ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › פורום הסיפורים: הצעה
- This topic has 26 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים, 4 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פורום הסיפורים הינו יוזמה מבורכת ולרוב ניתן למצוא שם ביקורות בוגרות
ובונות אך לצערי ישנה בעיה קטנה.אין בידי נתונים סטטיסטיים על העדפותיהם של רוב קוראי הפורום האמור (מד"ב פנטסיה או שמא שניהם) אך אני יכול לדבר בשם עצמי ובטוחני שיהיה כאלה שיסכימו איתי על כך שלא ניתן לדעת באיזה סיפור המדובר עד אמצע הסיפור ולפעמים אף מעבר לכך.
אישית, אני מעוניין אך ורק במד"ב וקריאת סיפורי פנטסיה היא בבחינת בזבוז זמן גמור בשבילי, מה גם שהפורום לא מרוויח מכך דבר מאחר ואין בכוונתי לכתוב בקורות על סיפורים מסוג זה. באמת שאין הכוונה להעליב את שוחרי הפנטסיה.
אני מציע בזאת *לחייב* את כותבי הסיפור לסווג את סיפורם לאחד משני הענפים הנ"ל (רצוי בכותרת ההודעה).
אשמח מאד לתגובה רצינית של מנהלי האתר.
(בתודה מראש)
Evil -
גל מבולבלמשתתף
-
NYמשתתף
ולעתים קרובות הכותבים חסרי הנסיון לא ידעו לסווג את סיפורם ממילא. למעשה, נסיונות הסווג עד עתה היו איומים ונוראים אפילו יותר מן ה-"הכרח" לקרוא סיפור שאינו בז'אנר החביב עליך.
הוספת הסווגים תגרום, למעשה, לדיונים ארוכים וחסרי שחר בנושא "האם סיפור זה הוא מד"ב, או שמא פנטסיה?" – דיונים שאיני מעוניין בהם כלל וכלל, שכן הם אינם תורמים מאומה.
המלצתי לכותבים היתה ונשארה: אל תספרו לנו מאומה על הסיפור, פרט לשם המחבר. יתכן אפילו כי, אם תפרוץ מגיפת תיאורי סיפורים, אאלץ להוסיף זאת לכללי הפורום.
ובאשר למצוקתך – ובכן, תאלץ להסתכן. אין מה לעשות, החיים קשים. -
???משתתף
אתה ממילא צריך לקרוא הכל מתוקף תפקידך ולכן אין כל סיבה שהסבל יחסך מאיתנו.
החיים באמת קשים.
-
???משתתף
-
NYמשתתף
פרט לבעיה קטנה אחת: אני מגדיר את תפקידי בעצמי, ואיני מחויב לקרוא את כל הסיפורים' או, אם כבר, לכל רעיון אחר שיעלה במוחך.
Nice try, though… -
???משתתף
-
יעלמשתתף
אולי כדאי לחלק את פורום הסיפורים לשלושה: אחד למד"ב, אחד לפנטסיה ואחד לשילובים (והרי יש דברים כאלה). כל כותב ישלח את סיפורו לפורום הרצוי לו. (אפשר אפילו פורום רביעי שפשוט יאחד את כל השלושה בשביל אלה שקוראים הכל)
מן הצד השני, טוב, זה בטח סתם מסובך יותר מדי ועדיף להשאיר את המצב כפי שהוא. אבל חשבתי שלא יזיק להעלות את הרעיון.
-
גל מבולבלמשתתף
-
???משתתף
בואו פשוט נפתח לכל סיפור פורום משלו, ככה יהיה אפשר להגיב עליו למי שרוצה, ומי שלא רוצה לקרוא אותו יוכל לא להיכנס אליו!
-
????משתתף
רגע עברית..
אם מישהו נעצר(שם הפועל "להעצר") משמע עוצרים אותו..
וזה לא נראה הגיוני בהקשר..אלא אם אתה רומז שעוצרים אותה מלהביע הלאה רעיונות..ואני לא רואה אף אחד עושה זאת..זה היה רגע עברית..
-
Boojieמשתתף
אכן, המשמעות המקורית של המילה "נעצר" היא "שעצרו אותו". אבל:
א. בניין נפעל לא משמש רק לצורת סביל, ולכן בהחלט מקובל להשתמש בפעלים בבניין זה גם לתיאור פעיל.
ב. למילה בשפה יש לא רק משמעות מילונית, למילה יש גם פרגמטיקה (הווה אומר, תוספת המשמעות שנובעת מהכרת הקונטקסט והמשמעויות המקובלות בחברה – מה שמאפשר לך להעביר את המלח לאדם ששואל אותך אם אתה יכול להעביר את המלח, במקום לענות לו שכן, אתה יכול). הפרגמטיקה של המילה "להעצר" בהודעה שהגבת עליה ברורה מאד, וכל אדם סביר היה מבין בדיוק את כוונת המשפט. אנשים שלא יודעים לזהות משמעות פרגמטית של שיח בדרך כלל לוקים בדרך זו או אחרת בשכלם, ואני לא חושבת שאתה כזה, אם כי תמיד אתה יכול להוכיח לי את ההפך.
בקיצור, תפסיק לנג'ס. בא לך ללמוד לבגרות בלשון? יופי. זה לא אומר שכולם צריכים לסבול מזה. -
NYמשתתף
לפטר את…
*לא* לפטר את המזכיר! *לא* לפטר את המזכיר! *לאאא!!!* -
????משתתף
שתי אוטובוסים..ורוב האנשים הנורמלים מבינים למה אני מתכוון..זה נכון?
כי המשמעות הפגמטית או מה שלא יהיה מובנת..זה עברית זה??
-
????משתתף
בנין נפעל כן משמש רק לצורת סביל..
אפשר לומר "לך להבדק על ידי הרופא כי נראה לי שהקשב החזותי שלך לוקה בחסר" אבל ה"להבדק" עדיין נחשב כסביל.. -
Boojieמשתתף
בניין נפעל לא משמש רק לצורת סביל. אני מצטערת, אבל זה פשוט לא ככה. יש פעלים שבהם אכן זו רק צורת הסביל, ויש כאלה שלא. למשל "נכנסתי הביתה", היא צורת פעיל, למרות שזה נפעל. צורת הסביל היא "הוכנסתי הביתה". הצורה הזו משמשת בדרך כלל לפעלים המתארים מצב שבו הפועל פועל על עצמו (מי שנכנס הביתה מכניס את עצמו הביתה. מי שנעצר ברמזור עוצר את עצמו ברמזור. וכדומה.)
ועכשיו, אני מציעה שאם אתה רוצה להמשיך להתווכח על ההתקרצצות הלשונית השגויה הזו, תעבור למקום יותר מתאים לנושא – כפי שאתה יודע, יש לי איסיקיו, יש לי אימייל, ואם שני אלה לא מספיק טובים, יש את פורום תרגום ועריכה שבו עוסקים בדיוק בנושאים מעין אלה. -
יעלמשתתף
אם אתה פותח לכל סיפור פורום משלו, אתה נשאר בדיוק עם אותה הבעיה המקורית – איך לדעת מה לקרוא ומה לא. תפסת מרובה – לא תפסת.
-
????משתתף
אונה לך!
-
Boojieמשתתף
קודם כל, אחוז גבוה של חובבי מד"ב אוהבים גם פנטזיה, ולהפך. שנית, ההפרדה בין השניים היא הרבה פעמים מלאכותית וחסרת משמעות. ושלישית, זה סתם עושה בלגן.
ב"פנטסיה 2000" לא היתה הפרדה כזו, ולא זכור לי שזה הפריע למישהו – לא זכור לי שמישהו קרא להפריד את פנטסיה 2000 לשתי חוברות… אני חושבת שיש הגיון שמי שמרגיש שהוא מסוגל לסווג את הסיפור שלו, שיסווג אותו, אבל זה לא צריך להיות הכרח.
מה שכן הייתי שמחה, זה אם אנשים היו מסמנים את הסיפור שלהם ב"סיפור טוב", "סיפור בינוני" ו"סיפור גרוע". זה *באמת* היה חוסך לי זמן ועגמת נפש… -
יעלמשתתף
הסיפור שלו כסיפור גרוע. דמייני פתיחה כזו.
שלום לכולם. את הסיפור הבא כתבתי ממעמקי ליבי המיוסר אחרי שחברתי לחיים בשש השנים האחרונות נטשה אותי לאנחות לטובת שחקן הוליוודי ידוע. אני יודע שהסיפור ממש מחורבן, כי אין לי כישרון, וזו הפעם הראשונה שאני כותב, אבל זו היתה תרפיה מצויינת, והייתי רוצה לשתף את האומה כולה…
-
Boojieמשתתף
את השיטה הזו. כי אני יודעת שזה פשוט לא יעבוד…
-
???משתתף
-
יעלמשתתף
מישהו לחץ בטעות על Enter?
-
Boojieמשתתף
-
???משתתף
לא, בעצם זה היה סרקאזם.
-
יעלמשתתף
מאחר שבסוף ההודעה שלי ציינתי שלא נראה לי שהיא תהיה יישומית, חשבתי שזה היה קצת מיותר להעלות רעיון כזה אבסורדי כמו פורום לכל סיפור, רק כדי להוכיח לי שהרעיון שלי לא יהיה יישומי. אחרי הכל הרעיון שלי לא היה אבסורדי אלא רק מסובך, ויכול להיות שלא בהכרח מוצלח יותר מהמצב הנוכחי.
העלתי את הרעיון לא על מנת שיישמו אותו, אלא בתור רעיון תיאורטי, שאולי יגרום למישהו לחשוב על רעיון יותר טוב שיענה על הבעיה. -
???משתתף
של האילומינטי.
-
-
מאתתגובות