ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › צריך עזרה!!!!
- This topic has 29 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 7 חודשים by אהרון.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
כבר שנים(יותר מעשר) אני מחפש ספר מהמם שאם איני טועה נקרא האחים לב ארי, הוא מספר על ילד שאחיו הציל אותו משריפה(על כדור הארץ במאה העשרים) ומת בעצמו והוא עצמו גוסס מהרעלת עשן. אחיו כל הזמן סיפר לו על עולם אחר שהולכים אליו אחרי שמתים ושם הוא יבנה בית ויחכה לו ולאימם. הילד מת ומגיע לעולם המיסטי הזה ושם הוא פוגש את אחיו וגם גבירה שאחראית על יונים(סילחו לי אני פשוט לא זוכר)ובאויב שהם מנצחים אבל במחיר חייהם ומשם הם מגיעים לעולם מספרי הסיפורים. אם מישהו מכיר אנא שיאמר!!בבקשה?
-
ארזמשתתף
האחים לב ארי, מאת אסטריד לינדגרן, בהוצאת ספרית פועלים. מכיר. למה?
-
???משתתף
גיא, אני מצטער שאני הורס לך … קצת יותר חיים כאן וטון פחות יבש בהחלט מחיים את האתר, ואני בעדם – אבל במידה. אנחנו משתדלים להפריד את הפורום הזה : הסיבה היא שאם נתחיל לעסוק בנושאי מד"ב כלליים כאן, לא יראו את ההודעות הרשמיות והן ילכו לאיבוד. נעזור ברצון, ועם כל הלב, אבל עניינים כאלה רצוי לנהל ביואל, אורט או כל אחד מהפורומים האחרים ברשימת הלינקים. כל מה שנוגע לאגודה – וולקאם. לשאר – אפשר להציב שאלה כאן, ולבקש תשובה בפורום אחר.
-
????משתתף
(צ'שר תרצח אותי..
-
Boojieמשתתף
כי אנחנו מוסיפים את השטויות שלנו רק לפתילים קיימים, ולא פותחים חדשים בשביל זה…
וחוץ מזה, אני מנהלת הפורום, ואתה מזכיר האגודה שכולם נורא פוחדים שיחליט לעזוב את עבודתו – מי יעשה לנו משהו?
(ארז, שתוק!) -
????משתתף
את מוכנה לחזור על זה?
אף אחד לא מפחד ממשו שאני עושה(חוץ מכשאני באונסר..) הרי אני גם ככה עושה עבודתי גרוע..מאד..
הם ישמחו להפטר ממני..הם פשוט לא רוצים להגיד לי את זה מחשש שאני אעלב..ויפה שעה אחת קודם.
-
NYמשתתף
-
????משתתף
-
NYמשתתף
-
????משתתף
-
אהרוןמשתתף
ראשית – החיים חזקים יותר מהנסיונות "להפריד בין נושאי מד"ב כלליים לבין ענייני האגודה" – עובדה שרוב ההודעות בפורום (גם אלה שמסתעפות אחרי הודעתך וגם לפניה) אינן נוגעות ממש לענייני האגודה, אלא לחיפושי ספרים, הערות שנונות יותר או פחות, ושונות למיניהן.
שנית – הודעות רשמיות חשובות של האגודה מתפרסמות ב"חדשות האגודה".
שלישית – איפה צריך להיות הפורום העיקרי למד"ב, אם לא באתר האגודה למד"ב? -
NYמשתתף
ובכן, הפעם אני לא מסכים אתך, אהרון. יש הרבה (מאד) פורומים למד"ב ולפנטסיה, רובם פעילים ביותר ובעלי מספר גדול של משתתפים. אין כל סיבה לפתוח עוד פורום כזה. הסיבה לפתיחת הפורום בו אנו נמצאים כרגע היא אפשור קשר ישיר בין חברי האגודה ופעיליה לבין עצמם – הודעות, שאלות, טענות ומענות. לכן עדיף להפנות שאלות מד"ב כלליות לפורומים העוסקים בכך.
עם זאת, הרי שאנו מגלים גמישות מסויימת ולא מגרשים מיד כל שואל תמים – כפי שנתן לראות בהודעות השונות כאן. בדרך כלל הוא יופנה בנימוס לפורומים הרלוונטיים – ולדעתי אין רע בכך. -
Boojieמשתתף
פרט לסיבות שניר ונחום העלו, הסיבה שלי מאד פרוזאית – אם נתחיל לדון פה בענייני מד"ב, אני מבטיחה לך שהדיונים בנושאי האגודה יידחקו בצורה כזו שלא יהיה שום סיכוי למשוך אליהם מספיק תשומת לב. דיוני מד"ב טבעם שהם מסתעפים ומתמשכים ותופסים המון מקום, ומריצים דפי פורום באופן פראי. לא יהיה סיכוי לשום דיון ראוי לשמו בענייני האגודה (שזו למעשה הסיבה שלשמה הוקם הפורום) או לכך שהודעות ייקלטו על ידי מישהו.
אם רוצים פורום מד"ב לשמו באתר האגודה, הרי שראוי להקים פורום נפרד לנושא, אם כי אני לא רואה בזה טעם של ממש. יש כבר פורומי מד"ב באורט, יואל, נענע, וואלה, תפוז ומן הסתם יש עוד שאני לא לגמרי מיודעת אליהם, וחבל להתפזר יותר. אבל שוב, אם רוצים, הוא יצטרך להיות נפרד.
ובנימה אישית עלי לומר שאם הפורום הזה ייהפך לפורום מד"ב פרופר, אני אאלץ להעביר את הניהול שלו למישהו אחר, כי התנאי ש- IOL הציבו בפני כשקיבלתי את ניהול הפורום הזה היה שתחומי העיסוק שלו לא יחפפו את תחומי העיסוק של פורום מד"ב שאני מנהלת שם, כי זה בניגוד לחוזה שלי אתם. לא שאני חושבת שתהיה בעייה למצוא מישהו אחר שישמח למלא את התפקיד, אבל סתם חשבתי שראוי לציין את זה. -
אהרוןמשתתף
אני מבין את ההגיון בגישה, וגם לא אמרתי שזה רע להפנות אנשים "לפורומים המתאימים".
ובכל זאת, מותר לבחון כל דבר מחדש.
אני שואל את עצמי שאלה טפשית: נניח שאני חובב מד"ב חדש יחסית,שעד עכשיו הסתפק בקריאת ספרים וטרם שמע על האגודה, הפורומים, וכו'. פתאום נודע לי שיש אגודה, ויש לה אפילו אתר יפה. אני מגלה את האתר, מתמוגג מנחת, מתמלא הערצה לעורכו, ולהפתעתי מגלה אפילו פורום! אני מאושר: סוף סוף פורום עברי למד"ב, אחרי אלפיים שנה! אני נכנס לפורום, נכון אלי קרב רעיוני על המשמעויות הנסתרות בכתבי הסופר/ת הנודע/ת XY, ומה אני רואה? זה פורום לענייני מה ניר אומר על בוג'י ולהיפך. בכל השאר – לא בבית ספרנו. למה מריצים אותי ליואל? לאורט? למה לא פורום מכובד תחת כנפי האתר המכובד?
כל הנ"ל הן מחשבות דמיוניות של חובב מד"ב חדש, כאמור, לא שלי
(אם תתעניינו בדעתי הפרטית, יש לי גם כזאת) -
אהרוןמשתתף
א. נא ראי תגובתי הקודמת להודעה של ניר.
ב. פורום נפרד לנושאי מד"ב תחת כנפי אתר האגודה זה ממש לא רעיון רע (מחשבה על כך חלפה במוחי הקודח). קיומם של כל כך הרבה פורומים ידועים ולא ידועים אולי רק מחזק את הצורך שזה יהיה ה-פורום ה-רציני, הכי מעניין והכי טוב!
ג. אבל הנימוק האישי שציינת מבטל את כל נ"ל, כמובן. -
NYמשתתף
-
NYמשתתף
יופי, לא *באמת* התכוונתי ללחוץ על [Enter]!
כן. טוב. איפה הייתי?
נראה לי כי אתה מגזים. בוג'י ואני לא זקוקים לפורום – זה או כל אחד אחר – על מנת להתכתש. הפורום, לדעתי, ממלא את תפקידו נאמנה, ולמעט כמה Threads סוטים (כגון זה הנכחי) מכיל בעיקר הודעות שוטפות של האגודה, שאלות בענייניה ותשובות להן.
לא נראה לי כי האגודה צריכה לפתוח עוד פורום מד"ב/פנטסיה בנוסף לאלה הקיימים – אני חושב כי זה יהיה בזבוז וכי אלה האחרונים ממלאים את תפקידם נאמנה. עם זאת, אם נווכח כי קיימת דרישה רצינית לפורום נוסף כזה – נתן להקימו. בכל מקרה – הפורום הנוכחי ישאר בהגדרתו המקורית ובוג'י תוכל להמשיך לנהלו באין מפריע…
-
Boojieמשתתף
"מה ניר אומר על בוג'י ולהיפך", תאמין לי שהמצב היה הרבה יותר גרוע. או שאתה רוצה לוגים של איסיקיו בתור הוכחה? תאמין לי שמה שהולך פה זה כלום…
-
Boojieמשתתף
איכשהו אני מאמינה, שפורום מד"ב של האגודה יכול להתקיים *אפילו* אם אני לא אהיה המנהלת שלו… כך שאם רוצים לפתוח פורום מד"ב של האגודה, אני מאמינה שנצליח להתמודד עם זה, ועם מי שזה לא יהיה שיהיה המנהל שלו.
-
???משתתף
תודה רבה לך אהרון, אני מסכים איתך במאה אחוז.
ודרך אגב אני כבר ציינתי כבר בפורום זה שאולי כדאי לאגודה לשקול מחדש אם משמעותה להיות המרכז למד"ב ופנטסיה או סתם איזושהי קבוצה שמתכנת בתואר אגודה.
אני ראיתי את הפורום ב-IOL והאמת רק אחרי שנכנסתי לפה וזה נחמד מאוד שיש כזה פורום, אבל עם כל הכבוד לבוג'י, אני לא מבין בשביל מה צריך אגודה אם לא לפתח ולתמוך בקידום הז'אנר, ואיזו דרך טובה יותר מזו?
האתר הזה פתח לי חלון להרבה דברים שחיפשתי ולאתר הזה בכוונתי לחזור כדי לבחון עוד התפתחויות ואם זה חורה ל-NY אז אני מוכן להפסיק, אבל חבל מאוד. -
???משתתף
אני מצטער אם הפרעתי ופגעתי במישהו, ונראה לי שכך עשיתי, אבל פרט לכל הסיפור נראה לי שהנושא שלי התפתח לנושא האגודה(פרט להתערבות שולית שלי) ובכך אני שמח שפיתחתי תרבות דיון(:
-
NYמשתתף
נא עיין בתגובותי שוב. לא חורה ולא ענבים.
עם זאת, מותר לו לאדם להחזיק בדעה שונה משלך, הלא כן?
ולסיום – כבר הבהרתי כי אם תהיה דרישה גדולה מספיק, יפתח כאן גם פורום לענייני מד"ב/פנטסיה כהלכתם. כרגע *לא זה המצב*.אם כן. אני שמח שמצאת את אתרנו מעניין, אך אבקשך להוריד את מינון ההתלהמות. תודה. אשמח אם תחזור לא כדי "לבחון את ההתפתחויות" אלא כדי לקרוא עוד מאמרים וסיפורים שיפורסמו כאן, להגיב עליהם, אולי לכתוב כמה בעצמך.
על כל פנים – אני מסיים בזאת את הויכוח. לא אגיב יותר להודעות בנושא זה.
-
???משתתף
פשוט זה אחד הספרים הכי טובים שקראתי בתקופתו והוא גרם לי להתחיל לקרוא מד"ב ופנטסיה
-
אהרוןמשתתף
אם הפורומים ההם מלאים שטויות, אולי צריך אחד רציני?
-
אהרוןמשתתף
צריך גם אהבה לעניין, גם כישורים, גם כישרון, וגם נכונות להקדיש זמן – ונדמה לי שאת התברכת בכל אלה, בוג'י, לשמחת כולנו.
לכן זה נראה לי שיקול מרכזי.
בכל אופן, היה מעניין לבדוק (איך?) כמה מחברי האגודה היו רוצים פורום רציני לענייני מד"ב במסגרת האתר.
אגב, ההתרשמות השטחית שלי (ייתכן מאוד שאני טועה) היא שבפורומים השונים (כולל זה שלנו) כמות המשתתפים קטנה למדי. -
Boojieמשתתף
דיברתי על איסיקיו, רשת השיחה המיידית האומללה, שסובלת קשות מהשיחות בין ניר לביני, ובעיקר משלל ההשמצות שעפות שם חופשי.
אהרון, למה מתעורר בי חשד עז ומבוסס מאד שמעולם לא ביקרת ברצינות בפורומי המד"ב המפוארים שיש ברשת? הרשה לי להמליץ לך על פורום אורט בתור הדוגמה המייצגת ביותר של תפארת המד"ב הישראלי – מינונים נאים של דיונים מפורטים ורבי משמעות, לצד כמות נאותה של התפרקות פסיכית… -
Boojieמשתתף
שני פורומי הענק המד"ביים של הרשת הישראלית – וואלה ואורט, מתהדרים כל אחד בעשרות חברים פעילים. וואלה מכוון יותר לבני נוער וחובבי משחקי תפקידים, אורט מכוון יותר למבוגרים.
הפורומים האחרים המוכרים לי (IOL – הפורום "שלי", שאיבד בזמנו את מרבית חבריו לטובת אורט ועכשיו מנסה להתאושש, נענע ותפוז) נהנים מפחות חברים פעילים, אבל עדיין יש בהם די והותר (חוץ, אולי, מתפוז, שיש לקוות שעכשיו לאחר השיפוצים בפורמט יהיו בו יותר פעילים). יש חפיפה מסוימת של משתתפים בין הפורומים, אבל לא חפיפה מלאה. -
אהרוןמשתתף
אכן, לא ביקרתי שם "ברצינות". בכל פעם שעשיתי זאת, מצאתי עצמי משוטט בין שפע של הודעות לא ממש מעניינות (חלקן ממש שטויות), אף כי אני בהחלט מודע לכך שהרבה דברים הם בדיחות פנימיות ודברי חוכמה המובנים רק לפורומיסטים הקבועים, וחלילה לי מלזלזל בהנאה שהם מפיקיים מכך. בכל אופן, בכל פעם שמצאתי עצמי נסחף בשיטוט למשך רבע או חצי שעה (תוך השארת הודעה כלשהי במקרים נדירים), סיימתי ביסורי מצפון בתחושה שעדיף היה להשקיע אותו זמן בקריאת ספר מד"ב טוב!
-
Boojieמשתתף
של העמוד הראשי של אורט, אני מוצאת כרגע:
> ביקורת ודיון על הפרוזדור השחור של מורקוק;
> דיווח על ביקורת בעיתון הפורום על "פיונאבאר" של קיי, ועוד ביקורות, שהפכה לדיון ארוך מאד על "כנפי לילה" של סילברברג;
>דיון ארוך מאד על "חלופיים" של מייקל מרשל סמית, ובכלל זה דיון על "איזה מין ספרי מד"ב מתורגמים ויוצאים בארץ";
>ועוד כמה וכמה, דברים "קטנים יותר" – לינקים לידיעות פיקנטיות ולפרסומים על הכנס הקרוב וכדומה. וכל זה רק בדף הראשי, שכולל בסך הכל 15 הודעות ראשיות. אם תריץ שם חיפוש קצר על שם של כל סופר שהוא, תראה שתטבע בחומר. ואני ממליצה לך לא לחפש שם חומר על "מסע בזמן", כי תצא מדעתך עם כל הדיונים המפורטים שהיו בנושא…
לפיכך, הטענה שהכל בדיחות פנימיות ושטויות לא ממש מבוססת. אני אישית חושבת ששלושה דיונים רציניים לפחות בכל דף פורום, פלוס כמה דיונים קטנים יותר, פלוס קשרים חברתיים, אינפורמציה רלוונטית ופיקנטריה, זה יופי של הספק לכל פורום, לא? -
אהרוןמשתתף
-
-
מאתתגובות