פרס גפן – קטגוריית הסיפורים הקצרים.

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה פרס גפן – קטגוריית הסיפורים הקצרים.

מציג 39 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161823 הגב
      Boojie
      משתתף

אני רוצה להעלות כאן נושא שכבר עלה כמה פעמים גם בדף עם רשימת המועמדים וגם בפורומים אחרים, ולא זכה לטעמי לתשובה מספקת, וזה הצורך לבחור בחמישה סיפורים בלבד מתוך 86 (כמדומתני) מועמדים, לעומת השנה שעברה שבו בשלב המוקדמות הייתה בחירה של עשרים.

מכיוון שמדובר במספר גבוה של מועמדים ובמספר קטן יחסית של מצביעים (לפחות באופן מסורתי, וקשה לי להאמין שהדבר ישתנה בצורה רצינית השנה), נראה לי שבחירה שמתחילה מלכתחילה במספר קטן של סיפורים תגרור פיזור לא מייצג, משום שאנשים רבים, כך נראה, נאלצים לבחור באופן אקראי, פחות או יותר, מתוך רשימה גדולה יותר של סיפורים שהיו זכאים לדעתם לעבור לשלב הבא. מצב זה פירושו הוא שסביר להניח שנראה סיפורים שזכו במספר קולות יחסית קטן עולים לשלב הבא על חודו של קול, במקום שתיווצר התפלגות משכנעת יותר.

לדעתי, גם אם מוותרים על שלב המוקדמות, היה נכון לאפשר בחירה בשלב ההתחלתי של מספר סיפורים גדול יותר, ומתוך התוצאות שיתקבלו לסנן את חמשת הסיפורים בעלי ההצבעות הרבות ביותר, ולא כפי שזה כרגע. יש לשים לב להבדל הגדול בין מספר המועמדים בקטגוריית הסיפורים הקצרים לבין מספר המועמדים בקטגוריות הספרים – זה עושה הבדל של שמיים וארץ בסטטיסטיקה.

אשמח לשמוע תגובות מחברי ועד ובעיקר מחברי ועדת גפן (וכמובן, משורצי פורום אחרים – אני לא גזענית).

• #173291 הגב
      יעל
      משתתף
    • #173292 הגב
      ???
      משתתף

במקום שיערך שלב מוקדמות נוסף בו יבחרו עשרים שמתוכם יבחרו חמישה, יכול כל מצביע – אם רצונו בכך – לערוך לעצמו את רשימת העשרים ומתוכם לבחור את החמישה הראויים. התוצאה הסופית תהיה זהה.

המדיניות של ועדת פרס גפן, ממש כמו בשנה שעברה, היא לפרסם את ההתפלגויות בכל שלבי ההצבעה רק לאחר הבחירה הסופית- אלא שכבר עכשיו ניתן לומר שהשיטה עובדת. מספר המצביעים היה גדול יותר מבשנה שעברה בשלב זה, וההתפלגות לטובת הסיפורים שנבחרו (תוצאות סופיות במהלך מחר) היתה מאד ברורה. בין הסיפור שנבחר במקום החמישי לזה שבא אחריו היה פער של למעלה מארבעים קולות. החמישיה שנבחרה היתה מאד ברורה והצביעה על נטייה ברורה של המצביעים לטובת הסיפורים שנבחרו.

• #173293 הגב
      יעל
      משתתף

בוג'י לא אמרה שצריך להוסיף את השלב משנה שעברה.

היא אמרה – תנו לאנשים לבחור עשרה. מהתוצאות דלו את החמישה הכי גבוהים. זאת אומרת, עדיין הצבעה אחת, אנשים יכולים להצביע ליותר סיפורים, ורק חמישה עולים לגמר.

לא מסובך, לא מגדיל את העבודה שלכם יותר מדי, יותר הוגן לדעתי…

בהצבעה שלי לפחות, חוץ מאחד שלא התלבטתי לגביו, כל השאר היו פחות או יותר אקראיים מתוך כמה שרציתי להצביע להם.

• #173294 הגב
      Boojie
      משתתף

או שקרא אבל לא הבין.
      לאט לאט:
      כשיש מספר גדול של בחירות אפשריות (שמונים ומשהו), מספר קטן של מצביעים (קשה לי להאמין שהמספר גדול בהרבה ממספר הסיפורים) וצורך לבחור קבוצה קטנה של סיפורים, הסיכוי לבחירה משמעותית קטן יותר, והסיכוי להטיות מקריות וחסרות משמעות גדול יותר.
      הבה אדגימה את דבריי:
      נניח שהיו עשרה סיפורים ממש טובים (ועד כה, מהתגובות בפורומים ומשיחות עם אנשים, אני בהחלט יכולה לראות מאגר כזה). נסמן סיפורים אלה באותיות מא' עד י'.
      מגיע מצביע מס' 1, ואומר, "הממ, יש פה עשרה סיפורים ממש טובים, אני חייב לבחור חמישה. נו, טוב, אן-דן-דינו". יוצאים לו חמישה כלשהם. נניח, א', ב', ג', ד' וה'.
      מגיע מצביע מס' 2, אומר בערך אותו דבר. יוצאים לו שוב חמישה. לא בהכרח אותם חמישה. נניח, ב', ד', ה', ח' וט'.
      וכך הלאה.
      מכיוון שמדובר במספר קטן יחסית של מצביעים ומספר גדול יחסית של מועמדים, אפשר לצפות לזה שגורם האקראיות הזה יצור פיזור גדול, ויגרום לכך שהבחירה לא בהכרח תהיה מייצגת. אני מקווה שאכן מה שהתקבל בהצבעה הוא העדפה ברורה, ולא סטייה אקראית, ויותר מזה – אני מקווה שזה יהיה ככה גם בשנים הבאות, מה שאף אחד לא יכול להבטיח לנו, במיוחד לא ככל שאיכות הסיפורים תלך ותעלה (והיא תעלה, תסמכו עלי).
      ל-פי-כך, אם כל מצביע יבחר *לעצמו* את עשרים הטובים ביותר ומתוכם יבחר חמישה, זה *לא* יהיה אותו דבר, מבחינה סטטיסטית, כמו אם המצביעים יוכלו לבחור עשרים (או עשרה) סיפורים וההצבעה תניב לבסוף חמישה. אני *ממש* מקווה שהפעם מר "ועדת הפרס" הבין למה. אם לא, אני מוכנה להסביר עוד פעם, אם יהיה צורך, עם תרשימים. לימדתי בזמנו סטטיסטיקה לתלמידי מדעי החברה, סבלנות יש לי.

• #173295 הגב
      Boojie
      משתתף

יש מישהו בוועדת הפרס שמבין בסטטיסטיקה?

• #173296 הגב
      גל
      משתתף
    • #173297 הגב
      ???
      משתתף

רק בכסף.
      את אמורה לדעת את זה. איך זכית עד היום?

• #173298 הגב
      יעל
      משתתף

זה עובד ככה רק בתחרויות עם שופטים.

וברצינות – תראה, הבדיחה נחמדה, אבל היא ממש לא מתאימה בהקשר הזה. כי מדובר בהצבעה של חברי האגודה ולא של חבר שופטים מצומצם.
      וכשזה בא בהקשר לא נכון, זה פשוט לא מצחיק – ועלול לגרום לעוברי אורח תמימים לחשוב שאתה רציני.

• #173299 הגב
      אמבר
      משתתף

שמישהו יבחר באופן אקראי את אלה שהוא אהב? למה שהוא לא יתאמץ ויחליט איזה חמישה הוא אהב יותר?

• #173300 הגב
      Boojie
      משתתף

זה מה שקרה לי. זה מה שקרה לאנשים אחרים שדיברתי איתם.
      האמת, זה גם לא משנה אם הבחירה אקראית או לא, השונות הגדולה צפויה להופיע במצב כזה בכל מקרה. מספר גדול של אפשרויות בחירה, מספר קטן של בוחרים, מספר קטן של בחירות – יתקבל פיזור גבוה שיש סיכוי גדול שהוא לא מייצג.
      ולאור התוצאות, אני חייבת לציין שאני ממש *מקווה* שהוא לא מייצג.

• #173301 הגב
      יעל
      משתתף

להם לא נבחר.

אני לא מתלוננת, כי בין אלה שכן נבחרו היו כמה שבהחלט היו מאלה שבצער רב דילגתי על סימונם. אבל מוזר שאפילו אחד מאלה שסימנתי לא נבחר. בשנה שעברה היתה זהות של 60%.

• #173302 הגב
      יעל
      משתתף

אני לא אגיד איזה, אבל אחד כן.

• #173303 הגב
      אמבר
      משתתף

הקטן של הבוחרים.

• #173304 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #173305 הגב
      Boojie
      משתתף

שונות מקרית נובעת מכמה מקורות שונים, אחד מהם הוא מספר משיבים נמוך, ואחד אחר הוא מספר תגובות אפשריות גבוה. ככל שמספר התגובות האפשריות גבוה יותר, כך נדרש מספר משיבים גדול יותר כדי להגיע לתוצאה משמעותית. דרך אחת לעקוף את זה היא לאפשר מספר בחירות גדול יותר לכל מצביע.

• #173306 הגב
      גרומיט
      משתתף

ובסינון חריף כל כך, קטן גם הסיכוי שמצביעים יתנו את קולם ליותר מסיפור אחד של כל מחבר, מה שיוצר הטיה מובנית נגד סיפוריהם של אנשים שכתבו הרבה סיפורים טובים. הגדלת מספר האופציות תוכל לצמצם את האפקט הזה.

לחלופין, אפשר גם לחפש להבא שיטות אחרות לגמרי – למשל לבקש מהממצביעים לתת ציונים *לכל* הסיפורים שקראו, ולעשות ממוצע ציונים נפרד לכל סיפור.זה נשמע אולי מעיק, אבל לאור הלבטים הבלתי אפשריים שהיו לי כשהייתי צריך לסנן 5 סיפורים מתוך שמונים, נדמה לי שזה עשוי להיות פשוט יותר לרוב המצביעים, ואפילו לסייע לסיפורים שניזוקו מכך שרבים לא קראו אותם (בגלל אורך, מקום פרסום לא אטרקטיבי וכו').

• #173307 הגב
      Boojie
      משתתף

אנשים פשוט היו נרתעים מהעבודה הרבה הכרוכה בעניין, ואז היית מקבל את ההצבעות של הנודניקים הקבועים, כמוני, ושל אלה שקראו מעט סיפורים (נגיד, אלה שהם לא מנויי אספמיה) והשאר היו שולחים הצבעות חלקיות במקרה הטוב או בכלל לא, במקרה הרע. הטיית ייצוג רצינית.

• #173308 הגב
      גל
      משתתף

לדרג את חמשת (עשרת) הסיפורים הנבחרים (עם אופציה לתת ציון זהה לכמה סיפורים).

• #173309 הגב
      NY
      משתתף

נראה לי שהגדלת מספר הסיפורים שניתן לסמן ל-10 תועיל מאד גם למצביעים וגם לפרס. אם הדבר מהווה עומס רב על ועדת הפרס, ניתן לשפר את המצב בעזרת תוכנת מחשב. כיוון שכתבתי תוכנה שכזו לסיוע בספירת הקולות בשלב האחרון, איני רואה סיבה שלא לעשות זאת לגבי השלבים המוקדמים. אשמח אם חברי ועדת הפרס החדשה (שלאחר איקון 2004) יצרו איתי קשר.

• #173310 הגב
      גרומיט
      משתתף

מכיון שמדובר לא בסכום אלא בממוצע הציונים שקיבל כל סיפור, אין כל הטיה. צריך רק לקבוע סף תחתון של מספר מצביעים לכל סיפור, שמתחתיו הממוצע שהתקבל לא יילקח בחשבון והסיפור ייפסל.

• #173311 הגב
      Boojie
      משתתף

לדעתי, מספיק כמו שהיה בשנה שעברה במוקדמות, עם אפשרות לבחור עשרים (או עשרה) סיפורים מתוך הרשימה. ולא צריך אפילו להוסיף שלב נוסף – פשוט בוחרים את החמישה שקיבלו הכי הרבה קולות. כך הסבירות נמוכה יותר שסיפורים יפלו בין הכיסאות בגלל שונות מקרית שנובעת ממספר אפשרויות גדול מדי ביחס לגודל המדגם, ושסיפורים יפלו בגלל שלמחבר שלהם היו יותר מדי מועמדים.

תגידו, מתי בכלל התקבלה ההחלטה שהשנה לא יהיה שלב מוקדמות או כל פיצוי אחר לאורך הרשימה? הרי בשנה שעברה היו כל כך הרבה דיונים סביב הנסיונות לפתור את בעיית הרשימה הארוכה מדי, והשנה נראה שההחלטה עברה בקול דממה דקה. או שזה רק הדמיון שלי?

• #173312 הגב
      Boojie
      משתתף

ככל שאתה עושה את תנאי ההצבעה קשים יותר, אתה גורם בזה שאלה שמצביעים בסופו של דבר ישתייכו לקבוצה מאד ספציפית, ולא ייצגו את הכלל.
      לא, ההצבעה צריכה להיות כמה שיותר קלה, כדי שיהיה כמה שיותר ייצוג גם ללא-אובססיביים שבינינו. מתן ציונים לכל הסיפורים זו דרך בדוקה לגרום לאנשים לא להצביע או לשלוח הצבעות חלקיות בלבד.

• #173313 הגב
      NY
      משתתף
    • #173314 הגב
      Boojie
      משתתף
    • #173315 הגב
      Kipod
      משתתף
    • #173316 הגב
      שלמקו
      משתתף

האם בכלל קיים מישהו שמבין בסטטיסטיקה.

אני את האמון שלי איבדתי אחרי ההוכחה ש60% זאת מובהקות סטטיסטית.

• #173317 הגב
      השמ
      משתתף

שטויות (נו טוב, אל תגידו לי).
      בכל אופן, האם לא ניתן לקבוע שיש להצביע לאחוז מסויים מכלל המועמדים בשלב א' , בכל הקטגוריות.
      כך אם יהיו לנו מעט או הרבה בכל קטגוריה , נראה לי ששמירה על פרופורציה קבועה בין המועמדים למס' הנבחרים תהיה נכונה.
      ואם ובעתיד (חזון אחרית הימים) אחרי שלב א' יהיו לנו יותר מ X מועמדים, שוב נאלץ לייצר שלב ב' (למצביעים אלו או אחרים) וכו'…
      הרי עצם ההחלטה להצביע על ספר מקור פעם בשנתיים פחות או יותר אומרת את אותו דבר, צריך להיות מס' מינימאלי של מועמדים למען תקינות והוגנות התהליך (הוגנות הכוונה היא שגם המצביעים יחושו שהתהליך הוגן) לכן אני חושב שצריך גם התייחסות לא רק למספר קטן של מועמדים, אלא גם למספר גדול.

• #173318 הגב
      השמ
      משתתף

של מצביעים בכל אחד מהשלבים בכדי לתקף את הפרס, לא הייתי רוצה שאם יצביעו (ולא שאני חושב שזה מה שיהייה) לדוגמה 20 מצביעים בשלב ב' , הפרס עדיין יחולק.
      או לדוגמה אם יהיו פחות מ X (אולי 100 ?) מצביעים בשלב א', על כמות כזאת גדולה של כותרים וסיפורי מקור, אז אולי אין טעם בתהליך כולו באותה שנה.

• #173319 הגב
      Boojie
      משתתף

מספר מועמדים גדול מדי, מספר הצבעות קטן מדי.

• #173320 הגב
      רני
      משתתף

מחצית מחברי האגודה מצביעים והמספר קרוב מאד ל 200 הבעיה כבר לא ממש קיימת.

• #173321 הגב
      השמ
      משתתף

מסמרות בעניין.
      כשהנושא לא בוער, והאמוציות לא משתוללות , זה הזמן לקבל החלטות מערכתיות.

• #173322 הגב
      יעל
      משתתף

וזו הסיבה שהפסקתי לצפות בהצבעות באירויזיון (בשירים הפסקתי לצפות הרבה קודם). מחלקים שם נקודות בכל הצבעה לפחות ממחצית מהשירים, וזה ממש מעקר מתוכן את הכל.

מתוך עשרים ומשהו מדינות שמשתתפות רק עשר מקבלות ניקוד כשהוא מדורג. ניקוד משמעותי מקבלות רק איזה חמש מדינות.

• #173323 הגב
      ???
      משתתף

שלום.

אני מסכים עם כל מה שכתבה Boojie, אשר הצדק הסטטיסטי עמה.

כמו כן, אם שוקלים מחדש את מנגנון ההצבעה, ניתן לשקול גם שלא להגביל כלל את כמות הסיפורים שניתן לסמן מתוך הרשימה. כלומר, בהינתן רשימת סיפורים, יוכל אדם לסמן את כל אותם הסיפורים אשר הוא חושב שראויים לזכות בפרס. לאחר סיכום ההצבעות ילקחו הסיפורים (5 במקרה זה) אשר זכו במירב הקולות.

שלכם,
      אסף.

• #173324 הגב
      ???
      משתתף

שאלה שכמובן אינה רלבנטית לגבי השנה אבל אולי תהיה רלבנטית לגבי השנים הבאות . האם תהיה אפשרות להכניס לקטגורית המועמדים גם סיפורים שהופיעו בכתבי עת שאינם ידועים כמדב"יים מובהקים נניח "מאזניים " או "עיתון "77" או אפילו העיתונים היומיים אם אלה עונים על הקריטריונים של הז'אנר ?
      סיפורים כאלה מופיעים מדי פעם ואם כי לא תמיד נודע על קיומם מרגע שזה נודע לא כדאי להתעלם מהם .

• #173325 הגב
      יעל
      משתתף

האלה לוועדת הפרס, ואז היא תוכל לבחון אותם ולהחליט אם להכניס אותם פנימה.

אם ועדת הפרס לא מודעת לקיומם של הסיפורים, איך היא תכניס אותם פנימה?

• #173326 הגב
      ???
      משתתף

בשנה שעברה היו מועמדים כמה סיפורים מתוך קבצי סיפורים ופרסומים לא ז'אנריים, כל עוד עמדו בתנאי הסף של עריכה מקצועית ופרסום שאינו באתר חובבני או אתר השייך למחבר הסיפור בלבד.

• #173327 הגב
      השמ
      משתתף

מאוד רלוונטית.
      בואו נגיד שבמעריב/ידיעות/הארץ/וואט אוור התפרסם סיפר טופיקי, אז מי שקנה, קנה, אבל מהרגע הזה ואילך הסיפור לא זמין יותר, הוא לא לקניה בחנויות, לא ברשת…
      האם זה הוגן, האם הוא מועמד בכלל ?

• #173328 הגב
      ???
      משתתף

למעלה, לא?

ואם הוא לא יהיה מועמד זה גם לא יהיה הוגן.

• #173331 הגב
      השמ
      משתתף

במקרים כאלו,פרט אולי לנסות לזמן את הסיפורים הללו לרשת בדיעבד לתקופה קצרה , תקופת ההצבעה, אבל שוב, מי יעשה את העבודה, מי בעל האינטרס וכמו תמיד, האם זה בכלל מעשי ?
      לא יודע, לי אין את התשובות במקרה הזה, רק שאלות.

מציג 39 תגובות משורשרות
מענה ל־פרס גפן – קטגוריית הסיפורים הקצרים.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: