ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ראשית הפנטזיה
- This topic has 6 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, חודש 1 by ???.
-
מאתתגובות
-
-
dontwarrybehappy7משתתף
שלום לכם,
השנה אני עושה עבודת גמר על איך התחילה הפנטזיה ואיך היא התקדמה עם השנים.
אני רק בתחילתה של העבודה, ותהיתי אם אתם יודעם איך התחיל הכול?
נכון כולם יודעים שזה מכול מיני מתולוגיות אבל הייתי רוצה לדעת איזה ….
אשמח עם משהוא יענה לי
תודה רבה.
dontwarrtbehappy7 -
נעמי וינרמשתתף
לכ/י על גילגמש – היצירה הכתובה הראשונה ומיתולוגיה פנטסטית נהדרת.
ולגבי אבי הפנטסיה המודרנית, חפש/י את לורד דנסני, שכתב איתו "ביתו של מלך ארץ האלפים"
אם את/ה מחפש/ת מישהו שיכין לך את העבודה, יש אתרים בתשלום לזה.
-
dontwarrybehappy7משתתף
יש לי כיוון מחקר-איך הכול התחיל.
האם גילגמש כותב על זה, במה הוא עוסק?
נב- כאשר משהוא עושה לך את העבודה זה נקרה לרמות….. אז לא תודה. -
kennyמשתתף
קודם כל תגדיר מה זה "הכול" ואז מתי הוא "התחיל".
צר לי מראש אם אני הולך להישמע תוקפני, אבל יש כמה שאלות יסוד שאתה צריך לענות עליהן לעצמך לפני שיהיה לך כיוון מחקר שאפשר לעשות אתו משהו.
עלילות גלגמש הן אפוס שומרי משנת 2,000 לפני הספירה שמספרות על מסעותיו של גלגמש מלך ארך בחיפוש אחד סוד החיים והמוות. הן מכילות מיתוסים שחלקם מצאו גם את דרכם למקרא. יש כאלה שמתייחסים אליהם כספרות פנטסיה, ויש כלאה (אני למשל) שלא.
האם אתה רוצה לעסוק במיתוסים קדומים? אילו? ממסופוטמיה? מיוון? מיתוסים במקרא? מיתוסים נורדיים? קלטיים?
האם אתה רוצה לעסוק ביצירות פרוטו-פנטסיה של התקופה הרומית כמו "סיפורי אמת" של לוקיאנוס?
האם אתה רוצה לעסוק במעשיות עם אירופיות של ימי הביניים והגלגולים שהן עברו?
או שאתה רוצה לעסוק בספרות פנטסיה מודרנית?הלאה. מה זה "איך הכל התחיל"?
מי כתב? מדוע נכתב? מה המסרים? מתי נכתב?תמצא אנציקלופידה טובה (ויקיפדיה לא נחשב), קרא את הערך "פנטסיה" ותגבש לך משם תשובות ראשוניות לשאלות האלה. *אז* יהיה לך כיוון מחקר.
-
???משתתף
אל תגזים – זה לא סטודנט תואר שני להיסטוריה של הספרות. הוא צריך לקבל מידע כמו – "לך לקרוא את טולקין והנה שניים-שלושה רפרנסים שיעזרו לך להתחיל, משם תעבור אל רומח הדרקון, תשווה את זה לאמבר ותראה את השינוי בעשרים השנה האחרונות לפי הרישמה הזו והזו".
ולמתחיל הפתיל – יש המון הודעות על קריאה מומלצת בפנטסיה, גם בפורום תפוז וגם בפורום אורט. שווה להתחיל לדגום משהם ספרים.
-
MuchRejoicingמשתתף
-
???משתתף
מה את עושה כאן? את חייבת לי תשובה במייל!
-
-
מאתתגובות