ללא כותרת › ללא כותרת › פורום האגודה › עדכוני הועד 18.10: עדכון אייקון 2011, סיכום אייקון 2010, ספריית עמוס גפן, עדכון עולמות, עדכון פרס גפן, עדכון מאורות, עדכון שנתון, פרוייקט שימור ידע, מורשי חתימה
- This topic has 9 תגובות, 8 משתתפים, and was last updated לפני 14 שנים by רוני קובלסקי.
-
מאתתגובות
-
-
ועד האגודהמשתתף
פרוטוקול ישיבת וועד האגודה הישראלית למדע בדיוני ופנטזיה. 18/10/2010
נוכחים: ליאת שחר, עינת סיטרון, הדס נבנצל, הדס משגב, לילי דאי ונעמה פרידמן.
אורחים: קורל בוך, נציגת אמא"י.
תומר שלו, מנהל פסטיל אייקון 2010 וכנס עולמות 20111. עדכון אייקון 2011:
סיכום הפגישה עם הסנימטק: ביום ראשון 17/10/2010 נערכת פגישה בסנימטק תל אביב. בפגישה נכחו מופיעים נציגי הסינמטק והעיריה, כמו כן ערן מולוט יו"ר העמותה למשחקי תפקידים. אנו הצגנו את תמצית האירועים שהובילו לפיצול. הסינמטק ציינו שפסטיבל אייקון שהתקיים באשכול היה מוצלח ומלא חיים. העיריה אמרו שלאחר כל ההשקעה שהם השקיעו בפסטיבל הם לא מוכנים לשני פסטיבלים מתחרים, ושבמידה ולא נגיע להסכמה ביננו, לא נוכל לקיים אף פסטיבל במתחמי הסינמטקאשכול פיס.
הוחלט להמשיך ולנסות להגיע להסכם עם אורי אביב, בתיווך העיריה והסינמטק.2. סיכום אייקון 2010:
אייקון 2010 הוכתר כהצלחה, היו הרבה מאד פידבקים חיוביים, עשרות משתתפים מילאו את טופס המשוב ודיברו על היחס החם והאווירה הטובה שעטפה את אייקון. החמיאו הרבה על התוכן, על בית התה, על מסיבת התה של הכובען המטורף ועל זומביקון. פחות אהבו את הבלגן שיצרה התוכנה החדשה וכן ההיערכות לכמות קטנה יותר ממה שהגיעו. מבחינה כספית הכנס הרוויח. יש לשער שבמתחם עברו קצת יותר מאלף איש שונים ביום.3. ספריית עמוס גפן
לאחר ביקור בספריות של עמוס גפן התברר כי רוב הספרים באנגלית, עם חותמת מקורית של מספרייתו של עמוס גפן. שלושה מהספרים הנדירים יותר נלקחו ע"י לביא תדהר אשר ידאג למוכרם עבור האגודה. התכנון עבור שאר הספרים הוא למוכרם באירועדוכן מיוחד במהלך כנס עולמות. כל ההכנסות מהמכירה יוקדשו לפרס גפן.4. עדכון עולמות: התחיל גיוס תוכן וגיוס סגל.
5. עדכון פרס גפן: תערך ישיבת סיכום שנה עם וועדת פרס גפן היוצאת להפקת לקחים להמשך העבודה על הפרס.
6. עדכון כנס מאורות: הוגש תקציב לאישור הוועד
7. עדכון שנתון: נערך דיון במצב שבו ייתכן שחבר אגודה יקבל שני שנתונים באותה שנת חברות. הוחלט שלמרות הבעייתיות, חבר אגודה שחברותו בתוקף כאשר יוצא שנתון חדש, יקבל את השנתון.
8. הדס נבנצל העלתה הצעה להתחיל בפרוייקט שימור ידע, והתנדבה להיות אחראית על הפרוייקט
9. הוועד אישר את מורשי החתימה בחשבונות הבנק של האגודה ושל אמא"י:
בעלי זכות חתימה בחשבון הבנק הראשי של האגודה:
ליאת שחר
הדס משגב
הדס נבנצלבעלי זכות חתימה בחשבון הבנק של האגודה המוקדש לכספי אמא"י:
ליאת שחר
קורל בוך(הפרוטוקול נערך בעקבות ההערה על מספרי הזהות – חברי אגודה המעוניינים בכך יוכלו לקבל אותם מהוועד)
-
אנונימימשתתף
מה ?! נציגי העירייה החליטו לבצע משפט שלמה בשביל ללחוץ על איחוד ?
חוצפה. -
רזמשתתף
אשכול פיס הוא מקום נחמד, אבל האגודה לא ממש חייבת אותו אם היא רוצה לקיים אייקון משלה בשנה הבאה.
-
???משתתף
אני אולי סתם פארנואיד, אבל אני חושב שזו טעות להציג ככה מספר זהות בפורום פתוח,
שיכולים למצוא אותו כל מיני אנשים רעים, רוגלות וסוכנים של המטריקס.חברות ועד יקרות, עשו לעצמכן טובה – תעיפו את זה.
-
גלמשתתף
האם הסינמטק מעוניין בכלל להמשיך לעשות את TLV של עיפסי?
מהפסקה הקצרה כאן, משתמע שאנשי הסינמטק חשבו שאייקון שלנו היה טוב יותר. האם הם בכלל רוצים להמשיך לשלם לאורי משכורת? הרי מבחינתם, יותר זול להם שהאגודה תפיק את כל האירוע בהתנדבות, לא? -
Boojieמשתתף
ככל שאני מסוגלת לראות, אייקון שמופק בהתנדבות מלאה לא יהיה אייקון בקנה המידה של מה שאורי ביסס בשנים האחרונות, ובפרט פסטיבל הקולנוע. נראה לי שזה דורש יותר מדי שעות כוח אדם וקשה לי להאמין שהאגודה תצליח לגייס כוח אדם שיהיה מסוגל להשקיע עד כדי כך.
ואני די בספק שהעירייה והסינמטק מעוניינים בפסטיבל בקנה המידה של מה שהאגודה מסוגלת להרים לבד (שזה, הייתי מעריכה, משהו בקנה המידה של מה שהיה באשכול השנה, אולי קצת יותר גדול).אבל נו, ספקולציות באוויר. אני בעד שאייקון יחזור ויתאחד בערך באותו פורמט שהיה לפני הפיצול, רק עם חוזה מוסדר והבנות ברורות יותר בין הצדדים לגבי שיתוף הפעולה (להבדיל משימת רגליים) ביניהם. כן, כולל פסטיבל סרטים בניהולו של אורי.
-
Boojieמשתתף
הייתי מצפה שאחרי כל כך הרבה זמן בפורום הזה, הוא כבר יאמין לי כשאני אומרת ל"ת.
-
גרומיטמשתתף
את קרתגו יש להחריב
-
Boojieמשתתף
אבל לפחות כמו שאני מכירה את המושג – באגודה הצטבר הרבה מאד ידע עם השנים – איך מנהלים כנס, איך מרימים אירוע, איך מקימים אתר, מי האנשים שיכולים לעשות דבר זה או אחר באזור זה או אחר וכולי – והרבה מהידע הזה הולך לאיבוד, כי לא מרכזים אותו במקום אחד מסודר, וכל פעם ממציאים את הגלגל מחדש. כדוגמה: בפורום הזה, בפורום הפעילים הישן ובפורום הפעילים החדש ראיתי שעלו רעיונות שחזרו שוב ושוב, וכל פעם מחדש זו כאילו הייתה הפעם הראשונה שהם עולים. בכל פעם התכוונו ליישם אותם, ובכל פעם זה לא קרה (מחוסר זמן, כרגיל), ומאחר שאף אחד לא רשם אותם בשום מקום, הם פשוט הלכו לאיבוד בחלוף הזמנים ובהתחלפות הוועדים.
חלק מהעניין אמור היה להיות מכוסה על ידי פרויקט הוויקי של נעמי, שבאמת היה רעיון נהדר (ומה קורה איתו, באמת? נדמה לי שכבר מזמן לא שמענו דיווח בנושא), אבל יש מקום לעוד גישות. -
רוני קובלסקימשתתף
האם יש כבר רעיונות למסגרת עבור אייקון 2011? היכן ניתן להציעת אם יש לי רעיון?
ביי,
רוני
-
-
מאתתגובות