ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › שאלה לגבי הדו"ח הכספי השנתי
- This topic has 10 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 3 חודשים by Onyx.
-
מאתתגובות
-
-
גרייףמשתתף
זו הודעה בשני חלקים לגבי סעיף 3 בסדר יום: אישור הדו"ח הכספי של האגודה.
הפרוטוקול מפגישת הוועד האחרונה (שאנחנו יודעים עליה) אומר:
" עדכוני הכנסות אייקון ? אייקון 2007: הנושא נמצא בבירור."בואו נניח לרגע שאני לא יודע כלום על הסעיף הזה, כמו כל חבר אגודה רנדומאלי אחר.
יש כמה אופציות שלהבנתי נגזרות מהסעיף הזה:
א. נעשתה טעות בהכנת הדו"ח השנתי ב-2007 והוגש דו"ח שהכיל סעיף לא נכון (למשל כתוב "הכנסות אייקון: 20 שקלים" וצריך להיות כתוב "הכנסות אייקון: 10 שקלים"). זה אומר שהיה פער (של 10 שקלים) בין חשבון הבנק של האגודה לבין הכתוב בדו"ח הכספי. זו לא בעיה שאפשר לפתור בדו"ח הכספי השנה, אבל זו כן בעיה בתהליך אם ועדת ביקורת המליצה לאשר והאסיפה אישרה דו"ח כספי מוטעה.
ב. לא נעשתה טעות בדו"ח השנתי, ובמקום זה היה שינוי בעובדות (למשל, האגודה הייתה אמורה לקבל 20 שקלים, אבל קיבלה רק 10 שקלים). זה אומר שאת הפער בין חשבון הבנק של האגודה לבין הכתוב בדו"ח הכספי הסבירו באמירה "אין לנו 20 שקלים בחשבון הבנק כרגע כי אנחנו אמורים לקבל אותם בעתיד, אבל זו הכנסה של 2007 אז אנחנו מדווחים עליה כרגע". אז, כאשר העובדות משתנות, כן מעדכנים את הדו"ח השנתי בכך שרושמים הפסדים: אם נרשמו הכנסות של עשרים שקלים ב-2007, ונכנסו רק עשרה שקלים ב-2008, אז האגודה הפסידה עשרה שקלים ב-2008, וכך היא רושמת בדו"ח הכספי, כדי להתאים את הדו"ח לחשבון הבנק.מה שמביא אותנו לדו"ח השנתי של 2009. בואו נניח שלא נעשתה טעות בהכנת הדו"ח ב-2007. אם לוועד יש את העובדות הנכונות עכשיו, אין לנו שום בעיה; פשוט נעדכן את הדו"ח של השנה עם ההכנסות הנמוכות יותר וגמרנו. אז השאלה שלי, בתור חבר אגודה רנדומאלי היא: מה המצב? האם נעשתה טעות ב-2007, או שהתעדכנו העובדות מאז ואנחנו מאשרים הפסדים רטרואקטיבית?
כאן אני מפסיק להיות חבר אגודה רנדומאלי, וחוזר להיות אני (היי). (כל האנשים שמשוכנעים שכל מילה שאני כותב היא שקר וסילוף להפסיק לקרוא…מ-ע-כ-ש-י-ו!)
אני יודע שלוועד אין את העובדות הנכונות לגבי אייקון 2007, כרגע, כי הוועד מנסה להשיג את העובדות הנכונות, כרגע, וזה לא יקרה עד לאסיפה הכללית. אז השאלה שלי, בתור חבר אגודה לא רנדומאלי, היא:
מה הולך לקרות באסיפה הכללית כשנגיע לסעיף 3? האם אנחנו הולכים לאשר דו"ח כספי שיש עליו כוכבית ענקית? "אנחנו מצהירים כרגע על רווחים של ארבעה שקלים אבל עוד חודשיים זה יכול להיות שישה שקלים וזה יכול להיות שניים"? האם הולכים לכנס אסיפה כללית נוספת עוד חודשיים כדי לאשר דו"ח שנתי חדש? האם מישהו בירר מה הרשם חושב על כל זה? זאת אומרת, מה הנוהל כשעמותה מגישה דו"ח שנתי, שעבר המלצה ואישור באוגוסט, ואז מגישה עוד אחד, אבל עם מספרים שונים ממנו, באוקטובר? -
Onyxמשתתף
בעיקרון, הגוף המנהל אמור להחליט האם הכנסה שהוכרה היא בבחינת "חוב אבוד" – כלומר שלא ניתן להחזיר אותו.
במידה וקיים סיכוי כלשהו שהחוב הזה יגיע לרשות האגודה – הגוף המנהל צריך להחליט, בינו לבינו, מה הסיכוי שהחוב הזה יוחזר – אם הסיכוי שהוא יוחזר גבוה מהסיכוי שהחוב לא יוחזר (More likly than not) אז לא מוחקים אותו.
באשר לשאלה מה הסיבה ומה הסיכויים – זה כבר משהו אחר.
-
גרייףמשתתף
"אני אחכה לתשובה מהוועד"
ולו רק בגלל שכרגע, לוועד אין את העובדות לקבל את ההחלטה האם זה חוב אבוד או להמשיך לקוות, לכן, אם הוא מקבל את ההחלטה הזו עוד חודשיים, מתי הוא מדווח עליה?
-
Onyxמשתתף
רק ציינתי איך הכללים הרגילים עובדים. כי העלת מספר שאלות שמערבות בין מה שהוועד רוצה לעשות ובין מה שהוועד *יכול* לעשות.
מה יחליטו לעשות בוועד – נחכה ונראה.
-
אמברמשתתף
ואם ההכנסות האלה יגיעו בשנת 2009 (במהרה בימינו) הן ירשמו ב-2009?
והאופציה הרביעית היא who gives a fuck? כלומר, מכל השאלות שהנושא הזה מעלה הצלחת להטפל דווקא לשאלה הכי פחות מעניינת, וליתר דיוק – השאלה שרו"ח שהכין את הדוחו"ת אמור לפתור. למה שחברי האסיפה הכללית יתעסקו באיך מציגים הכנסות עתידיות בדוחו"ת כספיים?
-
גרייףמשתתף
אבל את מוזמנת להעלות שאלות אחרות.
מה הן השאלות האחרות שהנושא הזה מעלה?
-
אמברמשתתף
טרם הגיעו לאגודה כשלעצמה, זה ענין בעייתי.
-
AzureDarknessמשתתף
מעבר ללצקצק בלשונה ולהגיד "כן, זה באמת באמת לא בסדר"?
-
גרייףמשתתף
אני חושב שהעמותה צריכה להתחיל לאמץ חלק מהנורמות שנראה שאתה מוכן לבלוע באגודה הזו. אם זכרוני לא מטעה אותי, נכנסת בי די חזק בגלל שהיכן שאמרתי "כן" הייתי צריך להגיד "אולי" באחד מעשרות הדיווחים שקיבלת, בתור חבר עמותה, לאורך השנים לגבי אייקון בפרט ועבודתי כיו"ר בכלל. סוג הטעויות שאני מדבר עליהן היו מונעות מהאסיפה הכללית של העמותה שאתה ואני חברים בה מלאשר את הדו"ח הכספי בכלל, לא רק לצקצק בלשון…
-
AzureDarknessמשתתף
ההתייחסות שלי היתה לנושא ה"לא בסדר שכספי אייקון עוד לא הגיעו", שזה נכון, אבל לא משהו שהאסיפה תוכל להוציא ממנו משהו אופרטיבי יותר מאשר "הועד נדרש לפעול לזירוז העברת כספי אייקון 2007 במידת האפשר.
לגבי נושא הרישום, עמדתי היא שכסף צריך להרשם כשהוא נכנס, ואז האגודה לא נתקעת עם צורך בחשבונאות יצירתית כשהכסף הנ"ל מתעכב. לא ניסיתי להגיד שנושא הרישום הכספי לא רלוונטי, או לא צריך לעמוד לביקורת האסיפה – למעשה.
-
Onyxמשתתף
חשבונאית, אתה מכיר בהכנסה בזמן שביצעת את המכירה.
אם היה אייקון – והרווחים שמגיעים לך בגינו בסך 100 שקלים היו ב 2007.
אז בדוח הרווח וההפסד לשנת 2007 – הרווחת 100 שקלים.
במאזן אתה צריך לרשום אותם לא כמזומנים – אלא כחשבונות לקבל.
אין אפשרות להכיר בהכנסות רק כשאתה מקבל אותם.
-
-
מאתתגובות