פאטמה 250

מציג 2 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #162177 הגב
      סנייק
      משתתף

" המקדח נע במהירות של 20 מטר בדקה, ואני יכול למצוא מים בלי שום בעיה.", ענה זמיריקו בתרעומת לזקן, כשהוא אוסף את המקדח ומעמיס אותו על גב הגמל.
      משום מה גם הגמל וגם השייח עייט לא אהבו להסתובב בטמפרטורות של 45 מעלות, אלא שבניגוד לשייח עייט, הגמל לא יכל לדבר או להטיף מוסר, אבל כאות מחאה הטיל את מימיו בזרם צידי, שהתיז על זמיריקו שקילל " אינען אבוק – ימנייק ".
      "ת שמע יאיבני, גם המקדחים המזוהמים האלו מתקלקלים, ותתחיל להשתמש בגמל חשמלי, במקום לבזבז את הזמן בלהסתובב כמו ערבי פרימיטיבי "
      זמיריקו עשה דרכו אל הארמון הגדול, שניצב בולט בין הרחובות השוממים של ריאד, כשהוא מזמר לו ניגון עתיק – דבקה בדואית בביצוע יהודי.

" בני תפסיק להסתובב כאן, חפש לך אישה ותתחתן", גנח והשתעל המלך פאהד השלישי.
      " אבא, אני לא רוצה לעזוב את הארץ, אני אוהב את העולם זה, מה יש לי לחפש בכוכבים ?"
      הזקן לא התייחס למענה, והשתעל שוב כשהוא מנגב את הדם.
      "בני תעשה לי טובה, ותפסיק להסתובב עם השייח עייט, הבן אדם הזה שקרן, ומתחזה."
      " אבל אבא, הוא זקן וחכם מאוד, והוא היה חבר של סבא"
      הזקן קימר גבותיו ונדנד את ראשו. לאחר שיעול ארוך הביט בזמיריקו בכעס רב.
      " בני, הבחור הזה בן 45 סה"כ, והשקרים על גילו המופלג, בן 225 ושאר פנטזיות שהוא מאכיל אותך ואת החברה הצעירים, זה בגלל שהוא בא ממשפחה של שקרנים. אפילו אביו הנחש היה מוכר לי סיפורים שהייתי צעיר. אין ממנו חייר(תועלת)"
      זמריקו הופתע, אבל לא האמין.

יום למחרת הגיע המהנדס שהגיע מאלפא סנטאורי. הרחפת לחשה בעדינות ושחררה אדי מים שציננו את האוויר סביב, בשעה שהגבר השמן זינק בקלילות.
      " אתה זמיריקו, ואני מנו. בוא לא נבזבז את זמננו בגינוני נימוסים וניגש לעיקר."
      למנוד ראש, ואישור הוא התחיל לעבוד.
      " הארמון הזה מלפני 350 שנה, ובנה אותו פאהד הראשון, אבי סבי…"
      " אני יודע, ואין צורך לחזור על ההיסטוריה – הכל כתוב לי כאן. רק אם יש תוספות בניה תקופות אחרות תציין בבקשה.. או שיש כאן פסלים עתיקים, לוחות אבן,, אתה יודע.. דברים מהעת העתיקה, ששובצו בארמון."
      זמיריקו הביט בתסכול בסוחר שלפניו והניד ראשו בשלילה.
      אחרי שעה של סקירת יסודות, כשהמלך הזקן מביט בהם מהמרפסת, התיישב הסוחר מנו, על החול החם, והגיש לזמיריקו, את הלוח.
      " זה המקסימום שתוכל לקבל עבור הארמון הזה."
      הוא מחא, אבל הסוחר קטע אותו.
      " תשמע אני כרגע עומד לסגור על עסקה לרכישת אמפייר סטייט בילדינג, תחליט עכשיו."
      כרטיס קרדיט קטן החליף ידיים, ומהרחפת יצאו שני רובוטים, שהחלו בעבודה להעתקת הארמון לאלפא סנטאורי.

אחרי שלושה חודשים, במאהל פלסטי, דמוי עורות עיזים, ישבו שוב שייח עייט וזמיריקו.
      " תשמע נמאס לי להמתין, בוא נתחיל."
      " יא איבני, סבלנות !! החפזון מהשטן."
      " תגיד לי את האמת, יש כאן נפט או אין ?"
      " יש יאיבני!"
      מבטו של זמריקו היה מיואש, והשייח הזקן הביט עליו, מבעד לענני הנרגילה.

אחרי שישה חודשים, שהסתלקה המשאית האחרונה, והארמון נעלם, הגיע שייח עייט עם הטנדר הישן.
      " הגיע הזמן יא איבני, תביא את המקדח."

מאריציוס פיניקו, השר לאיכות הסביבה, הביט בזמריקו.
      " מה בדיוק אתם רוצים לעשות ?"
      " אדוני השר, אני חוזר ומבקש, זכויות כרייה לנפט, יש לי שם שדה של 120 קמ"ר"
      " נו, בסדר! נניח ואתה מקבל, מה תעשה עם הנפט ? אתה יודע שאנו מגבילים זיהום סביבתי, מאז החוק משנת 2320."
      " אני מוכן, לשלם עבור אכיפת החוק, או כל מה שינבע מפיקוח עלי."

המלך פאהד השלישי גסס, על מיטתו במלון מכה המחודש ( המקורי נרכש לפני 200 שנה יחד עם אבן הכעבה, והועבר אחר כבוד לכוכב יאסין).
      " בני זמריקו תתחתן, וצא לכוכבים! כל הכוכבים מחכים לך… מה יש לך לחפש במדבר ?"
      " אבא, תחזיק מעמד, בשבוע הבא אנחנו מתחילים בשאיבה"
      הזקן הסב פניו אל הקיר ושתק.

" בקבוקי זכוכית ?"
      " כן, מפעל לבקבוקי זכוכית, יש לנו כאן מדבריות אדירים, מה הבעיה ?"
      המהנדס היפני, הביט לחוליות הלבנו שכיסו את האופק.
      " טוב, אין בעיה עד סוף השבוע יהיה לך מפעל עם יצור של שני מליון בקבוקים ליום."
      " תודה, ואל תשכח! את ההולגרמה הזאת להטביע על הבקבוקים."
      " אמממ. מעניין… מה זה בדיוק קשור לנפט ?"
      " דינזאורים, ידידי,, דינזאורים!"

המלך פאהד שכב עם עיינים עצומות, והאחות סימנה, שמצבו ללא שינוי.

" אבא תסתכל !"
      " אבא, אבא… תראה את הבקבוקים !"
      הזקן פתח את עיניו לסדק צר והביט בבקבוקים השחורים, עליהם ריצדה הולוגרמה של דינוזאור, ומתחתיה, כתובית "נפט דינוזאורים".
      המלך פאהד לא יכל לקרוא את האותיות הקטנות, רק יכל להבחין בסמל המלוכה.

– אתה רואה אבא, קיבלתי הזמנות מכל הכוכבים, כולם רוצים פיסת היסטוריה. כולם רוצים שמן דינוזאורים.

עיניו של המלך, הבריקו באות חיים.
      " טוב בני, הגיע הזמן שתצא לכוכבים."

זמריקו, הביט באביו, הגאה, שסירב לצאת עם כולם לכוכבים.
      לידו עמד שייח עייט שמחה דמעה, ולחש לזמירקו.
      "אתה חושב שהוא הבין מה בדיוק אנחנו עושים ?"
      " כן שייח עייט! הוא הבין! "
      " אני חושב שאחרי שנמכור את כל הנפט, אני גם אעזוב לכוכבים. ? זה מה שהוא רצה.."

השייח עייט, הנהן, " טוב, בסוף רק אני אשאר כאן ! אבל עם הכסף שהרווחתי, אולי אני אייבא לי אנדרואידית ? פאטמה 250.. דגם משובח! דגם שיודע להכין פיתות."

• #174732 הגב
      na'ama
      משתתף

היי סנייק

הכתיבה נעימה לקריאה. אהבתי את השילוב של הערבית, זה נותן לסיפור גוון יותר אמיתי.
      ועכשיו לביקורת: שתלת כל מיני רמזים לכל אורך הסיפור, שהשייח הוא שקרן והוא עובד עליו, שהוא מעכב אותו כדי לחכות למשהו, שזמריקו האמין לשייח. לא השתמשת בזה בסוף, וחבל. אם זה מידע מיותר אפשר להוריד את זה, אבל הרבה יותר מעניין להתייחס לזה. השייח מצליח/לא מצליח לעבוד עליו ואת זה נדע רק בסוף המפתיע.
      אולי בגלל שחיכיתי להפתעה התאכזבתי. הרעיון של מכירת נפט כענתיקה נחמד, אבל הוא לא מסביר למה חיכו כל כך הרבה זמן לשאוב את הנפט. דרך אגב, למה לא למכור נפט בבקבוקים של יין ישן? מה הקשר בין נפט לדינוזאורים?
      זהו להיום. שיהיה יום טוב.

• #174735 הגב
      ???
      משתתף

תודה, תודה.. גרמת לי עונג בכך שהתייחסת.

לגבי הסיפור,
      הוא לקוח מפורום אחר, על עסקים ומניות, שפ אני כותב סיפורים לשעשוע החברים, והדמויות המככבות, מוכרות לחברי הפורום שם, ולא כאן. לכן, ישנו איזה נתק, עליו עלית, בין מטרת הדמויות בסיפור לבין הדמויות במציאות.
      בכל מקרה, לקחתי בחשבון, שדמותו המשתקפת של שייח עייט, תהיה לא ברורה, ואכן כך הוא במציאות.

לגבי הנפט, ישנה סברה כי מקורו של הנפט הוא במשקעים פוסילים אורגנים – בניהם בעלי חיים פרהיסטורים.

מציג 2 תגובות משורשרות
מענה ל־Reply #174732 in פאטמה 250

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים:

ביטול