ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › חידוש חברות באגודה
- This topic has 35 תגובות, 10 משתתפים, and was last updated לפני 16 שנים, 2 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
נדב.משתתף
הי,
מדוע שלא לאפשר לחברי האגודה שחברותם פגה שלא במועד מסונכרן לאחד הכנסים הגדולים "להזיז" את חידוש מועד החברות לתאריך נח יותר ?
גם התשלום יהיה במזומן, חידוש החברות באגודה ירוכז ב 2-3 מועדים מרכזיים ויחסוך לאגודה שעות אדמיניסטרציה.
וגם הכנס יהווה "תזכורת" לחברי האגודה.אני בטוח שרב מוחץ של חברי האגדוה יטריחו עצמם לאחד מימי אייקון או עולמות. חידוש החרות הוא עניין פשוט שיכול להעשות במקום לנוחות כל הצדדים.
-
קובימשתתף
מה הבעיה של אדם שחידש בפנטסי.קון, לחדש שנה אחר כך בעולמות?
-
???משתתף
בלאו הכי מרבית החבר'ה מחדשים בכנסים, אז לא נראה לי שיש כזו בעיה…
וחוצמזה, גם אם החברות פגה, אז מה? שיגיעו לכנס הבא ויחדשו אותה. כרגע, כרטיס האגודה לא נותן שום הטבות מעבר להנחה בכנסים. המכתב החודשי מגיע גם ללא חברים (על פי בקשה מיוחדת) והמימד יוצא בסמיכות לכנסים. כך שלא נראה לי שצריך להזיז את מועד החידוש. ומי שלא מגיע לכנסים ובכל זאת רוצה לחדש חברות – נו, אז הזזה של מועד החידוש בלאו הכי לא תעזור… -
???משתתף
אם הוא חידש באוגוסט ואח"כ יחדש באפריל זה ידרוש מהמזכירות לציין שהחבר שילם מראש על חברות שתפוג באוגוסט. אני לא יודעת במה זה כרוך מבחינת המזכירות… לחילופין אם הוא מחדש באפריל (עולמות) ושנה לאחר מכן באוגוסט (פנטסיקון) הרי ש 4 חודשים הוא לא היה חבר – ואז ראה הודעתי למטה
-
Boojieמשתתף
חידוש חברות הוא תמיד לשנה ממועד התפוגה של החברות הקודמת, ולא ממועד החידוש (אלא אם כן המחדש מבקש במפורש אחרת). כך שאם נשארו לך עוד ארבעה חודשים ואת מחדשת עכשיו, החברות שלך תהיה בתוקף עוד שנה וארבעה חודשים.
-
קובימשתתף
אם תאריך התפוגה שלי הוא בפנטסי.קון
ואני מחדש חודשיים אחר כך באייקון, יש לי חברות לשנה – עד לאייקון ולא עד לפנטסי.קון.מה שכן, כמו שאמרת, אם מחדשים לפני מועד התפוגה, החידוש הוא לשנה ממועד התפוגה.
-
Boojieמשתתף
יש חברים שמחדשים באיחור ומבקשים לשמור על הרצף. אבל בעיקרון, נו, כן, החישוב הוא תמיד ככל האפשר לטובת המחדש.
-
Boojieמשתתף
אבל אז אמרתי לעצמי, "נאאא, ורד, אף אחד בפורום הזה לא ניטפיקר עד כדי *כך*". P-:
-
???משתתף
השאלה רק אם זה נוח לאנשי המזכירות (וגם לגזבר כשחושבים על זה) שמישהו ישלם 4 חודשים מראש. כי כששולחים את הכרטיסים הקבועים במקום הזמניים צריך לשים לב לתוקף הארוך…
-
Boojieמשתתף
בחידוש, מזינים בקובץ האקסל את התאריך שממנו מתחילה החברות (שזה, במקרה של חידוש בטרם עת, מועד פקיעתה של החברות הקודמת), ואוטומטית מופיע מועד התפוגה בעמודה הבאה. את זה מעתיקים לכרטיס, וזהו. לא כזה ביג דיל.
באמת, שזו תהיה הבעיה הגדולה ביותר בעבודת המזכירות של האגודה. -
???משתתף
לא עדיף למזכירות האגודה לקבל את דמי החברות במזומן בכנס ? חוסך עמלת צ'קים וכו' ?
חידוש מועד החברות בכנס כשיש באאזז תקשורתי תמיד עדיף. התירוץ "שכחתי" לא קיים -
???משתתף
למה להגביל את החברים למזומן בלבד?
-
???משתתף
מי שרוצה יכול לעשות את זה במזומן בדוכני האגודה באחד הכנסים. זה מה שעושים רוב החברים. לשאר פתוחה הדרך לחדש חברות במשלוח צ'ק בדואר או באשראי דרך האתר "לתרום". החברות תקפה לשנה ממועד פקיעת החברות הקודמת או לשנה מההרשמה – המועד המאוחר מהשניים.
-
???משתתף
הי חגית.
ממש אבל ממש את פורצת לדלת פתוחה. לא להגביל אבל זה נח ללכת לכספוחור הקרוב.
ב. למי יש כח לשרבט צ'ק כשאפשר לשלוף שטרות?לא כתבתי שכדאי להגביל את אמצעי התשלום בשום צורה שהיא. אבל כן אני בעד "כינוס" של מועדי התשלום ל 2-3 מועדים כדי להקל על כל התהליך.
" -
???משתתף
אני פשוט לא מבינה את הבעיה:
אם אפשר לשלם במזומן, צ'ק ובאשראי (באמצעות אתר אינטרנט)
ואם אפשר לשם בכל מועד במהלך השנה, בין אם בכנס ובין אם במעטפה מתחת לשולחן לגזבר
אז למה לעשות "כינוס" של מועדי תשלום? על איזה תהליך אתה רוצה להקל?
כבר נכתב כאן שמי שרוצה לחדש בכנס יכול לעשות זאת – בין אם זה חידוש למועד עתידי (כשחברות עוד לא פגה) ובין אם זה חברות לאחר שהכרטיס כבר פג. -
נדב.משתתף
אין בעיה. אפשר לשלם בכל דרך בכל זמן ואז ?
– להשקיע זמן,כסף ושעות אדם בלהזין את הפרטים ולטפל פיננסית בכספים, לשלוח מיילים ומכתבים.
או ש…לנצל כח אדם התנדבותי זמין בכנסים גדולים,משוב מיידי למחדש החברות ומצטרפים חדשים.
ריכוז כל העברות הכספים בפעמים בודדות ומעקב טוב יותר אחרי המחדשים ומצטרפים חדשים.אני מציע ש
– יוצא לכל המחדשים.חברים חדשים לסנכרן את מועד פקיעת החברות עם תאריך כנס גדול כלשהוא.
עידוד חברים חדשים ומחדשים לחדש חברותם בתאריכים הנוחים להם וגם לאגודה. קרי אחד הכנסים הגדולים -
Boojieמשתתף
לא, באמת, אני קוראת את כל הפתיל הזה ומנסה להבין בדיוק מה אתה רוצה, ואני פשוט לא מצליחה.
רוב חברי האגודה עושים חברות או מחדשים חברות בכנסים. אם מישהו עשה חברות במועד אחר ומעדיף לחדש בפעם הבאה בכנס, זה בדיוק מה שהוא עושה ואין בעיה עם זה. האגודה גם מאפשרת לחבריה לחדש חברות בדרכים נוספות ובמועדים לפי בחירתם (כדי שיהיה *להם* נוח), והיא לא הולכת להפסיק את זה, כי הדבר הכי מטומטם שאפשר להגיד לבנאדם שגילה את האגודה ורוצה לעשות חברות *עכשיו* זה "חכה, עוד מעט כנס, תעשה אז", וכנ"ל לגבי חידוש.
אז מה בדיוק אתה רוצה? אכפת לך להסביר במונחים פרקטיים? מה הדברים המעשיים שהאגודה אמורה לעשות – *והיא לא עושה כרגע* – כדי להגשים את החזון הזה שלך שאין לי מושג מהו? -
kennyמשתתף
זאת הבעיה
-
גלמשתתף
שעבורי, אישית, בתור מי שבפועל עושה את העבודה (כלומר לא כרגע כי אני בחופשת לידה ורמי מחליף אותי, אבל אתם מבינים), דווקא נוח יותר לטפל בנרשמים במהלך השנה – להשקיע משהו כמו שתיים-שלוש-ארבע שעות בשבוע, מאשר הטיפול באנשים שנרשמו בכנס, ואפרט קמעה:
1. זו מסה של נרשמים (בין עשרות נרשמים לכנס קטן ועד מאות נרשמים באייקון) שצריך להקליד את כל נתוניהם, להכין כרטיסים וכו' בזמן קצר יחסית – משמעו לפחות סופ"ש אחד עמוס ועוד כמה ימים מעבר לכך.
2. תמיד, אבל תמיד, יש בעיות רישום בכנסים – בעיקר כי המתנדבים לא מקפידים על מילוי טופס ההרשמה במלואו, ועל כתב יד ברור וקריא. ולכן תמיד לאחר הכנס צריך לעשות בקרת נזקים – מכתבים/מיילים שחוזרים, טלפונים לוידוא פרטים וכן הלאה.
3. ועל כך יש להוסיף – בייחוד אם יש גם חלוקת גליון מימד חדש בכנס.
4. לא כל החברים מגיעים לכנסים. אז מה אתה מציע בשבילם?
5. כרגע, אנו לא מקבלים כרטיסי אשראי בכנסים. יש לא מעט חברים שהפסדנו עקב כך, אני מבטיח לך. -
???משתתף
אנסה להסביר.
כאשר חדשתם את חברותכם באגודה, שלא במסגרת כנס זכיתם למענה מיידי ? הכרטיס הגיע בזמן ? קבלתם מייל המאשרר את קבלת הכסף וחידוש חברותכם ?
כן – אבל מתי? בדיוק כמו רכבות הן מגיעות בסוף אך לא תמיד מהר ובזמן.טוב לאגודה לדעת במועדים מדויקים מי מצטרף, מי עוזב ומי מחדש את חברותו.
זה עוזר לחשב את תקציב האגודה, זה מועיל לחברים ובכלל קצת סדר לא היה מזיק.ההצעה שלי היא לעודד את החברים להתכנס למועדים ספציפיים. לא להגיד לא וגם לא לוותר על אמצעי תשלום אבל כן להתכנס לתאריך ספציפי ולא לפרוש את החידושים טיפין טיפין.
כי לפי דעתי קל יותר לתכננן תקציב כאשר אתה יודע כמה כסף יש לך ומתי הוא מגיע לחשבון. -
Boojieמשתתף
אז בהנחה שמשהו מכל מה שכתבת נכון (אין לי מושג על מה אתה מסתמך, לאור תגובתו של גל, ולאור העובדה שלא ממש זכור לי שיש לך ניסיון עשיר בתפעול מזכירות האגודה, אבל שיהיה), אנא הצע רעיונות פרקטיים. כרגע אתה אומר דבר אבסטרקטי מאד, "לעודד את חברי האגודה להתכנס למועדים ספציפיים", שזה מאד נחמד, באמת, ונשמע מרשים והכל, אבל *איך* אתה מציע לעשות את זה? מה הן הפעולות שיעודדו את חברי האגודה "להתכנס למועדים ספציפיים"?
-
גרומיטמשתתף
רוב חברי האגודה אכן מחדשים את חברותם בשני מועדים עיקריים: הרוב (כמחצית מחברי האגודה) באייקון ועוד קבוצה לא קטנה בעולמות. זה כבר המצב הקיים. מי שלא רוצים, או לא יצא להם להגיע לאחד הכנסים, יכולים ומוזמנים לעשות את זה בכל מועד אחר, וטוב שכך.
-
???משתתף
בהנחה שאת (וגם גל – כאחראי המזכירות ובעל הנסיון העשיר) מסכימים שיש מקום להתנהלות כזו ושהאגודה תרוויח מכך. אפשר לחשוב על שינוי פורמאט התזכורת לנרשמים,הנחה למשלמים במזומן, במועד שנוחחשוב לאגודה.
מתנה לנרשמים לפני תום שנת החברות. בגדול – תמריצים כספיים או שווי ערך כספי יעשו העבודה.אם מה שגל ציין נכון אז חיסכון של שעתיים שלוש בשבוע הוא משמעותי לאורך תקופה ארוכה. אם הליך הרישוםהליכה לבנ'קשליחת מכתביעדכון פרטים גוזל זמן, כדאי לשקול לבצע אתו כאשר יש מתנדבים זמינים (כנס כלשהוא)
האם יש הסכמה לכך שחידוש במועד ספציפי ייעל את התהליך מדוע לא להעלות את האחוזים מחמישים לשמונים ?
-
Boojieמשתתף
תגיד לי, אני לא יכולה שלא לשאול: מאיזה כוכב לכת נפלת?
גל (כאחראי המזכירות הנוכחי) נתן לך סדרה של סיבות *למה זה לא רעיון טוב*, ואין אפילו אדם אחד בכל הפתיל הזה שחשב שזה רעיון טוב (כולל, בנוסף לגל, אותי, אחראית מזכירות לשעבר לתקופה קצרה, ואת רמי, אחראי מזכירות לסירוגין מעל מגוון אחראי מזכירות אחרים). משום מה, הסקת מזה שיש הסכמה שזה רעיון טוב. עכשיו אתה רוצה להוסיף הנחות ומתנות – ובכך למעשה להקטין את הכנסות האגודה מדמי חבר – לצורך הרעיון הזה שלך שאף אחד לא הסכים שהוא רעיון טוב.
אה… *מה?* -
???משתתף
– את רואה השמש ? תספרי עד שלוש. משם באתי.
תמיד אפשר לשפר, ולבדוק כוונים חדשים ליעול התנהלות האגודה.
– האם את מרוצה ב 100% מהמצב הנוכחי ?בשביל זה קיים הפורום, לא כן ? בשביל הצעות טובות וטובות יותר ודיון פרודוקטיבי עליהן.
-
עופר לובזנסמשתתף
ומבין שההצעה שלו פשוט לא תעבוד.אני אומר את זה כמי שעזר במזכירות האגודה במשך בערך שנה וחצי, ומניסיוני כל הנקודות של גל נכונות.
-
???משתתף
'סדר. הבנתי. הדיון מיצה את עצמו.
-
נועה רייכמןמשתתף
יתכן ואני מתפרצת לדלת פתוחה – האם יש טופס ריק, הכולל את כל הפרטים למעוניינים לעשות מינוי – כולל באשראי, שהמתנדבים בכנסים יכולים לתת לפונים אליהם, שימלאו בבית וישלחו בדואר (או יכנסו לאתר)? לפעמים הבעיה אינה רק העדר אפשרות לתשלום באשראי – אלא "ריצה" בין הרצאה לפעילות, וחוסר רצון להתעכב בדוכן ולמלא פרטים. דרך אגב, לדעתי זו גם אחת הסיבות למספר המצומצם של המצביעים לפרס גפן.
-
Boojieמשתתף
http://www.sf-f.org.il/story_192
(מופיע בראש אתר האגודה, בלחצן "הצטרפות"). -
נועה רייכמןמשתתף
הכוונה לטופס כתוב, מודפס, שהמתנדבים בדוכן יכולים לתת למי שמתעניין במהלך הכנס. מנסיוני, אם אומרים בע"פ : "יש טופס באתר של האגודה" לא כל מי שמתעניין בזמן הכנס יטרח להכנס לאתר ולחפש פרטים. טופס שאפשר "לטפל" בו בבית, בשקט וכשיש זמן – זה משהו אחר…
-
קובימשתתף
ל"ת
-
Boojieמשתתף
הניסיון שלי עם בני אדם אומר שאם את אומרת להם "הנה, קח טופס, תחשוב על זה בבית", הם לוקחים טופס, דוחפים אותו לתיק (במקרה הטוב) ובבית חושבים על להזמין פיצה או משהו.
וזאת גם הסיבה למה רישום חברים לאגודה עובד הכי טוב בכנסים, כלומר, מלבד החשיפה. אתה שם, במקום, עם מישהו שישכנע אותך ועם כל הבונוסים המיידיים שאתה יכול לקבל בשנייה שאתה מוסר את הטופס, בלי צורך להתחיל להתבחבש עם זה בבית. -
גלמשתתף
לאחר שמשלמים כאן: https://www.litrom.com/sff וממלאים רק פרטי התקשרות, אנו שולחים בדוא"ל טופס הרשמה למילוי.
לגבי הרשמה בצ'ק או מזומן אז כן צריך למלא את הטופס מראש ולשלוח יחד עם הכסף. טפסים יש בדוכן האגודה, כמובן.
אבל העלית רעיון נחמד: להוסיף את כתובת ההרשמה באשראי לטופס ההרשמה בדיוק למה שהצעת. אם לא יועיל, בטח לא יזיק.
-
יעלמשתתף
סתם לדוגמה, באייקון האחרון פגשתי שתי חברות שלי. אחת שכנעתי להרשם לאגודה, הלכתי איתה לדוכן, מילאה טופס, שילמה מחיר סטודנט, הצטרפה.
את השניה שכנעתי להרשם לאגודה, הלכתי איתה לדוכן, הסתבר שחסרים לה 10 ש"ח, וגם זה היה כל הכסף שלה. הצעתי להלוות לה כסף, לא רצתה. אמרה שתירשם מהבית.
היא לא חברה באגודה.
-
נועה רייכמןמשתתף
אולי מדובר בהבדל של אופי, גיל, או המקום ממנו מגיעים לאייקון – כשאני מגיעה לכנס אחרי כמעט 3 שעות בדרכים אני מעדיפה להוציא את הזמן והמזומן שיש לי באותו יום על דברים וקניות שאי אפשר לעשות אח"כ באינטרנט או באשראי – בין אם הליכה להרצאות ושאר הפעילויות שהכנס מציע, ובין אם קניית ספרים יד שניה, יד ראשונה בהנחות, או סיכות, מדבקות וכדומה. ברור שעדיף להביא אנשים לחתימה על חברות בכנס – השאלה שלי היתה אם המתנדבים בדוכן מתודרכים להציע טופס שניתן למלא בבית, במיוחד כשהשואלים אינם המועמדים ה"טבעיים" להצטרפות – חברים של חברי אגודה, אנשים המכירים את הפעילות ומשום מה לא עשו מנוי עד היום – אלא אנשים הפוגשים את האגודה בפעם הראשונה ומתעניינים.
-
Boojieמשתתף
זה יהיה מזיק. ברוב המקרים שבהם תתני לאדם טופס במקום לשכנע אותו לעשות חברות במקום, הוא לא ישתמש בו. ואנשים שכן היו משתמשים בו הם גם אנשים שיילכו ויבדקו באינטרנט וימצאו את אתר האגודה.
בשביל סתם לבזבז טפסים ולהוסיף לכלוך זה נראה לי ממש מיותר. מה שכן שווה לעשות זה להפיץ בין אנשים כאלה פלאיירים או כרטיסי ביקור של האגודה, עם כתובת האתר.
-
-
מאתתגובות