ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שאלונת שתיים…
- This topic has 8 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים by cheshercat.
-
מאתתגובות
-
-
Dragoranמשתתף
מכוון שזהו פורום האגודה והנושא קשור אז:
אני מגלגל במוחי ובסביבתי את הרעיון להקים ספריית מד"ב ופנטזיה.
הרעיון הוא שאנחנו (כן, אנחנו) נתרום ספרים לספרייה וגם הספרייה תרכוש ספרים, וכך כל אחד יוכל לקרוא את הספרים היותר "נדירים" וגם את הפחות נדירים אך יקרים….
יש הרבה יתרונות לכך שהספרים הנדירים יהיו בספרייה:
בין היתר אפשר לעקוב אחרי איפה כל ספר ולדאוג שספרים לא יעלמו (או שיעלימו אותם)…
השאלות שלי הן:
האם אתם חושבים שאפשר לשכנע אותכם (או אחרים) לתרום ספרים לספרייה? (נחום, אתה פטור מהשאלה הזאת מכוון שאני יודע שאתה מקבל רעידות רק מהרעיון (-; )
האם יש לכם רעיונות למיקום או רעיונות לביצוע?ולפני שעוד ערמת עטלפים תכסה אותי (עם הערות כגון "חשבנו על זה כבר" או "לא מעניין" וכו'), אני מבקש שתתחשבו ברעיונות הבאים:
1. הספרייה יכולה לכלול גם קלטות וידאו/DVD….
2. ניתן לעשות הנחות בספרייה לחברי האגודה וכו'….
3. יתכן שאם/וכאשר יהיו בידי הספרייה מספר עותקים של אותו ספר אפשר למכור אותם…. -
גלמשתתף
קודם כל – מי באמת יתרום ספרים נדירים
(אותם גנבנו מספריה זו או אחרת) לספריה של האגודה?
למה שמישהו שגר נאמר בחיפה יתרום מספריו לספריה
שתהיה בתל אביב ("במרכז כמובן, כדי שכולם יוכלו להגיע")
ועוד *יקבל הנחה* כדי לקרוא את הספרים אותם תרם
(בהנחה שהוא חבר אגודה). כמה כסף יש לך לתרום כדי
לשכור (או לקנות) מקום לשכן שם את הספרים, לשלם לספרן
ולתחזוקה ולשמירה וביטוח וכו וכו וכו?
איך תעקוב אחרי ספרים כדי שלא ייעלמו? אולי כדאי שתספר
אתזה לשאר ספריות העולם. אני בטוח שתחולל מהפכה במקצוע הספרנות.
בקיצור, לא ישים. -
Dragoranמשתתף
1. בתור התחלה אנשים יתרמו ספרים שהם פחות אוהבים, ספרים משומשים וכו' אחר זמן מה חלק מהנ"ל יהפכו לנדירים יותר להשגה… כמו כן ניתן להוסיף "שירות" לספרייה שבספרייה יוכלו להפנות אותך למישהו שיש לו את ספר נדיר שאתה מחפש (ולו רק בשביל לקרוא אותו….)
2. ההנחה היא כמובן לספרים/סרטים שעוד לא קראת/ראית….
3. לגבי כסף לתרום/מקום לשכור וכו' – אפשר לעשות זאת בבית של מישהו בתור התחלה ולאחר מכן במבנה או באזור של ספרייה קיימת שיבודד בשבילנו…
4. לגבי איך לשמור שהספרים לא יעלמו – הבעייה נוצרת כאשר יש יותר מדי ספרים ויותר מדי אנשים. אם אתה שומר על קיטלוג ואינדוקס נכון אתה יכול לדעת בדיוק איפה כל ספר נמצא ברגע נתון, ואם אתה מבקש פרטים כגון מספר טלפון, כתובת ועוד בשביל ספרים "רגילים" ופיקדון בשביל ספרים נדירים יותר אז הסיכוי לשמור על הספרים גדל… -
אלכסנדרהמשתתף
אפשר להתחיל במאגר של "מי יש מה". שכל אחד יגיד איזה ספרים הוא מוכן להשאיל/להחליף, ואיזה אברי גוף הוא דורש כפיקדון, וכך, מי שמחפש ספר נדיר ידע למי אפשר להציק.
נראה לי הרבה יותר ישים (לא צריך שטח איחסון), ויחסוך לכולם את הודעות ה"מוכן להחליף" ו"מחפש בנרות".
אני מוכנה לעשות את עבודת התיכנות אם זה יגיע לידי כך. -
cheshercatמשתתף
findabook זה דוגמא אחת ופשפש אחרת
אם תקפצו לפורום אורט תוכלו לראות שמתחילה להסתמן נכונות לעזור לדרגורן בהקמת הספריה.
מה אתכם אנשים?????????? -
שלמקומשתתף
-
cheshercatמשתתף
-
ארזמשתתף
ולמה?
-
cheshercatמשתתף
-
-
מאתתגובות