ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › תא חדש נולד!
- This topic has 19 תגובות, 9 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 2 חודשים by
שמואל.
-
מאתתגובות
-
-
אסטרו-נעמי
משתתףאחרי תלונות חוזרות ונשנות על קיפוח רב שנים, גם התל-אביבים מקבלים… תא משלהם!
דפי, המוכרת גם בכינויה "דפי", הרימה את הכפפה שששכבה על הרצפה הרבה יותר מדי זמן ולקחה על עצמה את ארגונו של תא תל-אביבי.
עכשיו, היא מחפשת חובבי מד"ב ופנטסיה מתל-אביב והסביבה, לשם…
א. הרשמה לתא
ב. עזרה בארגון.
הדוא"ל למשלוח הצעות, טענות, צ'קים ושאר ירקות הוא הדוא"ל של דפי: oriter@netvision.net.ilבהצלחה!
-
גל
משתתףעזרה, אבל לפחות לגבי השאלות רצוי שיהיה מענה גם כאן בפורום:
1) לאיזה קבוצת גיל מיועד התא?
2) היכן בדיוק?
3) מתי בערך? -
אסטרו-נעמי
משתתף1) כרגע לא מוגבל, כנראה תיכוניסטים וסטודנטים
2) כנראה בבית ספרה של הנ"לית, שנמצא ליד הבורסא
3) עדיין לא קבוע, תלוי באנשים -
Boojie
משתתף -
???
משתתףקודם כל – "מזל טוב" על התא החדש!
אבל יש לי שאלה – בהתחשב בכך שהאגודה ממוקמת בעיקר באזור המרכז, למה ההתארגנות נעשיית באופן פרטי דרך דפי ולא דרך (ומטעם) האגודה עצמה? -
גרומיט
משתתףהאגטדה אמורה לעודד פעילות חובבים בכל הארץ (או זו לפחות אחת ממטרותיה). ככל שיותר פעילויות יצמחו מלמטה (ללא פיקוח מלמעלה של האגודה) כן ייטב. גם כך הפעילים המועטים של האגודה וחברי הועד עסוקים מדי מבלי לקבל תמורה מוחשית על זמנם ועבודתם.
האגודה לא אמורה ולא יכולה להפעיל בעצמה תאי חובבים. היא צריכה לעודד תאים כאלה, לסייע להם במשאבים ובלוגיסטיקה, ולעסוק בעצמה בקידום המד"ב בארץ. היומרות של תאי חובבים הרבה יותר מצומצמות מאלה של האגודה. הם צריכים לספק בידור ופעילויות תרבות משותפות (סרטים, הרצאות…) לחברי התא. אין שום סיבה שתאי החובבים יפעלו במסגרת (או מטעם) האגודה. זה רק יסרבל את העניינים.
-
Ange noir
משתתףהאמת שאני שמח על הפריחה והעדנה לה זוכים התאים בימים אלו של ששון, תא תל אביבי הוא דבר שזמנו היה צריך להגיע כבר מזמן, כל הכבוד. אבל קצת מתסכל אותי שעכשיו הלך הסיכוי של התא שלי לגייס בת"א, טוב עדין יש את ראשון
-
Boojie
משתתףעכשיו יש לכם סיכוי טוב לשיתוף פעולה עם התא התל אביבי. למה אנשים תמיד מתעקשים לראות את חצי הכוס הריק? שיתוף פעולה עם תא נוסף זה דבר *טוב*.
-
אסטרו-נעמי
משתתףתאי חובבים הם התארגנויות מקומיות של חובבים, לשם פעילות משותפת – החל מהקרנת סרטים במתנ"ס השכונתי עד למכירה פומבית מצומצת של ספרים.לאגודה אין את כוח האדם, השמאבים או היכולת לפתוח תאים בכל יישוב שחפץ בכך – ומצד שני, התאים נהנים מהחופש שלהם, ומהעובדה, לדוגמא, שלא כל החלטה צריכה לקבל אישור של שבעה חברי וועד.
תאים מתארגנים בכל מקום בו יש מי שיארגן אותם, וקובעים את תוכן וקביעות הפעילויות בהתאם לקבוצה המצומצמת שמרכיבה. האגודה, מצידה, מסייעת בכל מה שאפשר – במקרה זה, חברת וועד אחת ששמה מתנוסס על ההודעה הזו עוזרת לדפי לפרסם את התא החדש שלה, מייעצת לה בנוגע לנושאים לוגיסטיים ומסייעת לה למצוא פעילויות, במיוחד פעילות פתיחה.
במקרה של "הבאר", התא של אוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, האגודה מסייעת במימון מרצים.אני חושבת שכולם שמחים.
-
שמואל
משתתףאף אחד לא רוצה את זעם הפריפריה על ראשו אם יתברר שאת התא הזה מממנת האגודה ואת השאר לא.
ככה לפחות נראה לי -
שמואל
משתתףבגלל שהתא הת"א כ"כ קרוב יהיה לכם הרבה הרבה יותר קל לעשות איתו את מפגש התאים המיתולוגי מאשר לעשות מפגשים עם התא החיפאי ועם הבאר…
-
???
משתתףאם יסתבר שהאגודה מממנת תא תל-אביבי רק כי הוא תל-אביבי. חברי הוועד לא יכלו אפילו להגיע לכנסים בלי שפריפריאלים זועמים יתנפלו עליהם! ראו הוזהרתם!
אבל עם כבר מדברים על האגודה והפריפריה, רוב תודות לאלי אשד שהרחיק עד לב"ש (התפרף?) כדי לתת הרצאה מרתקת ביותר בבאר על מד"ב ויהדות. כן ירבו.
(ואני מביא את הדוגמא הזאת כאן בתור איך שהאגודה יכולה כן לתמוך בתאים בלי לבצע אפליות גאוגרפיות שונות ומשונות.) -
???
משתתףטוב. כן. אני צריכה להוסיף משהו? נעמי את כל מה שיש בינתיים (תודה *רבה* שוב!), אז כנראה שלא.
בעצם אני כותבת את ההודעה הזאת רק כי אני מאמינה שצריכה להיות לי תגובה מינימלית לפתיל הזה. אין לי שום דבר חשוב לומר כרגע, חוץ מהעובדה שאני עובדת על זה. -
Ange noir
משתתףמטרת מפגש קבוצות היא לגשר ולהפגיש בין קבוצות רחוקות שלא יכולות או מתקשות להגיע לכמה שעות או שזה לא שווה להם, אז מרימים משהו גדול וארוך שכולל הרבה ובאים ועושים שמח. עם התא התל אביבי אנחנו יכולים לעשות את הפעילות הקבוע שלנו יחד איתם ברחובות או בת"א עם נהלל או חיפה לדוגמא זה "קצת" יותר קשה
-
חגית
משתתףאולי זה ישמע מנג'ס הקטע הבא אבל אחרי שקראתי את הפתיל אני מרגישה צורך לתקן טעות :
יש מקום להבדיל בין האגודה ובין ועד האגודה.
האגודה הם כל 300 החברים (כמעט) שרשומים.
הועד הם אותם 7 שנבחרו.
התאים צריכים לפעול במסגרת האגודה ומאד מומלץ שמשתתפיהם יהיו חברי אגודה.
לאגודה כן יש את כל המשאבים הדרושים להרצת תא : יש חברים המוכנים להרצות, יש סרטים שניתן להשאיל מחברים ויש פעולות שניתן להעביר בין התאים השונים והכי חשוב – יש אנשים (עם סעיף נפשי) המוכנים לקחת על עצמם את האחריות לתא.הועד לעומת זאת צריך לעזור לתאים ב :
הפנייה לאנשים היכולים להרצות, רעיונות לסרטים על פי נסיון בכנסים, מימון הוצאות נסיעה למרצים.
כל זאת עשו עירית והדס בועד 2001 , ואהרון התנדב לעשות זאת באסיפה הלא רשמית.כשהבאר הוקמה היא פניתי לאגודה. נעמי שלחה לי מכתב רשמי ואיתו ניגשנו לדיקנאט הסטודנטים. אין מקום לתאים שהם מחוץ לאגודה. זה בזבוז של כוח אדם.
ודבר אחרון לגבי תא ת"א ודומיו בחיפה ובי-ם:
מאחר ובשלושת המקומות שציינתי גרים חברי ועד, הגיוני שהם ישתתפו בפעולות המאורגנות שם ויתרמו את חלקם ככל שזמנם ומרצם מאפשר זאת.
זעם הפריפריה הדרומית לא יעלה על חברי ועד כאלה (אלא אם כן יממנו פיצות לתאים שלהם על חשבון האגודה) כל עוד ישתדלו לעזור (כפי שעשו זאת בעבר) לתאים מרוחקים איתכם.
זהו.
נגמר הנאום.
ביי. -
???
משתתףאני רק רוצה לתמוך בדברי חגית –
לפי מה שנכתב עד כה, הנהלת האגודה לא מתכוונת לקיים פיעלויות אזוריות שוטפות. האם זה נכון? האם היא מעוניינת בעיקר באירועים גדולים המכניסים כספים?
מה עם שירות לכלל חברי האגודה, כפי שחגית כתבה? -
שלמקו
משתתףזה מה שהבנת.
האגודה תומכת בפעילויות של קבוצות, תומכת באירועים קטנים, אבל האגודה, כארגון, לא יכולה להיות אחראית על כל דבר. אירועים שמכניסים כסף, ושצריך להשקיע בהם כסף, אירועים גדולים עם לוגיסטיקה מסובכת- זה כן. אבל אירועים קטנים, שבהם צריך בסך הכל מתנדבים- ועזרה לוגיסטית מצד האגודה- צריך מישהו אחר שיארגן אותם, שפוט כי האגודה לא יכולה לעשות את זה בעצמה.
-
???
משתתףהתאים האיזוריים הוקמו, ונתמכים על ידי האגודה, מכיוון שלצערנו ועד האגודה אינו יכול להשקיע את זמנו בהרצת פעילויות שוטפות על חשבון פעילויות לטובת כלל חברי האגודה.
אם זאת חברי הועד ישמחו להושיט יד לתאים השונים ללא העדפות טריטוריאליות.
באם נוצר הרושם שחבר ועד מושיט עזרה לתא ספציפי בודד בצורה שמפלה את שאר התאים, אנא הביאו זאת לידיעתנו בשביל שנוכל ליישר את ההדורים.
בברכה,
ועד האגודה -
חגית
משתתףשלמקו אתה מפספס את כל העניין.
האגודה היא התאים!
לשמחתי דובר האגודה (רן?) הבין את כוונתי וניסח היטב את תגובת האגודה.
אני רק רוצה לציין שלא הפנתי כל אצבע מאשימה אל חברי הועד ושהבאר חייבת לכמה וכמה מהם תודות מרובות. -
שמואל
משתתף
-
-
מאתתגובות