ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ביטול הזמנה והסבר
- This topic has 61 תגובות, 16 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 11 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
הייזלמשתתף
עקב הסיבות שאפרט בהמשך אני נאלצת לבטל את הזמנת הכרטיס שלי להקרנה המיוחדת של האגודה לסרט "שר הטבעות".
כאשר שמעתי על האירוע המיוחד הזה שמחתי מאד, הנה, חשבתי, דוגמא למה האגודה מסוגלת לעשות כשהיא באמת רוצה בכך, כמובן שמיהרתי להירשם. אלא שאז הבחנתי שאין לי מושג איך אני אחזור הביתה אחרי הסרט. הסרט, שאורכו כשלוש שעות(ועם פרסומות, "בקרובים", עיכובים לא צפויים והפסקה ימשך אף יותר), מתחיל בשעה 14:00 ביום ששי, כלומר הוא נגמר אחרי 17:00. אין אוטובוסים בשעה כזו ביום שישי. אז בשביל להשתתף בהפנינג הנ"ל אני צריכה להיות בעלת רכב או לגור בתל אביב ובנוסף גם להיות חילונית.
אני גרה בכפר סבא ואין לי רכב. אני מניחה שאני ורבים כמוני לא שייכים לקהל היעד של האירוע הזה.
הועד הנוכחי היה אמור להביא שינוי לאגודה לקדם את המדע הבדיוני והפנטסיה בארץ, אני לא רואה שינוי גדול. לפני כמה שבועות מישהו הציע לקיים מפגשים של קבוצות החובבים המקומיות מסיבות כלשהן זה לא קרה אבל היחס שהוא קיבל מארז כשהוא העיר על כך בפורום האגודה היה רק דוגמא נוספת ליחס המזלזל והמתנשא שנוקט ועד האגודה כלפי חברי האגודה ושאר אנשים. הגישה כלפי הועד כקליקה סנובית כבר הפכה לבדיחה, אני לא חושבת שזה מצחיק, למעשה זה די עצוב. אגודת זינה אשר הרימה שני אירועי צדקה מצליחים למדי זכתה ליחס קריר ומזלזל מאגודה שבקושי מצליחה להעמיד אירוע מבלי להתבכיין על העלויות.
כאשר העליתי את שאלה בקשר למעמדו של פורום אורט כפורום הרשמי של האגודה התגובה הכללית היתה הכחשה ואפילו כמה תגובות עוינות למדי כלפי SNIFT שניסה להתעקש. מפתיע שכמה שבועות אחר כך הפך פורום אורט לפורום הרשמי של האגודה בצורה רשמית.
לא מזמן מישהו התלונן שאתר האגודה אינו קריא ולמרות שאיני מסכימה לטון אני בהחלט מסכימה עם התלונה. האתר עולה באיטיות (כתוצאה מעומס גרפיקה כנראה) ואינו עומד בהשוואה לאתרים מאותו המשפחה כלומר "עין הדג" ו"האייל הקורא". הוא הרבה פחות נעים לעין, ברור וידידותי למשתמש.
אני ואנשים כמוני שהתחום מעניין אותם ברצינות, שההצלחה שלו בארץ חשובה להם אמורים להיות עמוד השדרה של האגודה במקום זה אני מקבלת מהועד את התחושה שאני תוספתן מיותר ובעל פוטנציאל לעשות צרות. די ברור אחרי השנה הזאת שהדעה שלי אינה נחוצה ואינה חשובה.
בהזדמנות זו אני רוצה להתנצל בפני הדס על קרב הצעקות שלנו: מצטערת, לא הייתי צריכה לטרוח.
היו שלום. -
גל מבולבלמשתתף
נמצאת כאן
-
גל מבולבלמשתתף
כאן
-
cheshercatמשתתף
דואל בו עשית את ההזמנה
קשה לי לנחש שמות משפחה/מספר חבר וקצת קשה לאתר בן אדם לפי שם פרטי בלבד -
אמברמשתתף
על זה שעניתי, ואתה מפיץ את התשובה ????? ):
-
גלמשתתף
להגיב גם כאן וליצור כאן מפלצפתיל ארגומנטטיבי ומעצבן. אז הפנתי לתשובתך המוחצת (ומי שמעוניין – יש שם גם תגובה מוחצת של רז ועוד כמה).
-
אמברמשתתף
שלא משנה כמה אני אסביר וכמה אני אנסה לשכנע, אנשים שיש להם טענות כאלה לא ישתכנעו.
-
רנימשתתף
מכמויות חוסר המחשבה והחוצפה האדירות שאנשים מסוימים משקיעים לפני שהם ממהרים להקליד הודעות נמהרות.
כי לו היתה אותה הייזל אלמונית בודקת את העובדות, או עוצרת קצת לחשוב לפני שאצבעותיה הקלילות היו מרחפות אל פני המקלדת, היתה אולי מגלה כמה דברים:
א. שהפרוייקט הנ"ל הינו בשיתוף פעולה עם "וואלה" שגם קבעה את מועד ההקרנה (מן הסתם גם משום שקולנוע "חן" פנוי באותן שעות) ושאחרת וואלה היתה עורכת את האירוע ללא האגודה ואז אף חבר לא היה מקבל כרטיס חינם להקרנה.
ב. שלא כל אירוע או פעילות של האגודה מתאימים לכולם. ישנם במהלך השנה מספיק אירועים המתקיימים באמצע השבוע ובשעות שבהן התחבורה הציבורית פורחת, זה עדיין לא אומר שלא ניתן לקיים אירועים מסוימים גם בזמנים אחרים (במיוחד כאשר הברירה היא או לקיים את האירוע בזמן הזה או לא לקיימו בכלל)
ג. אין זה מתפקידו של הוועד, כל וועד, לדאוג לתחבורה בחינם אל ומאירועי האגודה. האגודה הצליחה להשיג לך סרט מדובר בחינם בהקרנה מיוחדת (ובבכורה עולמית), הייזל יקרה ואגואיסטית, את לא יכולה לעשות את המאמץ הקטן של לדאוג לעצמך לאיזשהו סוג של תחבורה? עד כמה שידוע לי יש באגודה יותר מאדם אחד בעל רכב מהאזור בו את מתגוררת. מי יודע, אולי אחד מהם אף היה מוכן לאסוף ולהחזיר אותך לאירוע הנ"ל.
ד. ועצה קטנה: נכון שלכל אחד מותר להעביר ביקורת (ואפילו רצוי, כי זו מהותו של אירגון דמוקרטי) אבל אם את באמת רוצה לשנות דברים את יכולה לנסות להיבחר ואז גם לעשות דברים. מי יודע: אם יש כל כך הרבה אנשים שחושבים כמוך את עוד עשויה למצוא את עצמך בועד. (אבל מן הסתם לא תוכלי להגיע לישיבות, כי לא יספקו לך תחבורה בחינם כדי להגיע אליהן).אה, ודבר אחרון:
נכון שכולם יודעים מי זאת הדס, אבל בפורומים נהוג להשתמש בניקים ולא לחשוף את האדם שעומד מאחוריהם אלא ברשותו. בתור מנהלת פורום מקביל הייתי מצפה שדווקא את תדעי את זה יותר טוב מכולם.מצד שני, יש לי תחושה שגם אם היו מארגנים לך הקרנה פרטית של "שר הטבעות" בסלון ביתך עם ליב טיילר ואיאן מקקלן משני צדדייך על הספה, היית מתלוננת על הבלגן. פשוט יש אנשים שלעולם לא יהיו מרוצים.
-
גרומיטמשתתף
היא מנהלת את פורום מד"ב בנענע, כך שקשה גם לטעון שהיא לא עושה כלום.
הטענה עצמה, כמובן, צודקת, ורק חבל שהייזל לא טרחה לחפש את ההבהרות שנכתבו בעניין כאן ובפורום אורט. השעה, כפי שהבנתי, באמת לא נקבעה על-ידי האגודה ואין הרבה מה לעשות נגד ההתעלמות של אנשי וואלה מכל מי שאינו חילוני או לא גר במרכז.
גם אם אני חושב שהייזל טועה בטענה הספציפית, היא בהחלט מצביעה על בעיה שדורשת פתרון – יותר ויותר אני נתקל באנשים שחושבים ברצינות שהאגודה היא קליקה סגורה ונפגעים מהיחס שלה, או של אנשים בתוכה, לאירועים ולאנשים "חיצוניים". לא כל המתלוננים הם אנשים נרגנים שיודעים רק לעצבן. העובדה היא שמשהו כיום מרחיק מהאגודה לא מעט חובבים, שבמצב אחר יכלו, אולי, ליהנות ממה שיש לאגודה להציע להם, ואפילו לתרום לפעילויות שלה.
אני לא מצליח לעלות בדיוק על הסיבות לאנטגוניזם הזה.גם אין לי פתרונות, אבל הבעיה קיימת, ואנחנו צריכים למצוא לזה תשובה.
-
רנימשתתף
בנוגע לשאר:
אני לא משוכנע שיש פה בעייה אמיתית. גם אני נתקלתי במספר אנשים שטענו טענות דומות, אבל מספרם היה מועט ונראה לי שבכל גוף בעל מספר חברים גדל יהיו תמיד כמה שלא יהיו מרוצים מסיבה זו או אחרת.יתרה מזאת: ככל שרמת הפעילות עולה, ומספר האירועים עולה (וזה מה שקורה בשנה שנתיים האחרונות) כך ימצאו יותר אנשים שימצאו מה לומר על אירוע זה או אחר. אני מוצא שזהו מצב עדיף על מצב שבו נעשים פחות דברים ויש גם פחות דברים.
-
NYמשתתף
נקודה.
אנו נותנים את הקישור לפורום אורט היות ולפי הערכת הנהלת האתר פורום זה הנו בעל הרמה הגבוהה ביותר ונתן לדון בו בחפשיות וברצינות בנושאי מדע בדיוני ופנטסיה. זאת לאחר שהוחלט *לא* לפתוח כאן פורום מד"ב ופנטסיה, עקב ריבוי פורומים מסוג זה ברשת הישראלית. החלטה זו הנה שלי ושלי בלבד, ועדיין לא נתקלתי בממצא שיוכיח לי אחרת, למרות זעקות הנהי והילל של בכיינים וקנטרנים למיניהם. פורום אורט, אני מדגיש שוב למעט קשי ההבנה שבינינו, *אינו* שייך לאגודה או קשור אליה בקשר רשמי כלשהו.
באשר לאתר עצמו: העיצוב הגרפי נעשה ע"י RedFish המפורסם, מנהלו ומעצבו של עין הדג. הוא אמנם כבד מעט יותר מעיצובם של האייל והדג, אך האשמה בהיותו *לא קריא* הנה נטולת יסוד לחלוטין, אלא אם כן שכח מישהו לחבר את מחשבו לחשמל (תנאי בסיסי לשימוש באתר, אגב. אנו יודעים כי זו אפליה כנגד כל נטולי המחשב – או החשמל – ובכל זאת אנו ממשיכים בדרכנו המסואבת). אך אם בכל זאת את מעוניינת לתת ביקורת על האתר, את מוזמנת לעשות כן בתנאים הבאים:
1. על הביקורת להיות עניינית: אם האתר לא קריא – מדוע? (עולה לאט *אינו* לא קריא, בדיוק כפי שכתב שחור על רקע שחור אינו "עולה לאט"). ביקורות כגון "מכוער לי", "לא קריא לי", "עצוב לי" לא יזכו להתייחסות – רק ביקורות *ענייניות* ו*מנומקות* (ויאמרו בוגרי פורום הסיפורים שלנו – עם התחלה, אמצע וסוף… ).
2. על הביקורת להשלח *אלי אישית*, בדואר אלקטרוני, *באנגלית*. (למה אנגלית? כי הרבה שרתי דואר בארצנו עדיין לא יודעים עברית מהי, וכך אני מקבל הודעות מלאות בכתב טורקי עתיק, במקום. זה למה). כתובת הדואר האלקטרוני שלי מופיעה במקומות רבים באתר, כמו גם בראש הודעה זו.ובהערת אגב: אם סגנון הביקורת הרגיל שלך הוא זה המצוי למעלה, המאופיין באי-בדיקת העובדות ובהפרחת "אמיתות" מופרכות לחלל הפורום, הרי שדיעותייך הן אכן "תוספתן מיותר". לו היית טורחת מעט בבדיקת המציאות לפני ההקלדה הפזיזה על המקלדת, בטוחני כי ביקורותייך היו זוכות ליחס שונה.
-
cheshercatמשתתף
-
???משתתף
-
אמברמשתתף
גיליתי שאף אחד לא משתכנע. שני הצדדים נשארים מחופרים בעמדות שלהם, וכל אחד בטוח שהשני אידיוט או שקרן.
-
NYמשתתף
אם היא רוצה לכעוס – שיבושם לה. זו דרך טובה לעשות דיאטה…
-
Kipodמשתתף
תשובות כשלך, גם אם מנוסחות בנועם רב יותר מאשר של אחרים כאן, מצביעות רק על דבר אחד – קל לך יותר להניח שהבעיה היא באנשים שלא מרוצים, במקום לבדוק מה אולי לא בסדר אצלך.
-
(ואגב: הרבה דברים אפשר לומר על התשובה האחרונה שלי, אבל אפילו אני לא הייתי מרחיק לכת וטוען שהיא נוסחה בנועם).
-
Kipodמשתתף
ואצלך? אין לי מושג מה לא בסדר. אולי הראש מבהיק מדי. אני לא ממש מכיר אותך מספיק טוב.
אבל האגודה? ננסה לקצר.
א. הייזל אולי בחרה עץ לא נכון לשגר עצמה עליו, אבל העובדה היא שהאגודה מארגנת פעילויות רק באיזור המרכז. תעזוב רגע הסברים והצדקות – זה המצב. למי שאינו גוש-דני, לאגודה יש מעט מאוד להציע.
ב. האגודה לא מנסה כלל להגיע לקהל חדש, וגם מהקהל הנוכחי שלה מתעלמת, ומזלזלת בו.
איך למשל הפתיל הזה – http://roleplay.org.il/phorum/read.php?f=2&i=12972&t=12972&v=t – לא זכה לתגובה רשמית?
(ולא עקרוני אם יש צדק בטענות או לא. מרמור כפי שמצטייר שם רק ימשיך ויתנפח, אם לא יורגע.)
(אה, וכן, הועד כן ידע על הפתיל הזה.)
ג. האגודה לא יודעת לקבל ביקורת. לדוגמה – כל התגובות שאקבל להודעתי זאת. -
הפתיל המסוים שציינת מסרב לעלות, כך שקשה לי להתייחס אליו (נסה לתקן את הלינק).
באשר לשאר הדברים:
חכה, אי אפשר לעשות הכל בבת אחת. עד לפני שנה שנתיים גם חלק לא קטן מן הדברים שיש היום לא היו קיימים, ופתאום יש שני כנסים בשנה והקרנות בחינם וגידי גוב מנחה, ועוד כמה דברים.אני לא חושב שהמטרה היא לקפוא על השמרים ולא לעשות יותר דבר, אבל דברים שכאלה באים בהדרגה.
ודבר אחרון:
יכול להיות שיש משהו בדבריה של הייזל ויכול להיות שלא. הנקודה היא שבמקום להעביר את הביקורת שלה (מוצדקת או לא) באופן ענייני בפורום הרלוונטי היא בחרה להעלות טענות שלא נתמכות על ידי העובדות ולפזר אותן בכל מקום אפשרי ברשת. נכון, זה לגיטימי לחלוטין, אבל איכשהו לא מריח ממש טוב. לפחות לא בעיני האף הרגיש משהו שלי. אבל מה אני יודע, אני סתם רגיש לריחות. -
אמברמשתתף
דותן בפתיל ההוא? הוא לא חבר ועד האגודה? תגובה שלו אינה תגובה רשמית?
ונכון, אני באמת לא יודעת לקבל ביקורת. כל אחד מאיתנו עובד כמה שעות ביום על ענייני האגודה ומתייחס אליהם ברצינות. ואני בדרך כלל גם המבקר הכי חמור של עצמי, ואני נוהגת לענות לכל ביקורת בצורה עניינית ורצינית. ומותר לי גם לא להסכים כאשר הביקורת איננה מוצדקת.
ואז צר לי, אני לא יכולה לעשות הכל. אני לא יכולה להתייחס לכולם, ואני לא יכולה לעשות זאת במהירות הנדרשת. וכל ציפיה אחרת היא מופרכת.
רק בנאדם שעושה מעט מאוד יכול לומר בכזו נונשלנטיות שהאגודה מתעלמת מביקורת. אם מישהו היה מבקר את הטיפול שלך בפרס גפן אנחנו מן הסתם היינו רואים את קוציך הנעלבים מפה ועד חיפה.
הועד הנוכחי מכהן כשנה. וכבר הוא עשה שינויים משמעותיים. אם אתה חושב שהם יכול לעשות הכל בבת אחת, אז אתה טועה. מי שמצפה לשינוי מוחלט תוך שנה – טועה. מי שמצפה לכך שכל מה שהוא רוצה ינתן לו – טועה.
-
Kipodמשתתף
על זה בדיוק אני מדבר.
"אנחנו בסדר גמור, ולך אסור להגיד שום דבר כי…"
תשובה שחוזרת שוב ושוב בוריאציות שונות.בדיוק בגלל זה אני סבור שטוב שסוף-סוף יש ארגון מתחרה לאגודה, קקיוני ככל שיהיה. אולי סוף סוף אנשים יקחו עצמם בידים.
(ואני עדיין מחפש את מי שהפיץ את השמועה המגוכחת שאני הוא זה שיזם את הקמתו.)אה, ואמבר? כן קיבלתי ביקורת. ולא מעט ממנה.
-
Kipodמשתתף
אני לא קורה תשובה רשמית.
אבל תמשיכו להתעלם. זה בריא.
-
אמברמשתתף
אתה באמת חושב שאני משקיעה את כל הזמן הזה אם אני חושבת שאני לא בסדר?
אתה באמת חושב שיש אפשרות שכולם יהיו מרוצים כל הזמן?
אבל אתה יודע מה? לא מענין אותי. בשביל כל זה יש בחירות.
-
רנימשתתף
ראיתי שם כמה תגובות של דותן, שבפעם האחרונה שבדקתי הוא היה בועד האגודה, כך שקשה לומר שלא היתה שם התיחסות. נראה לי שאפילו מתוכננת פגישה כלשהי עם אנשי הועד החדש מייד אחרי הבחירות.
מה בדיוק הטענה שלך? אני פשוט לא מבין.
-
שלמקומשתתף
בלי שום קשר לפתיל הכללי, כבר נמאס לשמוע אותך מעליב כל מי שמתלונן על העיצוב של האתר. נכון, יש לך נקודות נכונות, אבל זה כבר יותר מדי. אני לא אומר שתשתוק- אבל תפנה את הקילריות שלך לאיפה שהיא נחוצה, קרי פורום הסיפורים.
-
Kipodמשתתף
האנשים שם קיבלו מענה הולם לטענותיהם?
או אולי הם מרגישים שמתעלמים מהם, שלא משתפים איתם פעולה?אבל מאחר שלא תשאל, לא תדע.
-
אמברמשתתף
אם אם נשב שעות עם כל אחד ונסביר לו בדיוק מה קרה.
ההרגשה היא לא בהכרח פונקציה של מידת ההסבר שלך.
-
רנימשתתף
ההיא שמתוכננת עם אנשי הועד החדש לאחר הבחירות? מן הסתם ינתנו אז תשובות. האם הן יספקו את כולם? אין לי מושג, עדיין אין ביכולתי לחזות את העתיד. אבל האם יעשה נסיון כדי לשפר את מערכת היחסים (שאיננה כל כך גרועה מלכתחילה)? אני מהמר שכן. קשה להגיע לפתרונות מעשיים באמצעות פתיל בפורום זה או אחר.
-
Kipodמשתתף
ולטענות שעולות בפומבי, יש לענות בפומבי. לא רק לחבר המוביל.
-
Kipodמשתתף
כשאיזה אידיוט בנענע פולט חרטוטים מפגרים על האגודה, כולם רצים להתנצח מולו, אך כאשר מועלות טענות לגיטימיות במקום אחר, איש אינו פוצה פה.
מה זה אומר על מידת האכפתיות של האגודה לקהל היעד שלה?
-
NYמשתתף
מעליב?
*זו* לא היתה הודעה מעליבה. הרי ראית עד כמה אני יכול, כשעולה הרצון מלפני, להעליב. ההודעה ההיא, הריהי רכה כדג ותמימה כסוודר – וחבל שכך.
המתלוננים על האתר מוזמנים לעשות כן – בתנאים שלי (שהנם הגיוניים, תרצה או לא). לא יעשו כן – הריני מתיר לעצמי להתיר את חרצובות לשוני ולהפליא בהם כהנה וכהנה, למען ילמדו דרך ארץ. אנשים אלה, המבקרים מטעם עצמם, אשר אינם טורחים לבדוק את העובדות בטרם יפתחו את פיהם וישפכו עלינו מקיא מחשבתם, אנשים אלה מעלים בי את חמתי להשחית. אנשים אלה ראויים לכל טיפת שופכין שיספגו, אם ממני ואם מאחרים. באשר לשאר – אותם אינך רואה כמובן, היות והם מתכתבים איתי בדואר האלקטרוני כבני תרבות. למותר לציין כי רבות מהצעותיהם של אלה האחרונים התקבלו ותרמו רבות לאתר. לכן גם לך אני מציע – בדוק את *העובדות* בטרם תלהג.בסופו של דבר, כמובן, אין השאלה עד כמה נמאס לך (או למישהו אחר) לקרוא את שאני כותב משנה כהוא זה, שכן מעולם לא התחשבתי בדעת הקהל (קרי – דעת המיעוט הקולני) ואין בכוונתי להתחיל מנהג נלוז מעין זה כעת. הכלבים נובחים וגו'.
-
ארזמשתתף
מי אמר לך שהנושא שעלה בפתיל העמותה לא בטיפול? בהחלט שכן. אני רק לא מרגיש שום צורך לדווח לך, או למי שאינו נוגע לעניין, דיווח אישי על הנעשה. היה סמוך ובטוח שהנושא לא זכה להתעלמות. עוד טענות?
-
אמברמשתתף
העמותה? דיברתי עם דותן וקבענו מפגש בין האנשים בשתי הקבוצות כדי ליישר את ההדורים.
ואם אתה מדבר על בכלל? אכן ניסיתי, וזו היתה חוויה לא נעימה ובעיקר מתסכלת.
-
זיו 1משתתף
זה שגידי הנחה זה לא היה דבר מי יודע מה…
רוב האנשים אהבו יותר את הבדיחות מהקהל (הפעם איתי שיחק אותה) והכניסה של שי… -
זיו 1משתתף
טוב תראה
זה נראה מוזר שבן אדם שבסך הכל מבקר יקבל ביקורת (על הבי… אתה מבין)
אתה שלקחת על עצמל תפקיד רשמי של מבקר יכול לעשות זאת כל הזמן
אבל לא יפה שאדם אחר מעלה ביקורת (ותהיה חובבנית וטיפשית ככל האפשר
כל עוד לא אישית או מגעילה…) יחטוף מלוא חמתך (או אפילו קורטוב)
המבקרים לא טוענים להיות מקצועיים כמוך אבל ביקורת היא עניין טבעי
(ואני מן הסתם מבין גדול בביקורת רק מהצד השני… בין אם לטובה כמו SFIR עד לא
מזמן או לרעה… ראה ערך אורי המנומנם)
אני לא מתיימר להגיד לך להפסיק כי כמו ששלומקו אמר הסיפורים ראויים לביקורת כך גם
סרטים וכנסים… אבל לפעמים גם המבקר האכזר ביותר צריך להניח את העט המורעל
ולנסות לנוח ולהינות מהעולם בלי להזיק לעוברי אורח תמימים…ובנימה רצינית זו (בפעם הראשונה בפורום זה לפחות) אני חוזר לעצמי
-
???משתתף
אבל האתר בהחלט סובל מכיעור מסוים.
-
NYמשתתף
האם תיאור המצב המצורף לשמי, בראש הודעה זו ורבות מחברותיה, אינו אומר לך מאומה?…
וברצינות: אם תקרא את האמור למעלה ואת ביקורותי באופן כללי, תראה כי אני עונה עניינית לביקורת עניינית. זו מדיניותי המוצהרת, ואני דבק בה. באשר לביקורת לא עניינית – הריני מנסה לדכא אותה בשיטה דרוויניסטית משהו.
אכן, אכזר הוא הטבע. -
???משתתף
מוזר שהוא לא טורח לפרסם את עצמו (לפחות לא בערוצים שאני חשוף אליהם).
-
NYמשתתף
"איש איש וטעמו אמו".
כמה אנשים העירו, בזמנו, לגבי יפיו של האתר – לטוב ולרע. איננו יכולים לרצות את כולם, כמובן. עם זאת, היות ותכנת האתר מאפשרת, כיום, ליצור מספר Skins שונים, אנו מחפשים מישהו שיוכל ליצור כמה מהם. כפי שכתבתי בפורום אורט, דרישות התפקיד הן:
1. יכולת טובה מאד בעיצוב גרפי ממוחשב
2. ידע מעמיק ב-HTML ובעיצוב אתרים
3. נכונות להשקעה
השכר: תהילת עולם
נא לפנות אלי: ny@actcom.co.il (נתן גם להקיש על שמי המופיע בראש הודעה זו).אגב: אני עצמי מנסה ליצור Skin פשוט וזריז בימים אלה, אך היות והידע שלי ב-HTML ובגרפיקה אינו שלם, המלאכה לוקחת זמן רב – וממילא התוצאה לא תהיה מזהירה.
-
???משתתף
ייתכן ש"בזמנו" היה יפה וכעת אינו יפה (או להפך). זאת כמובן בלי קשר להיותו תלוי מתבונן.
-
אמברמשתתף
איך נראה האתר הקודם (די מזעזע, באנגלית ולחלוטין לא קריא), היום הדרישות קצת עלו
-
NYמשתתף
פתיל זה מדגים יפה מדוע לא כדאי להקשיב לביקורות הנפוצות כאן ובכלל:
אם האתר באנגלית – בוכים שהוא לא בעברית.
אם הוא בעברית – מייללים שהוא לא באנגלית.
אם הוא מעוצב על ידי העורך – צועקים שהוא פשוט מדי.
אם הוא מעוצב על-ידי מעצב גרפי מקצועי – צורחים שהוא מסובך וכבד.
אם יש בו פורום – מוחים על כפילות ובזבוז, כי יש מליון פורומים כאלה.
אם מגבילים את הפורום לדיוני אגודה בלבד (על מנת למנוע כפילות ולאפשר דיון מסודר בענייני האגודה) – עולים על הבריקאדות למען "חופש הדיבור".
אם יש בו רק מידע על האגודה – אומרים שהוא לא מעניין.
אם יש בו גם מאמרים – מקטרים שהוא מתחרה באתרים אחרים.כל אלה ביקורות אמיתיות לחלוטין שקיבלתי, אם בפורום זה ואם בדואר אלקטרוני. קיבלתי גם, יאמר לזכות רבים מהחברים, מכתבי עידוד רבים והודעות המשבחות את האתר, על גרפיקתו וכרעיו.
ומה המסקנה?
בקיצור, חברים: אני מנהל את האתר הזה *כראות עיני*. יש לכם עצה טובה או רעיון? אתם רוצים, אולי, חלילה וחס, *להתנדב לעזור*? הדואר האלקטרוני שלי פתוח בפניכם. אתם רוצים לקטר ולהעלות עשן? בבית, לאמא.
-
גלמשתתף
-
???משתתף
זה קשור לענייני האגודה, משמע זה טופיק בפורום.
לא מתאים לך? מחק, אך דע כי אתה עושה זאת שלא בצדק.
-
גלמשתתף
ובכללים מופיע במפורש שבעניינים טכניים לגבי האתר עצמו יש לשלוח דואל ישירות למנהל המאושר.
-
???משתתף
נכון. ולא לכל הערה יחידנית בפורום שהוא, איך לומר, לא הפורום העיקרי של האגודה, אנחנו צריכים להתייחס. ונכון, האגודה משתדלת להיות ארגון – גג וללתרום לשאר הארגונים – אם הם רוצים להיעזר. ונכון, אחרי שמחלקים את העוגה למאה ועשרים איש, כל מה שנשאר זה לקוות שיהיו שוב בחירות בעוד ארבע שנים ושרון לא כל כך נורא.
הכל יחסי – וגם היחס להערה כמו שציטטת. אין מקום לעשות ממנה משהו, אלא אם כן אתה כועס על משהו אחר, משועמם או סתם עצבני, ופורק את זה כאן. -
NYמשתתף
-
Kipodמשתתף
אכן מדובר בהמשך של דיון מערוצים אחרים, דיון שבו לא קיבלתי ולו תשובות מינימליות (ועכשיו יקפוץ ארז שוב ויאמר שהוא אינו חייב תשובות לאיש). אם קראת את הפתיל המלונקק, תבין שלא מדובר בתגובה יחידנית שם.
-
ארזמשתתף
אמרתי שאני לא חייב תשובות למי שאינו נוגע לעניין, ולא שאיני חייב תשובות לאיש. לפחות עד שיהיה משהו להודיע, שאז תצא הודעה לכלל האגודה.
אתה במקרה, נכלל בקטגוריה של מי שאינם נוגעים לעניין.
קרא שוב את ההודעה שלי. וגם את סיום ההודעה של צור, לאותו עניין. -
NYמשתתף
שלום לך, גברת מינה צמח!
אולי יספר לי האדון הנכבד מאיפה הוא יודע מה *רוב* האנשים אהבו ומה לא? האם הוא עשה סקר? ובאיזה חתך של האוכלוסיה? ומה היו השאלות הספציפיות? ומה אחוז הטעות האפשרית? ולמי זה אכפת?
בקיצור – אתה יכול, אם אתה ממש חייב, לספר לנו מה דעתך. *אל* תספר לנו מה אנשים *אחרים* חושבים, כי אתה לא יודע.
נודניק. -
Kipodמשתתף
ארז, זאת לא רפובליקת בננות. זאת -בסך הכל- אגודה לקידום תחום ענין משותף.
אתה לא סבור שמי שמביע ענין ודאגה מגיעה לו תשובה, ואולי אפילו תשובה בלתי מתנשאת?
-
???משתתף
המראה הכולל של האתר הוא עניין מהותי ולא טכני.
-
אז חביבי א: תרגיע תעצבים שלך ובלי שמות
ב: זה בא מאנשים אחרים ושיחות שהיו לי… ששיבחו את איתי אני לא צריך לעשות סקר
כדי לשמוע שקט באולם כשגידי מספר בדיחה (או שצחקו ממש בשקט עד שאיתי פתח את הפה)
אז תחסוך ממני את ההתנשאות המאוווווווד מעצבנת הזאת כשאומרים משהו שלא ניראה לך
(או שרגע היית בין הכותבים לא? מה קרה קשה לספוג ביקורת בלי להתחיל להעליב?)
על כל מיקרה אני מעוניין לסיים את הויכוח כדי לא להתחיל עוד פתיל (שאתה התחלת)
שבו תאשים אותי אחר כך ומלבד זאת אחרי הויכוח הילדותי של אורי למדתי לקח לא להתחיל לריב בפורומים כי כאן לא המקום אם זכור לי…
אז מאחל לך יום טוב -
Kipodמשתתף
(כן, וזה יותר נפוץ ממה שנדמה.)
המראה של האתר הוא באמת שולי. כל עוד ניתן למצוא את המידע הרלבנטי בנוחות, ממש לא משנה אם יש אנימציה, תפריטים מרקדים, או פלטות צבעים נוסח הוואי. האתר הוא אתר מידע, וזאת המהות שלו.
ההצדקה היחידה להעלאת נושאים טכנים כמו המראה לדיון פומבי, היא כאשר העיצוב אינו משרת את המהות (אם הכלים מונעים את המטרה). אם יש אנשים שאינן יכולים לקרוא את האתר, אז תהיה הצדקה לדיון, ומאחר ואז המהות כבר אינה זמינה להם.
-
???משתתף
אני עדיין חושב שהאתר מכוער ונדמה לי שיש בכך מן המהות. באופן דומה, אם העיצוב של כנס אייקון יהיה מכוער, גם בכך יש עניין לדיון (שים לב שזו דוגמה חלשה יותר כיוון שכנס אייקון ועיצובו קיימים לפרק זמן קצר בהרבה מאשר עיצוב אתר האגודה).
-
NYמשתתף
א. מאז שהתחלת לכתוב בפורום זה עוד לא זכינו לתגובה הגיונית אחת פרי מקלדתך
ב. במקום זאת, אנו מקבלים צרורות של בדיחות לא מעוכלות, שעולות להרבה אנשים כאן על העצבים, בכללם מנהלת הפורום, חברי ועד האגודה (לרבות היו"ר) ומנהל האתר, הלא הוא אנכי (כל הנתונים נמצאים בהודעות בפורום זה).
ג. כעת, כשהתחלת גם לספר לנו מה *רוב האנשים* חושבים (להבדיל מ-"רוב האנשים שדיברתי איתם" או "שני האנשים שמכירים אותי בכלל"), הגדשת וזכית לכינוי (המחמיא, אגב) "נודניק".
ד. כעת נותרו בידך שתי אופציות: האחת – להכנס לתלם ולהתחיל לשלוח הודעות רציניות (וכשאין לך מה לומר – *לא* לשלוח הודעות). השניה – לזעוק לשמים כי לא נוהגים בך בצדק, ולהמשיך להגיר ריר קיברנטי על כל סביבותיך. איני יודע במה תבחר, אך ארמוז כי הבחירה באופציה השניה *לא* תעלה את קרנך בעיני שוכני הפורום ובכלל.
וזהו. עכשיו שקט שיהיה פה. -
NYמשתתף
"מכוער" הוא עניין של טעם, וכמוהו לעתים פירושה של "מהות". אנו יכולים לדון בכך עד להודעה חדשה, ועדיין המצב ישאר כפי שהוא.
היות ולא נתן לנהל אתר (או כל דבר אחר) ע"י משאל עם, *מישהו* צריך להחליט. במקרה של האתר אותו מישהו הנו *אני*. ההחלטה שלי במקרה זה היא כי נושאי האתר ידונו בדואר אלקטרוני, גם אם הם נראים לך או למישהו אחר "מהותיים".
פרט לכך, אמשיך ואזכיר לך את עקרותו של הדיון הנוכחי: כל עוד *אין* מעצב גרפי המקדיש מזמנו לטובת העניין (הרבה מזמנו, דרך אגב, ע"פ נסיון העבר) – *לא* יהיה עיצוב אחר, יפה יותר (או פחות). תקטר, תבכה, תצרח, תזעק לשמים האפלים – לא יעזור לך, כי *אין*. -
ארזמשתתף
זה ביטוי שצריך להיכנס להיסטוריה…. נפלתי מצחוק.
עדיף אפילו ממקק, או זב חוטם, תארים אשר ידידנו הכל יכול מסתער עליהם בצעדי ענק, וששימשו אותי להגדרת שכאלה בתקופת היותי התליין. -
בסדר גמור…
אני מנסה להיות מנומס ולא לרדת לרמה של כינויים ילדותיים וזוכה ל"ילד" מתנשא כזה
בסדר שוב אתה מנהל האתר שככה אסור לתת לך ביקורת… אם אני כותה משהו באווירה לא רצינית צועקים עליי וכשאני כותב דיעה רצינית (שמבוססת על הרבה אנשים שאני מכיר, הרבה שלא, ובערך כמות הפעמים שנשמע גיחוך ולו קל שביותר מהבדיחות הדיי טיפשיות שגידי סיפר… שאגב אם כל הכבוד אני מעריך כאומן ומאמין שזו מעידה קלה מול קהל לא קל…)
שוב אני נרמס אז נראה שאדון מנהל מנסה להבהיר כללים חדשים ולא מסבירי אורחים
אז שוב אני זה שמסיים את הויכוח אל תטרח לענות כי אני לא אהיה בפורום "מסביר פנים" זה
מהיום והלאה…
עשה לעצמך טובה ותחשוב קצת על ההתנהגות המגעילה מאוד שהראית כלפי אדם שהחווה דיעה ותהיה זו דיעה השונה משלך עד כמה שאפשר ותבין שלא זכיתי למטר העלבות "בוגר" זה… -
Boojieמשתתף
אני מסובבת את הגב ליומיים ואני חוזרת ומוצאת כאן מריבה של תינוקות בחיתולים. אי אפשר לעזוב אתכם לעשר דקות (או יומיים) לבד?
לגבי גידי גוב: הוא היה פחות מלהיב ממה שקיוויתי. הוא היה יותר מלהיב מכפי שזיו מתאר (והיו צחוקים בקהל, בלי עין הרע). ואתם נודניקים, כולכם.
זו דעתי הרשמית בנושא. נא קחו זאת לתשומת לבכם. ותפסיקו ליצור לי עבודה מיותרת. אי אפשר למחוק פה תת-פתילים בשלמותם, צריך למחוק אותם הודעה הודעה. מי שיאלץ אותי לעשות עבודה כזו, אני אשנא אותו עד קץ הימים, והתוצאות יהיו בהתאם.
-
-
מאתתגובות