ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פורסמה רשימת המועמדים לועד האגודה
- This topic has 32 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 22 שנים, חודש 1 by Boojie.
-
מאתתגובות
-
-
גלמשתתף
ולועדת הביקורת.
תהנו -
Kipodמשתתף
מה ההבדל בין מישהו שסתם תורם, לחבר בועד?
מה מונע ממישהו שרוצה לתרום, לעשות כן לא כחבר בועד?למשל, מדוע שתפקיד עורך המימד יהיה קשור למושב בועד?
(אין לי -שום- טרוניות כנגד דותן, בין כעורך המימד, ובין כחבר ועד. סתם דוגמה.)או בקיצור – שבעה חברי ועד, זה לא קצת הרבה לאגודה קטנה כשלנו?
-
גלמשתתף
אין מניעה ממישהו לתרום שלא כחבר ועד (ולדוגמה שנתת – הרי דותן היה העורך גם כשלא היה חבר ועד).
הבדל נוסף (אני חושב. יתכן ואני טועה) הוא שהיחס אליך עשוי להיות שונה אם אתה פונה לגוף מסויים בבקשה לשיתוף פעולה/עזרה כחבר ועד או סתם חבר אגודה. -
???משתתף
שנה שעברה.
עקרונית, בנאדם יכול לתרום ולתרום הרבה גם אם הוא לא חבר. וזה אפילו חיוני כיוון ששבעה חברי ועד לא מספיקים לעשות את כל העבודה הקיימת.
היתרון בלהיות חבר ועד הוא ביכולת להשפיע במגוון של תחומים ונושאים ולא רק בתחום המצומצם שאתה עוסק בו. ובנוסף, גם ביכולת לקבל החלטות עקרוניות בנושאים שמעניינים אותך.
נניח למשל שמחר הועד מחליט לקבל החלטה שלא יפורסמו במימד סיפורים מתורגמים בכלל. אם עורך המימד אינו חבר ועד אין לו דרך להשפיע על ההחלטה (פרק לשכנוע או לשיחוד חברי הועד). אם הוא חבר בועד יש לו זכות להיות שותף בקבלת ההחלטות.
-
Kipodמשתתף
האנשים הרלבנטיים.
(מה פתאום "רוצה לקוות"? יודע מגוף ראשון שכך הוא.)האם העובדה שמונסניור יניב אינו חבר ועד פוגמת בעבודתו כמנהל ועורך אתר האגודה?
כפי שאני רואה את הדברים, הועד נועד כדי לקבוע מדיניות. לא כדי לבצע. לא תפקידו של הועד לשלוח עשרות מכתבים לחברי האגודה, או לחדש חברויות.
כדי לקבוע מדיניות מספיקים שלושה אנשים.לא זאת בלבד, אלא ששלושה אנשים שנבחרו מתוך שבעה מועמדים, ייצגו לדעתי טוב יותר את קהל המצביעים מאשר שבעה אנשים שנבחרו מתוך שבעה מועמדים.
-
ארזמשתתף
1. אתה יודע שהאנשים הרלבנטיים משתתפים בישיבות הנוגעות לעניין ספציפי, שכן אתה השתתפת בישיבה הנוגעת לפרס גפן.
2. לא.
3. ייתכן שהוועד נועד לקבוע מדיניות, אך בפועל רוב העבודה השוטפת ועבודת ההכנה לכנסים נופלת על חברי הוועד והמזכיר.
4. אתה יודע את כל אלה. מה הנקודה שלך?
-
Kipodמשתתף
לדעתי ועד של שלושה יספק, וייצג את חברי האגודה טוב יותר.
-
ארזמשתתף
קרא שוב את הודעתי הקודמת, תחת הכותרת "תשובות", סעיף 3.
-
Kipodמשתתף
אבל מה שאתה מתאר שם הוא תוצאה. הרי לא יתכן שמישהו יהיה חבר בועד, אבל לא יעשה שום דבר, נכון?
מה שאני מציע הוא המצב שנראה לי ברור מאליו –
שלושה אנשים, נבחרים ע"י הרוב, וקובעים מדיניות.
שאר התפקידים מבוצעים ע"י אנשים מן השורה. כפי שהסכמת גם אתה, תפקודו של מונסניור יניב אינו נפגע עקב אי היותו חבר בועד.
אני לא רוצה להמשיך בדוגמאות אישיות, פן אנשים יפגעו מבלי שאתכוון, אבל התפקיד היחיד שאני רואה כהכרחי שימולא ע"י חבר ועד הוא תפקיד הגזבר. כל השאר באמת לא הכרחי.כמובן שאין בכך לומר ש-אם- חבר ועד ירצה הוא יכול גם להיות בועד, וגם לקחת תפקיד ביצועי. "מרכז תיאומי יצירה עברית", למשל.
במה מצב כזה רע יותר מהמצב הנוכחי?
(את הצד החיובי הסברתי כבר בהודעות קודמות.) -
אהרוןמשתתף
מערכת ה"מימד" חפשית להחליט לבדה על תכני העיתון, לרבות פרסום או אי פרסום סיפורים מתורגמים. היא איננה חופשית פחות בהחלטותיה מועדת התכנים של אייקון, למשל, או מעורך אתר האגודה.
מובן שכאשר נדרשות החלטות הקשורות בהוצאה כספית מיוחדת, יש צורך בהחלטה מתאימה של הועד, המתפקד למעשה בתור מו"ל. -
ארזמשתתף
המצב המעשי היום שמי שעושה הם חברי הוועד. לחברי הוועד קשה יותר לסרב לעשות משהו, מכיוון שהם חברי וועד. נכון שיש דברים, שאף נעשים, שניתן לעשות מחוץ לוועד כמו בתוכו.
אני לא רואה מצב שבאגודה כמו שלנו, יהיו שלושה חברי וועד שלא יעשו דבר, מלבד לקבוע מדיניות. אולי, עם עוד חמשת אלפים חברים.
מצטער, ידידי. מי שרוצה את הכבוד (המפוקפק), חייב לעבוד.
-
ארזמשתתף
ואני חושב שהנקודה הובהרה.
-
אהרוןמשתתף
אין שום דבר קדוש במספר שבע, ואולי באמת עדיף ועד של 3 או 5, בתנאי שלצידו פועלים מספיק גורמים (כמו מערכת המימד, ועדת אייקון וכו') שמתמסרים לפעילויות ספציפיות. מה שקובע הוא מספר חברי ההנהלה המינימלי שמחייב חוק העמותות (לא זכור לי כרגע מהו המספר הזה, אך דומני שהוא קטן מ-7).
-
אהרוןמשתתף
-
ארזמשתתף
-
אהרוןמשתתף
-
Boojieמשתתף
נראה לי שבשנה הבאה נעמוד בפני מצב שבו יהיו רק שלושה מועמדים… הרי שבעת המועמדים שיש כרגע גורדו בכוח מכל מקום אפשרי, לא?
-
Boojieמשתתף
הועד לא יכול להחליט, נגיד, שמכיוון שמטרת האגודה לקדם את המד"ב הישראלי, המימד יפרסם רק סיפורים עבריים מקוריים וגאים? אני מאמינה שהוא יכול, בכיף.
ומי תקע את חמישה מיליון עמודי פרס גפן (המיותרים לחלוטין, אני מצטערת לומר – כל מי שאני מכירה דפדף עליהם במהירות כדי להגיע לתוכן האמיתי, והיה מספיק עמוד אחד עם שורה לכל מועמד) במימד האחרון? זו היתה החלטה של העורך? -
ארזמשתתף
ובקצב הזה, עד הבחירות, אולי יברחו כמה מהארץ…
-
גלמשתתף
יהיה נאות אם זה יבוא קודם ממני, בתור חבר ועד ומתאם בחירות וכל זה
-
NYמשתתף
ולא קיבל החלטות גורפות הנוגעות למימד, לאתר ולאיקון ללא התיעצות באנשים העוסקים במלאכה בפועל (על כל פנים – אני איני יודע על החלטות כאלה). עצם מתן תפקיד לאדם מסוים מראה כי לדעת חברי הועד אותו אדם כשיר לתפקיד. אין טעם בהאצלת סמכויות (דבר רצוי ומבורך, לדעתי) אם אין בתפקיד המוצע כל סמכות ממשית והוא מהווה רק בובה בידי מקבלי ההחלטות.
אני, למשל, החלטתי לא לרוץ לבחירות שכן אני ממלא את תפקידי היטב ללא כל צורך בחברות בועד. אני עומד בקשר שוטף עם כמה מחברי הועד, המעבירים לי הודעות לפרסום מטעם האגודה. הרבה פעמים, במקרה של ספקות, אני נשאל לדעתי – לעתים היא מתקבלת, לעתים לא, אבל בדרך כלל אנו מוצאים פתרונות המוסכמים על כולנו, לטובת האגודה ובכלל. האוירה, על כל פנים, היא כזו של שיתוף פעולה ולא של מפקד-פקוד – וכך צריך להיות. אני מאמין כי זה המצב גם אצל דותן. הדס, כמובן, חברה בועד.באשר לצמצום מספר חברי הועד – לדעתי, יתכן כי יש מקום לשקול להקטין את מספר הנבחרים לחמישה – אך בפירוש *לא פחות מכך*. הועד הוא מקום טוב לגדל בו פעילים ולמצוא לאנשים תחומי פעילות בהם ימשיכו לאחר כהונתם (דותן, למשל – אני התחלתי לנהל את האתר הרבה לפני כהונתי בועד – ונראה לי כי רני, אם יצליח לנוח על זרי הדפנה יום אחד, יהיה מקרה דומה). מספר קטן מדי של חברי ועד גם יגרום, לדעתי, להחלטות חפוזות יותר (קל מאד להגיע להחלטה בין שלושה אנשים), תוך בחינה מדוקדקת פחות של משמעותן (זו אינה ביקורת כלפי חברי הועד הנוכחי או כל ועד שהוא – פשוט נראה לי כי כדאי לבחון כל נושא מזוית הראיה של יותר משלושה אנשים). עם זאת – שבעה חברים הם בהחלט כמות רבה יחסית לגודל האגודה, ואני משער כי גם תיאומי הזמנים ביניהם אינם תענוג גדול. לדעתי כדאי, בישיבה הכללית, להעלות לסדר היום הצעה להקטין את מספר חברי הועד לחמישה. האם ניתן לעשות זאת לפני הבחירות עצמן?
-
Boojieמשתתף
ומפעלותיו. בסך הכל ציינתי שעקרונית, כן נכון לומר שמי שיש לו זכות החלטה סופית לגבי המימד הוא הוועד ולא העורך. יש דבר כזה "להלכה" ו"למעשה", אתה יודע.
-
???משתתף
זה שיש לאנשים שעושים את העבודה יד חופשית לעשות אותה זו החלטה של הועד. מחר הועד יכול להחליט אחרת, והעורכים יכולים לאכול את ההחלטה או ללכת.
-
אהרוןמשתתף
-
אהרוןמשתתף
אזי בפועל הוא יהפוך את עצמו למערכת המימד (או לועדת תכני אייקון, לצורך הדיון). כפי שכתבתי, היחסים בין הועד ומערכת המימד דומים ליחסים בין מו"ל של עיתון למערכת העיתון.
אני מצפה שהועד יתווה עקרונות (כמו למשל אם משקיעים משאבים בהגדלת המימד או בתוספת צבע, שינוי בתדירות ההופעה וכו'), ויסמוך על המערכת בנוגע לתכנים. -
Boojieמשתתף
-
NYמשתתף
הצעתי להקטנת הועד (ראו למעלה) בעינה עומדת. האם ניתן להגיע להחלטה בעניין *לפני* הבחירות, אם במהלך הישיבה ואם לפני כן?
-
???משתתף
-
NYמשתתף
במיועד לקישורים במסך כתיבת ההודעה. תודה.
-
גלמשתתף
יותר מדי?
אנא הבא טיעונים נוספים לאלו שכבר עלו (מיעוט מועמדים, תיאום מועדי ישיבות ועד – טיעון שאתה העלית – נכון ביותר, אך לא מספק אותי). -
NYמשתתף
בנוסף לאלה שאוזכרו (מיעוט מועמדים, נוחות וגמישות ארגון ישיבות הועד):
1. אלא אם כן חל שינוי דרסטי בשנים האחרונות, הרי שישיבות הועד עצמן יהיו קלות בהרבה לניהול ולשרידה. ויכוח של שבעה אנשים (תשעה אם נכלול את ועדת ביקורת) הוא דבר די נורא לחוות על בסיס חודשי, ובדרך כלל אין בו שום דבר אותו לא יוכלו גם חמישה אנשים להשיג (להבדיל משלושה, שכן במספר כה נמוך אנו מסתכנים בזוית ראיה צרה מדי).
2. "שחרור" חברי ועד מכהנים לעסוק בדברים אותם הם *באמת* רוצים לעשות במסגרת האגודה, בדיוק כפי שעשיתי אני לפני כך וכך שנים. דבר זה יתרום ליעילותם של אותם אנשים (אני לא מעוניין להזכיר שמות, אך לדעתי יש בועד המכהן לפחות שניים כאלה, והנאמר כאן, על מנת להסיר כל ספק, הוא *מחמאה* להם והכרה בפעלם).
3. רבאק, שבעה זה המון! -
גלמשתתף
1. אכן חל שינוי דרסטי – (סקופ!) – ישיבות הועד אינן על בסיס חודשי, אלא לפי הצורך (עליו מחליט היו"ר). בפועל, היו לנו השנה 3 או 4 ישיבות. דיונים רבים מתנהלים בדואל וטלפון.
2. יתכן שאתה צודק כאן. אבל, כפי שארז ציין מספר פעמים, חלק ניכר מהעבודה מתבצע ע"י חברי הועד. יתכן ואתה צודק וחמשת חברי הועד יצליחו "להתחמק" מנטל עבודה נוסף בעזרת אנשים שלא בועד. אם לא ננסה לא נדע. אני חושש לנסות.
3. איך אפשר להתווכח עם טיעון כזה?
-
Boojieמשתתף
ולדעתי זו הסיבה ההחלטית והאולטימטיבית. אין מספיק אנשים שמוכנים להתנדב לעשות דברים. אנשים שנמצאים בוועד לפחות מרגישים איזושהי מחויבות שמאלצת אותם לעשות. אם יהיו פחות אנשים בוועד, אני חוששת שבמקום שייווצר מצב שאנשים מבחוץ יתנדבו/יתנודבו, פשוט לא יהיו מספיק אנשים שיעשו הכל.
-
-
מאתתגובות