עטיפות המימד

ללא כותרת ללא כותרת פורום האגודה עטיפות המימד

מציג 22 תגובות משורשרות
  • מאת
    תגובות
    • #160722 הגב
      NY
      משתתף

לכל העוניינים – נתן לחזות בכל ציורי הכריכה של המימד העשירי לדורותיו כאן.

• #164822 הגב
      ארז
      משתתף

בהשראת אבי כץ, אני מניח.
      אני משוכנע שאבי כץ היה רוצה להוסיף עוד אחד… את הכריכה של המימד העשירי העשירי.
      רמז דק כפיל…

• #164824 הגב
      NY
      משתתף

למעשה – לא. רציתי לעשות את זה כבר הרבה זמן – ביליתי קצת זמן איכות עם הסורק…
      כשיצא העשירי העשירי, מקומו לא יפקד.
      אגב – אני הולך לנסות ולשים באתר גם מעט מהתוכן של אותם מימדים – קצת הסטוריה…

• #164827 הגב
      Boojie
      משתתף

עד היום, למרות מאמציו ההרואיים של ארז, חסרות לי חלק מהחוברות. הייתי שמחה מאד לדעת מה היה בהן.

• #164830 הגב
      ??? ???
      משתתף

הצעתי ניר היא להרחיק לכת מעבר לפירסום תוכנם ולפרסם כמה מהמאמרים עצמם, שבהחלט לא התיישנו ויש מקום להביאם למי "שלא ידע" את החוברות הישנות של המימד. ( בעצה אחת עם המחברים שאולי ירצו לעדכן אותם) .
      אני חושב על הכתבות של אריה סתר ושל אהרון האופטמן ( הכתבה שלו מגדלי שיינקין קומה 350 בהחלט נשארה רלבנטית גם היום!) וגם הכתבות של "ניר הזועם בדרכים " , על הכתבה של נחמן בןיהודה על החייזרים בסרטים ,של דותן דימנט על כתב העת "אינטרזון " והכתבה של גיל ליברזון על הסייברפאנק .

• #164831 הגב
      NY
      משתתף

אלי – לזה בדיוק התכוונתי במלה "תוכן". דותן ואני עובדים על זה. אני לא מבטיח שזה יקרה מהר, או שנביא את כל החומר – אבל… חכה לעדכונים.

• #164833 הגב
      ??? ???
      משתתף

יפה , אני חשבתי שהתכוונת רק לרשימת התוכן בכל חוברת .
      אבל מעבר לזה : אם התחלנו להעלות את ה"מיטב" של המימדים לרשת , אין כל צורך להתמקד רק בהם.
      הפנזין של אהרון שיר "סייבר קוזן " יוצא מאז פברואר 1989 ובימים אלה מלאו לו 13 שנות קיום. 13 שנים שבמהלכם הוא יצא מידי חודש ללא הפסקה . כמדומני זה סך הכל של 145 חוברות ( נכון לחודש זה ). ב-145 חוברות אלה יש מגוון עצום של סיפורים שירים מאמרים , ואיורי מד"ב מסוגים שונים .
      גם אם נתמקד רק במאמרים עדיין נמצא כמות גדולה של מאמרים ומהם איכותיים מאוד.
      הצעתי היא : לעבור על החוברות השונות ( אני חושב שיש 2 או שלושה אנשים ואולי יותר שיש להם את כל ה-145 חוברות) לבחור מהם את המיטב של המאמרים ולהעלות אותם על הרשת ( ורצוי כשהם מעודכנים אם יש צורך בכך ) .
      הרבה מהמאמרים האלה הם באנגלית , אבל באמצעותם נוכל להעשיר לעין ערוך את המדור האנגלי של אתר האגודה ( או שנבקש מהמחבר המקורי לתרגם אותם…)

• #164834 הגב
      גל
      משתתף
    • #164838 הגב
      NY
      משתתף

אבל, כמובן, לא באתר האגודה. מעריצי סייברקוזן מוזמנים לפתוח אתר משלהם, ואני אפילו מתנדב ליעץ, לעזור ולשים לינק באת שלנו – אבל לא יותר. אלה דברים נפרדים.

חלקו האנגלי של אתר האגודה מיועד, בניגוד לחלק העברי, להציג אותנו באופן כללי לגולשים מרחבי העולם ולארגונים מקבילים. לכן אין הרבה טעם בפרסום ועדכון מאמרים שם.

ככלל, אני מעדיף מאמרים חדשים על פני השימוש בחומר ממוחזר. כבודו של הקוזן במקומו מונח, אל חשש, אבל – בואו, אנשים, וכתבו!

• #164842 הגב
      ??? ???
      משתתף

כאן אני אינני מסכים עם ניר. לדעתי מן הראוי שהחלק האנגלי יכלול גם הוא מאמרים שונים (נוסף על אלה שיש בו כבר עכשיו ) כדי שגולשים שונים מכל העולם יבקרו בו לא רק פעם אחת כדי ללמוד משהו על האגודה הישראלית ( תודה רבה, מעניין מאוד, מה עוד?) .. אלא אף באופן קבוע כדי לראות מה מתחדש. למעשה החלק הזה יוכל להיות החלק החשוב ביותר של האתר ולהראות ובכל העולם עד כמה האגודה הישראלית למד"ב היא גוף דינמי .
      אם נרצה למשוך אורחים ידועים לכנסים בעתיד, עצם העובדה שיהיה לנו אתר שמתחדש כל הזמן בשפה האנגלית ועם מאמרים ברמה גבוהה , יכולה להיות קלף חזק מאוד לטובתנו .

• #164844 הגב
      גל
      משתתף

וזה גם יותר נוח
      לפחות מבחינתי
      לכתוב מאמרים באנגלית

אני כבר הצעתי לניר בעבר אך הוא סירב

בכל אופן לגבי סייבר קוזן  ­ לא שכחנו לשאול מישהו?

• #164845 הגב
      ??? ???
      משתתף

אני בהחלט מבין ומסכים עם ניר שעדיף שבאתר ישראלי , יכתבו בשפה העברית .
      אבל מכיון שכבר יש לנו חומר מן המוכן בשפה האנגלית , אפשר בהחלט לעדכן איתו את החלק האנגלי במינימום של זמן ומאמץ ועם מקסימום "אימפקט" .בהמשך אפשר יהיה גם להעלות מאמרים חדשים באנגלית של אנשים שממש מתקשים לכתוב בעברית או של כותבים "אורחים " מחו"ל, כולל של סופרי מד"ב שאפשר להזמינם לכתוב משהו עבור האגודה ( והחשק שלהם לכתוב עבור אתר האגודה הישראלית רק יגדל אם יוכלו לקרוא באתר מספר גדול של מאמרים איכותיים באנגלית ) .
      כמובן צריך להתייעץ בעניין עם אהרון שיר אם הוא בכלל מסכים , ואם הוא מעדיף להעלות אתר משלו , אז כמובן כל העניין בטל.

• #164849 הגב
      NY
      משתתף

ראו:
      1. דעתי בעניין עברית באינטרנט בפרט ובמחשבים בכלל ידועה.
      2. למרות זאת – הרי שאוילי יהיה לפצל את המאמץ המושקע באתר שלנו לטובת שני אתרים שונים בשתי שפות.
      3. מנסיוני כמנהל האתר במהלך שנות קיום האגודה – חו"לניקים נוטים לבקר וליצור קשר, לא לבקר ולהמשיך להתעדכן. איננו יכולים ואיננו צריכים להתחרות, מבחינה זו, באתרים רחבי היקף המכילים כמויות אדירות של חומר בשפה האנגלית.
      4. לעומת זאת – האתר בעברית הוא, למעשה, יחיד במינו, ומהווה, למיטב ידיעתי, את מקור מאמרי המד"ב/פנטסיה הגדול והאיכותי ברשת.
      5. המסקנה – ריכוז המאמץ באתר העברי.
      6. לכן גם לא אקבל מאמרים באנגלית, למרות "חוסר הנוחות" הנגרם לחלק מן הכותבים. מאמר באנגלית הוא, כרגע, מאמר מבוזבז.
      7. עם כל הכבוד לסייברקוזן ולקוראיו הנאמנים – אין מקומו באתר האגודה, כפי שהוסבר בתגובתי מלמעלה. שוב – אשמח לעזור, אך לא בבית ספרנו.

• #164850 הגב
      גל
      משתתף

מה היחס בין כמות החומר שאתה מקבל לפרסום באתר 
      לעומת מה שאתה מפרסם בפועל?

• #164852 הגב
      NY
      משתתף

אם כי בהרבה מקרים אני מבקש מהמחברים לתקן, לשפץ, לשכתב חלקים או, במקרים קיצוניים, לחלק את המאמר לכמה חלקים. כך או כך – כל מאמר זוכה לעריכה קפדנית.
      לא יפורסמו מאמרים אשר:
      1. על פי שיקול דעתי אינם מעניינו של האתר
      2. רמתם נמוכה ואינה מצדיקה את ההשקעה בתיקון/עריכה
      לשמחתי, איני מקבל הרבה כאלה. גם כאשר אני דוחה מאמר, אני משתדל להסביר לכותב את הסיבות ולהציע שיפורים ושינויים.

הייתי שמח מאד לקבל מאמרים לפרסום מכותבים שעדיין לא פרסמו את פרי עטם אצלנו. כל האוחזים בעט ובמקלדת – *זנקו!*

• #164866 הגב
      ??? ???
      משתתף

אני מבין את טענותיו של ניר שעדיף לרכז את כל המאמצים בשפה אחת ויש בהם צדק . ועדיין אני חושב שזה חשוב שיהיה לנו חלק אנגלי דינאמי . אולי כדאי שנימצא מישהו שינהל לצד ניר את החלק האנגלי , שיהיה נפרד אבל מקושר לחלק העברי ?

• #164868 הגב
      NY
      משתתף

אני מנהל את שני חלקיו, והמחליט הבלעדי בענייני תוכן. לא עושה חצי עבודה.
      ושוב – גם אם הייתי מחליט לפתע (ללא כל הגיון) לעדכן את החלק האנגלי כל שבוע, הרי שעדיין
      *אין זה המקום הראוי למאמרי סייברקוזן*.

בתקווה לסיים את הנושא, תודה

ניר

• #164873 הגב
      אהרון
      משתתף

אם "סייברקוזן" יעלה לרשת, ברור שבאתרנו צריך להופיע לינק אליו.
      אבל גם אם לא – כדאי שהמידע על "סייברקוזן" יופיע איפה שהוא, לטובת גולשים שטרם שמעו עליו, בצרוף דוא"ל של אהרון שיר. אולי כדאי לבקש ממנו לכתוב כמה שורות (בעברית) שיתארו את הפנזין ויזכירו כמה מהכתבות הבולטות שפורסמו בו.

• #164874 הגב
      NY
      משתתף

ברור כי אם יהיה אתר של סייברקוזן, לינק אליו יופיע באתרנו. לא רק זאת, אלא שאף הצעתי זאת והתנדבתי לעזור במלאכה מספר הודעות למעלה.

פרט לכך – באם חפצים שיר או מעריציו לפרסם מאמר בנושא – ישלחוהו נא באופן הרגיל. על המאמר לעמוד, כמובן, בקריטריונים הרגילים של מאמר באתרנו (מידע נוסף – כאן:
      http://sf-f.org.il/static/writing.htm ). קדימה, חברים, משכו בעט!

(ובמאמר מוסגר – אושר גדול העניק לי מאמרך על בנייני העתיד…)

• #164877 הגב
      גל
      משתתף

צריך קצת לעדכן אותו לא?
      לפחות את society's news

• #164878 הגב
      NY
      משתתף
    • #164885 הגב
      גל
      משתתף

היכן הם?
      שמתי לב שבשלושה­ארבעה חודשים אחרונים
      מפורסמים מאמרים של ארבעה כותבים בלבד ­ 
      אלי אשד, אהרון האופטמן, רז גרינברג
      ועבדכם הנאמן )למעט מאמר אחד של אמנון סטופ(
      היכן כל הכותבים המוכשרים שכתבו בעבר באתר 
      ואלו שכותבים לסייברקוזן/המימד/ שביט במרק  ואחרים?

• #164886 הגב
      NY
      משתתף

אכן, אתם כרגע ארבעת הכותבים העיקריים (גם אני תרמתי מעט, אך אני מעדיף, בדרך כלל, להסתפק בתפקיד העורך) – אני מחפש כל הזמן כותבים חדשים, אך אללי – קשה העם.

מציג 22 תגובות משורשרות
מענה ל־עטיפות המימד

You can use BBCodes to format your content.
Your account can't use Advanced BBCodes, they will be stripped before saving.

פרטים: