ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › הסקר שצורף למכתב החודשי
- This topic has 23 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 17 שנים, 3 חודשים by Kipod.
-
מאתתגובות
-
-
השממשתתף
שאלה קטנה לי, מי זאת חברת שמעד אור לן, האם מי מאנשי האגודה מכיר אותה, בוצעה בדיקה מינימאלית שהפניה רצינית, שאנו כאגודה מעוניינים לקדם את פעילות החברה הנ"ל ?
לא, אני לא חייב לקבל את הנתונים, מספיק לי המידע כי מי מחברי האגודה ביצע בדיקה מספקת לפני העברת הסקר לחברי האגודה ותוצאת הבדיקה סיפקה את הוועד.
תודה
משה. -
Boojieמשתתף
אתה חושש שזו חברה לא לגיטימית כי הם עלולים… מה? לקחת את הסקר שלך, שעוסק כולו בענייני מד"ב ומגזינים למד"ב, ולברוח איתו לקריביים? לערוך באמצעותו השתלטות עוינת על נכסיך וחשבונות הבנק שלך? לחדור באמצעותו לבסיסים צה"ליים סודיים ביותר?
לאיזה נזק בדיוק אתה מצפה ממילוי סקר אנונימי שנוגע להעדפות שלך לגבי מגזינים למד"ב, שבגללו צריך לוודא שלא מדובר בתרמית מתוחכמת או בחברה פיקטיבית? -
השממשתתף
למשל שיוך האגודה בעתיד לעסק שיעורר הרבה תרעומת, עוגמת נפש וכגון.
-
???משתתף
סיבה לדאגה.
לא יודע אם אתה זוכר, אבל בתחילת הדרך היה שיתוף פעולה, עם פרסום הדדי וגם חברי אגודה יכלו להרשם באשראי לאגודה דרך אספמיה.
לאחר כשנה ומשהו, כשהתברר שיש עם זה בעיות, הפסקנו, ואני לא חושב שמישהו כיום מאשים את האגודה או מתנכר לה בגלל הבעיות שאספמיה גורם למנוייו.אז לא לדאוג.
-
גרומיטמשתתף
אין שום סיבה שהאגודה לא תסייע לכתב עת בהקמה להפיץ שאלונים לקוראים פוטנציאליים.
בשבוע הקרוב אני אמור להיפגש איתו, ונדע יותר.
-
???משתתף
מהאגודה. בסופו של דבר, כתובת הדואל נמסרה לאגודה מתוך הבנה שזה משמש לצרכים שלה, ומתוך הבנה שהאגודה לא מגזימה בשימוש בו. וזה לחלוטין לא מקובל לתת מייל שנמסר למטרה מוגדרת לצרכים של גוף מסחרי.
היה יותר נכון אם היו מעלים את הסקר כאן ונותנים הזדמנות למי שרוצה לענות – לענות עליו מכאן.
-
???משתתף
שלחו לך את הסקר ונתנו לך את הבחירה אם לשלוח להם או לא. זה לא נחשב אצלי כספאם.
מה עוד שזה בהחלט בתחום העיסוק של האגודה ואפילו נמצא מטרות האגודה (סעיף 7). -
???משתתף
היא רק מלווה את רשימת הדואל שלה לשימוש של מישהו אחר. תראה, זה לא הכי נורא כי בסה"כ זה עוד מכתב אחד לחודש (למרות שסטטיסטית זה מגדיל ב-100% את כמות הדואלים החודשית מהאגודה). אבל אישית, לא הייתי רוצה שזה יהפך להרגל.
לשים את זה באתר זה מספיק טוב, ואז אפילו היהסיכוי שהייתי עונה (ואז הם מן הסתם מתחילים לשלוח לי ספאם ישירות).
-
???משתתף
שזה פשוט נבע מטעות ששכחו לצרף את הקובץ. אין מה להתפס פה לקטנות.
ואני לא רואה כאן שום בעית ספאם. שוב, את יכולה לבחור לא לשלוח את הסקר, או למלא את הסקר ללא פרטים אישיים ולשלוח בפקס או מכתובת אימייל חלופית אם את כל כך פרנואידית לגבי הספאם.לדעתי האגודה עושה בדיוק מה שכתוב במטרות האגודה – לתמוך בכתבי עת למד"ב ולפנטסיה, מבלי לפגוע בפרטיות חברי האגודה בכלל.
-
השממשתתף
אתם צודקים זאת כנראה תגובה פרנואידית בעקבות אספמיה.
בכל אופן, גם לפני היות אספמיה אנשים ראו את הנולד והתריעו ולכן רק רציתי לדעת אם אנו לומדים מטעויות.
כמובן שאשמח אם האגודה תסייע ותקדם פרוייקט כזה, אם יהייה בו ממש. -
גרומיטמשתתף
"ראו את הנולד והתריעו"? התריעו מפני מה, לכל הרוחות? במשך קרוב לשנתיים "חלומות באספמיה" פעל נהדר, הביא לפריחה שלא הייתה כדוגמתה בארץ בתחום הסיפורים הז'אנריים הקצרים ויצא כל חודשיים כמו שעון. הבעיות בשרות למנויים ובתדירות ההופעה התפתחו לאחר מכן.
"חלומות באספמיה" הוא פרויקט נהדר, שהאגודה תמכה בו בשמחה וממשיכה לרצות בהצלחתו גם כיום. שום דבר שתאמר לא יהפוך אותו ואת התמיכה של האגודה בו ל"טעות" – אפילו לא הבעיות שכתב העת חווה כיום.
-
השממשתתף
אז אני אסביר,
קודם כל חלומות הוא פרוייקט נהדר ולמרות שלא קיבלתי ממנו תוצרים, אלוהים יודע כבר כמה זמן (אני מניח שבערך שנה, אבל את תתפוס אותי במילה, יכול להיות הרבה יותר) אני אשמח מאוד אם הוא ימשיך, יחייה ויתפתח ולו גם השאיר אותי מאחור.
זה לא סותר את העובדה, שכששאלתי אנשים מסויימים בתחילת הפרוייקט למה אין שיתופי פעולה של גורמים שונים עם כתב העת (לא רק האגודה) הם הצביעו לי מהשניה הראשונה שהעסק מנוהל על כרעי תרנגולת (היי, זה רק ביטוי ! ) ולא ניתן לייצר על בסיס זה תכנית עבודה ושיתוף פעולה לטווח הארוך.
אז נכון שאז אני לא ראיתי זאת, ובעיניי באמת הכל עבד כמו שעון, אבל היו חכמים ובקיאים ממני שראו והכירו יותר את הדברים לעומק.
פרט לכך, העסק מעולם לא עבד כמו שעון, מהרגע הראשון (ואני הייתי לקוח נלהב) נושא מועדון הקוראים לא עבד חלק וכראוי, אז נכון , ושוב ושוב, הרבה רצון טוב, הרבה מעוף, נכונות, איכפתיות … מה שרק תגיד בכיוון אני מסכים, אבל ניהול והתנהלות "כמו שעון" לא היו שם.וכן, מעל ומעבר לכל, אני מניח שהתגובה שלי היא בעיקר רגשית והרתיעה היא כתוצאה מהניסיון המר וכן, הניסיון הוא מר, כי ההרגשה שבכל זאת, גם עם פעם בשנה / חצי שנה (לך תמדוד) יוצא משהו והוא מגיע לאנשים מסויימים ואליי לא.
בסופו של דבר, הדבר מוחק את כל "תור הזהב" של הגיליון ומשאיר אך ורק טעם מר ורתיעה. -
השממשתתף
דרך אגב, כתב העת לא חווה בעיות "כיום".
מעבר לזה, אני לא יודע איך הזיהוי של כתב העת עם האגודה השפיע ומשפיע על חברי האגודה הנוכחיים /שהיו / הפוטנציאליים.
אני יכול לפחות להבטיח לך ש 3 מנויי כתב העת (שצרפתי כמנויים) היו אופציה מבחינתי לרישום באגודה, שכתב העת התחיל לגמגם, כל אופציה של רישום לאגודה (ואני ניסיתי למנף את ההנחה של חברי האגודה במנוי לנושא) ירדה מהפרק.
אז אני לא ממש משוכנע שלא היתה פה טעות.
אז נכון שמי שלא עושה לא טועה, אני מאמין בזה וזאת לא רק אמירה בעיניי, ונכון שאספמיה הביא תקופה נהדרת בתחום המד"ב בארץ, אבל זה לא אומר שלא נעשו טעויות בתמיכה בפרוייקט, שלא ניתן היה לעשות זאת אחרת או טוב יותר.
ובכלל, אם אספמיה היה תור הזהב הקצר שלנו, אז האם הבצורת כרגע היא חלק מאי הצלחת (או איך שתקרא למצבו כרגע) הפרוייקט לאורך זמן.
האם לא היו לנו למשל יותר תכנים באתר האגודה ובבלי פאניקה אם אספמיה לא היה מצליח או לחילופין, אם לא היה כושל ? (זה יכול לעבוד ל 2 הכיוונים) לא בדקתי, אלו רק השערות ושאלות לאפשר לעלות (ויש עוד רבות כאלו).
אז שוב, אני לא אומר שזאת היתה בוודאות ולחלוטין טעות לתמוך בפרוייקט, אבל ההכרזה ששום דבר שאומר לא "יהפוך אותו ואת התמיכה בו ל"טעות"", גם היא לא חד משמעית.
גם אני הייתי שליח בלתי מסוייג של אספמיה (היה לי מייל קבוע שהעקתי על כל מי שהכרתי שציין את פעילות המד"ב בארץ תוך דגש על המימד ואספמיה) בדיעבד, אני חושב שגם אני יכולתי אולי לנהוג אחרת, או במילים אחרות, כנראה שטעיתי. -
Boojieמשתתף
וזאת התשובה בערך לכל השאלות שלך.
לא, לא היה יותר תוכן באתר האגודה ובבלי פאניקה בלי חלומות באספמיה. יודע למה? כי חלומות באספמיה הביא לפריחה עצומה במספר הכותבים. וכשמשהו מביא לפריחה במספר הכותבים, הם עולים בכל מקום.
לא, האגודה לא הייתה יוצאת נשכרת אם לא היה חלומות באספמיה. יודע למה? קודם כל, כי חלומות באספמיה נותן המון תמיכה לאגודה, אם באמצעות חסויות ישירות בכנסים (תבדוק פעם בכמה כנסים מופיע חלומות באספמיה בדף החסויות), אם באמצעות פרסום ואם באמצעות עידוד אנשים לעשות חברות באגודה באמצעות הנחה במחיר המנוי.
אין שום השוואה בין התמיכה שנתן חלומות באספמיה לאגודה ולמטרותיה לבין התמיכה שנתנה האגודה לחלומות באספמיה. עם כל הכבוד לאגודה (ומן הסתם, יש לי הרבה כבוד אליה אם אני בוחרת להיות בה חברת ועד), התמיכה שהיא יכולה לתת לפרויקט כזה מזערית.
ולי, האמת, קצת נשבר מהשטויות האלה. לפני חלומות באספמיה, לא הייתה בארץ נורמה ממשית של כתיבת מד"ב מקצועית או קרובה לזה. היום לכולם מובן מאליו שיש דבר כזה מד"ב ישראלי ושאפשר אפילו לקבל עליו כסף. חלומות באספמיה עשה למען כולנו – החובבים – הרבה הרבה הרבה יותר ממה שהפסדנו או לא הפסדנו בגלל חוסר הסדירות שלו. תקטר כמה שאתה רוצה על זה שאתה לא מקבל את מה שקיווית לקבל, אבל תשתדל לא להיגרר לקיצוניות מופרכת וחסרת היגיון. קבוצה של משוגעים לדבר הצליחו בהמון עבודה ובהשקעה עצומה של כסף להגדיל את נפח הכתיבה העברית עשרות מונים ולהפוך את כתיבת הז'אנר בעברית לנורמה. תנסה בבקשה לזכור את זה בין הקיטורים שלך, כשאתה יושב בבית ומחכה למוצר שלך שלא מגיע.הערה: אני כותבת תגובה זו כאדם פרטי לחלוטין, ללא כל קשר לחלומות באספמיה או לתפקידי בוועד האגודה.
-
???משתתף
יש להם איזו נטיה מעצבנת לזכור דווקא את זה.
ובלי שום קשר לאספמיה, אני ממש אשמח אם לא תשלחו לי יותר סקרים לתיבת הדואל שלי, אלא אם הם של האגודה עצמה.
-
Boojieמשתתף
השמ בא פה עם מסקנות מפליגות לגבי זה שהאגודה לא הייתה צריכה "לתמוך" באספמיה (טיב ה"תמיכה" מן הסתם עוד יפורט מתישהו) מסיבות שלא בדיוק ברורות לי, אבל כנראה קשורות איכשהו לעובדה שזה שהוא לא קיבל את הגליונות שלו פגע בהתפתחות המד"ב המקומי או משהו כזה. זה שאנשים נוטים לזכור את זה שהם לא קיבלו את התמורה לכספם עושה את תהליך הסקת המסקנות שלו בדיון הספציפי הזה הגיוני יותר?
ואמבר, ברצינות: את באמת מצפה מאותו אדם שאחראי על ענייני המזכירות באגודה לסמן לעצמו ספציפית לא לשלוח לך סקרים ובבואו לפרסם דיוורים חדשים של האגודה, לשלוח לכולם דבר אחד ולך דבר אחר? כן, מן הסתם יש לך זכות לבחור באפשרות הזאת אם זה עד כדי כך חשוב לך, אבל כמי שכל כך הרבה שנים פועלת מתוך האגודה, את ברצינות רואה לנכון לסבך למי שאחראי על הדיוור של האגודה את החיים בצורה כזאת רק כדי לא לקבל דיוור שכל מה שאת צריכה לעשות כדי להיפטר ממנו זה ללחוץ על delete?
-
???משתתף
אני חושבת שהאגודה לא צריכה לנדב את רשימת המייל שלה לטובת אף אחד, לפחות אם לא קשור בזה איזה בוכטה יפה של מזומנים. אני חושבת שאם האגודה היתה דואגת להעלות את הסקר לאתר שלה זה היה שירות מכובד ומספיק בהחלט הן למזמיניו ווהן לחברי האגודה.
ונכון, אני יכולה למחוק את הסקר, כמו שאני מוחקת בערך 100 ספאמים שמגיעים אלי ביום. אבל אישית, הייתי שמחה אם האגודה לא היתה נכללת באותה קטיגוריה עם אלו שמציעים לי להגדיל את הפין שלי.
-
Boojieמשתתף
בין מטרותיה של האגודה קידום המד"ב המקומי. משלוח סקר כזה שנועד לסייע למעוניינים להקים מגזין חדש בהחלט נכלל במטרות האגודה ובאינטרסים של חבריה. עם כל הכבוד, אמבר, אני חושבת שאת צריכה לבחון מחדש את הגדרת הספאם כדי להבין שמה שהאגודה שולחת לך ממש אינו נכלל בהגדרה, ובהחלט אינו בר השוואה לדיוור אנונימי שמטרתו למכור לך תוספת אינצ'ים. זה חומר שנועד לקדם את מטרותיו המוצהרות של ארגון שהצטרפת לשורותיו מתוך ידיעה שאלה המטרות שלו. אני באמת לא מבינה את הגישה הזאת.
האגודה תמשיך לשלוח לחבריה דיוורים שמטרתם לקיים את מטרותיה המוצהרות, כמו קידום המד"ב הישראלי, גם בלי שישלמו לה בוחטה של כסף על כך. היא תשתדל – כרגיל – לעשות את זה במינימום הטרדה לחבריה (העובדה שהחודש יצאו שני דיוורים במקום אחד נבעה מטעות פשוטה בצירוף הקובץ, לא משום סיבה אחרת), אבל היא לא תימנע מקידום מטרותיה. בשביל זה את חברה באגודה, ובשביל זה את מנויה על רשימת הדיוור שלה. -
???משתתף
אם הייתם מעלים את זה לאתר ולא שולחים לנו אישית?
-
Boojieמשתתף
קובץ של כמה עשרות קיי שהאגודה עשויה לשלוח לחבריה פעם בכמה חודשים/שנים זה לא מה שיסתום לך את ההרדיסק וינפח לך את המייל, ומבחינת שיעור ההיענות, הוא תמיד גבוה יותר כשהקובץ נשלח ישר לתיבה מאשר כשהנמען צריך להוריד אותו.
את עושה עניין סתם. האגודה שולחת לך דיוור מינימלי, שום דבר ממנו הוא לא ספאם, בשביל מה ההתקטננות הזאת עכשיו? -
???משתתף
הייתי עונה לזה. אם שולחים את זה למייל, אני לא עונה.
אני מקבל בערך 100 מיילים ביום בענייני עבודה. עוד 50 בענייני אייקון, ועוד כמה פרטיים. ועוד לפחות 100 ספאם. אחרי שאני מסננת את כל זה, החשק שלי לראות ספאם שמגיע דווקא מהאגודה הוא די בשפל. ועוד יותר בשפל זה החשק שלי לענות על ספאם.
-
Boojieמשתתף
את חוזרת על זה שוב ושוב, ובכל פעם שאת חוזרת על זה זה ממשיך להיות לא נכון בדיוק באותה מידה. את מקבלת דיוור בנושא לגיטימי ורלוונטי מארגון מזוהה (למעשה, יותר מזה – מעמותה שאת חברה בה) שביקשת שישלח לך דיוור בנושא הזה ושיוריד אותך מרשימת הדיוור שלו בשניה שתבקשי. אין שום הגדרה של ספאם שאפילו מתקרבת לכלול את זה.
ואני בטוחה שלא יפתיע אותך לדעת שאת לא האדם היחיד שמקבל מספר מגונה של מיילים ביום, ושיש רגליים לסברה שחברי ועד האגודה מכירים כולם את התחושה. לא סתם האגודה עושה מאמצים גדולים כל כך לא לשלוח יותר מאשר דיוור אחד בחודש. אז בחייך. לא משנה איך תסובבי את זה, לא הקובץ החד פעמי של כמה עשרות קיי שהאגודה שולחת לך פעם בכמה חודשים הוא זה שיפוצץ לך את התיבה או שיהרוס לך את איכות החיים. זאת באמת סתם קטנוניות מצדך עכשיו. -
השממשתתף
את אומר שלא היו יותר תכנים אם אספמיה לא היתה קיימת, אני נוטה להניח שאת צודקת.
עידוד לעשות מנוי / חברות כעיסקה כוללת, עשיתי את זה מספיק באופן אישי , נכוותי מחברים, אני לא אחזור על הטעות הזאת שוב.
אם ברור לכולם שיש כיום מד"ב ישראלי וניתן לקבל עליו כסף, אני שמח, אני לא כולם, לי לא ברור, אני אפילו לא יודע אם אספמיה ממשיך לצאת או לא ?
חוסר סדירות מזכיר לי משהו אחר.
מבחינתי אין עיתון, אז זה נחמד להיות בעין הסערה ולשכוח את השוליים, אבל במקום שבו אני נמצא זאת היא לא חוסר סדירות ! אין עיתון !
אני מקטר לא על שלא קיבלתי את מה שקיוויתי לקבל, אני מקטר על שלא קיבלתי מה ששילמתי תמורתו, יחי ההבדל הקטן, אני בטוח שאת מבחינה בניואנסים.
דרך אגב, את המעשה הנפלא והנהדר שהמשוגעים לדבר הצליחו להקים ולהרים, אני לא שוכח, אבל אם כתוצאה מכך שנפגעתי ואני חשדן, על מה את מלינה ?
אני לא בטוח שאת היית מתייחסת כמוני כל כך בסלחנות אם הסיטואציה היתה הפוכה, ואם ענית לי כאדם פרטי, אז אנא אשמח לתשובתך, כאדם פרטי מדוע אני לא צריך להיות חשדן או לקטר.ומעל ומעבר לכל, כל מה שאני שאלתי וכן, מנסיון העבר, האם יש בשר מאחורי הסקר, לא נראה לי שזאת שאלה לא לגיטימית, חצופה או ….
ההשתלחות שלך אינה במקומה. -
Kipodמשתתף
הם כן היו זוכים ליותר תגובות אם התהליך היה פשוט יותר מאשר לפתוח-קובץ-למלא-מידע-לשמור-קובץ-ללכת-לדוא"ל-ליצור-דוא"ל-חדש-לצרף-קובץ-לשלוח-דוא"ל-לנקות-קובץ-שמור.
טפסים ווביים הם אכן יותר יעילים.
-
-
מאתתגובות