ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › שערי שמיים
- This topic has תגובה 1, 2 משתתפים, and was last updated לפני 18 שנים, חודש 1 by na'ama.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
"הבא בתור!". המלאך הזקן אפילו לא הרים את ראשו כאשר האדם הבא התייצב לפניו. "שם?"
"אין לך כל זכות לצוות עלי, את…" המלאך נאנח והחווה תנועת הברשה בידו.
"החוצפנים של היום זה משהו". כנגד רצונו האדם שמולו אמר לו את שמו.
"יוסף סטלין".
"כן, הנה התיק שלך. נולדת ב18 בדצמבר 1878 בברית המועצות, ומתת ב5 במרץ 1953 מפאת בריאותך הלקויה. חטאים: רצח של עשרות מיליונים, כליאת מיליונים במחנות עבודה, יצירת פולחן אישיות חסר תקדים, הרס גדול למדינתך. מעשים טובים: לא משהו שראוי לציון עקב ההאשמות. מה יש לך להגיד להגנתך?"
"אני הוא שמש העמים, ולך אין כל זכות לעשו…" המלאך החווה תנועת הברשה נוספת בידו.
"זה מה שחשבתי. עונשך יהיה מגורי נצח במדור 636 של הגיהינום, השמור לרודנים אכזריים במיוחד.
"אני מצווה עליך לשחרר אותי עכשיו…" המלאך הבריש אותו הצידה שנית וצמד מלאכים לקחו אותו משם, עדיין צועק פקודות.
"הבא בתור!"גם הפעם המלאך לא הסתכל על האדם שניצב לפניו.
"שם?"
"צ'ן צ'אווה".
"כן, הנה התיק שלך. נולדת בשני בפבואר בסין 1995 ונפטרת בארבעה עשר בספטמבר באותה שנה עקב שריפה. חטאים: אין. מעשים טובים: אין. עקב גיל הפטירה שלך אתה נשלח למדור 101 של גן עדן, "ארצם של התמימים".
"הבא בתור!"."שם?" המלאך שמע את האדם מולו מתנפח בגאווה.
"מחמוד עזיז, שליחו של הנביא ה…" המלאך עצר אותו בתנועת ההברשה.
"ביקשתי שם, לא קורות חיים. הם נהיים חוצפנים מרגע לרגע. הנה התיק שלך. נולדת ב28 ליוני 1997 באיראן וסיימת את חייך ב13 למאי 2027 בעזרת מטען נפץ אשר הצמדת לגופך. חטאים: התאבדות בעזרת מטען נפץ ורציחת שלושה עשר אנשים בעזרת אותו מטען. מעשים טובים: הצלת חייו של ילד בהפצצה אמריקאית באיראן בשנת 2025".
"אז אני מקבל 76 בתולות?"
"מישהו נתן לך את רשות הדיבור? למרות הצלת חייו של מישהו אחר לקחת את חייהם של שלושה עשר אנשים לכן אתה נידון למדור 6666 של הגיהנום, מדור המחבלים המתאבדים. אתה אכן תקבל 76 בתולות, לידיעתך, כאן בתולה הנה הדרגה הגבוהה ביותר שמענה מוסמך יכול להגיע אליה. הבתולות יענו אותך 24 שעות ביממה ותקבל הרבה הנעה".
המלאך גיחך מהבדיחה של עצמו כאשר קרא שוב.
"הבא בתור!""שם?" המלאך שמע צעדים רכים של האדם שהתייצב מולו.
"אגנס ג'ונקסה בויאג'ו".
"הנה התיק שלך. אגנס ג'ונקסה בויאג'ו, נודעת יותר כאמא תרזה. נולדת ב27 באוגוסט 1910 בסקופיה, מאוחר יותר מקדוניה, ונפטרת ב5 בספטמבר 1997. חטאים: לא משהו ששווה לציין. מעשים טובים: עזרה הומניטרית, מקימת מסדר מסיונרים לצדקה, תמיכה בעניים, הקמת בית ספר מאולתר לעניים ודברים רבים נוספים. עקב שורה יוצאת דופן של מעשים טובים ובלי חטאים שווה לציין אני שולח אותך למדור 100 של גן עדן, מדור "צדיקים בסדום".
"תודה רבה לך".
"על לא דבר אישה טובה". המלאך הרים את ראשו והתבונן בה. הוא סימן למלאך ללוות אותה לעבר ביתה העתידי.
המלאך החזיר את מבטו לניירות שמולו. "הבא בתור!""מיכאל, אין הבא בתור".
"למה יביאל? הרי מתים בכדור הארץ אנשים כל הזמן".
"כן, אבל כרגע קיבלנו הודעה מגבוה. המין האנושי לא יעבור יותר דרך שערי גן שמיים. עקב מספר יוצא דופן של חטאים כל אחד שימות יחזור כאדם נוסף בכדור הארץ ולא יגיע לפה".
"אבל זה לא הוגן יביאל, נכון שיש המון חוטאים, אך יש גם צדיקים".
"אני יודע. וזה גם אומר שאנחנו מבטלים להם גאולה ואחרית הימים".
"למה?"
"יותר מדי חוטאים. עקרונית לא היינו עושים דבר כזה אפילו שיש רוב רציני של חוטאים, אך רובם בחרו בדמוקרטיה. ובדמוקרטיה, הרוב קובע". -
na'amaמשתתף
הרעיון נחמד. הסיום פחות.
נוצרת תחושה שאתה כותב "סיפורי בדיחה". זו אכן בדיחה ולא סיפור.
חבל, נצל את היכולת שלך לכתוב טקסט זורם כדי לכתוב סיפור אמיתי.
קשה לי להגיב על הסיפורון הזה. אבל כמו שאמרתי. לטעמי, ובבדיחות הכל כבר עניין של טעם, הרעיון נחמד, אבל הסיום לא מספיק משעשע.
יום טוב.
-
-
מאתתגובות