רעיון לפנטסי.קון

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה רעיון לפנטסי.קון

מציג 29 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161409 הגב
      Megatron
      משתתף

מה דעתכם על הרעיון הבא???

תרועת חצוצרות…
      פנטסי.קון 2003: נשים
      תרועת חצוצרות…

הכנס יאורגן ע"י נשים (אמבר, נעמי ובוג'י?) והתימה המרכזית בו תהיה נשים!
      יהיו בו הקרנות של סרטים ופרקים שהגיבורה בהן היא אישה. יהיו פרקים של באפי והקרנות אנימה כגון הנסיכה מונונוקי ו-Sailor moon, סרטים כגון ז'אן דארק, אחיות הגורל של טרי פראצ'ט ועוד!!!

• #169806 הגב
      afek_a
      משתתף

אני בעד!

רק הערה קטנה
      יש מספיק נושאים בתחום גם ללא תמיכה של זאן דארק

גם בFINAL FANTASY הגיבור הוא גיבורה

ואשמח גם להרצאות

• #169807 הגב
      Boojie
      משתתף

ניסינו להעלות את זה כרעיון לאייקון, ואפילו ניסינו לרכז רשימה של סרטים רלוונטיים. קיבלנו התנגדות גורפת בערך מכל כיוון אפשרי.
      אבל מי יודע, אולי בפנטזי קון, שבו לא נצטרך להיות נחמדים לאנשי משחקי תפקידים ("שחקנים לא יסכימו לשחק דמויות של נשים") או מסע בין כוכבים ("נשים? מה זה?") יהיה לנו סיכוי. לכל היותר נצטרך לשכנע את חברי הוועד, שאמנם השנה יש כוללים פחות נשים מהרגיל (אחת!), אבל בכל זאת, הם רק שישה.

הערה: ההשמצות לעיל על אנשי משחקי התפקידים ומסע בין כוכבים הן השמצות מרושעות בלבד, ואין לראות בהן כל תיאור של המציאות באשר היא. המציאות הרבה יותר משעממת.

• #169808 הגב
      ???
      משתתף

יש כאלה שחשבו שהוא משעמם.

וכיון שלא אני אארגן את פנטסי.קון הקרוב, אני אשאיר למישהו אחר לשבור את הראש בנושא.

• #169809 הגב
      Boojie
      משתתף

זה הרי ידוע. רק בחלליות מגניבות וברובי לייזר.
      P-:
      אוף, למה, למה לא תארגני את פנטסי.קון?

• #169810 הגב
      NY
      משתתף
    • #169813 הגב
      ???
      משתתף

ההתנגדות.

ולמה אני לא עושה את פנטסי.קון? עומס עבודה בצירוף שחיקה בלתי נמנעת.

• #169814 הגב
      יעל
      משתתף

אלא אם כן מישהו רוצה לעשות גם פנטזיקון גברים בשנה הבאה.

ובכל אופן, למרבה הצער, בפנטסיה נשים הן בדרך כלל "הנסיכה היפה, העדינה וחסרת הישע" שזקוקה לשרירן התורן שיבוא להציל אותה, או שהן "הכלבה היפה, הכוסית והבועטת" סטייל זינה או וונדרוומן.

אז אני לא יודעת אם בא לי כנס שלם שמתעסק עם הסטריאוטיפ העדין ועם התאוה לעיני הגברים.

• #169815 הגב
      Boojie
      משתתף

"ג'נדר", "זהות מינית", "פמיניזם" או משהו בדומה לזה, נושאים שיכולים להיות ממש מרתקים ויש כמה התעסקויות מאד מעניינות בהם במד"ב (אני זוכרת לפחות שני פרקים של מסע בין כוכבים שעוסקים בנושא של זהות מינית, למשל. די בטוחה שהיו עוד, שלא לדבר על כל השמועות על ד"ר באשיר ואיך קוראים לו, החייט הקרדסי… ואני כמובן אפילו לא מדברת כאן על באפי).
      כשמתייחסים לזה ככה, זה יכול להיות נושא שהוא ממש פיצוץ, גם כי הוא יכול לתת כנס מאד מעניין, וגם כי זה נפלא ליחסי ציבור. ולא, לא חייבים להתעסק עם פנטזיות גבריות לגבי נשים, למרות שזה יכול להיות נושא מאד מעניין להרצאה.

• #169816 הגב
      Kipod
      משתתף

ספר בשבילך, הו עלמה ענוגה –
      http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/0671876821
      "אפרוחיות בשריון שרשראות." (Chicks in Chainmail)

זכה לכמה המשכים בעלי שמות קסומים ביותר –
      The Chick Is in the Mail
      Did You Say Chicks?!: Smile When You Say That
      Chicks 'N Chained Males

ואם את רוצה פירוט, את יודעת היכן לשאול.

• #169817 הגב
      יעל
      משתתף

אז הנושא מתאים לאייקון – או לפחות כחלק מנושא אחר (למשל "זהויות מיניות"), אבל לא לפנטסיקון.
      למען האמת, גם באפי שייכת לז'אנר הכלבה הכוסית הבועטת, אלא שזו סידרה טובה מאוד, ויש שם המון דברים חוץ מזה, והיא לא לובשת שריון בקיני! בקיצור, באפי שולתת!

אבל אי אפשר להחזיק על זה את פנטסיקון (למרות שאף אחד לא צריך להבין מזה שיש לי התנגדות לבאפיקון).

אז מה דעתכם על נושא לאייקון הבא: זהויות מיניות. גברים, נשים ודברים לא מוגדרים. (המון היינליין)

• #169818 הגב
      יעל
      משתתף
    • #169819 הגב
      Kipod
      משתתף

נא לשמור על שפה נקייה.
      (אלא אם התכוונת לכוסית שיוואס..?)

• #169820 הגב
      עפר מתוקי
      משתתף

הו, אסתר פריזנר. סופרת משעשעת ביותר.
      ראיתי בדיוק את הספרים האלה באמאזון, אבל בסוף הלכתי על ספר אחר שלה.
      היא טובה.

• #169821 הגב
      אמבר
      משתתף

מגוון של שאלות מעניינות וטוויסטים על הסטריאוטיפים המקובלים.

זינה ובאפי הם טוויסט על הסטריאוטיפ המקובל של הבלונדינית חסרת הישע שמחכה לגבר שיציל אותה. ומי שמכיר קצת תיאוריות פמיניסטיות יודע שיש להן נוכחות מאוד חזקה בשתי הסדרות. וכמובן, הקישור בין ג'נדר וזהות מינית הוא מתבקש.

אבל בסופו של דבר, כנס נמדד לא רק לפי הנושא, אלא גם לפי התכנים שלו. ובנושא הזה יש לא מעט תכנים מעניינים

• #169822 הגב
      Boojie
      משתתף

מה שהצעתי כבר כמה פעמים: לבחור איזה סרטים רוצים לראות באייקון (או בכל כנס אחר), ולפי הסרטים האלה לבחור נושא?
      אני די בטוחה שלא צריכה להיות בעייה גדולה לפברק נושא על פי כמה סרטים. יש לנו מספיק מוחות יצירתיים כדי להצליח בזה.

• #169823 הגב
      NY
      משתתף

ונגמור עניין… ;-)

• #169825 הגב
      יעל
      משתתף

נשים שם את טומב ריידר ופרקים של הרקולס וזינה ויבוא קהל של מזילי ריר. אחלא כנס וגם ריווחי! (מי צריך ג'קאאס כשאפשר ללטוש עיניים בלארה קרופט או בהרקולס, כל אחד לפי העדפותיו).

• #169826 הגב
      Boojie
      משתתף

שבצורה שאת מציגה את הנושא, יותר מכל דבר אחר את מעידה על עצמך שאת שטחית?
      אם את באמת לא מסוגלת לחשוב איך אפשר לבנות כנס כזה שיתאים לא רק למזילי הריר שבינינו, נדמה לי, רק נדמה לי, שהמגבלה אצלך, ולא בהכרח בנושא. כי אני, משום מה, כן הצלחתי לחשוב על תכנים קצת יותר משמעותיים וקצת פחות חרמניים לכנס מהסוג הזה.

• #169827 הגב
      יעל
      משתתף

אפשר לבנות כנס מאוד רציני שיעסוק בזהות המינית של גברים ונשים – וזה יהיה יותר טוב כנושא לאייקון מאשר כנושא לפנטסיקון – פשוט כי למד"ב יש הרבה יותר מה לומר בתחום.

אבל אני נגד כנס המיוחד ל"נשים" – כי דווקא מראיה פמיניסטית אני לא רואה טעם לשים אותנו בתור קבוצה מיוחדת, כאילו שעל "גברים" אין מה להגיד. ויש המון מה להגיד.

• #169828 הגב
      Boojie
      משתתף

Don't get me started…

• #169847 הגב
      דותן דימט
      משתתף

א – אני שוב חושב שנשים הוא נושא לוקה לכנס שלם (וכאמור, מזמין כנס משלים בנושא גברים). רצועת נשים בכנס, סבבה. "נשים" בפני עצמו – צר מדי.
      ב – אם כבר הוזכרה חרמנות, אז מין (הן במובן של זוויג והן במובן של הזדווגות) ניראה לי נושא מעולה לכנס *מדע-בדיוני*. קודם, כי יש את כל הרבדים של הביולוגיה (גל מרצה על "חושניות השמר"?), כל הנושא של החייזרים (שיטות התרבות שונות ומשונות קובעות את חלוקת התפקידים המגדרית ולמעשה את כל מיבנה החברה – מה שפותח עולם ומלואו של תרבויות חייזריות או סתם מוזרות), וכל הנושא של תפיסות חברתיות (ראה סוגריים קודמים) – נקודות שפשוט מתחננות בשקיקה ללפיתה החסונה של המד"ב המסוקס, לא ללטיפותיה הרכרוכיות של הפנטסיה.
      נכון, כנס שנושאו "מין במד"ב" עלול עורר בעיה מסויימת במציאת ספונסורים, אבל לפחות הוא יאפשר לנו להבהיר חד וחלק שלא מדובר בכנס לילדים…
      לפנטסיה, לעומת זאת, מתאים הרבה יותר לטפל בצד הרגשני של אותה מטבע – אהבה. אין כמו הפנטסיה לסיפורי אהבה גדולים מהחיים, לרומנטיקה בלתי-אפשרית, למיני מכשלות נוגדות הגיון החוצצות בין זוגות אוהבים, ולמיני ניסים מופלאים המחברים ביניהם שוב, חרף כל המכשלות.
      עכשיו רק צריך מנהלי כנס שלא יחטפו צמרמורת מהנושאים הללו.

– דותן

• #169848 הגב
      אמבר
      משתתף
    • #169861 הגב
      יעל
      משתתף

"מין במד"ב" – כנס אייקון הגדול מאז ומעולם. כשאני חושבת על כמות הקהל שתגיע לכנס עם נושא כזה… נצטרך לשכור את המשכן לאומנויות הבמה בשביל להכניס את כולו.

אבל אהבה לפנטסיה זה נושא נורא קיטשי ומזמין אמריקקיות.

• #169866 הגב
      Boojie
      משתתף

על זה שהוא העלה רעיון שאנשים ניסו לדחוף כבר שנתיים לפחות (בשמות שונים ומשונים, אחרי שאת הרעיון המקורי דחו על הסף – שהרי משם צמחו כל הנושאים הפלצניים כמו "נשים" ו"מיגדר" ו"זהות מינית" – מזה שעל הרעיון המקורי של "מין במד"ב" לא הסכימו בכלל לשמוע) ותמיד קיבלו סידרה של תירוצים למה זה לא מתאים?
      זו הגדרה חדשה למושג הגאונות. ולא שיש לי משהו נגד הגאונות של דותן, אבל עדיף לתת לה הכרה כשהיא מתבטאת באמת… :-)

• #169874 הגב
      יעל
      משתתף

ומה שקרה לפני ש'ני ייתי פה, לא קרה.

• #169875 הגב
      Boojie
      משתתף

היא גם מכשלא היית פה?

• #169878 הגב
      יעל
      משתתף

חוץ מזה זה לא בדיוק אותו דבר. דותן הציע שהקון יהיה בעיקר על מין species. ובגלל כפל המשמעות של המלה מין בעברית הוא יהיה גם sex.

בכל אופן, אני עדיין חושבת שזה יהיה מתאים יותר לאייקון מאשר לפנטסיקון.

• #169880 הגב
      Boojie
      משתתף

הוא כתב "הן במובן של זוויג והן במובן של הזדווגות". זוויג זה זכר/נקבה. הזדווגות זה… טוב, אני מניחה שאת יודעת מה זה. בשום מקום בדבריו הוא לא התייחס ל-species (להלן מין ביולוגי. כלומר, אילו היה המשך להודעה הזו).

• #169881 הגב
      יעל
      משתתף
מציג 29 תגובות משורשרות
מענה ל־רעיון לפנטסי.קון

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: