ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › קורס להכנת הרצאות על סופלה
- This topic has 35 תגובות, 13 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, חודש 1 by יעל.
-
מאתתגובות
-
-
נעמי וינרמשתתף
בענין קורסים שצצו בפתיל הקודם, אבל מבלגנים אותו – מעבירה את ההודעה שלי משם, ואנא הגיבו כאן:
קורסים זה רעיון נהדר, אבל אני תוהה במה.
מה אנחנו צריכים, כאגודה, וניתן להעביר בקורס קצר? קורס ארוך הוא לא כל כך מעשי, גם בגלל שכולנו מתנדבים עם לו"זים שונים וגם בגלל שאנחנו מפוזרים בארץ.
אז מה כן?
עריכה בסיסית? זה הרעיון היחיד שאני מצליחה לחשוב עליו, לטובת מי שיש לו די ידע בעברית ורוצה לנסות לערוך. עורכים: זה משהו שאת הבסיס שלו אפשר להעביר בסדנא / קורס קצר?
דברים ספציפים, כמו ניהול תחרויות או הפקת אירועים קטנים זה משהו שאפשר ללמוד רק בחניכה ומתוך נסיון.אולי בניית הרצאות?
מה אתם חושבים?
-
???משתתף
קרן אמבר העבירה בזמנו אירוע של שעה וחצי שהרגשתי שהתחיל לתת לי בסיס טוב למה מהווה הרצאה טובה טובה ואיך להכין אותה. יכול להיות בשלושה-ארבעה מפגשים של שעה וחצי אפשר להקנות לאנשים ידע בסיסי.
-
חבצלתמשתתף
מועדון הקריאה הוא סוג של קורס (במשמעותו הרחבה של המושג). אפשר ליישם את הרעיון גם על כתיבה (מועדון כתיבה) או צפייה (הכוונה לא לצפייה ביחד בסרט, אלא כמו עם הספרים, צפייה פרטנית ופגישה לדבר עליהם. אני באופן אישי הייתי באה לכל מועדון כזה שרז היה מעביר).
ואפשר בכלל להשתולל ולחשוב איך מרחיבים את הקונספט של המועדונים למקומות מחוץ לתל אביב. -
kennyמשתתף
עריכת לשון היא עניין של לימוד הכללים, כאשר צריך לזכור שאלה אינן חקוקים בסלע ויש לעורכים שונים העדפות שונות. אני לא רואה איך אפשר לארגון קורס עריכה, אלא אם כן מדוכר על תכנית ארוכה בסגנון הקורסים האוניברסיטאיים. אבל אולי אחרים חושבים אחרת.
אבל עיקרה של עריכת לשון היא החוש הלשוני, האוזן ללשון. זו היכולת לזהות משלבים שונים, רמות שונות של שפה, ולהבין מה מתאים באיזה הקשר. למשל לדעת מתי יש לציית לכללי הלשון, ומתי ציות זה הוא שגוי. זה חוש שבחלקו הוא מולד ובמידה רבה הוא נרכש בשנים של קריאה ואת זה באמת אני לא חושב שאפשר ללמד.
לגבי בניית הרצאות, זה עניין של סגנון. אני מניח שאת הכללים הבסיסיים אפשר לנסח בקלות יחסית. הממ… כן, זה יכול להיות חומר לסדנה. צריך לחשוב יותר.
-
MuchRejoicingמשתתף
1. אישה חכמה (היי בוג'י!) אמרה פעם שצריך ללמד אנשים לבנות אתרים בוורדפרס. אפילו אם זו תהיה סדנה ראשונית, ושילמדו לעומק אחר כך באופן עצמאי… זה טוב שלא כל בניית אתרי הכנסים תיפול על אותם אנשים.
2. סדנאות עיצוב שונות ומשונות: יש בקהילה כל כך הרבה אנשים מוכשרים, ועיצוב זה חשוב נורא לכנסים. אפשר ללמד אנשים לפחות את הבסיס של עיצוב כנסים, ואולי כישורים כמו אוריגמי, בניית דגמים, לא יודעת… ניפוח זכוכית? כל מה שנמצא מישהו שמוכן ללמד.
3. ואם כבר אנשים מוכשרים – אפשר לעשות סדנאות ליצירת מרצ'נדייז: כתיבת סלוגנים, יצירה בפימו, כל מה שבא ליד. ואולי לא סופלה – אבל עוגיות בנושאי מד"ב יכולות להיות אחלה לחלוקה/מכירה בכנסים (מכרנו סוכריות, לא?). יש אופים בקהילה? מאפינס בצורת חלליות! לא?
4. תמיד צריכים בכנסים מקרינים ודברים. הידע הטכני הזה הוא משהו שאפשר ללמד.
5. וגם אוריינויות מחשב אחרות: עריכת תמונה וסאונד, לכשנרצה להתחיל להפיק סרטוני מד"ב. ניהול פורומים (סדנה אינטרנטית שתכלול פורומי-דמה ובה נוכל לשחק בטרולים סוררים ומנהלי פורום נוקשים. שוטים – משני הסוגים – אופציונליים…).
6. אולי כן אפשר ליצור סדנה מתמשכת של עריכה (לאו דווקא לשונית) – להכשיר עורכים לאט לאט, מלתת להם להרכיב מחדש טקסטים מפוזרים, דרך לקטורה, לעבודה בפורומי סיפורים…הרעיון הוא ליצור מפגשי פעילים – אבל לא סתם כאלה שיושבים ומדברים בהם על מד"בנו-לאן, אלא כאלה שגם מפיקים בהם ידע, שהרעיונות לפיתוח התחום באים בהם מפעילות בעלת מטרה, ושבדרך גם מעניקים משהו נוסף לפעילים שמגיעים אליהם. מפגשים *יצרניים*.
-
רזמשתתף
אני עובד כרגע על אירוע כלשהו לקראת סוף השנה ואם יש משהו שבאמת היה יכול להועיל לי זה רשימת מרצים של האגודה ותחומי ההתמחות שלהם.
-
???משתתף
המתודיקה של בניית הרצאה והעברתה בפני קהל היא לא מאד מסובכת, ובד"כ ניתן ללמד אותה במסגרת של 4-5 מפגשים בני שעה-שעתים כל אחד.
כל מי שעבר קורס מד"צים/מ"כים או קורס באונירסיטה (אצלנו זה חובה למתרגלים) מכיר את הכלים הבסיסיים. בנוסף, באינטרנט בטח ניתן למצוא הרבה חומר.
כך שכן, זה בהחלט חומר שניתן להעביר, אבל רצוי ביותר ממפגש בודד.
אבל, כמו שקני כתב על עריכה – בהעברת הרצאה ועמידה מול קהל יש דברים שאי אפשר ללמד. הנסיון בהחלט משחק כאן גורם חשוב. -
Boojieמשתתף
בתקופתי בוועד עלה נושא סדנת בניית אתרים, שתקל קצת על המצוקה שנתקלת בה האגודה כשהיא צריכה לבנות אתר. לקרן היו קשרים בבית ברל כדי להשיג חדר מחשבים. אני התחלתי ליצור קשרים עם מרצים פוטנציאליים וגם עם מעוניינים פוטנציאליים (ויש עניין). כמובן, אז פרשתי מהוועד, השארתי את הפרטים בידי הוועד הנשאר והנושא הלך לאיבוד.
הרעיון היה של סדנה חד-יומית, שתעסוק בשני תחומים עיקריים: וורדפרס ופוטושופ בסיסי (עם יותר דגש על וורדפרס, כי עיצוב גרפי זה לא דבר שלומדים בסדנה קצרה אחת…), כשהמשתתפים מקבלים את הסדנה ללא תשלום אבל בתמורה מתחייבים לבנות לאגודה אתר/ים לפי צרכיה לאחר סוף הסדנה.
מה נחוץ:
– חדר מחשבים. אם מחליטים לעשות סדנה בפורמט אחד-על-אחד, אפשר אפילו לעשות את זה בכל בית פרטי או על כל לפטופ מתאים. אם לא, צריך חדר מחשבים שיש בו פוטושופ ושיש בו נגישות לאינטרנט ואפשרות לעבוד עם וורדפרס, או לסנג'ר לפטופים מתאימים כמספר המשתתפים.
– מרצים. בשעתו היו אנשים שהביעו עניין (בין השאר חנית כהן, שהיא גורו של וורדפרס), אבל כמובן, עבר הרבה זמן מאז.
– משתתפים. לא צריכה להיות בעיה להשיג.
-
Boojieמשתתף
שהרעיון של סדנת עריכה הוא נורא, לטעמי. עריכה זו מיומנות שדורשת הרבה מאד ידע והרבה מאד יכולת, ואני לא חושבת שהאגודה מסוגלת להציע סדנה כזאת באורך שגם יביא תועלת כלשהי. במיוחד – במיוחד! – אם מדובר בעריכה ספרותית (לעומת לשונית), שהיא מיומנות קשה ואמורפית מאד.
המקסימום שהאגודה יכולה להציע באופן סביר זה הרצאות "על קצה המזלג" בכנסים, עם אנקדוטות וטיפונת טעימה מהנושא, בערך כמו "סדנאות" התרגום שיש מדי פעם. -
Boojieמשתתף
אם זכרוני אינו מטעני (ויכול להיות שהוא מטעני – היו דיבורים על כמה תחומים שונים ואני לא זוכרת בדיוק מה נסגר עם כל אחד מהם – אני אבדוק במיילים השמורים שיש לי מרשימת הדיוור של הוועד כשאני אחזור הביתה), היא ריכזה רשימה כזאת עבור הוועד. אין לי מושג מה נעשה בזה אחר כך.
-
falcoreמשתתף
כשהייתי בקורס קצינות עשו לנו הרצאה / סדנה על בניית והפקת אירועים, ובה הראו איך אפשר לפרק דבר גדול כמו אירוע לפרטיו הקטנים, איך לחשב כמה אנשים לסנג'ר (היינו קצינות, היו לנו מש"קיות תיאורטיות לסנג'ר) לכל משימה ואיזה כישורים טכניים כל אחד מהם צריך.
הדבר הכי יעיל שאיתו יצאנו מהסדנה הזו היה חוברת בה היה ברייק של אירוע – טבלאות ריקות ובהן כל הדברים שצריך לדאוג להם בחודש שלפני האירוע, שבועיים, שבוע, יום וכו', לפי נושאים, ובסוף החוברת היו טלפונים בקצין חינוך ראשי של אנשים ותחומי התוכן בהם הם מתעסקים כדי לצעוק אליהם הצילו.אז כן, אני לא חושבת שאחרי סדנה בת שעתיים כזו (כולל חוברת מגניבה עם מיילים שאנשים אליהם אפשר לצעוק הצילו) אפשר להפיל על מישהו לנהל את אייקון. אני כן חושבת שאפשר וצריך לבנות סדנה כזו לאנשי סגל קיימים, ופעילים פוטנציאלים במטרה לתת להם כלים מעשיים. אחרי זה כדאי ורצוי לשלב אותם בסגל של אחד הכנסים, כדי שישתפשפו בניהול כנסים בצורה מעשית (ולא לתת להם לצאת מהחדר לפני שמילאנו את כל מציבת אנשי הסגל של כל הכנסים בשנה הקרובה).
ועכשיו המבחן האמיתי:
לקראת מפגש הפעילים באייקון, האם יש מישהו מהפעילים פה, שמעוניין לקחת על עצמו את ריכוז כל ההצעות הנפלאות והנהדרות שהעלו פה, למזג אותם לכדי מניפסט מהפכני נלהב, ולהתחיל לדחוף את הפרויקט קדימה? במפגש הפעילים יהיה קל יותר לגייס אנשי תוכן ולוגיסטיקה לפרויקט שכבר יש לו מטרות מוגדרות והנעה ראשונית מאשר להתחיל מאפס.
מהפכנים נלהבים מוזמנים לענות בהתלהבות לפתיל.מי למהפיכה אליי?
-
נעמי וינרמשתתף
הווה אומר, במעבר האגודה לשרת אחר.
כל מה שאפשר לעשות מבלי להתקין דברים על השרת נעשה, וכעת אנחנו ממתינים להשלמת המעבר.מאגר פעילים – כולל מרצים – יתחיל להיאסף החל במפגש הפעילים הקרוב. הוא לא יהיה נרחב ומלא פרטים כמו הויקי, אבל הוא יהיה יעיל לטובת היותו מאגר פעילים ומרצים.
בינתיים, אני ממליצה לפנות לאחראי התוכן של הכנסים האחרונים – פנטסי.קון ועולמות – בבקשה לקבל את רשימת המרצים וההרצאות מהם. זו לא תהיה רשימה שלימה, אבל היא תעזור…
-
גלמשתתף
אני זוכר בחדווה את הפגישות אצל אהרון שיר ברחובות, אחרי שהמועדון הרחובותי שלו נסגר. היינו יושבים כמה אנשים אצלו בבית לצפות בסרט מד"ב טוב (או רע) ונהנים גם מהסרט וגם מהשיחה תוך כדי/אחריו (וגם מהספרייה של אהרון).
-
נעמי וינרמשתתף
פספסת את הנקודה שבה הצעתי לוועד לרכז את הפעילים לפחות בשנה הקרובה והוועד אמר כן?
או שאת מנסה לגייס לי עזרה?
בכל מקרה, אני גם לא אוכל וגם לא מתכוונת להפיק את כל ההצעות האלה בעצמי, הרי כל הרעיון בגוף פעילים היא שהוא פעיל. אבל אני בהחלט אוספת אותן, ובהחלט מתכוונת למצוא להן מבצעים. -
נעמי וינרמשתתף
נשמע מעולה. נשתדל ליישם. הפרטים עוזרים מאוד.
איזו קרן? אמבר?
-
falcoreמשתתף
בכלל לא. זה משהו אחר לגמרי, כמו שאני רואה אותו.
לך יש תוכנית שנתית גדולה, אני רק רוצה עוד מישהו שיעשה דבר ספציפי כדי שההצעות האלה לא יילכו לאיבוד.
אם את אומרת שזה חלק מהתוכנית השנתית שלך – איזה יופי! כנראה פספסתי את החלק הזה.
אז אני אוסיף להודעה שאפשר רצוי ומומלץ לפנות ישר לנעמי. -
Boojieמשתתף
לת
-
ליאהמשתתף
ואפילו עשינו אחת כזו בעולמות לפני שנתיים (או שלוש? מתי זה היה?). אבל לא ממש יצאו ממנה מנחים, ולהיפך, רוב המנחים שבאו בשנים האחרונות הבינו אינטואיטיבית איך להרים מועדון קריאה – בסך הכל, זו לא תורה גדולה מדי: בוחרים ספר שאת אוהבת, קוראים אותו שוב ורושמים נושאים מעניינים לדיון, ואם רוצים, קטעים להקראה. הבעיה היא באמת פריפריאלית – בניסיונות (הלא מועטים, בסך הכל) שנעשו להרים מועדוני קריאה במקומות אחרים (כמו ירושלים), תמיד הגיעו מספר זעום ביותר של אנשים (2-3 מקסימום). האמת היא שגם בתל אביב זה קורה לפעמים, אם כי פחות ופחות מאז הפרסומים בפייסבוק (וכל הכבוד לורד על היוזמה הזו).
-
ליאהמשתתף
תווים עבריים.
-
יעלמשתתף
על איזה ספר עשינו מועדון ארבעה אנשים? כבר לא זוכרת, אבל היה ממש נחמד. לדעתי אם מועדון יתעקש להתכנס פעם אחרי פעם יתחילו להגיע אנשים.
-
חבצלתמשתתף
אני מסכימה לגמרי.
נראה לי שאם מישהו כבר טורח ומכין פעילות מועדון על ספר מסוים זה בזבוז משווע שלא לנצל את שעות ההכנה לקיום מועדון אחד נוסף לפחות. ברור לי שזה כרוך בטרחה מסוימת (יותר קל למנהל דיון תל אביב להגיע למועדון שיתקיים בתל אביב מאשר לנסוע בנוסף לפריפריה כלשהי), אבל אם תהיה נכונות שווה לעשות את זה, גם אם זה יסתיים בשניים שלושה משתתפים (למרות שנדמה לי שעם פרסום מתאים אפשר יהיה להגיע ליותר. לפחות ארבעה).
-
יעלמשתתף
אבל ליאה לפחות התנדבה כבר בעבר לשלוח את נושאי הדיון שהיא מכינה למועדון התל אביבי כשהיא מעבירה אותו לכל מי שיקח על עצמו להעביר מועדון בפריפריה. ועדיין אין הענות.
-
ליאהמשתתף
דיון אידיאלי במועדון הוא בין 8 ל-10 אנשים. עם 15 גם אפשר להסתדר. עם 2-3 זה בקושי דיון. כבר ניסיתי, התאכזבתי ובסופו של דבר היום כשמגיעים רק שני אנשים למועדון קריאה, אני לא מקיימת אותו.
-
ליאהמשתתף
בשמחה. יש לי רשימות למועדוני קריאה מכאן ועד להודעה חדשה.
הכל כדי לא לצאת מתל אביב -
ליאהמשתתף
מאוד חשוב ונחוץ.
הייתי רוצה סדנה בסיסית על "איך מנהלים כנס קטן/ בינוני" כולל הסברים על התפקידים השונים. נראה לי שהרבה אנשים נרתעים מלקחת על עצמם תפקידי סגל בכנסים כי הם לא באמת מבינים במה מדובר. -
Boojieמשתתף
אני הייתי באה לסדנה כזאת (טוב, בהתחשב במגבלות זמן/מרחק), רק כדי להבין פעם אחת ולתמיד מי נגד מי ולמה.
-
יעלמשתתף
בתור מישהי שעוסקת בזה, בבניית אתרים, סדנה לא מספיקה. בדרך כלל לומדים את זה בקורס רציני (או בבית בניסוי וטעיה עם חומר מהאינטרנט, בהחלט אפשרי), אבל הנקודה החשובה היא שצריך לתרגל, ורצוי כשעובדים עם עוד כמה אנשים שיודעים מה הם עושים. ידע תיאורטי הוא ממש לא מספיק לזה. אני לא חושבת שנכון יהיה להפקיד אתרי כנסים בידיים של אנשים שכל מה שהם עברו זה סדנה חובבנית בהתנדבות, ולא ממש התנסו בזה.
כשאני חושבת על כמות השטויות שאני עשיתי בעבודה לפני כמה שנים לעומת היום, אני מצטמררת. ועדיין יש לי הרבה מה ללמוד.
-
Boojieמשתתף
ואדם עם חוש טכני והיכרות בסיסית עם HTML (ולפחות אני לא הייתי מעלה על דעתי לקבל לסדנה כזאת אנשים בלי קצת ידע קודם) לא צריך יותר מזה כדי שיהיה לו הבסיס. בטח לא כשגם יש בסביבה אנשים שיוכלו לתת לו תמיכה כשצריך.
-
MuchRejoicingמשתתף
זה יותר תהליך מתמשך – מתחילים בסדנה, אחר כך עוזרים למישהו שמבין בזה ליצור אתר, לומדים, מתנסים…
היי! אולי אפשר לפתוח אתר קטן של התנסויות: מגרש חול לאנשים לטעות ולהשתולל בו, ללמוד מה עושים ואיך עושים, עם שניים שלושה אנשים שכבר יודעים מה הם עושים שיסתובבו בו מפעם לפעם ויעירו הערות וילמדו? -
יעלמשתתף
והכרות בסיסית עם html זה ממש לא מספיק.
-
Boojieמשתתף
בהחלט מספיק כדי לתת לבנאדם את היסודות ולשלוח אותו להשתפשף – נניח, עם "חונך" או "תומך" ברקע.
וורדפרס זו מערכת די אינטואיטיבית. להרים בלוג, לערוך בו שינויים בסיסיים, להוסיף פלאגינים וכד', להתקין תבנית ואפילו לערוך בה התאמות קלות – אלה דברים פשוטים שלא דורשים הרבה השקעה.
החלק היותר בעייתי שלה זה השימוש ב-CSS, אבל גם שם לא צריך יותר מאשר את היסודות הבסיסיים ביותר, מתוך ההנחה שאם הבנאדם לא ימשיך אחר כך לשחק עם זה בעצמו, תמיד יהיה לו איזשהו גורו בסביבה שיעזור לו עם הדברים הקשים.
תמיד מתחילים בקטן, וההשתפשפות מגיעה אחר כך. הבעיה היא שחסרים לנו האנשים שיתחילו בקטן. -
יעלמשתתף
להיות "תומכת" או "חונכת" או "גורו" לאנשים אחרים שבונים בפועל את האתרים אצלנו. וגם העברתי הדרכות HTML ונושאים אחרים מסביב.
אני לא חושבת שאפשר בחצי יום להעביר משהו כזה. אלא אם מדובר במישהו שכבר מבין עניין ורק צריך להראות לו איך מתפעלים וורדפרס, ואת זה הוא כנראה יכול להבין בעצמו אם הוא ינסה, אני מאוד ספקנית.שלא לדבר על זה שלבנות אתר זה לא רק להתקין וורד פרס. צריך עבודה גראפית, צריך לאפיין. הבעיה עם הרבה אתרי כנסים היא שהם לא מאופיינים נכון. בסוף אני מנחשת שאותו "חונך" ימצא את עצמו בונה את האתר בפועל מה שאומר שהחניך לא צבר שום ניסיון (כי הם לא יושבים אחד ליד השני כדי שהוא יוכל להראות לו, לא כל דבר אפשר לעשות באימייל).
-
אמברמשתתף
הוא אמנם מתאים בעיקר לאייקון, כי יש בו הרבה דגשים שרלוונטיים לסינמטק. אבל הוא יכול לשמש כל מנהל כנסים באשר הוא
-
Boojieמשתתף
כמה בוני אתרים יש כרגע לאגודה?
אני די בטוחה שזה לא יאתגר את הכישורים המתמטיים שלך יותר מדי. המספר המדויק הוא "מעט מאד".
ועכשיו, כי כמובן רימיתי, עוד שאלה: איזה מצב עדיף, שיהיו לאגודה בדיוק כמה בוני אתרים שיש לה כרגע, או שיהיו לה גם – בנוסף – אנשים שעברו הכשרה קצרה-אך-אינטנסיבית ביסודות הוורדפרס ויכולים להרים אתר פשוט אך מתפקד במקרה הצורך, ואפשר לקוות שגם ימשיכו להתעסק בזה עד שיהפכו למנוסים ומוצלחים?
קחי את הזמן שלך, את לא חייבת לענות מיד. באמת. -
AzureDarknessמשתתף
גרין (כן כן, בעברית)
-
יעלמשתתף
יודעים HTML בצורה בסיסית כדי שיוכלו להתחיל להבין מה רוצים מהם עם וורדפרס. נראה לי שפחות משאת חושבת. ומתוך זה כמה אנשים מסוגלים להבין משהו בחצי יום של הכשרה קצרה אך אינטנסיבית.
צריך זמן הטמעה של הדברים, בייחוד אם מדובר באנשים שיש להם ניסיון מועט מאוד בתחום. יש אנשים שהכל בא להם בצורה אינטואיטיבית, את מראה להם כמה דברים, מיד הם מחברים אותם ומבינים מה לעשות. ויש אנשים שגם אם לכאורה הם באים עם בסיס וניסיון, עדיין קשה להם להפנים ולהתרגל לאורח החשיבה שצריך בשביל זה.
בחצי יום אפשר ללמד וורדפרס אנשים שכבר יודעים HTML וכבר בנו אתרים בסיסיים, בייחוד אם יש להם חוש לנושא. בשביל כל השאר תידרש סדנה יותר רצינית. ועדיין אני בספק אם נוכל להוציא מזה אתרי כנס סבירים.
מה שכן, יש אופציה של וורדפרס שמאשרת ריבוי אתרים. אני צריכה לבדוק את זה, אולי אפשר להעזר בזה כדי להקל על כל התהליך.
-
-
מאתתגובות