הצעה לפרס גפן

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה הצעה לפרס גפן

מציג 37 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161034 הגב
      אלי
      משתתף

המועמדים לפרס גפן הם כולם ספרים מתורגמים, זה נראה לי כלא ראוי .
      יש להכניס גם כמה ספרים מקוריים שיצאו בשנה זאת אל רשימת המועמדים , ספרים שאינם נופלים משום בחינה ממרבית אלה שמופיעים ברשימה.
      מן הראוי להכניס בקטגורית הפנטסיה את "שירת טהירה " של אמיר אור .
      ואת אודיסיאה של אלקס אפשטיין "( שגם מופיע בכנס)
      וגם את "זבנג למכשף המתחיל " ( זאת פנטסיה של קומיקס )
      ולקטגורית המד"ב אפשר להכניס גם את " ביצים של שוקולד" של מנואלה דבירי שהוא ספר סיפורי מד"ב לא רע בכלל . .

• #166616 הגב
      cheshercat
      משתתף

הקטגוריות של פרס גפן לא ישתנו השנה.
      יתכן שבשנים הבאות יתווספו קטגוריות נוספות, אבל לא השנה.

התשובה הזאת שונה במשהו מהתשובה שקיבלת בפעם הקודמת שהעלת את הנושא??
      בכל מקרה אני מציעה שתתן לזה כמה ימים ותעלה את הנושא שוב.
      מי יודע … אולי תקבל תשובה שונה

• #166617 הגב
      ??? ???
      משתתף

אם לא שמת לב , לא היזכרתי כאן במילה את הנושא של קטיגוריה נפרדת ( וכן אני זוכר שדנו בנושא הספציפי הזה) . דיברתי כאן על הכנסה של ספרים מקוריים לרשימה כספרים העומדים בפני עצמם שבמקרה יצאו לאור במקור בשפה העברית , אבל למרות זאת .. ראויים להתחרות גם הם עם כל השאר . שום קטגוריה נפרדת ושום גטו ושום בטיח.
      ברשימה של עשרים או שלושים הספרים שיש שם אפשר להכניס עוד ארבעה חמישה מקוריים לא?

• #166618 הגב
      cheshercat
      משתתף
    • #166619 הגב
      גל
      משתתף

בעניין הזה אני חושב שאלי צודק ­ 
      וזה די דומה לויכוח על הסרטים הישראלים למעשה ­ 
      הרי אחת ממטרות האגודה היא לקדם יצירה מדבית ישראלית מקורית, לא?
      זה נראה מאוד מוזר שאין אף יצירה ישראלית מקורית אלא רק תרגומים ברשימה

• #166620 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #166621 הגב
      גל
      משתתף

מבין כל הספרים ברשימת המועמדים קראתי אחד בלבד
      (ועוד שניים­שלושה בתרגומים קודמים או באנגלית)
      האם זה אומר שצריך לפסול גם את שאר המועמדים?

העובדה היא שאחת ממטרות האגודה היא לקדם יצירה מקורית,
      וזה לדעתי צריך לכלול גם מועמדות לפרס הגפן, אפילו אם
      מבין כל חברי האגודה אלי הוא היחיד שקרא אותם
      ושיצביע בעדם. הכללתם ברשימת המועמדים 
      עשויה לגרום לאנשים לתהות על מה מדובר וללכת לקרוא את הספרים האלה
      וזה מה שאנחנו רוצים, לא?

אלא אם כן פרס הגפן מוגדר לתרגומים בלבד (ובפועל כך זה נראה).

• #166622 הגב
      גל
      משתתף

מה כואב להוסיף עוד ארבעה שמות לרשימה?
      האם צריך לשלם כסף לאגודה כדי להכלל ברשימה?
      או שמא צריך סף מסויים של מכירות או של קוראים?
      אני שואל באמת ­ מי בוחר את הספרים ועל סמך מה?
      (ואני מצטער אם כבר ענו על זה בעבר. כנראה פספסתי)

• #166627 הגב
      ???
      משתתף

האלה מול הארי פוטר 4.

• #166628 הגב
      אלי
      משתתף

השיקול הזה אינו רלוונטי ואינו ממין העניין. באותה המידה את יכולה לתהות איזה סיכוי יש ל"מישורי" ה מול הארי פוטר 4 וזה נמצא ברשימה.
      אני חוזר ואומר יש להוסיף מינימום של חמישה ספרים מקוריים לרשימה הזאת . מה סיכויי ההצלחה שלהם לזכות בפרס , אינו דבר שצריך לעניין את האגודה ואת מי שבוחר את הרשימה( מי זה? )

• #166630 הגב
      גל
      משתתף
    • #166631 הגב
      גרומיט
      משתתף

קיפוד התייעץ בזמנו עם כל העולם ועוד קצת לגבי אופן הרכבת הרשימה, ורשימת המועמדים מופיעה באתר כבר כמה שבועות. עכשיו נראה לי קצת מאוחר ולא מקצועי לשנות אותה.

עם זאת, בהחלט ראוי לשקול לשנים הבאות לחפש ספרים עבריים רלבנטיים. כשם שבתחרות השנה משתתפים כמה ספרים מהשנה הקודמת, ניתן יהיה להכניס את הספרים שהזכרת גם בשנה הבאה.

• #166632 הגב
      ???
      משתתף

כבר לפני חודשים, היא עלתה לאתר לפני חודשים, היא נכנסה לתכניה לפני חודשים. הרשימה כבר סגורה לשנה זו!!!! ואמרנו את זה כבר כמה פעמים, כל פעם שאלי העלה את הנושא. וביניים כמו שראיתי, עדין לא ראיתי אף אחד שחושב שזו כזו אבידה גדולה. בעצם, עוד לא ראיתי אף אחד שקרא את הספרים האלה (חוץ ממני).

רק שיש אנשים שחושבים שככל שהם ינדנדו יותר חזק ככה אנשים בסוף ימאס להם להתווכח והם יסכימו לכל מה שהם רוצים. זורקים אותם דרך הדלת, הם נכנסים דרך החלון, זורקים אותם מהחלון והם נכנסים דרך חור המנעול והסדקים בדלתות, שאין להם שום עכבות להתקשר לאנשים בשש בבוקר ובשעות משונות כאלה, שחושבים שהם, ורק הם, חושבים נכון. פרס פראייר לידם.

אתם רוצים לתמוך בספרות ישראלית? תקנו את הספרים, דמניט……

• #166634 הגב
      אמבר
      משתתף

על ביצה של שוקולד (שאין לי מושג מאיפה הוא הקריץ שזה ספר מד"ב), אלי המליץ בפורומים על שיר טאהירה, ועל אודיסאה כתבו בכל מדור ספרות שמכבד את עצמו (ובעצם גם על שני האחרים). כבר חודשים שכתוב שאלכס אפשטיין יגיע לאייקון. מה עוד אתה רוצה? שנשלח לך חבילת ספרים הביתה?

• #166633 הגב
      גל
      משתתף

עדיין לא ברור לי למה ספרים ישראלים לא נוספו לרשימה *מלכתחילה*

ולגבי הערתך האחרונה ­ קראתי את מאמרו של אלי אשר פורסם
      בסייברקוזן החודש ולאור המלצותיו יש לי רשימת קניות.
      אני אישית פשוט מעולם לא שמעתי על הספרים האלו לפני כן
      ולכן לא קראתי אותם.

• #166635 הגב
      שלמקו
      משתתף
    • #166636 הגב
      אלי
      משתתף

הנה אמבר בעצמה מציינת שהספרים הנ"ל הוזכרו בכל מקום אפשרי . ומיכיוון שכך מדוע הם לא הוכנסו לרשימה מההתחלה? מדוע היכניסו לרשימה הזאת כל ספר ידוע ובלתי ידוע שתורגם לעבריח במהלך השנה, אבל התעלמו לחלוטין מהספרים המקוריים שזכו לפרסום?
      אגב אמבר אין צורך להיכנס לכל הפרטים האישיים המפורטים האלה על בעיותייך האישיות ,זה לא רלבנטי לנושא. עדיף תמיד לשמור על רלבנטיות ועניניות זה רק יוסיף אפקטיביות לקיס שלך .

• #166637 הגב
      אמבר
      משתתף

מכוערת נגדך, כדי שתוכל להעלות את הנושא עוד פעם ועוד פעם, שחס וחלילה לא נשכח שיש איזה ספרים ישראליים שיצאו השנה, במקרה שמסע הפרסום המסיבי של הוצאות הספרים שלהם איכשהו התפספס.

ולשאלה שהועלתה ניתנו תשובות כבר בפעם הראשונה שהיא הועלתה. זה שאתה לא מסכים להן, וחוזר ומנג'ס בתקווה שבכך תוכיח את טענתך, נו טוב, כבר הבנו שזו הדרך שלך להתמודד עם תשובות שלא נראות לך.

ואלי, אני במקומך הייתי מוותרת על הנסיון להיות שנון, הוא די….. איך לומר…. פאתטי.

• #166638 הגב
      אלי
      משתתף

כפי שציינתי תמיד עדיף להיות עניניים ולא להכניס תיסכולים אישיים שאין להם מקום בפורום זה.זה רק פוגע בתדמית שלנו.את אלה אפשר להשאיר לשיחות אישיות .

לעניין הספרים עמדתי היא ברורה : יש להכניס כמה ספרים עבריים מקוריים לרשימה. אני מסכים עם הביקרות שהייתי צריך להעלות את זה בשלב הרבה יותר מוקדם .
      זכורני ששלחתי רשימה של ספרים כאלה לאתר של אורט באיזה שלב כמועמדים. בבירור החליט מי שהחליט שהרשימה גדולה מדי ולכן עדיף לא להכניס אף לא אחד מהם. ייתכן שמראש הייתי צריך להציע חמישה מועמדים בולטים בלבד ואז הם היו נכנסים לרשימה.
      ובכן אינני רואה איזה אסון יקרה עם נעדכן את הרשימה עכשיו. במילא ההצבעה עוד לא התחילה.

• #166639 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא פרס לספרות מתורגמת, מעצם שמו?
      אולי בגלל שעם כל הכבוד, כל הספרים שברשימת הספרים שיצאו בארץ פשוט לא יכולים לעמוד בתחרות עם הספרים הזרים?
      אולי בגלל שאף אחד בכלל לא קרא אותם?
      אולי בגלל שהאנשים שכתבו את הספרים האלה בכלל לא מוכנים להגדיר את עצמם כסופרי מד"ב/פנטזיה, אלא מתחבאים בהגדרות של "מיין סטרים סוריאליסטי" ושאר מילים פלצניות, ולאגודה לא ממש דחוף לעודד דה-לגיטימציה מהסוג הזה לז'אנר המד"ב והפנטזיה ועוד בניגוד לרצון הסופרים?
      וכל אלה דברים שאני סתם שולפת עכשיו מהשרוול, כי כפי שידוע לכל, אני לא ממש בוועד האגודה או מקורבת למהלכי ועד האגודה. אני בטוחה שאנשי ועד האגודה כבר נימקו לך את ההחלטה הזו מספיק. אני בהחלט יכולה להבין את הכעס של אמבר עליך. משום מה, בכל פעם שמישהו מתנגד לדעתך, אתה פשוט ממשיך לנדנד עד שמישהו נשבר. בחיאת, יש דרכים אחרות לעשות דברים, במקום לנדנד עד צאת הנשמה לאנשים שכרגע לחוצים עם מיליון ואחת דברים לקראת אייקון, ושבטח לא הולכים לשנות את הדברים האלה ברגע האחרון. יש החלטת ועד, בשם אלוהים תכבד אותה! תמיד אתה יכול לנסות להחליף את הועד בבחירות הבאות אם לא מצא חן בעיניך התפקוד שלהם, אבל תן להם לתפקד כרגע בשקט! יש להם מספיק על הראש גם בלי שתידבק לאותו נושא שוב ושוב ושוב.

• #166640 הגב
      cheshercat
      משתתף

מדי על נושא של הכנסת תיסכולים אישיים לפורום או פגיעה בתדמית שלנו ….

עמדתך היתה ברורה לנו מזמן … חלקנו יותר אינטיליגנטים ממה שאתה חושב למרות העדר תמיכתנו הפנטית בכל דבר ישראלי.
      אבל מה לעשות – עמדתך לא תמיד מתקבלת. והדרך שאתה פועל בה (ושפורטה כה יפה ע"י אמבר) רק גורמת לאנטגוניזם.

שנה הבאה – מי יודע. אולי (ואם תמשיך לנג'ס זה אולי יהיה עוד שנתיים) תהיה קטגוריה של יצירת מד"ב מקורית (וגם אז לא בטוח שטרזן וצ'יפופו יעברו כמד"ב). הקטגוריה הזו תאפשר גם זכיה של ספר ישראלי בפרס כך שלא יווצר מצב מביש שבו שנה אחרי שנה (אחרי שנה) לא זוכה יצירה ישראלית בפרס.

הרשימה השנה לא תעודכן וזה סופי!
      אם יש משהו במילה סופי שאותו אתה לא מבין … אני אשתדל למצוא הגדרה מדויקת במילון אבן-שושן (זה מילון ישראלי … ואני בטוחה שתצליח איכשהו לקשר אותו למד"ב)

• #166641 הגב
      Kipod
      משתתף

הורכבה על ידי ועדה, שכללה אותי, ועוד שני חברי ועד.

כרגע, הפרס עדיין צעיר, וזקוק לביסוס. ביסוס לא נעשה ע"י הכנסת ספרים איזוטריים לרשימת המועמדים, אלא ע"י ספרים שהסבירות שנקראו ע"י קהל המצביעים גבוהה. לצערי, לא היה השנה אף "הדרך לגן עדן", נכון?

מספר קטגוריות נוספות לפרס נשקלו, וישקלו שוב שנה הבאה (יותר בחיוב, אני מקווה). כפי שאמבר אמרה, ספרות מקורית היא אחת מהן. מצד שני, אם נראה בטעות איזו "הדרך לעין חרוד", או "הדרך לגן עדן", הם יוצאו מה'גיטו', כפי שאתה מכנה אותו, אם יהיו מספיק אנשים שקראו אותם.

כפי שחזרו ואמרו בפתיל זה, רשימת מועמדי השנה היא סופית.
      ("סופית" – משמע לא תשתנה גם לאחר נדנודים.)

• #166642 הגב
      אמבר
      משתתף

דווקא היצירה המקורית השנה לא סובלת מחוסר חשיפה (אלא מחוסר חשיפה לחובבי המד"ב). כל הספרים שאלי הזכיר זכו לביקורות ארוכות בכל מוספי הספרים, לכתבות מפורטות במוספים, לערבי ספרות ולכל אותם סוגי חשיפה שהוצאת ספרים משקיעה בספרים שהיא רוצה ביקרם.

בכל המערכת הזו, לא פרס גפן הוא זה שיקדם את הספרים. עובדה שהיא שכאשר הזמנו את הסופרים האלה לאייקון, רק אלכס אפשטיין נענה להזמנה. גם הוצאות הספרים ששלחנו אליהם את רשימות המועמדים לפרס גפן לא קפצו וצרחו למה השארנו את הספרים האלה מחוץ לרשימה.

הספרים האלה הם גבוליים מבחינת השתייכותם לז'אנר, ושווקו כספרות מיינסטרים למיניה. לכן הספרים האלה אינם מוכרים אולי לחובבי הז'אנר (למרות מאמציהם של כמה אנשים ואפילו שלי), אבל הם ידועים לקהל המיינסטרים.

דווקא ספרי המד"ב המתורגמים (שלאגודה יש ענין גם בקידומם), סובלים מחוסר חשיפה, הוצאות הספרים לא דואגות ליחצן אותם ובמוספי הספרות מתעלמים מהם .

ובניגוד לדעה המקובלת, אין לאף אחד פה דעה שלילית מראש על ספרות ישראלית. אלא שאנחנו לא חושבים שפרס גפן הוא הדרך הנכונה לקדם אותה. אני לא רואה הרבה טעם לשים ספרים ששני אנשים קראו באותה רשימה כמו הארי פוטר. לא זו הדרך הנכונה בעיני לקדם את הספרות הישראלית. זו דרך להכשיל אותה עוד מההתחלה.

ורק להזכירכם, יהיה פאנל של סופרי מד"ב ופנטסיה ישראליים השנה באייקון, בהשתתפות אלכס אפשטיין, יבשם עזגד וחמוטל שבתאי.

• #166643 הגב
      אלי
      משתתף

אכן אני יכול , אבן שושן היה מתרגם של ספרי מד"ב בשנות והשלושים והארבעים. ..
      אני מקבל את ההחלטה, צר לי עליה , היא ניראית לי שגויה מעצם מהותה. גם אינני רואה מה צריך להיות קשה כל כך בהכנסה של עוד חמישה ספרים לרשימה. זאת פעולה שלוקחת רק חמש דקות ולא צריכה להלחיץ את חברי הוועד יותר מדי.
      אבל …בסדר. הפעם אני מרים ידים.
      בכל אופן ברצוני להביע שוב את הערכתי לעבודה הקשה והמסורה שאותה עושים חברי הוועד בראשות ארז , אמבר, וצ'סרקאט.

• #166644 הגב
      גל
      משתתף

ובאמת סליחה על ההטרדה

• #166645 הגב
      cheshercat
      משתתף
    • #166646 הגב
      שלמקו
      משתתף

הסופרים עצמם מסיכמים שיכניסו אותם?

ההוצאות בארץ לא מקדמות ספרים מקוריים כמד"ב. זה כלל ידוע, הם חושבים שזה דוחה כמה אנשים, לכן אין כמעט ספרים מקוריים שמופיע בהם "מד"ב".

אבל אולי גם חלק מהסופרים לא רוצים שישייכו את היצירה שלהם? אולי הם כתבו ספר, בלי להתכוון שיהיה מד"ב-פ', ולא רוצים שיוכר ככזה, גם אם בשורה התחתונה הוא כן? במקרה הזה הם לאו דווקא ישמחו שהספר שלהם יהיה ברשימה.

• #166647 הגב
      שלמקו
      משתתף

כבר הודפסו כל הטפסים להצבעה לגפן (דבר ששבוע לפני הכנס, אם לא היה מוכן כבר, מישהו היה חוטף) ואי אפשר להוסיף (אא"כ אתה מוכן לשבת ולהוסיף בכתב יד 5 ספרים לכמה אלפי דפים?)

• #166648 הגב
      אמבר
      משתתף

לדפוס עם הרשימה שנוכחית

• #166649 הגב
      גל
      משתתף

אם הם כתבו מדב אז זה לא להם להחליט אם זה מדב או לא,
      אלא לנו. 
      בכל אופן, נראה לי שכבר מיצינו את הנושא העופטופי

• #166651 הגב
      אלי
      משתתף
    • #166652 הגב
      גל
      משתתף

למרות שרוב החיצים (והקליעים ופגזי התותח) היו מופנים כלפי אלי,
      חשתי שחלק מהזעם מופנה גם לכיווני. 

וכאן אני פונה לאלי ­ לפי התשובות כאן, הבנתי שהנושא הזה דוסקס
      כבר מספר פעמים אז אני באמת לא מבין למה היית צריך לפתוח זאת שוב.
      אני בהחלט מבין עכשיו את אמבר וכולם ולמה הם זועמים עליך.

אני מציע לעצור כאן!

• #166653 הגב
      אלי
      משתתף

כפי שאתה יכול לראות באחת ההודעות למעלה גל , הנושא מבחינתי הסתיים.
      ואשר לשאלתך : אם הנושא דוסקס הוא בהחלט לא דוסקס איתי ייתכן שהיו הודעות בפורום בנושא , אבל מעבר להודעה של קיפוד שביקש הצעות למועמדים לפרס גפן ( ושעניתי עליה ברשימה בפורום אורט) לא זכור לי שום דיון נוסף בנושא. מעבר לאותה רשימה לא היה לי שום שיחה בעניין עם אף אחד מהמשתתפים בדיון כאן.
      כך שכל הנימוקים שהועלו כאן בנושא ( שסותרים אגב זה את זה באופן מוחלט , אבל נעזוב את זה הדיון הסתיים) הם חדשים לי.

• #166656 הגב
      ???
      משתתף

קיפוד פרסם הודעה. כולם, כולל אותך, ראו אותה. מאותו רגע, מי שרצה לשנות, יכול היה לחפש את האנשים האחראיים (במקרה הזה, קיפוד ושני חברי הועדה האחרים) ולנסות לשכנע אותם בדעתו.

לא על כל דבר צריך לפתוח דיון ארוך ומסורבל. למעשה, על רוב הדברים מוטב לא לפתוח דיון שכזה ופשוט לנסות להשפיע אישית. זה יותר יעיל ומאפשר לחסוך קצת לחץ ועצבים מהאנשים המעורבים, שגם כך מוצפים ביותר מדי עבודה ללא תמורה ממשית.

רשימת המתחרים על פרס גפן זה נושא שולי, שסמכות ההחלטה בו ניתנה באופן מסודר על-ידי האגודה לועדה אחראית. סביר להניח שהשיקולים שלפיהם בחרו את הספרים המשתתפים בתחרות היו שיקולים ענייניים, גם אם לא כולנו חייבים להסכים איתם. ויכוח, אם בכלל, צריך להיות על המדיניות הכללית (ובדגש על שינויה לקראת השנה הבאה, אם מספיק אנשים יסכימו שהשינוי הזה נחוץ). על התוכן הספציפי של הרשימה אין שום מקום להתווכח, לדעתי.

• #166660 הגב
      אלי
      משתתף

אם הייתי יודע איזה התפרצויות זעם ותסכול מצד ארבעה אנשים שונים שתי הצעות פשוטות ולא מזיקות יעוררו לא הייתי פותח בכך מההתחלה.
      איך אומרים " לעורר הרי געש מרבצם".

• #166661 הגב
      ארז
      משתתף

בדיוק איזה תגובות יתעוררו.
      ולהערתך בהודעתך הקודמת: על סמך מה, למה ומדוע, אתה חושב שמישהו צריך להתייעץ איתך אישית לגבי נושא כלשהו הקשור לפרס גפן?
      רשימת המועמדים הוצגה כפי שהוצגה בפני כלל חברי האגודה והפורומים הנוגעים לדבר. אתה אחד מהם. אני לא רואה סיבה ליחס יוצא דופן כלפיך.
      אלי, אתה ואני ניהלנו שיחה כלשהי בעבר הלא רחוק לגבי סוג הודעותיך.
      קח זאת לתשומת ליבך.
      אשמח במיוחד אם לא תענה להודעתי זו.

• #166662 הגב
      אלי
      משתתף

ובכך אני מסיים את הויכוח המיותר הזה. בניגוד למה שאתה חושב אינני נביא , אין לי את כוחות החיזוי של נוסטדרמוס או אורי גלר ואינני יכול לדעת לאיזה תגובות הצעות שאני מעלה יביאו. בכל מקרה אני משתדל לשמור על גישה עניינית לחלוטין.
      חבל לי שהויכוח גלש לפסים אישיים . אישית אני מחבב את אמבר וחושב שהיא עושה עבודה חשובה מאוד. חבל לי שהיא מרגישה כלפי כפי שהיא מרגישה , אבל כנראה אין מה לעשות בעניין. בהחלט אין לי כל כוונה להרגיז ולהלחיץ אותה .
      ואשר לגבי הטענה שלך שאנשי הועד לא היו צריכים להתייעץ איתי לגבי פרס גפן נכון. כל מה שאמרתי בהודעה הוא שאני לא שוחחתי ולא העליתי הודעות בפורום כלל לגבי העניין הזה . זאת בניגוד לטענות שהושמעו בידי קיפוד שאני "נידנדתי"להם בעניין הספציפי הזה אם הכוונה ל"נידנוד " זה העלעת תשומת הלב באופן כללי וקבוע לספרות עברית אז אני מודה באשמה . בדיאבד אני מצטער שלא עשיתי כפי שגרומיט היציע וכפי שהאשים אותי קיפוד על שלא "נידנדתי " להם בעניין .
      אבל אל יאוש : תמיד יש את השנה הבאה…
      שנה טובה לכולם ואיקון מוצלח.

• #166676 הגב
      Kipod
      משתתף

זכתה להתייחסות עניינית, גם אם לא פומבית, או לא בפניך.

ואני? אני האשמתי אותך בנדנוד? כנראה הייתי מאוד שיכור באותו יום. לא זכור לי כדבר הזה.

מציג 37 תגובות משורשרות
מענה ל־הצעה לפרס גפן

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: