תחרות סיפורים ודוכן יד שניה בעולמות

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה תחרות סיפורים ודוכן יד שניה בעולמות

מציג 59 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
      גל
      משתתף

עד לפני שנה האגודה קיימה מסורת של תחרות סיפורים לקראת כנס פסח, שבדרך כלל מתחילה חודש או חודש וחצי לפני הכנס.
      מדוע השנה אין תחרות?

ושאלה בנוגע לעולמות שאני שואל כאן מכיוון שלא ענו עליה בפורום הכנס: למה אין דוכן יד שניה השנה?

???
      משתתף

לגבי דוכן יד שניה- הלובי במדיטק אינו גדול מספיק בשביל להכיל גם דוכן של יד שניה.
      במקום זה, יהיה אפשר "לשחרר" ספרים בעמדת המודעין – מביאים ספרים שלא רוצים יותר ולוקחים מהערימה ספרים אחרים.

גל
      משתתף

להרוויח קצת כסף שיכסה על השהות בכנס שגם ככה אני מצמצם למינימום.

???
      משתתף

עודפים – אין בעיה, אתה מוזמן "לשחרר" אותם.
      מכירה – אתה מוזמן להשאיר הודעה בפורום הכנס ובו לפרט מה אתה מעוניין למכור ואיך יכולים ליצור איתך קשר.
      כך תוכל:
      1. לחסוך את דמי העמלה
      2. לדעת מראש מה אנשים מעוניינים לקנות
      3. לא לחכות בתור בדוכן כדי לתת את המוצרים ואח"כ כדי לקבל את הכסף או את המוצרים שנותרו

גל
      משתתף

מדוכן שבו יש סיכוי שאנשים שלא מבקרים בפורום הכנס (או פורומים אחרים) ירצו לקנות את העודפים שלי. כן, אפילו עם העמלה השערורייתית שהיתה באייקון.

יעל
      משתתף

הדוכנים המסחריים מן הסתם חייבים להיות בלובי. אין ברירה אחרת. כל הקטע הוא שיראו אותם. אבל דוכן יד שניה זה משהו שבאי הכנס יחפשו במיוחד, ולכן אפשר גם לדחוף אותו באיזה מעבר או מקום צדדי אחר.

חבל, זה שירות חשוב לקהילה ומוסד של ממש בכנסים.

???
      משתתף

אין אפשרות להציב דוכנים מחוץ ללובי. בקומה העליונה אין מקום ומחוץ למבנה אין אפשרות להציב דוכנים בגלל שאין שם אבטחה.
      לגבי הערה של גל – תחשוב על זה ככה – במקום להיסחב עם ספרים שאתה לא בטוח שיהיה להם קהל אתה יכול להביא בדיוק את הספרים שאנשים יבקשו ממך.
      לגבי מוסד של ממש – נכון, אבל לפעמים צריך לגוון ולנסות דברים אחרים. לדוגמה, עמדת שחרור ספרים.

גל
      משתתף

מישהו?

Boojie
      משתתף

שדוכן היד השנייה, להבדיל מעמדת שחרור ספרים, משמש אנשים כדי *למכור* את ספריהם, כי חלקנו – ארשה לעצמי לדבר בשם עצמי כרגע – תאבי בצע ורוצים כסף על הספרים שאנחנו מוכרים. יש בינינו אנשים שכסף הוא פונקציה בשבילם. אני מסכימה, זה די מבחיל, והרבה יותר נחמד וחייכני לשחרר ספרים חינם, אבל יש בינינו אנשים שזו לא דרכם, ודי רוצים כסף בתמורה. נדמה לי, ככה, באופן לא בדוק לגמרי, שמדובר ברוב. אין מקום להשוואה בין דוכן יד שנייה לעמדה לשחרור ספרים, משום שהם לא ממלאים אותה פונקציה.
      זו הייתה כל מטרתו של דוכן היד השנייה מלכתחילה. נורא חבל שדבר כל כך שימושי ומוצלח, שהפך להיות מוסד של ממש ופתרון שתמיד אפשר להציע לאנשים שמחפשים לקנות או למכור ספרים משומשים, מפסיק להיות משמעותי למארגנים.

Boojie
      משתתף

חיפשתי באתר הכנס, ולא כתוב שם מי מנהלי הכנס. מסתורי.

גל
      משתתף

ל"ת

???
      משתתף

נכון, יש הבדל בין שחרור ספרים ובין דוכן יד שניה.
      אבל כפי שהסברתי, השנה קיומו של הדוכן לא התאפשר.
      זה לא נכון לטעון שהוא איבד משמעות בעיני המארגנים. תגובה כזאת היא קטנונית מכיוון שמנהלי הכנס צריכים לדאוג לא רק "למוסדות" שהיו קיימים בכנסים קודמים אלא לתפעול של כנס שלם ואין לי שום כוונה להתנצל כאן על כך שהחלטנו לוותר על הדוכן בכנס הקרוב. אם היה מספיק מקום, היינו מציבים דוכן, אבל אין, אז בעולמות 2006 נצטרך "לשרוד" ללא דוכן יד שניה.
      תחרות סיפורים – שאל את הועד. אתה מוזמן לשלוח להם מייל (אתה עוד זוכר את הכתובת, לא?)

מנהלים-שמותיהם שמורים במערכת.
      אבל אם את מתעקשת:
      אילן אמינוב-מנהל מטעם טולקין
      דנה סוסלוביץ' – מנהלת מטעם השגרירות
      נדב ברוכיאל- מנהל מטעם המועדון
      ואנוכי (אבל זה כבר רשום למעלה, וגם בעידכוני הועד).

גל
      משתתף

קודם כל, לא ציפיתי ממך לתשובה לגבי תחרות הסיפורים, אלא מהועד, שאמור לקרוא את הפורום הזה. בכוונה שאלתי בפורום ולא במייל, כי אני חושב שזה משהו שצריך להיות רלוונטי גם לחברי אגודה אחרים.

שנית, בעדכוני הועד, אגב, כתוב שיערה מחליפה אותך כמנהלת, אבל לא חשוב.

ושלישית – לעניין דוכן יד שניה – חבל. זה היה אחד התמריצים שלי לבוא לכנס השנה (כשסוף סוף אני לא סגל), רק על בסיס הכסף. אני אצטרך לעשות חושבים יותר לגבי מה אני הולך לעשות בכנס וכמה כסף אוציא, רק בגלל זה. ויותר מזה – את רוב קניות הספרים שלי בכנסים אני עושה בדוכן הזה, ולא בדוכנים המסחריים. אני מניח שאני לא היחיד.

???
      משתתף

יש סיבות מאד טובות לבוא לכנס, גם ללא דוכן יד שניה, כמו הרצאות מעניינות, מופע סטנד-אפ ואירועים אחרים של אורחי הכבוד.
      אבל אני בהחלט מבינה את הטיעון שלך ואני מאד שמחה שהעלית אותו. יכול להיות שאחת ממסקנות הכנס צריכה להיות שכדאי לוותר על כמה דוכנים מסחריים על מנת לאפשר קיום של דוכן יד שניה, אם הוא כ"כ חשוב לציבור.
      אם אשמח לשמוע דעות דומות או מנוגדות מקרואים אחרים בפורום (בהנחה שעוד מישהו קורא את התגובות שלי חוץ מגל ומבוג'י).

Boojie
      משתתף

ששמות מנהלי הכנס אמורים – אני יודעת, רעיון בלתי סביר בעליל – להופיע *באתר הכנס*? מה השושואיסטיות הזאת פתאום? אתם מתביישים לגלות לציבור מי המנהלים?

ולגבי דוכן יד שנייה: מה שהורג אותי בכל הסיפור הזה, זה שמבחינת הציבור, ברור שיש לדוכן הזה ביקוש עצום. אם הבעיה היא שהדוכן לא רווחי, למה לא לפתוח את הנושא – כמה חודשים *לפני* הכנס – לציבור, ולאפשר לאותם אנשים שהנושא חשוב להם להציע רעיונות איך כן להפוך את הדוכן לרווחי? אולי להציע מכרז פתוח להקמת הדוכן? או איזשהו פתרון אחר?
      אני לא מבינה למה אנחנו צריכים לחטוף את ההחלטות האלה על הראש בהפתעה, ובמיוחד אחרי שהיה כזה רעש על דוכן יד שנייה באייקון, והיה ברור שהנושא *חשוב* לאנשים. מה, כל דבר חייבים להעלות להחלטה באספה השנתית, רק כדי למנוע מצבים שבהם מנהלי כנסים יבטלו לנו דברים נחוצים מתחת לאף?

1. השנה נערכת תחרות פילקים גדולה מטעם הכנס. אם היה עולה נושא תחרות סיפורים של האגודה ומטעם האגודה, זה היה סוג של חתירה-לכאורה תחת או מסביב לפעילויות הכנס, מה שהוועד לא רוצה שיקרה. אפילו לא לכאורה.

2. תחרות הסיפורים של האגודה בפסח היתה תוצר של פנטסי.קון – ומכיוון שכך, היא היתה תחרות הסיפורים של האגודה. בעולמות הראשון, בשנה שעברה, נערך דיון בנושא לבקשת מארגני הכנס, והוחלט לערוך תחרות בשנה ההיא ספציפית, כאחת מהדרכים לקידום הכנס. לכן, בין השאר, ניתן הפרס באירוע הפתיחה של הכנס ולא באירוע של האגודה. השנה, לאחר שמארגני הכנס החליטו לקיים תחרות פילקים ולא ביקשו לערוך בנוסף תחרות סיפורים, לא נערכת אחת כזאת – וחזרנו לסעיף הראשון.

זה כמובן לא מצביע על כך שלא תיערך השנה תחרות סיפורים. רק על כך שאם היא תיערך, היא לא תהיה חלק מעולמות. אם, לדעתכם, יש דרישה לתחרות כזאת, אתם מוזמנים להעלות אותה – כאן, בפנייה לוועד ישירות או ב"פגוש את הוועד" שיתקיים בעולמות. אני מבטיחה שהוועד יקשיב ויפעל בהתאם.

גל
      משתתף

תחרות הסיפורים של האגודה היא תחרות הסיפורים של האגודה, ללא קשר לכנס לקראתו היא נערכת (וכמדומני שהיתה גם תחרות סיפורים "אלוהות" לקראת אייקון. אף אחד לא טען שזו תחרות מטעם אייקון).
      אני לא מבין למה תחרות סיפורים מטעם האגודה תחתור תחת פעילויות הכנס. יש הבדל גדול מאוד בין כתיבת סיפורים לכתיבת פילקים ואני לא חושב שאחד צריך להפריע או לבוא על חשבון השני.

בשנה שעברה, אגב, היה במקביל לתחרות הסיפורים מטעם האגודה גם תחרות פילקים מטעם הכנס, באתר המועדון, ותחרות כתיבה אחרת מטעם פורום הכותבים בתפוז. אני לא חושב שתחרות אחת הפריעה לשניה.

אלא אם כן הבעיה היא תקציב הפרסים. אבל שוב, זה שיש תחרות מטעם הכנס, עם פרסים מטעם הכנס, לא צריך למנוע מהאגודה לערוך תחרות שונה משלה, עם פרס מטעמה.

גל
      משתתף

אבל כמו שכבר ציינתי, יש סיבה אחת טובה – כסף – למה לצמצם את הביקור.

אמבר
      משתתף

n/t

???
      משתתף

ליואב משוריין מקום, אל חשש.

גרומיט
      משתתף

ולאור כמות האנשים שמשתמשים בו בכל כנס, הוא חשוב גם לרבים אחרים. זה הפך כבר מזמן לחלק מהווי הכנסים, וקשה לי לדמיין יותר כנס גדול בלי דוכן כזה.

גרומיט
      משתתף

אף אחד לא קבע מעולם שתחרות סיפורים חייבת להתקיים במקביל לכנס. האגודה כבר קיימה בעבר תחרויות סיפורים במועדים שרירותיים לחלוטין, והן לא היו פחות טובות מאלה שהסתיימו בפנטסי.קון. פנטסי.קון היה רק תירוץ, לא סיבה.

ובהחלט – האגודה כבר מזמן לא קיימה תחרויות סיפורים (לא שאני מתלונן. הפרויקטים של "בלי פאניקה" יותר מגניבים!). בא למישהו לארגן כזאת? אפילו בלי קשר לעולמות?

Boojie
      משתתף

n/t

גל
      משתתף

n/t

השמ
      משתתף

n/t

???
      משתתף

לא זוכרת מה אמרתי בנושא בפתילים שהיו לקראת אייקון האחרון – יכול להיות שלא אמרתי כלום כי אני לא נהנית מפתילי "בוא נריב עם הסגל". אבל כן, לדוכן יד שניה יש חשיבות גבוהה בשביל הרבה אנשים וזה צריך להיות כבר ברור לכל המעורבים. זה שירות יעיל ונחוץ שאי אפשר למצוא במקום אחר, וזה מסמל (בגרסתו המקורית) שהלב של הכנס הוא לשרת את הקהילה ולא להרוויח ממנה עוד שני שקל.

יעל
      משתתף

אבל בכל מקרה, אני מניחה שכבר מאוחר לערוך תחרות סיפורים כהלכתה. אבל אפשר לערוך תחרות לקראת בדיון. אולי זה אפילו מתאים יותר, בהתחשב באופי שלבש עולמות.

אבל לא מאוד ישים.

דיסקליימר: אני בדיעה שדוכן יד שנייה הוא שירות לציבור שחייב להיות בכל כנס גדול. אם הוא בא על חשבון דוכן מסחרי כזה או אחר אז בעמלה, אם הוא בא בשטח פתוח בחינם. אבל חייב להיות.

אבל.

מנהלי כנסים חייבים – חייבים – ואני אחזור על זה שוב, חייבים! – מנדט מושלם לניהול הכנס. ניהול כנס הוא עניין שגונב את כל חייהם גם בלי הצורך להתייעץ על כל נושא שאולי יהיה שנוי במחלקות ולקרוא, לאחר מכן, את מליוני התשובות בכל הפורומים, ולהבין מהתגובות המנוגדות מה רוצה רוב הציבור ואיך אפשר להענות לציבור בלי להכות בכנס חזק כל כך שהוא יקטן או ימות. נוהל כזה יפריע כל כך לעבודת הכנס שהוא למעשה ישתק אותה. הם צריכים לדעת שהם יכולים להחליט, וההחלטות שלהם *חייבות* להיות המילה האחרונה. וזו לא פסקה שמייצגת את האידאולוגיה שלי, אלא את הנסיון הרב, המר והמתוק, בניהול כנסים. היחידים שיודעים על ההחלטות מראש הם אלו שמעורבים בהם, כך שאין ברירה – הן חייבות "ליפול" על הציבור.

אחרת, צר לי, אין כנס.

זה לא שאין דרך לציבור להתערב, גם בלי להשתתף בניהול הכנס. באיקון 99' (או 2000?) הדפיסו חבורה גדולה של אנשים סטיקרים בנוסח "אני טולקינאי גאה", כדי להראות למנהלי הכנסים שיש קהל גדול ועצום לפנטסיה. התוצאה הישירה היתה פנטסי.קון, והרחבת מקום הפנטסיה באיקון עצמו. באיקון האחרון דרשה אסיפת האגודה תמיכה לסדנאות הכתיבה. התוצאה הישירה היא תמיכה של הוועד בסדנאות במשך כל השנה, וסדנא בעולמות שלא רק ממומנת על ידי האגודה אלא גם נמצאת שם, בסלוט גדול ורחב, כי היא היתה אחד התנאים של האגודה להשתתפות בכנס.

דוכן יד שניה הוא לא תיק – הוא מפלצת. הוא שואב כוח אדם בעשרות, ולוקח את כוח האדם האיכותי מתפעול הכנס עצמו אל תפעול הדוכן. הוא שואב כסף, וכסף רב. בשל המחסור בשניהם – כסף וכוח אדם *איכותי* – התחזוק שלו הוא מכה, שבהחלט יכולה להשבית כנס. ושוב, אני אחזור ואומר שיש צורך מהותי בו, לשירות הקהילה – אבל הוא פשוט לא יכול להתקיים בפורמט הרצוי לציבור.

ואם לציבור יש הצעות איך להפוך אותו לישים יותר, אדרבא – יתכבד וישלח דוא"ל לוועד, או יעלה את הנושא באסיפה, או בפורום נכבד זה די זמן לפני הכנס. הרי כפי שהמארגנים ידעו שהיה רעש בגלל דוכן יד שניה לפני איקון (אם כי לא הרבה כמו שזה נראה למי שמסתובב בעיקר כאן ובפורום אורט), הציבור ידע את זה הרבה יותר טוב. ברגע שזה הגיע לנקודה שבה המנהלים צריכים להחליט מה לעשות, כבר הרבה יותר מדי מאוחר לדון בנושא בפורומים פתוחים.

ובהחרבת קרתגו ננוחם.

(אגב, אני לא מעורבת בשום צורה בעולמות, פרט להרצאתי המשובחה, כך שלא הייתי חלק מההחלטה)

???
      משתתף

אני אקדם אותו בוועד.

גל
      משתתף

לפני זמן מה, כאשר היה ברור למנהלי הכנס שהם לא מוצאים מקום לזה.

הנה כמה רעיונות:
      צמצום הדוכן
      ע"י הגבלתו לספרים וקלטות/דיסקים בלבד – בלי שאר הפיצ'פקעס (וחזרה לדוכן אחד, ולא שניים) .
      הגבלה לעשרה או עשרים מוצרים לאדם (או עמלה דבוהה החל ממספר גדול יותר של מוצרים).

צמצום שעות הפעילות של הדוכן – כדי לחסוך במתנדבים. למשל שיהיה פעיל רק עד 6-7 בערב, במקום עד 9-10 (ואפשר לשאול אם מישהו מעוניין לשכור את שטח הדוכן רק לשעות הערב).

גביית עמלה – אבל לא שערורייתית כמו שהיתה באייקון.

דרישה להבאת מוצרים לדוכן רק בשעות מסויימות, בהן לא תהיה מכירה (למשל שעה בבוקר, עוד חצי שעה בצהריים וחצי שעה בערב).

ואלו רק רעיונות שעלו לי עכשיו, ככה בחמש דקות. אם אשב על זה עוד שבוע, אולי יהיו לי ולאחרים עוד רעיונות לשיפור ולחסכון.

Boojie
      משתתף

ולא שאני מתנגדת לה, אבל מרוב דבקות בסיסמה שוכחים קצת דברים בדרך.
      המנדט הזה, ככל שהוא חשוב, ניתן למנהלי הכנסים על ידינו. החובבים. הקהל שלהם. הגרעין הקשה שמאפשר לכנסים להתקיים. אלה שתורמים כל מה שהם יכולים לתרום, שעושים כל מה שהם יכולים כדי להפיץ את הבאז, שמתנדבים בכל פעם שהם יכולים. הכנסים האלה הם קודם כל בשבילנו, אחרת מבחינתי הם מאבדים את זכות הקיום שלהם.
      אז כן, אנחנו – או בואו נעזוב אנחנו: *אני* רואה בכנסים האלה משהו שהוא בין השאר שלי. המנדט למנהלי הכנסים הוא לא כדי שיעשו כל מה שמתחשק להם. המנדט למנהלי הכנסים הוא כדי שיעשו כל שביכולתם כדי לתת לנו, החובבים, את מה שאנחנו רוצים בכנס. גם גדול ומגניב. גם רווחי ומועיל ליחסי ציבור. אבל בעיקר למען החובבים.
      לפני אייקון הבהרנו, בכמה וכמה פתילים באורכים מפלצתיים, כמה שדוכן יד שנייה חשוב לנו. לקראת עולמות אנחנו מגלים שמנהלי הכנס החליטו שאפשר לוותר על זה, בלי לתת לנו אפילו הזדמנות לנסות למצוא פתרון. ופתרונות עשויים להמצא. פתאום יצוץ מישהו שיחליט לתת חסות לדוכן, פתאום יופיע מישהו שיחליט להפעיל אותו באופן עצמאי.
      "מנדט למנהלים" זו סיסמה יפה, אבל יש לה גבולות. יש דברים שאנחנו מצפים להם בכנסים, דברים שחשובים לנו, ואם יש צורך להתוות קווים מנחים למנהלים דרך החלטות של הגופים המארגנים (וגם כיום לא תגידי לי שאין קווים מנחים כאלה, של דברים שחייבים להיות בכנסים ודברים שאסור שיהיו בכנסים), כן יהיה. כי הגופים המארגנים האלה הם אלה שבשמם נערך הכנס, ואין שום סיבה שלא יקבעו את הדרישות הבסיסיות מבחינתם.
      "מנדט למנהלים" זו סיסמה ריקה מתוכן. מנהלי כנסים צריכים חופש לנהל את הכנס כראות עיניהם, ולא לרוץ לגופים המארגנים בכל עניין קטן, כן. אבל הם גם צריכים לדעת איפה בדיוק עומדות המחויבויות שלהם לגופים שבשמם הם עושים את העבודה. מנדט הוא לעולם לא בלתי מוגבל, ותמיד יש לו קווים מנחים.

יש קווים מנחים. יש דברים שעמותות מסוימות מתעקשות לגביהם לפני שמתחילים לעבוד, והם נכנסים לתוכנית העבודה. יש בחירה באנשים כאלה ואחרים עם דעות ורקורד כזה או אחר כדי להגיע לתוצאה כזו או אחרת. כל זה בא בזמן שתוכנית העבודה מתגבשת וממונים המנהלים.

כשזה מגיע לנקודה שבה יש מנהלים, יש תוכנית עבודה וצירך להגיע להחלטות, הם חייבים את המנדט הזה. לא כדי שהם ירגישו שהכל בסדר, לא בשביל שקט תעשייתי, אלא כדי ש*יהיה* כנס. זה לא שקשה לעבוד על כנס אם החלטות שנעשו ועובדים לפיהן נפתחות לקהל – זה בלתי אפשרי. זה נכון לחלוטין שהכנסים נערכים עבור הקהל אחרת הם מאבדים את זכות הקיום שלהם. זה נכון והוכח ויותר מפעם אחת שכנסים שלמנהל שלהם אין אפשרות להחליט החלטות ולדעת שהן תתקיימנה לא רק "מאבדים את זכות הקיום" אלא מאבדים את הקיום.

כן, היה רעש בפורומים, שנוהל על ידי כמות מצומצמת של אנשים שכאב להם תשלום העמלה בדוכן יד שניה. זכותם המלאה להתלונן בפורומים. בפורומים קורים הרבה דברים, ואנשים אומרים הרבה מאוד דברים. שום דבר מהם לא רשמי. איש מבין האנשים האלה לא העביר באסיפה החלטה שהאגודה חייבת לתמוך בדוכן יד שניה, כמו שנעשה עם סדנאות הכתיבה. איש מבין האנשים האלה לא פנה לוועד או למנהלי הכנס באף הצעת ייעול. איש מהם לא פנה לגורמים המסחריים בקהילה כדי לנסות לממן אותו.

אם זה *כל כך* חשוב, איך זה שצריך לפנות במיוחד אל האנשים הזועקים כדי שהם יציעו הצעות?

אני הייתי מהיוזמים של דוכן יד שנייה. היו כנסים לפניו, והם התנהלו יפה מאוד מבלי שאף אחד חשב שהכנס צריך להשקיע משאבים כדי שאנשים יוכלו למכור חפצים לאנשים אחרים. אני שמחה מאוד שהשירות הצליח כל כך שאנשים רואים אותו כחלק אינטגרלי מכנסים. הוא לא. הוא שירות נפלא לציבור, אבל ברגע שבמקום להביא טוב לכנס הוא מתחיל לפגוע בו – יש מקום לשינויים. השינויים נעשים לפי ראות המנהלים.

אם מישהו שראה, לפני חצי שנה, שיש בעיה והיה מציע דרך לטפל בה – מה טוב. אין ספק שהיו מקשיבים לה, ואם היא היתה מתאימה, היו משתמשים בה.

כמו שהוא מתנהל היום, המנהלים החליטו שהוא יפגע בעולמות בצורה קשה כל כך, ש*למרות* הדרישה, והידע שזה שירות נוסף נהדר לציבור, הכנס לא יכול להרשות לעצמו להקדיש את כח האדם והכסף לדוכן. וזו ההחלטה, והיא לא תשונה לקראת הכנס הזה. התקציב שלו בנוי. הדוכנים ממופים. כח האדם מחולק.

אם אתם חושבים שהאגודה צריכה לחרוט על דגלה את דוכן יד שניה ולהתנות את השתתפותה בכנסים בקיומו – שלחו נא דוא"ל לוועד. אם יש לכם הצעות ישימות, במקום לומר "יש פתרונות ואם היו פונים אלינו היינו נותנים אותם" – הציעו. יש דרכים רבות להגיע לוועד עם בקשות והצעות, וכולכם מכירים את כולן.

אבל לפנות לציבור בבקשה להתחיל בלאגן בפורומים בכל פעם שחייבים לעשות החלטה לאו דווקא נעימה? בשום פנים ואופן. למנהלים יש כנס לנהל. והמטרה שלהם היא לקיים אותו בצורה הטובה ביותר, גם אם הצורה הטובה ביותר כולל ויתור כואב על משהו שהרבה היו רוצים לראות בכנס.

אני מבטיחה שכל הצעה שתגיע אלי בחודש הקרוב תידון לקראת אייקון.

Boojie
      משתתף

אילו חשבתי שיכול לקרות מצב שיבטלו את דוכן יד שנייה בכנס כלשהו, בהחלט ייתכן שהייתי מעלה את זה באספה השנתית באייקון, שבה נכחתי, כמו בכל שנה. אילו חשבתי שמנהל כנס כלשהו עשוי להחליט דבר כזה, הייתי עשויה לפנות לוועד ברעיונות, וזו אפילו לא הייתה הפעם הראשונה שהייתי עושה את זה.
      אני לא מבינה, מה טעם בהאשמות המגוחכות האלה? "למה לא העליתם את זה באסיפה השנתית", "למה לא הצעתם הצעות במשך השנה"? לא העלינו ולא הצענו כי *לא ידענו* ולא העלינו על דעתנו שיבטלו את הדוכן, וזה *מובן מאליו*. אילו ידענו, היינו מעלים, והיינו מציעים, והיינו עושים רעש כשעוד הייתה אפשרות לעשות את זה. ציפית שנמחה מראש? אני מעריכה את האמונה שלך ביכולות הניבוי שלנו, אבל צר לי לומר שהיא מופרזת. לי, לפחות, לא הייתה שום יכולת לנבא שמנהלי עולמות יחליטו שדוכן יד שנייה מיותר.
      מה שקרה עכשיו היה מאד פשוט: לקראת אייקון קרו דברים שהיו אמורים להמחיש בצורה מאד ברורה, לכל מנהל כנס באשר הוא, שדוכן יד שנייה הוא דבר שחשוב מאד להרבה אנשים בקהילה שלנו. לקראת עולמות אנחנו מגלים שלמרות זאת, נראה שלמנהלי עולמות זה לא נראה עד כדי כך קריטי. לפיכך, לא נותר לנו אלא לשקול להעביר את המסר הזה בצורה קצת יותר ברורה. כמו, נגיד, באסיפה השנתית *הבאה*. וכאן בפורום. מנדט שמנדט, חייבת להיות דרך לעמוד על דברים כאלה. בשביל זה, בין השאר, אני טורחת ומשלמת דמי חבר לאגודה מדי שנה. כדי שתהיה לי יכולת השפעה על הפרויקטים של האגודה.

Kipod
      משתתף

פילק דורש כחמש דקות לכתיבתו. נניח עשר, אם מישהו מקליד לאט.
      סיפור? כאן נדרשות, נניח, 5-15 שעות עבודה. אני מניח שאתה יכול לחשב לבד כמה פילקים לא נכתבים בגלל כל סיפור שכן נכתב.

???
      משתתף

נכון להיום, הדוכנים מחולקים לפי סדר העדיפות הזה:
      1. דוכנים של הכנס (כרטיסים ומודיעין) ושל עמותות מארגנות
      2. דוכנים של מעניקי חסות
      3. דוכנים מסחריים
      4. דוכנים שמקבלים הנחה מסיבות שונות
      5. דוכני חינם (כולל דוכן יד שניה)

אם דוכן יד שניה יצא מהקטגוריה החמישית ויעבור לראשונה הוא צריך לבוא על חשבון של דוכן אחר.
      אין מה לעשות, אין לנו את כל המקום שבעולם.
      לכן, מה שאני מבקשת (וחוץ מאמבר אף אחד לא ענה לי) זה שתדרגו את חשיבות הדוכנים בעיניכם.
      לאו דווקא שמות פרטניים אלא יותר סוגים. לדוגמה, פלוני יאמר שהוא רוצה לראות קודם כל דוכן יד שניה, אח"כ דוכן של מ"ת, אחריו קומיקס ובסוף ספרים. אתם אגב מוזמנים לעשות זאת גם אחרי שתבקרו בעולמות ותראו אילו דוכנים מופיעים שם.
      מסיבות טכניות שונות, אודה לועד אם את הדירוג של הדוכנים הוא ירכז ויעביר אלי ובמקום שישלחו אלי ישירות.
      הפורום הזה ופורום אורט, בניגוד למה שאנשים חושבים, הם לא המייצגים היחידים של חברי קהילת המד"ב והפנטסיה בארץ. זה שיהיו שם פתיליפלצת לא מעיד על חשיבות של נושא זה או אחר ליתר חברי הקהילה שאינם משתתפים בפורום.
      פניה לועד לדוגמה בהחלט יכולה לעזור.

אבל חשוב לזכור דבר נוסף, כנס עולמות מנוהל ע"י 4 ארגונים. האם דוכן יד שניה חשוב במידה כזאת גם לחברי הארגונים האחרים? את זה אני אבקש מהמנהלים האחרים לברר בקהילות שלהם.
      אם לא, אז צריך להבין שכאשר עושים כנס משותף אי אפשר לנהל את ההצגה כמו שניהלנו אותה בכנס שהוא של האגודה בלבד. הועד בהחלט יכול להעמיד דרישה לקיים דוכן כזה-השנה זה לא קרה.

גל
      משתתף

אני לא חושב שמישהו מאיתנו העלה על דעתו שדוכן יד שניה יבוטל. כן זה "רק" שירות לציבור ולא חלק רווחי מהכנס, אבל זה *כן* חלק מהכנסים שלנו. העובדה היא שעשרות אנשים משתמשים בדוכן הזה בכל כנס, לקניה ולמכירה. העובדה היא שזה אחד הדוכנים שכמעט תמיד מתגודדים סביבו אנשים.
      מבחינתי, אם להשתמש בדירוג של חגית, זה נמצא במקום השני, אחרי דוכני העמותות.

אמבר
      משתתף

כי על כל אחד שטורח לכתוב מייל יש 100 שמצביעים ברגליים.

אישית, הדוכן של יואב הוא הדוכן הכי פופולרי אצלי. הוא הדוכן שרוב כספי מושקע בו בכל פסטיכנס.

דוכן היד השניה הוא דוכן שאני נהנית להתסכל עליו, אבל בפועל – לא קניתי בו ולא מכרתי ורוב הסיכויים שאני לא אעשה זאת גם בהמשך (מה לעשות, אני לא נוהגת למכור ספרים שקניתי, אני לא קונה סטוקים במטרה למכור, ויש לי את כל הספרים שאני רוצה).

אז אולי סדר העדיפויות שלי לא הגיוני, כי את הספרים שיש ליואב אפשר להשיג בחנות שלו או בכל חנות. ואילו מה שיש בדוכן היד השניה – אי אפשר להשיג, אי אפשר להשיג באותם מחירים, אי אפשר להשיג בלי כיתות רגליים ולפעמים אפשר להשיג בקלות. אבל ככה זה, וזה סדר העדיפויות שלי.

בסופו של דבר, את יודעת טוב מאוד שכל אחד מהדוכנים הקבועים שיש בכנס הוא דוכן שיש לו הרבה מאוד אנשים שרוצים שהוא יהיה. אחרת כל אותם אנשים לא היו משלמים סכומים גדולים (שגדלים והולכים כל שנה) כדי להיות בכנס. אם נכניס את דוכן היד השניה, נאלץ לוותר על דוכן אחר, שגם לו יש קהל אוהד ונאמן.

אמבר
      משתתף

1. זה שדוכן יד שניה חשוב לאנשים – את הנקודה הזאת הבנו. אבל למה חשוב שיהיה דוכן כזה בכל פסטיכנס? כלומר, לא היה דוכן כזה בבדיון ולא ראיתי התקוממות המונית על כך. מה יקרה אם יהיה דוכן גדול של יד שניה רק באייקון? פעם בשנה זה לא מספיק?

2. אמרו שהמקום במדיטק מוגבל. כלומר, אם שמים את דוכן היד השניה, צריך לסלק משם עוד דוכן, שניים או שלושה (בהתחשב בגודלו המפלצתי של דוכן יד"ש). איזה דוכנים תהיי מוכנה לסלק משם? יואב? אוריין? ינשוף? אודיסאה? ובשלב ב', אל תחשבי מה אותך לא מענין, כי זה לא חוכמה. נסי לחשוב כמו מנהל כנס שצריך לדאוג למה שמעניין עוד כמה אנשים חוץ ממך.

ועוד שאלה אפיקורסית, וזו שאלת המחיר. אחת הדרכים לממן את הכנס זה למכור שטח דוכנים. במדיטק זה קצת יותר קשה כיוון ששטח הדוכנים מוגבל (למעשה, אין מקום לכל הדוכנים בתשלום שרוצים להיות שם). כלומר, הכנסת דוכן היד השניה פירושה ויתור של הנהלת הכנס על דוכנים משלמים אחרים, ובעצם – ויתור על הכנסות משמעותיות.

כיוון שמשתמשי הדוכן מאוד לא רוצים לכסות את עלויות הדוכן (כלומר, בגביית עמלה על השירות), הם בעצם מבקשים מהאגודות לוותר על חלק מהכנסות הכנס לטובת הדוכן. ושוב, השאלה היא מה אתם מוכנים לשלם תמורת זאת? האם בויתור על כך שיהיה אורח מחו"ל? בויתור על אירועים אחרים של האגודה (למשל סדנת הכתיבה חינם)? בהעלאת מחירי הכרטיסים בכנס? בויתור על מימד אחד? לכל החלטה יש מחיר, מה המחיר שלך?

???
      משתתף

עניתי: לי אישית מאוד, וממה שראיתי מסביב – גם לעוד הרבה אנשים. לא רק מהאגודה (גם אני לא מהאגודה).

חגית מוזמנת לעשות עם המידע הזה מה שהיא רוצה.

אמבר
      משתתף

n/t

???
      משתתף

אני מברכת בחום את הרעיון של הכללת תחרות הסיפורים לתוך בדיון.

לא אמרתי שיכלתם לצפות שלא יהיה דוכן יד שניה, אמרתי שידעתם שיש איתו בעיות. שהוא נמצא נמוך בסדר העדיפויות של הכנסים, מכיוון שהוא הגיע למצב שהוא פוגע בכנס במקום לעזור לו.

ידעתם שאם יהיה דוכן בכנס הבא, סביר שהוא לא יהיה במתכונת המוכרת, לאחר איקון.

לא האשמתי אף אחד בשום דבר. אמרתי שסביר שאם הדוכן חשוב כל כך שפגיעה – לא ביטול, פגיעה – בו גורמת לזעקות שבר, הן היו צריכות לבוא בתלונות, מענות ופתרונות יצירתיים מיד אחרי אייקון, כשהיה ברור שדוכן יד שניה לעולם לא ישוב למה שהיה. אם הדוכן לא היה מבוטל אלא נושא אותו סוג עמלה – או גבוהה יותר, מכיוון שהשטח בעולמות מצומצם – לא הייתם זועקים עכשיו, כשמאוחר מדי? ידעתם שדוכן יד שניה נמצא במצב בעייתי. ליאת המופלאה סיפרה שזה היה "עמלה או ביטול". אף אחד לא פנה לוועד או למנהלים ואמר "נוצרה בעיה עם דוכן שניה, יש לי הצעות לפתרונות לקראת הכנס הבא".

אם יש פתרונות, אדרבא, רשמו אותם בפניה מסודרת, ואני מבטיחה, שוב, שהם ישקלו לקראת הכנס הבא. מה אתם מצפים שיקרה עכשיו? כל התקציב של הכנס ישתנה? אחראי הדוכנים ישבור חוזים עם הדוכנים המסחריים וכולנו נשלם את מחיר שבירת החוזים? דוכני העמותות יבוטלו?

אין מה לבכות עכשיו. יש בהחלט מה לעשות הלאה.

אף אחד מהדברים שיש לעשות הלאה לא יכול להיות "התייעצות עם הקהל"..

עולמות הביא לראשונה אורח מחו"ל. ולא רק זה, אלא שהוא הביא אורחת מדיה, בעלות מסוימת, ולא אורח ספרותי. האם את מצפה שגם הסוגיה הזו תפתח לויכוחים חופשיים בפורום?

עולמות מתמקד בעיקר בהרצאות, וממעט מאוד בהקרנות וסרטים. זו החלטה חדשה, שעשויה להיות לא פופולארית בקרב חובבי המדיה. האם לפתוח אותה לדיון?

כל כנס הוא סבך עצום של שיקולים והחלטות, וכל שיקול קשור קשר הדוק לכל האחרים. את באמת מצפה שהמנהלים ישבו, כל פעם שנדרשת החלטה מהסוג הזה, לכתוב אלפי מילים של הסברים כדי להבהיר את השיקולים שהביאו לכל החלטה? דגומא רלוונטית: כמות המקום לדוכנים תלויה בבחירת המיקום. בחירת המיקום תלויה במחקר מקיף על עשרות אולמות, כל אחד מהם עם היתרונות והחסרונות שלו, ובדיון ארוך-ארוך על המחיר המטורף של אולמות בתל אביב, האפשרויות בערים אחרות מול החסות המסוימת שהציעה עיריית חולון. החסות הזאת – ורווחיות גבוהה של הכנס – קשורות ישירות להזדמנות החד-פעמית והנסיבות שאיפשרו להביא את קלודיה קריסטיאן. וזה בלי להתחיל לדבר על עלות הדוכנים והחסות שחלק מהם נותנים לכנס, ומאפשרים בכך את קיומו, ושלל דברים אחרים שאין סיכוי שאני מודעת לקיומם מכיוון שאני *לא* מעורבת בכנס.

המנהלים חיים את סבך השיקולים הזה במשך חודשים לפני הכנס, יום יום. הם קיבלו הנחיות ראשוניות, הם הציגו תוכנית עבודה, וקיבלו את המנדט לניהול הכנס, שמאפשר לו לצמוח מתוכם. ועכשיו הם אמורים לפרוש את הסבך המטורף הזה בפני קהל גדול שלא היה מעורב בו, כל פעם שהם רוצים להחליט?

אי אפשר לעשות את זה.

יש דרכים לקדם דברים שחשובים לקבוצה של אנשים או לעמותה. חשוב מאוד שיהיו דרכים כאלה, כדי שהמנדט שניתן למנהלים אכן יהיה מושתת על הציבור – זה כנס חובבים, אחרי הכל, ולא עסק מסחרי. אבל מרגע שניתן המנדט והעבודה מתחילה, חייבים לתת למנהלים לעשות אותה, אחרת, כפי שחזרתי ואמרתי, היא פשוט לא תעשה.

רציתי להגיד בנושא שכיוון שיהיה לי דוכן ספרים בעולמות כמידי שנה, אני מעוניין לקנות ספרים, הן לפני הכנס והן בזמן הכנס.

כמובן זה לא תחליף לדוכן יד שנייה אבל, למעוניינים למכור ספרי מד"ב ופנטסיה, אתם מוזמנים להביא אותם לדוכן שלי בזמן הכנס ו/או לשלוח דוא"ל כדי לתאם משהו קודם או לשאול על מחירים ל: gortprime@yahoo.com.

כדי שיהיה ברור – מדובר פה בקנייה ממש ולא בתת-דוכן יד שנייה, וההחלטה בנוגע לאיזה ספרים לקנות ובאיזה מחיר תישמר לשיקול דעתי. מי שרוצה לבדוק לפני הכנס אם אני ארצה ספרים מסויימים מוזמן לשלוח לי דוא"ל.

גרומיט
      משתתף

n/t

אני חושב שאני אקח גם ספרים בעברית. הבעייה תהיה שאני לא אוכל להציא הרבה עבורם, אני צריך להחליט כמה בדיוק.

Boojie
      משתתף

לא, לא "ידענו" שום דבר. היו דיונים, סוערים למדי. הדיונים, כך חשבתי – ונראה שלא רק אני – הבהירו היטב לכל הנוגעים בדבר כמה שרבים מאיתנו מחשיבים את דוכן היד השנייה. אף אחד לא אמר כלום על האפשרות שלא יהיה דוכן יד שנייה. לא הייתה לנו שום סיבה שבעולם להניח שמישהו יחליט לבטל אותו בלי לומר על כך מילה, אחרי הרעש שקם בנושא בכנס הקודם.
      אני לא יודעת מאיפה בא לך כל תהליך הסקת המסקנות הלא ברור הזה. נראה שהגעת איכשהו למסקנה בעקבות תהליך לא לגמרי מסודר ולא לגמרי הגיוני.
      את מצפה מאיתנו, חברי האגודה, שמרגע שנתנו למנהלי הכנס לעשות דברים, נקבל כל דבר שהם עושים – תכנים, דוכנים, סדנאות כתיבה וג'קאס – כתורה מסיני, לא נעביר ביקורת ולא נעלה על דעתנו לתחום גבולות קשיחים לעתיד במקרה שהם עושים משהו שלא מקובל עלינו. צר לי, זה לא עובד ככה. מי שלא רוצה שאנחנו – חבריה של העמותה הידועה כ"אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה" – נדחוף את אפנו באופן שבו מתנהלות פעילויותיה אלה של אותה עמותה ובקווים שמנחים אותן, שישנה את מבנה העמותה. כל עוד מבנה העמותה הוא כפי שהוא כרגע, זו זכותנו *ואף חובתנו* להשפיע על אופן ההתנהלות של העמותה הזאת, לבקר את פעילויותיה ולהשפיע על הקווים המנחים שלה לעתיד. אם אני סבורה שצריך להיות דגש על פעילויות מסוימות שמשרתות את ציבור החובבים, הרי שזו זכותי וגם חובתי, כחברת עמותה, לפעול כדי שזה ייקבע כקו מנחה רשמי.
      יש אלף ואחד נתונים לגבי ההתנהלות של עולמות – והאגודה – שאני לא יודעת. אני לא יודעת אותם משום שאני לא מעורבת בניהול/ארגון הכנס. אני גם לא אמורה לדעת אותם. אבל יש קווים מנחים מסוימים שנראים לי חשובים, וכן, יש דברים שבהם אני חושבת שמנהלי כנסים צריכים לקחת בחשבון את דעת הציבור שהכנסים אמורים לשרת. "מנדט" זה לא אומר "אני אעשה מה שבזין שלי". "מנדט" זה גם אומר "אני פה כי אני יודע מה רוצה וצריך הציבור שמטעמו נשלחתי". מי שמדמה בנפשו שמנדט פירושו סמכות בלי אחריות, חופש בלי מגבלות, מפספס לחלוטין את משמעות הרעיון. וכן, מנדט כזה יכול להיות מוגבל במגבלות שתחמו שולחיו של בעל המנדט מראש. זה כל הרעיון.
      עכשיו, שימי לב: כל הבלגן היה נחסך אילו כמה זמן לפני פרסום האתר, מישהו מטעם כנס עולמות – עם מידה כלשהי של הבנה כלפי הדברים שחשובים לפחות לחלק מחברי האגודה, שהיה מבין בעקבות הבלגן שהתעורר בפעם הקודמת שמדובר פה בנושא טעון ומשמעותי – היה מכריז בפורומים הרלוונטיים, "תשמעו, מפאת מגבלות, אנחנו לא יכולים להקים בכנס הזה את דוכן יד שנייה במתכונתו הישנה. הסיבות הן אלה ואלה והברירות העומדות בפנינו הן אלה ואלה". קשה לי להאמין שלא היו שום אופציות ושום ברירות שאפשר היה להציע לציבור כדי לפתור את הבעיה. אבל נראה שהתאהבות מסוימת ברעיון ה"מנדט" סוחפת אנשים להאמין שהם צריכים להחזיק את הקלפים שלהם כמה שיותר קרוב לחזה, לשמור הכל לעצמם וחס וחלילה לא לתת לציבור הנודניק לדחוף את אפו. ולא רק זה, כשהדבר כבר נקבע ואנשים מתלוננים, הם מקבלים כל מיני תגובות, איך להגיד את זה בעדינות, לא ממש נעימות. תגובות שדי מתמצות – כשמקלפים מהן את השכבות הממש דקות של נימוס שבהן הן מצופות בקושי – ב"אנחנו יודעים יותר מכם, ההחלטה הזאת היא שלנו ולא הייתה לנו שום סיבה לשתף אתכם בשום דבר".
      אז אנא, תחליטו. זו פעילות קהילתית? פעילות שאתם רוצים להפעיל באמצעות מתנדבים, ולא סתם, מתנדבים שלהוטים לתרום ולקדם? פעילות שאתם רוצים שנרגיש חלק ממנה? פעילות שאתם רוצים שנעורר באז ביחס אליה ונעודד כמה שיותר אנשים שאנחנו מכירים לבוא אליה, כי זה שלנו ואנחנו אוהבים את זה? תעשו את זה ברוח קהילתית. שתפו את הציבור, תנו לנו להרגיש שזה שלנו, לא שלכם.
      רוצים שזה יהיה רק שלכם, שכל ההחלטות יהיו אצלכם, שכל המידע יישמר בהש-הש אצלכם, שלא תצטרכו לערב את הנודניקים האלה מהקהילה בשום דבר ושתוכלו להנחית עליהם כל החלטה שנראית לכם בלי להתייחס לציפיות ולבקשות שלהם? אל תצפו מאיתנו להתייחס לכנס הזה כאל משהו שלנו. אתם, במו ידיכם, מנתקים את הכנסים מהקהילה, עם מנטרת ה"מנדט" הדבילית הזאת שלכם.

אמבר
      משתתף

המקום במדיאטק מוגבל, מוגבל מאוד.

נכון לעכשיו יש לפחות שלושה דוכנים מסחריים שאני יודעת עליהם שמוכנים לשלם כסף כדי להיות בעולמות ואין להם מקום. יכול להיות שיש יותר שאני לא יודעת עליהם. אני כבר לא מדברת על הדוכנים הלא מסחריים, שלהם אין בכלל מקום.

אם נכניס את דוכן היד השניה למדיאטק, נצטרך להעדיף משם עוד כמה דוכנים מסחריים (שלושה לפחות). לכל אחד מהם יש קהל אוהד ונאמן, שיכעס מאוד אם הם לא יהיו בכנס. וכל אחד מהם יכול להגיע לפורומים להגיד בדיוק את אותם הדברים שאת אמרת.

בסופו של דבר, כל עוד המקום הוא מוגבל (והמקום לעולם מוגבל), מה שמנהל הכנס לא יבחר – הוא ירגיז מישהו – קולני יותר או פחות. מבחינת מה שהקהל רוצה – דוכן היד השניה לא יותר קדוש מאשר הדוכן של יואב, או דוכן משחקי התפקידים או ההוא שמוכר בובות של סטאר טרק.

עופר 2
      משתתף

זו שהיה מומלץ לידע את ציבור החובבים על החלטה כ"כ דרסטית מבחינתם קצת יותר מוקדם(יום-יומיים אחרי ההחלטה, לדוגמא)? אם כך אני חייב לשאול מה קשור המקום במדיאטק.ושתביני דברים בפירוש, אני מסכים עם בוג'י- לא העליתי על דעתי אחרי אייקון שלא יהיה דוכן יד שנייה באיזשהו כנס, במיוחד אחרי הפתיליפלצת והמריבות שהיו בעקבות העמלה. אולי בכל אופן לא היה דוכן בעולמות, גם אם היו מודיעים מראש, אבל לפחות היתה לנו הרגשה שהנהלת הכנס ניסתה ורצתה שיהיה דוכן- כרגע ההרגשה שהודעה מאוחרת כזו נותנת, לפחות לי, היא "לא איכפת לנו מה אתם רוצים, אנחנו נחליט ואין לכם רעיונות ששווה לשמוע"(ואולי להרגשה שיש מישהו בהנהלת הכנס שיש לו משהו נגד הדוכן).והפתיל שבו צעקו על השועל אחרי אייקון על הערה קטנה אחת שלו מחזק את ההרגשה הזו.אני מבקר בכנסים, וחבר אגודה, מאז פנטזיקון הראשון, מתנדב קבוע מאז פאןקון 2003, וכשעושים משהו כזה זה גורם לי להבין ידידה שלי שהחליטה שנמאס לה מהכנסים והיא לא מגיעה יותר.לא, מעולם לא ניהלתי כנס, אבל אני חושב שמנהל כנס צריך להראות רגישות גם לקהל של הכנס- כי הכנס הם לא הסגל(שקורע את התחת), או המתנדבים, או המרצים, או המקום, או ההרצאות, או אפילו אורחי הכבוד(אם יש)- הכנס הוא האנשים שמגיעים, ונכנסים להרצאות, ומסתובבים, ומדברים, ומספרים לחברים שלהם בהתלהבות חודש לפני, ומנסים לגרור גם אותם לכנס.והאנשים האלה זכאים שיתייחסו אליהם וישאלו אם יש להם הצעות, במיוחד אם עושים שינוי שיודעים שיכעיס אותם בצורה רצינית.

מבחינתי דוכן יד שנייה נמצא מקום שני- מיד אחרי דוכני האגודות.

נ"ב הפתילים שהיו פעם שנפתחו כמה חודשים לפני הכנס ובהם וועדות התכנים היו מבקשות הצעות לתוכן הם דוגמא נהדרת לאיך לתת לאנשים הזדמנות להשפיע.

עופר 2
      משתתף

פילק *טוב* דורש בדר"כ לפחות 3-4 שעות עבודה, אם ליוצר יש השראה.ישנם פילקים שדורשים יותר.טום סמית, שידוע ככותב הפילקים המהיר בעולם, כתב פעם פילק ברבע שעה- ולמיטב ידיעתי זה השיא שלו.

אמבר
      משתתף

אמרו כאן שוב ושוב שהמקום במדיטק מוגבל, ואין אפשרות לשים את דוכן היד השניה מבלי לסלק דוכנים אחרים. זה לא שהנהלת הכנס האכזרית החליטה לא לשים את דוכן היד השניה, למרות שהיה באפשרותה לעשות כן. זה לא מזימה שתוכננה מזה זמן רב להרוס את דוכן היד השניה. זה אילוץ של המקום, שניסו לפתור אותו ולא הצליחו.

אם היינו שמים את דוכן היד השניה, היינו צריכים לסלק שלושה דוכנים אחרים, שגם להם יש קהל מעריצים נאמן, שמגיע לכנסים גם בגללם, ושיכעס על הנהלת הכנס שלא מצאה מקום לדוכן שהוא אוהב. ושירגיש שהנהלת הכנס לא מתחשבת ברצונותיו. ושהנהלת הכנס היא חסרת רגישות, ושאר הדברים שמופיעים בהודעה שלך.

בהתחשב באילוצי המיקום, מה שלא היתה החלטת הנהלת הכנס, היה מישהו יוצא מאוכזב ממנה. אז אולי לא אכפת לך שאנשים אחרים יצאו מאוכזבים, כל עוד אתה תקבל את מה שאתה רוצה, אבל הנהלת הכנס צריכה לחשוב על כוווווווווולם.

Boojie
      משתתף

אין לי שום תיאוריה. אני אומרת מאד מאד בפשטות: ההיצמדות ההולכת וגוברת של מנהלי הכנסים והקרובים אליהם ל"מנדט" גורמת לנו, העם הפשוט, להרגיש נתק הולך וגובר מהכנסים. אם בעבר התפיסה שלי הייתה שאם יש כנס אני שם, וגוררת איתי כמה שיותר אנשים, כי זה שלי ובשבילי, וכל מה שמבקשים ממני ואני יכולה אני עושה למען הכנס, התפיסה שלי היום היא שאני אהיה שם אם זה לא יתערב בדברים חשובים יותר, כי זה לא באמת שלי ולא באמת חשוב. זה של כמה אנשים שיש להם "מנדט", ושרוצים לשמור את העסק לעצמם. הזדמנות להשתעשע ולפגוש חברים, אבל לא משהו שבאמת יקר ללבי.
      זה נובע מגישת ה"תסתמו את הפה, אנחנו נעשה מה שנראה לנו נכון, ומרוב מנדט אין לנו שום צורך לשתף אתכם בכלום, אפילו לא בדברים שאנחנו יודעים שחשובים לכם" שחוזרת פה כל כך הרבה בזמן האחרון. מה אני אגיד לכם? שכנעתם אותי. זה שלכם, לא שלי.
      יש לי תפיסה מאד ריאליסטית של מידת חוסר החיוניות שלי ושל חובבים כמוני לכנסים. אני מודעת לזה שלכנסים חשובים יותר אלפי המבקרים המשלמים האחרים, מאשר קומץ חובבים כמוני שהרגישו שכנסים זה משהו שהקהילה שלהם עושה איתם ובשבילם, ועכשיו מרגישים כמו סתם לקוחות משלמים שמושארים מחוץ לכל מה שקשור לכנס. אני אחיה עם זה. הכנסים יצמחו וישגשגו ויכניסו כסף ויביאו אורחי מדיה מחו"ל ואלפי מבקרים מרוצים, וסקירות משעשעות בעיתונות.
      הצלחתם, בעמדת ה"מנדט" המבחילה שלכם, לגרום לחובבת אדוקה כמוני לאבד את האכפתיות שלה כלפי כנסים. ברור לי שבחשבון הכולל זה לא באמת כזה משנה, אבל לי זה בכל זאת נראה מצער משהו.

עופר 2
      משתתף

השאלה שלי היא מה הקשר בין החסר הנ"ל לעובדה שאף אחד לא טרח להודיע לחובבים?ובבקשה לא לענות תשובות בניסוח "לא תבין כי אף פעם לא ניהלת כנס".אני לא אבין עד שלא יסבירו לי- לגבי כל חלק בהסבר שלא אבין או יראה לא הגיוני אני אשאל שאלות ספציפיות.

נ"ב גם תשובה בסגנון:"היה לחץ, פיקששנו בגדול, מצטערים" היא הסבר מבחינתי, לא הסבר שאני שמח לשמוע, אבל זה העולם בו אנחנו חיים ואין מישהו שלא עושה טעויות.

השמ
      משתתף

ההעדפה שלי לדוכנים מציבה את דוכן היה שניה בדיוק לאחר דוכני האגודות.
      למעשה בכנס שנה שעברה הצלחתי להגיע רק לארוע הפתיחה והרצאת האורח ולדוכן יד שניה…

שוב, אני לא רואה פשע בביטול הדוכן, אני רק הייתי מעדיף אחרת.

אמבר
      משתתף

אף אחד לא היה בטוח כמה דוכנים יהיו בכלל מוכנים להגיע למדיטק, ואם יהיה מקום לדוכן יד"ש או לא. מסתבר שהיה הרבה יותר ביקוש ממה שחשבנו. עובדה שיש דוכנים מסחריים שנשארו בחוץ.

אמבר
      משתתף

מנהל כנס בד"כ מנסה לראות מה יעניין וישמח את הקהל שלו. בשביל זה הוא שם. אף מנהל כנס לא מנסה ללכת בכוונה נגד הקהל. כל מנהל כנס מנסה לעשות את האירוע הכי מוצלח ever. כל מנהלי הכנסים מכירים את הקהל שלהם, ויודעים, פחות או יותר, מה הוא רוצה וגם הקהל יודע, בד"כ להגיד מה הוא רוצה.

מנהל כנס יכול לעשות טעויות בקריאת הקהל, מנהל כנס יכול להעדיף קהל X על פני קהל Y, מנהל כנס יכול להעדיף שיקול לטווח ארוך על פני לטווח קצר (ולהיפך), מנהל כנס יכול להעדיף שיקול ארגוני או תקציבי על פני שיקולים אחרים.

החלטה מהסוג הזה היא החלטה שאין בה החלטה נכונה או לא נכונה. כל החלטה שמנהל כנס היה מקבל בתנאים של משחק סכום אפס, היתה החלטה שהיתה מרגיזה מישהו.

עופר 2
      משתתף

שקיום דוכן יד שנייה בכנס גדול נראה לא ישים,מסיבות של מקום או מסיבות אחרות- כי אני די בטוח, ובבקשה תקני אותי אם אני טועה, שעל בעיית המקום לא יודעים מאתמול, מנהל הכנס יודיע על הבעיה בפורומים ויבקש הצעות.אני לא חושב שדברים רעים יצאו מזה(מקסימום פתילפלצת או שניים) וזה ייתן לאנשים בפורומים את ההרגשה שמקשיבים להם ושהכנס הוא במידה מסויימת שלהם.

Kipod
      משתתף

n/t

עופר 2
      משתתף

אני מוכן להמר שהתשובה היא "לא".למה?כי פילק(וכל שיר) טוב מספר סיפור, מכמה בחינות הוא דומה לסיפור מה"קצרצרים" שמדי פעם נערכת תחרות עליהם באתר, רק שהסיפור הזה לא יכול להכיל יותר מ100-200 מילה(אחרת הוא ארוך מדי), והוא חייב לעמוד במבנה שירי.

ואם אתה בונה על שיר קיים יש לך בעיות אחרות, העובדה שאתה כבול למבנה של השיר הספציפי הזה, לדוגמא, ולא תמיד זה עובד.

Kipod
      משתתף

n/t

מציג 59 תגובות משורשרות
  • הדיון 'תחרות סיפורים ודוכן יד שניה בעולמות' סגור לתגובות חדשות.