ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שאלה לי..
- This topic has 4 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 17 שנים, 4 חודשים by MuchRejoicing.
-
מאתתגובות
-
-
יוסי ב.משתתף
בחלק באתר, תחת הכותרת: על האגודה, כתוב כך – "אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה הוקמה במאי 1996 על מנת לקדם את תחום המדע-בדיוני והפנטסיה בישראל".
השאלה שלי (והיא ממש לא מתחכמת) היא מדוע?
ז"א – מה יש לקדם? למה לקדם?
מה בעצם אתם (וזו בעצם מטרת השאלה שלי – יצירת דיון) מנסים להשיג? מה אתם מקבלים ממדע בדיוני, מעבר להנאה הבידורית..?אשמח לתשובות רציניות.
-
???משתתף
מה יש לקדם?
לקדם הכוונה היא לעודד כותבים ויוצרים בתחום, לעודד את העיסוק בתחום (מאמרים וביקורות,הרצאות, פאנלים, מופעים, וכדומה), ליצור מודעות בקהל הרחב לתחום שאנחנו חושבים שהוא מעניין, מבדר וחשוב.מה אני מקבל ממדע בדיוני מעבר לערך הבידורי?
אני לומד. המון! אני לומד על כל מיני נושאים מדעיים, אני לומד על נושאים היסטוריים, אני לומד על חברה וכלכלה ופוליטיקה ומה לא.
איפה אני לומד את זה? בספרי מד"ב ופנטסיה, בהרצאות שעוסקות או נושקות לתחום, במאמרים כנ"ל.אני נהנה מהחברותא – דרך האגודה פגשתי חובבים כמוני. אנשים שאני יכול לדבר איתם על ספר שקראתי, על נושא מעניין ששמעתי עליו בהרצאה, או סתם להנות יחד אפילו בלי קשר למדע בדיוני. כלומר האגודה (ושאר הארגונים) מהווים גם מסגרת חברתית לחובבים.
מקצוע/כסף – בעיקר בתחום הכתיבה, האגודה עשתה ועושה המון כדי למצוא כותבים מתחילים, לעודד, לתמוך, לפרסם וכולי. אלמלא פעילות האגודה, אני בספק אם היה קם כתב העת חלומות באספמיה – כתב עת מקצועי למד"ב שאפילו משלם לכותבים. אלמלא פעילות האגודה, אני לא בטוח שהיו קמות הוצאות לאור שמתמחות במד"ב, כמו גרף וינשוף.
זה, ככה, על קצה המזלג.
-
MuchRejoicingמשתתף
הקידום של תחום המד"ב והפנטזיה יכול להוביל להרבה יותר מההנאה הבידורית הזו – יותר סיפורים, יותר כנסים ופעילויות, יותר קהל ולכן יותר ספרים שמתורגמים לעברית. זו גם הדרך לפגוש אנשים מבדרים שגם הם אוהבים מד"ב (בכנסים והפעילויות הנ"ל), מה שמוביל לעוד הנאה בידורית…
-
גרומיטמשתתף
כפי שאמר גל, האגודה מנסה לסייע לכותבים בז'אנר, באמצעות תחרויות סיפורים, סיוע בתרגום, פרסום פרקים מספרים באתר האגודה, סדנאות כתיבה ועוד. בפסטיבל אייקון (ופחות מזה גם בכנסים אחרים) יש לא פעם פאנלים עם יוצרים מתחומים שונים, הקרנות של סרטים ז'אנריים ישראליים, סדנאות כתיבה עם סופרים מחו"ל וכו'. כל אלה, כמובן, לא רק בזכות האגודה, אלא גם יתר הארגונים שמשתפים איתה פעולה בכנסים האלה.
-
MuchRejoicingמשתתף
שלי, לפחות. ההודעה המקורית נראתה לי קצת מזלזלת בהנאה ובבידור. אם אנשים נהנים ממד"ב, רוצים עוד מד"ב שיוכלו להנות ממנו, האם זה לא מספיק כדי לגרום להם לקדם את תחום המד"ב? כי הרי כל הסיוע הזה לכותבים וכו', בסופו של דבר, הוא כדי להגיע למצב שבו כשפותחים את האינטרנט / דואר / קון הקרוב, עם חשק עז לקצת מד"ב משובח, הוא יהיה זמין, לא? וגם אם לא, ואנשים עושים את זה מכל מיני סיבות אחרות – הרצון להנות הוא בהחלט סיבה מספקת, בכל מקרה.
-
-
מאתתגובות