ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › תחרות הגיגים
- This topic has 16 תגובות, 11 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 8 חודשים by גל מבולבל.
-
מאתתגובות
-
-
א.סרייןמשתתף
אני היחיד שחושב שמשהו אחר פה ממש לא בסדר?
אני יודע שבפעם שעברה השופטים השתגעו מלקרוא כל כך הרבה סיפורים…אז אני מבין מאיפה בא הקיצוץ המבוקש באורך הסיפור. אבל חבר'ה! לעשות תחרות סיפורים על מקסימום של 300 מילים? אל תעשו תחרות וזהו!
כל מה שתקבלו ככה יהיה קובץ של הגיגים ושטויות במקרה הטוב, ופתגמים יומרניים במקרה הרע. לא חבל?
מספר השורות הזעום הזה שמהווה את תכלית הודעת הפורום מהווה רבע מהסכום שביקשתם. פשוט חבל. -
???משתתף
הם מחפשים את פרדריק בראון הבא. אפשר לכתוב סיפור בשלוש-מאות מילים. הבעיה שהכותבים, במחילה על כבודם האפשריים, הם לא פרדריק בראון הבא. למעשה, התחרות הקודמת הייתה פורייה מאד(גם השאלת סגנון מאתגר קרת עזרה). אישית, אני אהבתי את השני.
את השלישי, יש למחוק. זה לא סיפור, זו תגובה. זה לא מד"ב, זה פנטזיה! בוג'י לא צריך לכתוב את זה תחת כינוייה הרגיל אלא תחת כינוי אחר ורק ועדת השופטים תדע. גם בנוגע למאות, אני
מפקפק, אילולא בתחרות הקודמת, הותר לפרסם יותר מסיפור אחד, היו מתפרסמים מחצית. -
NYמשתתף
א. כל תגובה למאמר תחרות הסיפורים שאינה סיפור תמחק. התגובה אותה הזכרת נמחקה. יתכן כי יהיה עיכוב מסוים בין פרסום התגובה העבריינית לבין מחיקתה, אך אין מה לעשות – בניגוד לכמה ממכרי, אינני מחובר באופן רציף לרשת.
ב. הקצרצרים הם ז'אנר בפני עצמו, בו שלחו ידם עוד כמה שמות חוץ מפרדריק פראון (הגדול!)… מדובר באתגר אחר, דומה אך לא זהה לזה של תחרות סיפורים רגילה. הרעיון: אנו עורכים תחרות "רגילה" פעם בשנה, לכבוד כנס ICon, ותחרות קצרצרים לכבוד כנס Fantasy.Con. זה מה נקרא *גיוון*.
ג. הרי לכם קישור: הזוכים בתחרות הקצרצרים הקודמת. להנאתכם. -
ארזמשתתף
למשל, רק בנושא פנטסיה, ובלי לכתוב את האותיות א' ו- ו'.
מעניין היה לראות אז את התוצאות. -
קצרצר טוב היא הרבה יותר גדולה מאשר לכתוב סיפור קצר טוב. קחו את זה בתור תרגיל ספרותי ולא בתור הזדמנות לשרבט כמה מלים על דף בהנחה שלא צריך להתאמץ יותר מדי.
-
Boojieמשתתף
(או שמא רק נדמה לי שהשם שלי הוזכר), באיזה הקשר, ומה בדיוק התכוונת להגיד?
-
שלמקומשתתף
בהקשר לתחרויות סיפורים, מכיוון ששני המונחים פשוט הולכים ביחד…
אם כי יש לי רעיון לניסוי: אולי תפרסמי בתחרות סיפור רע במיוחד שלך, ונראה אם הוא יזכה?
-
גרומיטמשתתף
כמי ששפט בתחרות הקודמת, אני יכול לומר שהתחרות היתה פוריה בעיקר מבחינת מספר המלים שנכתבו בה. מבחינת האיכות, נשלח לשם המווווווון זבל וגם בין הסיפורים היותר טובים לא היו כאלה שהתבלטו משמעותית מעל כולם.
לגבי כל שאר הדברים שכתבת – לא הבנתי מילה. אכפת לך לתרגם את עצמך לעברית? כשאין קשר בין משפט אחד לשני וכשההודעה שלך תלויה על בדלי אסוציאציות שמובנות רק לך, אל תתפלא אם לאנשים אין מושג מה רצית להגיד.
-
אהרוןמשתתף
מההודעה (המבולבלת קמעה, אם להתבטא בעדינות) של אדווין עלול להשתמע ש
א. בתחרות הסיפורים הקודמת זכה סיפור למרות שהיה זה סיפור פנטסיה ולא מד"ב
ב. השופטים זיהו סיפורים לפי כינוי מחברם.
בתור מי שנמנה עם צוות השיפוט בתחרות הנ"ל, אני מכחיש נמרצות את שתי הטענות הנ"ל.
התחרות כללה סיפורי מד"ב ופנטסיה גם יחד (כפי שנאמר במפורש בכללי התחרות. חבל שלא טורחים לקרוא אותם לפני שמשגרים טענות משונות לפורום).
וכמובן, לשופטים לא היה שמץ של מושג מי כתב מה. הכיצד? את כללי התחרות כבר הזכרתי? -
???משתתף
המודעה להלן שדיברתי אודותיה: "בוג'י לא כתבה. מאות כותבים נאנחו לרווחה".(אני מניח ש-NYיכול לצטט טוב ממני). ואני טוען שידעתם מי חיבר את הסיפורים? שכחתם את כל חרושת הסיפורים אחרי התחרות?(שוחד לשופטים, שוחד למזכירה, שוחד למשחד וכדומה).
-
יעלמשתתף
גם אם שיחדו אותם, זה לא אומר שהם ידעו מי המחבר. תאר לעצמך את הסצנה הבאה:
שליח עם מעטפה שמנה מגיע לבתי השופטים. השופטים פותחים את המעטפה, ומוצאים בפנים כמה שטרות של מאתיים ש"ח, חדשים ומבריקים מהבנק, ומכתב המבקש מהם לבחור סיפור מסויים בתור הזוכה, בלי לציין את שם המחבר האמיתי. כך הם גם שוחדו וגם לא ידעו למי הם נותנים את הפרס.
תחשוב לפני שאתה מוציא דיבת השופטים רעה.
-
גרומיטמשתתף
-
Boojieמשתתף
לגבי התגובות הנכונות לדברים כאלה. חזור אחרי: "להד"ם. בחרתי את הסיפור הזוכה על פי צו מצפוני. מעולם לא הכרתי את בוג'י לפני התחרות. מעולם לא ידעתי מי כתב את הסיפור הזוכה".
עכשיו תפסת סוף סוף, או שאני אצטרך לשלוח שוב את החבר'ה עם המשור החשמלי? -
NYמשתתף
עם הכסף, כשאמרת שאסור לי לדבר על זה, אז…
אה.
אהה.
אהה! כן! הא! זו היתה, אה, בדיחה! כן! זהו!
הא הא!
לא, בוג'י! לא! הא! הא! בדיחה! איי! אוי! לא! הא! הצילו! -
Boojieמשתתף
תגיד, אתה בטוח שאין לך קצת חום?
-
NYמשתתף
-
גל מבולבלמשתתף
צר לי להתערב בדיון *המרתק* על שוחד ושאר ירקות , אבל עבודה זאת עבודה: אנא עצרו את הדיון כאן, או המשיכו אותו בפרטיות בפורום אחר.
תודה ויום טוב!
-
-
מאתתגובות