תחרות המתכונים

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה תחרות המתכונים

מציג 7 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163064 הגב
      יעל
      משתתף

קודם כל, אני רוצה לברך את מי שחשב על הרעיון המגניב של תחרות מתכונים קניבליים. זה רעיון משעשע מאוד, בייחוד כפי שהוא מוצג בשיא הרצינות בפתיל התחרות.

עם זאת, בימים האחרונים הוטרדתי על ידי המחשבה הלא כל כך סימפטית על חולה רוח שמנסה באמת להכין את אחד המתכונים שיתפרסמו ואז התקשורת תתנפל עלינו, תסביר לכולם שאנחנו עודדנו אותו כי בשום מקום לא כתוב שזו רק בדיחה ושאנחנו כת שטן או משהו כזה, ולכו תדעו לאיפה דבר כזה יכול להתגלגל במדינה המופרעת שלנו.
      הצעתי לבוג'י בתור מנהלת האתר להוסיף הערה קטנה בסוף ההסבר על התחרות שמבהירה שהכל בהומור ואף אחד לא מתכוון באמת להשתמש במתכונים. בוג'י סירבה בטענה המוצדקת שזה יהרוס את כל הבדיחה. אני מסכימה איתה, ועדיין מצאתי לנכון להעלות פה את ההצעה – ולו בכדי שיהיה כתוב באיזשהו מקום שהכל בדיחה ותו לא.

• #183787 הגב
      Boojie
      משתתף

לאותו מישהו יש בעיה מאד רצינית ושום דיסקליימר כבר לא יעזור לו.
      יש מונח שימושי להפליא, "האדם הסביר". האדם הסביר לא יעלה על דעתו שתחרות מתכונים קניבליים אכן קוראת לשימוש בבשר אדם, ממש כפי שהאדם הסביר לא יחשוב… שמעי, קשה לי לחשוב על דוגמה מספיק מגוחכת שתגיע לאותה רמה.
      את דואגת יותר מדי. אי אפשר לסתום את כל החורים, אף פעם. שנאמר, Make it idiot-proof, and the universe will build a better idiot. אל תנסי למנוע מראש את כל התרחישים המגוחכים והלא סבירים ביותר, לא תצאי מזה. לכי על מה שסביר ושהיקום ידאג לעצמו.

• #183789 הגב
      יעל
      משתתף

מי שיקח אותנו ברצינות זה אדם מופרע ברמות מאוד בסיסיות שהיה צריך לאשפז אותו כבר מזמן, וברור לי ששום הערה שלנו לא תהיה מה שירתיע אותו.

אני רק חושבת על מה שיהיה *אחר כך*.

אבל זה בסדר, כמו שאמרתי לך – הפתיל הזה עצמו הוא מספיק מבחינתי. לא צריך להוסיף שום דבר נוסף.

• #183792 הגב
      רז
      משתתף

"האדם הסביר" לא נוטה לעבוד בתקשורת הישראלית. לא כשהוא כותב על מדע בדיוני ופנטסיה (ודוגמאות יש בלי סוף). למען האמת לא צריך שום חולה נפש שישאב השראה מהדברים שיופיעו בתחרות, צריך סתם איזה עיתונאי משועמם שמחפש דרך להשלים את מכסת המילים שלו, נתקל בעמוד התחרות ומחליט לעשות ממנו סנסציה.
      מצד שני: לאחד כזה לא יעזור אפילו דיסקליימר.
      מצד שלישי: אין דבר כזה פרסומת רעה.

• #183793 הגב
      Boojie
      משתתף

סליחה שאני אומרת את זה (ואני אומרת את זה כאדם פרטי ולא בתפקיד רשמי) אבל זין על התקשורת ועל הטמטום הפוטנציאלי שלה. אי אפשר לחיות את החיים ככסת"ח מתמשך. התקשורת תוכל למצוא דרך לעשות מטעמים מכל שטות, גם זו שתיראה לנו הכי תמימה בעולם. במקום לבזבז את מיטב זמננו על "איך עיתונאי טמבל ותאב סנסציות כלשהו עלול לפרש את זה" ועל פרסום שלל דיסקליימרים לכל פעולה ופעולה שלנו, עדיף לעשות את מה שכיף לנו. ואם אכן עיתונאי כלשהו יעשה מזה סנסציה – היי, מגניב. יחסי ציבור בחינם.

• #183795 הגב
      יעל
      משתתף

להפך, זה אפילו יכול להביא עוד קהל לבדיון.

לא, אותי מטריד אותו חולה רוח (שאני מקווה שכרגע סגור באיזה מקום טיפולי), שיתייחס לזה ברצינות, ושאחרי הטיפול של התקשורת במקרה הזה, מישהו כאן יעמוד לדין על משהו שהוא בסך הכל בדיחה מצוינת. כבר היו דברים הזויים דיים במערכת המשפט שלנו בארץ, כדי שהחשש הזה לא יהיה לגמרי מופרך.

• #183802 הגב
      קרן אמבר
      משתתף

תודה על המחמאה.
      לגבי החשש… בהתחשב בכך שאף אחד בתקשורת או מבין חולי הנפש לא החליט לממש את תאוריות הקשר ולהביא את האפוקליפסה ובהתחשב בכך שקו הזמן עדיין חי וקיים וזורם בכיוון הצפוי נראה שאין מספיק באזז מסביב לבדיון כדי ליצור סכנה אמיתית.
      הכנס הזה הוא כנס כיף אינטלקטואלי לקהילה.
      נסיון העבר שלי כמנהלת הכנס עד כה מראה שלמרות כל המאמצים לפרסם ולצאת אל העולם הגדול הרוב המכריע של הקהל הוא בכל זאת "משלנו".
      אם יהיה מקרה מצער עד דמעות שכזה נדאג לטפל בו בצורה הטובה ביותר האפשרית.
      אבל באמת שקשה לי להאמין שמישהו בארצנו יגיע לכאלה רמות של מחלות נפש בלי שיגלו את זה.
      בארצות אחרות בהם הפאנדום יותר אובססיבי אולי כן אבל לא אצלנו.

• #183826 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

אני דווקא חושבת שדיסקליימר כזה היה יכול להיות משעשע הרבה יותר משאר הבדיחה. כמה פעמים בחיים יוצא להיתקל ב: "הבהרה – האגודה לא ממליצה בשום צורה על מאכל אדם"? כמובן, אכילת אדם היא בעייתית באופן כללי, עם כל ענייני הכולסטרול ונטייתו של המין האנושי לתזונה לקויה. לך תדע מה אתה מכניס למערכת שלך… למה שמישהו ירצה לעשות את זה?

מציג 7 תגובות משורשרות
מענה ל־תחרות המתכונים

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: