ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פנטסי.קון – מיקום
- This topic has 55 תגובות, 14 משתתפים, and was last updated לפני 21 שנים, 5 חודשים by
יעל.
-
מאתתגובות
-
-
רז
משתתףלבקשת ניר – אני מזיז את הדיון לכאן מהודעת הבחירות לועד.
במה הדברים אמורים:
ישנה הסכמה גורפת כי פנטסי.קון זקוק לאכסניה חדשה במקום אולם "מופת" בו הוא נערך עד כה. כידוע, במקביל לפנטסי.קון ובחפיפת זמנים בלתי-נמנעת, נערך גם כנס מקביל של המועדון. אחת ההצעות שעולות היא העברת פנטסי.קון למתחם "אשכול-פיס" הסמוך לסינמטק. אני סבור (מתוקף נסיוני כמנהל פנטסי.קון הקודם) כי מדובר ברעיון לא-טוב.
עד כמה שלא נעים להודות בזה, הריחוק בין שני הכנסים עשה לפנטסי.קון רק טוב. אנשים באו לפנטסי.קון – ונשארו שם. אלה האנשים שאחראים למרבית הכנסות הכנס (ואני מדבר כאן מידע אישי). במובן מסוים, הארגונים נתנו לחובבים בחירה – תגיעו למקום אחד או למקום אחר.
אם הפנטסי.קון יערך באשכול פיס לא תהיה בחירה כזאת. ברירת המחדל של אנשים תהיה להגיע לסינמטק ואולי גם לבדוק מה הולך באשכול.
והבעיות חורגות מעבר לזה – הקרנות חופפות, אם יהיו (וסביר שיהיו, האמינו לי) יצרו מצב בו אנשים יעדיפו ללכת לראות הקרנה X בסינמטק במקום באשכול (ולא צריך להיות גאון כדי להבין למה), דוכנים – בעלי הדוכנים יעדיפו להציב אותם בסינמטק, אני סבור אם ניתנת להם הבחירה בינו ובין אשכול.
השורה התחתונה היא שאולמות אשכול עולים לא-מעט כסף, ואם אנחנו מתכוונים להוציא אותו – עדיף להוציא אותו על אולם יותר אלגנטי (אשכול יותר אלגנטי ממופת – אבל שיא הפאר הוא לא) שנמצא במרחק-מה מהסינמטק. המרחק הזה, כפי שהסברתי, חשוב לנו.
דומני, אגב, כי הממסד העלה רעיון לגבי אולם כזה. שווה לברר. -
אמבר
משתתףיש בו חדר הקרנה אחד אבל כמה חדרים נוספים. כדאי לשאול את תמר או את רני שבדקו את האולם הזה. כדאי גם לשאול את תמר לגבי בית דני, היא לא התרשמה ממנו, אבל כדאי לבדוק שוב.
היו לי עוד כמה רעיונות, דבר איתי בהזדמנות.
גם אני לא מתה על אשכול פיס בתור אלטרנטיבה למופת.
-
???
משתתףלמה אשכול פיס הוא אופציה בכלל?
מה קרה לכל גוש דן שהצטמצם לו לשני אתרים ?
ובנוסף למה שאמרת רז, על הריחוק שעשה רק טוב לפנטסיקון, למה לא לאתגר קצת את הקהל ולערוך את הכנס ברחובות או חיפה, שני המקומות מאד נגישים מבחינת תחבורה ציבורית, וברחובות לפחות, החשש לפיגוע (מבחינה סטטיסטית, טפו טפו טפו) קטן יותר מת"א.
חוצמזה, ככה אפשר יהיה לישון אצל גל
ואם זה יהיה בחיפה, אפשר להלין על המרפסת של נומי לפחות תריסר מתנדבים. -
אמבר
משתתף -
???
משתתףמה, המרפסת של נומי ?
על סמך מה את קובעת שרחובות אינה אופציה ?
למה לא לערוך משאל באיקון, משהו בסגנון – כמה מגיעים עם רכב לפסטיבלים ? כמה מגיעים עם רכבת ?(אז זה לא משנה עוד תחנה או שתיים)
כמה ישנים מחוץ לבתיהם במהלך הפסטיבל (אצל חברים, דודים וכדומה) ? או יותר נכון, כמה מגיעים מחוץ לת"א ?
והשאלה החשובה ביותר – האם תסכים/מי להרחיק עד רחובות/חיפה/אשקלון/באר שבע, נא להקיף את התשובה המועדפת.
ואם לא באיקון, ניתן להוסיף את השאלון הזה למכתב החודשי ו/או לפינת הסקרים שיש בדף הראשי של אתר זה.
ותחשבו על זה -
אמבר
משתתףורחובות מאוד לא נגיש. אין מה לעשות, נוחות ההגעה למרכז, במיוחד למי שנטול רכב היא הרבה יותר גדולה.
-
רז
משתתףרחובות אמנם יותר קרובה, אבל אלא אם כן נצליח למצוא שם אולם באיכות פנטסטית ובמחיר סביר, אני בהחלט רואה את ההגיון שבהעדפה לאזור "תל-אביב רבתי".
וכמובן, השיקול המכריע אותו לא ציינתי – אנחנו עובדםי קשה כדי לתת לפנטסי.קון זהות ייחודית משלו. מיקום שלו מטרים ספורים מכנס אחר – מבטל את הזהות הזאת. -
???
משתתףרק רציתי להוסיף שיש אפשרות לשכור קרונות ברכבת ישראל, קראתי על זה במגזין "אקספרס" שמחלקים בימי א' ברכבת.
רק תחשבו על זה :
"פנטסיקון 2024 – באולם הכנסים הבינלאומי ע"ש פרס באילת. הסעות מאורגנות יוצאות מרציף 9 ו 3/4 בשעה 8:30 ומגיעות ב 10:30 לתחנת הים האדום."
זה טוב שיש מה לשאוף אליו, לא ? -
???
משתתףהצעתי פעם, ואני עדיין חושבת שזה רעיון טוב. מיקום נהדר, ונראה לי שאפשר להתמקח איתם.
-
אמבר
משתתףאבל אני לא זוכרת אם זה פסח או סוכות
-
???
משתתףבחול המועד סוכות מתקיים שם פסטיבל מספרי סיפורים ולכל חובבי האי הירוק שביניכם (משום מה חובבי פנטסיה ומד"ב רבים הם גם חובבי אירלנד והמוסיקה הנוראית ההיא) הרי שב 18.10 מוצ"ש שאחרי איקון יש ערב סיפורים המוקדש לאירלנד כולל הופעה של ירוק עד ומעגל הטורקיז.
לפחות פסטיבל הסיפורים התחשב בחובבים ועושה את הערב יומיים אחרי איקון ולא חופף לו… -
Boojie
משתתףבדרך כלל, בפסח יש כמה ימי "חול" בתקופת חול המועד – נדמה לי שהמצב של שנה שעברה, שבו היה מספר מוגבל מאד של ימים אפשריים, הוא היוצא דופן ולא הכלל.. האם יש סיבה לא לשקול לעשות את הכנסים במועד *עוקב*, בסינמטק? שהרי אבק כוכבים לא תופס את *כל* ימי חול המועד בסינמטק.
-
אמבר
משתתף -
רני
משתתףמתקיים אותו מצב יוצא דופן.
-
אסטרו-נעמי
משתתףבית דני הוא מתנ"ס שממוקם בצורה זוועתית (אוטובוס אחד שיוצא כל חצי שעה, עובר בכל שאר העיר קודם ומסתיים באיזור 20:00), בנוי מתנ"סית להחריד וחסר כל איכות שיש למופת, וכמובן את כל אלה שאין לו.
-
ארז
משתתףקודם כל, בדקתי בלוח שנה, ואכן גם השנה יש יומיים וחצי שאפשר לערוך כנס.
רז, אני מקבל את דעתך לגבי מיקום הכנס (כלומר, לגבי אי מיקומו…).
אני רוצה רק להכניס תיקון אחד: לפחות אחד מבעלי הדוכנים הצהיר בפני שהוא יעדיף להציב את דוכנו בכל מקום שאנשי האגודה יהיו.
לגבי מיקום שונה – ביקשנו בזמנו רעיונות והצעות. אולי כדאי, אם החלטנו (וגם על זה אפשר לחשוב) שהמרכז הוא ת"א, עד כמה אנחנו רוצים להתרחק ממנו. פנו אלי כמה בעלי מקומות עם הצעות מפתות למדי, אבל במקומות די רחוקים מהמרכז.
-
רני
משתתףפשוט משום שזה המקום הנוח ביותר לכל מי שלא במרכז. הדרומיים לא יצטרכו לנסוע עד לצפון, הצפוניים לא יצטרכו להרחיק עד לדרום וכו… המרכז הוא פשוט נקודת המפגש הנוחה ביותר לכולם.
נקודה נוספת: מיקום הכנס לא יכול להתקיים במקום שאין אליו תחבורה נוחה. מופת והסינמטק (וגם אולם ענב) הם אידאליים מבחינה זו. כל מקום אחר יצטרך להישקל לאור הנתונים הללו גם כן. (ובעיני, מיקום באזור המרכז שיש להיסחב אליו זמן רב באוטובוסים אינו קביל גם הוא).
זה די מצמצם את האפשרויות לת"א, רמת-גן והסביבה.
-
???
משתתףיש כמה אוטובוסים במרחק הליכה לא רב מבית דני, כולל קו 16, שנוסע לעתים קרובות מאד ומגיע לתחנה המרכזית. בנוסף, יש לבית דני מגרש חניה גדול.
הרעיון של בית דני מבוסס על שילוב בין בית דני לבין אמפי דוהל, שהוא אולם מכובד *מאד*, שעל במותיו של הופעות של להקות תיאטרון ומחול וכיו"ב, ומצויד בציוד הקרנה מובנה.
בית דני עצמו יכול לספק, בנוסף לשילוב עם דוהל, אולם אחד גדול מאד, שניתן לחלקו לשני אולמות לצרכי הרצאות באמצעות מחיצות, ומספר לא קטן של כיתות, שחלקן מכילות טלויזיה ווידאו.
-
גרומיט
משתתףכן, גם אני רואה את היתרונות שיש למרכז, אבל צריך לזכור גם שיש עשרות רבות של ארועים מוצלחים שמתקיימים בפריפריה, או לפחות מחוץ לגוש דן – החל מפסטיבלי הקולנוע בירושלים ובחיפה, דרך כרמיאל (פסטיבל מחולות), צפת (כלייזמרים), עכו (תיאטרון "אחר"), אילת (ג'ז), ערד (מוזיקה) ועוד. אם יש מועצה מקומית שתפרוש את חסותה על ארוע מד"ב גדול (ובכך תאפשר תקציבים הולמים שיחפו על הריחוק מהמרכז), אפשר לעשות כנסים בעלי אופי מיוחד באמת ועם הרבה יותר חשיפה ו"רעש" ממה שיש לנו כיום בפנטסיקון ואפילו באייקון. בהחלט לא צריך לפסול על הסף ארועים מחוץ למרכז.
-
סידהרתא
משתתףסינמטק ירושלים?
-
???
משתתףבבאר שבע יש סינמטק שיכול להתאים כי הוא בעל שני אולמות – האחד להקרנה והשני לסרטים.
הוא ממוקם בקניון ולפניו יש רחבה בה ניתן להציב דוכנים.
העלויות הנמוכות יחסית והתמיכה שאולי נקבל מהעיריה יכולים לכסות על הבאת המרצים ומתן הנחות למגיעים מרחוק, כפי שעושים בביגור.
שוב, אני מציעה לערוך משאל באתר או באיקון ולראות מה המצב.
אולי לא כדאי לערות את פנטסיקון אלא כנס נסיוני במועד אחר, שהרי התברך עם ישראל בלפחות 2 רגלים ועוד מיני חגים, מועדים ושאר ימי שמחה.וכל הכתוב מעלה תקף גם לגבי חיפה.
-
???
משתתףאני קצת חושש מזמן הנסיעה שיהיה לצפוניים כדי להגיע לבאר שבע, אבל זה לא אומר שלא צריך לבדוק את האפשרות.
מבחינת חגים, יש בעיה. רק בסוכות ובפסח יש את חול המועד, ולא נראה לי סביר שנערוך כנס שהציבור הדתי לא יוכל להשתתף בו. אבל יש את הקיץ, וניתן לחשוב על מועדים אחרים.
-
רני
משתתףמדהים. לא מכיר אף בית קולנוע בעולם שמצויד בנוף כזה. וגם קל להגיע אליו. ויש בו שני אולמות משובחים עד מאד. אם אחד הירושלמים שבחבורה ירצה להרים את הכפפה ולבדוק מה ניתן לעשות שם (ואפילו את פנטסיקון, מבחינתי) הרי שאני בוודאי שלא שמיע כל התנגדות.
והמרפסת שם פשוט אידאלית למפגשי בית הקפה של הכנסים שלפעמים הם מוצלחים אף יותר.. לא, לא נמשיך לכיוון הזה
בקיצור:
שווה לבדוק. -
???
משתתףהיתה בית ציוני-אמריקה.
אין לי מושג מהי איכות האולם שם – מזכרוני המחורר לגבי האירוע היחיד אותו ערכה האגודה באותו אולם (בלי לגלוש לדיון על איכות אותו אירוע, בבקשה), הוא זכור לי כעדיף על זה של "מופת". יש שם גם מקומות שיוכלו לשמש להרצאות באיכות גבוהה מזו של הקומה השניה של מופת.
ומעבר לזה – מדובר בבית קולנוע פרופר, מה שאומר שהודעות על אירועים שם יתפרסמו בעיתונות הכתובה מה שלא קרה (מבלי לזרות פה מלח על הפצעים של אף אחד) בפנטסי.קון הקודם. -
???
משתתףבחנוכה יש חופשה של יום לסטודנטים, וחופשה של שבוע לתלמידים.
זה אומנם לא מוגדר כחול המועד, אבל גם במהלך פסח וסוכות יש מקומות עבודה שאצלם "העסקים כרגיל" ואין חופשות. -
???
משתתףומקום נוסף, שהעליתי בעבר, אוניברסיטת תל אביב.
מסלול מקיימים שם כנס, שווה לשאול אותם מה הפרוצדורה. -
רני
משתתףמנהלת המקום. זה אמנם היה לפני שנתיים, אבל אם זכרוני אינו מטעני המקום היה יקר להחריד. אמבר: תקני אותי אם אני טועה.
-
רז
משתתףצריך לזכור: פנטסי.קון הוא כנס מאוד מצליח פיננסית. ומאחר והמקום הנדון פה הוא גם בית קולנוע, יכול להיות שהוא כבר מחזיק ברשותו את ציוד ההקרנה שאין במופת (וההשכרה שלו, למיטב זכרוני, היתה הוצאה נכבדה למדי על האגודה). קח שיכול להיות שישנם שירותים במקום הזה – ציוד הקרנה, אזכור בעיתונות וכו' – שהעלויות שלהם יחסכו מאתנו.
-
רני
משתתף -
רני
משתתףזכור שהיה יקר הרבה יותר מהסינמטק וגם ממופת.
-
רני
משתתףבתקופות של חגים וחופשים כיוון שאז חלק גדול מהאולמות שלהם מוקדשים להקרנת סרטי ילדים רווחיים או מטריקסים למינהם.
בקשר לאוניברסיטה – שווה לבדוק.
-
אמבר
משתתףמשהו כמו 55,000 ש"ח והמקום לטעמי מכוער משהו.
-
אמבר
משתתף -
רז
משתתףכמו הסינמטק או מופת?
אני פשוט זוכר שנערך שם פסטיבל קומיקס שקשה לי להאמין שעלה אותו סכום. -
אמבר
משתתף -
אסטרו-נעמי
משתתףאבל אני עומדת מאחורי טענתי שבית דני הוא לא. עברתי שם השתלמות של ארבעה ימים לא מזמן, וכל יום היה קשה יותר להגעה בתחבורה ציבורית מקודמו, על אף שבכל יום הכרתי את האפשרויות יותר. כשנסעתי עם בעלי אוטו, בחלק מהימים, הסתבכנו נואשות יותר מפעם אחת. אני אחזור ואזהיר – מיקום בעייתית להחריד.
ציוד ההקרנה בבית דני – בכיתות, לפחות – נמצא במצב מאוד לא מזהיר (בלשון המעטה), רובו בעייתי וקטן בלי פרופורציה לכיתה בה הוא נמצא. לפחות אותו ציוד (בשלושה חדרים שונים) בו אני נתקלתי. בית דני הוא מתנ"ס, והוא נראה ככה. מכל הבחינות. -
אסטרו-נעמי
משתתףבפעם שעברה שניסיתי לבדוק גלגלו אותי מכל המדרגות, אבל מתגובות של אנשים אחרים אני משתכנעת יותר ויותר שפשוט לא פניתי לפקולטה הנכונה. אני אנסה שוב.
-
אמבר
משתתףאחרי שרני רדף אחריהם המון זמן, ואחרי שקודם הם היו מוכנים לדבר על הסדר התחלקות ברווחים. ועד כמה שאני זוכרת, אין להם תכניה מסודרת כמו בסינמטק וגם עם ציוד ההקרנה היו בעיות. בכל אופן, אני לא ממש זוכרת את הפרטים, אבל רני ואני יצאנו עם רושם שלילי מהאנשים.
אבל רני או תמר בדקו את מרכז עינב, שווה לבדוק אותו שוב.
-
רז
משתתף -
אמבר
משתתף -
גל
משתתף -
???
משתתףאולי את צריכה לפנות לאגודת הסטודנטים ולא לפקולטה מסוימת ? או לנסות אצל הדיקאן ?
נראה לי שאוניברסיטת ת"א תשמח לכל סכום כסף שיתגלגל לידיה בזמן הקרוב… -
אריק
משתתףמהם הקריטריונים שאנחנו רוצים למצוא בעת חיפוש אולם?
על כמה מושבים באולם אנחנו מדברים? כמה אולמות נדרשים במקביל? מהו מחיר היעד שהאגודה יכולה/ מוכנה לשלם? איזה קריטריונים נוספים נדרשים? -
אמבר
משתתףבערך 200 מושבים, עדיפות לאולמות בעלי מערכות הקרנה קיימות.
צריך עוד חדר הרצאות אחד לפחות (וכמה שיש יותר אז זה יותר טוב) וחדר קטן לצוות, לובי שאפשר לשים בו דוכנים ולקיים בו פעילויות. צריכה להיות תחבורה ציבורית נוחה וחניה זמינה (רצוי חינם).
רצוי מאוד גם שהסביבה והמקום יהיו נעימים, עם מקומות שאפשר לשבת בהם, עם או בלי אוכל. מאוד לא רצוי שיהיה מרחק רב בין חדרי ההקרנות לשאר (זו נדמה לי שהיתה הבעיה עם בית דני).
יש עדיפות מוחלטת למי שמוכן לעבוד על בסיס חלוקת רווחים ולא למי שרוצה תשלום מראש.
-
???
משתתףלפני כמה שנים הייתי ביום עיון שם ולמיטב זכרוני היה שם אודיטוריום גדול וחדרי הרצאות רבים. גם המיקום במרכז פארק הירקון הוא נוח ויש הרבה חניה, לובי גדול ושטחים מסביב. כדאי לבדוק איתם.
-
סידהרתא
משתתףאכסניית רבין בנווה שאנן בירושלים, מקום יפה ומאוד מסודר. אבל אני לא בטוח אם יש להם אולמות הקרנה שיכולים להכיל מספר אנשים גדול בצורה נוחה.
-
רני
משתתףהאולם משמש הן להופעות והן לישישבות מועצת עירית תל-אביב. האולם עצמו חדש, אבל תלול מאד. יושבי השורות העליונות יצטרכו לשרבב היטב את ראשם כדי לראות מה מתרחש על הבמה. עד כמה שזכור לי אין להם ציוד הקרנה.
-
רני
משתתף -
אמבר
משתתףאיתנו אירועים
-
יעל
משתתףיש כמה וכמה אולמות מתאימים להקרנה, שפע של חדרי הרצאות, תחבורה ציבורית נהדרת כולל תחנת רכבת קרובה, מסעדות קרובות יחסית (לא יודעת לגבי כשרות לפסח), המון מקום לדוכנים, קהל יעד שלומד במקום ועוד.
לדעתי האוניברסיטה תשמח לארח כנס כזה באחת הפקולטות.
-
יעל
משתתףהייתי שם בקונצרט ויצאתי עם כאב גב.
זוועתי!
-
???
משתתףהמתחם של אמפי דוהל ובית דני הוא מתחם סבבה.
יש שם אולם גדול מאוד (מאוד) ועוד מין אולם גדול נוסף שאפשר לעשות בו הקרנות והרצאות (אבל ללא ציוד הקרנה), ובבנין ליד ישנן כיתות לימוד.הבעיה היא קודם כל המחיר, שהוא אומנם לא כל כך נורא, אבל עדיין, וגם שזה להתפזר על שלושה מתחמים, שאני לא יודע אם זה מתאים לאירוע בסדר גודל של פנטסיקון.
ואי אפשר לקחת רק את בית דני – כי אז אין אולם הקרנה טוב, ואי אפשר לקחת רק את אמפי ווהל, כי אין חדר הרצאות נורמלי, והכיתות בטח ובטח שלא עומדות בפני עצמן.
-
סליחה, אבל לא הייתי שם כבר כמה שנים אז אין לי מושג (ואולי זה שם המסעדה במקום?). בכל מקרה, המרכז נמצא בפארק הירקון ממש מתחת לנתיבי איילון, על מפגש הנחלים ירקון ואיילון. היה להם אולם גדול עם ציוד הקרנה ומספר חדרים נוספים. מתקימים שם די הרבה ימי עיון למיטב ידיעתי.
-
יעל
משתתףאלא אם אתם רוצים כנס לתיכוניסטים בלבד. אמנם יש חופשה לסטודנטים אבל היא לא זהה בכל האוניברסיטאות, זה רק יום אחד (או שלושה בבר אילן), ולאנשים עובדים אין אפילו את התקוה שהעבודה תהיה חצי יום. בסוכות ובפסח יש הדממה בכמה מבסיסי צה"ל מה שמאפשר ליותר חיילים להגיע ובחנוכה לא.
כנס בחנוכה יהפוך מהר מאוד לכנס לילדים ולנוער. שזה יכול להיות נחמד, אבל לא בשביל פנטסיקון אלא בתור פרוייקט אחר.
-
תומג'י
משתתףבעיר שיש בה תחנת רכבת.
בתור מישהי שמגיעה מעיר אחרת שאינה בגוש דן – אני חייבת להגיד שהרכבת עושה את כל ההבדל.
אז לבאר שבע למשל אני אגיע – אבל לגבעתיים למשל – לא. (וזאת בהנחה המפוכחת, שכשאני יורדת מהרכבת אני צריכה לקחת אוטובוס אחד לפחות). וזאת למרות העובדה שאני גרה קרוב יותר לגבעתיים. לא הייתי נוסעת לכנס אם הייתי נדרשת להחליף שלושה אוטובוסים בדרך.
רוצה לומר – לא צריך רק להתחשב ב"האם יש אוטובוסים או לא", אלא גם ב"כמה בדיוק מרכזי הקו הזה שעובר שם". מידת הטרחה לה נדרש הנוסע בתחבורה ציבורית צריכה להלקח בחשבון. -
יעל
משתתףיש מקומות בגבעתיים שמרוחקים מהרכבת מרחק אוטובוס אחד ויש מקומות בתל אביב שמרוחקים מהרכבת מרחק שני אוטובוסים – וזאת למרות ריבוי התחנות בתל אביב.
אבל אני מסכימה איתך שקירבה לרכבת צריכה להיות שיקול חשוב בהחלטה.
-
-
מאתתגובות