ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 3.3: מנהל משימות, אמא"י, שגרירות, ויקי, פרס גפן, שנתון ומימד, לוח אירועי מד"ב, אתר האגודה, בארטרים ושיתופי פעולה, אסיפות כלליות, פורום האגודה.
- This topic has 16 תגובות, 5 משתתפים, and was last updated לפני 15 שנים, 6 חודשים by ???.
-
מאתתגובות
-
-
???משתתף
פרוטוקול ישיבת ועד
יום שלישי, 3.3.2009
נוכחים:
יו"ר : אמיר ארד.
חברי הועד : רותם ברוכין, עדו ענבל, נעמה פרידמן, יערה קוזלוב , קובי רובין, ליאת שחר.
נציג אמא"י : אורי מרקוביץ'חברי וועדת ביקורת נעדרו מהישיבה.
1. איתי גרייף ייכנס לתפקידו כמנהל משימות תחת יו"ר האגודה, כפי שנקבע בהגדרת התפקיד במסגרת פרוטוקול ישיבת ועד מתאריך 8.12.2008. המינוי התקבל ברוב של חמישה תומכים מול שני מתנגדים.
2. חברי הוועד עדכנו את הוועד בהתקדמות המשימות השוטפות הנמצאות באחריותם.
א. אמיר ורותם ייפגשו עם נציגי השגרירות לדיון על הסכם הצטרפות. [לאחר הישיבה התקיימה הפגישה ונוסחו קווי המתאר להסכם, אך נכון להיום טרם נחתם הסכם].
ב. ליאת ורותם ממשיכות בחיפוש אחר מנהל לכנסי בדיון ופנטסי.קון ובערב הנושא "ירח" המתוכנן ככל הנראה לחודש יולי.
ג. נשלחו לרשם העמותות התיקונים האחרונים לתקנון האגודה שהתקבלו במסגרת האסיפה הכללית. נעמה מסרה כי יידרש כחודש לקבלת אישור סופי לשינויים אלו.
ד. נעמה הציגה את הצעות המחיר שהתקבלו לביטוח אירועי האגודה. הוועד בחר בהצעת מחיר ההולמת את כמות האירועים שמקיימת האגודה בשנה. [הסכם ראשוני נחתם לאחר הישיבה מול חברת הביטוח "מנורה", ונכנס לתוקפו לפני כנס הארוקון].
ה. אמא"י ? לאחר הארוקון תתקיים ישיבת הפקת לקחים בהשתתפות נציגים מוועד האגודה. חברי ועד יבקרו בכנס ויבדקו את התנהלותו. במהלך אפריל יושלמו הרכבת תקנון אמא"י וייקבע מועד לבחירות לוועד אמא"י.
ו. ויקי ? דווח כי הקמת הוויקי מתעכבת מאחר שלא נמצא לו מנהל (וובמאסטר) שיטפל בהרשאות, בעדכון ובעריכה. [לאחר הישיבה מונה לתפקיד אלון פאר. נעמי וינר ממשיכה לפקח על התהליך].
ז. מערכת הצבעה מאובטחת לפרס גפן ? עד כה לא היתה התקדמות משמעותית. הוועד יחפש אנשים בעלי ידע באגודה שיסייעו בהרמת המערכת עד תום שלב א' של ההצבעה. לאחר מועד הישיבה התנדב אלון פאר לעזור בנושא.
ח. שנתון והמימד ? לאור אי הבהירות בפרוטוקול האחרון ? בכנס "עולמות" יצא לאור הגליון המודפס האחרון של המימד העשירי. החל מהשנה הקרובה יוחלף המימד בשנתון שיצא מדי שנה לקראת אייקון. תיערך בדיקת של ההיתכנות והיעילות כלכלית של שימוש בניילונים לעיטוף הגליונות, במקוםפ מעטפות הקיימות עבור המימד העשירי.
3. טיפול באירועי מד"ב ? כדי להעלות את מודעותם של חברי האגודה לאירועים הפריפריה ואירועים אחרים שאינם מתקיימים במסגרת האגודה, תעבור האגודה לעבודה עם Google Calendar, ובאתר האגודה יוכנס קישור אליו. תחזוק הלוח יהיה נתון בידי אחראי אתר האגודה.
4. ערב חולית ? הוועד אישר את קיומו של הערב נושאי "חולית" בבית אריאלה, בהתאם להצעת התקציב הקיימת בתאריך 25.3.2009. עלותו של כרטיס לחברי אגודה תעמוד על 25 ₪, ועלותו של כרטיס ללא חברים תעמוד על 35 ₪. ההצבעה נתקבלה פה אחד.
5. נקבע כי כל הצעה תקציבית לאירועים תוגש לבחינתם של גזבר האגודה והיו"ר במפורט, בגליון אקסל. הצעת התקציב תציג בנפרד כמה תרחישי הגעה, ובכל זה התרחיש הגרוע ביותר האפשרי (Worst case scenario). בנוסף יש להציג הערכות בקווים כללים של ההוצאות הצפויות בסעיפי התקציב השונים.
6. אתר האגודה ? תכנים ומבנה: הוועד הגיע למסקנה כי יש צורך לשתף בדיון את בעלי התפקידים באתר, ובהם אור ביאליק, אהוד מימון, גיא וינר. דיון משותף עם בעלי התפקידים הללו יערך במהלך כנס "עולמות".
7. פרסום, בארטרים ושיתופי פעולה: הוחלט על הקווים המנחים הבאים:
א. מאמרים: יפורסמו באתר. אין חובה לדרוש תמורה על פרסומם, אולם המאמרים יחויבו בעריכה כתנאי מקדים לפרסומם, בהתאם לדרישות עורך האתר.
ב. הפצה במסגרת המכתב החודשי: פרסומים המציעים לחברי האגודה הנחות או הטבות יפורסמו במסגרת המכתב החודשי, ובלבד שלא ידרשו לשלוח לחברי האגודה דברי דואר נוספים (ספאם).
ג. באנרים באתר האגודה: העלאתו של באנר תיעשה עבור תמורה כספית או עבור גמול העולה על עצם מתן הנחה. גם תרומה של ספרים או כרטיסים להגרלות עבור חברי האגודה או לתחרויות כתיבה ייחשבו תמורה הולמת.
ד. פרסום מיוחד לרשימת התפוצה שאינו במסגרת המכתב החודשי ידרוש דיון בוועד והצבעה.
הקווים המנחים התקבלו פה אחד. קובי רובין קיבל לידיו את האחריות על יישומם.8. אסיפות כלליות: במסגרת הרצון להגביר את השקיפות בהתנהלות האגודה הוחלט לפתוח את אסיפות האגודה גם למי שאינם חברים. כניסתם תתאפשר תחת המגבלות הבאות:
א. משקיפים יסומנו ככאלה ויהיו רשאים לנכוח באסיפות באזור נפרד בלבד.
ב. במקרה של חוסר במקום, תינתן עדיפות בכניסה לחברי אגודה רשומים.
ג. משקיפים לא יורשו להשתתף בדיוני האסיפה, להתערב או להפריע לדיון בשום צורה.
ד. למשקיפים לא תהיה זכות הצבעה.
ה. אם משקיפים יפריעו למהלכה התקין של האסיפה, רשאי יו"ר האסיפה להורות על הוצאתם של אנשים בודדים או של קבוצה מתוכם מן האסיפה, לאחר שהזהירם כראוי.ההחלטה והתנאים הנלווין אליה התקבלו ברוב של 6 חברי ועד מול אחת. רותם ברוכין התנגדה מתוך חשש שפתיחת האסיפה הכללית לאנשים שאינם חברי אגודה תוביל לזילות המעמד.
9. תנאים לשימוש בפורום האגודה: הוועד מבקש להבהיר כי אף על פי שהשימוש בפורומים פתוח לכולם, קיימת לדיונים במסגרת זו נטיה להפוך אגרסיביים ובוטים. למרות זאת, הודעות בפורום, ובכל זה הודעות שנגררו בחוסר טעם לחילופי דברים עקב חוסר מחשבה, לא יימחקו, על מנת שאנשים ישקלו את דבריהם בטרם ימהרו להתבטא בצורה אגרסיבית. למותר לציין שהודעות שתהיה בהן הפרה של חוקי מדינת ישראל, ובכללם הוצאת לשון הרע, פגיעה בפרטיות או הסתה, יובילו למחיקה מיידית ולהשעייתו של הכותב.
ההחלטה המופיעה לעיל התקבלה ברוב של חמישה חברים. עדו ענבל נמנע, ורותם ברוכין התנגדה מתוך חשש לניצול לרעה של חופש הדיבור ומדיניות אי המחיקה. -
גלמשתתף
אני חושב שלא צריך לתת לכל אחד להכנס לאסיפה. השקיפות המדוברת היא בשביל חברי האגודה, לא גורמים חיצוניים. כמו שלא תתנו לגורם חיצוני לבדוק את ספרי החשבונות של האגודה (אבל לחבר אגודה שמתעניין בכך, כן) אני לא רואה סיבה לחשוף לגורמים חיצוניים דיונים פנימיים של האגודה.
בנוסף, עוד אנשים זה עוד אנשים מדברים (אני לא מאמין שאפשר יהיה להשקיט את המשקיפים. בטח לא ב100%).מה שכן אפשר לעשות הוא להזמין אנשים שאינם חברי אגודה, במידה והדיון המתוכנן יסוב סביבם (למשל מנהל אייקון, מו"לים, נציג של עמותה שדנים בשת"פ עימה וכדומה).
-
???משתתף
הרי באסיפות אמור להתפרסם דו"ח שנתי מפורט של הוצאות והכנסות שאינו מעניינו של איש מחוץ לאגודה.
ומפגש עם הועד שאינו סגור רק לחברי האגודה מתקיים אחת לשנה בפגוש את הועד, שבמוצהר מזמין את חברי האגודה וידידיה (זה לפחות היה הנוסח במפגש הראשון ב 2004).
בנוסף, וזו סיבה פרקטית – החדר של האסיפה נוטה להיות צפוף ומבולגן וקשה לי להאמין שניתן יהיה להפריד בין חברים ובין לא-חברים -
Onyxמשתתף
אני מודה לכם על התייחסותכם לפרוטוקול,
נושא האסיפות נבחן ונשקל במהלך האסיפה – במסגרת הדיון הועלו השיקולים שהעלתם.
הפרדה ניתן ואפשר לבצע. הכל שאלה של רצון. בדיוק לשם המטרה הזו קיימים כרטיסי חבר למשל. במהלך האסיפה הכללית המיוחדת האחרונה – לא זכורה לי צפיפות גדולה כ"כ. יתרה מזאת – כתוב במפורש שבמידה ולא יוותר מקום לבעלי זכות הצבעה ודיבור – יועדפו אלו על פני משקיפים.
הנוהל המדובר מונהג בכל חברה מסחרית, דיוני ממשלה, מליאה, בתי משפט וכן הלאה.
בישיבת הוועד הוחלט כי התועלת למהלך כזה גדולה מעלותו – ולפיכך תמכו בהחלטה כל החברים למעט רותם – שהתנגדותה והסיבה להתנגדות מופיעים במפורש בפרוטוקול לשם השקיפות.
ידוע לי גם כי עד לפני שנים מעטות, האסיפות הכלליות אכן היו פתוחות ונגישות למעמד משקיפים, לפיכך לא מדובר במהלך מהפכני.
תודה רבה,
אמיר ארד.
-
גרייףמשתתף
זילות המעמד… זה אני חייב שמישהו יסביר לי, גם את ערך המעמד, וגם את הזלזול בו…
-
Onyxמשתתף
החשש שאנשים יחליטו להגיע רק במטרה לצחוק על אסיפות האגודה
וזה גם אומר
שאם מישהו יצחקק לי כמו נערה יפנית בת 15 בסרט אנימה גרוע הוא יעוף כל כך מהר מהאסיפה שאנשים יחשבו שכוכב השביט האלי הגיע מוקדם השנה.
מקווה שעכשיו זה בשפה נגישה יותר.
-
גרייףמשתתף
לא מצאתי שום דבר באסיפות אגודה עד עכשיו שלא עורר אצלי או צחוק או כעס, בגלל זה תהיתי לאיזה מעמד רותם מתייחסת. היה לי ברור לאיזה זלזול היא מתייחסת, אני לא חדש פה.
בחיים שלי לא צחקקתי כמו נערה בת 15; יצא לי להסמיק כמו נערה בת 15, אבל לא לצחקק. אני פשוט לא הטיפוס. אבל אפילו בלי צחקוקים אפשר לדעת מתי אני מוצא משהו ראוי ללעז. אני חושב שזה הפרצוף; הוא מאוד אקספרסיבי.
-
Boojieמשתתף
אני חושבת שאם מישהו יצחקק כמו נערה יפנית בת חמש עשרה בסרט אנימה גרוע כשהוא *לבוש* כמו נערה יפנית בת חמש עשרה בסרט אנימה גרוע, זה יהיה נורא מגניב.
ואולי אפשר יהיה להביא את גודזילה שתאכל אותו. סתם הצעה. -
Boojieמשתתף
ל"ת
-
גרייףמשתתף
כי, איך לומר, וכאלה.
-
גרייףמשתתף
לפגן
-
Boojieמשתתף
בגיל הזה הנושא מעסיק את הבנאדם, לא נראה לך?
-
Boojieמשתתף
ל"ת, כן, ל"ת.
-
גרייףמשתתף
אם אני אשים את אסיפת האגודה בביגור, עלולים לחשוב שזה לארפ או משהו…
-
Boojieמשתתף
ללא תוכן, אבל עם גודזילה.
-
Onyxמשתתף
אני חושב שעדיף שאנחנו נפתח את האסיפות שלנו ללא-חברים.
אפילו שקלנו להתחיל לגבות על כרטיס כניסה תחת הכותרת "הפקת מקור".
חשבנו על שינוי כיוון – במקום "פגוש את הוועד" נלך לכיוון של "הכה את הגרייף".
אבל זה סוג של אירוע חד פעמי כזה – אז אנחנו הולכים על יח"צנות והכנה ראויה מראש.
אולי באייקון.
-
???משתתף
את ה-foreshadowing….
-
-
מאתתגובות