בידיון 2005

מציג 31 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161983 הגב
      ???
      משתתף

טוב, דבר ראשון – לא, אני לא כותב פה באופן קבוע. לא, אני גם לא חבר באגודה. אני סתם מישהו שהיה בבידיון.

בכל מקרה, הכנס – היה מהנה ביותר.
      באמת, מרצים מעניינים (חוץ מ… טוב, לא משנה.) כנ"ל נושאים ומריצי פאנלים.
      אבל דבר אחד מאוד הפריע לי – הערות הביניים. משום מה, תרבות הערות הביניים בכנס הייתה על בסיס "כל מי שרוצה להגיד כל דבר, שיצעק. עכשיו! מהר! תצעק!"
      אנשים הפריעו למרצים, זרקו את הדברים המיותרים ביותר לאוויר ובכלליות קטעו את זרם ההרצאות והפריעו למאזינים.
      ואף אחד לא העיר להם, מעבר להערה על כך שאין זמן.
      כן, פה ושם באמת יש איזו הערה משעשעת, אבל חלאס – יותר מדיי! במושב הראשון זה עוד היה נסבל, אבל במושב השני זה כבר עבר כל גבול, כשגם מנחת הפאנל זרקה הערות ביניים למרצים ואני מאמין שגם כמה ממארגני הכנס.
      די, נמאס.
      באמת, חבל לי על זה – זה היה הקוץ הכמעט יחיד בערב מהנה ומחכים מאוד, אבל זה חתיכת קוץ.
      מה יש, כל כך קשה לשתוק ולהעיר את ההערות בסוף ההרצאות?
      אה, כן – שוב, היה אחלה כנס, ממש נהניתי ואני מקווה שזה שהאולם היה מלא יהיה תמריץ לכך שגם שנה הבאה הכנס יהיה שוב בירושלים.

• #173900 הגב
      Boojie
      משתתף

(כצופה, לא כמרצה, חלילה) הייתי ממש מרוצה. הקצב היה כזה שלא עודד את הנוכחים לתת את תגובות ה"הנה משנתי הפילוסופית המלאה על כל שלושת כרכיה, עם סימן שאלה בסוף לשם הנימוס" הסטנדרטיות, שגורמות לי כל פעם להיתקף בדחף לרצח המונים, אלא תגובות קצרות ומשעשעות, שלי, לפחות, עזרו לשמור על ריכוז וערנות בחמש שעות של הרצאות. ובסך הכל, ההרצאות שטפו בלי בעיות מיוחדות.
      המושב השני, כפי שציינתי כבר בפורום אורט, היה דחוס מדי. המושב הראשון, לטעמי, היה בדיוק בקצב הנכון לאירוע מסוג כזה, כדי לשמור על הריכוז והשפיות.

• #173901 הגב

אנחנו שמחים לשמוע שנהנית.

התשובה לשאלתך חיובית – העניין אמנם לא נידון עדיין כלל, אבל אם "חותם", מארגני אירועי שבוע הספר, ירצו בנו ולא ישנו את האסטרטגיה שלהם מהשנים האחרונות לרכז את רוב האירועים בירושלים, אני מעריך שיש סבירות גבוהה מאוד שנישאר באותו מקום.

אגב, אם אתה רוצה לקבל עדכונים שוטפים על אירועים וכנסים אחרים של האגודה, אתה מוזמן לפנות אלי, אל גל חיימוביץ', או ישירות לדואל האגודה ונשמח לצרף אותך לרשימת התפוצה של המכתב החודשי שלנו. כתובתי מצורפת כאן למעלה. את הכתובות האחרות תוכל למצוא כאן באתר.

• #173902 הגב
      עופר 2
      משתתף

אני יכול להגיד לך שהפעם התגובות היו קצרות, ורגועות יחסית.בכנסים ההרצאות הרבה פעמים הופכות לדיונים רבתי(מה שיכול להיות טוב או רע, תלוי באופי המרצה והדנים איתו), ובכלל יש לחובבים נטייה להגיב בגוף הסרט.ממה שראיתי לרוב(אם לא לכל) המרצים זה לא ממש הפריע, והם השתמשו בהזדמנות כדי למשוך את הקהל קצת יותר לתוך ההרצאה.

• #173903 הגב
      ???
      משתתף

גם אתה וגם בוג'י כתבתם בתגובה שבכנסים אחרים זה יותר גרוע. יותר ארוך, משמים ומרוכז בכל אידיוט שמעוניין להביע את משנתו המדינית קבל עם ועדה.
      אז… למה לא עושים משהו בעניין?
      משהו כמו -סדנת חינוך, מושבים מחושמלים, לתת למרצים רובי מים. משהו!

• #173904 הגב
      Boojie
      משתתף

(כלומר, כנסים מהסוג שלנו, לא כנסים אקדמיים שמטרתם לייגע את הקהל במידת האפשר) זה להנות. אני אישית לא הייתי רוצה לראות יחידות עלית של משטרת התגובות (נמנעתי בכוח מלהשתמש בביטוי "משטרת השקט", מפאת היותו משומש בעליל) מפטרלות בכנסים ומונעות מאנשים להתבטא.
      והאמת? רוב האנשים שאני דיברתי איתם נהנו מתגובות הקהל בבדיון. תגובות קצרות, מצחיקות ברוב המקרים, שעשו את כל העסק קליל ונעים יותר, ועזרו להכניס לו קצב.
      אבל אם אתה רוצה להצטרף אלי ואל עוד כמה אנשים להקמת "מיליציית הוויג'ילנטים נגד תגובות קהל שמכילות את המילה פוסטמודרניזם לפחות פעם אחת" (תגובה אלימה), אתה מוזמן ליצור קשר.

• #173905 הגב
      עופר 2
      משתתף

חלק מהכיף(שלי לפחות) בכנסים זה להיכנס להרצאות. ולא רק לשמוע את המרצה אלא גם מה שבהרבה מקרים, מתפתח לסדרה של דיונים קצרים, ממצים ואינטליגנטיים בנושאים הקטנים מסביב לנושא הראשי(ובקצר אני מדבר על משהו ברמה של דקה-שתיים לכל היותר).

• #173906 הגב
      ???
      משתתף

כשיש למישהו משהו קונקרטי להגיד, ניחא. כשמישהו פותח צד חדש בנושא ההרצאה ו"מדרדר" אותה לאפיקים חדשים ומעניינים, סבבה.
      כשמישהו צועק משפט אחד באמצע ההרצאה, קוטע את המרצה ולא תורם בכלום לכלל ההרצאה – באסה.
      והבעיה היא שהרבה אנשים מאמינים שהם עושים את א. כשהם בעצם עושים את ב'.

• #173907 הגב
      אמבר
      משתתף

אישית, הייתי מעדיפה שאנשים ימנעו מהנוהג הזה, לפחות כל עוד יש מספיק אנשים באולם שחושבים שמה שיש להם להגיד יותר חשוב ממה שיש למרצה להגיד. וכמובן שחוק מרפי קובע שעל כל אחד שיש לו דחקה מצחיקה, יהיו שלושה משעממים שלא יודעים להתבטא.

כלומר, לפעמים זה כיף, הרבה פעמים זה מייגע, הרבה פעמים זה מייגע את מי שלא בבראנז'ה ולא מבין את הבדיחות הפנימיות, זה מציק, זה טיפשי, זה לא מכבד את המרצה ואת הקהל.

• #173908 הגב
      Boojie
      משתתף

או שאת לא *באמת* היית בכנס בדיון? איך בדיוק את יודעת?

• #173909 הגב
      גל
      משתתף

לא ספציפית לבדיון.

• #173910 הגב
      ???
      משתתף

אני לא יודע מי מהמרצים היו חברי אגודה ומכירים את הבראנז'ה הזו ואת תרבות הדיון שלה, אבל אלו אנשים מכובדים מאוד (שלא לדבר על כך שאחד מהם יוצר רשימות חיסול באופן יומיומי) ו… מה לעשות, לא נאה לקטוע אדם שמזמינים אותו לדבר מול קהל, בטח לא כשהוא דוקטור/אדם בעל שם/grand high master.

• #173911 הגב
      אמבר
      משתתף

זה היה נסבל. אבל בחייך, אני שומעת תלונות כאלה אחרי כל כנס, ולפעמים גם במהלכו.

ואת יודעת מה, מהמעט שהייתי בהרצאות בכנסים, זה תיאור די מדויק של מה שקורה שם.

• #173913 הגב
      kenny
      משתתף

התופעה בהחלט קיימת, אבל לדעתי במידה רבה השאלה כמה רחוק זה מגיע תלויה במרצה. מרצים שמשתפים פעולה עם התופעה, או מרצים שפשוט לא שמים לה גבול, תורמים ל"הדרדרות" של התופעה. רוב האנשים שבאים להרצאה לא נעלבים כאשר מבקשים מהם לחכות עם ההערות שלהם לסוף, אם הם באמת רוצים לומר משהו חשוב.

בהרצאה שלי באייקון האחרון על הרובוטים של אסימוב התחיל להתפתח דיון על תבונה מלאכותית. לאחר שביקשתי מהאנשים לא להיכנס לזה עד סוף ההרצאה, הם שתפו פעולה בשמחה. לאחר שסיימתי לדבר הדיון הזה התחיל מחדש ונמשך עד שהעיפו אותנו מהחדר (אני הייתי רק מאזין, אני לא יודע שום דבר בנושא).

ביותר מהרצאה אחת שנכחתי בה, אם המרצה ביקש לחכת עם ההערות (כולל בדיחות למניהן) עד לאחר ההרצאה או לזמן שבו אפשר לעשות בה קצת הפסקה, אנשים שתפו אתו פעולה. כאשר מרצים "הולכים" עם ההערות בלי לשים גבולות, ברוב המקרים זה יצא מכלל שליטה.

• #173914 הגב
      Boojie
      משתתף

לא של הקהל ולא של הגופים המארגנים.

• #173915 הגב
      NY
      משתתף

מצד שני, אולי כדאי לנסות לתדרך את המרצים – ביחוד את אלה שבאים מבחוץ ולא מכירים את גוב האריות אליו הם נכנסים – ולספר להם שהשתקת הקהל אינה רק אפשרית, היא אף מעשה נאה ששכרו בצדו.

• #173916 הגב
      Boojie
      משתתף

ראיתי קהלים גרועים בהרבה. איזה מין מרצה לא יודע שהוא צריך להשתיק את הקהל לפעמים?

• #173917 הגב
      NY
      משתתף

או מי שזו לו הרצאתו הראשונה. או מי שרגיל לקהל מעט פחות צעיר. או מי שמעולם לא נתקל אישית בכמה מהטיפוסים שאת ואני חווינו במהלך הרצאה זו או אחרת בכנס עולמות.

• #173918 הגב
      ???
      משתתף

בגלל שלא כל הקהל ישתתק ברגע שיבקשו ממנו.
      בלי להכנס לדוגמאות שיעליבו אנשים, בכמה מההרצאות בבדיון היו אנשים שלמרות שהמרצה אמר כמה וכמה פעמים שיהיה זמן לשאלות בסוף עדיין התעקשו לתרום את קופסת הסבון שלהם (אם יורשה לי לערבב מטאפורות) לקלחת ההרצאה.

• #173919 הגב
      NY
      משתתף
    • #173920 הגב
      עופר 2
      משתתף

למה שניר הציע?

• #173921 הגב
      יעל
      משתתף
    • #173922 הגב
      ???
      משתתף

מה שאני מחפש זה גילוי דעת. שמישהו יגיד, בפומבי, מול אותו קהל מועד לפורענות שהערות ביניים הן לאו דווקא דבר רצוי.
      לא מרצה אחד ספציפי, אלא מישהו פרומיננטי, מוכר ובעל סמכות, מהאגודה.
      אולי זה קצת הרבה, אבל… זה יעזור.

• #173923 הגב
      NY
      משתתף

חמוש במפתח ברגים ובנפצר.
      לחילופין, אפשר להביא את שלמקו ולאיים בכך שהוא ישיר. אמנם תהיה בעיה מסוימת לכבות אותו, אבל גם כאן אני מוכן להחלץ לעזרת העם הסובל.
      תמורת תשלום סמלי, כמובן.

• #173924 הגב
      עופר 2
      משתתף

הלא ידוע שכאשר שלמקו שר כל מי שהוא בעל שמיעה מוזיקלית מינימלית נופל לקרקע בייסורים, וגודל הייסורים כחדות השמיעה המוזיקלית.

• #173925 הגב
      NY
      משתתף
    • #173927 הגב
      עופר 2
      משתתף

באשר אני מהצד השני של חלון אטום לקול, כמובן.

• #173928 הגב
      Boojie
      משתתף

שרפתי ב"אקדמיה" שבע שנים מחיי, הזדמן לי להרצות מול קהל אקדמי, לא, אני לא חושבת שמרצה שבא מהאקדמיה לא יודע שהוא צריך להשתיק את הקהל לפעמים. ממש לא.

• #173929 הגב
      NY
      משתתף

בהבדל הקל בין קהל אקדמאי/סטונדטיאלי והקהל בכנסי האגודה – לאו דוקא מבחינת העיסוק, כי אם מבחינת האוירה, וההרגשה של מה מותר, מה אסור, ומה סתם חורג מגבול הטעם הטוב. כלומר – ההרגשה הזו באוניברסיטה, כי בכנסים אין דבר כזה "אסור", וטעם טוב הוא מושג שמוכר לחלק מבאי ההרצאות כתיאוריה אזוטרית בלבד.

• #173930 הגב
      kenny
      משתתף

ההנחה של רוב הסטודנטים שלי לא הייתה שהם יודעים יותר ממני.

• #173931 הגב
      גרומיט
      משתתף
    • #173932 הגב
      Boojie
      משתתף
מציג 31 תגובות משורשרות
מענה ל־בידיון 2005

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: