ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › אנציקלופדיה גלאקטיקה לנוער
- This topic has 52 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 4 חודשים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
demostensמשתתף
אנציקלופדיה גלאקטיקה לנוער
יופג מצוי-
עשב רב שנתי, גדל בג'ונגלים הצחיחים של מושבת המיהיקדטון, בליסטקס. נודע בזכות צבעו הסגול המיוחד, שערבובו בקערות המרק הרב ראשיות היה באופנה בשנים האחרונות, ילידי המקום משתמשים בו למניעת עין הרע.יופואים-
גזע משנה צורה בעל יכולות טלפתיות (מספר גלאקטי 31ώ2Ý4 ) למרות היותו עתיק בK שנים ספורות מדמויי האופסקורס, בני אדם ((4♣860 הטכנולוגיה שלו חדישה בהרבה, והוא משתמש בה כדי להטריד את האנושיים.
יופואים רבים נתונים לדחף בלתי מוסבר לחטוף בני אדם, דווקא אחרי תמונה מתנענעת דו מימדית אנטי ריאלסטית מוקרנת , אודות היופואים, בבתי הקולנוע האנושיים.
היופואים החלו במנהגם המגונה הזה בימי הביניים של הארץ (8455 פיברים לספירת הניו-צרים), כאשר נזירות ארציות בוקרו ע"י יופואים ששינו את צורתם לשדונים בעלי זנבות ארוכים ושיניים מחודדות, השדונים האדומים הכניסו את הנזירות להיריון ללא רצונם. בימי הביניים אף ידוע על מקרה אחד בו שינו יופואים בעלי שיגעון גדלות את צורתם לבלתי נראים (ראה- "מריה "הבתולה").
בשנת 9375, עם צאת הסרט "מפגשים מהסוג השלישי" החלו יופואים לחטוף בני אדם ולעשות בהם ניסויים כאשר ראשם דמוי האגס בעל עיניים ענקיות, פה ואף קטנים וגוף אנושי רזה מאוד. בשנת 5506 אף נראו יופואים פיקאצ'ו.
כלי התחבורה העיקרי ביופאה הוא צלחת מעופפת דו מושבית. המצאתם הגדולה, קרן אור כחולה, המאפשרת תנועה בין שתי נקודות (אפילו יותר מהקו הישר ההיפר ממדי) משומשת עד היום ברחבי היקום.יופזון- ראה לומבר חשמלי.
יונתן שרייבר-
אחד הסופרים המצליחים בגלקסיית SFנולד בפיבר ה1101986, ג'ינג'י לקוי ראיה, התפרסם בזכות רבי המכר שלו "סודות המטבח הקיבורגי" ו"לווין סופרביוטי מיינן, עשה זאת בעצמך". גר עד היום בישראל, כדוה"א, מערכת השמש, שביל החלב. Demostens@hotmail.co.il הוא זקוק נואשות למכתבים בדואר האלקטרוני שלו, אף אחד לא שולח לו.1-בקפהוקית לא משתמשים בשיטה עשרונית
2- בעברית "סרט" -
NYמשתתף
מה עשינו לך?
-
גלמשתתף
ערכים אנציקלופדים, אז שיהיו כתובים ברור, מעניינים
או משעשעים. לדוגמה:NY סופר, מוזיקאי, תכנת, אשר חי מסוף המאה ה20
עד סוף המאה ה21. שמו האמיתי אינו ידוע אך משערים שנקרא
ע"ש העיר ניויורק (ע"ע) אשר נהרסה בשטפון הגדול בשנת2283.
NY חי חיים שקטים למדי עד תחילת המאה ה21. הוא כתב מספר
סיפורי מד"ב ופנטסיה קצרים, היה חבר במספר להקות וערך את אתר
האינטרנט (ע"ע) של אגודה ישראלית למד"ב ופנטסיה.
בשלב מסויים בחייו, נחה על NY ההשראה (ויש האומרים כי השתגע)
והוא כתב את הספר הנודע "חייה ומותה של השפה העברית, בכתיב חסר".
ספר זה הפך ביןלילה לרבמכר לאומי ומדריך רוחני למליוני קוראי
השפה העברית. הכת החדש שקמה החלה במלאכת שכתוב כל הספרות
העברית לכתיב חסר. מי שסרב להצטרף לכת נסקל באבנים או נשרף
על המוקד. NY, שלא ציפה להפוך למשיח החדש, בחר בפתרון
הפשוט והנוח ביותר וברח למנזר בודהיסטי, אי שם בהרי ההימלאיה,
שם בילה את שארית ימי חייו בשינון תורתו של פיליפ ק. דיק (ע"ע).
העדר המשיח לא מנע ממנהיגי הכת להמשיך ולהעצים את כוחם,
עד כדי כיבוש העולם כולו. -
???משתתף
לזרוק הרבה הרבה קלישאות פסודו-מד"ביות אחת אחרי השניה לא עושה את החיבור למצחיק, מעניין, שנון או מטורף.
-
NYמשתתף
ערכים אנצקלפדים, אז שיהיו כתבים ברר, מעניינים א משעשעים. לדגמה:
NY – ספר, מזיקאי, תכנת, אשר חי מסף המאה ה-20 עד סף המאה ה-21. שמ האמתי אינו ידוע אך משערים שנקרא ע"ש העיר נ-ירק (ע"ע) אשר נהרסה בשטפן הגדל בשנת 2283.
NY חי חיים שקטים למדי עד תחלת המאה ה-21. הוא כתב מספר ספרי מד"ב ופנטסיה קצרים, היה חבר במספר להקת וערך את אתר האנטרנט (ע"ע) של אגדה ישראלית למד"ב ולפנטסיה. בשלב מסים בחייו, נחה על NY ההשראה (ויש האמרים כי השתגע) והא כתב את הספר הנדע "חייה ומתה של השפה העברית, בכתיב חסר". ספר זה הפך בן-לילה לרב-מכר ל?אמי ומדריך רחני למליני קראי השפה העברית. הכת החדשה שקמה החלה במלאכת שכתב כל הספרת העברית לכתיב חסר. מי שסרב להצטרף לכת נסקל באבנים א נשרף על המקד.
NY, שלא צפה להפך למשיח החדש, בחר בפתרן הפשט והנח ביותר וברח למנזר בדהיסטי, אי שם בהרי ההמלאיה, שם בלה את שארית ימי חייו בשינן תרת של פיליפ ק. דיק (ע"ע). העדר המשיח לא מנע ממנהיגי הכת מלהמשיך ולהעצים את כחם, עד כדי כיבש העלם כלו.^נסח מאשר ע"י ועד המהפכה, בראשת הדיקן נ. זעם הי"ב, שנת קז"ב למשיח. הכתב המקרי העלה על המקד בעון כפירה בעקר^
-
גלמשתתף
מז*י*קאי,
שמ האמת*י* א*י*נ ידע,
קצר*י*ם,
ויש עד דגמאת רבת.
נראה, שעל הדקן נ. זעם הי"ב להחלף ספר צללם,
לפני שגם הא יעלה על המקד. -
demostensמשתתף
המתכון לסיפור מצחיק לא כולל זריקת קלישאות אחת אחרי השנייה, כמו שמתכון לסיפור רגיל לא כולל זריקת מילים באותה צורה, אך אם עושים זאת בדרך הנכונה, הסיפור יוצא מצויין (דוגמאות לסיפורים מצויינים ניתן לקרוא תחת שמי).
-
גלמשתתף
מלבד נימוסך, אותם עליך לשפר,
וכתיבתך בכלל, אותה עליך לשפר,
אנא שים לב לסתירה בהודעתך:א. עיקר ×הסיפור* היה…
ב. מי שעיין … אין שם עלילה , דמויות או *סיפור*.
ג. *הסיפור* היה …אם כך, האם זה סיפור או לא?
-
גלמשתתף
-
שלמקומשתתף
אם כבר כותבים סיפורים בלי עלילה- יש לי דו"ח מדעי שבסוף תקופת המבחנים אולי אכתוב, שמבוסס על המשפט האלמותי "הצילו, הצמח טורף אותי באלפא סנטאורי". אני רק לא יודע איך לקרוא לחחלית שם- אם כי חשבתי על "סופרת השמרים"
-
גלמשתתף
-
demostensמשתתף
מעניין שאתה מחפש טעויות לשוניות ולא חשובות כאלה, זה אמנם היה סיפור, אך בצורה של אנציקלופדיה, רוב הסיפורים זקוקים לעלילה דמויות וכו', סיפור בצורה כזו לא צריך עלילה…
אנא קרא את כותרת הודעתי הקודמת ותפנים אותה. -
גלמשתתף
כלל מספר 5 בחלק הראשון.
ואני מצטער לבשר לך אך ה"סיפור" בצורת ערך אנציקלופדי
שלך הוא לא מעניין, כתוב בצורה מבולגנת
(אם כי ללא שגיאות כתיב כמעט, הידד)
ודי נדוש.
כדאי לך לקרוא גם את המאמרים על כיצד לכתוב סיפור
(ראה, שוב, בכללי הפורום).יותר מזה לא אגיב להודעותיך,
לפחות עד שתתאפס. -
demostensמשתתף
קראתי את הכללים, והם תואמים בדיוק את הסיפור שלי.
נ.ב.
אם לא תגיב זה לא יהיה הפסד גדול -
גלמשתתף
לפני שתמשיך, אני ממליץ לך לקרוא את התגובות שלנו ושל
הכותב של הסיפור הנודע (לשמצה) " הקרב על לנדיס"שים לב במיוחד להודעות אלו:
(1), (2)ההודעה השניה נכתבה ע" י מנהלת האתר לאחר כמה תגובות
בלתי הולמות מצד כותב הסיפור (אשר גם הן, כמה מפתיע,
כוונו אלי).עכשיו למה הסיפור שלך נדוש?
כי זה שוב הרעיון של חייזרים שחוטפים בני אדם תמימים
אבל בלי שום פואנטה ממשית, וחזרה על נושאים שכבר
נטחנו למוות אך בצורה הרבה יותר טובה,
למשל אצל דאגלאס אדאמס.
וכן, אני הבנתי את ה" בדיחות". הן פשוט לא מצחיקות.
אולי זה היה משעשע, אם זה היה כתוב קצת יותר מסודר.
אולי… -
גלמשתתף
לא כי אני חושש מביקורות, אלא כי סיפורי עוד לא מושלמים
(בלשון המעטה).
לגבי NY:
ראה כאן, כמו גם כאן .
תוכל גם למצוא פנינים נוספות ברחבי הפורום
(לדוגמה מיתוס המקרר) -
demostensמשתתף
המצב בסיפורי המדע בדיוני בארץ לא משהו, לכן לא תזיק קצת תמיכה.
הסיפור אינו על אנשים שנחטפים ע"י חייזרים, אלא להפך, בדיחות על אנשים אלו, לא הייתי מעיז לכתוב סיפור על חטיפה כי הוא באמת כבר נטחן, עוד לא קראתי סיפור דומה אפילו למה שכתבתי. -
גלמשתתף
התכוונתי שכאן תוכל למצוא את סיפורי הזועם
-
גלמשתתף
-
???משתתף
לקרוא את הכללים?
-
???משתתף
Dear guys (no utf8 at work,) stop fighting about this poor story. It isn't very interesting indeed, but Demonstens – you can be just a little more polite and may be your next story will be better.
Good Luck -
NYמשתתף
מדובר בדווחים עיתונאיים חיים, הישר מזירת הקרב של קיומו היומיומי של חובב המד"ב הכמעט ממוצע, תוך סכנת נפשות של ממש (ביחוד בחלק העוסק בפנטסיקון 2001). לאחרונה הושלם חלק נוסף בסאגה המתמשכת, והוא יפורסם כפי הנראה בשבוע הבא.
פרט לכך, ידוע לי כי גם אתה, גל, לא טומן את ידך בצלחת בכל הקשור לכתיבה…
-
???משתתף
פרסמת את זה כדי לקבל ביקורת או מחיאות כפיים?
אם אתה רוצה רק מחיאות כפיים, אז תראה את זה לאמא שלך.
אם אתה רוצה ביקורת, אז נסה לקרוא את מה שמעירים לך כאן, ולבדוק אולי יש אמת בדברים. אם יש, אז הרווחת, ותוכל לשפר את היצירה שלך. אם אין, אז נסה להציג את טיעוניך בצורה ידידותית ולראות איך יענו לך. עיניים זרות בדרך כלל רואות דברים שאתה לא חשבת עליהם.
לקרוא למבקרים "אידיוטים" לא ממש יביא תועלת לאף אחד. כולם כאן כותבים הערות בכוונה טובה.
אם אתה לא מעוניין בביקורת, אז בבקשה, אל תפרסם כאן את הסיפורים שלך.לדעתי מה שכתבת היה מצחיק אבל פשוט לא סיפור. הפורום הזה נועד לסיפורים, אז אל תקרא לאנשים שאמרו לך שזה לא סיפור "אידיוטים".
-
demostensמשתתף
מכיוון שעוד לא פירסמת כאן, אנא אל תשמיץ אותי כל כך.
אם היית קורא את המאמר של אסימוב המופיע באתר זה היית רואה שכדאי לפרסם גם את החומרים הגולמיים ביותר, לקבל את הביקורת ולהמשיך לעבוד על עוד סיפור.
זה היה הסיפור הראשון שלי, והבאתי אותו לכאן כדי שתכתבו ביקורת *בונה*, ולא הורסת. -
demostensמשתתף
אתה צודק במאה אחוז, הבאתי את הסיפור כדי לקבל ביקורת, מחיאות כפיים לא יעזרו לי, מה שכתבת היתה ביקורת בונה, מה שחלק מהאחרים כתבו לא היה ביקורת בונה ולא עזר לי לשפר את הסיפור.
-
???משתתף
הסיפור היה די מצחיק ונהניתי ממנו, אמנם צריך עוד קצת ליטוש, אבל הוא די טוב יחסית לסיפור ראשון, תמשיך כך.
אלוהים
-
גלמשתתף
באשר אלי, כפי שאמרתי, הסיפורים שלי עדיין
בתהליך התהוות. המאמרים לא נחשבים במקרה זה. -
Boojieמשתתף
משום שכללו ניסוחים לא הולמים. אני מתנצלת על הבלגן שנוצר בפתיל בעקבות זאת. אנא המנעו בעתיד משימוש בקללות ושאר ירקות.
-
Boojieמשתתף
-
גלמשתתף
היא בדיוק אותה הסיבה המוזכרת בכללי הפורום
אין לי סיפור שלם עם התחלה אמצע וסוף, אלא סיפור(ים)
עם התחלה ורעיון כללי איך להמשיך הלאה.
וגם כשיהיה לי סיפור שלם, אני לא אפרסם אותו
לפני שאערוך הגהה, אתן אותו לשניים שלושה אנשים לקרוא
ואתקן את הטעון תיקון.
הפורום הזה, כפי שניר כבר אמר פעם,
הוא לא פורום כתיבה יוצרת.
*אני* לא רוצה לקרוא כאן סיפורים שלא עומדים בתו תקן.
לכן אני גם לא מפרסם כאן סיפורים כאלו
(למרות שחטאתי בזאת פעם אחת, בשגגה).
ואסימוב לא טען שצריך לפרסם את החומר הגולמי, הוא כתב
לפרסם *סיפור*. -
Boojieמשתתף
זה משהו שיכול – אולי – להיות משעשע כשאתה שולח אותו לחברים באימייל, אבל לא ממש מסוגל לעמוד בפני עצמו. ואגב, יונ' בא לפני יופ' בא'-ב' העברי.
-
???משתתף
באחת ההודעות
-
???משתתף
ממתי המילה "אידיוטים" היא קללה או ירק?
-
Boojieמשתתף
ואין בכוונתי כלל להכנס לנושא כאן. אם אתה לא יודע מה מקובל בחברה כקללה וכדיבור לא נאות, אתה מוזמן לחפש מישהו שיסביר לך. הפורום הזה מבוסס על שיח מנומס כפי שמקובל על מרבית בני האדם הנורמליים. אין בכוונתי להתחיל להסביר את כללי החברה לאנשים שלא למדו איך מדברים בחברה מנומסת ואיך לא.
רצונך להגיב על ביקורת – נא הגב *עניינית*. התייחסויות מזלזלות ומשפילות המתייחסות לגופו של כותב במקום לגופו של עניין יימחקו *תמיד*.
תודה על תשומת הלב. -
???משתתף
לחייזרים שכתבו את האנציקלופדיה יש כתב שונה, במפתיע הוא מזכיר במקצת את הכתב שלנו, אך מה שהם הוגים כנ' שלנו מופיע באלף בית בעל 58 האותיות שלהם, בדיוק אחרי פ'.
ואני עדיין חושב שזה סיפור טוב, ולא רק אני.
-
???משתתף
סליחה על המילה.
אין בעד מה על תשומת הלב. -
Boojieמשתתף
או שאתה מתאים את הטקסט לקוראיך, או שלא.
ומבין כל האנשים שהגיבו על הסיפור שלך כאן, אחד (שמשום מה הופיע באלמוניות מרשימה, אפילו בלי כתובת אימייל) אהב אותו. השאר לא.
אז אולי חברים שלך אהבו אותו (כי כמו שכתבתי, זה עשוי להיות דבר נחמד לשלוח באימייל לחברים), אבל אל תתרשם מזה יותר מדי.
זה היה יכול להיות בערך טוב אם זה היה בתור נספח לסיפור בנפח סביר. תוספת הומוריסטית וחביבה שתהווה פרודיות על האנציקלופדיות שנוספות לפעמים לסיפורים מורכבים. זה היה יכול להיות סביר אם היה איזשהו אלמנט סיפורי שיסביר למה הקטע הזה מהאנציקלופדיה צץ פה. אבל סתם ככה – קוריוז חביב ולא יותר מדי מעניין, בטח לא סיפור. -
???משתתף
אני עובד על סיפור חדש, הפעם אנסה ללמוד מההערות וההארות של כולכם, למרות שהם לא היו ענייניות.
-
יעלמשתתף
לכן, צריך להפוך את הסדר, או לפחות להוסיף הערת הבהרה בקשר לסדר האותיות, כמו שעושים בתרגומים באופן סדיר.
ותגיד מה שתגיד, סיפור זה לא. לגבי ה"טוב" יכולות להיות חילוקי דעות, אבל לא לגבי ה"סיפור". אין עלילה!
מן הצד השני, האנציקלופדיה הזו יכולה להיות חלק נהדר מתוך סיפור אחר. חשוב על זה.
ולגבי זה שעוד כמה חברים שלך הסכימו איתך שזה סיפור טוב, אז היה לי לא מזמן ויכוח ענק בפורום מד"ב של וואלה לגבי השאלה האם טולקין היה סופר טוב או לא. אז אם בארזים נפלה שלהבת, מה יגידו איזובי קיר כמוך?
(ועוד פתגם בשבילך: אין הנחתום מעיד על עיסתו) -
???משתתף
ישנה בעיה רצינית בפורום הזה, האנשים יותר מדי ביקורתיים (לא רק כלפי הסיפור שלי). ולא הראיתי אותו רק לחברים, גם לאחרים.
-
Boojieמשתתף
יותר מדי או לא יותר מדי, זה כבר עניין סובייקטיבי.
אני אישית שמחה מאד שהאנשים פה ביקורתיים, כי ראיתי די והותר פורומים שבהם כל סיפור, גם הזבל הגרוע ביותר, זוכה לתגובות בנוסח "נהדר, נפלא, מקסים!" וכדומה. והסיפורים בפורומים ההם נראים בהתאם.
עכשיו, ענה לי בבקשה על השאלה הבאה: היית שולח את הסיפור שלך לפרסום בכתב עת? היית מפרסם אותו באסופת סיפורים? היית מפרסם אותו בעיתון?
אני בספק אם התשובה חיובית. הסיפור פשוט לא מספיק טוב. הוא גם לא מספיק סיפור, אם כבר.
אז לא, אני לא מצפה מכולם פה להיות ברמה של סופרים מקצועיים, אבל אני כן מצפה מהם לדעת לקבל ביקורת – אחרת אין שום הגיון בכך שהם יפרסמו את יצירותיהם בפורום פומבי. ואם איזאק אסימוב זכה לביקורת על סיפוריו, גם אתה יכול להרשות לעצמך להקשיב. רוב האנשים פה הם מה שאפשר להגדיר "קוראי מד"ב מקצועיים", שקראו כבר הרבה מאד מד"ב, וחלקם הגדול גם כותבים באופן קבוע. הביקורת שלהם יכולה רק לתרום לך. -
NYמשתתף
וגם זו ביקורת עניינית.
וארשה לעצמי, למרות שאני עושה זאת בפעם המי-יודע-כמה בפורום זה, לתת לך כמה עצות פשוטות:
א. סיפור חייב שתהיה בו *עלילה*. כזו הכוללת *התחלה*, *אמצע* ו*סוף*. אלמנטים חשובים נוספים: גיבורים מעניינים, רעיונות טובים. סתם רעיון, נטול עלילה או גיבורים, לא יתקבל בברכה. סתם עלילה, נטולת רעיון או גיבורים, לא תתקבל בברכה. סתם גיבורים… וכו'.
ב. דעתם של חבריך על סיפור שכתבת אינה שווה מאומה. כנ"ל אנשי פורומי כתיבה יוצרת למיניהם. לעומת זאת, אנשים שכדאי לשאול בעצתם הנם: 1. כאלה המבוגרים ממך, או 2. קוראים ותיקים ביותר, או, הרצוי ביותר 3. כאלה המשלבים את תכונותיהם של 1 ו-2, ובנוסף מתעבים אותך תיעוב עז. אם 3 כזה אהב סיפור שלך, יתכן כי פרסומו של האחרון יגרום כאן למעט פחות ביקורת מהרגיל…
ג. העבר הגהה על הסיפור פעמיים שלוש בטרם תפרסם
ד. קוראים אינם אוהבים תירוצים. לקורא לא אכפת כלל וכלל אם זה סיפורך הראשון, אם היית חולה, אם היה לך סוף שבוע קשה, אם חברה שלך עזבה אותך, אם שרפו לך הבית. כלום. הם (אנחנו) רוצים לקרוא סיפורים טובים, וזהו. אם אינך בטוח כי הסיפור שלך טוב (בטוח = היית שולח אותו למגזין מד"ב/פנטסיה רציני מתוך בטחון כי יפרסמו אותו שם; מגזין רציני הוא *לא* "מעריב לנוער", למשל), אל תפרסם. לא כאן, בכל אופן.
ה. כדאי מאד להשתמש ברעיון מקורי, או להציג רעיון ישן ומוכר באופן חדש. דוגמאות לרעיונות *לא* מקוריים: פלישת חייזרים, אנשים מפורסמים הנם/היו חייזרים (אלביס, קנדי, שמעון פרס), מלחמה גרעינית (או האיש-שלחץ-על-הכפתור), השמדת העולם בטעות (או אוי-למה-לא-אמרתם-לי-שזה-הכפתור-*הזה*?!), השמדת העולם בכוונה (או אוי-למה-אמרתם-לו-שזה-הכפתור-*הזה*?!), פרדוקסים של מסע בזמן (או איך-רצחתי-את-סבא-ונשארתי-בחיים), לוחמה כימית (או מותק-הילדים-התאכלו), וירוסים טורפים (או מותק-הילדים-התעכלו), מחשבים הלוקים במחלות נפש, אנציקלופדיה גלקטית למיניה ועוד. כל אלה *יכולים* להופיע בסיפור, אך אם הם *כל* העניין או הרעיון שבו – חזור *מהר* אל שולחן השרטוט… -
אהרוןמשתתף
לדעתי, לא בהכרח. אני בהחלט יכול להעלות בדעתי משהו כמו "אנציקלופדיה גלקטיקה" שכל כוונתו להראות אנציקלופדיה דמיונית עתידית, או חייזרית, או כל רעיון אחר. אלא מה? אם אין עלילה, אז האנציפלופדיה הנ"ל באמת צריכה להיות משהו יוצא דופן: רעיונות סופר-מקוריים, הברקות לשוניות יוצאות דופן, אולי פרודיות מוצלחות במיוחד על אנציקלופדיות קיימות – הכל פתוח ליצירתיות של המחבר. בקיצור, ייתכן שפרויקט כזה יחייב אפילו *יותר* יצירתיות ומקוריות מ"סתם" סיפור. המקרה שלפנינו הוא כמובן רחוק *מאוד מאוד* מזה.
-
NYמשתתף
אלא שבמקרה הנ"ל אני נוקט בגישת "בטרם תלך, למד לזחול", ולכן הדרישה הבלתי מתפשרת לעלילה. אחת התופעות המוזרות והמעניינות בכל הנוגע לכותבים צעירים היא נטייתם לנסות ולקבוע חוקים חדשים לז'אנר עוד בטרם למדו את חוקיו הישנים…
-
???משתתף
שממלא את "בימה חדשה" ושגם אני חטאתי בו לא מעט. אנשים, לפני שאתם שוברים את כל חוקי הז'אנר (בין אם זה הסיפור הקצר בכלל או סיפור מד"ב), נסו לכתוב סיפור קלאסי שיהיה מעניין, ותראו עד כמה זה קשה.
אגב, את מי הוא קילל, אותי? כי אני אביא את אבא'שלי שירביץ לו.
-
???משתתף
כבר הסברתי מה דעתי בעניין ביקורת ואני אחזור עליה, לא סתם פירסמתי את הסיפור כאן אלא במטרה לקבל ביקורת, אבל אם אומרים שהסיפור לא טוב ולא מסבירים למה זו לא ביקורת.
-
Boojieמשתתף
הוא קילל את כולם ללא משוא פנים.
-
Boojieמשתתף
והמון פעמים. אתה פשוט לא מוכן לקבל את מה שאומרים לך.
-
אהרוןמשתתף
לא הייתי שולל על הסף "המצאת" חוקים חדשים בלי ללמוד את הישנים. אבל כדי לעשות זאת בהצלחה צריך מן הסתם כשרון ממש אדיר (גאונות?). ומה לעשות, רובנו בני תמותה רגילים. לכן המלצתך הגיונית.
-
???משתתף
אפשר בכל זאת להביא את אבא'שלי?
-
Boojieמשתתף
-
???משתתף
המתכון לסיפור הוא של אליסון "מאל"ף עד תי"ו באלאבית עשוי שוקולד" (או משהו בסיגנון, נמצא ב"לראות"), אבל בניגוד למצב כאן – לאליסון יש כישרון.
-
NYמשתתף
-
-
מאתתגובות