ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › פנטסיה אפילה בצבעים
- This topic has 9 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, 7 חודשים by יעל.
-
מאתתגובות
-
-
אסטרו-נעמימשתתף
כבר חודש שאני מנסה לשפר את הפואמה הזו, ומשפרת שוב ושוב. מכיוון שבכל השבוע האחרון לא מצאתי שום דבר חדש לשנות, אני מוצאת שזה זמן טוב לפרסם…
פנטסיה אפילה בצבעים
בלב ליבו של יער עד
מחוללת לה נימפה זהובת עינים
לכבודה מוריקים העלים על כל בד
ושמש-פז שולחת זהב-קרנייםמסתר צופות בה עיני עלם כחולות
את השמש מחליף סבא-ירח הטוב
לאורו התכול לא יעז להתגלות
יודע שבמלואו, יצבע את עיניו בצהובלאורה הבהיר של הלבנה המלאה
הציעה לה הנימפה מצע תלתן וטחב רך
כוכבים מכסיפים את שמלתה הצחורה, הנאה
ראשה על כרית עלים, והיא חשה בטוח כל-כךעת בוקר, עיניו אדומות בבכי, נס העלם הרחק משם
אבוי, הוא הבין מה אירע עת חשך הליל
שמלת הנמפה הברה הוכתמה בנהרות שני וארגמן
עוד רודפהו חיזיון צווארה הגא, משוסף בשיני זאב מיילל. -
שלמקומשתתף
-
???משתתף
קודם כל נהנתי… למרות שלשיר לטעמי חסר בית או שניים. הבתים כתובים נפלא ובהחלט מעוררים רגש. אבל הוא כה קצר עד שבסופו של דבר נותרים עם שמלת נימפה ביד.
*בהתייחס ל-אבל למה?* :קשה לי לראות מוות לחינם בחיים, ובמידה מסוימת גם קשה לראות מוות לחינם בסיפורים. והתחושה שלי שגם כאן היה במידת מה מוות לחינם, האומנם?
ולאחר השאלה הפתוחה… שבוודאי תשמחי לענות עליה, לעצמך אם לא לי. אשאל שאלה קוסמת לפורום הזה… האם יום יתאפשר לנקד במחוזותינו… למרות שהשואל לא הולך תמיד לפי כללי הדקדוק…. כי בשירים, אף יותר מסיפורים, חלק מהמלים מבקשות אותן.
-
פול מואד'דיבמשתתף
אני מסכים עם alonwho@what… בהחלט יש כאן תחושה שחסר משהו ברמה העלילתית, איזשהו גשטאלט שיתגלה מן הבתים ויחברם לכדי מיקשה אחת.
יחד עם זאת, בחירת הדימויים, השפה והנושא – לעילא ולעילא. כל הכבוד!
-
אבישי 1משתתף
הנושא והעלילה מצויינים. יש לי בעיה עם העיבוד הפואמי דווקא – חוסר המשקל, ותחושה מסויימת של עודף מילים ("שמלת הנמפה הברה הוכתמה בנהרות שני וארגמן" במקום, אם נלך עד המינימום האפשרי, "שמלת צחור הוכתמה ארגמן", הלירי יותר). עדיף היה, לדעתי, להשאיר יותר לקורא ולוותר על כמה מהביטויים. כרגע נוצר רושם שממש רצית להשתמש בכמה שיותר מילים כדי להעביר את המסר, על חשבון אמנות הצורה. חבל, כי היצירה ממש סובלת מזה – לדעתי כמובן.
-X-
רק בקריאה שנייה נגלה לי הסיפור כולו, וההסתרה הזו טובה. לא ברור מדי, גם לא נעלם לגמרי. יופי.
-X-
שלושת הבתים הראשונים מזכירים מאוד, באופן מתמיה אפילו, משהו שכתבתי פעם. כנראה שמוטיב הנימפה-המחוללת-והצופה-הנסתר קיים אצל כולנו באופן תת הכרתי. או משהו.
-X-
(שימו לב לשימוש החדשני בתחליפי-כוכביות בטקסט לא-סיפורי.)
-
ג'יי האמיתיתמשתתף
הסיפור עצמו חבוי אך מתגלה בקריאה שניה – וזה יפה. אבל יש משהו מוזר בקצב של שתי הפסקאות האחרונות. אני מסכימה שכדאי להוריד חלק מהדימויים. מעבר לכך, הפואמה קצרה מדי. אין מספיק זמן להקשר לדמויות… אולי כדאי להוסיף לילה אחד שבו לא קורה הדבר הנורא יהיה מעניין. או ליצור מצב בו נוצר ביניהם קשר מסויים, כך שהטרגדיה בסוף תהיה גדולה יותר… ככה יש משהו קצת "חלש" בטקסט.
-
אסטרו-נעמימשתתף
לתת לכל בית… אם תביטי שוב, תראי שלש בית מילה-שתיים נוספות בכל שורה, בהתאם לעלילה שמתפתחת: בית ראשון – הצצה פנימה, בית שני – מבט מעט ארוך יותר לכיוון העלם, בית שלישי – עלילה, בית רביעי – גילוי.
-
ג'יי האמיתיתמשתתף
ממש בקול רם, ואין מה להגיד – הפואמה שלך משתפרת. בלי שאת עושה כלום, מדהים לא?
בכל מקרה, אני מבינה את הרעיון. ולמעשה כן שמתי לב לכך שהפסקאות מתארכות, אבל איכשהו זה לא הסתדר לי בקריאה ראשונה או שנייה. בקיצור, לא יודעת. אולי פשוט מזמן לא קראתי שירה! -
שלמקומשתתף
אם לא היו השיניים, והיה כתוב על צבע שערה של הנימפה…
-
יעלמשתתף
אבל מן הצד השני הסוף מאוד מאוד אחר.
הפואמה מאוד מצאה חן בעיני, אבל איכשהו לא גיבשתי דעה סופית. באמת צריך לקרוא פעמיים.
משהו במשקל לא מסתדר לי. השורות לא מספיק מתנגנות בקריאה.
-
-
מאתתגובות