שינוי מועדי פרס גפן

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה שינוי מועדי פרס גפן

מציג 11 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163490 הגב
      ???
      משתתף

כמה שאלות בעקבות השינויים:

1. מתי נפתחת הצבעת שלב א'? נראה שההודעה המבשרת על השינויים השמיטה את הפרט הזה.

2. האם ההצבעה האינטרנטית לשלב ב' תהיה מלווה באימות זהות כלשהו (כפי שנעשה בפרס הוגו) או שכל אחד יכול להצביע כמה פעמים שהוא רוצה?

3. האם מי שהחליטו על השינויים מודעים לכך שבאופן מעשי המשמעות היא שהפרס יחולק לספרים וסיפורים קרוב לשנתיים אחרי פירסומם? מבחינה אפקטיווית זה אומר שהפרס יהפוך לפחות חשוב ממה שהוא עכשיו, כי ספר בן שנתיים במקרים רבים שווה לספר מת (מבחינה מסחרית) ושום פרס לא יעורר אותו לחיים, אלא אם הוא פרס שמלווה בטונות של יחסי ציבור ופרס כספי נכבד (כגון פרס ספיר, וגם שם לא מחלקים לספרים בני שנתיים), ופרס גפן הוא בעליל לא כזה. אם המטרה של הפרס היא, בין השאר, לעודד את ההוצאות להוציא יותר ספרי ז'אנר, הענף הזה נכרת כרגע.

4. האם היתה התייעצות עם מישהו מתחום ההוצאה לאור על המשמעויות של ההחלטה הזו? כי אתי לא התייעצו, והייתי שמח לדעת אם היה מישהו אחר.

• #188149 הגב

למה בהכרח כמעט שנתיים?הזמן ינוע בין 10 חודשים לשנה ועשרה חודשים, תלוי במועד בו הספר התפרסם- כמו שעכשיו גיל הספרים נע בין חצי שנה לשנה וחצי, כתלות במועד הפרסום.

• #188154 הגב
      ???
      משתתף

קודם כל,שנה ועשרה חודשים זה כמעט שנתיים, והנה התשובה שגם נתתי באורט שאולי קצת מבהירה את הכוונה שלי:

הבעיה היא שהפרס מחולק בחודש ספומבר- אוקטובר, במהלך איקון, בשעה שתאריך החיתוך הוא סוף דצמבר שקדם לו, כלומר תשעה עד עשרה חודשים קודם לכן.

כלומר: לשם הדגמה, ספר שיצא בתחילת השנה הקודמת, נגיד ינואר – פברואר, יוכל להתמודד רק בספטמבר של כמעט שנתיים אחרי (או שנה ותשעה עד עשרה חודשים ליתר דיוק), ואז המועמדות ואולי גם הזכיה כבר לא יתרמו לו דבר. למעשה, זה יהיה אפילו חסר טעם לשנות את הכריכה של מהדורות חדשות )מה שדורש הוצאה נוספת) כדי לשים שם את התגית "זוכה פרס גפן" (כפי שעשיתי עם "סחרור" וכפי שינשוף עשו עם אחד הספרים שלהם, אינני זוכר איזה ברגע זה).

יאמר מי שיאמר שגם בפרס הוגו המצב דומה, שהרי שם הפרס מחולק באוגוסט ותאריך החיתוך הוא סיום השנה האזרחית הקודמת, ועל כל אשיב שהמצב אינו דומה כלל וכלל. קודם כל חיי המדף של ספרים בשוק האנגלו-אמריקאי ארוכים יותר (וזאת מפאת גורמים שונים שהמרכזי בהם הוא שרק כעבור כשנה מיום היציאה יוצאת מהדורת הפוקט, דבר שלא קורה בארץ) שלא לדבר על כך שהשוק עצמו בתחום גדול הרבה יותר מזה שבארץ (ולמרות זאת גם המול"ים בחו"ל מתלוננים על ההשפעה המועטה עד אפסית שיש לזכיה בהוגו על המכירות).

לדעתי, כשמחליטים על שינוי כה גורף יש לקחת בחשבון את כל המשמעויות ולפחות ראוי היה להתייעץ עם מישהו מעולם המול"ות המקומית ולו רק כדי שיחווה את דעתו בנושא. להוצאות הגדולות זה אולי משנה פחות, אבל דווקא לקטנות, אלא שבאו מתוך הקהילה זה משנה, והייתי מצפה שהגורם הזה יכנס למערכת השיקולים.

• #188155 הגב
      Onyx
      משתתף

רני שלום,

א. ההצבעה לשלב א' צפויה להיפתח בתאריך 1.3.2008.

ב. ההצבעה האינטרנטית בשלב ב' תהיה גם תהיה מלווה באימות וזיהוי. קול קורא ראשוני הופץ בין חברי האגודה במסגרת המכתב החודשי ויש מתנדב אחד בעל ידע בתחום שלוקח חלק בתהליך. מתנדבים נוספים יתקבלו בברכה. כמובן שבמסגרת התהליך נשאף לשלב אנשים נוספים מתחום מערכות המידע – ככל שנתקדם בו.

אענה על שתי השאלות האחרונות שלך ביחד, היות ולדעתי הן קשורות אחת בשניה.

במסגרת אייקון 2008, התקיימה אסיפה כללית שמטרתה המוצהרת הייתה דיון בנושא פרס גפן. לאסיפה הכללית היה לו"ז מוצהר, ברור וידוע מראש. הנושא פורסם במסגרת הפרסומים הרגילים של האגודה ולדיון הגיעו חברי אגודה אשר רצו לשמוע ולהשמיע.

במסגרת הדיון הועלו מספר הצעות ורעיונות וכמובן שהועלו מספר בעיות. בין תתי הנושאים שנידונו – פרס גפן כפרס קהל או פרס איכות, מועדי פרס גפן, פתיחת ההצבעה לקהל הרחב, פרסום והפצה של הפרס, שידרוג מעמד הפרס, הפרדה ושינוי של קטגוריות וכד'.

ברור לי שאתה מצר על העובדה שספרים מסויימים ייפלו בין הכסאות או שיעבור פרק זמן ארוך בין פרס גפן אחד למשנהו אשר יגרום להעלמותו. ואני מצר על העובדה שלא באת והשמעת את קולך באסיפה הכללית.

באופן אישי יותר, אני סבור שדווקא שמעת על הנושאים הללו, שכן זכור לי בבירור שלאחר האסיפה ישבתי איתך באותו שולחן בסינמטק וחלקתי איתך את ההתרשמות שלי מהדיון בנושא פרס גפן, מיד לאחר שישבתי לשיחה עם ניר יניב בדיוק באותו הנושא. אפילו העלת בפני את דעתך בדבר צורת הבחירה של הפרס, הקטגוריות ושמעת ממני על ההתלבטויות שהועלו במסגרת האסיפה. אני חייב לציין שאני מעט נבוך מדבריך – שכן, מתברר שאו ששיחתנו לא ממש עניינה אותך באותה נקודה ולכן ככל הנראה לא הקדשת תשומת לב לדברים שנאמרו באותה שיחה או שאני לוקה בזכרוני והשיחה לא באמת התקיימה.

אם לסכם, הייתה פגישה מוצהרת ודיון מקיף, פומבי וידוע בנושא. למרות זאת, כאדם שאני מעריך את דעתו, כמו רבים אחרים שעשו בעבר ואני סמוך ובטוח שיעשו למען האגודה גם בעתיד, טרחתי והבאתי בפניך את הנושא במסגרת שיחה אישית. אני חושב שעשינו מעבר למינימום בנקודה הזו.

באם יש לך הצעה בנושא או חוות דעת שונה, אתה יותר ממוזמן להעביר אותה לוועד בצורה מסודרת.

תודה,

אמיר ארד,
      יו"ר.

• #188156 הגב
      יעל
      משתתף

המועמדים לפרס אמורים להיות מוכרזים לקראת שבוע הספר, כך שבשבוע הספר אפשר להצהיר על ספרים מסוימים שהם "מועמדים לפרס גפן" ולנצל את זה בדוכנים. דווקא נראה לי שיפור.

כמובן שלכל דבר יש יתרונות וחסרונות.

• #188158 הגב
      Odonata
      משתתף

כמה נקודות:

1. הכוונה היתה לכוון את מועדי הפרס כך שאחד המועדים הרלוונטיים יהיה שבוע הספר, שכרגע אין לפרס שום נגיעה אליו. הספרים המועמדים לשלב ב יפורסמו בשבוע הספר בשיתוף עם ההוצאות, דבר שיעודד גם קניה של הספרים וגם הצבעה לשלב השני של הפרס.

2. המועמדות לשלב א תחזיר את הספר לתשומת לב הקוראים.

3. אחת הבעיות העיקריות שעלו כשניסינו להבין את שיעורי ההצבעה הנמוכים לשלב א היתה שאנשים פשוט לא מספיקים לקרא את הספרים. הארכת התקופה בין יציאתו של הספר לבין ההצבעה עליו תביא לכך שיותר אנשים יקראו אותו ויוכלו להביע את דעתם.

• #188159 הגב
      רני
      משתתף

היי אמיר,

לא, לא שכחתי את שיחתנו מאותו זמן (אם כי נדמה לי שהתקיימה דווקא במסעדה סמוכה לסינמטק ולא בסינמטק עצמו, אבל זהו פרט משני), ולענין עצמו:

א. אכן הועלו על ידך מספר סוגיות בנוגע לפרס, ואכן אני סיפקתי את חוות דעתי. אלא שדווקא הנקודה הזו, של שינוי מועדי ההצבעה, לא הועלתה (או שלא זכור לי שהועלתה, תקן אותי אם אני טועה). יותר מכך, הרושם שלי (ושלי בלבד, יש לומר) היה שהשיחה הזו אמורה להיות הקדמה כלשהי לדיון מקיף יותר שיערך קצת אחר כך. זה לא שאמרת שזה כך, לא אמרת, אבל אולי עקב כך שהשיחה היתה כללית למדי והקיפה מספר נקודות (שנגעו בעיקר להיותו של הפרס פרס בחירת קהל, נקודה שאני עומד מאחוריה לחלוטין גם היום) התקבל אצלי הרושם שזו רק שיחה מקדימה. כנראה שטעיתי.

ב. אשמח להעלות את כל הנקודות שהעלתי במסמך מסודר לועד, ומן הסתם גם אעשה זאת בעתיד המאד קרוב, אלא שנראה לי שקצת מאוחר, לא? הרי יצאה כבר הודעה רשמית והרושם (שוב, הרושם בלבד) שלי הוא שההחלטות כבר התקבלו. ואם אני טועה כאן, אני מאד אשמח אם תתקן אותי.

מעבר לכל אלה: אני אומר את כל הדברים הללו ללא ציניות, וניתן לראות בהם ביקורת בונה בלבד. כמו כן: למרות שאשלח בקרוב מסמך מסודר לועד עם כל השגותיי (והן לא כל כך רבות) הרי שאין כל רע בהעלאת ההשגות הללו גם כאן, בפורום הרשמי של האגודה, שנועד בדיוק למטרות הללו: דיון בעניני האגודה, שפרס גפן הוא אחד החשובים שבהם. רוצה לומר שגם לו היה מאן דהוא מעלה סוגיות כלשהן רק כאן, וללא מסמך מלווה הממוען לועד, גם אז יש להתייחס לדבריו באותה רצינות ואותו שיקול דעת שהיה ניתן למסמך מסודר הנשלח במייל לועד האגודה.

• #188173 הגב
      Onyx
      משתתף

רני,

אני אכן רואה את הדברים שאתה אומר בתור ביקורת בונה, זו הסיבה שמלכתחילה חיפשתי דרך להעלות את הסוגיות הללו בפניך ובפני אנשים אחרים שהיה חשוב לי לנסות ולשתף אותם בתהליך.

חלילה לי מלמנוע קיומו של דיון בפורום, אני בהחלט אשמח אם במקביל לשליחת המסמך המסודר תעלה אותו גם לפורום – אולי יעלו רעיונות נוספים, מתוך נוחות הייתי שמח לקבל לידי עותק מסודר, זו הסיבה היחידה שביקשתי משהו בסגנון.

לעניין פרס גפן השנה : המועדים לפרס גפן לשנה הנוכחית אכן סגורים והמתווה נקבע. אין הדבר אומר שלא נפתח את הנושא לדיון. אם תבחן את הפרוטוקול העוסק בנושא פרס גפן תראה כי בדיון שלנו העליתי את נושא התנודתיות בפרס גפן בשנים האחרונות – מועדים, קטגוריות וכד'. לפיכך הייתה הסכמה כוללת במסגרת הדיון להביא בפני האסיפה הכללית הבאה של האגודה את פרס גפן לאישור ושיריון המתווה באופן שיחייב ויקבע את הפרס לשנים הבאות ובכך תימנע תנודתיות נוספת באשר להלך הרוח של הוועד – יהא אשר יהא.

לפיכך, במסגרת זו הרי שבאסיפה הכללית הבאה – אשר עתידה להתקיים באייקון הבא אם אינני טועה, יש לך אפשרות לעתור, להשפיע, לשנות – לא רק את דעת הוועד אלא ישירות את דעתם של חברי האסיפה. ולמרות שהזמן עוד ארוך עד אז הריני שולח מנקודה זו את בקשתי בפניך כי הפעם תגיע לאסיפה במטרה להשפיע, על פי תפישתך שלך, על פרס גפן במתווה אשר ייקבע באסיפה זו.

אמיר ארד,
      יו"ר.

• #188177 הגב

אם אני זוכר נכון, רמי אמר באסיפה בפנטזיקון שהאספות חייבות להיות מוקדם יותר החל מהשנה כי רשם העמותות הקדים את התאריך האחרון להגשת דו"ח כספי.

• #188180 הגב
      Onyx
      משתתף

כן, צריכה אחת להתבצע באוגוסט. לצורך הבחירות.

אבל התכוונתי דווקא להביא את הנושא לאייקון, היות ובאייקון אפשר יהיה לבחון את התהליך לאחר שנה.

• #188182 הגב

תו

• #188216 הגב
      גרייף
      משתתף

אני קצת מצטער שלא התייעצתי איתך; לא חשבתי על השיקולים הללו בכלל, אבל מצד שני, אני לא ממש מחשיב את פרס גפן כמקדם מכירות והבנתי שלא זו המטרה שלו…

יש פתרון מאוד פשוט לבעיה הזו: לחלק אותו בשבוע הספר ולא באייקון. זה גם יכול לדחוף מכירות של הספר עוד יותר בשבוע הספר, לא?

מציג 11 תגובות משורשרות
מענה ל־שינוי מועדי פרס גפן

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: