קיוב

מציג 3 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161509 הגב
      ???
      משתתף

אפשר לראות שהסרט מעורר מחלוקת. כמו בסרט עצמו – גם שם הדמויות רבות על הפתרון (ואפילו אחד טען שאולי כלל אין פתרון).
      אני חושבת שאחת המטרות של הסרט היא להצביע על האמביוולנטיות שיש לדברים, על החוסר מוחלטות. כל אחת מהדמויות בטוחה שדרכו היא הנכונה כשבעצם לא בהכרח יש דרך נכונה כשלא יודעים על נושא כלשהו כלום!
      הדבר היחיד ע"פ הסרט שמוביל לתשובה ה"נכונה" הוא הדרך המדעית, המתמטית. ולא האינסטינקט או הגורל.
      אבל דווקא מה שמונע מהדמויות להגיע למימוש הפתרון הוא טבעם האנושי.
      אני חושבת שכל דמות, בנוסף להיותה ווכחנית לשם הוויכוח, ובנוסף הרצון להיות הירואית, מייצגת דרך חיים שונה.
      השוטר מייצג דרך חיים של חוקה. אולי הסרט נועד גם להראות שהדרך הזאת – דרך של חקיקה – היא בעצם פיקטיבית כי נראה שהשוטר הוא דווקא הכי אלים, הכי "לא חוקי".
      המומחה לבריחה או איך שתירצו לקרוא לו רוצה לשרוד לבד או עם כולם – העיקר לשרוד והוא הכי פעיל בנושא. למרות שהוא לאו דווקא עושה את הדבר הכנון ע"מ לשרוד. השיטה שלו גורמת לו למות. למה?
      אולי משום שהבמאיתסריטאי רצו להוכיח שזה לא מספיק בשביל לשרוד.
      אבל זה רק אולי.
      על המתמטיקאית ודרכה דיברתי כבר.
      הרופאה מייצגת איזשהו פן רגיש יתר על המידה.
      ה"אדיש" מייצג את האבסורדיות שבחיים. זה מודגש בעיקר ע"י זה שהוא גם מייצג את המקום שבו הם נמצאים, שהוא אבסורדי בפני עצמו.
      אני חושבת שהמשוגע מייצג איזשהי תמימות, או אולי ילדותיות.
      צריך לטפל בו כמו בילד ויש לו צרכים כמו לילד. יש בנו איזשהי כמיהה לילדות, ואולי הסרט בא לייצג גם את הקונפליקט בין עולם המבוגרים לעולם התמימות.
      כמו כן הסרט מדבר על הטבע האנושי. חוסר היכולת לשלוט בחושים שלנו (החדר בו נהרגים אם מוציאים קול)ובטבע שלנו (בראש ובראשונה הצורך לשרוד, ואחר כך הצורך במין, באוכל, בשינה באלימות ובכוחניות).
      אחת ההוכחות לכך שהקובייה הזאת היא עולם בפני עצמה היא הקואורדינטות. לכן, למרות הדברים הרבים שאפשר לראות בסרט, שבטוח לא את כולם הזכרתי, אני חושבת שהמסקנה היחידה המוחלטת כאן היא שהסרט הוא סוג של מראה לעולם שבו אנו חיים.

• #171022 הגב
      גרומיט
      משתתף

זה אמנם מעניין, אבל אם ברצונך שיתפתח דיון על קיוב, מוטב לך להעביר את מה שכתבת לפורומים המיועדים לכך: באורט, תפוז, נענע, או כל פורום מד"ב או קולנוע אחר. הפורום שכאן, אללי, מיועד לדיונים פנימיים בענייני האגודה.

• #171023 הגב
      גל
      משתתף
    • #171024 הגב
      ???
      משתתף

תודה על העצה
      :)

מציג 3 תגובות משורשרות
מענה ל־קיוב

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: