שרשרת מזון

מציג 17 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162278 הגב
      דינגו
      משתתף

הם אחריי. אני יודע את זה. הם רוצים להרוג אותי. אני יודע יותר מדי.
      ד"ר וייס אומר לי שאני פראנואיד. הוא צודק כנראה. אז מה? רק בגלל שאתה חושב שכולם רודפים אחריך לא אומר שאתה טועה.
      פעם הייתי שוטר. היה לי כוח. מדים. אקדח. אנשים פחדו ממני, כיבדו אותי. היום תראו אותי, יושב מכווץ בפינה, מנסה להתמזג עם הקירות. כאילו שככה הם לא ימצאו אותי. הה. הם תמיד מוצאים אותי.
      ד"ר וייס שאל אותי מה הם עושים כשהם מוצאים אותי. לא עניתי. שימשיך לישון בשקט. לא שהוא היה מאמין לי. יכול להיות שאפילו אם הייתי רוצה להסביר, לא הייתי יכול. אין מלים. פעם איימו עלי בטיפול חשמלי אם אני לא אספר, אז ניסיתי. זה כמו להתעורר הפוך, אמרתי להם. כמו להרדם ולחלום, אבל אתה מרגיש את המעבר, יודע כשזה קורה. ומה אתה רואה בחלום? נדנד הדוק. איזה ניג'ס. את אלוהים, אמרתי. העתיד, העבר, משמעות החיים וכל זה. הדוקטור התעצבן והאשים אותי שאני משחק איתו. הוא שוב צודק. ואז הוא הורה להכפיל את טיפולי הבידוד שלי בתור עונש. אבל סיפרתי את האמת.
      הייתי בפטרול כשראיתי אותם בפעם הראשונה. השותף שלי זיהה אחד מסוחרי הסמים שהוא היה עוצר כל כמה זמן, והתחלנו לרדוף אחריו. בריון קטן, סתם כלומניק בין כל הזבל שם בחוץ, אבל מטרה קלה.
      הטמבל התחיל לברוח. אדיוט קטן, הוא לא יודע מה היינו עושים לו בתואנת התנגדות למעצר? התחלנו לרדוף אחריו, אבל הוא היה זריז. השותף שלי אמר לי שהוא חוזר לניידת לדווח על נמלט, אבל אני לא וויתרתי. רצתי ורצתי בין הסמטאות המטונפות. כמה פעמים קלטתי הבזק של יד נעלמת מאחורי הקיר, או של הז'קט שלו מתנפנף, מספיק בשביל לדעת שאני קרוב. מתיש אותו. סמים הורסים לך את הבריאות.
      ואז עברתי את הפינה ושם הוא היה, עומד כאילו הוא מחכה לי. אבל זה לא היה הכול. משהו… ^אכל^ אותו. זה התיאור היחיד שיש לי. משהו, איזה סוג של אדים או אנרגיה, יותר תחושה של נוכחות מאשר דבר שראיתי בעיניים. מה שזה לא היה, זה זרם מהרצפה, מהקירות, מהחלונות, מהמרזבים, ממאורות המקקים, מהכביסה המלוכלכת, מהביוב.
      וזה נכנס בתוכו, והוא עשה כזה קול. מין "|חחחחחחחחחח|" חנוק כזה, ואז הוא נעלם.
      כלומר, הוא עדיין עמד שם, והוא עדיין היה אותו פרחח מושתן, אבל בבת אחת הוא היה גם משהו… אחר. והמשהו הזה פקח את העיניים שלו והסתכל ישר עלי, והרגשתי כאילו עמוד השדרה שלי מנסה להחליק החוצה מהתחת שלי.
      הוא הזהיר אותי. כן, אמר לי שהוא יודע מי אני ואיך קוראים לי ואיפה אני גר וממה אני פוחד. הוא אמר לי שהם עוד יגיעו אלי בסוף, כמו לכל אחד אחר. "חכה לתורך." הוא צחק.
      מה שמוזר, הוא לא פתח את הפה כל הזמן שדיבר. ואז הדבר הזה נעלם ומה שהיה שם הסתלק, ואני עמדתי והסתכלתי בסוחר סמים שהתחנן אלי שאני לא ארביץ לו.
      זה מה שהם מראים לי כשהם באים אלי. את העתיד. איך כולנו ניפול, ניאכל בידיהם. והם ימשיכו לעשות את זה עד שאני אצא לגמרי מדעתי, מה שצריך לקרות כל רגע.
      את כל זה אני לא מספר לדוקטור וייס. הוא לא יבין. ומה שיותר חשוב, הם יידעו. הם תמיד יודעים. ואני לא רוצה שהם יאכלו אותי. עדיין לא. אני רוצה להמשיך לחיות.
      בכל מקרה, עכשיו כבר מאוחר מדי. דוק עכשיו אחד מהם. הוא עוד לא יודע את זה, אבל ראיתי, בפעם האחרונה שהזריקו לי תרופות. מאחורי העיניים שלו, הדבר ההוא נפנף אלי לשלום.
      מה זה משנה. לכל דבר יש סוף, אפילו לבני אדם. אני פשוט יודע גם איך ולמה זה יקרה, ולא רק אם ומתי. ועד אז, אני אמתין, ואיהנה מהביקורים הליליים שלי.

• #175979 הגב
      Boojie
      משתתף

אני רוצה להגיד.
      קודם כל, זה כתוב טוב. רואים השפעה מסטיבן קינג, נראה לי, והכתיבה מוצלחת.
      אז מה לא טוב? חסר לי משהו. פואנטה, משהו שיתפוס אותי. בסך הכל אין שם ממש סיפור, רק איזשהו תיאור מצב שהוא בסך הכל די קלישאי, ולא מספק כשלעצמו כדי להחזיק סיפור. למי שקורא, כמוני, כמויות של קינג להנאתו, תיאור של יצורים מעורפלים מרושעים (שאולי כן ואולי לא קיימים), שמשתלטים על גופם של בני אדם ומתכננים להשתלט על האנושות – זה פשוט לא מספיק. זה בקושי פרק ראשון.

• #175980 הגב
      fff
      משתתף

על נושא הסיפור עוד לא ממש החלטתי מה להגיד, אבל הכתיבה לעומת זאת ממש טובה. הסיפור פשוט זורם, נעים ,קריא.

רק דבר אחד: ציטוט, צריך לשים בין גרשיים. הם בולטים פה בחסרונם.

• #175981 הגב
      גל מבולבל
      משתתף

כתוב טוב מאוד, אבל די חסרה כאן עלילה.
      והסוף הוא כזה, המממ… לא ממש סוף.
      בהחלט משאיר טעם של עוד.

• #175992 הגב
      דינגו
      משתתף

אבל כוונתי הייתה להעביר אווירה יותר מאשר רעיון מסוים. אני לא חושב שהמצב הוא קלישאי משום שהוא בא כדרך לתוך מוחו של אדם פראנואיד שאולי ראה את מה שראה, ואולי לא; אני לא יודע בעצמי. מטרתי הייתה כאן לשקף צורת מחשבה מסוימת (ולכן החוסר בגרשיים, אגב, לדעתי הם היו מפריעים לקצב הסיפור) וגם לנסות ולומר משהו על האלימות בחברה שלנו והצורה שבה בעלי כוח טורפים את החלשים מהם.
      וגבי ההשראה, Boojie, למרות שקראתי מספיק סטיבן קינג בזמני ההשראה באה דווקא מסיפור קצר של היינלין בשם Them.
      תודה לכולכם על המחמאות ועל הביקורת הבונה.

• #175998 הגב
      NY
      משתתף

לא ממלא שום מטרה פרט לגרימת אי נוחות לקורא והפיכת הסיפור למעט פחות מובן. קיום גרשיים לא עוצר שום שטף או קצב – הוא רק הופך את הסיפור לקריא ומובן יותר. זה"כ.

• #176003 הגב
      יעל
      משתתף

בדיבור הישיר היחיד של דמות (סוחר הסמים) היו גרשיים. בכל השאר, לא צריך, הם לא דיאלוגים.

לי אין שום הערה. לדעתי הכל, גם הסוף, ממש טוב. יופי!

• #176007 הגב
      דינגו
      משתתף

למרות שקצת מוזר לי העיסוק האובססיבי הזה בסימני פיסוק, אני הולך לנסות להסביר פעם אחרונה: בסיפור שמובא גוף ראשון, בייחוד באחד שמנסה לשמור על מידה מסוימת של אותנטיות בעדותו של הגיבור, יש להבחין בין קטעים הכתובים כאילו הם מסופרים ישירות על ידי הדמות ועוזרים לבנות אותה וליצור תמונה מנטלית של אופייה בעיני הקורא (בדרך כלל בתחילת הסיפור) לבין קטעים הבאים מאוחר יותר בעין "פלשבק" מילולי. כאן הדמות כבר בנויה מספיק והמחבר יכול להרשות לעצמו לכתוב בצורה תיאורית-קלאסית יותר ובצורה ססגונית פחות (אם תשים לב, בתחילת ובסוף הסיפור גם השתמשתי במשפטים רבים וקצרים שלא היו מחוברים אחד לשני כדי לדמות אפקט של אי יציבות והיפראקטיביות–כמו מישהו שמסובב את הראש מצד לצד בזמן שהוא מדבר אליך–אבל בפלשבק הגדול באמצע כתבתי בצורה רגילה יותר).
      אבל בכל זאת, כבודם של הגרשיים במקומם מונח, ובכל מקרה, על טעם וריח אין להתווכח. חלק אוהבים פסטה בולונז, וחלק מעדיפים פיצה אנשובי (וישנם גם אותן נשמות אומללות שלא אוהבות אוכל איטלקי בכלל אבל איננו מדברים כאן על השוליים הסהרוריים).

• #176013 הגב
      רעיה
      משתתף

לדעתי לפחות

• #176014 הגב
      רעיה
      משתתף

לא מצאתי שום דבר שעדיין לא נתנו עליו תגובה, אז אני אגיד משהו טפשי
      בד"כ (*בדרך כלל*, לא תמיד), סוחרי סמים לא משתמשים בסמים, הם מרווחים מהסמים, יודעים שזה חרא, הורסים לאחרים את החיים, אבל מספיק חכמים (וחבל) לא להרוס אותם לעצמם.

• #176024 הגב
      יעל
      משתתף

יש סוחרי סמים שהחלו לסחור בסמים על מנת לממן את הצריכה שלהם. זאת אומרת, קודם הם נהיו נרקומנים, ואחר כך כדי לממן את זה נכנסו לעניין המסחר.
      זה בהחלט מסתדר עם הסיפור.

• #176030 הגב
      Boojie
      משתתף

או כל מצב שיש בו איזשהו מעבר בין דוברים, גם אם לא שמים גרשיים, מבדילים בין הדוברים השונים בדרך כלשהי. בין אם הצגת הדובר הפנימי באות מוטה, מודגשת, בסוגריים מרובעים או בדרך כלשהי אחרת, אבל עושים משהו כדי להקל על הקורא להבין מי הדובר בכל משפט.

• #176032 הגב
      Boojie
      משתתף

אני לא יודעת כמה סוחרי סמים את מכירה אישית, אבל מהידע שלי (שמתמצה בסטטיסטיקה, לא בהיכרות אישית עם התחום, יש להדגיש) זה לא ככה. לפחות לא בדרגים הנמוכים של סחר בסמים. הדרגים הגבוהים יותר – יש ויש.

• #176039 הגב
      ???
      משתתף

הסיפור הזה זורם ונעים לקריאה, הוא כתוב בכשרון, אבל חסר בו משהו שיעניין את מי שקרא כבר סיפורים על רדיפה, תסביך רדיפה, דיבוק, מסעות בזמן, וכל מה שאנחנו רואים באופן יומיומי בספרים ובטלוויזיה.

אז בקיצור, למרות שזה תמיד נשמע מתנשא, תמשיך לכתוב.

• #176077 הגב
      אסף 3
      משתתף

אני בטוח שכל אחד פה יכול לישאול את הספק האישי שלו האים הוא לוקח או לא אבל זה לא קשור לסיפור. פור קראיסט סייק למי איככפת אם הסוחר היה מסומם או לא?
      כששומעים בדיחה על מרוקאי שואלים אים הוא היה גבוה או נמוך?
      זו קטנוניות לשמה!!!!!!

• #176082 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #176099 הגב
      אסף 3
      משתתף

אבל כפי שאמרתי זה וויכוח לא רלוונתי לסיפור(אולי רלוונטי למישתמשים אבל גם בזה אני לא בטוח)

• #179738 הגב
      ארז אסל
      משתתף

ואוו,
      מצמרר !!
      חובה לפתח את זה!!

מציג 17 תגובות משורשרות
מענה ל־שרשרת מזון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: