ריאליטי נושך – סיפור

ללא כותרת ללא כותרת פורום הסיפורים ריאליטי נושך – סיפור

מציג 4 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #163226 הגב
      1024IL
      משתתף

1

"… הנה ג'נה, ג'נה – ספרי לנו מה הביא אותך להשתתף בתכנית?"
      "אה… טוב, אני יודעת שיש לי נתונים מצויינים, כולם אומרים לי את זה ממש כל הזמן… אז החלטתי שהגיע הזמן לבדוק כמה אני טובה… לא שיש לי ספק, אבל אני כבר בת עשרים ושבע ועדיין לא השתתפתי באף תוכנית ולא ממש עשיתי משהו יוצא דופן. טוב.. (צחקוק) היו כמה דברים יוצאי דופן שעשיתי ב…"
      "כן, טוב, זה לא הזמן לפרט אותם כנראה… ומה אומרת המשפחה שלך על ההשתתפות בתוכנית?"
      "או ההורים שלי מאוד מאמינים בי וגם האחיות שלי כמובן. הם גאים בי מאוד שעברתי את המיונים והצלחתי להכנס לצוות המתמודדות.
      הם יצביעו עבורי כמובן – הם הקימו לובי עם השכנים והחברים שיצביעו עבורי. כולם מאוד תומכים בי ורוצים לעזור לי להגשים את עצמי. אני מאוד רוצה לזכות, זו כאילו תהיה ההוכחה לזה שאני עושה משהו עם עצמי, שאני באמת מיוחדת וכולם יזכרו אותי כטובה מכולן!!!"
      "אוי הנה הם קוראים לי לעלות להסעה… ביי לכולם תעזרו לי לזכות!" (נשיקות באוויר)
      "תודה רבה לך ג'נה ובהצלחה!"

"זאת הייתה ג'נה, המשתתפת האחרונה מתוך שישים וארבע שנבחרו לצוות המתמודדות של העונה השניה והמדוברת של התוכנית "המובחרת". כזכור לצופינו, העונה הראשונה הייתה להיט בינלאומי, כל העולם צפה ברות וחברותיה לצוות בעונה שנחשבה לתפנית בתחום הריאליטי. תחום שדשדש וגווע לאיטו במשך תקופה ארוכה. העונה הראשונה הסתכמה ברייטינג דמיוני ממש, ואם זה בכלל אפשרי – מומחים צופים שהעונה השניה תשבור שיאים.
      – אנחנו כאן, באולפני CBX מבטיחים לשדר מקסימום קטעים בשידור חי! מינימום עריכה! היו איתנו מדי יום שני במעקב אחרי הבנות האמיצות האלה, צפו במאבקים ובדרמה כשכל אחת מהן נלחמת להוכיח שהיא הטובה ביותר!
      – זיכרו – כל אחד מכם יכול להשפיע! שילחו את בחירתכם במתמודדת המועדפת עליכם בSMS-. כנסו לאתר שלנו ועקבו אחר המתמודדות, להזכירכם, הן מצולמות 24 שעות בכל מקום בו הן נמצאות, אני חוזרת ? המצלמה עוקבת אחריהן לכל מקום, אין להן אף רגע פרטי! כך תוכלו להתרשם מהן בצורה האמיתית ביותר ולהצביע עבור המתמודדת המושלמת ביותר!"

2

"שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף בתוכנית "המובחרת". המתמודדות, שנבחרו מבין אלפים מכל רחבי העולם עומדות כאן ומחכות לגזר הדין שלכם. להזכירכם, בכל פרק יוצגו ארבע בנות לשיפוטכם. מתוכן תמשיך רק אחת ? המובחרת – לשלב הבא.
      – והיום, קבלו את לוסי, רנה, סווטה ואלה! שמעתן אותן מספרות על עצמן, עקבתם אחריהן באתר שלנו, כולן ממש מדהימות! – וואו, מחכה לכם עבודה קשה לבחור היום את הטובה מכולן!
      – כידוע לכם, מדי פרק אנו מארחים שופט אחר, שיציג את דעתו המלומדת על המתמודדות, אבל מי שיקבע בסופו של דבר זה אתם! כל אחד ואחד מכם יכול להשפיע על גורלה של כל מתמודדת ? פרגנו להן או כסחו אותן ואנו נגיב בהתאם! אז קחו את הטלפונים שלכם ותתחילו לסמס!

– ובינתיים בואו נשמע את דעתו של השופט האורח שלנו היום ? קווין רוט. קווין הוא השף והבעלים של מסעדת קריספיס המפורסמת במנהטן ובליין מפורסם וידוע שיודע להעריך היטב את כל הנאות החיים.
      קווין, מה דעתך על המתמודדות שלנו?"
      "ובכן, בקי, היום יש לנו חבורה מכובדת מאוד. טובה יותר מזו של שבוע שעבר, הייתי אומר. אני אוהב מאוד את הפרופורציות של רנה, השדיים והישבן בדיוק בגודל המתאים ביחס לגובה שלה… אבל… היא נראית לי קצת שרירית מדי, אני חושב שהיא קצת הגזימה עם המשקולות, זה ממש לא מתאים. לעומתה, סווטה קצת יותר מדי רחבה באגן, והחזה שלה קצת נפול מדי לטעמי."
      "אוי… קווין נראה לי שסווטה לקחה את זה קצת קשה… היא ממש מתמוטטת…"
      "תשמעי בקי, אני חייב להגיד כאן משהו – הן באו לכאן מרצונן, אז אני לא מתכוון להיות עדין לעזאזל! ומי שלא עומדת בזה, שתלך להזדיין מבחינתי!"
      "אתה כמובן צודק לחלוטין קווין. והיא נפסלה. בוא נחכה רגע עד שיוציאו אותה מהאולם – חלק מהבנות פשוט לא מסוגלות לעמוד במתח… בוא נמשיך, מה עם אלה?"
      "הייתי הולך על הירכיים של אלה, בקי, הן נראות ממש עסיסיות! במיוחד עם הישבן הזה שלה… אבל במבט מקרוב, השיער שלה, ממש לא נראה טוב, דק מדי וחסר ברק, לפעמים זה מצביע על מצב בריאותי לא משהו, לא הייתי מסתכן כאן.
      – הבחירה שלי היא לוסי. לדעתי היא ממש מושלמת! פרופורציות מצויינות ושילוב נכון של רכות וגמישות – תאווה לעיניים!"

"כל הכבוד קווין, בחירה מצויינת, אבל תנגב את הריר! (צוחקת) ובוא נראה אם הקהל בבית מסכים איתך…
      – וואו, תראה את הגרפים מזנקים… רנה ולוסי בתחרות צמודה מאוד – וזה נגמררר! הקהל שלנו מסכים איתך קווין! לוסי היא הזוכה בשלב הזה של התוכנית!
      – למפסידות ? תודה רבה שהייתן איתנו, אבל כנראה שפשוט לא הייתן טובות מספיק! רנה – אין טעם להתווכח השלב הזה נגמר. היי מותק ? עדיף שתצאי לבד אחרת כולם העולם יראה איך גוררים אותך החוצה!… לוזרית…
      – לוסי ? איך את מרגישה עם כך שאת ממשיכה לשלב הבא?"
      "וואו בקי! קשה לי לתאר כמה אני מאושרת! תודה רבה קווין על שבחרת בי! ותודה לצופים בבית! הדרך עוד ארוכה אבל אני בטוחה שיש לי את כל מה שצריך כדי לנצח!"

3

"חתיכת שזיף מיובש! את כזאת דוחה! מי ירצה לגעת בך בכלל?!"
      "את קוראת לי שזיף מיובש?! רגלי תרנגולת שכמותך! התחת השדוף שלך מביא לי בחילה, כשאני אגמור איתך אף אחד לא יחשוב להתקרב אפילו לעצמות היבשות שלך!"
      "יופי זונה קטנה ? רצית את זה? אז הנה – קיבלת! אני אתלוש לך ת'לב כדי שכולם יראו ת'חתיכת צימוק עלוב שיש לך שם!"
      (צרחות) "היא חותכת אותה! תעצרו אותה! תעשו משהו! הצילו!!!"

"הקטע העצוב הזה צולם בוילה של הבנות. כמו שראיתם, לא קל לבנות שלנו אחרי שבועיים בבידוד, חלקן ממש מאבדות את שפיותן.
      – ההלוויה של אווה תתקיים מחר בשעה 11:00 בבוקר בעיר הולדתה פרנקפורט שבגרמניה. את נטשה הסגרנו כמובן למשטרה, כנראה שתבלה את מירב שנותיה בכלא. כמו שאתם יודעים, מי שמראה התנהגות תוקפנית – מקומה לא איתנו.

– קיבלנו מספר תגובות זועמות על-כך שאנשי הצוות שלנו המשיכו לצלם ולא הפרידו בין המתמודדות. עלי להזכיר לכם, שלפי תקנון התוכנית, המתמודדות עומדות ברשות עצמן, לחלוטין. מטרתנו היא לתעד – איננו לוקחים צד ואיננו מתערבים לטוב ולרע ? בדיוק כמו הצלמים שמצלמים את חיי הטבע בערבות של אפריקה (גיחוך).
      – עד עתה הודחו עשרים בנות. רובן על ידכם ? הצופים. בנוסף כזכור, הודחו/עזבו ארבע בנות נוספות: אווה ונטשה שעזבו אותנו בנסיבות טרגיות כפי שראיתם וכן הודחה גם מרסי, כשגילינו שזייפה את חתימת בעלה על טופס ההסכמה להשתתפות בתוכנית. למרסי יש שלושה ילדים קטנים ובעלה מעולם לא אישר את השתתפותה.
      בנוסף – עזבה אותנו גם שניטה – מרצונה החופשי, לאחר שהחליטה שהיא אינה מסוגלת לעמוד באתגר.
      – זה המקום להדגיש בפני כל הבנות שמתכננות להצטרף למיונים לעונה הבאה – אנחנו מחפשים תכונות מאוד מסויימות במועמדות שלנו – מעבר לנתונים הטבעיים המושלמים. התכונה המנצחת כאן היא ללא ספק שלווה פנימית. כל דבר אחר פוגע באיכויות שלכן. בנוסף לכך – ואני לא יכולה להדגיש את זה מספיק – אתן חייבות לקבל את הסכמת הקרובים מדרגה ראשונה להשתתפותכן בתוכנית! פשוט תוודאו שהם מסכימים!"

4

"טוב שחזרתם אלינו. המתח עולה, המנצחת ברביעייה היום, תצטרף לרביעיית הגמר של שבוע הבא שמתוכה תיבחר המנצחת הגדולה של העונה!
      – קבלו עתה את הלן, רוני, סופיה וקנישה!
      – לפני הפרסומות ראינו קטעים נבחרים מתוך חייהן של ארבעת המועמדות שלנו כפי שצולמו בוילה המבודדת שבה הן נמצאות. כפי שאתם כבר יודעים ? הצוות שלנו נמצא בווילה אך אינו מתערב, הבנות נמצאות שם ברשות עצמן ל-ח-לו-ט-ין.
      – תוכלו גם לעקוב בעצמכם אחר המתמודדת האהובה עליכם על-ידי כניסה לאתר האינטרנט שלנו ובחירה במצלמה המתאימה. המועמדות מצולמות 24 שעות ביממה – אין שום רגע חסוי! אנחנו רוצים לדעת על כל מתמודדת מי היא באמת, גם ברגעים הפרטיים ביותר! אתם גם יכולים להצביע באתר למתמודדת המועדפת עליכם והצבעה זו תשוקלל עם שאר שיקולי הבחירה.

– בואו נפנה עכשיו אל השופט האורח היום – אייב וולמן. אייב הוא הבעלים של רשת הסופרמרקטים המצליחה, וולמנ'ס הידוע גם בזכות טעמו המשובח באוכל. אייב, מה אתה אומר על הבנות שלנו?"
      "היי בקי, תני רק לומר קודם שאני צופה נלהב בתוכנית… אני עוקב מקרוב אחרי הבנות באתר ויש לי דעה די מגובשת על כל אחת ואחת. את יודעת ? אותי אי אפשר לסובב! אני בודק טוב-טוב לפני שאני קונה! (צוחק)."
      "או מצויין אייב! אם ככה אז אל תמתח אותנו יותר מדי, אתה בטח יודע מי תנצח!"
      "בטח בקי! אני יודע מראש מי תזכה היום…"
      "רק רגע אייב. לוחשים לי כאן באוזנייה שיש לנו קטע וידאו להראות לכם…
      "- אוי לא! אייב, זה פשוט נורא! צופים יקרים – מעדכנים אותי כרגע שיש לנו קטע וידאו מזעזע להראות לכם. הוידאו נשלח אנונימית, אבל המומחים שלנו וידאו שהוא אותנטי! סופיה, בואי עמדי כאן לידי.
      – אני מבקשת ממי שרגיש למראות קשים לא לצפות בזה! אני חוזרת מי שיש לו בטן רגישה, שלא יצפה!
      – סופיה את רוצה לספר לי מה אנחנו עומדים לראות?"
      "א..אני לא חושבת שיש לי מושג בקי…"
      "אהה. בואו נראה את זה יחד.
      – כמו שאתם רואים זאת סופיה עם קבוצה של חברים… הם יושבים במסעדה… לפי התאריך, הסרט צולם כשבועיים לפני תחילת העונה. והנה מגישים להם את האוכל… אוי אלוהים!
      – סופיה על מה חשבת?! ידעת שאנחנו מקבלים רק צמחוניות לתוכנית! אכילת בשר היא איסור גמור למועמדות! אתן חייבות להיות נקיות מבשר לפחות שלושה חודשים לפני תחילת העונה! כולכן הצהרתן על כך בטופסי הקבלה!"
      "אני יודעת בקי… אני כל-כך מצטערת! באמת שניסיתי, הפסקתי לאכול בשר מיד כשהגשתי את המועמדות שלי, אבל כשנודע לי שהתקבלתי לעונה, הלכנו לחגוג וממש לא יכולתי להתאפק! הצלעות הריחו כל-כך טוב… וכולם אכלו מסביבי וחשבתי… חשבתי שזה לא נורא לאכול בשר בפעם האחרונה לפני שאפסיק לגמרי… (בוכה)
      "אוי סופיה! זה ממש מגעיל! לחשוב שהגעת עד לשלב הזה, אולי אפילו היית זוכה! זה ממש גורם לי לרצות להקיא. קחו אותה מכאן!.

– צופים יקרים! צר לי מאוד שהייתם צריכים להחשף לזה. כנראה שנצטרך להדק את מנגנוני הבקרה שלנו ולא להסתמך רק על יושרן של הבנות. מעניין מאוד מי שלח את קטע הוידאו הזה… אייב ? מה אתה אומר?"
      "ברור שזה מישהו שלא אוהב אותה כל-כך, אולי מעריץ של אחת המתמודדות האחרות… דווקא חבל בקי. סופיה הייתה מועמדת כמעט בטוחה לזכייה. אבל כמובן שזה לא בא בחשבון – אם היא אכלה בשר היא צריכה לעוף זה ברור.
      אם זה ככה וסופיה בחוץ, אז אני חושב שאני בוחר בקנישה! אני אוהב את העגלגלות האפריקאית שלה היא מאוד עסיסית!"
      "היא הייתה גם הבחירה שלי אייב… אבל נראה לי שהצופים שלנו פחות מסכימים איתנו. לפי גרף ההצבעות המנצחת מתוך הרביעייה היא ? רוני! כל הכבוד רוני!
      – תודה לכן הלן וקנישה – וטוב שנפטרנו מסופיה!.
      – אל תשכחו צופים יקרים להיות איתנו בשבוע הבא בפרק סיום העונה שבו תבחר המנצחת! ושוב כדאי להזכיר שהמיונים לעונה הבאה יתחילו בעוד חודש! אנחנו מחפשים בחורות מדהימות בגילאי 21 עד 31 שמוכנות לאתגר ורוצות להוכיח לעולם שהן הקרם-דה-לה-קרם, המובחרות ביותר! התחרות פתוחה למתמודדות מכל העולם, עליכן רק להגיע למוקד המיון הקרוב למגוריכן!"

5

"שלום לכם! ברוכים הבאים לפרק הסיום הכפול של העונה השנייה של תוכניתנו ? "המובחרת"!
      – היום נבחר מבין ארבעת המתמודדות האחרונות את הזוכה הגדולה של העונה! ראו איך הן מתרגשות! ג'נה, לוסי, רוני וזיוה הטובות ביותר מבין אלפי המועמדות שניסו להגיע לשלב הזה – אבל פשוט לא היו טובות מספיק! מי מהן תבחר על ידכם? מי תזכה להקרא המובחרת? חזרו אלינו לאחר הפרסומות ונגלה!"
      (פרסומות)

"טוב שחזרתם אלינו לשלב הסופי של בחירת הזוכה! אתם כבר מכירים את מצויין את המועמדות שלנו. היה לכם זמן לעקוב אחריהן באתר שלנו ולראות קטעים נבחרים שוב ושוב ושוב!
      – בואו נחליף מילה עם השופט שלנו היום ? כוכב עולה בתוכנית החדשה של MTV – "תן בראש" ? שון או'דונל. שון ידוע כמתווה אופנה בכל תחום שתוכלו לחשוב עליו – לבוש, בילויים, אוכל, הוא פשוט מלא סטייל! מה דעתך שון? מי תזכה להיות המנצחת הגדולה של העונה?"
      "בקי, בקי, בקי, ההחלטה קשה מאוד! כל אחת ואחת מהן באמת קרובה לשלמות. אין כאן אפילו אחת שלא הייתי עושה לה טובה (גיחוך)… אבל ברצינות… כמו שאת יודעת, אני אוהב את הזונות שלי כהות ומוצקות במיטה ואת הבשר שלי ורדרד ורך בצלחת. יש כאן רק אחת שמתאימה להגדרה!
      וואו שון ? אתה משאיר אותנו במתח! במי בחרת?! הישארו איתנו ונגלה יחד מי מהבנות הכי קולעת לטעמו של שון!"
      (פרסומות)

"טוב שחזרתם! אנחנו בפרק כפול של סיום העונה בתוכניתנו "המובחרת"! הרגע הגיע! ? אין יותר הפסקות, אין יותר פרסומות, אין יותר הפרעות! – בואו נגלה יחד מי הזוכה – שון – דבר אלי!"
      "טוב בקי ? ישר ולעניין – לוסי מקסימה, וזה דווקא משחק לרעתה, כי אני מעדיף כמה שפחות אישיות במקרים האלה, כמו שאת יודעת… לגבי רוני, לא ממש ברור לי איך היא הגיעה עד השלב הזה, יש לה תחת גדול מדי ועיניים קטנטנות, היא נראית לי ממש חזירית – ולא שיש משהו רע בזה, אבל לא בא לי על בשר לבן כרגע (שניהם צוחקים). זיוה לעומת זאת קצת רזה מדי לטעמי, בעיני זה ממש לא מגרה.
      זה משאיר אותנו עם ג'נה! היא עסיסית במידה, עם מידות מושלמות, מוצקה, אבל לא שרירית, ולכן ראויה ביותר לדעתי לתואר – המובחרת!"
      "כל הכבוד שון ? בחירה מצוינת! אני חושבת שרוב הצופים שלנו יסכימו עם הניתוח שלך. לפחות כך זה נראה כרגע בגרף… ואכן צדקתי… לפי גרף ההצבעה של הצופים שלנו בבית – הזוכה הגדולה של העונה השנייה של "המובחרת" היא אכן ? ג'נה!! וואו! זה היה קרב צמוד! לוסי, רוני וזיוה ? הגעתן כל-כך קרוב רק בשביל להפסיד בשלב הזה! פשוט לא הייתן מספיק טובות! שלום לכן ולא להתראות!

– ג'נה, כל הכבוד על הזכיה! למרות שהצטרפת אחרונה לצוות המתמודדות, עקפת את כולן בסיבוב והגעת למקום הראשון!"
      "תודה בקי! תמיד ידעתי שאני מושלמת (צחקוק) אז הכל ממש זרם לי, לא הייתי מודאגת לרגע".
      "את כבר יודעת למי תתני את הפרס? מי יהנה מחמשת מליוני הדולרים שלך?"
      "אוי בקי, זה ברור שאני משאירה אותם למשפחה שלי! מגיע להם להנות אחרי שתמכו בי כל-כך לאורך כל הדרך. ביקשתי שיתחלקו בכסף, אני רוצה שישתחררו מהעבדות לתלושים. את יודעת שיוכלו לקנות אוכל אמיתי סוף, סוף… הם גם הבטיחו להקים קרן על שמי שתתרום לכל מיני מטרות כדי להנציח אותי, בעיקר בעיירה שגדלתי בה ? פוקס גרוב".
      "הם בטח מאושרים מהזכיה! אבל בואי נראה מה יש להם להגיד…"
      "אוי אני לא מאמינה! שלחתם צוות צילום אלי הביתה! הנה ההורים שלי, ואחותי, והשכנים שלנו.. אוי אפילו וורן שם, הבחור שיצאתי איתו בתיכון! היי וורן…"
      (כולם ביחד מול המצלמה) "היי ג'נה! כל הכבוד!"
      "ג'נה מותק, תמיד ידעתי שלקחת את הגנים הכי טובים! תהיי חזקה מותק, אנחנו כל-כך גאים בך!"
      (בוכה) "תודה אמא, אבא, כולם, אני מבטיחה לא לאכזב אותכם!"
      "צופים יקרים, איזה תחרות, איזה מתח, ועתה יש לנו מנצחת! חזרו אלינו לאחר הפרסומת ונראה את ג'נה מממשת את זכייתה, החזיקו לה אצבעות!"
      (פרסומות)

6

"ברוכים הבאים לחלקו השני של פרק סיום העונה הכפול שלנו!
      – הזוכה הגדולה של העונה היא ג'נה סימפסון מפוקס גרוב. ג'נה היא הקרם-דה-לה קרם – המובחרת! הראשונה מבין אלפי המועמדות, מכל העולם, שרצו להגיע לרגע הזה!
      – ג'נה הלכה להתכונן לרגע הגדול, היא מיד תהיה כאן כדי לממש את הזכיה שלה. להזכירכם, ג'נה זוכה בחמישה מליוני דולרים ? סכום דמיוני בימים אלה – שאותם היא משאירה למשפחתה.
      – או הנה ג'נה מגיעה!
      – ברוכה הבאה ג'נה, את נראית נהדר בחלוק הזה, לבן הולם אותך מאוד! את מוכנה לממש את הזכיה ולאפשר לכולנו לחוות אותך בשלמות?!"
      "כן בקי! אני שלמה עם עצמי ומלאת שלווה לקראת הרגע הגדול".
      "החלטת כבר במי מבין שלושת אומני הסכין שלנו את בוחרת? בואי נראה אותם שוב בפעולה – תראי איזו מיומנות!"
      "אני חושבת שכן בקי. התלבטתי המון עם הבחירה ביניהם אבל אני חושבת שהחלטתי. מספר אחד נראה מיומן מאוד אבל יש לי תחושה שהוא קצת מגזים עם הפעלולים- יותר מדי שואו אוף… למספר שלוש יש תנועות עדינות וחלקות אבל אני חוששת שהוא קצת הססן – אני מעדיפה מישהו שאפשר לסמוך עליו ברגע הקריטי. מישהו שיהיה עדין אבל החלטי – אז – כנראה שמספר שתיים הוא המספר שלי!"
      "בוא לכאן מספר שתיים, תעמוד ליד ג'נה. תראו כמה הם יפים ? היא בלבן והוא בשחור!
      מספר שתיים, לא נבקש ממך להוריד את המסכה כמובן אבל אוי כמה שאנחנו רוצים לראות את הפנים שלך… האדם שיזכה לחוויה המדהימה הזאת! אתה מוכן לאתגר?
      (הנהון)
      אתה מתרגש?
      (הנהון)
      אני מקווה שההתרגשות לא תפגע בביצועים שלך!
      (שלילה נמרצת)
      ג'נה, יש משהו נוסף שאת רוצה להגיד לפני שאנחנו מתחילים?"
      "כן בקי. אני רוצה להגיד שאני נרגשת מהחוויה, ואני גאה מאוד בעצמי שעשיתי את זה. אף אחד לא יכול לקחת ממני את ההישג הזה עכשיו ? אני הטובה מכולן! האחת והיחידה מכל העולם!
      – כולם תמיד יזכרו שאני ? ג'נה סימפסון – עשיתי את זה וזכיתי במקום הראשון! תודה לכולכם, תודה שבחרתם בי ואני מקווה שתהנו ממני!"
      "תודה ג'נה, תמיד נזכור את השלמות שלך! ועכשיו בואי תפסי את מקומך ליד המזבח. בוא מספר שתיים ותעמוד מאחוריה, אתם מכירים את השלבים".

– (בלחישה) "מספר שתיים פותח את הקופסא הטקסית ומוציא את הפגיון. כמו שאתם יודעים, הפגיון עשוי ממתכת משובחת ומושחז לדרגת שלמות…
      – מספר שתיים אוסף עכשיו את השיער של ג'נה כדי שלא יפריע – תראו איזו עדינות!
      מספר שתיים מרים את הפגיון, תראו איך הוא מנצנץ באור הזרקור בחשיכה שמסביב! אנחנו מחשיכים את הבמה כדי שתוכלו להתמקד רק בג'נה ובתהליך המופלא שהיא עומדת לעבור!"
      – מספר שתיים מתרכז, קצב התיפוף הזה שאתם שומעים ברקע נועד להגביר את הריכוז שלו… תראו את ג'נה, היא נראית כל-כך שלווה!"
      – הוא כורע מאחוריה כדי לקבע את הידיים שלה לקרנות המזבח כך שהצוואר שלה יהיה ממוקם בדיוק מעל לשקע המזבח. עכשיו הוא מושך את הראש שלה לאחור כדי שהצוואר יהיה חשוף כמה שיותר…
      – (צעקה) הנה הגיע הרגע הגדול! שימו לב לחיתוך המושלם ? מימין לשמאל בדיוק במידת הלחץ הדרושה כדי לחתוך את העורקים! תראו איך הדם פורץ בקשת מושלמת… ג'נה נלחמת קצת, זה טבעי, הגוף מנסה להגן על עצמו…
      – מספר שתיים נסוג לאחור… הוא לא קשר אותה חזק מספיק והיא נשמטה קצת מהמזבח, לא נורא, זה קורא, הן תמיד נאבקות קצת בסוף, מנסות לשחרר את הידיים…
      – צופים יקרים! אני מקווה שאתם איתנו לראות את הרגע המדהים הזה! אני חייבת להצדיע לג'נה! היא נשארה מושלמת עד הרגע האחרון, לא נרתעה לשנייה! אתם יודעים שאיננו נותנים לזוכות שלנו חומרי טשטוש כדי להקל על רגע הזכיה – זה מקלקל את איכות הבשר ואנחנו מחפשים רק את הטוב ביותר. זו הסיבה גם שלא נקבל מועמדות מכורות לסמים, אפילו קלים ? הגוף שלכן חייב להיות כמה שיותר נקי מחומרים כימיים.
      – השפים שלנו יקחו עכשיו את ג'נה ויכינו ממנה מטעמים, כראוי לבשר מובחר שכמותה. שובו אלינו אחרי הפרסומות ונגלה יחד איזה מטעמים יכינו לנו השפים כאן!"
      (פרסומות)

7

"טוב שחזרתם וברוכים הבאים לפרק סיום העונה הכפול שלנו! חבל שאתם לא יכולים להיות כאן איתנו, הריחות ממש מ-ש-ג-ע-י-ם!
      – אנחנו נמצאים בחלק של האולפן שמאובזר כמטבח ויש עמנו שלושה שפים מפורסמים שמתארחים כאן כדי להכין מטעמים מג'נה סימפסון. ג'נה היא הזוכה הגדולה של העונה השנייה. המוסיקה שאתם שומעים זו מסיבה באולפן, הקהל חוגג איתנו את זכייתה של ג'נה – מיד נלך לחגוג איתם, אבל קודם בואו נשמע מה יש לשפים שלנו לספר על ג'נה.

– שף ארנמן, מה אתה אומר על איכות הבשר?"
      "בקי, זה הבשר הכי מדהים שעבדתי איתו אי פעם. רך, נקי משומן מיותר ומלא מיצים. ממש מצויין! אין לי ספק שהצלעות בגריל עם התיבול הסודי שלי יהיו מנה משובחת במיוחד!"
      "תודה לך שף ארנמן, זה מריח מצוין!, שף סו-יאנג, מה דעתך על הבשר?"
      "בקי, אני יכול לומר לך בפה מלא – כי כבר טעמתי (מחייך)- שזה הבשר הטוב ביותר שתטעמי אי פעם! כמובן שגם הטריות משחקת כאן תפקיד, אבל גם האיכות שלו מדהימה ? קל, אוורירי ועסיסי בדיוק במידה ? אני לא מתכוון לקלקל את טעמו בבישול. המנות שאני מכין יתנו לבשר לדבר בעד עצמו – מנות טרטר ברטבים שישגעו לך את החיך!".
      "וואו, נראה לי שג'נה הייתה מרוצה מזה שאתה נותן לנו לחוות אותה בצורה הטבעית ביותר… שף טורמה, מה אתה מכין לנו?"
      "אני מכין שוק בעשבי תיבול בתנור, בקי. תראי את המיצים שתוססים שם בפנים ? הבשר יתרכך עד שיהיה נימוח כמו חמאה. זו מנה שתקח קצת זמן אבל המסיבה הרי תמשך כל הלילה נכון?" (צוחק)
      "אתה כמובן צודק! וכל החלקים של ג'נה שבהם לא נשתמש הערב כבר נמכרו ללקוחות להוטים ? אלה שיכולים לעמוד במחיר כמובן (צוחקת) – אבל איזה מעדן מצפה להם!.
      – בואו נראה מה יש לנו כאן על השולחן. כמו שאתם רואים, ג'נה כבר בותרה לחלקים מוכנים לבישול בידי אומני הביתור הטובים ביותר, אפילו לחלקים הפנימיים יש ביקוש. החלק היחיד של שלא יאכל הוא הראש. הראש של ג'נה, ישלח למשפחתה, לקבורה.
      אני חושבת שג'נה הייתה גאה מאוד במטעמים שאנחנו מכינים ממנה! אני יודעת שאני מתה כבר לטעום משהו! חזרו אלינו לאחר הפרסומות ונשאל את הצופים באולפן מה הם חושבים על המטעמים האלה!"
      (פרסומות)

8

"טוב שחזרתם. אנחנו כאן באולפני CBX במסיבה הכי חמה באיזור! זהו פרק כפול של סיום העונה השניה בתוכנית "המובחרת", והזוכה שלנו היא ג'נה סימפסון, שהוכיחה מעבר לכל ספק שהיא המובחרת שבמובחרות!

– (בפה מלא) אני חייבת לציין שזה הבשר הטוב ביותר שטעמתי מעולם – וזה חייב להיות ככה כי ג'נה עשתה הכל נכון! היא לא נתנה לשום דבר להטריד אותה, שמרה על שלווה פנימית, הייתה נקייה לחלוטין מחומרים כימיים והקפידה על תזונה צמחית לחלוטין. היא הצליחה לשמור על שילוב מושלם בין שומן לבשר שטעמו עדין וטבעי. תראו איזו מסיבה תוססת… בואו נשאל אנשים מהקהל כאן מה הם חושבים.
      – היי שלום לך! מה שמך?"
      "היי בקי, שמי אוון לורנסקי"
      "שלום אוון, כמה כסף שילמת כדי להיות באולפן בפרק סיום העונה?"
      (צוחק) "הרבה יותר מדי! אבל את יודעת – זה משהו שאי אפשר למצוא בשום מקום אחר, זו חוויה יחודית מאוד!"
      "מה אתה חושב על ג'נה, אוון?"
      "או, היא מדהימה! אני הייתי מעריץ שלה מהרגע הראשון! עקבתי אחריה דרך האתר ממש מסביב לשעון ואני יכול להגיד לך שהיא הדבר האמיתי ? בלי זיופים!"
      "למה אתה מתכוון אוון?"
      "אני מתכוון להתנהלות שלה, השלווה, הצמחונות האדוקה, וכל השאר – את יודעת… היא הייתה ממש, ובכן… בקר אמיתי".

סוף

• #185274 הגב
      טרי רוז
      משתתף

כמה דברים.
      דבר ראשון – הקריינות עושה רושם נוראי של האכלה בכפית. בעיקר בפסקה השניה של הסיפור. זה פשוט לא אמין שקריינות של תוכנית ריאליטי תספר פרטים כמו "תחום הריאליטי דשדש וגווע בתקופה האחרונה." וזו רק דוגמא אחת מיני רבות בסיפור. כדאי לשקול ברצינות הוספת מספר סיפור מלבד הקריינות של הטלוויזיה. זה גם יפתור את נושא ההערות בסוגריים, שמזכירות קצת תסכית רדיו, ודי מנותקות מהז'אנר. אם בכל זאת התכוונת לכתוב תסכית, הפורמט שונה.

בקשר לסיפור עצמו. דבר ראשון לא מסופר מה קורה אצל הבנות בגוף התוכנית עצמה, אלא רק בסוף התוכניות. למה להסתיר? ספר מה צוות התוכנית תכנן להן, איזה משימות הן צריכות לעשות, איזה אימונים עושים להן וכו' וכו'.
      דבר שני – מדובר בתרבות שונה לחלוטין מהתרבות שלנו, אבל עדיין יש ניויורק ואמ טי וי שהם עניינים עכשיויים. זה בסדר, רק שלדעתי כדאי שתספר (תספרי? אני פונה בגוף זכר ותקני אותי אם אני טועה) מה הרקע החברתי שהוביל את בני האדם בכדור הארץ לקניבליזם. כמו כן כדאי אולי לספר למה 5 מליון דולר זה פתאום כל כך הרבה כסף (כפי שציינת בסיפור.) אגב, איך קרה שתחום הריאליטי הדרדר? גם על זה כדאי לספר קצת. לעומת זאת את כל החזרה הרפטטיבית על הזוכות בשלבים השונים אפשר להוריד לדעתי. המסר שלהן הושג בפעם הראשונה שתיארת את העניין.
      דבר שלישי – בדרך כלל בתוכניות הללו הפרס הוא מסוג הדברים שקשה מאוד להשיג בלי התוכנית. הזוכה בסיפור שלך לא קיבלה כסף, אלא קיבלה את הסיפוק שהמשפחה שלה תקבל כסף וחשוב מכך – את הסיפוק ששפים מפורסמים יבשלו אותה. מצטער, לא קונה. לא גרמת לי להאמין שבחורה תוותר על החיים שלה בשביל הדברים האלה, ובטח לא אמא לשלושה ילדים. אני בטוח שיש לך איזה שהוא הסבר – שלב אותו בסיפור.

לסיכום – הסיפור תלוש מאוד מהמציאות שלנו. צריך לעבוד קשה כדי לגרום לנו הקוראים להבין מה הלך הרוחות בכדור הארץ בתקופה שאתה מספר עליה. אבל בדיוק משם יגיע העומק של הסיפור על המסקנות שהגעת אליהן בקשר לאנושות.

• #185275 הגב
      1024IL
      משתתף

תודה רבה על ההערות המאירות, כייף לקבל פידבק כל-כך ענייני :-)

אתה צודק, יש לי הסבר לכך שנשים צעירות מגיעות לוותר על החיים בשביל סכום כזה (ותהילה), אנסה להבהיר את העניין ואת הרקע בסיפור.

הייתי רוצה להבין יותר את ההערות לגבי הפורמט, אני רוצה להשאיר את הסיפור בפורמט של תוכנית טלוויזיה (לא רוצה להכניס עוד קול של מספר), אשמח לשמוע אם יש לך רעיונות.
      הזכרת פורמט של תסכית רדיו – האם לדעתך זה יתאים כאן (בכל זאת, טלוויזיה זו מדיה אחרת) איפה אפשר למצוא עוד פרטים?
      ולסיום – לגבי ההערות בסוגריים – הן שם בשביל האווירה והצבע, הקפדתי להשאיר אותן קצרות ודלילות. האם הם כל-כך מציקות או לא לעניין?

תודה.

• #185280 הגב
      טרי רוז
      משתתף

1024IL כתב:

> הייתי רוצה להבין יותר את ההערות לגבי הפורמט, אני
      > רוצה להשאיר את הסיפור בפורמט של תוכנית טלוויזיה
      > (לא רוצה להכניס עוד קול של מספר), אשמח לשמוע אם יש
      > לך רעיונות.

אוקי. האלטרנטיבה לקול המספר הוא דיאלוג בין הדמויות. לדעתי הרבה יותר הגיוני נגיד שאת המידע על הרקע של התוכנית נקבל משיחה בין שתי מתמודדות (אפשר לשלב את זה בתיאור של משימה כפי שהצעתי קודם, או סתם שיחה לפני השינה במגורים.) בכלל, דיאלוג או טריאלוג הן דרכים מצויינות להעביר לקורא רקע לסיפור, וכמו כן גם מידע על העלילה. זו גם הזדמנות מצויינת להתאמן על כתיבת דיאלוגים, דבר לא פשוט בכלל. פשוט נסה לגרום לזה להשמע אמיתי.

חוץ מזה כדאי מאוד למתן את ההתלהבות של המנחה. היא צריכה להתלהב, ברור, אבל אצלך זה כבר נהיה מגוחך לדעתי.

טכניקה נוספת שאולי כדאי לשקול היא הכנסת קטעי יומן במהלך הסיפור. אם אתה (עוד לא הבנתי אם אתה זכר או נקבה) מכניס קטעי יומן של אחת המתמודדות כדאי לעשות את זה באופן עקבי לאורך כל הסיפור (נגיד, לפחות שלוש פעמים) כדי שזה לא יראה תלוש. יומן נותן לך את ההזדמנות לכתוב מונולוג של אחת המתמודדות (כמו שעשית עם המנחה.)

חשוב מאוד שלא יהיה עומס של טכניקות. אם הייתי צריך לבחור אחת מהשתיים הייתי הולך על הדיאלוג. מה שאתה לא עושה, תמיד לך לפי הקו המנחה – שישמע אמיתי. הגאונות מאחורי סיפורי מדע בדיוני ופנטזיה מוצלחים באמת היא שהסופר מצליח לשכנע אותך שסיפור כזה יכול להתרחש באמת.

> הזכרת פורמט של תסכית רדיו – האם לדעתך זה יתאים כאן
      > (בכל זאת, טלוויזיה זו מדיה אחרת) איפה אפשר למצוא
      > עוד פרטים?

פורמט של תסכית רדיו כולל בתוכו הרבה מאוד בלגאן שאני לא בטוח שאתה רוצה להתעסק בו. אני אומר את זה כיוון שפורמט כזה נכתב כדי שיקליטו אותו בסופו של דבר, ולכן הוא כולל רעשי רקע, הוראות בנוגע לאופי הקולות של המשתמשים, ועוד כל מיני דברים. עוד פרטים אפשר למצוא בספריה העירונית, פשוט בקש תסכיתים מפורסמים (בשיעור ספרות למדנו על אחד.) יש תסכיתים שאפשר למצוא באינטרנט ולשמוע. אני כרגע מאזין לתסכית המקורי של המדריך לטרמפיסט בגלקסיה – מומלץ בחום.

> ולסיום – לגבי ההערות בסוגריים – הן שם בשביל
      > האווירה והצבע, הקפדתי להשאיר אותן קצרות ודלילות.
      > האם הם כל-כך מציקות או לא לעניין?

לדעתי מציקות מאוד. במקום "(קול פעמונים)" אני חושב שיהיה הרבה יותר אלגנטי לכתוב "נשמע קול פעמונים." אם אתה ממש מתעקש להשאיר את המספר מחוץ לעניין, אחת הדמויות יכולה לתאר את הקולות וההערות האלה. לדוגמא המנחה – "אני שומעת את הפעמון וזה אומר שנגמר לנו הזמן, מה ההחלטה בנות?"

אגב. אני מציע שתעשה מחקר קטן על תוכניות ריאליטי (לפחות 2-3 שעוסקות בתחומים שונים). התמקד בעיקר על נושא המשימות שנותנים להם, וכמובן על הצורה שבה המנחים מדברים.

> תודה.

אין בעיה.

• #185282 הגב
      1024IL
      משתתף

אכן דיאלוג הוא רעיון מצוין.

לא נראה שתסכית רדיו זה הכיוון שהייתי רוצה ללכת אליו. במחשבה שניה ההערות בסוגריים אכן מצביעות על איזשהו צורך בהדגשה שאולי חסר. אני אנסה למצוא דרך טבעית יותר להביע את הציניות שניסיתי להעביר דרכן.

יש לי משהו על האש, אעדכן בקרוב.

שוב תודה.

מציג 4 תגובות משורשרות
מענה ל־ריאליטי נושך – סיפור

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: