תהייה בקשר לאתר "פרס גפן"

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה תהייה בקשר לאתר "פרס גפן"

מציג 14 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163631 הגב
      kenny
      משתתף

האם אפשר לסדר קישור קבוע לרשימת המועמדים בראש העמוד?

חיפשתי אותה היום, ומכיוון שהאתר בנוי במתכונת בלוג היא לא הופיעה בעמוד הראשי. הייתי צריך לעשות קצת שמיניות באוויר כדי להגיע אליה.

• #190135 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא מאורגן בצורה מאד לא ידידותית למשתמש, המידע בו לא זמין בצורה נוחה, ואדם שלא יודע איפה לחפש דברים פשוט יסתבך. בפשטות, האתר איום ונורא.

וכמו שכבר ציינתי בעבר, למי שמשוטט בו, לא נגיש מידע היסטורי-סטטיסטי בסיסי, כמו למשל רשימות המועמדים/הזכאים למועמדות המלאות בכל שנה, כולל השלבים השונים. אני לא אומרת שהיה צריך להעלות הכל לשם, אבל לכל הפחות לקשר בצורה מסודרת לסיפורים הרלוונטיים באתר האגודה, כדי שמי שרוצה לעקוב אחרי ההיסטוריה של הפרס ושל ספרות המד"ב בישראל כאחד, יוכל. זה לגמרי לא סביר שכשרציתי לדעת באיזו שנה היה מועמד "ראינוע" לגפן (בהקשר של הפתיל של אורי בלסם למטה), מצאתי את זה רק כי ידעתי איפה לחפש באתר האגודה. באתר גפן עצמו, משום מה, אין אופציה לחיפוש.

מידע פרס גפן מאז ומעולם היה המקום הנוח ביותר לחפש דברים כאלה, והיום כבר לא. אני לא יכולה שלא לתהות מה יקרה למידע הזה בשנים הבאות, לאור העובדה שבימינו הוא זמין רק בטופס ההצבעה.

• #190136 הגב
      Aesop
      משתתף

היי, ורד. אולי תזכרי אותי מהקשקוש הא-פטריוטי ששרי חלקה בפייסבוק. אולי לא.

אביחי.

נ.ב. ברוכים הנמצאים.

• #190138 הגב
      גל
      משתתף

צריך, לדעתי, לעדכן את אתר המימד.
      לכל הפחות לעדכן את האתר שהמימד כבר אינו יוצא לאור יותר, אם לא לעדכן את מספר הגליונות האחרונים שחסרים שם.

• #190139 הגב
      Boojie
      משתתף

אני זוכרת דברים שקרו לפני עשר שנים, לא השנה.
      חכה עוד עשר שנים, אולי אני אזכור… P-:

• #190140 הגב
      Boojie
      משתתף

זה כבר חזר כמה וכמה פעמים בזמן האחרון. זכורה לי איזו רטינה נרגנת שלי לגבי העובדה שאין מנהל לאתר האגודה. בעצם, זכורות לי איזה חמש מאות כאלה… אני באמת צריכה להפסיק לחזור על עצמי.
      הממ… לאאא.

• #190142 הגב
      גל
      משתתף

זו לא פעם ראשונה. אבל חייבים להמשיך להיות נודניקים, אחרת יש נטייה לדברים האלה להשכח או להזנח.

• #190143 הגב
      falcore
      משתתף

האתר לא נשכח ולא הוזנח.

הרשו לי לרענן את זכרונכם – האתר עבר מתיחת פנים עיצובית לפני כמה חודשים, באדיבותה של דורה קישינבסקי, ועכשיו נראה הרבה יותר טוב.
      בנוסף, יש עכשיו אפשרות להצבעה אלקטרונית, דרך אתר הפרס, ולינק ברור לטופס ההצבעה האלקטרוני.
      כל שאר השינויים באתר יאלצו לחכות עד שכל המעורבים בדבר יתפנו לעשות אותם.

אני יודעת שיש בו דברים רבים שצריך לשפר, אבל זה יקרה רק אחרי אייקון. אין מה לעשות, אם אין לאנשים הרלוונטיים זמן בלתי מוגבל לטפל ברשימת המטלות העצומה שקשורה לפרס, הדברים הדחופים ייקרו לפני הדברים החשובים.

עדי, אחראית פרס גפן

• #190147 הגב
      Odonata
      משתתף

ל"ת.

• #190148 הגב
      Boojie
      משתתף

מאז שהיה בו איזשהו ברדק (שנתקלתי בו בראשונה ביום שבו פרסמו את הראיון איתי), משהו השתבש בעיצוב והאתר נראה מוזר. או שהוא אמור להיראות ככה, לא יודעת, אבל זה לא נראה טוב (אי-רציפויות מוזרות בין פוסט לפוסט, שנראות כאילו מישהו שכח להשלים חלק מהאתר). אבל אפילו אם זה סתם אנטי פרטי שלי לעיצוב – אני לא רואה במה האתר כרגע טוב יותר ממה שהיה קודם, מלבד העובדה שהוא פחות צהבהב (שזה טוב, כי אני לא אוהבת צהוב). אין לו סרגל ניווט צדדי ולפיכך אין חלוקה לתת-קטגוריות מכל סוג שהוא, אין בו גישה לארכיון הפוסטים הקודמים, והוא באופן כללי די חסר שימושיות. אם אני צריכה מידע על פרס גפן, אני מחפשת באתר האגודה, כי באתר פרס גפן אין סיכוי למצוא. כי, כמובן, מסיבה כלשהי גם אין בו תיבת חיפוש, שהייתי חושבת שזה צורך בסיסי לחלוטין באתר מהסוג הזה.

אז זה נורא נחמד שיש בו לינק ברור לטופס ההצבעה האלקטרוני, אבל למה בעצם שמישהו ייכנס לאתר הפרס כדי לגלות שם את הלינק הזה? מה בדיוק יש לו לחפש באתר הזה, שאי אפשר למצוא בו שום דבר אחר? מה, כל האתר הזה הוא מערכת תמיכה ללינק אחד? שאפשר, אגב, למצוא אותו באותה קלות באתר האגודה, ובאתר האגודה לפחות אפשר למצוא גם דברים אחרים ביחס לפרס גפן.

וכן, אני יודעת, אין זמן לעושים במלאכה. אני לא יכולה שלא לתהות אם זה אומר שאותה מלאכה לא מחולקת כמו שצריך, אם מטלות נדחות לחודשים שלמים כל פעם (כי זה כבר חודשים שאתר פרס גפן לא שמיש, וזו לא הפעם הראשונה שמתריעים על זה כאן בפורום), ושאולי, רק אולי, שוב אדם אחד לוקח על עצמו יותר מדי במקום למצוא את הדרך להאציל סמכויות כדי שיהיו אחראים לתחזוקה שוטפת שאינם הוא והוא לא ימצא את עצמו עמוס יתר על המידה מכדי לטפל בה. ואולי זה קשור לאותה רוח שמחיתי עליה לפני הבחירות, כשדף ענקי הוקדש ל"תפקידי חברי הוועד", אבל אפילו שורה אחת לא הוקדשה לכך שחברי הוועד אמורים *לנהל*.

אבל אולי זאת רק אני והביקורתיות הבלתי נגמרת שלי. אולי צריך לקבל את זה שעוברים חודשים עד שנושא כלשהו מטופל, כי באמת, זה הגיוני ש*כל* העומס של ענייני פרס גפן נופל על אדם אחד ויחיד, וכשאותו אדם עסוק בדברים "דחופים יותר" (שזה, פחות או יותר, כל הזמן), הכל נמצא על הולד.

• #190152 הגב
      Aesop
      משתתף

ואחזור עם אתר מניח דעת לכל הפחות.

• #190157 הגב
      AzureDarkness
      משתתף

ללא תוכן, רק עם תווים עבריים

• #190158 הגב
      falcore
      משתתף

תודה.
      נדבר בפרטי

• #190160 הגב
      MuchRejoicing
      משתתף

מתנדבים? מה, על בטן ריקה?… טוב. אולי רק אחד.

• #190193 הגב
      falcore
      משתתף

אתר פרס גפן, כמו גם אתר האגודה כולו, דורש ארגון מחדש, ולא מתיחת פנים קוסמטית. אנחנו מודות מכל הלב לaesop על נכונותו לעזור, וכבר גייסנו את עזרתו.
      יחד עם זאת יש לזכור שאנחנו כעת שבועיים וחצי לפני תחילת פסטיבל אייקון. להתחיל לעשות שינויים באתר, במיוחד כאלה שעשויים לפגוע בהצבעה האינטרנטית – עלול לפגוע בקידום הפרס, ובמיוחד בהצבעה.
      כמו שכבר ציינתי, אחרי הפסטיבל הנושא יטופל לעומק, מתוך רצון לעשות שינוי אמיתי, ולא להוסיף דברים בצורה של טלאי על טלאי.
      בהזדמנות זו אני רוצה שוב לציין את האנשים שעושים במלאכה – יוליה שנרר מועדת פרס גפן שעושה ימים כלילות לקידום הפרס, אולה סינדר, דורה קישינבסקי, אלון פאר, רותם ברוכין, וכמובן כל חברות ועד האגודה – נעמה, לילי וליאת – כולם כאחד פועלים לקידום הפרס, כל אחד בדרכו.

עדי, מפיקת פרס גפן

מציג 14 תגובות משורשרות
מענה ל־תהייה בקשר לאתר "פרס גפן"

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: