שארז מלאך (למרות שזכור לי שכינו אותו כך פעם), ואת בעצמך הסכמת והודית בכך שהוא נחוץ באגודה, ושהיית בעצמך כנראה בוחרת בו, אבל ניצלת את היכרותך הארוכה איתו כדי לפרוט על המיתרים הצורמים ביותר. למה ציפית? למשלוח פרחים, שוקולד ומברק מזמר?
אני, את ועוד רבים באגודה מכירים (ווירטואלית לפחות) כשלוש שנים. לא קשה לדעת מה יגרום לאדם להקשיב ומה יעורר את התנגדותו. נראה לי שאת בחרת באפשרות השניה דווקא ובאופן מכוון.
את יכולה לתעב אותי וכל אחד שטען שטעית, כל אחד זכאי למחשבה משלו, גם אם *את* מכנה זאת צביעות. ואני באמת ובתמים חושבת שאת טועה, ושפעלת לא נכון. האם לא הייתה זו צביעות אם לא הייתי מגיבה כלל?
גם בן אדם חולה (ושתהיי בריאה) זכאי לרמה שווה של ביקורת כאנשים אחרים, ואת מזכירה את מחלתך כל פעם שמעבירים עליך ביקורת לא נעימה.
אני לא הייתי היחידה ש"נדהמה" ממה שהתרחש כאן, למרות שפנייתך האישית אלי באופן פומבי ברשימת התפוצה מקובלת עלי, ולא אפנה את זעמך ל"מסכנים" האחרים שחושבים קצת אחרת.**
-
???משתתף
כך שאיני יודע אם הודעתי נשמעת ככזה, באשר לאיכות הירודה – בזאת אני משוכנע.
[ אין כאן סמיילים, נכון? ]
-
Boojieמשתתף
א. ארז כבר התנהג בצורה דומה בעבר. הוא כבר הפגין את גסות הרוח הטיפוסית הזו בעבר, ובאותו נושא.
ב. לא רציתי להזכיר את שמו, ומי שלא היה עד לצורה שהוא ענה לי בפורום אורט (שגם היא לא היתה עניינית כלל, והתחמקה בעקביות מלהתייחס לנקודות שהעליתי) לא היה יודע במי מדובר. הקפדתי על זה מאד.
ג. לא מעניין אותי כמה דברים טובים ארז עשה בעבר, כי הם לא רלוונטיים בכלל. יכול להיות שארז יו"ר נפלא לאגודה (דבר שאני די מסכימה איתו), יכול להיות שהוא מלאך, יכול להיות שהוא גאולת האנושות – אני עדיין לא אעבור על גסות רוח כזו מצדו בשקט.
ד. ארז עשה מאמצים בכל תגובותיו לנושא הזה להציג אותו כ: נושא שמעניין רק אותי (ולכן התעלם מכל האנשים האחרים שהעלו שאלות באותו נושא ולא הגיב לאיש מהם); נושא שהוא בגדר גחמה פרטית שלי; נושא שהועלה על ידי אדם שאין טעם להתייחס לדבריו (ולכן הקפיד ככל יכולתו לעשות ממני צחוק ולהציג את עמדתי כנובעת מפינוק גרידא). הוא לא הגיב עניינית לטענות שהעליתי ושהעלו אחרים אף לא פעם אחת בפתיל הנוכחי, וזאת למרות שלא היה דבר שימנע ממנו לעשות כן (האם יש צורך בהחלטת אסיפה שתקבע כי מועד האסיפה השנתית הוא אייקון? האם יש צורך, באופן כללי, בכך שהאסיפה השנתית תהיה באייקון, או שיש נימוקים לכך שאפשר לקיים אותה במועד אחר? יש לך מושג כלשהו, מהתגובות של ארז בפתיל הזה, מה העמדה שלו בנושא, ולמה? *איזשהו* מושג?). בקיצור, ארז ניסה להתחמק מדיון לגיטימי ורלוונטי, על ידי דה-לגיטימציה של מי שהעלה אותו, באמצעות הצגתו כמגוחך. כפי שציינתי כבר, נסיון להשתמש בטיעון אד-הומינם כדי להתחמק מהתמודדות של ממש עם הטענות שהועלו. אף אחד לא אמר על זה מילה. גם לא את, שכל כך רגישה לכבודו של אדם, מסתבר, כל עוד אותו אדם הוא ארז.
ה. הדבר האחד, היחיד והבלעדי שעליו הגבתי בצורה לא מנומסת, היה העובדה שארז, באופן חוזר ונשנה, עושה צחוק מהמצב הבריאותי שלי כדי להמעיט בערכי, ובכך להמעיט בערכו של נושא הדיון ולהתחמק ממנו. העובדה שהייתי לא מנומסת מתחילת הפתיל היתה שהוא כבר עשה כך צחוק ממני בעבר, בדיון קודם בנושא. גם אז הוא התחמק מתגובות ענייניות, ולעומת זאת הקפיד מאד לעשות ממני צחוק. כשמתווכחים איתי, בטיעונים ולא בנסיונות השפלה, אני מתווכחת. בלהט, כן, אבל מתווכחת, בצורה שבהחלט אפשר לחיות איתה. כשמנסים להשפיל אותי, אני לא מרגישה דחף מיוחד להישאר חביבה ומנומסת. ולמקרה שלא שמת לב עד היום, כל עוד מתווכחים אתי בצורה תקינה, יכול להיות שקשה להתווכח אתי, אבל אני לא מתנהגת בגסות. ברגע שמתחילים להעלות טיעונים אישיים ולנסות לרדת עלי, אני לא מרגישה מחוייבת יותר לנימוס. מצטערת.
ו. יש הרבה אנשים שחושבים שאני לא מנומסת? נו, עצוב מאד. אם אותם אנשים לא חושבים שעשיית צחוק פומבית ומכוונת ממצבו הבריאותי של אדם על מנת להמעיט בערכו היא התנהגות מטונפת, הרי שנובע מזה שיש הרבה אנשים שיש להם סדרי עדיפויות בעייתיים משהו. ולאנשים שחושבים שאני מרושעת, תוקפנית, לא מנומסת או מפחידה: *כל* אדם שינסה ללעוג באופן פומבי למגבלות הבריאותיות שלי (או של אחרים), ולא אכפת לי מאיזו סיבה, יזכה לתגובה לא מנומסת, אם לא גרוע מכך. *כל* אחד. תרשמי לך את הכלל הבא: "לא צוחקים על מגבלות של אנשים". זה אחד מכללי היסוד שלי, ואין לי כוונות לזוז ממנו, אפילו אם זה מפריע לך, או לעשרת אלפים אנשים אחרים שפוחדים להתבטא בקול רם. לא מוצא חן בעינייך? זבש"ך. -
Boojieמשתתף
תנסה בשיטה הפרימיטיבית:
-
???משתתף
לדעתי מגעיל מצד ארז להתייחס אליך בצורה שהתייחס. אני חושב שהיחס שלו די מגעיל גם בנושאים אחרים (כמו התנפלות רבתי על "חדשים" בפורום תוך נסיון להרתיעם מכתיבה נוספת).
כמו כן (שימי לב, אני מוסיף ולא מנגיד כאן, אין סתירה בין המשך ההודעה לדעתי על התגובות של ארז):
א. אני חושב שארז עשה עבודה מעולה בתור יו"ר הועד (דומני שרמזת שגם את חושבת כך) ואני מקוה שאני לא מזיק לו בכתבי כי אני מקוה לראותו כיו"ר הועד הבא.
ב. אני בספק באם הנושא הספציפי של מחלתך רלוונטי לעניין שהרי כפי שצויין כאן, יכול אדם ליפול למשכב, חס וחלילה ובאיחולי החלמה והתאוששות מלאה וקרובה, בכל יום מימות השנה ואין בכך כדי להצביע על יום מסוים כיום מועדף לקיום האסיפה. ייתכן שעצם העלאת הנושא לא היתה במקומה.
-
Boojieמשתתף
תקרא את ההודעות בפתיל לפני שאתה מגיב.
ואם לחזור על דברים שכבר כתבתי: המחלה שלי היא מחלה כרונית שמוכרת כנכות ומגבילה אותי ביכולת הניידות שלי. לא הצטננות. ארז יודע מזה כבר הרבה מאד זמן, משיחות אישיות. עכשיו יש? -
???משתתף
אני חושב שארז עשה מעשה מגעיל בהתייחסות לכך.
בנוסף, אני סבור שעצם אזכור הנושא אינו רלוונטי לסוגית קיום הבחירות ביום חמישי שעבר ולא באייקון (שהרי אייקון נערך אף הוא בגוש דן).
באם לא הבנתי את כוונתך ותרצי להסבירה בכל זאת, אשמח אם תוכלי לעשות זאת (כמובן אבין אם לא תעשי כן מכל סיבה) בדואר אלקטרוני ( lonelyptaav@hotmail.com ).
-
Boojieמשתתף
גם אני לא חושבת שהבעייה הפרטית שלי רלוונטית. ולכן הצגתי אותה בתור דוגמה *אחת*, בין כמה אחרות, למצבים שבגללם אנשים עשויים להימנע מלהגיע לאסיפה הכללית, כשלא מקיימים אותה במסגרת אייקון.
להרבה אנשים, קשה להגיע בשביל האסיפה הכללית באופן מיוחד. זה יכול להיות בגלל עבודה, לימודים, זמן, כסף, מצב בריאותי, עייפות, חוסר חשק או פינוק כללי. לא רלוונטי. הנקודה היא שלהרבה אנשים זה יכול להיות בעייתי. במיוחד אם לוקחים בחשבון שהרבה אנשים באגודה לא גרים בתל אביב. זה מה שאני מנסה לומר כבר המון זמן, ו"משום מה" כל פעם ארז מסובב את זה כאילו שכל מה שמעניין אותי זה הנוחיות שלי.
מה שמעניין אותי זו העובדה של*הרבה* אנשים (כולל רבים שהתלוננו כאן) לא נוח להגיע לאסיפה מיוחדת. לעומת זאת, למרבית אותם אנשים, יהיה נוח וקל להגיע לאסיפה, אם היא תתקיים במסגרת אייקון, שהרי בשביל אייקון מפנים את הזמן ממילא, כי אייקון הוא אירוע מיוחד.
כפי שכבר ציינתי בפתיל הזה, העובדה שזו לא רק הבעייה הפרטית שלי אלא בעייה כללית בהרבה, מודגמת היטב מעצם העובדה שלא היה אתמול קוורום באסיפה. אילו זו היתה רק הבעייה הפרטית שלי, הרי שההיעדרות שלי בלבד מהאסיפה לא ממש היתה פוגמת בקוורום – אמנם יש לי הערכה עצמית גבוהה, אבל היא לא גבוהה עד כדי לחשוב שההעדרות הפרטית שלי היתה מבטלת את תקפותה של האסיפה… -
Boojieמשתתף
-
גל מבולבלמשתתף
מה עו"ד חסר לאגודה?
-
ארזמשתתף
ראשית, לא התייחסתי מעולם למצבה הבריאותי של הגברת הנכבדה (קרי בוג'י), בוודאי לא לנכות שלטענתה היא סובלת ממנה, ובוודאי לא עשיתי צחוק מעובדה זו, נכונה או לא, ידועה או לא.
העלאת נושא הקור והגרביים הייתה בדיחה, וכך היא אמורה להתקבל ע"י כל אדם בר דעת. לראייה, לכינוי של הגברת הנכבדה צורף הביטוי "…וקר לה", על ידיה, כך שלא הייתי רחוק מהאמת.
לאור מצבה של בוג'י, נשלח חבר וועד לביתה (!) עם רכבו, כדי לקחתה לאסיפה. היא סרבה. אני לא חושב שאי פעם הוועד הלך כל כך לקראת מישהו מחברי האגודה.
ההתנפלות הקטנונית, התוקפנית, חסרת הנימוס הבסיסי, האגרסיבית וחסרת ההצדקה עלי באופן אישי, נבעה כנראה ממניעים אחרים, שלא ברורים לי לחלוטין.
כל נושא הבחירות ותיזמונו הוסבר בזמנו לגברת הנכבדה ולאחרים בצורה עניינית, בפרוטרוט, בפורומים ובאופן אישי. הנושא עבר דיונים ושיקולים רבים, והוועד החליט כפי שהחליט. זה שההחלטה אינה נושאת חן בעיני הגברת – חבל מאוד. לא כל החלטה תמצא חן בעיני כולם, כפי שכבר ראינו. יש כאלה שמקבלים את ההחלטות, ויש כאלה שאינם מסוגלים לקבל החלטה שאינה מוצאת חן בעיניהם, ועוברים להשמצות על רקע אישי. אין כל קשר לעובדה שהיה קוורום או לא. בכל מקרה, באסיפה הכללית היו יותר אנשים מאי פעם. מאחר ותיזמון הבחירות נקבע כפי שנקבע, היו הסעות או החזרי נסיעה לחברי אגודה רחוקים. גם דבר זה לא נעשה אי פעם, ומראה על התחשבות הוועד בחברים.
כל העלאת הנושא מחדש שקול ערך בעיני לויכוח על איזה סרטים היו צריכים להיות באייקון שעבר. אך, כפי שציינתי, וכפי שנעשה ברור לכל קוראי ההודעות מלאות ההשמצה והשיטנה, נובעים מניעיה של הגברת להעלאת הנושא מסיבות אחרות.
הבחירות יוחזרו השנה לאייקון, ודבר זה הוסבר, נאמר ונכתב עשרות פעמים. אך לא! לגברת בוג'י הנכבדה זה אינו מספיק. צריך להמשיך ולטחון, להמשיך ולהשמיץ, להמשיך ולזרות רוע בכל הודעה אפשרית, רלבנטית או לא. היא משתמשת במחלתה כתירוץ לעבור לפסים גסי רוח ולסיגנון נחות שבנחותים. אגב, לא ראיתי שהגברת, למרות מצבה, החמיצה ולו אירוע אחד, וגם כאלה שנערכו בעיר הדרום רחובות.
כמובן שניתן יהיה להיתפש למילה כלשהי בדברי, וגם בהודעתי זו, ולהמשיך להתווכח בצורה חסרת טעם ולהשמיץ. זה גם צפוי, כי קיימים אנשים שאינם מסוגלים לא לומר את המילה האחרונה, נכונה או לא. מבחינתי הנושא מוסבר, סגור וחתום. אינני רואה עוד טעם בויכוחים חסרי תוחלת.
-
אמברמשתתף
עוד אסיפה אחת שהתקיימה באייקון וגם בא לא היה קוורום. רק שאז מישהו החליט בניגוד למה שקבוע בתקנון לקיים את האסיפה החוזרת (זו שבה לא נדרש קוורום) אחרי שעה ולא אחרי שבוע.
אבל לגופו של ענין, הוסבר פה כמה וכמה פעמים מדוע נבחר דווקא המועד הזה לאסיפה ולא אייקון. אז אולי אפשר לחשוב שהסיבות האלה לא שקולות כנגד נוחיות החברים, אפשר לחשוב שההסברים האלה לא מוצלחים, אפשר לחשוב שהשיקולים של הועד היו שגויים- אבל יש גבול לכמה פעמים שאפשר להתווכח עליהם. בוודאי ובוודאי שאין טעם להתווכח עליהם לאחר שאייקון נגמר.
וד"א, חשבנו גם לקיים את האסיפה הכללית לפני ההקרנה של שר הטבעות, וירדנו מזה שזה לא התאפשר טכנית.
כיוון שידענו שיש בעיה בענין הוחלט לעזור לחברים להגיע באמצעות סיוע בהסעות. לאחר שבוג'י התלוננה שאין לה אפשרות להגיע באמצעות ההסעה הכללית, אורגן לה טרמפ במיוחד. איך שאני לא רואה את זה, נעשה מאמץ מעל ומעבר לעזור לחברים להגיע לאסיפה, וצר לי שזה לא עזר להגיע לקוורום.
איכשהו נראה לי שהויכוח גלש לפסים אישיים שלא צורך. אני יכולה להבין את כעסו של ארז על כך שחוזרים ותוקפים אותו אישית, על משהו שנדון והוסבר כבר לא מעט פעמים. ונראה לי שנסיונו להגיב בהומור לא היה מוצלח. קראתי את הפתיל ביסודיות, ולא נראה לי שהוא עשה באיזשהו מקום צחוק ממצבך הרפואי דווקא. להיפך, ניסינו למצוא פתרון שיאפשר לך להגיע לאסיפה.
אף אחד לא חושב שהבעיה שהעלית היא בעיה אישית שלך. ברור לנו שזו בעיה של הרבה אנשים, ניסינו למצוא פתרונות. ארגנו הסעות לכולם, ניסינו למצוא פתרון שיתאים לצרכיך, התחייבנו שהישיבה הבאה תהיה באייקון. צר לי, אני לא רואה מה עוד אפשר לעשות בענין.
-
Boojieמשתתף
מה הבהרת לנו כאן? ששוב אתה מסרב להתייחס לדברים הנאמרים.
מה היה בהודעה שלי? הסבר ארוך, מפורט, ומייגע משהו, למה אני חושבת שצריך להעביר החלטת אסיפה שתמנע מהוועד להזיז את האסיפה השנתית מאייקון ללא הצבעה כללית. להצעה הזו, אגב, היו כמה וכמה תומכים, כפי שבוודאי שמת לב.
מה אתה קלטת מההסבר וההצעה שבסופו?
"ארז פויה, אני מפונקת".
נו, מה אני יכולה להגיד.
אה, כן, "לטענתי" אני אכן סובלת מנכות. גם לטענת הממסד הרפואי והמוסד לביטוח לאומי ("טענתי" זו ידועה לך מזה יותר משנה, בגלל שיחות פרטיות באיסיקיו שבהם סיפרתי לך על "טענתי" זו, ואפילו טרחת להפגין אהדה). "לטענתי" גם לא יכולתי לעמוד בנסיעות בינעירוניות באותו יום, כפי שציינתי במפורש בהודעתי. "לטענתי", גם לא נאמר לי דבר לגבי הטרמפ שצור רצה להציע לי (נשלח לי אימייל מעורפל ולא ספציפי שהפנה אותי להודעה מסוימת באתר האגודה שבה צור אמר שאולי הוא יוכל לתת לי טרמפ, לא מעבר לזה) עד אחרי אותה הודעה. ו"לטענתי" האחרון, אותו טרמפ לא היה עוזר לי ממילא (כפי שציינתי ב"טענתי" השניה), כי בכל מקרה לא הייתי נוסעת נסיעה בינעירונית באותו יום, מחוסר יכולת פיזית.
לא שכל זה משנה לך. אתה, את העובדה שכל מה שמעניין אותי זה נוחותי האישית, הוכחת כבר מזמן, לא? הוכחת את זה על ידי התעלמות נחרצת מכל אדם אחר שהתלונן על קביעת מועד האסיפה שלא באייקון.
ולגבי טענתך המשעשעת שלא היה אירוע שהחמצתי – תעשה חשבון באיזה חלק מהאירועים של האגודה ופורום אורט השתתפתי, ותגלה להפתעתך הרבה עד מאד, שהיו גם היו אירועים (ולא מעטים דווקא) שהחמצתי. לא שתיתן לי לבלבל אותך עם עובדות, חלילה. לשמחתי הרבה, אכן השתתפתי באירועים רבים, ואפילו התנדבתי בחלקם. אם יש לך בעייה עם זה, רק תודיע לי – אני מוכנה להשתתף בפחות אירועים של האגודה, רק כדי שתסכים לאשר לי את האבחנה שאכן יש לי בעייה כלשהי. אין ספק שאתה מבין בזה יותר מאשר סדרה של רופאים מומחים. -
Boojieמשתתף
ההודעה שלי, זו שפותחת את הפתיל הזה, נכתבה בתשיעי לחודש. ההודעה שבה הרחבתי את הכינוי שלי ל- Boojie וקר לה נכתבה באחד עשר לחודש. כל בר דעת יבין שהיא נכתבה (יום אחרי האסיפה השנתית) כדי להבהיר שהבחירה שלי לא להגיע לאסיפה השנתית היא כי קר לי, ולא מתוך הומור מר על ההתייחסות המבזה של כבוד היו"ר יומיים קודם.
בפעם הבאה שאתה מביא נימוק כל כך מוחץ, כדאי שתבדוק את התאריך. -
גל מבולבלמשתתף
*די!!!!!!!!!*
בוג'י וארז, אני מעריך את שניכם ואת פועלכם, אבל אינאף איז אינף!
הבנו את הפרינציפ לפני כמה וכמה הודעות.
מספיק!
נמאס!
די!
וחוץ מזה בוג'י – פגעת בי!
"נשלח לי אימייל מעורפל ולא ספציפי…"
*אני* שלחתי לך את האימייל ההוא. "אני ולא מלאך, אני ולא שרף…." אם לצטט את אחד מאושיות האגודה
ובאימייל ההוא אמרתי לך שצור הציע לך טרמפ והפניתי אותך להודעה שלו.
אם משהו היה לא ברור, למה לא שאלת אותי שוב?
( אני עדיין רוצה להיות בעל המילה האחרונה אז אם את רוצה לענות – שלחי לי מייל בבקשה). -
Boojieמשתתף
מעורפל ולא ספציפי?
והוא היה מעורפל ולא ספציפי, במובן זה שלא היה בו כל מידע פרט ללינק? יש לך הגדרה אחרת?
אה, כן, הודעה רשמית מטעמי: זכות המילה האחרונה ברגע זה ניתנת לגל. אני מבטיחה לא להוסיף אף תגובה לכל תגובה שהוא יבחר לענות להודעה זו.
(מפצה אותך מספיק על זה שגנבתי לך את זכות המילה האחרונה בהודעה הקודמת?) -
גל מבולבלמשתתף
איתך על גבי הפורום.
דואל ישלח אליך בדקות הקרובות
-
-
מאתתגובות