פרד הויל נפטר.

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה פרד הויל נפטר.

מציג 7 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #161006 הגב
      Boojie
      משתתף

סר פרד הויל, אסטרונום וסופר מד"ב לעת מצוא (בעברית התפרסמו "הענן השחור" ו"כוכב הלכת החמישי, אותו כתב ביחד עם ג'פרי הויל), מתנגד נחרץ לתאורית המפץ הגדול, נפטר ביום שני בגיל 86.

• #166442 הגב
      רני
      משתתף

גם פרד?

• #166443 הגב
      Zygon
      משתתף

יצא לי בכנס חובבים לראות חלקים משני סדרות שהוא כתב להם את התסריט :

A for Andromeda וההמשך שלה The Andromeda Breakthrough .

מד"ב עתיק ומשובח: חייזרים,בינה מלאכותית חזיון לעתיד דאז (1970 ).
      למרות שזה קצת איטי ובשחור לבן,זה עדיין מבדר,לצערי הרב זה עוד לא יצא בקלטות
      (ראיתי את זה בכנס חובבים בריטי מהקלטות פרטיות של חובב),אני מקווה שהבי בי סי ירימו עכשיו את הכפפה.

• #166444 הגב
      שלמקו
      משתתף

למרות שבמקרה שלו אני באמת לא יכול להגיד שאני מרגיש משהו- השם מוכר בקושי ובכל מקרה לא זכור לי שום דבר שהוא כתב.

• #166446 הגב
      Boojie
      משתתף

"הענן השחור" עוסק בענן שמגיע למערכת השמש ומתיישב בה, תוך פגיעה בחיים בכדור הארץ. בהדרגה מגלים אנשי כדור הארץ שבעצם הענן הוא ישות תבונית, ומנסים ליצור איתו קשר. ספר מעניין, לטעמי, שגם פורש כמה וכמה מהרעיונות של הויל על "איך פועל היקום".
      "כוכב הלכת החמישי" (נכתב עם ג'פרי הויל) עוסק במערכת שמש נוספת שהמסלול שלה מצטלב עם זה של מערכת השמש שלנו, כך שהיא חולפת בקירבה רבה. אנשי כדור הארץ מתכננים משלחת אל כוכב הלכת החמישי של אותה מערכת שמש, שהוא דמוי ארץ, ודברים משונים מאד קורים כשהם פוגשים את תושבי המקום.

• #166447 הגב
      אהרון
      משתתף
    • #166448 הגב
      שלמקו
      משתתף

(ואני מתכוון ב"רק כש" כתיאור זמן סופי, כלומר בתקופה סבירה אחרי, ולא כתיאור נקודת התחלה, כלומר מאז והלאה)

• #166462 הגב
      אלי
      משתתף

"טבע היקום" בשנות השישים ו"פנים חדשות למדע" בשנות השבעים.
      חבל שלא תורגמו גם הספרים הרדיקליים שלו באמת שטוענים שמוצא החיים בכוכבי שביט וכמוהם מחלות שונות.

מציג 7 תגובות משורשרות
מענה ל־פרד הויל נפטר.

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: