אז מה אתם רוצים שיהיה ?

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה אז מה אתם רוצים שיהיה ?

מציג 70 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161455 הגב
      ???
      משתתף

לפני שנים רבות, בפורים, היו כנסי קומיקס, מד"ב ופנטסיה בבית ציוני אמריקה.
      אני יודעת שזה נושא כאוב לכמה אנשים, ובבקשה לא לפרט בפתיל ארוך מה היה רע בכנסים וכמה טוב שכבר לא עושים אותם.
      הזכרתי את הכנסים הללו, כי שפע הדוכנים בהם היה מרשים והייתי רוצה שכך יהיה גם בכנס פסח.
      אני מארגנת את הדוכנים לפנטסי.קון וחשוב לי להביא כמה שיותר מהם, ושיהיו מגוונים ככל האפשר.
      אז – איזה דוכנים אתם רוצים ? את מי אתם מכירים שאפשר להביא ? ואיזה מחירים הייתם מוכנים להוציא על קנייה בדוכנים ?
      תודה,
      ההנהלה וצווות העובדים

• #170423 הגב
      גרומיט
      משתתף

אבל זה די ברור מאליו, לא?

אם להיות קצת מעשי – הבעיה הגדולה ביותר באולם מופת בפסח היא המחסור המצער בדברי מאכל, פרט למזנון של מופת. דוכן או שניים לאוכל ולשתיה יהיו תוספת ברוכה.

• #170424 הגב
      Boojie
      משתתף

מקומות מהסוג הזה בדרך כלל מאד קנאים לרווחים שלהם ואני לא חושבת שהם יסכימו שיכניסו לשם דוכנים שיפגעו להם בהכנסות.

• #170425 הגב
      יעל
      משתתף

ממש כמה צעדים. זה לא ממש מסעדה, זה מקום בו מבשלים משהו שהם קוראים לו "אוכל ביתי" (מימי לא טעמתי, יען כי בית הורי מאוד קרוב לשם), ויש שם שניים שלושה שולחנות. נראה לי שרוב האנשים קונים ולוקחים הביתה. אולי אפשר להגיע איתם לאיזה דיל לכבוד הכנס – אם הם פתוחים בפסח.

לא אכפת לי לנסות לברר, אם יגידו לי מה לברר.

• #170426 הגב
      אורי עייף
      משתתף
    • #170427 הגב
      Kipod
      משתתף

פרטים שימושיים לגבי הסביבה המיידית – היכן ניתן לאכול, היכן יש כספומט, וכיוצא בזה.

• #170428 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #170429 הגב
      Boojie
      משתתף

וואלה, גם לי זה היה חסר בפעם הקודמת. זה באמת מסוג הדברים שיהיה *ממש* נחמד אם יהיו בתוכניה.
      ואולי אפשר להגיע לאיזשהו הסדר עם המסעדות המקומיות שבתמורה לאזכור שלהם בתוכניית הכנס, הם יתנו הנחה לבאי הכנס? שווה לחשוב על זה. (כן, אני יודעת. עוד עבודה למישהו אחר. מה אני אעשה.)

• #170430 הגב
      יעל
      משתתף

אין לי בעיה להכין רשימה עם מקומות האוכל באיזור, ואני יכולה אפילו לעבור אצלם ולשאול אם הם פתוחים לפסח ואם הם כשרים לפסח.
      כנ"ל לגבי כספומטים וכל מידע חשוב אחר.

שמישהו שאחראי על התוכניה ישלח לי אימייל עם כל מה שהוא רוצה ממני, ואני אנסה לספק את הסחורה כמיטב יכולתי.

• #170431 הגב
      יעל
      משתתף

אז שלא יחכה לרגע האחרון. יקח לי קצת זמן לאסוף את הפרטים.

• #170432 הגב
      ???
      משתתף

ok הבנתי.
      אתם דואגים לקיבתכם !
      אפשר עכשיו לחזור לנושא ?!
      איזה דוכנים מעניינים אתכם (חוץ מדוכן פלאפל במצה) ?
      ובעיקר, כמה תהיו מוכנים לשלם בעבור המוצרים ? האם כדאי להביא הרבה דוכנים עם מוצרים זולים או מעט דוכנים עם אטרקציות יקרות ?

• #170433 הגב
      גל
      משתתף

קחי בחשבון שחלק נכבד מהמבקרים בכנס הם אנשים מאוכלוסיות דלפוניות למדי – בני נוער, חיילים וסטודנטים.
      אבל יש מיעוט סביר שאולי יהיה מעוניין בדברים יקרים כמו חוברות נדירות וכד'.

לגבי איזה סוג דוכנים – מה כבר יש לחדש? ספרים, קומיקס, מו"ד, כל מיני פיצ'פקעס (קלפים, צעצועים, חולצות וכיו"ב).
      דוכן ציורים למכירה יכול להיות מעניין. ביחוד אם אלו ציורים של אבי כץ :-) אבל בהחלט גם עבודות של הציירים המוכשרים שמפרסמים באספמיה, למשל.

• #170434 הגב
      גל
      משתתף
    • #170435 הגב

דוכן למכירת חולצות ושאר פרטי הלבשה עם הדפסים מד"ביים.

ואם כבר הרפתקנות פיננסית – חולצות של האגודה עם שם האגודה ואיור ייצוגי וטוב של אבי כץ או מישהו אחר. אם זה יהיה במחיר סביר, אני מניח שעשויים להיות לא מעט קונים, אבל לא חושב שאקנה בעצמי חולצה כזאת אם תעלה יותר מ40-50 ש"ח.

לאור מצבה המדולדל של קופת האגודה, זה סיכון בעייתי במקצת, אבל שווה לבדוק. "מרצ'דייז" כאלה הם גם אמצעי להכנסות (בהנחה שיהיו קונים), וגם פרסומת טובה לאגודה.

• #170436 הגב
      גרומיט
      משתתף

הייתי משועשע לפני חודשיים לפחות, ועדיין מפעם לפעם הניק שלי חוזר לשטות ההיא בלי שאשים לב. אוף.

• #170437 הגב
      Kipod
      משתתף

אין סיבה שהחולצה תעלה לצרכן הסופי יותר משלושים-שלושים-וחמישה ש"חים חדשים, אלא אם המחירים האמירו מאז בדקתי.

מסיבות אלו ואחרות לא הדפסתי בסוף חולצות (עצלנות, בעיקר).

רעיונות שעשויים למכור –
      – משהו שסובב את עקרון ה-42, תוך זהירות לא להפר זכויות.
      – All your bases are belong to us

• #170438 הגב
      ???
      משתתף
    • #170439 הגב
      יעל
      משתתף

שנמכרו בשולחן האגודה. מה חדש בכך?

אבל הקטע של חולצות די בעייתי. חלק גדול מהקהל כבר בגיל שבו לא ממהרים לקנות חולצות מסוג זה, כי אין הרבה הזדמנויות של ממש ללבוש אותן…

אלא אם כן יהיה הדפס ממש מדהים, והכיתובים על פנטסיקון יהיו בקטן, ושהחולצה לא תראה כמו חולצת כנס אלא כמו חולצה שנקנתה באיזו חנות.

• #170440 הגב
      גרומיט
      משתתף

בדוכן האגודה לא צריך למכור חולצות. דוכן האגודה מיועד להרשמה ולניירת. מרצנדייז צריך למכור בדוכנים שמיועדים לכך ורק בהם.

• #170441 הגב
      גל
      משתתף

דוכן מרצנדייז אומר עוד דוכן ועוד מתנדבים. ולאגודה אין כלכך הרבה מרצנדייז להצדיק זאת (חולצות, פיתות ומימדים. זה ה"מרצנדייז" שלנו, וגם אספמיה עכשיו, נראה לי.).
      בעצם למועדון יש הרבה יותר מרצנדייז ולהם יש דוכן אחד להכל בכנסים משותפים.

• #170444 הגב
      Kipod
      משתתף

אבל שני נימוקים סבירים למה לא קניתי –
      א. מידה. לרוב הדברים הללו מגיעים רק במידות קטנות.
      ב. צבע. לטי-שרט לבן, מה לעשות, אין יותר מדי אפשרויות שימוש. לאנשים רזים וחטובים זה אולי מתאים. אני לא בדיוק חטוב.

העם דורש חולצות שחורות!

• #170445 הגב
      פג'ואיה
      משתתף

א. החולצות של פנטסיקון היו בשחור עם כיתוב אדום.
      לבן לא מתרים לשמנים, שחור לא מתאים לקיץ הישראלי, אולי ירוק בקבוק ??
      ב. למה לא ראו אותן ? כפי שציינתי בפני רז, דוכן האגודה עמוס לעיפה, ולכן אולי פספסתם את החולצות.
      מה שמביא אותנו ל
      ג. יש מספיק מרצ'נדייז כדי לפתוח שולחן חדש, בנפרד מדוכן האגודה. כך המתנדבים בדוכן יוכלו לעסוק בעזרה בנושאי הכנס ובהסברה על האגודה (הרשמה, חלוקת מימדים וכו') ובדוכן הסמוך ימכרו חולצות, פיתות(הדיסק, לא האוכל) וחלומות (אפשר גם למכור חלומות על פיתות, למי שהזכיר קודם דוכן אוכל).
      ד. באיקון שנה שעברה היה דוכן פרטי עם חולצות, אך הן היו יקרות (50 ש"ח ומעלה).

בכל אופן, אני חושבת שהבנתי את הרעיון.
      אם יש לכם בקשות נוספות, אנא פנו אלי בהקדם.
      דוא"ל מופיע למעלה.

שבוע טוב

• #170446 הגב
      השמ
      משתתף

באספמיה (65 ומטה) שטרם…

• #170447 הגב

של המתנדבים, ולהציב דוכן ייעודי לחלומות באספמיה.

• #170448 הגב
      יעל
      משתתף
    • #170449 הגב
      יעל
      משתתף

דווקא נראה שביחד עם חלומות באספמיה יש מספיק מוצרים כדי לפתוח דוכן מרצ'נדייז יעודי, אז אולי עדיף לא להקים דוכן נפרד לחלומות באספמיה.

• #170450 הגב
      אמבר
      משתתף

והן היו די גדולות, אם החולצה עולה עלי, אין סיבה שהיא לא תעלה עליך

• #170451 הגב
      אמבר
      משתתף

והחלומות בדוכן היד שניה.

צריך לזכור שהמקום במופת הוא מוגבל, ואנחנו מנסים לדחוס בו כמה שיותר דוכנים.

• #170452 הגב
      גל
      משתתף
    • #170453 הגב
      Kipod
      משתתף

למה שהאגודה תקים מזמנה ומשאביה דוכן למכירת חלומות באספמיה?

אני רואה שתי אפשרויות:
      א. מה פתאום דוכן לחלומות באספמיא? אותו דוכן ימכור גם ספרים כמו "לפעמים זה אחרת", "הבוגד ממנדגן", ואחרים.
      ב. כהוצאה לאור, חלומות באספמיא בהחלט יכולים (תיאורטית. אין לי מושג בנוגע למאזנם המדוייק, וזה לא ענייני בכלל) להרים דוכן, ולשלם עליו, כמו שכל חנות או הוצאה יכולות לעשות.

שתי דרכי הפעולה אפשרויות, ופתוחות לשיקול דעתן של מארגני הכנס. אבל בשום פנים ואופן לא דוכן מטעם האגודה, לאספמיא בלבד.
      אם להשקיע מאמצים בקידום, אז בלי איפה ואיפה.

• #170454 הגב
      גל
      משתתף

משמעותית לחברי האגודה.
      כי, למשל, בעל הוצ' אספמיא עוזר לאגודה מבחינת חסויות וכד' (להבדיל מ"מעניק חסות").
      עזרה מבחינת דוכן is the least we can do.

אחרת, יכולת להתנגד בואתה מידה גם למכירת הפיתה ע"י מתנדבי הכנס.

• #170456 הגב
      יעל
      משתתף

בפנטסיקון הקודם, נראה לי שזה יהיה די מסורבל. גם ככה מטורף שם עם כל הפתקאות ודפי המחירים, אז להוסיף לזה גם את אספמיה, הפיתות והחולצות?

כן, יכול להיות שהעובדה שהייתי חולה נורא גרמה לזה להראות הרבה יותר גרוע, אבל אולי זה היה ככה גם אילו הייתי בריאה.

• #170457 הגב
      ???
      משתתף

במשיכת חברים חדשים, בפרסום, ובעוד דרכים, יותר מכל גורם אחר. מעבר לזה, הוא גם כרגע בין הפרויקטים החשובים ביותר שיוצאים כיום לאור בעברית בתחומנו. מגיע לו כל שירות סביר שהאגודה יכולה להציע בתמורה לשירותיו.

• #170458 הגב
      Kipod
      משתתף

לאחר פנייה מצידי, כמובן – והאגודה תסרב לעזור לי למכור אותו, אז כן, ירתיח אותי שדיסקים של היקום בפיתה נמכרו בדוכני האגודה.

למה? בגלל שהוצעה הנחה? גם אני אוכל להציע הנחה. אפשר להתנות את זה.
      או אולי בגלל שכולם מחבבים את יוצרי היקום-בפיתהאספמיא?

אם כן, פסול ומרתיח.

• #170459 הגב
      Kipod
      משתתף

עם כל קידום שהוא. ההפך הוא הנכון.

אבל אם כן – לכולם, או על פי קריטריונים הגיוניים.

אתה יכול אולי להציע לי קריטריונים למה היקום בפיתה וחלומות באספמיה כן, ושאר דברים שיוצאים בעברית לא? אשמח לשמוע את דעתך האישית, או המסחרית.
      כמו גם בעצם את אלו של שאר חברי הועד.

• #170460 הגב
      השמ
      משתתף

השאלה שהעלת היא נכונה, למה לא דוכן המכיל עוד גורמים ספרים פרטיים / הוצאות וכו'…
      למה לא ? דווקא כן !
      זה בהחלט יכול להיות דוכן משותף, אני חושב שחובת האגודה היא רק לוודא שיש איזה ערך מוסף לחברי האגודה , כגון ההנחות של מנוי "חלומות" .
      למשל אחת מההוצאות לאור יציגו הנחות לחברי האגודה (לא מ"המחיר הקטלוגי" אלא ממחירי האינטרנט) אין סיבה בעולם לא להקצות להם מקום ואף לתמוך באיוש הדוכן או מה שנדרש, זה בעיניי קידום לתחום ובהחלט עונה על הגדרות מטרות האגודה כפי שאני מבין אותם.

• #170461 הגב
      השמ
      משתתף

אבל אולי ניתן לנהל דוכן יש שניה "וירטואלי"
      יש הרבה גורמים המפרסמים רשימות מכירה של ספרים יד שניה, אז נכון שיותר כיף "למשש" את הסחורה, אבל אולי ניתן להחזיק רשימות , או מחשב עם קיבצי אקסל של ספרים מיועדים למכירה ע"י מספר מוכרים ולנהל בדרך זאת או אחרת רישום "קונים".
      אני יודע שהרעיון לא מגובש, אבל בטח יש מי שמסוגל ליצור ממנו משנה סדורה שתהייה ישימה.
      וכך גם לחסוך מקום וגם "להחזיק מלאי" ספרים יש שניה גדול…

• #170462 הגב
      גל
      משתתף

תרומה לאגודה.
      ניר תורם חלק נכבד מזמנו הן לעריכת האתר הזה והן לעריכת אתרים נלווים – אתר הכנס למשל. כמו כן, ניר הוא חבר מערכת המימד.
      ובנוסף, לחברי אגודה יש הנחה בקניית הפיתה.
      לגבי אספמיה כבר פירטתי.
      וכן, אם תוציא ספר *בהוצאה פרטית* אז סביר להניח שהאגודה תעזור לך לקדם אותו יותר מאשר, לדוגמה, ספרו של רז קולר (אם נתעלם מאיכות הכתיבה כמובן :-) רק בגלל שאתה תורם יותר מזמנך לאגודה.
      ייתכן שזה פסול, כי האגודה צריכה לתמוך במדב ישראלי באשר הוא ללא פניות, אבל לאגודה יש משאבים מוגבלים.

מצד שני, בפנטסיקון הראשון המתנדבים הם אלו שמכרו את ספרי ההוצאות. השאלה היא אם ההוצאות בכלל רוצות בזה, ואם אנחנו רוצים עוד תסבוכת (אני לא. יש מספיק בלגן כספי בדוכן האגודה, המשומשים ובקופות הכרטיסים. לא צריך עוד אחד, תודה).

• #170463 הגב
      גל
      משתתף

שלגבי משומשים זה כבר חשוב כשלעצמו, ישנה גם את הבעיה של איך נקבל את הספר.
      או שאתה מציע שהספרים יהיו בארגזים באיזה חדר נידח במופת, ולאחר הקניה נשלח אדם (מתנדב, או את הקונה) כדי להביא משם את הספר?
      ומה, אנשים יתגודדו סביב המחשב כדי להביט ברשימות?
      לא נראה לי.

• #170465 הגב

הרעיון שיהיה דוכן עצמאי לחלומות באספמיה נובע מהסיבות שיפורטו להלן. אם כי כל אחת בפני עצמה לא מספקת, הרי שכולן ביחד מצטברות לכדי מסה קריטית:

א. היה בלגן במכירת החוברות באייקון. אנשים שביקשו מהמתנדבים חוברות בחינם כי "מגיע להם", אכן קיבלו חוברות בחינם, אבל מבלי שיירשם הדבר ומבלי שידווח לי. ככל הידוע לי, זה קרה במקרה אחד שבו מי שקיבלה את החוברות אכן קיבלה אותן בצדק, וחמש החוברות שאני שמרתי עבורה, נותרו אצלי. אבל העיקרון שבו מישהו מנצל את תמימותם של המתנדבים שלא אמורים להיות בלשים או חוקרים פרטיים, לא מוצא חן בעיני.

ב. האדמיניסטרציה הכספית באייקון היתה מסורבלת. רק לאחר כחודש קיבלתי עידכון על כמה חוברות בכלל נמכרו.

ג. החל מהחודש הקרוב ניתן יהיה לעשות מנוי באמצעות כרטיסי אשראי. לא ניתן להטיל מעמסה שכזו על מתנדבי האגודה.

ד. חלומות באספמיה הלך לאיבוד בדוכן האגודה. לראייה, בדוכן שמשמאל לדוכן האגודה ישב קובי מאודיסיאה. הוא מכר שתי חוברות לשני אנשים, במחיר מלא, כאשר בדוכן מימינו ניתן היה לקנות אותן במחיר מוזל. זוהי בעיניי ההוכחה הטובה ביותר לכך שהגליונות לא בלטו מספיק על הדוכן, ואנשים לא ראו אותם.

ה. חלומות באספמיה מסוגל לממן שתי בחורות שישבו כל היום בדוכן וימכרו גליונות ומנויים. אם הדבר יאפשר למתנדבי האגודה עוד רגע של מנוחה, או לחילופין לעשות משהו מועיל אחר לטובת האגודה – דיינו.

לגבי שאר הדברים שנאמרו בתת הפתיל הנוכחי, אבקש להעיר כי לדעתי (ואני כמובן סובייקטיבי לחלוטין) לאור העובדה כי בכל גליון של חלומות באספמיה יש עמוד שלם המוקדש למטרות האגודה והמעודד אנשים להצטרף אליה, מעניק לחלומות באספמיה את הזכות להמכר תחת המטריה של מתנדבי האגודה, לו הייתי מבקש זאת. מכיוון שאינני מבקש זאת, חלק מהדיון מיותר לדעתי.

• #170466 הגב
      גל
      משתתף

יהיו ארבעה גליונות של אספמיה, וזה קצת יסבך את העניינים עוד יותר מבחינתנו.
      אז שווה לך באמת להקים דוכן נפרד. :-)

• #170467 הגב
      NY
      משתתף

או כל דבר אחר. בכל מקרה, אני מסכים לחלוטין שלו היה רון מבקש להעזר בדוכן האגודה, לא היתה כל סיבה שלא לעזור לו. מבט אחד בכל גליון של "חלומות באספמיה" יבהיר מדוע.

• #170468 הגב
      השמ
      משתתף

עד לתאריך הכנס, כמה מבאי הכנס עדיין יהיו ללא מנוי ?
      וע"פ זה כדאי בכלל לבדוק עם קהל היעד מצדיק את ההשקעה ?

• #170469 הגב
      NY
      משתתף

עזוב שאלות כמו "כמה מבאי הכנס עדיין לא יהיו מנויים". מה אם "כמה אנשים יבואו לכנס"?

• #170470 הגב
      השמ
      משתתף

אני מסכים לגבי המחשב , התגודדות זה בעייתי, אבל לעומת זאת אם יהיו הדפסות (בלשון- כפת החתול של עם עובד – עותק קשה (-: ) של רשימות הספרים במס' קלסרים, ניתן יהייה לעיין בהם ואת הרישום לנהל בנקודה אחת.
      ומכאן ניתן לנקוט בכמה אופציות, חדר מסירה לספרים בשעה יעודה, יכול להיות אפשרי, אבל מה שאני חשבתי זה השארת פרטים בכל "התחייבות רכישה" והמוכר יצור קשר עם הקונה או ההפך ,בהנחה שמדובר במוכרים "קבלניים" כאלו שיש להם באמר רשימות ספרים רציניות.
      כך שגם הנושא הכספי לא חייב בכלל להיות במעמד הרישום.
      כמעין FINDABOOK זמין לכולם בכנס.

ו…. כן צריך עוד לחשוב על איך (ואם) ליישם זאת.

• #170471 הגב
      השמ
      משתתף

יש מנוי, ומעבר לכך להסתמך על הוותיקים והבקיאים בנושא, כמה מבאי הכנס הם אינם חברים באגודה.
      זה יכול לתת (אולי) הערכה לגבי הכדאיות.

כמובן שאם מראש תאמר שלפחות 50% מבאי הכנס הם אינם חברי אגודה, אזי, אין לשאלה בדבר כמה חברי אגודה יש להם מנוי , כלל רלוונטיות.
      אבל , גם זאת סוג של תשובה האומרת – כן, כדאי להקים דוכן.

• #170472 הגב
      NY
      משתתף

ואני לא זוכר מה היתה האמרה המדויקת, אבל הדובר היה מנהל בכיר בחברה בינלאומית גדולה, והמסר היה: "אנחנו יודעים שבערך חמישים אחוז ממאמצי הפרסום שלנו עובדים. הבעיה היא שאין לנו מושג *איזה* חמישים אחוז…"

• #170473 הגב
      גל
      משתתף

שירות לאלו שרוצים לקנות משומשים, אבל ובעיקר לאלו שרוצים *למכור* משומשים, מבלי להטריח את עצמם בלתאם עם אנשים איך הם שולחים את הספר, או האם להביא את הדיסק לפורוםקון וכולי.
      וזה גם מיועד למישהו שרוצה למכור פריט או שניים, לא רק אלו שמוכרים ספריות.
      בשביל מה שאתה מציע, אין צורך בכלל בדוכן. כל אחד שרוצה יביא רשימה, יתלה על לוח מודעות וחלאס.

• #170474 הגב
      יעל
      משתתף

של מרץ, ויחסוך את הדואר…

• #170476 הגב
      ???
      משתתף

צודק השועל בטענתו לגבי דוכן נפרד.
      ההצעה להפריד את אספמיה מדוכן הכנס הועלתה בפני רז. הצעתי הייתה שאספמיה והדיסקים ימכרו בנפרד ע"י בעלי המניות (דהיינו, בעלי העסק) או ע"י מתנדבים, מכיוון שאספמיה תורמים לאגודה בדרכים שונות (פירסום בחוברת, הנחה לחברי אגודה וכו').
      מבחינה כלכלית, לדעתי, עדיף שהמוכרים יהיו מאנשי המניות – פשוט כי להם יש אינטרס למכור כמה שיותר, אינטרס שאין למתנדב שמקבל את כרטיסי הכניסה שלו אם הוא מצליח למכור ואם לאו.
      אם יש עודף מתנדבים, ניתן להקצות מתנדבים לטובת דוכן נפרד ולצ'פר אותם עם גליונות חינם או כראות עיניהם של העסקנים.

ואגב שועל – אם אתה לא רוצה למכור אספמיה בבאר שבע (לפחות דרך הבאר) אז פשוט תגיד לי.
      אני מחכה כבר מספר שבועות לאספמיה 2…

• #170478 הגב

אם כי היו מספר מנויים שנרשמו במיוחד לאגודה לפני שעשו מנוי. בכל מקרה, בתאוריה אמורים להגיע לכנס כל מיני אנשים שאינם בהכרח חברי אגודה, או שבמקרה לא שמעו על חלומות. אבל גם אם נתבסס על חברי אגודה, רובם עדיין לא עשו מנוי והפוטנציאל לפיכך גבוה.

• #170479 הגב

ועניתי לך.

בכל מקרה, לצערי, הלוגיסטיקה הכרוכה בכך לא מצדיקה את המאמץ.

• #170480 הגב
      יעל
      משתתף

זה אומר ש:

א. יש הרבה מאוד חובבי מד"ב שם בחוץ שלא חושבים בכלל להצטרף לאגודה משלל סיבות. אבל הם חובבי מד"ב מאוד גדולים כי הם טרחו ועשו מנוי לכתב עת חדש לחלוטין שעדיין צריך להוכיח את עצמו (שני גליונות זה לא מספיק כדי "להוכיח את עצמו" למרות שאני באופן אישי חושבת שהם נפלאים).
      אתה יודע אם כמה מהם חברים במועדון או בעמותה?

ב. יש הרבה מאוד חברי אגודה שלא רוצים לעשות מנוי לחלומות באספמיה. גם אם נוריד את אלה שמקבלים גליונות חינם (למרות שאני למשל עשיתי מנוי, כי אני רוצה עותק ספייר), עדיין ישארו הרבה מאוד חברי אגודה שאחת ממטרותיה היא לקדם את המד"ב בישראל שלא מעוניינים לעשות מנוי לכתב העת העברי הראשון מאז פנטסיה אלפיים שמתעסק ישירות במד"ב (מאחר שהמימד העשירי לא נמכר בחנויות והוא מגיע בעסקת חבילה עם כרטיס החבר, אני לא מחשיבה אותו כרגע).
      נראה לי שאחד מהדברים שכדאי לך לעשות בדוכן שלך בפנטיסקון יהיה לבקש מחברי אגודה שאין להם מנוי למלא דף שמסביר מדוע אין להם מנוי. יכול להיות שכמה יסכימו לספר לך, וזה מידע שכדאי לדעת אותו.

• #170481 הגב
      השמ
      משתתף

השאלה עובדת לגבי האגודה , מדוע יש מנויי חלומות באספמיה (דבר המעיד "לכל הפחות" על עניין בתחום) שאינם חברי אגודה.
      ומצד שני, מדוע יש חברי אגודה שטרם עשו מנוי.
      ושאלונים כגון אלו יכולים בהחלט להיות מופצים בכנס (כנסים הבאים) וכמובן ב EMAIL לחברי האגודה (ואולי גם ב EMAIL למנויים ע"י מערכת חלומות).
      ובכלל, למה , אולי, לא ליצור הרשמה משותפת (אגודה + חלומות) – נו אני מבין שעל זה אני כבר אחטוף על הראש…
      ת'אמת, בעיניי (פרט להנאתי מחלומות ומהכנס היחיד שהייתי בו (עד כה) של האגודה) , אני רואה את המנוי והחברות פשוט כתרומה כספית טהורה לקידום הנושא בארץ.

• #170482 הגב
      השמ
      משתתף

פשוט פינת "לוח מודעות" המכילה רשימות ודרך התקשרות.
      אולי זה הכי פרקטי, ועדיין "שרות טוב" לבאי הכנס.
      לא חייבים הכח לעשות מזה דוכן (-:

• #170483 הגב

אחרים.

ב. אנשים שהצהירו שלא עשו עדיין מנוי, ושלא עשו ולא יעשו מנוי, לא רצו לענות באתר האינטרנט על השאלה 'למה', את חושבת שבדוכן הם יסכימו לענות?

ג. אני מכין שלל פיתויים, שחדרי המלון בסיטי טאוור יתגמדו לעומתם, כדי לשכנע את הסרבנים לעשות מנוי. יהיה בסדר.

• #170484 הגב
      גל
      משתתף

ש*לא* מעוניינים בכל הבלגן של תיאומים. בשביל זה יש פורומים.

• #170485 הגב
      ???
      משתתף

ספרים שקשה להשיגם בחנויות רגילות. במחירים סבירים.

• #170486 הגב
      השמ
      משתתף

תגובה לשאלה שלא נענתה במדיה אחרת, מה גם שזה הרבה יותר קל לרוב האנשים לענות בע"פ.
      פרט לכך, גם עשיית מנוי פנים אל מול פנים היא קלה יותר מאשר טפסים אלקטרונים… דואר וכו'…

• #170487 הגב
      השמ
      משתתף
    • #170488 הגב
      גל
      משתתף
    • #170490 הגב
      ???
      משתתף

יהיו מספר דוכני ספרים עם המלאי הרגיל.
      ספרות שקשה להזיג היא ספרות שלא מדפיסים שוב ולכן דוכן יד שניה הוא מקום טוב לחפש בו.
      מומלץ לשאול בפורומים שונים (לא בזה) כשבוע לפני הכנס אם למישהו יש את הספר בו אתה מעוניין.

• #170491 הגב
      ???
      משתתף

כן כדאי להקים דוכן, לא כדאי…
      הרי הובהר פה – חלומות באספמיה, כגורם *פרטי*, החליטו להעמיד דוכן משל עצמם, ולאייש אותו במוכרים (מה העניין עם "בחורות", שועל? בחורים מוכרים פחות טוב?) מטעמם. ואני מניחה שהצבת הדוכן כרוכה בתשלום מסוים מצדם. זכותם. למה כולם מתעקשים לעשות את החישובים שלהם במקומם?

• #170493 הגב
      עופר 1
      משתתף

זה באמת היה בלגן מטורף שנבע מכך שא)לא היה מספיק מקום בדוכן(דוכן כזה, שנוהרים אליו בצורה מסיווית לא צריך שיהיו 4 שורות ספרים, שתיים עדיפות בהרבה) וב)לא היתה הגבלה על הזמן בו יכולים למסור את הדברים למכירה(דבר שהיה מוריד חלק מהעומס מהמתנדבים)

• #170494 הגב
      ???
      משתתף

צר לי בשימוש הפרטי הנפשע הזה אבל…
      המייל הגיע ריק.
      מה כתבת בו ולמה התייחסת כשציינת שהלוגיסטיקה מסובכת מידי ?

• #170495 הגב
      Boojie
      משתתף

שאני חושבת שהיא עדיין ראויה לעיון, לשים את הספרים על השולחן בתוך קרטונים נמוכים, עם השדרית כלפי מעלה, ולמצוא דרך להדביק להם תווית מחיר על השדרית (כדי שלא יהיה צורך לפתוח כל ספר כדי לגלות כמה הוא עולה, וזו לא צריכה להיות בעייה גדולה מדי – בחנויות כלי כתיבה יש מדבקות קטנות עם דבק חלש שיכולות לשמש בדיוק למטרה הזו. כמובן, צריך להיות גם פתק מחיר גדול יותר בתוך הספר, כדי למנוע מצבים שבהם תגית המחיר הולכת לאיבוד). זה יקל את החיפוש, ימנע אותם מליפול כל הזמן מהשולחן, ויחזיק אותם מסודרים. ליד כל סופר יש אוסף גדול של קרטונים, ובטח אפשר יהיה למצוא איזשהו מתנדב שיאסוף חופן של קרטונים בגודל מתאים.
      טוב, ואם כבר, עוד הצעה שכרוכה בהשקעה גדולה יותר של זמן – לסדר את הספרים בצורה קצת יותר ידידותית. אני לא יודעת, אולי באייקון האחרון הם סודרו ועד שהגעתי כבר ערבבו אותם, אבל היה קשה מאד למצוא דברים על הדוכן, כי כל הספרים היו בערבוביה אחת עליזה, ומכיוון שהצטופפו שם כל כך הרבה אנשים ליד הדוכן, היה די קשה לעבור לאורך כל הספרים ולנסות לדוג מתוכם משהו מעניין. אילו הם היו מסודרים לפי נושאים, אולי היה קל יותר לאתר שם משהו. אבל זה, כמובן, להוסיף עבודה למתנדבים, מה שלא ממש חסר להם.

• #170496 הגב

ב. זו צורת דיבור. זה כמו שטגידי שאת מזמינה "שליח עם פיצה". מה יש? נשים לא יכולות לנסוע על קטנוע? אז יכול להיות שאני מנציח סטריאוטיפים, אבל אני חושב שאם אני אפרסם מחר בבוקר מודעה בעיתון "דרושים מוכרים/ות לדוכן בכנס. עבודה ליומיים." אני אקבל יותר פניות מבחורות מאשר מבחורים ביחס של 9 ל 1.

ג. בפראזה "בחורות" היתה כוונה לרמוז שיהיה משהו בדוכן שימשוך תשומת לב. אולי בחור (דודי בלסר?) אולי בלונדינית, אולי מתקן מים מינרליים, אולי תה יפני, אולי עוגיות מזל שבכולן יהיה כתוב שעליך לעשות מנוי, אולי – לא יודע מה, עדיין. אבל אני, מה לעשות, גם תוצר של הסביבה והחברה השובינסטית, והדבר הראשון שקופץ לי לראש כגימיק מושך קהל זה "בחורות". מצטער.

• #170497 הגב

לשלוח קופסת קרטון עם חוברות, שמנסיון חמש אחוז מהן הולכות לאיבוד, רק כדי לשמוע שהאוניברסיטה אוסרת על מכירת מוצרים יקרים מעשרה ש"ח, ואחר כך למצוא דרך לשלוח מעטפה עם כסף בחזרה – כל זה מסובך מדי.

• #170500 הגב
      חגית
      משתתף
    • #170508 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

שבכולן יהיה כתוב "שיהיה במזל עם הבחורה הבלונדינית".

• #170509 הגב
      joni
      משתתף

נכון, אבל זו דוגמה גרועה.
      מזכרוני כשהתנדבתי באייקון וישבתי בדוכן המועדון עם כל המרצנדייז – זה היה ממש יותר מדי. אני די בטוח שזו הייתה חווית ההתנדבות הגרועה ביותר שלי ואני אישית מעדיף לא לקחת דוגמא מ-starbase במקרה הזה.
      פשוט לא משהו מסוג הדברים שהייתי רוצה לעשות לאנשים שמתנדבים אצלי.

מציג 70 תגובות משורשרות
מענה ל־אז מה אתם רוצים שיהיה ?

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: