ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › אז מה קורה עם הוויקי, באמת?
- This topic has 39 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 5 חודשים by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
כזה רעיון מצוין, ומתבקש, ונחוץ, שיאפשר לרכז מידע שעד כה נהג ללכת לאיבוד בין עשרות פעילים – והוא מתמסמס מאז ינואר. בינתיים המומנטום ההתחלתי הלך, וכלום לא זז. לא חראם?
יש עדכונים כלשהם? האמת, קשה לי לראות איזה מין בעיות ענקיות יכולות להיות בוויקי שמונעות את הפעלתו בתוך יום אחד מהרגע שבו מחליטים על זה. -
???משתתף
אסטרונעמי עובדת על זה למיטב הבנתי.
-
גרייףמשתתף
אני השתמשתי בעמוד של מקומות שאפשר לערוך בהם דברים, וגם עדכנתי אותו (הסרתי קישור מת והוספתי אחרים חיים).
הו'יקי חי וקיים. כל מארגן יכול וצריך להשתמש בו.
-
Boojieמשתתף
כל עוד אין שם שתיים-שלוש קביעות ברמה הבסיסית. למשל, איזה קטגוריות רוצים שיהיו בזה. למשל, מה המדיניות לגבי כל מיני תכנים.
יכולתי להזין שם כבר טונות של תוכן בשעות שבהן אני מנסה להתחמק מעבודה בלי להרגיש יותר מדי יסורי מצפון, אבל בשביל זה אני צריכה לדעת שהתוכן הזה שאני מזינה לא ילך לאיבוד בגלל החלטות ניהוליות שיגיעו מאוחר יותר, או שזה לא ייצור כמויות ענק של עבודה מיותרת כשיחליטו פתאום, באיחור, שבעצם העסק אמור להיות מאורגן לגמרי אחרת ברמת הקטגוריות.א -
???משתתף
המודל הרצוי לוויקי הוא מודל של עורכים אשר מאשרים את הטקסט הנכתב בו, לצורך זה צריכים להתקין אפליקציות נוספות על השרת.
כפי שצוין בפרוטוקול ישיבת הוועד האחרונה, נבדקת האפשרות למעבר לשרת חדש ובינתיים איננו יכולים להתקין אפליקציות נוספות על השרת הנוכחי.
אנו מזמינים אתכם להמשיך להזין מידע לוויקי. אנו מבטיחים כי המידע ישמר אם וכאשר נעבור שרת. -
גרייףמשתתף
ויכולתי להוסיף ולומר ששום מידע לא היה הולך לאיבוד בכל מקרה, בגלל שתמיד אפשר להוריד את מאגר המידע של הו'יקי הזה ולהעלות אותו לכל ו'יקי אחר שמבוסס על אותה טכנולוגיה. אנחנו מדברים כאן על אוסף טקסט, בסך הכול.
בשורה התחתונה אפשר למצוא הרבה תירוצים למה לא לעשות משהו. ו'יקי צריך פשוט לעשות. כל הבולשיט של עורכים, החלטות, קטגוריות, זה הכול בולשיט. מי שיחליט איך יראה הו'יקי זה האנשים שעובדים איתו.
-
Boojieמשתתף
אין פה שום קשר לשאלת שרתים, *ברור* שאין בעיה להעביר את הדאטאבייס לשרת חדש כשעוברים.
כשאתה מארגן ויקי על פי קטגוריות, למשל (ר' עמוד ראשון של הוויקי להסברים), אתה אמור לתת לקבצים שמות מתאים לפי סיווג הקטגוריות, כדי שיישבו תחת תת-הנושא הנכון. נגיד "ארגון ופעילויות: כנסים". אם אני זוכרת נכון מוויקים קודמים, לשנות אחר כך את סיווג הקטגוריות של קבצים קיימים זה סיפור מהתחת. כל עוד לא הוחלט מה הקטגוריות, אתה לא יכול לדעת אפילו איזה שם לתת לקובץ שמחזיק ערך מסוים.
כנ"ל לגבי תכנים: כל עוד אני לא יודעת באיזה *נושאים* אמור הוויקי לעסוק בכלל, אני לא יודעת מה מהתכנים שיש לי להעלות ייחשב רלוונטי. נניח שאני חושבת שראוי שיהיה דף של "תכנים מד"ביים חינמיים ברשת". נניח שאני מעלה דף כזה, כולל קישורים והכל. נניח שאחר כך נעמי באה ואומרת, "רגע, אבל זה בכלל לא קשור לנושא של ארגון ופעילויות. בעצם אנחנו לא צריכים את הדף הזה". אני לא חושבת שזה ימצא חן בעיניי.
ויקי הוא אכן מה שמשתמשיו עושים ממנו – אלא כשמדובר בעאלק-ויקי מהסוג שרוצים שיהיה לנו כאן, עם עריכת ערכים טרם פרסומם וכל זה.
-
גרייףמשתתף
כנראה לא הבנת אותי – מה אכפת לך, או למשתמשים אחרים, מה יהיו הקטגוריות שהוועד יחליט עליהן?
הוועד, או העורך של הו'יקי, יכולים לקבל החלטה "יש שלוש קטגוריות, משה, יוסי, ודוד, וכל הדפים צריכים להיות שייכים לאחת מהן." אבל אלא אם העורך יעבור דף-דף ויערוך אותם (ואם כן, מה אכפת לך?) ההחלטה חסרת משמעות.
זה היופי בכלי הזה. הוא יעיל בדיוק ברמה שהמשתמשים שלו צריכים שיהיה יעיל.
-
Boojieמשתתף
ורצוי שמי שיעשה את התכנון מראש הזה יהיה מי שאמור לעשות אותו, ומי שאחר כך תהיה לו הסמכות לאשר את זה.
כן, אפשר לתת לדברים כאלה לצמוח איך שבא להם ולראות מה קורה תוך כדי אלתורים. אבל אחר כך זה יוצא מבולגן וכל ניסיון לתקן את הבלגן עולה בהמון שעות עבודה. אני מעדיפה שלפחות יבנו את היסודות כמו שצריך, כדי שאחר כך יהיה אפשר לאלתר עליהם. אלתור טוב דורש יסודות טובים, לא? -
גרייףמשתתף
אלתור טוב דורש מאלתר טוב. יסודות טובים צריכים אנשים שחסרה להם יכולת אלתור. זו דעתי לפחות. יש איזה דיון על אלתור ב"משחק בתיאוריה", אבל לומר את האמת, אני לא תמיד מאמין בדיונים הללו.
לגבי הו'יקי – אני הכי לא מסכים איתך שאפשר בלי להפר את כללי הפורום. אבל, וזה יותר חשוב, אם את מחכה לאישור לפני שאת מתחילה לעבוד, אז לא משנה מה אני אגיד. לי אין כוונה כזו. כפי שעדכנתי את דף הקישורים למקומות למארגנים, כך יש לי כוונה להשתמש בו'יקי בכל פעם שבה זה יהיה לי נוח (בינתיים, פעם אחת).
-
Boojieמשתתף
"לתת לעצמו צורה", בלי להקדיש את המחשבה מראש שנועדה לתכנן את היסודות, תמיד הגיע השלב שבו זה היה להמשיך לעבוד עם אותו מבנה שמלא פאקים ענקיים שחבל שלא חשבו עליהם מראש, או להקדיש המון עבודה כדי לתקן את הפאקים הענקיים האלה.
אני אישית מעדיפה שיקדישו את החצי שעה מחשבה מראש כדי לתכנן את העסק כך שמלכתחילה יימנעו כמה שאפשר מהפאקים הענקיים המדוברים. אני מאד אוהבת לקפוץ קפיצת ראש לתוך פעילות ולא לחכות לחמש מאות ועדות שיחליטו איזו צורה לתת לה, אבל בדרך כלל כשאני עושה דבר כזה אני מתכננת לה את האמ-אמ-אמא לפני כן בכוחות עצמי. יש דברים שממש עדיף לחשוב עליהם מראש, במידת האפשר.
כרגע, מה שעשו עם הוויקי הזה זה לפתוח ויקי ולומר, "טוב, הוויקי הזה יוקדש לארגון ופעילויות", וזהו. זה ממש לא תכנון ראשוני מספיק כדי למנוע את המצב שבו מאוחר יותר ייווצר שם כאוס שיפגע בשימושיות שלו. -
גרייףמשתתף
אין תכנון מראש, מהסוג שאת מדברת עליו, באף פעילות של האגודה. אני יכול להבין למה את מצפה לזה דווקא באתר אינטרנט, ולמה את מרגישה את היעדר התכנון מראש דווקא בשירות מקוון. זה בגלל שאת חיית אינטרנט, ומכירה את הדברים הללו טוב מאוד, יותר טוב מהרבה אנשים. הידע והניסיון הזה מאפשרים לך לזהות לא רק את היעדר התכנון, אלא גם את הפאקים הענקיים שמגיעים מהיעדר התכנון הזה.
אבל את לא יכולה לצפות שבפעילות הזו, שהיא אחת המינוריות של האגודה, יהיה תכנון מראש שאת לא רואה בפעילויות אחרות. לא ראית את זה בביטול המימד והחלפתו בשנתון; לא ראית את זה בהחלטה לפרוש מאייקון; למה את חושבת שתראי את זה פה?
-
Boojieמשתתף
למרבה הפלא, אני מתנדבת באגודה קצת יותר שנים ממך, ובניגוד אליך, אני *כן* מכירה את התכנון מראש של האגודה, שאולי לא מושלם (מה שנכון לגבי כל ארגון שהוא), אבל בהחלט קיים. אני מבינה שאתה נעול בעמדתך שגם ביטול המימד וגם עניין הפרישה מאייקון לא היו מתוכננים מראש ולא היו החלטות שהתקבלו לאחר חשיבה ודיון, וזה למרות שלגבי שני הדברים הבהירו לך שהדבר אינו נכון. שוין, אי אפשר ללמד כלב זקן טריקים חדשים, אז שיהיה.
אבל נעמי הכריזה שהיא רוצה להקים ויקי, ולקחה עליו אחריות. אני מבינה שלך לא מפריע למשוך את השטיח מתחת לרגליים של פעיל אחר שלקח על עצמו פרויקט ולהגיד, "אף אחד לא עושה, אז אני אעשה". אני אפילו לא רואה את זה כדבר גרוע במיוחד – אלוהים יודע שעשיתי דברים כאלה מספיק פעמים בעבר.
אבל יש לי כבוד כלפי נעמי, לא מוצא חן בעיניי להתייחס אליה כמו אל גופרית זבת חוטם שלא יודעת מהחיים שלה ושאפשר לסחוב לה פרויקטים בלי לשאול, ועד שהיא לא תכריז בעצמה, "אין לי זמן לקחת אחריות על הפרויקט הזה, שמישהו אחר יקח אותו", אני אניח שהיא עדיין מעוניינת לתת לזה צורה לפי תכנון כלשהו. במיוחד כשהיא בחרה לקחת על עצמה פרויקט שאני, במודע, בחרתי לא לקחת על עצמי.
חבל שפתחו את הויקי בטרם עת, זה כן.
-
גרייףמשתתף
נעמי הכריזה שהיא רוצה ו'יקי ולקחה עליו אחריות, ומאז לא קרה כלום. השטיח לא נמצא שם בשביל שאני אמשך אותו, ורד. הוא פשוט לא שם. את רוצה לשבת על הרצפה ולהגיד שחם לך, סבבה.
-
Boojieמשתתף
יש אנשים שאני לא אחשוב פעמיים לפני שארוץ קדימה עם פרויקטים שהם התחילו כי נראה לי שהם לא מזיזים אותם מספיק מהר. נעמי היא ממש לא אחת האנשים האלה. לכל הפחות אני אתן לה את הכבוד לשאול אותה אם אפשר.
-
???משתתף
מערכת הוויקי אופיינה, הקטגוריות נבחרו, ונמצאה דרך להטמיע את שיטת העריכה של נעמי. אי אפשר לעשות את זה במערכת הקיימת, נדרש פיתוח על פלטפורמה אחרת. מכיוון אי אפשר להתקין תוכנות ופלטפורמות נוספות על השרת של דותן, אנחנו בודקים איך ולאן להעביר את אכסון אתרי האגודה למיניהם.
-
Boojieמשתתף
את מדברת על קורקי.נט, השרת-שעליו-יושבים-פורומי-האגודה-והאתרים-הנלווים-אך-לא-מגזין-האגודה? למיטב זכרוני זה השרת של בועז רימר, לא של דותן. אם כי דותן בטח יידע לענות על זה טוב יותר ממני, אני כבר שכחתי די הרבה פרטים לגבי אתר האגודה והכל התערבב לי בראש. אולי.
ואני מבינה מדברייך עכשיו שאתם מתכוונים לבנות ויקי חדש לגמרי, על פלטפורמה חדשה, במערכת שונה – אז איך בדיוק כל התוכן שיוצרים עכשיו יישאר רלוונטי, בדיוק? אתם תשבו ותעתיקו אותו ידנית? ואם כבר הגדרתם לעצמכם קטגוריות (אבל לא חלקתם אותן עם האנשים שאתם מעודדים להמשיך להזין תוכן), איך בדיוק העבודה שנעשית כרגע, שמגדירה קטגוריות תוך כדי עבודה ויוצרת קישורים צולבים וכל זה, לא תתבזבז, כפי שטען "ועד האגודה," פה, תגובה אחת יותר למטה?
-
גרייףמשתתף
לפת
-
גרייףמשתתף
תודה.
-
Boojieמשתתף
כרגע מעניינת אותי הרבה יותר התשובה לשאלה שהפניתי ליערה: איך בדיוק המידע שמוזן כרגע לוויקי יישאר רלוונטי אם הם מתכוונים לעבור לוויקי חדש, על פלטפורמה חדשה, עם קטגוריות שהוגדרו מראש.
אותך לא מעניינת התשובה לשאלה הזאת? ראיתי שהתחלת לסדר דברים בוויקי, הייתי חושבת שיסקרן אותך לדעת מה יעשו עם זה כשיעברו לפלטפורמה החדשה עם מערכת הניהול החדשה וכל זה. -
דותן דימטמשתתף
חיפשתי עמוד הסבר על קורקי.נט ומצאתי את זה.
כאמור, זה השרת של בועז רימר. השרת מריץ לינוקס, אפאצ'י (לבריאות), פיאייצ'פי ומיאסקיואל. זו פלטפורמה די סטנדרטית שאפשר להריץ עליה כל-מיני תוכנות – ויקי למינהו, וורדפרס, פורומים, דרופל, ג'ומלה (נידמה לי) וחיות אחרות. מצד שני, אם רוצים משהו שהוא לא php – משהו שנכתב בפייתון, פרל, רובי, סי שארפ, ארלאנג, בייסיק או מה שלא יהיה, צריך פתרון איחסון אחר, כיוון שזה חורג ממסגרת התשתית שקורקי מציעה. כנ"ל אם רוצים להשתמש בתוכנה קניינית, כמו זו שמפעילה את אתר האגודה הראשי (ואת אתר האייל הקורא).
אין לי מושג מה הדרישות של המערכת שנעמי מעוניינת להקים, מכיוון שלא דיברתי עדיין עם האחראי הטכני על הפרוייקט הזה, ולכן אני לא יודע אם קורקי יכול לספק את דרישותיו.
-
Boojieמשתתף
אלא עם העובדה שהוועד מחפש שרת חדש לאחסן בו את "החלקים החיצוניים" של אתר האגודה (או אולי את כל אתר האגודה?), ע"ע הודעת "ועד האגודה," בפתיל זה:
http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,50404,50416#msg-50416
וכן פרוטוקול ישיבת הוועד האחרונה, סעיף 11:
http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,49903,49903#msg-49903
ולפיכך לא ממהר להתקין דברים חדשים עד שיימצא השרת החדש במהרה בימינו אמן, כי זה יהיה קצת טיפשי, להתקין דברים עכשיו רק כדי להתקין ולקנפג אותם מחדש בעוד שבועיים. חודש. חודשיים. כמה שזה לא ייקח. -
דותן דימטמשתתף
שזה מגניב שיש סבדומיין לפורום, ולא רק לאתרים החד-פעמיים שנזנחים לאנחות.
-
Boojieמשתתף
זה היה מין קטע כזה של "תראו איזה יפה הסבדומיין שעשיתי ולמה אף אחד לא נתן לי עליו מחמאות עד עכשיו?" P-:
אתה בסדר, אתה.
-
נעמי וינרמשתתף
ואני עומדת מאחוריה, מן הסתם.
יש תכנון מפורט ומדויק של הויקי (בהעדר שם אחר למאגר מידע שכל מי שירצה יוכל לכתוב בה), העבודה עליו, החזון שלו והדרכים שבהן הוא ינוהל, טכנית ותוכנית. כמו שכבר כתבתי כאן, כל מי שרוצה לקבל את המסמך המגדיר של הויקי, מוזמן לפנות אלי למייל-
astronomi23 (at) yahoo (dot) comיש תוכנית עבודה מפורטת. כמו שהוועד ענה בקצת פחות מילים, היא נעצרה כרגע חלקית (כלומר, עבודה על חלק מהסעיפים שלה נעצרה) בגלל שהיא הגיעה לשלב שבו צריך לשלב את האתר בשרת האגודה ולהתקין בשרת רכיבים תומכים. הוועד ביקש להמתין עם השלב הזה עד שיוחלט אם האגודה תמשיך להתארח על השרת הנוכחי או תעבור שרת. בין השאר בגלל התנגדות של בעל השרת, שמארח את האגודה בחינם, להתקין רכיבים על השרת שלו.
שלבי העבודה בראשי פרקים מאוד כלליים:
– אפיון
– בנית המערכת
– כשבועיים לפני תום העבודה: גיוס מחדש של עורכים (גויסו כבר כמה עורכים, אבל כשעבודת העריכה תהפוך להיות רלוונטית יהיה צורך לאשר את ההשתתפות שלהם בפרויקט ולגייס עורכים נוספים).
– שלב "בטא" – הזמנה של מגוון רחב של פעילים ידועים ואנשים שארגנו הרבה מהפעילות של האגודה לתרום ערכים ראשונים מצד אחד ולתרום לשיפור טכני של המערכת מצד שני. כמו כל בטא, הכוונה היא ליצור קרקע פוריה לתרומה לכל שאר התורמים שיבואו בשלב הרשמי, יקחו דוגמא והשראה מהערכים שכבר נתרמו. השלב הזה לא יהיה סודי, מי שיבקש להצטרף אליו יוכל, אבל הוא לא יפורסם בשום מקום מעבר לפורום האגודה והודעה בשולי אתר האגודה. (וכמובן, במיילים לאותם פעילים מדוברים). שלב הבטא יארך כחודש עד חודשיים, בהתאם לצורך בשינויים הטכניים שעבודת הבטא תגלה.
– השקה רשמית של המאגר, כשאני מתכוונת לעשות כמיטב יכולתי לייצר באמצעותה "באזז" מחודש והתלהבות מחודשת מהפרויקט, לאחר דעיכת ההתלהבות הראשונית אחרי ההצעה של הרעיון בפורום.
– עבודה שוטפתכרגע אנחנו לקראת סיום העבודה על אפיון מאגר המידע – כלומר, על איך הופכים את איך שאני רוצה שהוא יפעל לשורות קוד – והתחלנו את הבניה שלו. מסתבר שעניין האפיון ובניה של מאגר מידע שהוא לא ויקי פשוט דורשים עבודה לא מעטה, אבל אני מעדיפה להמתין את כל חודשי העבודה האלה עד ההשקה כדי לבנות מאגר מידע יעיל ומסייע, עם נגישות מקסימלית למידע. כזה שמעבר להיותו מאגר מידע פתוח לכתיבה, הוא מגיש למי שרוצה לארגן פעילות מקסימום צורות חיפוש ונגישות למקסימום מידע, כולל הרבה מידע שהוא לא ידע שהוא צריך, ולא מעט השראה והפניה לפעילים שיכולים לעזור. אני מאמינה שזה שווה את המחיר (שאינו חביב עלי…) של דעיכת ההתלהבות שאחזה באנשים הטובים שהתגייסו לסייע, כיוון שאני מאמינה שנוכל לעורר אותה מחדש עם שלב הבטא וההשקה, ובהיקף הרבה יותר גדול.
הויקי שדותן הרים הוא לא מה שרציתי והצעתי לעשות. הוא לא מאפשר הרבה מהדברים שלטעמי הם חיוניים. אבל מכיוון שאנשים שהתגייסו לרעיון כותבים בו מדי פעם, מן הסתם לא נתעלם מזה. אם יהיה צריך אני אעתיק ערך ערך בעצמי למאגר המידע כשהוא יהיה בנוי ומוכן. בשאיפה, הערכים האלה יהיו הדוגמא ונקודת הפתיחה לכותבי שלב הבטא.
ואם למישהו יש עוד שאלות, המייל שלי נמצא כאן למעלה.
-
Boojieמשתתף
לא, באמת, נעמי. לשבת ולכתוב עכשיו תכנים מתוך ידיעה שגם אם הם בכלל יתאימו למבנה הסופי, יהיה צריך לשבת ולשחזר אותם בעבודת נמלים (עם כל הקישורים והסינטקס והכל) – רבאק, תסגרו את הוויקי הזה. אני באמת לא מבינה למה אתם מזמינים אנשים להמשיך לכתוב במערכת שאתם *יודעים* שאתם הולכים לסגור.
-
Boojieמשתתף
במקום להשתמש במערכת קיימת על אפשרויותיה. זה בזבוז נוראי של מאמץ.
אי אפשר להגדיר לוויקי עורכים שיאשרו תכנים? אז עושים ויקי סגור לכתיבה למשתמשים מורשים. נראה לי די מטורף להשקיע את כל המאמץ הזה כדי לבנות מאפס מערכת כשיש כל כך הרבה מערכות שימושיות בסביבה. -
MuchRejoicingמשתתף
לפחות על ביטול המימד דנו, באריכות, כמה וכמה פעמים, גם באסיפות אגודה וגם בפורומים. עם יתרונות, וחסרונות, ונימוקים כלכליים, אידיאולוגיים ואחרים. זו לא החלטה שנשלפה מהשרוול של אף אחד בלי שחשבו עליה. אני יודעת שזו הדוגמא האהובה עליך, אבל היא דווקא מחלישה את הנקודה שלך.
-
דותן דימטמשתתף
לדעתי הסעיף הראשון בתוכנית העבודה של הפרוייקט של נעמי הוא למצוא למאגר המידע הזה שם, ולהפסיק להשתמש במילה "ויקי". זה כמו לקרוא לחתול צ'יזבורגר.
דבר שני, לצד פרוייקט מאגר המידע המרכזי עם עריכה שנעמי מקדמת, אין שום סיבה לא להפעיל ויקי בחסות העמותה. נדמה לי שיש כבר אחד כזה, ואם צריך אישור פורמלי של הועד בשביל זה, אז שמישהו ישלח להם מייל או משהו.
-
Boojieמשתתף
אפשר לעשות – מלבד הבלתי-ויקי-בפורמט-עריכה – גם ויקי-בפורמט-ויקי, שלא יעסוק דווקא בארגון ופעילויות אלא באגודה בכללותה, כולל היסטוריה, אנשים ושאר ירקות. ומן הסתם, זליגה לכיוון הז'אנר הספקולטיבי בארץ בכללותו.
מה אומרת נעמי? -
נעמי וינרמשתתף
ובוודאי שאין לי מושג איך לסגור אותו בלי לאבד את המידע. כאמור, אני והחלק הטכני של ה"אינטרנט" מעולם לא הסתדרנו.
וחוץ מזה:
אל תבלבלו אותי עם הוועד. התנדבתי לנהל פרויקט אחד, ויקי מנוהל, ואני אכן מנהלת אותו. אני יכולה להשתמש במה שאנשים אחרים עושים, אבל לא לשלוט בהם.
זה שדותן פתח אתר פתוח לגמרי ושהוועד הזמין אנשים לכתוב בו, שניהם בלי להתייעץ איתי, נמצא מחוץ לתחום שליטתי. אני חושבת שאסור בשום אופן לתסכל את האנשים שהתגייסו בגלל רעיון שהגיתי לכתוב שם, וחושבת שמה שנכתב ויכתב שם יהיה חשוב ויעיל עבור שלב הבטא של הויקי – ולכן אני אעשה את עבודת הנמלים של להעביר את התכנים. אבל להזמין אנשים כרגע? לא מבחינתי. ואני גם לא יכולה לסגור ויקי שלא פתחתי, ואין לי את הזמן והיכולת לפתוח עוד פרויקט, נוסף, ולשכנע את הוועד שצריך גם ויקי ארגון ופעילים מנוהל וגם ויקי אגודה פתוח. רעיון מעניין, לי יש כבר פרויקט אחד, תודה
לגבי השם – לא יודעת, אני חושבת שזה כן סוג של ויקי. איך אחרת קוראים למאגר מידע שכל מי שרוצה מוזמן ואף מתבקש אקטיבית לכתוב ולערוך בו ערכים? מה גם שתפקיד ה"עורכים" לא יהיה ממש לערוך, אלא להקפיד שלא משתרבבים פרטים אישיים של אנשים שלא רוצים בכך, ואין הוצאת דיבה שתסכן את האגודה. לא מאוד שונה מתפקיד עורכי הויקיפדיה, לטעמי. ההבדל העיקרי יהיה באפשרויות החיפוש: לא רק לפי שם הערך או התוכן הטקסטואלי שלו, אלא גם לפי חתכים ממוינים מראש, כמו תחומי עניין, איזורים בארץ, המלצות וכן הלאה. כל ערך, בנוסף למיקום שלו בקטגוריה ותת קטגוריה מסוימת, יהיה ניתן למציאה בקלות גם תחת המיונים האלה. האם זה עושה את זה ללא-ויקי? אולי זה סוג-של-ויקי.
לגבי העבודה… אני חושבת שהאפשרויות שאנחנו מכניסים לסוג-של-ויקי יאפשרו למארגנים שימוש הרבה יותר יעיל במאגר, ויהפכו אותו להרבה יותר רלוונטי. בשאיפה, הן גם יתנו למארגנים בפוטנציה השראה ודחיפה לארגן. ולכן אני חושבת שהעבודה היותר קשה שווה את המחיר והזמן. ומכיוון שאני מנהלת הפרויקט, עד שלא ישכנעו אותי ההפך או יחליפו אותי, אני מתכוונת להמשיך לעשות את העבודה הזו…
-
Boojieמשתתף
יהיה לפנות לוועד ולומר להם, "היי, הוויקי הזה שפתחו עבורי – בעצם אני מעדיפה שיהיה סגור. אתם יכולים בבקשה לפנות לאנשים הטכניים שלכם ולשאול אותם מה הם יכולים לעשות בנושא?"
אני אישית חושבת שדווקא יהיה נחמד אם הוא יישאר פתוח, לשימושם של חברי האגודה שרוצים לרכז שם מידע על דעת עצמם. -
גרייףמשתתף
שימי לב. הסיבה של הוועד לביטול המימד: אין לנו כסף להדפיס שלושה מגזינים בשנה.
זהו.
עכשיו אני אשמח לראות שורה של שיקולים שמובילה מ"לאגודה אין כסף" הישר ל"ביטול המימד". אם השיקולים הללו יגעו במטרות האגודה ומערכת היחסים ביניהן לבין הדפסת המימד או ביטולו (מה שלא שמעתי מאף חבר ועד אף פעם), זה יהפוך אותי למאושר.
-
Boojieמשתתף
אבל לגמרי במקרה זכור לי שהעליתי פה העתק של הודעה שלי ממאי שנה שעברה בפורום הפעילים הישן, שדווקא מתייחסת לנושא די בפירוט:
http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,49871,49877#msg-49877
האם הוועד יפרט לך, כאן ועכשיו, את כל מגוון שיקוליו? אני מניחה שלא. בין השיקולים האלה, ככל שאני זוכרת מדיונים קודמים בנושא, נמצאים:
– העניין הכספי, שכבר הוזכר.
– העובדה שהמימד בפורמט הנוכחי שלו לא ממלא את מטרתו (הוא קטן ולא מרשים מכדי להיות נכס יחצ"ני משמעותי, ומאותה סיבה גם קשה לגייס עבורו חסויות) וכדי לשנות פורמט יהיה צריך להשקיע הרבה מאד כסף ועבודה שלא בהכרח יש בהם טעם.
– העובדה שהאגודה לא צריכה ולא ראוי שיהיה לה כתב עת מסחרי (שזה מה שהמימד היה צומח אליו אם כן היו מחליטים ללכת על מהפך כולל מהסוג שמתחייב מהסעיף הקודם).
– הרצון לתת זריקת עידוד למה שהוא *כן* נכס יחצ"ני יעיל וקיים של האגודה, הווה אומר אתר האגודה (ולהחזיק שני מגזינים במקביל, כששניהם עשירים באיכות ובתוכן, זה, סביר להניח, השקעה גדולה מדי).
וכולי.
אה, וכמובן העובדה ששנתון – אם בפורמט ספר ואם בפורמט גיליון מורחב של מגזין ספרותי בסגנון "הו" ו"מסמרים" – הוא דבר נורא מגניב שישמח את לבבם של הרבה מאד אנשים. כולל לילי, אגב.
יש צורך באמת להתעמק בכל פרט ופרט? יש צורך באמת שהוועד יבזבז שעות בלמרוח לך נימוקים מפורטים לכל נושא ונושא (ובחיי שהנימוקים האלה מוצדקים. למרבה הפלא, כאן אני אפילו יכולה להסתמך על ניסיוני המקצועי כעורכת-מייסדת של כתב עת למדע בדיוני ולפנטזיה. תראה מה זה, טענות שיש להן אפילו רקע מקצועי להסתמך עליו), כשמספיק לומר שהמימד יקר, יחס עלות-תועלת שלו לא כדאי, ויש דרכים טובות יותר להשקיע את הכסף הזה, שגם יתרמו לקידום מטרות האגודה, וסביר להניח ש*יותר* מהמימד המקורי?
-
MuchRejoicingמשתתף
ואני יודעת כי הייתי בחלק מהדיונים האלה, וראיתי אנשים מגיעים לסף-מכות כמעט. הושקעה שם הרבה מחשבה, שלא לדבר על זמן ורגש – ההחלטה לא נפלה משמיים, לא היתה פתאומית, ואין שום סיבה שתניח אחרת. הסיבה המרכזית שלא ממשיכים עם המימד היא כלכלית, כן, כי אם אפשר היה להמשיך איתו בקלות לא היתה סיבה להפסיק. אבל זה לא השיקול היחיד שנכנס להחלטה, ואני יודעת, כי הוועד דיבר על זה בעבר, והתייעץ, והעלה את העניין לדיון. יותר מפעם אחת.
-
גרייףמשתתף
אני לא הולך להתווכח על קיומם של דיונים; בגלל שהאיש שקיבל את ההחלטה בכל מקרה ברח מהאגודה, אני גם לא הולך להמשיך על הנושא הזה.
אין לי בעיה לקבל את זה שביטל המימד לא היה החלטה נמהרת וטיפשית, שהתקבלה כדי להוכיח לחברי אגודה שיש ליו"ר ביצים והוא לא מפחד מאף אחד, ובמקום זאת נעשה מתוך מחשבה עמוקה, כדי לשרת את מטרות האגודה, ולהחליף את המימד ב….. רגע. שנייה. להחליף את המימד ב….. שכחתי. במה החליפו את המימד?
-
Boojieמשתתף
סוג של אנתולוגיה שפרטים לגביה יתפרסמו בקרוב, ככל הידוע לי, כולל קריאה לתכנים.
הערה: המידע שברשותי אינו רשמי, אבל אני די בטוחה שהוא נכון. -
Onyxמשתתף
ונמאס מהדיסאינפורמציה שאתה מפיץ.
את ההחלטה לא קיבלתי לבדי – ואתה גם סותר את עצמך באומרך ש"ליאת ניהלה בפועל את האגודה" בהודעה אחרת שלך.
קישור לקישקוש התורן שלך :
http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,50437,50541#msg-50541אם היא ניהלה בפועל את האגודה מאחורי הקלעים עד עכשיו – אז זו לא ההחלטה שלי.
ואם אני החלטתי – אז היא לא ניהלה את האגודה מאחורי הקלעים מקודם.
בכל מקרה יצאת שקרן.
אם הייתי אתה התגובה הייתה צריכה להיות כמו במקרה של גל – אני לא מבין למה אנשים "כמוך" מורשים בכלל להמשיך ולהגיב בפורום – אם זה היה תלוי בי הייתי מגרש אותך לכל הרוחות, מגיע אליך הבייתה מרסס כתובות נאצה על הטעיית אנשים תמימים ואם אפשר בכלל פותח בהליכים להסגיר אותך לאנטרנטיקה.
אם אתה חושב שפורום האגודה שאתה מתייחס אליו בתור זירת המשחק הפרטי שלך יישאר עם גיבוב השקרים שאתה קורא לו "עובדות" אתה טועה. ואם ערימת השקרים הזו תמשיך להצטבר אל תתפלא אם גם בכנס הבא תקבל "הכה את הגרייף"
-
גרייףמשתתף
"הכה את הגרייף" הולך להיות אירוע חינמי, או שאתה מתכנן למכור אליו כרטיסים?
-
Boojieמשתתף
ל"ת
-
-
מאתתגובות