ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פרד הויל נפטר.
- This topic has 7 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 2 חודשים by אלי.
-
מאתתגובות
-
-
Boojieמשתתף
סר פרד הויל, אסטרונום וסופר מד"ב לעת מצוא (בעברית התפרסמו "הענן השחור" ו"כוכב הלכת החמישי, אותו כתב ביחד עם ג'פרי הויל), מתנגד נחרץ לתאורית המפץ הגדול, נפטר ביום שני בגיל 86.
-
רנימשתתף
גם פרד?
-
Zygonמשתתף
יצא לי בכנס חובבים לראות חלקים משני סדרות שהוא כתב להם את התסריט :
A for Andromeda וההמשך שלה The Andromeda Breakthrough .
מד"ב עתיק ומשובח: חייזרים,בינה מלאכותית חזיון לעתיד דאז (1970 ).
למרות שזה קצת איטי ובשחור לבן,זה עדיין מבדר,לצערי הרב זה עוד לא יצא בקלטות
(ראיתי את זה בכנס חובבים בריטי מהקלטות פרטיות של חובב),אני מקווה שהבי בי סי ירימו עכשיו את הכפפה. -
שלמקומשתתף
למרות שבמקרה שלו אני באמת לא יכול להגיד שאני מרגיש משהו- השם מוכר בקושי ובכל מקרה לא זכור לי שום דבר שהוא כתב.
-
Boojieמשתתף
"הענן השחור" עוסק בענן שמגיע למערכת השמש ומתיישב בה, תוך פגיעה בחיים בכדור הארץ. בהדרגה מגלים אנשי כדור הארץ שבעצם הענן הוא ישות תבונית, ומנסים ליצור איתו קשר. ספר מעניין, לטעמי, שגם פורש כמה וכמה מהרעיונות של הויל על "איך פועל היקום".
"כוכב הלכת החמישי" (נכתב עם ג'פרי הויל) עוסק במערכת שמש נוספת שהמסלול שלה מצטלב עם זה של מערכת השמש שלנו, כך שהיא חולפת בקירבה רבה. אנשי כדור הארץ מתכננים משלחת אל כוכב הלכת החמישי של אותה מערכת שמש, שהוא דמוי ארץ, ודברים משונים מאד קורים כשהם פוגשים את תושבי המקום. -
אהרוןמשתתף
-
שלמקומשתתף
(ואני מתכוון ב"רק כש" כתיאור זמן סופי, כלומר בתקופה סבירה אחרי, ולא כתיאור נקודת התחלה, כלומר מאז והלאה)
-
אלימשתתף
"טבע היקום" בשנות השישים ו"פנים חדשות למדע" בשנות השבעים.
חבל שלא תורגמו גם הספרים הרדיקליים שלו באמת שטוענים שמוצא החיים בכוכבי שביט וכמוהם מחלות שונות.
-
-
מאתתגובות