ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עודכן דף פרס גפן – והפעם: עדכון גדול בכל
- This topic has 13 תגובות, 4 משתתפים, and was last updated לפני 20 שנים, 11 חודשים by
רני.
-
מאתתגובות
-
-
רני
משתתףהקטגוריות
-
Boojie
משתתףהאיות הוא גאי גבריאל קיי, לא קאי.
-
אמבר
משתתףהם ספר אחד וצריכים להופיע כספר אחד, כמו שמופיעים החלקים של "ממלכות האל".
-
רני
משתתףדף פרס גפן המתעדכן מפעם לפעם היא להפנות את תשומת הלב של קהל המצביעים לספרים ברגע הופעתם.
גם ממלכות האל הופרד בעדכון הקודם, עת יצא "מלחמות הברזל", וברגע שעלה לרשימה הקבועה אוחד עם הכרך הקודם. אותו הדבר נעשה גם עם הפסיפס הסרנטיני. בעדכון הבא יאוחדו שני החלקים ויופיעו יחד בנוסח: "הפסיפס הסרנטיני: הפלגה לסרנטיום, אדון הקיסרים".
אותו הדבר יעשה גם עם "ספר השמש החדשה" לג'ין וולף, ובמידה ועד תום שבוע הספר יתפרסם גם חלקה האחרון של טרילוגית "חומריו האפלים", הרי שהוא יאוחד עם "הסכין המעודן".
זה גם המקום להזכיר כי זו רשימת הזכאים למועמדות. על המועמדים עצמם יחליטו חברי האגודה בשלב ההצבעה המוקדם.
כמו כן, במידה ומישהו חושב כי ישנם ספרים או סיפורים נוספים הראויים להיכלל ברשימה מוזמן לשלוח דוא"ל לכתובת: geffenaward@walla.co.il וההצעה תישקל.
-
אמבר
משתתףהספר כבר ראה אור בעבר, ולא תורגם או נערך מחדש.
-
רני
משתתףסעיף 2(ה):
"פרסום שהיה מועמד לפרס בעבר לא יהיה מועמד בשנית, בין אם זכה בעבר ובין אם לאו, בין אם תורגם מחדש ובין אם נערך מחדש".כיון ש"המנון לליבוביץ'" לא היה מועמד לפרס גפן בעבר, הרי שהוא רשאי להתמודד בשנה שבה יצא בהדפסה מחודשת.
תקנון פרס גפן
-
אמבר
משתתףזכאית להכלל ברשימת המועמדים?
הרי המנון לליבוביץ לא יצא לאור בין שבוע הספר הקודם לזה הבעל"ט. זה ספר שיצא לאור לפני שנים,והודפס שוב ללא שינוי. אין שום הבדל בינו לבין מהדורה שניה של ספר. לפי אותו הגיון, גם המהדורה ה-13 של חולית תהיה זכאית להכלל ברשימת המועמדים לגפן, שלא לדבר על ההוצאה מחדש של חרב השאול ומגילת החרבות.
בשנה שעברה, כאשר היה הויכוח על סולריס, הנימוק היה שסולריס יצא לאור בעריכה חדשה , לא נטען שעצם ההדפסה מחדש מהווה סיבה להכניס מישהו לרשימת המועמדים. האם שינית את דעתך? האם ועדת פרס גפן שינתה את דעתה?
ובכלל, הייתי שמחה לדעת האם הנך מדבר בשם ועדת הפרס או שזו דעתך האישית?
-
רני
משתתףאלא דעה רשמית.
ויש הבדל בין "חולית" שיוצא ברצף במהלך כל השנים לבין "המנון לליבוביץ'" שיצא מחדש, ובהוצאה חדשה. כמו כן, הייתי רוצה להזכיר שוב שהרשימה הזו אינה רשימת מועמדים אלא רשימת זכאים למועמדות. מי שיחליט על המועמדים אינה ועדת הפרס אלא חברי האגודה. ועדת הפרס מחויבת להביא בפניהם את מבחר הכותרים הגדול ביותר שיוצא במסגרת הז'אנר כדי שתהיה להם אפשרות בחירה רחבה ככל האפשר.
-
אמבר
משתתףכגוף, דעה שהתקבלה אחרי שהועדה דנה בנושא וקיבלה החלטה. כל דעה אחרת היא דעה פרטית, גם היא במקרה יוצאת מחבר ועדת הפרס. אני שואלת שוב – האם ועדת הפרס דנה בשאלה והתשובה בפתיל הזה היא על דעת כל החברים?
ולפי ההגיון שלך, גם מגילת החרבות וחרב השאול זכאים למועמדות כיוון שהם יצאו מחדש אחרי שלא יצאו שנים רבות. ועם כל הכבוד לזהשזו הוצאה חדשה, מה שהשתנה זה רק זהות המו"ל, הספר עצמו לא השתנה בכלום.
ועם כל הכבוד לחברי האגודה, ועדת הפרס חייבת להכניס לרשימת המועמדים רק מי שזכאי למועמדות, וועדת הפרס אינה מחויבת להציג בפניהם את "מבחר הכותרים הגדול ביותר", אלא את זה שעונה על הקריטריונים לקבלת פרס גפן. אז אני שואלת שוב, מה דעתה של ועדת הפרס בנושא?
-
רני
משתתףועדת הפרס. השגות, כפי שכבר כתבתי קודם, יש לשלוח ל geffenaward@walla.co.il
-
Boojie
משתתףבשאלה הזאת, כי כפי שאמבר מציגה את זה, השאלה באמת בעייתית, וקשה למצוא את ההבדל בין חרב השאול לבין המנון לליבוביץ'. אחרי הכל, ההבדל היחיד שאני רואה הוא שהמנון לליבוביץ' לא יצא באותה הוצאה שבה יצא במקור, וחרב השאול כן, וקצת קשה לי לראות את זה כהבדל מספק כדי להבחין בין השניים מבחינת זכאות.
-
רני
משתתףהתוצאות ניתן יהיה לראות בעדכון הבא שיעלה בתחילת חודש מאי. השגות נוספות, אם יהיו, ניתן לשלוח ל geffenaward@walla.co.il
-
???
משתתףאני קראתי בחג והספר הוא פנטזיה מושלמת.
-
רני
משתתףבעקבות מספר המלצות הוא יקרא ע"י חברי הועדה ואז יוחלט אם הוא ראוי למעמד של זכאי למועמדות או לא. אם מישהו פה קרא ויש לו/ה דעה- אתם מוזמנים להביע אותה.
-
-
מאתתגובות