ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ילדים בכנס איקון
- This topic has 18 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by joni.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
ידידיה שלי העירה את תשומת ליבי לפרט קטן אך חשוב לגבי הכנסים . היא זוכרת ( וכך גם אני ) שבכנסים הראשונים היה מספר רב של ילדים גדולים וגם קטנים בין האורחים .
אך בכנסים האחרונים היא שמה לב לכך שמספרם פחת באופן משמעותי .
ואם זה נכון לכך ישנם יכולות להיות השלכות לטווח ארוך . -
תומג'ימשתתף
-
???משתתף
לפי טפסי המשוב, שעדיין בבדיקה, יש חלק גדול שהוא מתחת לגיל 20 .. כמובן שזה לא מדגם מייצג, אבל נותן איזה שהוא כיוון…
-
אמברמשתתף
שאנחנו נמצאים בתקופה שבה הורים די מפחדים לשחרר את הילדים מחוץ לבית.
אבל אני ראיתי לא מעט ילדים, בעיקר באשכול.
-
???משתתף
גם הם קהל יעד ( אחרי הכל הם הקהל העתידי ) אולי כדאי שהאגודה תשקול ליצור אירועים שיכוונו במיוחד בשבילהם ?
אינני מתיימר לדעת מה יכול לעניין ילדים במיוחד על כך צריכים לחשוב חכמים ממני אבל כדאי לזכור שתחומי העניין שלהם אינם בהכרח זהים עם אלה של מבוגרים או אף של בני נוער. -
???משתתף
-
???משתתף
למה לצחוק ?
לי יש ילדים שרציתי להביא אותם לכנס אבל לא מצאתי בתוכניה שום ארוע שיתאים לילדים בני 7 ו9 .
לא חייבים להיות פרקי פוקימון אם זה כל כך מצחיק אותך אבל כדאי לחשוב גם על ארועים וסרטים במיוחד בשבילם. -
תומג'ימשתתף
וכשאני הייתי בת 7 הרובוטריקים היו מושלמים בשבילי.
לדעתי דווקא השנה היו הרבה דברים באייקון המתאימים לילדים.
ואשכול פיס – דרך אגב – היה מלא בבני עשרה, מצעירים ועד גדולים, שבאו לנסות כוחם במשחקי תפקידים.
-
???משתתף
המחסור בכתוביות תרגום(אאז"נ), ויותר חשוב, ההרצאה שאני משער שלא תעניין ילדים בני שבע, והפארודיה, שהיא בטוח הייתה בלי תרגום.
נראה לי, שלמען הילדים שבנו, אפשר להקרין פרקי אקס מן נבחרים, ורובם ככולם נראה לי דובבו כבר על ידי החינוכית. אני יודע שאני כנראה אפנה לעצמי את הזמן של ההקרנה הזו בשביל לצפות..
-
אמברמשתתף
שאני רוצה לפנות לקהל הזה
-
Boojieמשתתף
יהיו לזה בכלל, אבל אולי באמת כדאי לשקול לארגן איזושהי פעילות לילדים לאייקון הבא – הפעלה או אפילו משחקיה שבה יוכלו ההורים להותיר את צאצאיהם בבטחה וללכת לעשות דברים מעניינים יותר… (בצחוק! בצחוק!)
הבעייה היא שזה אומר גם להכין פעילויות לטווח גילאים, ואני לא יודעת עד כמה זה באמת משתלם, כי לא ברור כמה ביקוש באמת יהיה לזה. -
יעלמשתתף
אני מבינה את כל מי שהורה לילדים בגיל הזה – אבל אני לא הייתי ממש רוצה שהכנס יתמלא בילדים קטנים. הרבה ילדים קטנים זה אלמנט שמפריע לניהול כנסים – בייחוד מהסוג הזה שהדעה "הממוסדת" לגביו היא שנושאי הכנס הם ילדותיים מהגדרתם.
הדבר האחרון שאני צריכה בכנס אייקון זה גן ילדים. זה ירחיק מבוגרים מהכנס. אפשר אולי לעשות יום אחד עם יותר תכנים שמתאימים לילדים (אם כבר X-man מדובב, אז למה לא דרדסים או טוב טוב הגמד? זה פנטסיה…)
לגבי הטיעון של "הילדים הם קהל העתיד" אז הוא לא עובד. גם ביהדות הרפורמית בארה"ב הם חשבו שהתמקדות בילדים היא השקעה לעתיד – ומה שהם קיבלו בחלק מהקהילות שלהם הוא דת שבה הילד הוא המרכז, וכשהילד הזה מגיע לגיל שמונה עשרה הוא מחליט שדת זה לתינוקות ועוזב. (בחלק מהקהילות. לא בכולן עשו את הטעות הזו).
אם ננסה ליישם את זה פה, אני חוששת שנקבל בדיוק את אותו האפקט. אנשים יזכרו את אייקון בתור משהו שהיה נורא כיף בגיל תשע, ובגיל חמש עשרה זה יראה להם ילדותי, אפילו אם זה לא יהיה ככה.רוצים תכנים שאפשר גם לקחת את הילדים אליהם? אולי סרטים כמו אלאדין או אטלנטיס, שגם קהל מבוגר יהנה מהם. אל תשימו תכנים שמיועדים לילדים מעצם הגדרתם. זאת אומרת, זה בסדר שהילד יתלווה להורים שלו. אני מעדיפה שהילד לא יבוא לבד.
-
Boojieמשתתף
באופן כללי מה אנחנו עושים כדי להגיע לילדים. לאו דווקא באייקון. האם אפשר לארגן חוגי מדע בדיוני בכל מיני מקומות? אולי לארגן פעילויות מכוונות לילדים? (נגיד, מיני כנס שיציע פעילויות מד"ב לילדים?)
אני התחלתי את ה"קריירה" שלי כחובבת מד"ב רצינית בחוג למדע ומדע בדיוני לנוער שוחר מדע של הטכניון. היתה שם קשת מרשימה של גילים, והיה ממש מוצלח. פתח לי את העיניים (ושם גם עשיתי את המנוי הקצרצר שלי על פנטסיה 2000, שבדיוק התפרקה…) אולי שווה לבדוק אם אנחנו יכולים לעודד ולקדם עוד חוגים מהסוג הזה. -
תומג'ימשתתף
-
אהרוןמשתתף
יש יותר מדי ילדים בקהל אייקון.
ועכשיו יש פתאום פחות מדי?
אם אכן הגיל הממוצע של המשתתפים עלה, אני אישית מברך על כך.
אבל מה כבר זקן כמוני מבין…? -
אמברמשתתף
אני חושבת שהשאיפה שלנו צריכה למתג את אייקון כאירוע של מבוגרים (כולל בני נוער וצעירים, אבל לא של ילדים) וזה גם מה שאנחנו הוכחנו שאנחנו מסוגלים לעשות.
-
רנימשתתף
את המד"ב בארץ, ולנסות להביא אותו למודעות המיינסטרים התרבותי, מיתוגו כאירוע לילדים (ביחוד כשאינו כזה) יגרום נזק רב לענין.
-
אהרוןמשתתף
-
joniמשתתף
הדיון הזה מזכיר לי שיחה עם אורח של אחת ההרצאות ע"ש גפן ז"ל.
האדון סיפר לי (בעניין פעילויות מד"ב וחינוך בארץ) שאחד מילדיו לומד בבית הספר הפתוח ביפו, ושם נתקל בחוג מד"ב. מעניין במיוחד בהתחשב שבית הספר הפתוח ביפו הנו בית ספר דמוקרטי, והתלמידים בוחרים את התכנים אותם ילמדו. מדובר בגילאי בי"ס יסודי ומעניין אותי לדעת אם היה ביקוש לחוג בקרב הילדים. אולי כדאי להזמין את המחנך שיזם את החוג הנ"ל לאחת מפעילויות האגודה.
-
-
מאתתגובות