תחרות סיפורים ארוכים

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים תחרות סיפורים ארוכים

מציג תגובה משורשרת 1
  • מאת
    תגובות
    • #163788 הגב
      Deeruh
      משתתף

מה שאני רוצה לדעת זה למה אין תחרויות לסיפורים ארוכים. כלומר, לכתוב סיפורים קצרים זה קשה וגם זה מגביל את הרעיונות לכתיבה. אני יודע, בכנס עולמות נתנו נושא לכתיבה בתחרות שלהם, אבל רק לפי הנושא הזה אני יכול לכתוב סיפור ארוך שלם (הנושא היה שילוב של מדע עם קסם). אני רק רוצה לאמר שזה יהייה מעניין אם תהייה תחרות כתיבת סיפורים ארוכים שבנוסף יהייה אפשר לבחור נושאים חופשיים (למרות זאת הסיפורים צריכים להייות מקוריים וכתובים בשפה העברית).

מה אתם אומרים על זה?

• #190991 הגב
      Boojie
      משתתף

כשופטת לשעבר בלא מעט תחרויות (וכמו שאני מכירה את נטיות ההתנדבות שלי, גם כשופטת לעתיד בלא מעט תחרויות), יש מגבלת אורך על סיפורים בתחרויות מסיבה פשוטה מאד: השופטים צריכים לקרוא את כולם, והם תמיד עושים את תפקידם או בהתנדבות או תמורת שכר סמלי. להסכים לשפוט בתחרות קצרצרים זה יחסית קל. להסכים לשפוט בתחרות של סיפורים עד, נאמר, חמשת אלפים מילה, זה כבר שיקול קשה יותר, אבל מסתדר איכשהו. אבל אם תהיה תחרות על סיפורים באורך של מעל עשרת אלפים מילה, נניח, יהיה קשה מאד למצוא לזה שופטים.

שים לב: אני לא אומרת שאני נגד. אני חושבת שאחד האפקטים הלא רצויים שחוללו גם הפרסום באינטרנט וגם התחרויות לכתיבת המד"ב הישראלית, זה עידוד לקוצר נשימה. הסיפורים התקצרו, ובשנים האחרונות מנסים לשפר את זה על ידי העלאת אורך הסיפורים בתחרויות (וגם, ראוי להזכיר – להוצאת גרף היה לפני שלוש שנים פלוס פרויקט בשם "כותבים" לעידוד כתיבת רומנים באורך מלא. לא יודעת מה יצא ממנו בסוף, אבל הרעיון, בעיניי, היה מבורך ביותר). אבל זה לא דבר שקל לפתור, ואתה (או כל אדם אחר) מוזמן לנסות להציע רעיונות ריאליים לפתרון בעיית השיפוט בתחרויות כאלה. ואם כבר מדברים – גם מקום לפרסום הזוכים זה לא דבר שיהיה קל לפתרון. הרבה אנשים פשוט לא קוראים ברשת טקסטים ארוכים של ממש, כך שפרסום אינטרנטי כנראה יהיה פתרון בעייתי – ואין ממש הרבה אופציות לפרסום בדפוס. סביר להניח שתחרות כזאת שגם תצליח תדרוש שיתוף פעולה עם הוצאה לאור כלשהי, שתספק, מעבר לפרסים, גם אופציה לפרסום וגם תמיכה בתהליך השיפוט.

מציג תגובה משורשרת 1
מענה ל־תחרות סיפורים ארוכים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: