ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פרוטוקולים מישיבות הוועד
- This topic has 17 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 19 שנים, 6 חודשים by
Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
Boojie
משתתףבשעתו הוחלט באספה השנתית שהפרוטוקולים של ישיבות הוועד יפורסמו באתר האגודה. ואכן, דבר זה בוצע, ככל שניתן לזהות מאתר האגודה, עד נובמבר 2004. לאחרונה אכן הועלתה שאלה כלשהי בנושא בפורום אורט, אבל טבעה בים המלל הכללי.
אז הריני להעלות את השאלה כאן, בתקווה שאכן תינתן לה תשובה: האם יש סיבה מיוחדת לכך שפרוטוקולי הישיבות (או כל סיכום אחר של החלטות הוועד) לא מתפרסמים באתר לידיעת חברי האגודה? כן, ידוע שחברי הוועד עסוקים ועמוסים וכדומה, אבל עדיין. למרות הכל, חברי האגודה זכאים לדעת מה מחליט הוועד, על בסיס טיפה יותר מעודכן מאשר האספה השנתית. ולא נדרש הרבה יותר מאשר תקציר תמציתי, כמו בפרוטוקולים אשר אכן פורסמו.
רוב תודות לכל אשר יענה. -
גל
משתתףנערכות און-ליין במיילינג ליסט ולפעמים בטלפון ולכן אין פרוטוקול מסודר, ובטח שאין מועדים קבועים בהם יש קיבוץ של כמה החלטות. בדרך כלל, החלטות אלו מתורגמות ישירות למעשים ורואים אותן כבר במדור החדשות של האתר ובמכתב החודשי: מבצעים, שת"פים שונים, הרצאות, כנסים וכו'.
השנה נערכו רק שתי ישיבות ועד עם פרוטוקול "רשמי", כאשר הפרוטוקול של נובמבר פורסם ואילו את זה של הישיבה השניה (מאי? יוני? לא זוכר) הוחלט שלא לפרסם כי זו היתה בעיקר רשימת מטלות לחברי הועד. ההחלטה היחידה שעברה בישיבה היתה תחרות הלוגואים וזו כבר פורסמה.יכול להיות שצריך למסד את עניין הפרוטוקולים ולערוך גם פרוטוקולים לישיבות און-ליין, אבל לדעתי זה מיותר, זה יסרבל את הדברים וסתם יעמיס עוד עבודה על חברי הוועד.
-
גל
משתתףאת מוזמנת להצטרף לוועד הבא ולראות הכל מבפנים
-
גרומיט
משתתףבוג'י לא עושה מספיק גם ככה? רחמים!
-
גל
משתתףאמנם הפניה נכתבה בתגובה לבוג'י, אבל ההצעה פתוחה לכל חברי האגודה, כמובן.
כל חבר אגודה שמתעניין באיך הוועד פועל מוזמן לחוות זאת על בשרו.
בקרוב יעלה דף ההרשמה למועמדות לוועד. -
Boojie
משתתףגל, אני מבינה במאה אחוז את הקשיים וכל זה, אבל יש החלטת מליאה ויש לה סיבות, והאגודה היא עמותה, והיא צריכה להתנהל לפי כללים מסוימים, ובין השאר זה אומר שאם יש החלטת מליאה על דיווח לחברי האגודה, צריך להיות דיווח כזה.
אני לא חושבת שזה יוסיף *כל כך* הרבה בלגן אם יאורגן דיווח חודשי מרוכז של החלטות משמעותיות, שייאספו במדור קבוע באתר האגודה כך שמי שרוצה לדעת מה האגודה זוממת ומה מעשיה, יוכל להתעדכן, והעסק יישמר מתועד באופן מסודר, ולא בהודעות ספורדיות שמפורסמות ברחבי פורומים שונים. היום, אם אני רוצה לגלות מתי הוחלטה החלטה מסוימת ומה הוחלט בה, אני צריכה להתחיל לחפור בפורומים, בהודעות רשימת הדיוור והשד יודע מה עוד, בתקווה שאצליח למצוא את ההחלטה הרלוונטית, וזה לגמרי לא תקין. -
Boojie
משתתףלתת-הפתיל הזה כאל בדיחה משעשעת, כי כתגובה רצינית הוא באמת לא לעניין.
-
???
משתתףהפרוטוקול היחיד שלא הועלה בשנתיים האחרונות הוא זה של הישיבה מ 1.7.05
כפי שגל ציין, הפרוטוקול כלל חלוקת משימות בין חברי הועד :
לדוגמה – חגית : צריכה למצוא הרצאה לפאן קון.
גל : להכריז על תחרות לוגו
ומכיוון שמהר מאד אכן עלתה לאתר ההודעה על התחרות ותוך שיחת טלפון אחת גיליתי שאין צורך למצוא הרצאה מצאנו שלא נחוץ להעלות את הפרוטוקול.
אולי טעינו, את זה תקבע ועדת ביקורת. בשביל זה היא שם ואת מוזמנת לפנות אליה כי אני בקיאה פחות ממנה בתקנון.
אני זוכרת את ההערה בפורום אורט, בדקתי וראיתי שאכן הפרוטוקול הזה חסר והעלתי את העניין בפני הועד אבל מכיוון שהישיבה כללה הטלת משימות על חברי הועד ולא הייתה שם אף החלטה משמעותית (מלבד תחרות הלוגו) החלטנו שאין מה לפרסם.
כל שאר הפרוטוקולים פורסמו. אבל יש לזכור שחלק מההחלטות מתקבלות במייל.
אולי צריך לקבוע שהחלטות מייל גם צריכות להתפרסם. לא יודעת. אפשר להעלות את זה באסיפה הכללית. -
קוסם נחש
משתתףכתובות במכתב החודשי שנשלח לכל חברי האגודה-
אז אפשר פשוט לפרסם את המכתב החודשי באתר הזה…
זה סוג של פתרון שפשוט יחסוך את זמן כתיבת הפרוטוקול… -
Boojie
משתתףואכן אדאג להעלות אותו באספה השנתית, באייקון הבעל"ט.
אני לא מבקשת מכם טובות, אני לא מנג'סת, אני לא מבלבלת את המוח: אני רוצה לקבל בצורה מסודרת – לא בהודעות פורום ספוראדיות שאולי קלטתי ואולי לא ואולי אמצא אותן כשאחפש רפרנס עתידי ואולי לא, לא כשהדבר מתבצע, בצורה מסודרת – את הדיווחים שהוחלט עליהם באספת מליאה. אנחנו עמותה ויש חוקים לעניין הזה.
אני מבינה שאין ישיבות ועד מסודרות, אבל זה עדיין לא תירוץ לא לדווח לחברי העמותה הזאת על החלטות הוועד, בפרט אם הייתה החלטת מליאה בנושא. כן, אני יודעת שזו תוספת עבודה בשבילכם. אבל זה חלק מהנושא של מנהל תקין.
הוועד מחליט דברים. חברי העמותה זכאים לדעת על ההחלטות האלה, בצורה מסודרת ורשמית, בלי צורך להסתובב וללקט פתיתי מידע. כל כך פשוט. אני רוצה לדעת מה מחליטה העמותה שאני חברה משלמת בה. -
???
משתתףאחת.
כל השאר פורסמו.
ואת צודקת בבקשתך, אף אחד לא אמר שאת מנג'סת או מבלבלת את המוח.
אבל מההודעה שלך נוצר הרושם שהועד מעולם לא מפרסם את הפרוטוקולים של הישיבות.
זה לא נכון.
ישיבה אחת לא פורסמה בשל הסיבות שציינתי בתשובה הקודמת.
חוסר תקינות ? יתכן, אני באמת לא יודעת.
מי שידע היא ועדת ביקורת : נעמי וינר ועזר מבורך.
בשמחה תעלי את הנושא באסיפה, אבל מכיוון שזה היה פרוטוקול בודד שלא הועלה והסיבות לכך הן שלא היה מה לפרסם, אני לא רואה על מה בעצם יש לדון.
אם ועדת ביקורת תמצא שהיה כאן הליך שגוי, אז בהחלט יש להעלות את העניין ולהפיק לקחים.
אני רק מבקשת לקחת את הדברים בפרופורציה.ישיבה אחת, ללא החלטות מעבר למי עושה מה ותחרות הלוגו. אנחנו לא מסתירים דברים מפני חברי האגודה. -
גרומיט
משתתףאני מניח שלא תהיה בעיה לפרסם להבא את החלטות הועד המשמעותיות בדף מיוחד באתר האגודה.
-
Boojie
משתתףשמכסה את כל התקופה של נובמבר 2004 ועד היום? ואת אומרת על זה "ישיבה אחת" כאילו שזה מעט? על תקופה של עשרה חודשים של פעילות ועד, כשקדנציה היא שנה?
הממ. האופן שבו את מפרשת את המילה "רק" קצת מוזרה לי.
אז כן, יש מקום להעלות את זה באספה הכללית, לפחות כדי להבהיר שכן, הדיווחים על פעילות הוועד צריכים לכלול גם "ישיבות וירטואליות". -
Boojie
משתתףהרי זה בדיוק מה שהובטח לנו אז, באספה השנתית שקישרתי אל הפרוטוקול שלה. והנה, זה לא קרה, ונאלצתי להעלות את הנושא פה.
אז מה אתה אומר לי עכשיו? זאת לא בעיה? אבל בכל זאת זה לא נעשה עד עכשיו. זה שאתה אומר לי עכשיו שזה לא בעיה זה נחמד, אבל במה בדיוק זה מגובה לעתיד? הרי גם אז אמרו שזה לא בעיה.
זו בדיוק הסיבה שאני חושבת שכן ראוי להעלות את זה באספה השנתית. כדי שזה לא יהיה תלוי ברצונו הטוב של חבר ועד משקיען, אלא שיהיה ברור שדיווח קבוע על החלטות הוועד לחברי האגודה זה דבר שחייב להיות. בכנות, קשה לי להבין איך זה לא מובן מאליו. -
גרומיט
משתתףוהדבר אכן נעשה, כפי שחגית כבר הסבירה למעלה.
לא דובר אז על פרסום שאר החלטות הועד, קרוב לודאי משום שאף אחד לא חשב אז על כך שבעצם החלטת האסיפה לא מתאימה לדרכי העבודה שלנו בפועל. קל מאוד לתקן את זה וליצור נוהל קבוע ומסודר של פרסום הודעות על כל החלטה משמעותית. זה רק יוסיף עוד כאב ראש קטן לניר – הוא רגיל לזה
-
???
משתתףכללית ?
כי אם לא, ואם ההצעה של גרומיט תחייב את הועדים שאחרינו אז לדעתי הבעיה נפתרה.
בוג'י – את העלית נקודה חשובה שלמען האמת לא חשבנו עליה בעבר, אבל מכיוון שרוב ההחלטות מתקבלות במייל אכן יש מקום לפרסם אותן ברגע קבלתן ולא רק את הפרוטוקולים.
אנחנו נדע בימים הקרובים אם הדבר (פרסום כל ההחלטות) מחייב החלטת אסיפה, ואם לא נמצא דרך ליישם את זה כבר עכשיו. אם כן, בבקשה תעלי את זה באסיפה. -
גרומיט
משתתףאת ההחלטה שאליה קישרה בוג'י, ומסתבר שהיא כללה גם את פרסום ההחלטות שבין הישיבות. לרגע התפתיתי להיתמם ולומר שעמדנו בזה כשפרסמנו את החלטות הועד במכתבים החודשיים, אבל זו באמת תהיה היתממות מטופשת.
אני מקווה שבשבוע שבועיים הקרובים אצליח לרכז את החלטות הועד האחרונות ולהעלות אותן באתר. לא היו הרבה כאלה בזמן האחרון, בהתחשב בעייפות סוף השנה. אחרי זה העניין כבר יבוצע דרך קבע, אין לי ספק בזה.
-
Boojie
משתתף
-
-
מאתתגובות