ללא כותרת › ללא כותרת › פורום הסיפורים › ערפל
- This topic has 19 תגובות, 7 משתתפים, and was last updated לפני 23 שנים by NY.
-
מאתתגובות
-
-
אסטרו-נעמימשתתף
הא לכם התוצאה של יותר מדי ג'פרי צ'וסר, משחק עם משקלים ושיעור פסיכומטרי משעמם במיוחד…
*ערפל*
הבו לי את חרבי הארוכה, נערים
כי ערפל מכסה גבולות-אחוזה
אל העמק גולש מעל פסגות ההרים
צל דרקון חבוי בו, מתנועע וזעאיהו אותו הערפל, האדון?
פסגות ההרים צלולות וברות
הצופה לא ראה גם זנב של דרקון
מוריקים ללא סימן-אש השדותנערים חצופים, איכה תענו?
איך כך תעזו שלא לציית?!
מהר, החרב כפולת-הלהב לי תנו
בעצמותיי אחוש כפור כשל מתאדון, את פחדינו אימתו דבריך
המוות את עיניך ערפל
והדרקון – הוא בא לקחתך
אל ארצות אבדון וצל. -
גלמשתתף
אבל בבית השני שורה ראשונה – למה "האדון?" ולא "אדון?"
-
יעלמשתתף
מאוד יפה.
-
אסטרו-נעמימשתתף
א. "האדון" נשמע יותר… מתרפס.
ב. כדי שהדר הארור יתאים למשקל שלו! אי אפשר להכניס שום הברה אחרת בשום מקום אחר בלי להרוס.
ג. וואו! תודה! -
גלמשתתף
לפחות, לא פתרון רציני.
אבל עכשיו לאחר מספר *רב* של פעמים שקראתי את השורה הזו, אני חושב שניתן להוריד את ה' הידיעה מהמילה "ערפל". לדעתי זה ישפר מעט את המשקל.
אני הייתי גם משנה את "צל-דרקון חבוי בו" ל- "צל-דרקון בו חבוי"
אבל זה אני….
אה, עוד משהו – "בעצמותי" (עם יוד אחת ולא שתיים) -
שלמקומשתתף
מצפים לראות אותך בטכניון שנה הבאה…
שמעו חברים ולכם אלהג
על מאורע ששפיות ממוגג
מאורע שמוטט כל בניין וכיתה
מאורע ששמו הוא פשוט "השביתה"כבר שבועיים, הסוף לא נראה
אין הרצאות ואני מגלה
שלמרות שזמן חופשי יש הרבה
שום דבר מועיל אני בו לא עושהיושב מול מחשב וכותב סיפורים
אחר-כך מחרבש לי עוד קצת שירים
אבל יש מלבד זאת הרבה עבודה
כי לעשות יש דו"ח מעבדהאבל כבר אגרתי מספר סיפורים
שניים ישלחו לתחרות של קצרים
ואחד ישמש, עם הרבה כוונה
להיכנס לנעמי לסדנה! -
גלמשתתף
כשלמדתי באוניברסיטת תל-אביב
גם אני חשבתי "הרי זה חביב! –
שביתה ארוכה עד מאוד,
ואני מסתלבט במקום ללמוד"והנה בדיעבד הסתבר,
שארבעה חודשים או יותר,
נמשכה לה שביתת המרצים
והסטודנטים גם לא מרוצים.איש לא חזה שהשביתה תארך כה,
ואיש לא טרח לחפש עבודה שם או פה,
אז קבל ממני עצה:
יש שביתה? עבודה מצא! -
שלמקומשתתף
יש לי הרגשה שזו השביתה
תגמר תוך מעט זמן
או קצת יותר.אבל בינתיים
יש לי עבודות רציניות לכתוב
שאני
צריך
הרבה
זמן
בשבילם. -
גלמשתתף
אך השביתה התארכה וה ת א ר כ ה וה ת א ר כ ה וה ת א ר כ ה וה ת א ר כ ה
-
גלמשתתף
-
יעלמשתתף
(וזה עובד עם HTML) אז השפה לא מאפשרת להציג יותר מרווח אחד. אם תסתכל ב SOURCE של הדף, תראה שהמערכת דווקא שמרה על כל הרווחים, אבל הם לא הודפסו. (הדפדפן שלך הפך את כל הרווחים הרצופים לרווח אחד בודד).
כשרוצים להציג הרבה רווחים משתמשים ברווח קשה, אבל לא נראה לי שהמערכת תסכים להכניס אותו. אבל אני אעשה ניסיון קטן:start of space: end of space
-
יעלמשתתף
-
שלמקומשתתף
במהלך השביתה עד עכשיו כתבתי 2 סיפורים שאני שומר לתחרות הסיפורים, את המוות הקטן וחופן שירים טפשיים. אם תתארך השביתה, אולי יצא לי ספרון…
-
כליל נאורימשתתף
באנגלית, כמובן. בפעם השלישית, לפחות. חוץ מזה, די! רוצים לימודים, ועכשיו! אם לא, אני אתחיל ללמוד ברצינות, לבד.
אה, כן, ולפתע הופיע שד גדול ונורא, שרצה לחטוף אותי ולקחת אותי לעולם שכולו כאב. למזלי, אמרתי לו שאני עדיין לומד לתואר ראשון, אז הוא החליט לחפש מתרגל אחר. הוא לא יטריד אותי יותר, לפחות בשנה הקרובה.
-
אסטרו-נעמימשתתף
המשקל הוא לפי מספר הברות. מדויק לחלוטין. 13-12-13-12 בראשון, 12-11-12-11 בשני, 11-10-11-10 בשלישי ו- 10-9-10-9 ברביעי. אי אפשר להוריד את הה' בלי לפגוע במשקל…
-
גלמשתתף
או נכון יותר שטעיתי בסיבה שנתתי. לא המשקל של הבית נפגע מה-ה של הערפל אלא , אוף איך אסביר זאת, בסדר…זה פשוט דיסוננטי מעט לטעמי לומר "איהו אותו *ה*ערפל" מה עוד שהמילה הבאה גם היא מתחילה בה' הידיעה. אולי תנסי "היכן הוא אותו ערפל, האדון?"
אז אמנם המילה "היכן" היא יותר יומיומית מהמילה "איה" אבל אני לטעמי זה ישפר את המשפט.איפה NY כשצריך אותו ?
-
אסטרו-נעמימשתתף
וזה קורה לך הרבה יותר מדי פעמים!
-
Boojieמשתתף
והכוונה היא כמובן ל"בעצמותיי". ציטוט מדף האקדמיה ללשון העברית:
"*העיצור y – בתוך המילה ובסופה היו"ד נכפלת.*
למשל: בניין, הייתה, בניי, לייצר."
אז אני לא מאלה שהולכים אחרי קביעות האקדמיה בכל עניין (האקדמיה יכולה לקבוע עד מחרתיים שכותבים ממד ולא מימד, אזור ולא איזור, בררה ולא ברירה, מכל ולא מיכל – אני מעדיפה לכתוב בצורה שאנשים גם יבינו…), אבל בעניין הזה הקביעה דווקא הגיונית (כפל הי' כאן מייצג אחד עיצור ואחד תנועה, וחיוני כדי לדעת לקרוא את המילה נכון). -
גלמשתתף
וזה קורה לי הרבה יותר מדי פעמים?
-
NYמשתתף
אל תקשיבו להם. יש הגיון מסוים בכתיבת כפל-י', לעתים, בייחוד כאשר יש בה חיריק ("הייתי") או כאשר קודם לה שווא ("לייצר"). לעומת זאת, המקרה היחיד העולה בדעתי בו צריך לשים כפל-י' בסוף מלה הוא "חיי", פשוט כי יש שם שתי תנועות. לכל השאר אין שום סיבה והם מבחילים, לא פחות, שלא לדבר על שום תרומה משמעותית לקריאות. כנ"ל הכפלות מטופשות במילים כמו "היתה" – גועל נפש. עד כמה שהדבר נוגע לי, חברי האקדמיה יכולים ללכת לחפש את החברים שלהם.
-
-
מאתתגובות