תפקידים בוועד האגודה

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה תפקידים בוועד האגודה

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163567 הגב

בעקבות הדיון שהתפתח לאחר ישיבת הוועד הקודמת, נשמח לשמוע את דעותיהם של חברי האגודה על תפקידים נוספים הנחוצים בוועד לדעתם של החברים, ועל תפקידים נחוצים אשר ניתן למלאם מבלי להיות בוועד.

• #189599 הגב
      גל
      משתתף

עדיף מישהו מקצועי – אבל זה בטח יעלה הרבה כסף.
      לכן צריך לפחות מישהו שיתאם לא רק לכל אירועי/פרוייקט בפני עצמו, אלא גם בין-פרוייקטים.
      למה אני מתכוון?
      שאם סגל פנטסיקון השיג פרסום באופן מסויים, כדאי שהידע (איך ודרך מי זה נעשה) יישמר עבור סגל עולמות שלא בטוח שיהיה מורכב מאותם אנשים. שאם דאגו לפרסם את פרס עינת בפורומים, שידאגו לפרסם גם את פרס גפן בפורומים, וכיו"ב.

צריך להיות מישהו *אחד* שיכיר את *כל* הפרוייקטים של האגודה, וירכז את *כל* נושא הפרסום: באינטרנט (פורומים, אתר האגודה והמכתב החודשי, אתרי מד"ב ישראליים אחרים, כתבות באתרי חדשות), פרסום חוצות (אם דרך העירייה, פלאיירים וכולי), ופרסום אחר (למשל דרך חנויות ספרים, שיתוף תכנים עם כתבי עת אחרים, ואפילו עניין תרומות הספרים – שניתן לנצל לפרסום).

וב"ירכז" אני לא מתכוון יעשה הכל בעצמו, אלא ידאג שהאנשים שאחראים על כל פרוייקט ידאגו לפרסם את אותו הפרוייקט בצורה האופטימלית, לפי הנחיות של אחראי התחום הנ"ל. זה אומר שאחראי הפרסום ינחה את ועדת פרס גפן באיזה פורומים לפרסם, לאיזה עיתונאי כדאי לפנות ומי אנשי הקשר בצומת ספרים – ואותו אחראי פרסום אכן יוודא שועדת פרס גפן עושה את הדברים הללו.

• #189607 הגב
      Boojie
      משתתף

כאן:
      http://forum.sf-f.org.il/read.php?10,51091,51129#msg-51129

Quote:
      כנסים ואירועים, יצירה (כולל פרסים ותחרויות), קשר עם ארגונים אחרים, יחצ"נות, חסויות, כספים, אינטרנט, פעילות מקומית ואזורית (כולל קשרים עם גופי חינוך), פעילי האגודה

שני התחומים שנראים לי עקרוניים וחיוניים (מלבד פעילות מקומית ואזורית, שכבר ציינתם, ואגב, זה לדעתי צריך להכיל גם קשרים עם מתנ"סים וגופי חינוך אחרים, ספריות ציבוריות, חנויות ספרים, מועדוני קריאה ושאר ירקות), זה נושא *היחצ"נות והחסויות* (העליתי בזמנו הודעה בנושא בפורום הפעילים הישן ואפילו התפתח דיון-מה בנושא, מי שיש לו הרשאה לשם, הפתיל נמצא כאן: http://forum.sf-f.org.il/read.php?22,48024,48024#msg-48024), ונושא *הפעילים* – כבר כמה פעמים שדובר על רפורמה כלשהי בטיפול בפעילים, אם על ידי מינוי אחראי פעילים (נדמה לי שחגית וינר לקחה על עצמה את התפקיד לפני הרבה זמן, אבל אל תתפסו אותי במילה, בהחלט יתכן שזכרוני מתעתע בי), אם על ידי ריכוז רשימות מסודרות של פעילי האגודה ותחומי ההתמחות שלהם (בשעתו דפנה קירש התחילה לרכז רשימות כאלה ולדעתי הפיקה לפחות רשימות חלקיות, אני לא יודעת מה נעשה עם תוצאות העבודה שלה מאז) ואם במגוון שיטות אחרות.

ובמאמר מוסגר: בפורום הפעילים הישן עלו די הרבה רעיונות טובים וראויים ליישום או לפחות למחשבה, והייתי מציעה שהוועד יחפש מתנדב שיסכים לעבור על הפורום ההוא ולרכז מתוכו את הרעיונות הביצועיים שעלו. זו עבודה שצריכה לקחת לא יותר מיום-יומיים של השקעה מרוכזת, ויכולה להניב הרבה תועלת.

• #189610 הגב
      גל
      משתתף

רשימת החברים מכילה חלק מהנתונים הללו – כלומר תחומי ההתנדבות שסומנו בטופס ההרשמה ותחומים ייחודים תחת סעיף הערות.

• #189618 הגב
      Boojie
      משתתף

יש הרבה יותר משמעות להערה "הרצה בשלושה כנסים שונים בנושאים שקשורים לבאפי" או "יודעת לעצב אתרים" או "מריץ דיאנדי לילדים" מאשר לתחומים שמוצעים לאנשים בטופס ההרשמה לאגודה, שהם די לקוניים וכלליים, אם זכרוני אינו מטעני.

• #189632 הגב
      יעל
      משתתף

גם זה תפקיד שיכול למלא אדם חיצוני. ואולי עדיף שיהיה אדם חיצוני שיקדיש את עצמו רק לזה. (אם ימצא כזה כמובן).

• #189633 הגב
      גל
      משתתף

אבל זה חייב להיות מישהו שמעורה עמוק באגודה, מישהו שמכיר את כל הפרוייקטים של האגודה. אחרת לדעתי העסק יתפספס.

• #189634 הגב
      גל
      משתתף

זהו תחום שנזנח כמעט לחלוטין באגודה, וחבל.
      יש אייקון צעיר, היתה פעם אחת קטגוריה של ספרות נוער בפרס גפן, נעשו כמה נסיונות להכניס מד"ב לתוכנית הלימודים של בתי ספר (נדמה לי שעמנואל ורז התעסקו עם זה), וזהו בערך.
      ממש ממש חבל כי יש כאן פוטנציאל לקהל מאוד נלהב שאנחנו מפספסים לחלוטין.
      כיוונים שאפשר ללכת בהם, לדעתי: חוגים לילדים ונוער, אירועים ספציפיים לילדים ונוער ( שני אלה יכולים להיות למשל בשילוב עם נוער שוחר מדע), הכנסת תכני מד"ב לעיתוני ילדים ונוער.

• #189635 הגב
      Boojie
      משתתף

והתייחסתי לזה כאל "תחומי אחריות". ואלה בהחלט צריכים להיות תחומי אחריות שהוועד ידאג שמישהו יכסה אותם.

• #189697 הגב
      גל
      משתתף

הדף הזה: http://www.sf-f.org.il/story_1130 פורסם עכשיו עבור המתמודדים בבחירות.
      שמתי לב שלא התייחסתם להצעות שורד ואני העלנו כאן – לא פה וכמובן גם לא בעמוד הנ"ל.

אפשר לשאול מדוע?

• #189700 הגב
      Boojie
      משתתף

(אחרי הכל, לגיטימי לחלוטין שהוועד יחשוב שהן לא רלוונטיות) – אלא למה זרקו את השאלה הזאת בפורום ואז איש מחברי הוועד לא נשאר להשתתף בדיון, כאילו שסתם זרקו לנו עצם שנשתעשע בה.
      לי זה נותן קצת הרגשה, איך נגיד את זה, לא נעימה.

ואם כבר אני פה, אני *ממש* לא מבינה למה תפקיד ה"מלווה לכל כנס" נכנס לרשימה ההיא (שמיועדת, בבירור, לצורך הבחירות), כשזה תפקיד שממנים אד הוק לכל כנס (ולא כתפקיד קבוע מטעם הוועד), ומי שמציג את מועמדותו לוועד כרגע אפילו לא יכול לדעת כמה כאלה יידרשו, מתי ומה הדרישות מכל אחד מהם.

וזה בלי לגרוע מהעובדה שאני חושבת שברשימה ההיא מופיעים *הרבה* יותר מדי תפקידים, ששוב מטים בבחירות את הדגש מהתפישה שחברי ועד אמורים קודם כל לקבל את ההחלטות עבור האגודה ולנהל אותה, לעבר התפישה שחברי הוועד מגיעים לוועד כדי לעבוד בתפקידים התנדבותיים שונים. לצורך הבחירות, "גזבר הוועד" ו"מזכיר הוועד" זה לכל היותר כל מה שהיה צריך להיות שם – שאר התפקידים, עם כל חשיבותם, הם לא תפקידים שצריכים להיות קשורים למועמדות לוועד ולבחירות, והם לא מה שצריך להטות את החלטתו של אדם להציג מועמדות לוועד, או את החלטת חברי האגודה להצביע לו.

• #189703 הגב
      Boojie
      משתתף

דף שלם מוקדש לפירוט בפרטי-פרטים לגבי התפקידים השונים הדרושים בוועד – ובדף הבחירות עצמו לא מופיעה אף לא מילה אחת לגבי *מהות* תפקידו של חבר ועד. יש בערך שלוש מילים לגבי מהם תפקידי חברי ועדת ביקורת. אין *אף לא מילה אחת* על מה זה בכלל התפקיד הזה, "חבר ועד", שאנשים נקראים להציג אליו מועמדות. וכשמשלבים את זה עם הפירוט האנאלי ממש של דף התפקידים הדרושים, מתקבלת פה תמונה מאד חזקה של "ועד זה כדי לעבוד בעבודות שחורות שהאגודה צריכה".

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־תפקידים בוועד האגודה

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: