ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › ערב מסע בזמן – 24/11/2005
- This topic has 9 תגובות, 6 משתתפים, and was last updated לפני 19 שנים, 3 חודשים by
אהרון.
-
מאתתגובות
-
-
Ender
משתתףערב מסע בזמן: פרדוקסים והיתכנות פיסיקאלית – 24/11/2005
אגודה ישראלית למדע בדיוני ולפנטסיה ומועדון סטארבייס 972 שמחים להזמינכם למפגש הבא בסדרת ההרצאות ע"ש עמוס גפן. המפגש יתקיים באוניברסיטת תל-אביב, בניין מקסיקו, חדר 120, ביום חמישי, 24.11.2005. לרגל פתיחת הסדרה באכסניה החדשה, ושיתוף הפעולה בין האגודה והמועדון, יתקיים הפעם מפגש חגיגי ומורחב.בתכנית הערב:
18:00 – מסע בזמן ב"מסע בין כוכבים": הקרנת הפרק Time's Arrow מתוך מסע בין כוכבים: הדור הבא.
בעקבות גילוי ראשו של דאטה בסן פרנסיסקו, בממצאים ארכיאולוגיים המתוארכים למאה ה-19, צוות האנטרפרייז יוצא לחקור את גלי הקרינה המוזרים שהופיעו בעיר ומגיע למסקנה שדאטה יחזור לתקופת זמן זו, וימות בה. במהלך מסעם נוצר פיצוץ ודאטה נעלם ואכן מתגשם מחדש בעבר. (90 דק', ללא תרגום).
ההקרנה תיפתח בסקירת תופעת המסע בזמן במסע בין כוכבים.19:40 – הפסקת כיבוד.
20:00 – הרצאתו של ד"ר עמנואל לוטם: "מסעות בזמן – פרדוקסים והיתכנות פיסיקאלית".
ד"ר עמנואל לוטם הוא עורך ומתרגם, הנמנה עם מייסדי האגודה הישראלית למדע בדיוני ולפנסיה, וכיהן כיו"ר הראשון של האגודה. ד"ר לוטם הוא עורך האנציקלופדיה המקוונת של YNET.21:30 – הקרנת הפרק Yesterday's Enterprise מתוך מסע בין כוכבים: הדור הבא.
האנטרפרייז מגלה קרע מוזר בחלל ובתוכו את האנטרפרייז C, שהאמינו כי הושמדה בקרב לפני 20 שנה. במקביל, מופיעה על הסיפון קצינת הביטחון הקודמת, טאשה יאר, שנהרגה לפני כמה שנים. (45 דק', ללא תרגום).הכניסה חופשית.
-
???
משתתףקודם השגרירות פרסמה כאן את ההרצאות של גיא חסון, שכבר מפורסמות בכתבה נפרדת בדף הראשי של אתר זה.
עכשיו סטארבייס מפרסמים הודעה שכבר יש פירוט מלא שלה בדף הראשי ותזכורת בפורום זה ממש.
בחייאת אנשים, תטרחו לקרוא את הפורום ואת הדף הראשי לפני שאתם מפרסמים.
יש כאן איזו מגמה של חבר'ה "מבחוץ" (שגרירות ומועדון) לפרסם אירועים (שהם בשיתוף איתנו) תחת שמם בפורום האגודה. מילא בפורומים כלליים, אבל בפורום של האגודה מן הסתם ראוי שהאגודה תפרסם את האירועים שהיא מארגנת…והיא אכן מפרסמת אותם, אז בשביל מה הפרסום הכפול ? -
Ender
משתתףהצלחתי בבורותי כי רבה לפספס את ההודעה בפורום. את ההודעה באתר, לעומת זאת, ראיתי. (ואם כבר מבקרים אנשים, הייתי יכול לציין שההודעה קטנה להחריד ונמצאת בתחתית הדף, כאשר רצוי אולי שארוע המתרחש מחר יזכה למקום יותר בולט.)
טוב, כפי שהשתמע מההודעה שלך, אין בדיון הזה יותר מדי תועלת, אז (לשיקול הנהלת הפורום, כמובן) אולי כדאי למחוק אותו. -
Boojie
משתתף1. הפורום הזה הוא מדיום נפרד מאשר אתר האגודה, והחפיפה בין הקוראים כאן ובאתר עצמו אינה אחד לאחד. אין סיבה שלא לפרסם בו מחדש דברים שכבר פורסמו באתר האגודה.
2. אני כרגע עשיתי סריקה ויזואלית מהירה, ולא ראיתי במבט מרפרף את ההודעות שהתייחסת אליהן בפורום זה. משמע – הן לא מספיק בולטות, ויש מקום לפרסם אותן מחדש.
3. הפורום הזה נועד בדיוק לפרסומים מעין אלה.
4. זה לא שהפורום הזה מתקדם בקצב כל כך סוער שזה ממש יגרום נזק כלשהו למישהו. כמעט לא קורה פה שום דבר חוץ מהפרסומים האלה.
בקיצור, ממש לא הבנתי על מה יצא הקצף. וכדי שיהיה ברור: אין לי שום קשר עם מפרסמי ההודעות. אני רק לא מבינה במה בדיוק הם מפריעים לך. שהם מפורסמים תחת שמו של ארגון אחר, וכביכול נגרע חלקה של האגודה מהקרדיט? זה לא שהאגודה לא עושה דברים כאלה לגבי פעילויות אחרות, בהיסח הדעת. קרה כבר המון פעמים. לא ביג דיל. -
???
משתתףיכול להיות שזה מפריע רק לי, אבל מכיוון שחוקי הפורום אינם מונעים ממך להעלות את דעותייך האישיות, שאולי אינן תואמות את דעת שאר הציבור, החלטתי לפרסם את ההודעה הקודמת.
כן, מפריע לי שבפורום האגודה (שנמצא בתוך אתר האגודה) ישנה הודעה על הרצאת גפן שסטארבייס מפרסם אותה.
קשה לי עם זה, מה אפשר לעשות.
אני יודעת שזו לא הרצאת גפן רגילה וושהיא נעשית בשיתוף ובעזרת המועדון. ובכל זאת, פרסום של הרצאת גפן לדעתי צריכה להיעשות ע"י מארגני ההרצאות. או לפחות ששם המפרסם יהיה נייטרלי.
ולי דווקא כן יש קשר למפרסמים ולמושא הפרסום וזה לא שאני נגד שיתוף פעולה עם גופים אחרים אבל לי אישית מפריע שאירוע מובהק של האגודה זוכה לפרסום תחת שם אחר באתר האגודה. -
אהרון
משתתףאכן זו לא היתה "הרצאת גפן רגילה", במובן זה שהיא היתה שונה מקודמותיה.
אבל לפי המתוכנן, ועד שלא יוחלט אחרת, כל הרצאות גפן השנה יהיו "לא רגילות" כאלה, או במילים אחרות "הרצאות גפן רגילות" השנה יהיו בשיתוף פעולה עם סטארבייס, יתקיימו (בדרך כלל) באוניברסיטת ת"א, ולעתים ישתלבו בתוך ארוע מורחב יותר. למשל, ההרצאה הבאה שתהיה כנראה ב-1 לינואר (סוף חנוכה) תשתלב אף היא בארוע מורחב.אני מסכים שאין טעם שהודעות על הרצאת גפן יפורסמו דווקא כאן ע"י אנשי סטארבייס, אלא אם כן זה מופיע כתזכורת, עם לינק להודעה הראשית שבאתר של האגודה או של סטארבייס או שניהם.
אגב, אתר סטארבייס אכן הבליט מאוד את הרצאת גפן של אתמול בעמוד הרשאי שלו, ויפה עשה. -
יעל
משתתףולא עשיתי את זה תחת השם של סטארבייס.
-
???
משתתףוזו בדיוק הנקודה שלי. לדעתי הרצאות גפן צריכות להתפרסם באתר האגודה תחת שם האגודה.
ולסיכום האירוע של אמש : השילוב אתמול היה מאד מוצלח לטעמי, אם כי הגעתי באיחור לפרק הראשון והייתי צריכה לרוץ לרכבת האחרונה לפני הפרק האחרון. אבל באמצע מאד שמחתי לראות אולם מלא מאזין להרצאה של עמנואל לוטם שהייתה מאד מעניינת לדעתי.
גם הכיבוד שהמועדון דאג לו הוסיף להצלחת הערב
מצד שני, אירועים כאלו הם קצת ארוכים מידי. למה לא להפריד בין ערב של הקרנות לערב של הרצאות ? בבאר זה עובד כבר 5 שנים. ולאנשים לא מפריע שכל ערב יש להם פעילות אחרת. יש מספיק קהל להרצאות ומספיק להקרנות.
גם הייתי שמחה לראות קצת פלאיירים של האגודה תלויים באולם ולא רק של המועדון, אבל הבנתי שהעניין בטיפול ואני מקווה שנקבל ייצוג ויזואלי מתאים באירוע המשותף הבא.
ועוד דבר אחרון-זה מאד קל לזכור שהרצאות גפן מתקיימות ביום רביעי האחרון של החודש ואני חושבת שעדיף לשמור על המתכונת הזאת (כל עוד היא לא מתנגשת עם אירועים אחרים של מד"ב שמתקיימים בקמפוס, ואת זה אין בעיה לתאם) מאשר לשנות כל פעם את המועד.
הרי אם החדר זמין לימי רביעי אחת לחודש למה לא לשמור על מתכונת קבועה כמו שהייתה בבית אריאלה ? -
אמבר
משתתףאת האירוע בפורום? דווקא נראה לי הגיוני שמרעננים את האזכור באתר ושמים הודעה בפורום.
-
אהרון
משתתףעובדה, יעל פרסמה את הידיעה כאן (וגם בפורום אורט) ב-19 לחודש!!
-
-
מאתתגובות